Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
wutuka
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hali!
Nekem is Agility 3 60-as van.Jól sejtem akkor,hogy csak akkor lehet a legújabb firmet rányomni,ha a Win-t valahonnan máshonnan futtatja az ember?
Intel X-25V-m már jóval korábban is tudott olyasmit akkor,amit most az Agility nem?
Érdmes 2.15-t cserélni 2.22 firmre? Van valakinek tapasztalata? -
wutuka
aktív tag
Én annyit tennék hozzá tapasztalati alapon, hogy Intel X-25 V SSD-n a firmware frissítését a ,,gyári,, INTEL SSD TOOLBOX-al megcsináltam minden gond nélkül SSD-n futó WIN7nél.
Később sem tapasztaltam a Win. működésében,sem egyéb programok működésénél bármiféle gondot, adatvesztést. Természetesen nem azt mondom,hogy biztonsági mentést ne kellene elvégezni!Sőt,meg kell csinálni!Legfeljebb nem lesz rá szükség.
-
wutuka
aktív tag
Értem amit mondassz,csak a hozzászólásban amire reagáltam,konkrét név van megnevezve kvázi bűnösként,és az azért ennyire nem egyértelmű,nem volt az máskor sem amikor más volt hatalmon, és akkor is hektikusan mozgott az USA Dolcsi.
A jelenlegi USD/HUF (250) nem reális,ezt mindenki tudja,spekulánsan fenntartott ár,és nem is lesz tartós,és akkor igencsak le fog menni itthon is a hardver ár.a hardver árak természetüknél fogva lefelé mennek idővel.Néha ha sajnos bekövetkezik valamiféle katasztrófa,lásd Thaiföld ahol is a HDD gyártás jelentős része folyt-folyik elindulnak felfelé is,mert a kereslet-kínálat viszonya ezt hozza.Törvényszerűen.

-
wutuka
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Mindenhol...!

-
wutuka
aktív tag
Senkinek semmi ötlete a Toolbox-problémára?

-
wutuka
aktív tag
Új Windows? Egyszerűbb megoldás kéne! Minden rendben megy,nincs semmi gond a Windows7-emmel látszatra.Minden gyors mint állat.
Ha nem kellene a toolboxxal hetente az SSD optimalizációt megcsinálni,nem is érdekelne a dolog,de így azért mégiscsak jó lenne,ha menne.
Az az érdekes,hogy ugye a toolbox a HDD-met sem látja.Teljesen üres fehér mező jelenik meg.A program pedig fut,aktívak a lehetőségek.
Ugyanakkor a HDS,meg a Cristal,amit szintén a win szolgál ki,tökéletesen jelez mindent. -
wutuka
aktív tag
Szóval: AHCI módban van a gép,nem állítottam el véletlenül, már más sata porton más sata kábellel is próbáltam.Ugyanaz.Uninstall,aztán vissza Toolbox is megtörtént.
Intel SSD Toolbox nem lát SSD-t. A röhej az,hogy a BIOS,a Cristaldisinfo,HD Sentinel mind látja,mind tökéletesnek 99% ill. 100%,működik minden gyönyörűen.
Segítsen valaki!

-
wutuka
aktív tag
Ismételt kérdés
: Miért nem látja az Inel SSD Toolbox az X-25V-met?
Eddíg látta.Minden megy is rendesen.Nem értem
HD Sentinel,cristaldiskinfo is látja,eszközkezelő is természetesen. -
wutuka
aktív tag
Üdv!
Miért nem látja az SSD Toolbox az X-25V-met?
Eddíg látta.Minden megy is rendesen.Nem értem. -
wutuka
aktív tag
válasz
GSzarkaTAT
üzenetére
Igen írásban,és olvasásban is egy kicsit jobb,mint a hivatalos paraméterekben meg van adva.
Vagy csak a CrystaldiskMark pontatlan.
előnye még az Intelnek,hogy kompatibilitási gondjai nincsenek,nem is hallottam,hogy akiknek X-25V-van,vagy bármely Intel SSD lenne valami problémája bármivel is.
-
wutuka
aktív tag
válasz
GSzarkaTAT
üzenetére
Nekem kottára ennyi.bizony nem rossz ez az SSD.Sok örömet fog okozni még megbízhatóságával,amit az Intel biztosít.Nem dönt sebességrekordokat,de tuti biztos!
-
wutuka
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Természetesen ismerem au USD,EUR árfolyamokat.

Az általam felvázolt matek egy irónikus számtan a a hazai árképzésre...Nem ismeretlen sokak számára.
PL: Egy 100 USD-s árú SSD nemrég mikor az árfolyam 195 HUF/USD volt itthon 32-34 K volt... Úgy hívják Intel X-25V...
-
wutuka
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Hát az áruk azért még messze van az ideálistól... Főleg ha azt nézzük,milyen árakon lehet USD-ért venni őket.Kis hazánkban jelenleg 1 USD= 1Euró=1.000 Ft. a képlet...

A megbízhatóságról szerintem még a gyártóknak sincsenek pontos információik.Ha mégis,akkor gondosan titkolják,ill.dezinformálnak.
-
wutuka
aktív tag
Egyetértek veled.Régi,szemetes win7,vagy új szűz,hát én sem tapasztaltam különbséget közöttük sebességben.
Az SSD-re való telepítés hihetetlen gyors valóban,csak éppen az ,,utómunkák,,azok az unalmasak,és pepecsek is. Nem oly rég én is azt hittem jobb lesz az új rendszer,de tényleg szinte semmi változás.Jól össze van rakva ez a win7! Legközelebb jobban meggondolom,mikor is kell újratelepíteni egy rendszert!
-
wutuka
aktív tag
Annyira nincs tapasztalat az SSD-k élettartamára vonatkozóan, hogy szerintem még a gyártók sem látnak ebben tisztán! Még a TRIM vonatkozásában sincs egyetértés.
arra azért kíváncsi lennék,hogy vajon az élettartam becslés milyen valós,hangsúlyozom valós értékeken alapszik...Erről a szoftver íróit kéne megkérdezni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Én azt hiszem,hogy ez a progi fabatkát sem ér!
Nálam hol mutatja a halál várható idejét,hol nem.hol jelzi a napi írást,hol csak összegzi.Szóval nincs minden itt rendben,vagy hogy csak nekem magas ez a szoftver.Nem kell semmi jelentőséget sem neki tulajdonítani.
azért gyártották azt az SSD-t,hogy használjuk,nem hogy azon agyaljunk,mikor döglik meg.Ezt már többen is írták,és teljesen igazuk is van!
-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Meg azért ne feledkezzünk meg az EU-ban szinte egyedülálló 25%-os ÁFA-nkról!
A kereskedelmi árrés pedig sokszor tisztességtelen is.Tisztelet a kivételnek.no de ez már nem az SSD topikba való.csak meg kell állapítani, hogy az amúgy sem olcsó technológia terjedésének ezek még plusz gátjai!
-
wutuka
aktív tag
Láttam a hozzászólásodat,mert végigolvastam a topikot. Nem is neked szólt,hogy nem ismerted el a cikket,meg annak íróját, hanem én csak általánosságban értettem.

nyilvánvaló tény,hogy mindenki nem fog a tartalommal egyetérteni,olyasmi,hogy mindenki egyetért valamivel nem létezik,legfeljebb Észak-Koreában,ott is csak papíron...Azt szerettem volna kiemelni,hogy nem valami ellen szellemében íródott a dolgozat,hanem éppen ellenkezőleg!

-
wutuka
aktív tag
Miután elolvastam a nagy tesztet,arra gondoltam,hogy sokak erőfeszítéséből a köz javára született egy objektív elemzés,amely segíthet mindenkinek a választásban,aki SSD vásárlásán gondolkodik. Az elemzés után ki-ki pénztárcája,vagy akár szíve szerint is választhat.mindenképpen kaptunk egy iránymutatást.A cikk lényege éppen abban van,hogy nincs mellette egyik típusnak sem,hanem áttekintést ad róluk.
most csodálkozva látom,hogy vita alakul ki a cikk objektivitásáról!
Szerintem nem vitázni kell, hanem elismerni a cikkírót,és azokat,akik segítették ebben őt!
-
wutuka
aktív tag
válasz
fagy53
üzenetére
Igen,szerintem jól foglaltad össze a tanulságokat.

A cikk objektivitásához nem fér kétség.Pláne nem szólt egyik vezérlős ellen sem.Persze ez csak az én véleményem. mindenki természetesen nem fog egyet érteni a cikkel,de kár lenne elfogultsággal vádolni! jó kis tényfeltáró cikk lett ez!
-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Valszeg igen.
Nálam SATA 2 esetében azért más számok állnak az X25V mellett.Magam is meg vagyok elégedve vele.Benchmarkokban nem lehet vele kitűnni,de a gyakorlati életben kiváló,és az Intel vezérlő nem hazudik!
-
wutuka
aktív tag
válasz
LordDarkness
üzenetére

Bizony,AHCI mód beállítása a BIOS-ban az első!Aztán WIN7 telepítése! -
wutuka
aktív tag
Nem szeretnék hülyeséget mondani,de elképzelhető,hogy még a gyártók sem tudják előre megmondani,hogy ér valamit is egyáltalán ez a TRIM? Lehetséges,hogy majd csak a hosszútávú használat után jönnek azok a tapasztalatok,amik megbízhatóan értékelhetők e szempontból! Még az is lehetséges,hogy egyszer kiderül,teljesen mindegy van e TRIM vagy nincs!

-
wutuka
aktív tag
Szerintetek ez rendben van egy X-25V-től?

-
wutuka
aktív tag
Hát emberek,eddíg komolyan akartam egy SSD-t,de most aztán elment tőle a kedvem.
Úgy látszik,hogy a használattal jönnek elő a nagyobbnál nagyobb problémák.Lehet arra valami esély,hogy a most köv.4.negyedévben állítólag megjelenő köv.generációs SSD-k már jobbak lesznek??? Vagy csak a tárhelyek mérete fog nőni,és maga a technológia marad a régi?
-
wutuka
aktív tag
Ha egy kereskedő mondja a dolgot,akkor lehet valami alapja a dolognak.hiszen ő eladni akar.
Persze előfordulhat,hogy tápok miatt is mennek vissza a gariba a cuccok,de nehéz elképzelni,hogy a ,,sok,,(nem tudom mennyi,de jelentős állítólag) a meghibásodás.Kicsit elbizonytalanodtam,pedig már annyira terveztem egy SSD vételt

-
wutuka
aktív tag
Sokat olvashattunk már az SSD-ről ebben a topikban a jó,és kevésbé jó tulajdonságaikról.
Egy kevésbé jó dologról kérdezném a véleményeteket. Egy PH-n kiemelt hirdetőtől érdeklődtem SSD-árakról,mivel tervbe vettem hogy veszek egyet. Intel X-25V-től Crucial REal SSD 64 GB-ig gondolkodtam árban.
Megdöbbenésemre nem ajánlotta SSD vételét,mivel állítólag tömegesen hozzák vissza az emberek,mert meghibásodnak...Biztosan igazat mond,mivel megbízhatónak tartom,ráadásul neki az eladás volna az érdeke,nem a lebeszélés arról. Viszont a sok garanciális gond,meg a lejárt garis esetek nem tesznek jót a boltnak sem,hiába nem tehet róla.
most akkor mi a helyzet???
-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hát ez megnyugtató! Ez egy nagy blöff! Átverés!

-
wutuka
aktív tag
Igen olvastam cikkedet,kiváló.sok értelmes hozzászólás is jött hozzá,a teljesen kezdőknek mint én is nagy segítség volt.Csak érdekelne,honnan is származtatják a gyártók azt a 1,5-2 millió üzemórát?

Valszeg én is egy 40 GB-s Vertex2-t veszek,és csak oprendszernek használom.Aztán majd kíváncsi leszek,ha kijönnek a 4.negyedévben a tervezett 256-512-1GB-s SSD-k,akkor mit is mondanak majd a gyártók? Azt hiszem azt,hogy ezeket akár már annyiszor írjuk ahányszor akarjuk,nem fog ártani! Mert ezek már korszerűbbek.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Khelben
üzenetére
Ebben igazad van,de ne felejtsük el,hogy állítólag nagy fájlok mozgatására,tehát írásra nem annyira ajánlott.De hát ha valaki az összes progiját is felteszi,akkor ott már írás is lesz bőven!
De ha kibírják 1,5-2 millió órát,akkor nem mindegy?Ezért nem értem én ezt az egészet?Vehetek akkor nagyobb tárhelyűt,és használom amire akarom,mert úgysem fogok 170 évig élni nem? -
wutuka
aktív tag
Igyekeztem végigolvasni ezt az SSD topikot.Nagyon értékes információkat lehet megtudni mindenről.Gyakorlatilag aki teljesen nulláról indul,az is felkészült lehet a témában.Ami nagy segítség,ha az embernek lesz egy ilyen kis szerkezete.Mégis volna egy icipici kérdésem,amire nem kaptam a magamnak feltett kérdésre választ.
Ha igaz az az alaptétel,hogy SSD-k oprendszerek futtatására,elsősorban olvasási feladatokra vannak kitalálva, az írási feladatokra kevésbé, akkor miért jönnek ki az egyre nagyobb tárú SSD-k? Elvileg egy 40-64 GB-s SSD a fenti feladatokra 20% szabad hellyel simán elég lehet.
Ráadásul,ha az írási feladatok rövidítik az élettartamot,akkor hogyan jönnek azok a mutatók,amiket a gyártók írnak a cuccaikra,ami 1,5-2 millió üzemórát prognosztizálnak előre.Szerény matektudásom szerint is 170 év ez folyamatos üzem mellett.Ha ez igaz lenne,akkor nem tökmindegy mire is használunk egy SSD-t? Vagy rosszul értelmezem ezt?
Csak azért kérdezem,mert ezt nem mindegy eldönteni vásárlás előtt.Ha csak op.akkor 40 GB-s,de ha eddíg él egy SSD,akkor mehet a nagyobb is. -
wutuka
aktív tag
Az SLC nem aranyárban van,hanem gyémántárban...
Még a sima MLC is aranyárban van! 
-
wutuka
aktív tag
Feltűnt már valakinek, hogy mennyire mennek fel az előrelátható üzemidők?

1.200.000, 1.500.000, most meg már 2.000.000 óra.Hogyan kell ezt értelmezni? Mert ha megnézem,akkor ez állandó menet mellett 228 év!! Vagy hihetetlen nagy baromság ez? -
wutuka
aktív tag
8423-MAS HOZZÁSZÓLÁSRA NINCS SENKINEK VÁLASZA?

-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ezek SLC rendszerűek.Megfizethetetlenek.
Ősembernél kapható Intel X-25V 40 GB.
-
wutuka
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
100eFt.felett??
Intel X-25V 40 GB-s. 29K... Kiváló!
-
wutuka
aktív tag
hát nem tudom,de az én tapasztalatom szerint pl,az OCZ Vertex 2 40 GB-s modell 135 USD-ért kapható sok helyen.Ezt 230 Ft-al is számolva 31 ezer jön ki.Annyiért itthon messze nem lehet kapni.Ráadásul az USd/HUF is közelebb áll sokszor a 215-220 Ft. hoz,így nézve még nagyobb a rés.(29.000)
Érdemes volna tehát a külföldet megpróbálni. -
wutuka
aktív tag
Lehet,valaki már kérdezte,és kapott is rá választ,kerestem,de nem találtam,ezért megkérdezném.Van valakinek tapasztalata külföldi oldalról,boltból való hardvervásárlással kapcsolatban? Annyira drágák itthon az SSD-k,hogy érdemesnek látszik külföldről azt beszerezni.
Mennyibe kerül a posta,milyen a gari,egyáltalán honnan érdemes,miként lehet fizetni?Utánvét,előre utalás?Szóval semmit sem tudok.
-
wutuka
aktív tag
Hát annyit tudok,hogy a WIN7 Ultimate nálam 18 GB.+ minimális progi
Esetleg másnál kisebb helyet foglal? 
Egy 30 GB-s SSD-nél 7 GB-t illik hagyni üresen,így nem sok marad a WIN7 mellett...Ezért írtam,hogy éppen elég lehet.Ha beérjük ennyivel,márpedig be lehet,főleg,ha muszáj!
-
wutuka
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hát ezen gondolkodom én is. Ha Win7-et nyomatok,akkor az 18GB-19 GB,és 20-25%-t illik szabadon hagyni. Éppen elég lehet a 30 GB! Éppen csak!

-
wutuka
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
A gyári oldal szerint a SATA 3 felületi csatlakozásnál minimális a gyorsulás a SATA 2-höz képest!

-
wutuka
aktív tag
Hát igen,köszönöm mindenkinek az ajánlást.OCZ Vertex2 40 GB-s modelje is megjelent.
Szerintetek???
http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/sata-ii/2-5--sata-ii/performance-enterprise-solid-state-drives/ocz-vertex-2-sata-ii-2-5--ssd.html -
-
wutuka
aktív tag
Esetleg az új,SATA3-mas csatolófelület hozhat gyorsulást.
Kérdés mennyi az,gyakorlatilag is fog gyorsulni érezhetően,vagy csak tesztprogikban lehet virítani.,mint a vga kariknál.Egyik 60 FPS-másik 70 FPS egy játékban,és akkor most mi is van? 
ha nem is lesz olcsóbb az új 3.generációs SSD,talán azért érdemes várni,mert ugyanazért a pénzért nagyobb tárhelyet is kapunk. -
wutuka
aktív tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Én is hajlok az Intel SSD felé.X-25V,csak éppen a 40GB tűnik kevésnek,főleg,ha 20%-ot illik szabadon hagyni.
A Crucial Real SSD C300-ról (64GB) van valakinek véleménye?
E kettő között gondolkodom. Az utóbbi már SATA 3 felületű. Hoz ez valamilyen gyorsulást ahhoz képest,mintha SATA 2 felületre van csatizva? -
wutuka
aktív tag
Mindenki az Intel mellett van.
Az Intel ennyire ver mindenkit az SSD területen? 
Van valami érzékelhető különbség is a gyakorlatban,tartósságban vagy csak a tesztekre alapoz mindenki.Gondolom,hogy nem sokaknak van gyakorlati összehasonlítási alapja. -
wutuka
aktív tag
-
wutuka
aktív tag
Köszönöm.Látom,otthon vagy az SSD világában.
Nem sürgős a vásárlás.Igazából meg egy dilemmám van.Mivel ASUS P7P55D-E lapom van,ami a SATA3-mat is tudja lehetséges várni kellene a 3.generációs SSD-re,ami ezen a felületen is fog csatlakozni,ráadásul állítólag az ősszel jönnek ki,és a tárhelyük is nagyobb lesz,és az ár sem fog elszállni.Nem beszélve arról,hogy akkor a ,,2.generációs mostani SSD-árak hol fognak landolni...Mi a véleményed erről?A 40 GB-s Intel X-25 V,ami ugye csak névlegesen 40 GB,és 20%-ot illik üresen hagyni,ami azt jelenti,hogy 25-27 GB-on kell művészkedni.Tekintettel arra,hogy a win7-em,meg a használatos progijaim pont ennyit esznek ma,igencsak szűkös a dolog,éppen elég.Ma még. -
wutuka
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.Visszaolvastam,hátha van válasz a kérdésemre,de nemigen találtam egyértelmű,sőt szinte semmilyen választ sem.
Intel X-25V 40GB-Kingston NV425 64GB.Melyiket?Természetesen rendszer lenne rajta a win7 fajtából,és némi progi,amit gyakrabban használok. Elvileg mindkettő TRIM-es,mégis a sokkal nagyobb tárhelyes Kingston az olcsóbb.Nem ellentmondásos ez? JMicronos lenne a Kingston? Erre sem találtam semmit.Intel P55-chipkészletes a lapom.Jobban járok akkor a kicsit drágább Intellel? Tanácstalan vagyok!
Megköszönném,ha tudnátok tanácsot adni,felelni az aggályaimra!

Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor megnyugodtam.60 GB-s verzió egyébként.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)