Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
cszn
őstag
Én TRIM-mel kapcsolatosan tesztelgettem, most olyan 600 giga írás fele jár. Két hónapos lehet kb. 98%-ot ír, de 100 gigánál is 98% volt mondjuk. Ennél jobban sztem felesleges kímélni. Nem fogok azon görcsölni, hogy mi lesz ha 93%-os lesz csak... Bírja az, azér' van, hogy használjuk vagy nem?

-
LW
őstag
25 nap alatt közel 300 GB-t írtam a 30as OCZ-imre(Raid0), trim nélkül nem éreztem lassulást. A tesztek szekvenciális és 4k-s értékek is 20%-t estek a zsír új állapothoz képest, de ilyen sebességnél az már elenyésző.
És úgy néz ki beállt erre a szintre. Diskkeeper fut a háttérben, elvileg az hasznos. 
Végül kikapcsoltam a rendszervisszaállítást, valamennyivel lehagyta most az olvasás az írást, de a kényelmes asztalra kicsomagolok egy gigát majd áthelyezem szokásaimról nem vagyok hajlandó lemondani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért van, hogy használjam, nem azért, hogy simogassam. Úgy se az elhasználódásba döglik bele. Természetesen attól függetlenül nem futtatok rajta sebességtesztet gigabájtokkal percenként.

-
martin66
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Nekem 1 hónapon belül lesz egy Ocz agility 60Gb 285/275, na de olvasások alapján:
Win 7 tartalmazza a driver, Igen csak a BIOS-ban be kell állítani AHCI-t. Én is úgy tudom, hogy csak a Win 7 tudja alapból.
A többit meg a szakértők!
Ha valamelyik mondatom hibás kérem javítsatok! -
F34R
nagyúr
válasz
g.gergo
üzenetére
Pont olyan chipset.em van de olvastam róla hogy megoldható a trim ha frissítik az achi-t ( gondolom bios frissítés)
Pl aki régebbi rendszert használ xp/vista akkor elfelejtheti a trim-t , de a gyártók általába adnak olyan software-t amely optamilizálja (persze napi használattal ssd toolbox)
Ez a megoldás mennyire hatékony gondolom a trimet semmikép nem helyettesítheti , de ha feleolyan hatékony meggondolandó a vétel számomra is
-
james008bond
őstag
válasz
g.gergo
üzenetére
Tehát a Win7 tartalmazza ezt a drivert, ami TRIM-hez kell? Csak oprendszer telepítéskor AHCI legyen beállítva SATA-nál? És SSD-t Win7 telepítéskor formázzam le? És hogy nem "szakít" le 100 MB-os területet Win7 telepítéskor? És ha a most "működő" Win7 mellé ( amely HDD-n van ) akarom feltelepíteni a Win7-et, dual boot-tal, azt hogy kell csinálni?
Amúgy úgy tudom, a TRIM-et csak Win7 tudja alapból, Vista nem...vagy nem jól tudom? -
g.gergo
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Semmit nem kell felrakni, rakd fel a W7 vagy W Vistát és menni fog a trim. Nem kell semmilyen alaplapi program. AMD AHCI nem támogatja a trimet.
-
james008bond
őstag
AMD-s gépre ( Asus Alaplap )+ATI Radeon videókari, milyen progikat telepíytsek fel, hogy ssd maximális sebességgel, Trimmel együtt is működjön. Gépem biosa AHCI-ra van állítva, telepítés után mely progikat tegyem fel? AMD AHCI-s drivert hol találok? És milyen alaplapi progik kellenek még?
Kösz
-
cszn
őstag
Működő trim. Leteszteltem (balra), teleírtam, letöröltem majd újra leteszteltem (jobbra).
-
Kapti
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Köszi. Persze mindent elkövettem már ami hat a sebességre. A TRIM miatt nem is aggódnék annyira, mert Wiper.exe működik, már beletettem a feladatütemezőbe. Viszont a read sebesség az gyenge nagyon.HD Tach eredmény:

Az az érdekes, hogy két nappal ezelőtt próbáltam egy szintén AMD-és gépben, amikor megjött (Gigabyte nvidia nforce4) a HD Tach avarage read-re 221Mb/sec-et adott-Ez azért 30% eltérés!!!
Lehet, hogy ennyire gyenge az AMD-s SATA vezérlő? -
igor556
csendes tag
Sziasztok! Valakinek van Kingston SNV425-S2/128 gb ssd-je,mik a tapasztalatai megéri?
-
LW
őstag
Szia.
Tisztán látszik, vezérlő.
Két Satavezérlő van a lapomon. Először a gigabyte Satavezérlőre kötöttem rá a 2 ugyan ilyen OCZ Vertexemet, nálam 160nál volt a limit. Átraktam Intelre, a 440 jobban hangzott.szerk: Bár nem rosszak ezek az eredmények sem szingliben. Meg is néztem, 230 a maximális, úgyhogy nagyon nagy redundancia nincs a cuccban, lesz az még lassabb is.

220 vagy vagy 200, nem érzed meg.
Üdv. LW -
Kapti
tag
Vettem egy OCZ Vertex 30Gb-ot. Kicsit lassabb lett a vártnál, Atto benchmak:

Különösen a read értékekkel vagyok elégedetlen (SB770,Win XP). Érdekes az, hogy előtte egy régi nforce4-es, szintén AMD-s gépen a leformázott Vertex-re sokkal magasabb értékek jöttek ki, különösen 4k read esetben, de nagyobb méretű fájlok olvasása esetén 220Mb/sec fölötti értékek voltak.
Mi lehet a gyengébb teljesítmény oka?
-
jozsef m.
tag
Nem jött össze!
Most is ez a kép fogad és még hozzáteszi,hogy már csak 3 napom maradt a licensz megvásárlására!
-
cszn
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Sztem olyat max használtan találsz, mert nem lehet kapni. Ami majdnem ugyanaz, csak teljesen intel az most 35k környékén mozog (x25-v). Ez egy elég jó példány. Ettől olcsóbban valamiról le kell mondanod. Leginkább a tárhelyről. Többen OCZ-ket vettek ha jól emlékszem 22-24 körül amik elég jók még, de majd ők megmondják.
Ősembernél nézz körül. -
Zodicus
senior tag
Nekem az első SSD-m egy OCZ Agility volt, de az is gyorsan romlott, kb 3hónap alatt 82%-ig süllyedt. Csináltam egy firmware frissítést és soha többé nem kelt életre. Gariztattam a Pixmania-val és kaptam egy Intel-t. Szóval lehet tényleg vigyázni kell az OCZ SSD-ivel. De az is lehet, hogy teljesen fals infókat olvasnak ki az ilyen progik.
-
Márton
nagyúr
"soha többet ocz"
érdekes megállapítás
"felesleges volt firmware frissítéssel kezdeni"
Pedig az 1.6-ban pont azt írják hogy javították a Smart adatok kijelzését, hogy
a progik ne lássák "rossznak" az állapotát.
Nekem még 100%-os 15 óra után, igaz csak 10giga ment rá, mert én elférek ennyin. -
jorden06
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
legutobb mikor az ssd-k irant erdeklodtem, meg volt egy kingston ssd talan intel vezerlovel, de javitsatok ki ha tevedek, 22ezer korul, 40gb tarhellyel. az mar vesztett az ar/ertek aranyabol? igazabol hasonlo aron nezelodok, a tarhely persze minel nagyobb annal jobb, de a most meglevo 250gb/7200rpm-es hdd-t fogom majd kulso adathordozokent hasznalni.
bocsi a kesoi valaszert csak nehez itt gephez jutni
-
vis.p
aktív tag
válasz
jozsef m.
üzenetére
Szia!
Nekem volt f60-om, és nincs túl jó véleményem róla. És most nem a random 4k-értékekről beszélek. Szekvenciális irás/olvasásban sem érte el a honlapon feltűntetett adatokat, asztali gépben sem. 170-200körül volt W/R. Ugyan olyan rossz tapasztalatom van vele mint a vertex 2-vel.
Ha kicsit keresgélsz,látni fogod, hogy nagyon sok a probléma az ocz-vel és a corsair-el.
DV is irta már egyszer, és sem teszek mást: soha többet ocz és corsair ssd, sandforce-vezérlő ide vagy oda... -
LW
őstag
Elhatároztam, hogy csökkentem a lemezhasználatot, vagyis inkább csak az írást.

Első nekifutásra nem találtam meg guglin, hol tudom áthelyezni a rendszer visszaállítás szolgáltatás fájljait? -
-
Kérdés hogyan van beállítva a számláló.
100-ról indul és lehet hogy 99,0-99,9 között 99-et mutat a kondicióra.Szerintem normál felhasználás esetén az elhasználódástól nem kell tartani.
Nekem van egy több mint 1 éves X25-M SSD-m amit napi szinten használok:
host writes 2,2TB
media wearout indicator 98%Magyarul az én felhasználásom mellett még van 49 év vagy 110TB a 80GB SSD-ben.

-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Tegnap telepítettem az oprendszert, ma pedig megcsináltam az ssd-s cikkben leírt beállításokat, és közben érdekes dolgokra lettem figyelmes. 1%-ot máris csökkent a Vertex kondíciója!
Elég gyorsan történt mindez. Kezdjek aggódni vagy hagyjam figyelmen kívül? Mondjuk a HDSentinel érdekesen mér, szerinte 1 óra van az ssd-ben, pedig legalább 4-5 órát ment már.
Na mindegy, a rendszer jól megy, határozottan tetszik a dolog. Ennyi pénzt megért. 
Üdv: Z
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Ezekről vélemény ,esetleg valami bővebb informácio valakinek? A cikk alapján nagyon jónak tünnek és árban sem elrettentőek!

-
LW
őstag
2010.07.10 óta az OCZ vertexeimre Raid0ban Írtam egy keveset, ami nem is annyira kevés. E'(n)normális?
Átvitel Információ
Összes Olvasott Adat,"1 912 MB, 441 273 MB telepítés óta (2010.07.10.)"
Összes Írt Adat,"599 MB, 425 134 MB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,"33 944,08 MB"
Napi átlagos írás,"32 702,62 MB"Ha így folytatom, akkor 1 év alatt 6TB lazán meglesz
-
kkoo
csendes tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
090508S: Ezt vagy ennél frissebb firmware-t keresek. Ha jól értem ez minden jmf602-höz használható. Win7-re ez jó?
-
ANT
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Szerintem nem.
Ez egy, már telepített rendszeren való utólagos aktiválás. Ebben a leírásban is szerepel a biosban való AHCI engedélyezés-tiltás, de mint írtam, nálam semmi ilyen lehetőség nincs.
Egy kicsit amúgy is tartok az AMD driverektől. Néztem ezt a 10.6-os AHCI drivert is, de ott pl. konkrétan leírják, hogy OEM rendszereknél ne telepítsük. Márpedig a laptopom eléggé OEM.
Szerintem az lesz, hogy holnap nekiállok telepíteni, oszt ha nem lesz AHCI, akkor marad a Garbage Collection futtatása havonta. -
james008bond
őstag
Amikor oprendszert telepítem és már van 1 fent, akkor a boot részt nem rontom el, ha másik winyóra telepítem fel a rendszert? vagy csatlakoztassam le telepítés előtt azt a winyót, amelyiken a jelenlegi rendszer van, majd csatlakoztassam vissza az új rendszer feltelepítése után?Vagy a meglevő rendszer alatt indítsam el a telepítőt?
-
james008bond
őstag
Ha minden igaz, OCZ Agility után Vertex 2-őm lesz. Kérdések: AMD-s gép, Win7 64 bit op rendszer, ezt hogyan telepítsem? AHCI, TRIM stb működjön. Alaplapi driverek közül melyiket tegyem fel? ATI SB progi elég, vagy kell még ATI AHCI progi is? Ennél valamit írnak, hogy bizonyos PC-knél nem biztonságos telepíten? Jelenleg BIOS-ban AHCI mód van...
Warning: This driver does not provide custom configurations used in OEM systems and is recommended for use with retail AMD motherboards only. Installing an incorrect AHCI driver may cause problems with your hard drive including data loss. ----- EZ KONKRÉTAN MIT JELENT?
------- erről az oldalról mit kell feltelepítenem??? http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?driver=Integrated/vista32-chipsetHa meg akarom tartani jelenlegi HDD-n levő rendszeremet, akkor hogyan telepítsem fel SSD-re az újat? Klónozni nem akarok. Úgy lenne jó, hogy gép induláskor kérdezze, melyik rendszert akarom betölteni. Hogy formázzam meg az SSD-t? Telepítéskor a telepítővel, vagy előtte Win7 alatt?
Kösz.
-
ANT
őstag
-
Genji
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Én egy Kingston SSDNOW V SERIES SNV125-S2/30GB -al rendelkezem és tudja a TRIM-et.
-
Strezi
őstag
Ha eredeti Samsung es nem OEM (HP, DELL, Alienware, APPLE), akkor nincs gond.
Csinalsz egy DOS boot -os USB disket, ramasolod a progit a linkrol, es megy a dolog.
Samsung TRIM FirmwareHa viszont OEM, akkor nehezebb dio. Pont ezt csinalom en is ...
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
SSD-n mennyire komplikált firmwire-t update-elni?
128 gigás Samsung SSD-ról lenne szó, (220/200 olvasás/irás), a gyári firmwire (mivel régi van rajta) nem támogatja a TRIM-et, de ugyanez az SSD az ujabb firmwire-el már igen... -
kkoo
csendes tag
Sziasztok,
Kaptam egy Kingston SNV125-S2-t. Firmware-t keresek hozzá win7-hez, de nem találok élő linket.
Tudna valaki küldeni?
Előre is köszönöm.
kkoo@index.hu -
james008bond
őstag
intel x-25 m-et érdemes venni, oprendszert telepítenék és azt szeretném felgyorsítani. ocz agility-m volt, de tönkrement...
-
fagy53
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Mindössze talán annyiban van közük egymáshoz, hogy egy jobb, többszálon is dolgozó SSD lehetővé teszi pl bootnál a többmagos proci kibontakozását.
A multi task-ot a HDD korlátozta hiába volt a többszálon dolgozó proci, na ez már a múlté és az ilyen esetekben jelentősen lerövidül a műveleti idő. -
donpel0
aktív tag
hi guruk!
friss szerzemény: Kingston SSDNow V+ SNVP325-S2 64GB

pls feedbacket, hogy ez ezzel a rendszerrel (adatlapomnál) mennyire van rendben, ha nincs akkor meg tanacsot pls
illetve, hogy everest miért azt írja rá, hogy IDE :conf: [ssd noob vagyok]nagyon köszönöm előre is

-
cszn
őstag
A crystaldiskmark-kal kapcsolatosan nekem is van érdekes megfigyelésem. Azt mondta itt valaki (vagy többen is), hogy 1000MB-al és min. 5X-en teszteljünk és az lesz mérvadó. De nekem ha kétszer nyomok ilyen tesztet egymás után, akkor is más eredmények jönnek ki, szóval nekem nem tűnik teljesen korrektnek. Az hogy elsőre vagy másodikra jön ki gyorsabbnak az számomra randomnak tűnik. Vagy van erre magyarázat?

Lehet mással kéne tesztelni.
-
Márton
nagyúr
az atto 4k teszt és a crystalmark 4k miért ad ennyire eltérő eredményt?
Hisz attoban 70-80mega írást mutat egy vertexnek is. De miért? -
Csak Win7-tel fog menni a TRIM, Vista nem támogatja a TRIM utasítást.
A TRIMhez szükséges:
1. TRIM támogatású SSD
2. AHCI támogató alaplap vagy vezérlő, megfelelő Driverrel
3. WIN7 vagy Linux 2.6.28 és az feletti kernellel rendelkező kiadásBármelyik hiánya esetén nem működik a TRIM utasítás!
-
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Nyugodtan vehetsz bele SSD-t, de neked nem kell feltétlenül TRIM-est venned.
Vannak nemrég bemutatott Toshiba-vezérlő köré épülők, amelyek a TRIM helyett/mellett (egyelőre nem tudjuk biztosan) egy belső optimalizációt tartalmazó algoritmust használnak, és a TRIM-től függetlenül képesek a maximumon tartani az SSD írási sebességét. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Ha a notim nem tudja az AHCI-t, illik bele SSD-t tenni? Vagy akkor már ne nagyo gondolkodjam SSD-ben?
-
SLYM
veterán
Asus P5N73-AM lapom támogatja a TRIM utasítást?
-
SLYM
veterán
a 4 kilobyte-s tesztnél mit jelent a QD32?
-
Strezi
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nem, az SSDToolBox a trimm-et nem ismerő windowsokra van és csakis G2 re

G1-en nem lehet vele semmit sem csinálni, tapasztalat. -
gg72
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
És ezt mi vezérli, az AHCI?
Az Intel SSD Toolbox akkor tulajdonképpen csak egy plusz, amit az Intel ad, hogy manuálisan is lehessen optimalizálni? -
gg72
veterán
Nézegetem ezt a Crucial RealSSD-t és azt látom, hogy támogatja a Trim-et, de állítólag nincs hozzá olyan program, mint az Intelekhez a Toolbox, amivel manuálisan lehet használni pl. hetente egyszer az optimalizációt. Akkor a Crucial-oknál ez hogy megy? Automatikusan a háttérben fut?
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...mit rontottam el - telepitettem rosszul?

Elég gyorsan történt mindez. Kezdjek aggódni vagy hagyjam figyelmen kívül? Mondjuk a HDSentinel érdekesen mér, szerinte 1 óra van az ssd-ben, pedig legalább 4-5 órát ment már.