- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
DV
senior tag
válasz
Angel1981
üzenetére
Erdemes az AHCI/NCQ miatt, de azt kulon engedelyezni kell az XP-ben, mert nem tamogatja alapbol, AHCI integrálás XP telepítőbe.
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy SSD beszerzését XP alá, ami ugyebár nem támogatja a TRIM-et, ezért Intel SSD Toolbox-ot fogok használni karbantartásra.
Kérdésem, hogy így is AHCI-re kell állítani a BIOS-ban a SATA portot, vagy így nincs jelentősége? -
-
cszn
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Én is kicsit félve vettem meg az X25-Vt. Ennek 40 a max írása, de hidd el, ha rendszernek használod a büdös életbe nem veszed észre, hogy lassú lenne. Épp ellenkezőleg.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Sea Edge
üzenetére
Visszafoghatod a lelkesedést egy picit, az első linkedben nem szerepel ez az SSD és a második sem a problémára jelent megoldást. Mivel nem ismered ezt a tipust, így nem is sokat tudsz mondani róla...

A kolléga tesztjei nem a normál Kingston 425-S2/64GB eredményei, legalábbis az írás tekintetében nem. Valami nem stimmel nála, de azért nem kell mindjárt általánosítani, tudniillik nem ennyit tud a Toshiba vezérlő!
Ez is egy ilyen SSD-ről készült tesztDreamie: akkor érdekes a dolog, valami a telepítésnél hibázik. A jobb körültekintés végett csinálj egy CrystalDisk tesztet is, ez szolgál egyéb infóval is /milyen módban használod és hogyan sikerült az alignálás/
-
Dreamie
őstag
akkor rácuppantam a hosszú cicire, ez van

-
Sea Edge
tag
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dreamie
üzenetére
A gond az írás tesztekkel van.
A szekvenciális írás 70-100 között van, ez attól függ mennyire leharcolt az SSD, a random kis fájlok 8-13 körüli értékek normál esetben.
Nálad rendre alacsonyabbak ezek az értékek, ok lehet a TRIM hiánya, vagy az egymást követő tesztelések, ill. az is, hogy nincs elég szabad /20%/ hely az SSD-n. -
-
Kovido
tag
Intel X18-M G2 , ill. X25-M G2 között technikalig, tudásban, sebességben van különbség? Eltekinteve persze a méretbeli különbségtől. Magyarán mindegy melyiket venném egy laptopba? A kicsihez átalakító keret némi felárat tesz az árhoz.
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!

szal a kérdésem a következő: mindent úgy csináltam, ahogy a leírásban van. Nem gyengék ezek az értékek?
-
Reinhardt
őstag
Hi,
Gépem AMD Phenom II X2 555, 4GB Corsair DDR3, Gigabyte GA-880GM-UD2H, gondolom ezek a lényeges alkatrészek, de ha kell a többit is leírom. A rendszer (Win 7 x64) eddig egy Samsung F1 1TB-os hdd-n volt, és semmi problémám nem volt vele, de gondoltam ideje váltani, és vettem egy 60GB Corsair Force F100-at. A Win pikk-pakk felment, gyor si volt szép is, örültem nagyon. Aztán másnap elmentem dolgozni, a gépet meg bekapcsolva hagytam, hogy menjenek a letöltések (D meghajtó, 1TB Samsung). Mikor hazaértem azt láttam, hogy a gép újraindult, és CD-t kér bootoláshoz, nem látja az SSD-t. Párszor restart, BIOS-ban mászkálás után se látta. Ezután átdugtam másik sata portba, és működött megint. Gondoltam véletlen, előfordul. De másnap eljátszotta ugyanezt. Szóval visszaküldtem, küldtek másikat. De a probléma ugyanaz. (tényleg másikat küldtek, más számú, bontatlan)
Mi lehet a gond? -
Razor1
aktív tag
sziasztok!
ssd-t alignáltam a diskpar-ral, kérdés ezek után milyen progival tudom átmozgatni erre a rendszerpartíciót? easeus partition manager csak allokálatlan területre enged partíciót másolni, akkor meg ugye hiába alignáltam, visszaáll az egész. acronis true image-el eddig sem jutok, csak teljes lemezt másolna, nekem meg csak a rendszerpartícónak van helyem az ssd-n.
-
Zoli155
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Intel x25-m 160 GB-os SSD-m és a Gigabyte GA-M720-US3-as lapomban a BIOS-ban egyáltalán nem látszik.
Ismerősöm gépében minden OK, tudja valaki mi lehet a gond?
Üdv
Zoli
-
Beat me, if you can!

-
fagy53
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Most fog kijönni az Intel újabb generációja, várd meg még azt is, legyen meg a választék!

-
fagy53
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Kár, ne bántsa! Aligha hiszem el, hogy 10GB-os videófájlokat írnál rá naphosszat erre a 64GB-os SSD-re, mert ott lehet egy pár perc különbség.
Nézd viszont meg, hogy mit művel a kis fájlokkal, akár írásnál! Legtöbbet így használjuk az SSD-t, ezért vettük.
Majd, ha lesz olcsón terrás SSD , akkor lehet ezen a szekvencionális írási sebességen kiakadni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tomic
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ősembernél próbáltad?
-
tomic
addikt
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Nem fogsz benne csalódni az tuti.

-
FoBCRaistlin
őstag
annyire fincsi SSD-nek tűnik ez a C300, hogy már csorog is a nyálam rá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tudom, hogy annyira nem lényeg, de az a 75Mb/s írás bántja a szemem...
-
Finwe
őstag
Miért mennek nehezen el az 1.8"-os intel ssd-k az apróban? Gyorsnak tűnnek és nagyok is az árukhoz képest
Mi a baj velük?Finwe
-
DV
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Crucial C300 64GB. OcUK.
Sebessege: forras.
"Crystal Disk Mark Results...
Sequential Read : 353.453 MB/s
Sequential Write : 77.678 MB/s
Random Read 512KB : 320.229 MB/s
Random Write 512KB : 75.635 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 29.774 MB/s [ 7269.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 52.904 MB/s [ 12916.1 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 214.434 MB/s [ 52351.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 75.121 MB/s [ 18340.2 IOPS]" -
Motion_Blur
félisten
üdv!
Corsair CSSD-V64GB2-BRKT V64 Nova 64GB SSD-t tudjátok ajánlani? Illetve 64GB-os SSD-k közül milyen alternatívát ajánlanátok max. 40-45K-ig?
-
cigam
titán
válasz
deicide
üzenetére
Magyarul érthetőbb, bár nem a bcd, hanem a boot.ini leírásából :
E kapcsoló segítségével beállíthatja a Windows által rendszerindításkor futtatott processzorok számát. Ezzel a kapcsolóval arra kényszeríthetők a többprocesszoros rendszerek, hogy a megadott mennyiségnek (szám) megfelelő számú processzort használják. A kapcsoló teljesítménnyel kapcsolatos problémák és hibás processzorok hibakeresésében is segítséget nyújthat.
-
válasz
deicide
üzenetére
Egy próbát megér:
Annak ellenére, hogy előnyös lenne a mai többmagos processzorok összes magját használni, a Vista az operációs rendszer betöltéséhez csak egy processzor magot használ.
Szerencsére ez felülírható, és a Vistát rá lehet arra venni, hogy az összes elérhető processzort használja a gép indítása során.
A Vista átállítása, hogy az összes processzort használja az indítás során:
Nyissa meg a Start menüt, és gépelje be az „msconfig” parancsot. Üssön Entert.
Menjen az „Boot (Boot)” fülre és kattintson a „Speciális beállítások (Advanced Options)” gombra.
Jelölje be a „Processzorok száma (Number of Processors)” opciót, és válassza a legördülő listából a gépében található processzor magok számának megfelelő értéket.
Kattintson az OK gombra a mentéshez. Értelemszerűen újraindítás után láthatja ennek a tippnek az eredményét.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
deicide
üzenetére
a következő oldalon vannak booteredmények is.
azt azért hozzáteszem, hogy ezek nem tisztán csak boot eredmények (amikor addig mérem az időt amíg megjelenik a win desktop) hanem megvártam amíg megjelennek az ikonok, betöltődnek a gadgetek és az alapból betöltődő programok (ESET smart security, ATI CCC, meg ami még ilyenkor elindul a háttérben és csak a feladatkezelőben látszanak). -
-
-
tomic
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az enyém 7.2.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
james008bond
üzenetére
Ez igaz, ezt még én is értem, de most Intel X25-V-ről beszélek, akinek ez van mindenkinek más az a bizonyos index eredmény...
-
tomic
addikt
válasz
james008bond
üzenetére
Akkor az enyém nem is olyan rossz. De ha lesz időm akkor kipróbálom nem IDE módban újrarakni a wint.
-
pgergo
tag
Olyan szeretnék csinálni, amivel meglehet nézni az ssd-m sebességét, neten láttam, h egy csomo progit elinditanak valahogy egyszerre, azt hogy kell?
-
pgergo
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Jaja ez nagyon érdekes, lehet h a gépkonfiguráció más-más mindekinek, vagy azért mert nekem windows 7 32 bit es van..
-
james008bond
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Gondolom, mert az ssd-k teljesítmény is más és más...
-
pgergo
tag
Az ssdm Ide-módban van, de ahogy a bioszban állítanám át AHCI-ra a boot megáll és nem tölt be a gép.
Am a TRIM től nagyobb lehet az értékelés a windowsban? -
pgergo
tag
De a proci vagy más cuccok befolyásolhatják a sebességét az ssdnek?
-
tomic
addikt
válasz
james008bond
üzenetére
Teljesen normál hétköznapi progik. A proci 3ghz megy,az csak teszt eredmény.

-
tomic
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ha megkérhetlek feltennél te is ide egy boot idős képet? Köszi

-
pgergo
tag
Sziasztok!
Vettem most egy Intel X25-V G2 40gb-os SSD-t
A Windows élményindex alatt csak 6,3 at mutat, de más helyeket pl itt:7,3 at mutat, mi lehet a gond?
-
cigam
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
De elötte olvsd át még1x a cikket, nehogy vmi kimaradjon. ;-)
Aktív témák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Eljött a Messenger.com vége
- Milyen alaplapot vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Tőzsde és gazdaság
- EA Sports WRC '23
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 256 GB mSATA SSD eladóak (Hynix, Sandisk, Samsung)
- Eladó SSD-k ( 1Tb , 2 Tb )
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 650W
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Sony ULT FIELD 1 bluetooth hangszoró
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tesztek alapjan ez meg a Jmicron-ostol is gyengebb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)