Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Most telepítettem a Kingston snv425-s2/64Gb ssd-mre win 7 64bit-et. A problémám az lenne, hogy a seq write csak 85-90Mb/s szemben a 105-el amit egyik kollégánál láttam. A többi érték rendben van

-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Azt mondja így oldható meg:
"How do I set the drive letter for the RAM disk?
You can modify the drive letter using Windows Disk Management. If you do not use Windows Disk Management, Windows will automatically assign the next available drive letter to your RAMDisk. If you want a specific drive letter to appear each time you run RAMDisk, you will need to save the disk image at some point, and select "load disk image on startup". Otherwise Windows does not know what drive letter you have created and will assign the next available drive letter. Of course, selecting "Unformatted" on the "Settings" tab will create a blank disk with no formatting information, and therefore no drive letter."Csak gondoltam valamelyikőtök aki használja tud olyan megoldást amihez nem kell a "load disk image on startup" funkció, hanem megoldható valami Win-beállítással.
-
canniball
nagyúr
Korábban ajánlottátok itt a Dataram Ramdisk-et. Feltettem, berakta magát D-re, azt mondja ha más meghajtójelet akarok neki akkor Lemezkezelő. Ott átállítottam R-re, de a gép minden újraindítása után ismét D-re kerül. Csak nálam (W7 x86 Prof) van ilyen probléma vagy másnál is? Illetve kiküszöbölhető-e valahogy?
-
válasz
Integra
üzenetére
Nem kell tartani az Intel SSD-től.
Egy külső vinyóra érdemes másolni a fontos adatokat, de ezt bármilyen vinyónál elmondják.
########################
SSD megbízhatóság téma:
-Intel 80GB retail 134 reviews 1 drive failed.
-Intel 80GB OEM 193 reviews 6 drives failed.
-OCZ Vertex 30GB Retail 353 reviews 4 drives failed and another 17 reviews with what I'm guessing are compatibility issues.
-OCZ Vertex 60GB retail is chock full of so many negative reviews I find it hard to categorize them all.
-OCZ Agility 60GB retail is a similar story
-Patriot Torqx 128GB retail 118 reviews about 50 dead drives
-Intel 160GB OEM 61 reviews 4 drives failed
-OCZ Agility 120GB retail 54 reviews 4 drives failed
-Intel 160GB Retail 52 reviews 0 failed
-Crucial M225 64GB Retail 50 reviews 2 failed
-Partiot Torqx 64GB retail 35 reviews too many failures for me to care about counting.Ez egy amerikai bolt a newegg vásárlói visszajelzései alapján készült.
De persze ez csak nagyjából ad képet kb. így kell értelmezni az adatokat:
vesz 2000 vásárló X25-M-et abból 100 aki egyáltalán ír bármit vissza a meghajtóról (tetszik/nem tetszik) és abból a 100-ból aki visszaír van pár hibás. -
proof88
addikt
válasz
Integra
üzenetére
ha a hang is zavar, van halk winyó is adatoknak, az ssd mellé ... vagy nem értelek
azon agyalsz, hogy RAID0-ba rakj 2 ssd-t. De parázol, hol eltűnhetnek róla képek, doksik, stb... a rendszer fájlok nem érdekesek, azok nem emlékek, nem holnapra beadandó feladat, szal azokért nem kár, adatoknak meg rakjál be egy halk winyót és kész. -
Integra
titán
tulajdonképpen a büdös életben nem volt klocni hdd-ből se raidbe kötve semmim.
de akkor nem is voltak olyan adataim, amikért nyavajogtam volna ha elveszik. a csajaim cuccai meg fotói, na puff neki..
végülis ha az ember csinál azért biztonsági mentést, áthúz egy copyt hdd-re. na mindegy, ezen még agyalok.
ramot kell még jót kiválasztanom. -
válasz
Integra
üzenetére
Nekem is egy ilyen Intel X25 80GB van tavaly nyár óta.
-80GB-os ehhez képest az ára elég jó
-sebességben szintén elég jó, itt nem a szekvenciális nagy fájloknál elérhető marketing sebességet kell nézni, hanem a 4K méretnél mért írás / olvasási sebességet. (oprendszernél ez számít)
-az intel vezérlő talán a legmegbízhatóbb jelenleg (az indilinx is elég jó még)
-szerintem nincs értelme raidbe tenniVannak új feltörekvő márkák, mint pl. a Sandforce vezérlős SSD-k, de ezek még csak most vannak kipróbálás alatt, én meg nem akarok béta tesztelő lenni.

1 év múlva szinte biztos, hogy változni fog a kép és jóval nagyobb lesz a konkurencia.
Ha sokallod az árát a technológiának, és csak 1db. oprendszert szeretnél SSD-re tenni, akkor 20-22K körül egy 32GB-os Samsung SLC SSD is jó választás lehet, néha felbukkan itt az apró rovatban. -
Integra
titán
szerintetek van az intel x25mm annyival jobb ssd mint a többi, hogy megéri az árát?
sebesség, megbízhatóság, tartósság.
két féle van úgye, mindkettő 250-nel olvas, de egyik csak 70-nel ír, a másik pedig 100-zal. -
fagy53
nagyúr
-
Mankó
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Érzésre gyorsabb, de még nem volt igazából időm kitesztelni. Felhúztam az este rá egy játékot, majd meglátjuk a mai nap során, hogy mennyire lesz folyamatos rajta a játék. Telepítésnél kicsit lassabb, az ablakokat viszont gyorsabban rakosgatja fel. Bár még igazán nagy méretű programot nem indítottam vele, majd talán most a Warhead.
El kell telnie néhány napnak, amíg érdemben tudok róla nyilatkozni. -
Mankó
veterán
Na ilyen eredmények születtek:

Jöhetnek a vélemények.
Szerintem nem is olyan rossz eredmények, tekintve, hogy egy Intel x25-v-nek majdnem hogy a felébe került.Szerk.: mind2-n win 7 64bit professional van fent, és a használt programok. Optimalizálások el vannak végezve, pagefile, hyberfile, defrag, indexelés hasonlók tiltva.
-
Mankó
veterán
Megoldódott a probléma. Az előző tulaj által kreált partíciókat kellett leszedni. Mondjuk nem ment könnyen, onnantól kezdve az ahci-s beállításokkal is látta a telepítő a meghajtót.
-
Mankó
veterán
Mondjatok olyan progit amivel értelmesen lehet partícionálni, mármint partíciót törölni.
Ne a win 7 telepítőjét, mert az meg sem látja.
Ilyen jellegű a probléma. -
-
vis.p
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Lecsréltem a rendszervinyómat ssd-re. Jelenleg ezt az ssd-tweaker programot használom.
Az lenne a kérdésem, elég egy Auto-Tweak gombot megnyomni és a defrag-ot kikapcsolni, vagy ettől bonyolultabb a dolog. Ahogy látom, a hiberfil.sys és a pagefile.sys file-t nem tette át a másik meghajtóra.
Köszönöm a segitséget
-
Mankó
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ott is volt a hdd helyén, de ott sem látja a telepítő. Sehogy sem látja a telepítő. Ha rá van dugva a másik winyó, ha nincs.
Teljesen mindegy neki, hogy a sata 0-s, vagy 1-es csatira van rádugva.
A partíció ntfs-ben volt, de nem is kínlódtam vele, hogy megformázzam, mert olyan még nem volt, hogy telepítő ne lásson meghajtót, ha a bios látja. Most már ilyenem is volt.
Lehet holnap megpróbálom még egyszer, de már most nem idegesítem vele magam.
Esetleg ha valakinek eszébe jut valami ötlet, ne tartsa magában! -
Mankó
veterán
válasz
cimbi186
üzenetére
Én már mindent kipróbáltam, hogy feltudjam húzni rá a win-t, de a 7 telepítője meg se látja a meghajtót. Még akkor sem, ha a másik winyót is lehúzom. Totál ki vagyok akadva, egyszer eljutottam addig, hogy a rendszer is látta és fel is vette egy külön betűvel, üres volt és 30.xxx méretű.
Nem is ahci-vel van a gond, azt betudom kapcsolni win alól is, így van, de addig el is kellene jutni. Ha nem tudok rá telepíteni, akkor ahci se kell.
Esetleg valakinek 5let?
Próbáljam meg leformázni? A telepítőnek partíció nélkül is kellene látnia.
-
cimbi186
aktív tag
Ahci-t win alól is be tudod kapcslolni,nem is nagy kunszt,csak keres rá googleban.
Viszont azon kívül,hogy azt ajálják(trim) ssd-hez,nem sok mindent fogsz észrevenni.
(Ez az ahci ez trükkös 1 dolog én spec nem tudok addig bootoltatni amíg ki nem kapcsolom,és erre rá is ment vagy 2 órám,amíg rájöttem
)Sztem nem tudod meghajtókra lebontani az ahcit-t.
-
Mankó
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Kikapcsoltam a biosban az ahci-t, s most minden ok. A kérdés az., hogy az ahci később se fog menni? Így érezhetően lassabb a gép.
A silicon power nem támogatja a trim-et, ettől függetlenül még a többi meghajtón működnie kellene az ahci-nek nem? Vagy esetleg az ssd-n is mennie kellene? -
Mankó
veterán
Megjött a meghajtó a 32-es SP, bios látja, win nem.
Nem tudok vele semmit csinálni. Felraktam egy particion magic-et látja a meghajtót ha 10szer ráfrissítek, de gy részt 60gb-snak látja, másrészt i/o errort ír ki.
Win 7 telepítőt is ráengedtem, de csak a másik winyó partícióit látta.Valakinek ötlete, mi lehet a bibi?
-
axles
csendes tag
hali,
köszi a hszeket.
toolboxot már lefuttattam, ott vmi olyat mondott hogy nincs bekapcsolva a vss, és lehet hogy adatvesztéssel jár vagy mi
viszont néztem ilyen ssd tweakeket, hogy ki kéne kapcsolni az indexelést meg ilyeneke,t de sajnos nem tudom , hogy ezt hogy kéne megcsinálni.előre is köszi
-
axles
csendes tag
hali,
a következő a problémám, win 7 ultimate 64bitet használok intel x-25m g2 ssdvel, de mintha az utóbbi pár hétben teljesen belassúlt volna az ssd, és néha várnom kell amig reagál a programok inditásánál. (mint a régebbi ssdk, amik késtek). haverom mondta hogy rakjam fel az intel rst 9.6ot, de nincs raidbe a winyom, és amikor probaltam telepiteni a dolgot, akkor azt irja, hogy ez nem kompatibilis az én rendszeremmel. valakinek ötlete? elvileg a legújabb frimware van fent, ami támogatja a trimet.
-
-
51MB/sec-el tud olvasni és írni 4kb random read/write tesztben.
Sandforce SF-1500 vezérlő van benne, és valamilyen real time tömörítési algoritmust használ, emiatt az sem mindegy, hogy milyen adatokat adsz a drivenak teszteléshez, pl. egy tömörített filmmel vagy mp3-al kisebb a teljesítménye mint egy können tömöríthető, ismétlődő adathalmazzal.
A fenti ATTO tesztben 4K-nál irreális adatok vannak (cache ből ment esetleg sokszor lett ismételgetve a teszt), a valóságban kb. annyit tudhat mint az Anandtech tesztjében.
Random 4K teszt
Szekvenciális teszt (2MB) -
Tibiajax
nagyúr
Vertex 2, 50GB, AHCI mod

-
fagy53
nagyúr
Ja, a relatív az igaz, de az Intel szerencsére 20GB/napra mondta az 5 évet. Igaz lehet ez, bár sok mindentől függ, a mai SSD-k átlagos használattal egy emberöltőn keresztül biztosan elzörögnek, de ez olyan lesz mint talicskázni a Mercedes-ek között. 5-10 év és már csak könyvekből lehet megtudni mi is az a NAND flash cella.

A fent említett Inteles adatba belefér egy kis divx is, legfeljebb aznap nem lesz teszt.
-
Mankó
veterán
Mit ajánlotok jobban SLC vagy MLC?
Érvek, ellenérvek:
Köszi -
lapa
veterán
minden relatív, sok kicsi idővel sokra mehet. intel azt mondta, hogy napi 4 giga 5 év.
jópofa dolog még a letöjtött hd filmek kicsomagolása is, az dupla pontot ér. persze ha van 2 giga ram, akkor abból lehet egy max 1 gigás ramdrive-ot csinálni és abba egy divx kicsomagolása meg letöltése még belefér.
-
cszn
őstag
Na ezt idáig nem figyeltem most én is leteszteltem, a neten volt még az említett mellett olyan, hogy simán "cache.memory.capacity" azzal is kipróbáltam, de mindegyikkel 30 mega marad a max szóval lehet, hogy ezt csak valami nagyokos találta ki és egyik változó se mutat sehova. Meg valahol olvastam olyat is, hogy memóriára irányított cache-nél nem lehet állítani méretet és ez tűnik valószínűbbnek. Amúgy meg sztem elég a 30 mega.

-
-
fagy53
nagyúr
Pár év múlva......túl gyors lesz a fejlesztés, a két évvel ezelőtt kihozott SSD-k a maiakhoz képest sehol nincsenek. Sokukon cache sem volt, JMicronos első gen vezérlő, a Trim-et hírből sem ismerték, ha meg a sebességüket nézzük...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Túl sok reményt ne fűzz a pár év múlva esedékes értékesítéshez!
-
fagy53
nagyúr
Ez a böngésző cache probléma az SSD élettartama szempontjából marginális kérdés. Ez is a túllihegett dolgok közé tartozik, felesleges munka és idő a vele való foglalatosság...

Azt ami sokkal komolyabban szólna bele az élettartamba, azt a win 7 helyből megszünteti, auto defragm. A napi töredezettség mentesítés helyesen, törölve van az OS-ben SSD használatakor. Amit a felhasználónak még érdemes figyelembe vennie, az a hibernálás, indexelés és aut. backup. Ezek is csak akkor, ha még húsz évig szeretné használni az akkor már múzeális SSD-jét.
Más: az üzemidőt nemcsak a Diskinfo-val lehet megnézni, hanem a HD Sentinel is mutatja, ráadásul helyesen, mert egyezik az adat mindkét esetben. Ez utóbbi a Kingston425-nél is mutatja az eddigi írásmennyiséget és kiírja a napi átlagot is.
-
Bodor
veterán
válasz
proof88
üzenetére
Az rendben is van , köszönöm, csak gondoltam ,hogy nem elég a 30 MB max cache limit, mert a több az jobb, mondjuk ha több napig is be van kapcsolva a gép, és ezért szerettem volna nagyobb értéket megadni, ha már a 4 GB ram--ból általában csak 1.7 a foglalt, szóval 200 MB nem sokat csípne le...
-
Bodor
veterán
Hát sajna akárhogy csinálom, marad a 30 MB, de mindegy, elég az gondolom, csak ne az ssd-re irkáljon a firefox...
-
Bodor
veterán
Köszönöm szépen a tanácsokat! Úgy néz ki sikerült a dolog, bár ha az ellenőrzésnél ( about:cache) megnézem a dolgot azt írja, hogy "Maximum storage size: 30720 KiB", annak ellenére, hogy én a disk.cache.memory.capacity karakterláncnál értéknek 200000-et adtam meg.... szóval valami nem stimmel.....
megjegyzem about:config-ban üres helyen jobb egérgomb/új-nál nekem 3 lehetőség van: Karakterlánc,Egész, Logikai...
Gondoltam az integer az a karakterlánc.... -
cszn
őstag
A disk azaz lemez cache-t tiltja először, tehát akkor lenne irreleváns ha a disk cache méretét állítaná át a másod parancs, de a memória cache méretét állítja, ami alapból nem létezik. Szóval jól van ez.
Ja egyébként tényleg sokkal tisztább lenne ha az összes parancs defaultja benne lenne alapból. Nem egyértelmű így.
-
lapa
veterán
a második bejegyzés irreleváns, mert az az először letiltott disk cache méretét adja meg.
de szerintem az enyém se pontos. itt vannak a helyes kulcsok:
browser.cache.disk.enable to False
browser.cache.memory.enable to Trueutána about:cache? megmutatja mi a helyzet.
upd: na inkább hagyom, mindenki keressen rá a neten, mert mindenhol összevissza keverik a kulcsok neveit. így jár a hülye porgram, ami nem tartalmazza az összes beállítás default értékét, és szóbeszéd alapján gyártott kulcsokkal hekkel a nagyérdemű.
-
lapa
veterán
a neten azt írják:
1. a címsorba beírod: about:config
2. jobb gomb --> új integer érték
3. név: cache.memory.capacity
4. méret 16000 (ez esetben 16mb-t rendelsz hozzá)hogy működik-e azt nem tudom. linux alatt fstab bejegyzéssel csináltam a /tmp-ből ramdrive-ot, aztán egy, a fentihez hasonló firefox bejegyzéssel áttettem oda a cache-t.
-
cszn
őstag
-
cszn
őstag
Ja, a rendszertempre gondoltam, nem hinném, hogy ezen múlna az SSD esetleges belassulása...
Én is kipróbáltam a ramdisket és arra a következtetésre jutottam, hogy ahol egyébként is kevés a memória meg lassú vinyón van a rendszer, ott elég jó működik és sokat gyorsít a böngészésen, de ahol eleve gyors a merevlemez ott nem számít különösebben. Aztán inkább egyszerűen ramra irányítottam a firefox cachet ramdisk nélkül. Így egy lépéssel kevesebb.(#6513) Gorneck23 Egyébként nincs különösebben semmi bajom az IE-rel csak a mikorszoftot mindig jólesik szidni

-
-
DV
senior tag
Valami nem OK ezzel az ora-szamolassal, mert ma 6 oraja megy a gep es csak 2 orat adott hozza a szamlalohoz es tegnaphoz kepest 5023.09GB-t lett a host writes (tegnap 4988.16GB).
Ennyit viszont en nem hiszek el. Azt tudom, hogy egyszer lefuttattam a CDM pogit 1000MB es 5x futtatas beallitassal, de nem hiszem, hogy az kozel 15GB adatforgalmat generalna, vagy megis?ui: most ugyanazt a tesztet lefuttattam 5x 1000MB CrystalDiskMark es 5034.03GB a vegso host writes (+10.94GB). Igy mar ertheto.
-
hati
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Superspeed RamDisk Plus. Nagy előnye, hogy 32 bites windows alatt kihasználja a 3.25GB-on felüli részt, amit már az OS nem lát és kárba menne úgyis (nekem 4GB ram van 32 bites windows 7 alatt).
Én nem szeretem tele szemetelni a system partíciót olyannal, amit úgysem használok semmire, csak a programok hagynak maguk után (temp, böngésző cache). Egy restart után, ami a ramdiszken volt, megy a semmibe.

-
Gorneck
legenda
Most mé?!
Mert a temp és egyéb ramatyoló cuccok SSDn vannak? Nem hinném ez ártana...nem egy hatalmas terhelés szvsz...vagy szted napi 150mb írás sok?Nem telepítgetek csak nagyon ritkán...program/driver friss miatt...szal írást max az IE8 csinál az SSDn napi szinten...esetleg az előtöltés még ami matat rajta...szal sztem igen csak kímélve van...

-
-
Gorneck
legenda
-
-
-
Nem kötekedésnek szánom, inkább kiegészítésnek.
- A Win7 telepítője teljesen korrektül formázza az SSD-t, tehát nem kell meglévő oprendszerben bűvészkedni.
- Ha Win7-et alapból SSD-re telepíted, a rendszer nem is engedi bekapcsolni a defragot a C-re.
- Pagefile át hagyományos vinyóra, system restore kikapcs
- Hibernálást én használom (gépem soha nincs kikapcsolva - vagy sleep, vagy hibernate)
- Indexelést csak a C-ről szedtem le, a D-n (hagyományos vinyó) vannak a dokumentumok, oda kell az index
- Superfetch/prefetch - pár napja beszéltünk róla, hogy kikapcsolása felesleges.Szerk.
- System Tempet, IE tempet, Firefox cahce-t szintén ajánlott másik vinyóra (vagy ram drive-ra) átirányítani.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 26
- Path of Exile 2
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azon agyalsz, hogy RAID0-ba rakj 2 ssd-t. De parázol, hol eltűnhetnek róla képek, doksik, stb... a rendszer fájlok nem érdekesek, azok nem emlékek, nem holnapra beadandó feladat, szal azokért nem kár, adatoknak meg rakjál be egy halk winyót és kész.