Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
Zodicus
senior tag
-
Edge
veterán
http://ssdtechnologyforum.com/Thread-SSD-Tweaker
én ezt használtam, már más(sry már nemtudom ki) is linkelte itt.
[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
fLeSs
nagyúr
én stopperrel mérem a bootidőket.
egy elhasznált rendszert használok a vinyók/SSD-k tesztelésére, ezen egy indilinx SSD asszem 33 mp alatt bootol be, egy vinyó meg 100 ha jól emléxem. vagy vmi ilyesmi most nincs előttem az excel tábla."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Mankó
veterán
Az olvasásban biztos gyorsabb, de írásban a közelében sincs.
Különben nekem is az Intel fekszik jobban, főleg, hogy számla is van róla. Kicsit még mehetne lejjebb az ára. Tudtok róla, hogy tényleg fog e a 2. félévben nagymértékben csökkenni a kisebb ssd-k ára? Jó lenne ha igaz lenne a hír. -
Jason
tag
Megcsináltam azért a BIOS frissítést és megérte, mert sokat gyorsított a BIOS szintű boot-on.
Most már így nem irigykedek fLaSs videójának megnézése után, mert az enyém közel olyan gyors lett
BIOS UPDATE UPÉs most már így a Microsoft-os AHCI driverrel is gyorsan bootol a rendszer.
Most már tényleg csak a hot swap beindítás nem sikerül.
-
-
Mankó
veterán
De 32gb-s ssd esetén mindenképp akkor slc, ha minimális árkülönbözettel hozzájutok, nem?
Plusz, hogy akkor nem kell figyelni a a 70%-os telítettségre.
Van valami más előnye is, amit nem említettem?
Szerk. : Ott is számít a cache nagysága, vagy a 100/80as sebesség minden tekintetben adott és mindenképpen gyorsabb, mint egy azonos vagy gyorsabb értékekkel ellátott mlc.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
azé mondja mert raidnél az elérési idő nő egy minimálisat magyarán a raid tömböd elérési ideje nagyobb lehet mintha 1 ssd-t használnál. Ettől függetlenül én raidben használok 2 ssd-t, mert a gyakorlat azt igazolja hogy gyorsabb... a telepítések és társai kicsit lassabbak, de a betöltések gyorsabbak, ezért használom raidben.
-
FireKeeper
nagyúr
-
nagyúr
Gariztatás:
1. Írtam egy mailt neki, hogy meghibásodott a termék amit tölük vettem
2. Visszaírtak, és adtak egy kódot, amivel elmentem a DPD-hez a hibás termékkel
3. DPD-nek átadtam a hibás terméket csomagban, rajta a kóddal. (szerkesztve: ingyen adtam fel)
4. Írtak, hogy valóban hibás a termék, küldenek újat
5. megkaptam[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Bird
addikt
Hmmm ez jó hír nekem!!! Kicsit talán túlságosan is szkeptikus voltam az SSD-vel... Az átfogó elemzést itt a PH-n sokmindenben megnyugtatott... Rendszervinyónak ideális választás. A tied még első generáviós gondolom... TRIM nélkül nem lassult be a rendszered?
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
megint én
őstag
-
megint én
őstag
Re! Most nem tudom fejből, mert melóhelyen vagyok, de valami olyasmit, hogy nincs miről bootolnija, és az újraindításért nyomjam le ALT+CTRL+DEL. Ha berakok egy win7 lemezt, elindítom a telepítőt, akkor látja a 2 Hdd-t, és az SSD-t is.
Másik gépbe sajna nem tudom berakni, mert laptop... :S De azért kösz, nem rossz ötlet!
Úgy lesz! Kipróbálom azt is! Thx -
Peace
nagyúr
Vezérlő elméletileg tudja, AHCI módban van, drivert nem telepítettem. Ezek szerint érdemes lett volna megnéznem mi van a kis cd-n, amit a meghajtóhoz kaptam?
A tesztelő progi nevét viszont megköszönném. Meg a teszt nevét is, amit futtatnom kéne. Ránézek erre a driver dologra...
szerk.: 3 dolgot találtam intel oldalán, egyik sem tűnik drivernek:
-Intel® Data Migration Software
-Intel® Solid State Drive Toolbox
-Intel® SATA Solid-State Drive Firmware Update Tool[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
OK.
a kingston a legbizonytalanabb, mert a kingstonnak elvileg van képviselete, de egyelőre nem válaszoltak.
a többiből biztosan nem tudunk szerezni a partnereinktől."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
shteer
titán
abszolút típusfüggő - bezárva simán felmelegedhet a burkolaton érezhető szintre
ugyanakkor az elektronika és a burkolat között légrés van ami nem jó hővezető - így a belső rész és a burkolat között lényeges eltérés lehet
nem hiába moddolták korábban a túlmelegedős vezérlővel rendelkező ssd-ket, egy kis darab gap-pad megoldotta azt a problémát, amivel a mérnökök nem számoltak
szerintem jónak tűnik..
-
zack
nagyúr
Akkor így fogok tenni.
Gondolom ha nem lesz vele gond, úgyis fel fog kerülni az Intel honlapjára is.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-
Core2duo6600
veterán
És akkor oda a pörgös neteués.
(#12871) finest
Jó helyre teszi a 100 mbosat is, no para. az 1 mb os eltoláson van a lényeg a win 7 alapból így települ hdd re, feltéve, hogy nem vistáról frissitettél.
De ezzel kapcsolatban felmerül bennem , hogy azt olvasni mindenhol, hogy az ssd ék, és a hdd nél az advanced formát nál a legkisebb egységet, am az allocation unit, azt mennyire érdemes tenni, az 512 mint default éték az jó ?
(#12884) boozoo
AHCI üzemmód biosban bekapcsol, majd utána boot a korongról és mehet az install.Úgyanúgy kell feltelepíteni, mint hdd re, esetleg a lapod ahci driverét egy pendrive-ra előkészíted és az install alatt beadod neki.
Ha intel rendszer az intelről szedd le, mert rendszerint frisebb van fent, mint a lapok gyártóinál.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Mi a bánatnak, pont azt dobja el, amiért SSD ét tett a gépbe.
Nem kell ezeket annyira sajnálni, azért van, hogy használd(#12813) cszn
Ebből egyedül a Defrag kikapcsolása az ami lényeges, esetleg a Pgafile kikapcsolása, hdd re átteni felesleges, mert szintén lassúl.
Indexelés, Prefetch, marhaság, a ram még ma is gyorsabb mint az ssd.Hibernáció, akkor ha kell a hely, asztali gépem úgy sem igen használjuk.
Laptop az más, ott kell.
Viszont az hdd auto leállítást van értelme leállítani, talán, bár nem tudni milyen hatással van ez a parancs az ssd re, lévén, hogy nincs benne motor.
De hdd nek is jobb ha nem kapcsol állandóan ki meg be.(#12871) finest
Baromság, a win 7 helyesen alignál.
A 100 Mb amúgy a boot partició.
Jó az ha van, mert így véletlen nem törlöd ki és nincs szívás(#12874) politomi
Ha már fent van a win, akkor
[link]Ha még nincs akkor egy pendrive ra, [link]
Felülről a 2, ik vagy a 3ik kell a bitszámtól függően.
(#12891) éN79
NA ekkor viszont ellenőrid az allignálást, mert a Ghost nem ismeri alapból fel, egyedül az Acronis Truimage 2011 és a Partiton Snapshot(#12899) Myers
No akkor szerezd be az Acronis 2011 et,
és elötte ne particionálj, az Acronis megoldja, és jó lesz, én is így csináltam.
Ja hogy Xp, ekkor viszont oda kell figyelni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Kapti
tag
Itt is főleg a Giga lapokkal van gond, az oldal szerint az AHCI init akár 40s is lehet (nálam 2-3 s (MSI)). 40s az sok, úgy a Windows boot időn nem sok sok nyereség van, ha közben az alaplap elszórakozik az AHCI Init-tel. Egyéb tapasztalat? Köszi.
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
helkis
veterán
a lapomhoz 1hónapja jött bios-update, ami megoldotta az SSD-re várakozós témát.. (modjuk ennél csak 5-6sec-et keresgélt az 1-es sata ágon (nálad is ott van?), de akkor is idegesítő volt, most egyből tudja kezelni) [link]
szóval nyaggassátok a gigát többen, biztos lesz megoldás.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
MPowerPH
félisten
Lehet hülye hozzáállás, de volt a Corsair és az OCZ között 4k. Így inkább megrendeltem a Corsair -t 60.800Ft-ért. Bár ha a szállítást nézzük, akkor csak 3k-val fizetek érte többet. Ha már Corsair memó van a gépben, Corsair táp, akkor legyen ez is Corsair. Tudom, hülye felfogás, de 3k-ért nem fogok Dunába ugrani. Hiába, márkahű vagyok, egy bizonyos határig persze....
Meg ahogy néztem, egy Corsair egy pöppet gyorsabb, mindennapokban mondjuk úgysem venni észre.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
fagy53
nagyúr
Találó....
dchard : üsse kő, 10MB/s-al gyorsabb lesz, és..? Soha nem veszed észre a különbséget, csak a tesztekben. Ha egyszer körülnézel az itteni és külhoni tesztekben, akkor láthatod, hogy mennyire eltérően szerepelnek az SSD-k a különféle alkalmazásokban. Az Intel X25-M, Vertex2 nem 10MB/s-al gyorsabb 4k randomban , mint a Kingston V+ 325 hanem 3-szor, 5-ször és a legtöbb általánosan használt alkalmazásokban alig van különbség vagy éppen jobb a Kingston.
A 4k random 15MB/s felett csak a szervereknél számít, hiába veszel 120MB/s-ot tudó SSD-t- nem jársz jobban. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Gorneck
legenda
- Lapozófájlra bármikor szüksége lehet a rendszernek. Én is tiltom vagyis kikapcsolom, de ha gond lenne akkor lehet ő a ludas.
- Temp átmozgatásának semmi értelme. Nagyon keveset ír. Letöltésnek adok másik mappát.
- Hibernálás szintén magán ügy, én a helyfoglalás miatt kapcsolom ki, amúgy szintén semmi értelme ezzel foglalkozni.Gorneck#1239
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest