Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
-
válasz
Gorneck
üzenetére
A szöveges értékelés beszédesebb, azt ellenőrizd minden meghajtón. ha ott mindent rendben talál a HDS, akkor nem feltétlenül az SSD/HDD vonalon kellene keresni a hibát, bár esetleg annyit megtehetsz, hogy csak 1 meghajtó legyen csatlakoztatva(nyilván amiről az OS indul)

-
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Akkor, kezdettől fogva valamint most és később is az lesz nálam hogy beveszem a l@szarom tablettát és használom tovább, már csak azért is mert folyamatosan 100%-on van mióta megvettem és még két évem van addig hogy elérjem azt ami sokkal jobban izgat, az 5184 óra.
Szóval egyszerűen nem érdekel ez az egész. Használni vettem. A RD-et kipróbálnám hogy megtudjam gyorsabb-e az SSD-nél, de nincs most annyi ramom hogy megtegyem. -
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Mármint hogy az írás miatt adódhat a kondícióromlás azt tudom-e honnét? Igazából csak sejtem, mert mitől romolhatna még? A cellák elhasználódása feltételezem alapvetően meghatározza. Egyszer valamelyik programban (és sajnos már nem emlékszem melyik volt) láttam a wear leveling count paramétert például és az gondolom elég meghatározó például.
Korábban itt a fórumon mutatott valaki egy oldalt ahol az adatforgalom és az állapot volt egy diagramban. Egy Intel SSD-nél például több száz TB volt és annál azt jelezte a vizsgálathoz használt program hogy közeledik a vég. Ha most az adatforgalomnak van köze az állapothoz, akkor szerintem feltételezhető hogy az írásnak is meghatározó szerepe van benne.
Hogy HDD vagy SSD legyen cache az egyértelműen SSD mert észrevehető a kettő közötti különbség gyorsaságban. Hogy SSD vagy RD azt nem tudom mert még nem próbáltam. Ha RD-re megy akkor is menteni fog és azt el fogja szépen teríteni az egyenletes elhasználódás miatt. -
Giovanny
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Értem,akkor itt a hangsúly inkább azon van hogy ne sok kis file írás legyen (ami gondolom jobban "árt" az SSD-ek) hanem inkább egy nagy file.Szóval nehéz igazságot tenni ebbe,én még az elején beállítottam,de én sem vette semmi különös változást,de hogy ez mennyire megkíméli az SSD-t azt én sem tudom.
-
Ilsyde
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Az az otlet benne hogy nem bongeszes kozben irogat az ff az SSD-re hanem mikor lekapcsolod a gepet. Akkor egyben mindent. Tehat rengeteg folyamatos apro iras helyett egy nagyobb a vegen.
Szoljatok am ha gond van a logikaval, nekem teljesen uj ez az egesz csak vacilalgatok itt
@hati hat nem muszaj de en orulnek ha a cache nem veszne el mikor aramtalanitok. A Temp mappanak meg eleg egy ideiglenes RAMdisk, nem kell mentegetni. Ez igaz.
-
-
Clemi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Sata3on nem is megy?
Szerintem a gyártó nem véletlenül írja, hogy át kell tenni egy Sata2-es portra az SSD-t FW frissítéskor, úgyhogy pontosan követtem az utasítást, és nem is lett semmi probléma. Egyébként még a Sata2 4-es porton sem találta meg az SSD-t a frissítő program, ami a CD-n van, úgyhogy a Sata2 1-3 sem véletlenül van a leírásban.
-
Formaster
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Kezdek a samu felé hajlani. Sem a Corsair, sem az OCZ nem tünteti fel, hogy hány mega CACHE van az SSD-ikben.
Szerintem gyalázat, de itt egy másik dolog. Corsair honlapja írj a Force 3-nál, hogy asynchronous. Kérdem én, hogy ugyanebben a sorban a Force GT miért írja azt, hogy technology: NO?
Kezd ez az egész teljesen elszomorítani. Nem Gornecknek szántam a kérdést, hanem mindenkinek. (csak félre nyomtam)
-
-
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, átraktam oda ill engedélyeztem Biosban is, mikor eszembe jutott, hogy Sata3-ként vettem.
Rendben, akkor a többiektől is kérdezném, hogy szerintetek a fenti adatokhoz mérten megérné-e egy másik, szintén 128gb-os de Sata 3as SSD, vagy játékra/filmezgetésre ez is kihozza a maximumot a gépből?
Thx!
-
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
A hirdetésben ennyi volt:
1db Micron 2,5" 128GB SSD, Használt C300 32000.-
TRIM support
SATA2 3Gb/sÉs ez alatt egy link, Spec névvel.
Mivel ott volt a link, ezért nem néztem hogy Sata2, a linken viszont csak és kizárólag Sata3-as verzió volt és arról adatok. Azóta már módosítva lett a hirdetés, lehet, hogy amikor én néztem, akkor még a SATA2 3Gb/s sor nem is volt benne.Úgy derült ki, hogy az eladó maga is megerősítette, miután rákérdeztem.
Itt a link, ezen is egyértelműen Micront írnak, amin én is csodálkozom...
De ezen kívül korrekt volt az eladó, mint írtam vissza is veszi a cuccot, ha arra jutok végül. Ezért érdekelne, hogy van-e érezhető gyorsulás egy sata3-as SSD-vel rendszerlemezként használva, vagy ez is bőven tökéletes erre a célra.
-
MC Pite
veterán
Nekem most érkezett meg a 32gigás 596os Adata. Kissé lassú, de reméljük hogy azért nem lesz érezhető. 2×160WD RE-t vált, adatok átkerülnek a 320as wd re-re.
Biosban AHCI ki, win7nél meg már csak a programok meg a lapozófájl amit állítani kell, minden mást megcsinál a win7, vagy mazsolázgassak hogy miket kell megtenni vele?
-
iff
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Akkor inkább nem nézem ezekkel a progikkal többet. Problémám nem volt eddig az ssd-vel.Annyit vettem észre,hogy friss telepítéskor az indításkor nagyon gyorsan bejött a win7.Most, mintha pár mp-re "megállna" az ssd bootoláskor, de ezt a win7-nek tudom be, mert valamikor visszaáll és "dolgozik" végig az SSD.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Szóval akkor a csak SATA2-esnek nevezhető kábelnek is alkalmasnak kell lennie a 6Gb/s-hoz?
Müszi : szóval igen.
Akkor lehet hogy a WD20EARX-nek az számított igazán, hogy egy sata3-as vezérlőkártyát raktam be és arra kötöttem (csak ilyen klipes dróttal), mert azzal gyorsabb lett mint az alaplapi sata2-vel.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
"rendes progik sincsenek SSDhez...se élettartam mérők se benchek..." - meg rendes SSD-t is úgy kell keresgélni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kimutatott előnyökkel, hátrányokkal meg az a baj, hogy állandóan változik a paletta és pl 25nm SSD-k élettartama drasztikusan csökkent az előző generációkhoz képest, amit persze a gyártók kétségbeesetten próbálnak mindenféle módon meghosszabbítani. Gyors a változás ezen a fronton, ehhez képest az #1hsz egy örökkévalóság...
Kitartok amellett én is, ha valaki olyan perverz késztetést érez, hogy mindenképpen egy emberöltőig ki akarja tolni a meghajtója élettartamát, akkor is csak egykét dologra kell figyelni az üzembehelyezésnél a HDD-től eltérően és nem kell oldalakat szentelni az ehhez kapcsolódó beállításoknak. -
Beri
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Ez konkrétan 36-38k. Igazából a 96GB V+ volt tervben 30k-ért, de a kicsivel több tárhely nekem megérne ennyi pluszt. Lényeg a lényeg, kicióccó drájvot keresek

Nagy a steam mappám, meg a wow sem picike és szeretném az ssd-n tartani őket. Pont ezért agyaltam 300GB velociraptoron, de gondoltam, ha lúd, hát legyen kövér, jöjjön az ssd. -
ffodi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Most kipróbáltam másik rendszer alól, újraformázva is, többféle foglalási egységgel, és a helyzet változatlan. 64/128k-ig jól skálázódik, aztán utána szépen leesik az írás 280MB-s körülre, és marad is ott. Nagyon idegesítő. Elképzelhető, hogy az alaplapi vezérlővel van valami gond, bár próbáltam már másik bios-al is, de ua.
-
ffodi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Supportnak még nem írtam. Biosba variáltam már az összes opciót, de semmi. Szoftveres gondot is kizártam, mert olyan winen is néztem, amin semmi sem volt, még RST sem. A régi SSD-ről még be tudom röffenteni a rendszert, azon meg tudom nézni, mi a helyzet, de van egy olyan érzésem, hogy ugyan annyi lesz. Nem kell ezeknél az új Sandforce-os SSD-knél valamit máshogy formázni vagy allignálni?
-
-
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, vagy áthelyezés például, legalább kettő vagy akár több HDD-re vagy azokról az SSD-re.
Egy ilyen, a tapasztalatom szerint olyan művelet amibe a HDD belerokkan, a fej kalimpál mint az őrült és lenyűgöző hangja van.
A több száz MB átvitelt adó tesztek jól mutatnak, de mit tud a szerkezet élőben a gépben?
Rendszerként több programot is futtathat az ember aminek nagy lemezigénye lehet és ezeket egy HDD nehezen tudja kiszolgálni egyszerre. -
SirRasor
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Superfetchről linkeltem már ide anyagot. Az igenis jó, akár van SSD a gépben, akár nincs, mert az operatív memóriára támaszkodik. Ez az, ami azt nézi, hogy mit hogy használsz, és annak függvényében előre betölti a dolgokat a memóriába, amíg csak fér a gyorsabb indulás érdekében. SSD se olyan gyors, mint a memó, tehát ez praktikus és jó.
-
válasz
Gorneck
üzenetére
Azt nem értem esetedben, hogy mindig azt javaslod, hogy a töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, nyilván tudod is az okát miért, de a SuperFetch (prefetch továbbfejlesztett változata, leánykori nevén előtöltés) esetén ezt miért nem fogadod el.
(Superfetch egyik feature-je, hogy töredezettségmentesíti a gyakran használt fájlokat) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
soldi3r
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
a ready boost-ot benéztem, inakív
indoknak elég annyi, hogy a gyártó ezt ajánlotta? ha szerinte így jó, akkor szerintem itt senkinek nincs joga felülbírálni, már ha nem fejlesztőmérnök a samsung-nál
hidd el, én is tudnék mesélni gyártói hülyeségekről és vevői ostobaságról, pl renault 160kkm-es vezérműperiódus -
mzso
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Rendben.
Mégvalami. Valami szokta baszkurálni a vinyót amikor magára hagyom a gépet egy ideig. Először azt hittem, hogy a vírus írtó de azután is megtörtént miután eltávolítottam. Defender, defragger deaktiválva. Ez lehetne a windows kereső? A process explorer-ben csak egy nyamvadt svchost-ot látok ami nem sokat segít mert mihelyt megmozdítom az egeret terminálódik.
-
Mittu88
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Azt még nem próbáltam, de nem tudom elképzelni, hogy az lenne a baja. Amikor még csak HDD-m volt, akkor 4 magon gyári frekvencián ment a proci low voltage-dzsel, de akkor nem volt semmi ilyen hardvertelepítési probléma.
Lehetséges, hogy az a gond? Mert akkor megnézem úgy. -
Mittu88
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
holnap szerintem megpróbálom úgy, de beszarás, hogy csak az catalyst-tal van ilyen gondja :/ amúgy amióta írtam, észre vettem, hogy törlésnél iszonyat lassan, de uninstallál. 1 komponenst az ati catalystból kb 5-10 percen át... De holnap megpróbálom az általad említett módszerrel is!
-
pakai93
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
igen, van egy kis kedvezményem

de akkor lehet mégiscsak szánok egy picit többet rá és 120gb körülit veszek..akkor erről szeretnék megtudni picit bővebb infót:
Corsair Force 3 120GB SSDa kérdéseim ugyanazok mint az imént

Azt hallottam, hogy sok ssd meg sem közeliti a gyár által megadott irási/olvasási sebességet, ez a corsair h teljesit?
Erről szeretnék megtudni egy kicsit többet, és h jó vétel lenne 45k-ért?pakai93

Aktív témák
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Én ma rendeltem meg a 840 Pro-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Superfetch egyik feature-je, hogy töredezettségmentesíti a gyakran használt fájlokat)