Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- kraftxld: Untappd lista
Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Na most akkor egy intel x25-m g2 80gb (SATA-2) és Crucial C300 128GB (SATA-3) között ha rendszernek kell, mit vennék észre (a méretén kívül)?
-
megint én
őstag
Értem. Akkor majd rá nézegetek néha, de amúgyis az a jellemző, hogy 1-2 havonta reinstallálom, mert mindig akad 2-3 olyan game amit elfelejtek letörölni, filmek amiket megnéztem, stb... Tehát ez afféle gyorsított kukázása mindennek, mert minden kinn van még 1 merevlemezen ami fontos, és így olyan 30 perc alatt megvan, de mind azt kikukázni ami nem kell sz lehetne akár 5-6 óra is.
Még pár kérdés.
Bigyószban ilyeneket láttam, és nem tudom mik ezek, és hogy kapcsoljam-e be őket.
Quick boot
HDD S.M.A.R.T.
eXtreme Hard Drive (XHD) -
neverless
tag
válasz
megint én
üzenetére
Szia
A "temp" az a temporary azaz ideiglenes szó rövidítése. Olyan file-ok kerülnek bele, amikre pl egy-egy program telepítésekor van szükség. Így lényegében a temp mappák (több is van/lehet) tartalma mindig törölhető.
C:\Windows\temp
Fölösleges ezt törölgetni sztem, mert itt mindig lesznek fileok, és méretük se vészes. Ha jól tudom, ide maga a windows pakolgat.c:\Users\teneved\AppData\Local\Temp\
Ide a már említett program telepítésekkor rakódnak file-ok. Ennek mérete lehet már nagyobb is, ha olyan programot raksz fel. Ezt akár törölgetheted folyamatosan is, de ebbe se érdemes sztem túl sok energiát fektetni.üdv
-
megint én
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
És nem ez a legfúrcsább, hanem az ami a totális apszurditást súrolja, hogy annak idején a vista bootolt be nekem a leggyorsabban, nem emléxem 100%ig, de asszem 26 sec volt. És nem csak 1xi eset volt, hanem többszörös mérés. Alig hitték el akinek elmondtam.
Amúgy azt a C/Windows/temp-et azt akár ki is lehet törölni? mert fingom sincs, hogy mi az. De asszem azok valami bizt mentések.
Amúgy holnap lefotózom, hogy mit ír a bios, de az azóta van hogy betettem az SSD-t -
Milka 78
nagyúr
-
megint én
őstag
Még egy kis help. A "Temp"-et hogyan letet letiltani???
-
-
fagy53
nagyúr
Nem a gyorsítás miatt van az SSD, elsősorban a mechanika kiszorítása volt a cél, járulékos előny, hogy a teljesen elektronikus egység gyorsabb, kevesebbet fogyaszt és csendesebb, mint a HDD.
Bármilyen alkalmazás betöltése gyorsabb, mint a HDD, de különböző mértékben és sokszor ez észrevehetetlen, mert nemcsak a proci, vagy a tároló gyorsaságától függ, hanem a szervezéstől. Ennélfogva szinte biztos, hogy két, a tesztekben jelentős különbséget mutató SSD között a gyakorlatban jóval kisebb eltérést tapasztalunk a betöltési időkben. Ezt a #9857-ben linkelt bench elég jól szemlélteti. -
Gorneck
legenda
Ha ezek a programok intenzív HDD használattal járnak (olvasás írás több megás file), akkor megéri SSD-t venni alájuk, de ha nem, akkor mitől gyorsulna? Az indulása gyorsabb lesz, de ha proci és ram amire szüksége van a proginak, akkor egy SSDtől nem fog gyorsulni munka közben...
De ezt miért nem tesód ügyezi? Hisz ő használja a progikat és ő tudja mire van szüksége, hogy gyorsabban tudjon ezekkel dolgozni...
AutoCadeztem én is...nem emléxem, hogy szűk keresztmetszet lett volna a hdd...Én azé vettem 1,5 éve mert 25ért megkaptam egy SLCs Samu-t...
Mondjuk azóta nem nagyon szeretek HDDs gép előtt ülni... 
-
martin66
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
"egy tervezőproginak nemtom miért kéne SSD.." Remélem ez csak egy költői kérdés! pl photoshop cs5 700MB .psd-t az ssd 8-10mp alatt össze szedi a caviar blackem pedig olyan 20-25 azért nem mind1.
Ja és skacok megvagyok elégedve az OCZ Agility 2 60-mal mondjuk semmien tesztbe se hozta a 285/275, de se baj kb 280/260-at hoz, de blöki után (az se volt lassú) az SSD k jó... -
Gorneck
legenda
válasz
megint én
üzenetére
Ebből ha újrarakod a rendszert és most rakod fel az új SSD-re, akkor kb az AHCI és a defrag kikapcsolása a lényeg, de úgyis ki lesz mivel SSD-d van...a többivel ne foglalkoz...
Gerisz: Nemtom milyen programokat használ öcséd...így nemtom mi kell azoknak, de én általános felhasználásról beszéltem...bár egy tervezőproginak nemtom miért kéne SSD...bár lehet csak nem olyat használtam amit ő...
-
DV
senior tag
Hogyha az a tervezoprogram sok kis fajllal dolgozik, akkor erdemesebb a gyorsabbat venni.
megint én
A te helyedben nem vacakolnek ennyit az egesszel. Nalam csak a prefetch/superfetch es a hibernalas van kikapcsolva, a tobbihez nem nyultam, a mai SSD-knel nem erdemes ezekkel foglalkozni, a becsult hatralevo idotartam igy is 50 ev felett van, kep.
-
-
megint én
őstag
THX!
De nem tudom mi micsoda

1. AHCI on. - Ez MÁR MEGVAN!
2. Alignálás: alapértelmezettként OK - Ezt a szót még csak nem is hallottam.
3. Indexelés kikapcsolása az SSD-n - OK!
4. Windows Search szolgáltatás letiltása - Szerintem menni fog
5. Prefetch, superfetch kikapcsolása - Ezt nem értem...
6. Töredezettmentesítés kikapcsolása - OK!
7. Hibernáció letiltása - Ezt amúgy is ki szoktam kapcsolni, de nem tudom ebben az esetben miért javasolt.
8. Puffer ürítés letiltása - Na ez, mi ez?
9. Lapozófile áthelyezése HDD-re - Ez fontos? Mert már eb@sztam, mivel nyomtam ide egy partíciót ami csak erre van (8GB)
10. Felhasználói TEMP és Windows TEMP áthelyezése HDD-re - Ezt valahogy le is tiltanám, ha lehet ilyet.
11. Firefox Cache könyvtárának áthelyezése HDD-re - GOOGLE CHROME-t Használok!Most ez a leg fontossabb, mert megyek is újrarakni akkor... xDD
9. Lapozófile áthelyezése HDD-re - Ez fontos? Mert már eb@sztam, mivel nyomtam ide egy partíciót ami csak erre van (8GB) -
Gorneck
legenda
válasz
Matamata
üzenetére
Vmi nem kicsit fogja meg nálad az OSt-t...amúgy nagyon sok mindentől függ az eredménye ennek a proginak...20 alatti eredményt is csináltam már aszhem 16-17...de ebből vagy egyébb mérési linkekből kb semmit nem vonsz le...átlagos felhasználás mellett meg kéne érteni, hogy annyira minimális az SSDk közti különbség, hogy az vicc...nem hiába várom az újabb technológiás SSDket...de az azonnal induláson már nagyon nincs mit javítani...katt indul és már be is tölt...amelyik progi nem így indul az kb szarul van megírva...
Egy régebbi mérés: [link]Nálam még mindig 15gb van szabadon...szal kisebb is elég lenne...
-
DV
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Az OCZ oldalan ott van minden, link.
Az elso az uj firmware (firmware update), a masodik (guides), mit es hogyan kell csinalni, a harmadik (release notes), hibajavitasok az uj firmware-ben.Hidd el, nem bonyolult a firmware frissites.
-
james008bond
őstag
OCZ Vetex 2-n firmwaret frissítenék. Csinált ilyet már valaki? Hogyan kell, hogy minden OK legyen?
-
megint én
őstag

cszn
neked is, és
tomic
neked is nagy-nagy köszönet.
Mellesleg újra fogom húzni, méghozzá úgy hogy ne maradjon ott az a 100MB, mert azért piszkálja a csőrömet.
Ja, és boot alatt megjelent egy csomó új szöveg, az normális, nem???
Nem tudom elolvasni, mert baromi gyorsan megy de lefényképezem ha gondoljátok. -
megint én
őstag
Re!
Pár kérdésem merült föl új SSD tulajként!
-Az SSDnek nem gond az, hogy ha a telepítéskor (win7 x64) Nem erre rakra a "rendszer számára fenntartott" 100mb-t? Hanem az maradt a samsungon.
-Belőttem még egy olyat is, hogy SATA mod: AHCI.
Mit kell még? Ha kell egyáltalán valamit.
-Kell-e (vagy érdemes-e) neki olyan, hogy lapozófile? Ha igen akkor mennyi? (én csináltam rá egy 5.6 GB-s partíciót)(Csak pls segítsetek, mert eddig nem volt ilyenem.)
-
Matamata
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
BootRace-es eredményt tudnál felrakni?
Igazándiból eddig nem nagyon izgatott, hogy mennyi idő alatt indul el a gépem, mert általában a készenléti állapotot használom, de most annyian raktak fel eredményeket, hogy én is leteszteltem mit tud.Ha jól emlékszem a legutóbbi X-FI driver frissítés után lett érezhetően lassabb az indítás és sajnos nem is sikerült visszaállítanom az eredeti állapotot.
Szerinted akkor gyakorlatilag ezek a számok az új SSD-k sebességéről csak papíron mutatnak jól és semmilyen érezhető gyorsulással nem járnak?

Igazándiból mindegy is. Már kezd szűkös lenni rajt a hely, úgyhogy azért is jó lenne váltani másikra. (Kb 9GB a szabad hely.) -
Scholes9
nagyúr
Kedden érkezik a Corsair Reactor 60Gb-os SSD-m, remélem jó lesz rendszer alá

-
C64
őstag
Olvastam én is, nem tudom mi lehetett ott a probléma.
Mindenesetre ezek az eredmények magukért beszélnek: OCZ RevoDrive 120GB Real Benchmark -
Matamata
aktív tag
Na végre, mások is érdeklődnek a régi SSD-ről újabb SSD-re váltás téma iránt!
Szóval SLC-s Samsung SSD-ról ha váltanák C300-as SSD-re vagy bármelyik SandForce vezérlősre lenne érezhető gyorsulás? -
C64
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Aha annak. Habár az IOPs értékeket nézzük, elég nagy a különbség...
-
C64
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nem a méret a lényeg
A sebesség miatt. Miért nem?? Elvileg sokkal gyorsabb... 
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
A fene tudja megéri-e, nem igazán drágább mintha neked kellene összeraknod két SSD-ből, lényegében a SATAIII és a RAID0-val való vacakolást lehet vele megspórolni, de nem biztos, hogy szükséged van ekkora tempóra!

Nem véletlen, hogy a vállalati felhasználókat célozták meg vele és nem pl. engem..
-
VGYke
addikt
-
C64
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megérné lecserélni az Intel X25-M 80GB G2 ssd-t, egy OCZ RevoDrive-ra?
-
tomic
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szerintem teljesen rendben van. Úgy látom csak összeált neked is minden.

A 9.6 os drivert próbáltad , amit DV linkelt ? Nekem gyorsult tőle egy kicsit, és a boot időm 8-16 lett. -
Kipróbáltam az alignt Windows XP alatt mert már újra kellett húznom a rendszert.
-Windows 7-el particionáltam az SSD-t ami létrehozott egy 100MB-os meg egy rendszerparticiót. A második rendszerparticiót töröltem, majd a haladó fül alatt a 100MB-ost kiterjesztettem az egész vinyóra. Így a 2048. szektornál kezdődik a partició, és simán ráment az XP SP3 is.
Intel ICH5 SATA1 vezérlő (első generációs Intel SATA vezérlő), nincs AHCI, nincs TRIM, Intel X25-M 80GB G1-es az SSD és Windows XP alatt fut.
Time to boot 18mp.
Time to desktop 21mp.Több mint egy éves az SSD, oprendszer vinyóként van használva, a host writes Intel SSD Toolbox alatt 2,25TB-ot mutat és 97%-on áll a Media Wearout Indicator paraméter.
-
mixi80
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szia!
Nekem egy intel x25-v 40GB SSD-ém van, de a bootolási idő szerintem, nem e legjobb.
33-40 mp szokott lenni átlagban. Mivel tudnám ezt az időt leszorítani?
AHCI, TRIM, fLeSs írása alapján beállítva minden!
A rendszerrel 8 gyorsalkalmazás indul.
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
cszn
őstag
Disznóság, de figyeld meg, hogy 2 generáció múlva már csak azok hozzák fel témának akik valamit valamikor valakitől mintha hallottak volna, hogy lehet hogy volt valami ami lehet hogy nem biztos ugyan, de lehet hogy volt...
Kezdetiek és igazából nem is annyira lényeges problémák ezek. 
-
megint én
őstag
Hali!
Beírom ide is...
Van nekem 2 samsung F3, Raid0ban, vettem most 1 SSD-t ilyenkor mit kell beállítani? És nem zavarja-e be a raidot ami a sata3ban van??? -
fLeSs
nagyúr
-
tomic
addikt
Ennyi idő alatt indul el nálam. ill a desktop idő azóta 16s lett.
Szerintem hdd-vel nem vagy gyorsabb. És még ami utána van.........
Nem feltétlen kell drága nagy méretű ssd-t venned, vegyél egy 40es intelt.
rendszernek tökéletes. És mostanság erős hazai valutánk belehuzni látszik , hátha mennek még lejjebb az árak.Ha van időd keres rá youtuben van össze hasonlító videó raptor és ssd között.

-
Viry
tag
az AHCI -ssd keresgélés kb 3 mpel lassítja le az egészet!
és ez semmi a hdd bootoláshoz képest !!!
náhány másodperces bootloást ne úgy képzeld el hogy annyi míg megjelnik az asztal!!!
a legfőbb gyorsaság utána jön!!!
Szerencsére ez még nálam is fényévekkel gyorsabb mint HDD esetén a komplett használható rendszer programokkal mindennel feláll 20mp körül! vagy még ennyi se HDD-ről 20mp alatt legjobb esetben max a win bejelntező jön be és utána még fél perc mire az összes program használható!!!ma 50szer indítottam újra a gépet a sok buzerálással, és volt AHCI IDE minden hidd el semmit nem veszel észre belőle olyan gyors a HDD-hez képest!!!
-
VGYke
addikt
Nos, akkor újra kell értékelnem a vásárlással összefüggő elképzeléseimet. Nekem az új, tervezett komplett konfigomban az SSD azért kellene, hogy 1.) qva gyorsan bútoljon a PC, majd 2.) pörgősebb legyen a betöltés/mentés.
Úgy látom, ha 1. feltétel mellett a TRIM-hez ragaszkodom, le kell mondani a gyors bútolásról, az AHCI-SSD miatt, mert az AHCI ha kell, ha nem, bútoláskor feleslegesen keresgél. Jól gondolom? És ha jól gondolom, akkor PC strarttól kezdve, gyorsabb lehet egy IDE-HDD-ről való bútolás...
Akkor miért is kell nekem SSD
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
60k körül vennék SSD-t 100Gb-os körüli tárral, ha szabadon is kell hagyni rajta helyet.
(számla is kell) Milyet ajánlotok? -
DV
senior tag
Probaltad mar azt, hogy minden mas HDD-t lehuzol es kiprobalod ujra? Lehet, hogy a legutolso HDD lesz a ludas?
cigam
Az Intel RST 9.6-ot probaltad-e mar? Ugyanaz, mint amit most feltettel driver IMSM (Intel Matrix Storage Manager), csak ujabb.
-
Viry
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Gigabyte ga p55-usb3 lap, nincs rajta semilyen szoftver, csak az adobe master collection, és mint már írtam egy darabig jó volt aztán kampó, belassult, nemtom másik vinyó befolyásolhatja...ha jól belegondolok akkortájt lassult be amikor bekötöttem a sima HDD-t...de lehet ennek semmi köze hozzá!
-
Viry
tag
mint mondtam jópár napig ment rendesen, szélsebesen teszt eredmények zsírok voltak!
Tuningolva nincs a gép, táp egy cooler master 500 silent pro!
Most megcseréltem a sata kábeleket mert ami az alaplaphoz volt az egyikre az volt írva HDD a másik simán sata a HDD kábellel volt bedugva eddig. Eredmény...semmi boot kurva gyors...teszt ...
egyre fogy a seq írás sebessége már csak 160 MB/s !
minden tesztnél egyre kevesebbet mutat. A 64 Gb ból 16 szabad még hely is van rajta pedig!
semmi másra nem használom csak PhotoShop, de azt sokat. az Adobe temp is az ssd-n van (leszarom ki mit mond az élettartamra...ezért vettem nekem a gyorsaság számít!)
Az a intel driver, csak lassított rajta!
-
VGYke
addikt
Nem nagyon követtem az eseményekeket. SSD TRIM (intel lap, CPU és Win7) tényleg csak AHCI módban működik?
-
DV
senior tag
Igazabol nincs konkret otletem, hogy miert ugral az a gorbe annyira, jo ideje keresek hasonlo HD Tune teszt gorbet a meghajtodrol, de ennel tobbet sajnos nem talaltam.
Jol tudom, hogy a laptopodban van ez a meghajto? Az energiabeallitas "maximalis teljesitmeny"-re van allitva?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk azóta nem nagyon szeretek HDDs gép előtt ülni...

Kezdetiek és igazából nem is annyira lényeges problémák ezek.