Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Intel S320 40GB-os SSD-m van. Az alapom chipsetje AMD 970.
Letöltöttem az SSD-hez az úgynevezett Intel SSD Toolbox progit, amit hetente illik futtatni az Intel állítása szerint. Nos, ha én felrakom a SB és AHCI drivert az alaplap miatt, ez azt írja ki, hogy "RAID not supported". Ha nem telepítem ezeket a drivereket, akkor tökéletesen megy, nem látja raid-nek. Most akkor melyik a fontosabb? Vagy van erre más orvoslat?

-
South bridge-et is?

-
Miért az új lapok pl 9 szériás chipsetekkel érdemes felrakni az AHCI drivert? Én még a south bridge-et sem szoktam felrakni, csak ami a vga-val felmegy.
-
Hallott már valaki valamit az OCZ Vertex Plus 60GB SSD-ről? (OCZSSD2-1VTXPL60G) 18k huf! Nagyon szar, hogy ilyen olcsó, vagy mi a fene? Ez már elsőre ránézésre jobb vétel, mint az S320 40GB...
-
Nem is értelek. Én a játékokat a HDD-re telepítem. Ki a p*csömet érdekli, hogy a játék mennyi idő alatt tölt be? Ha játszok, úgyis ráérek és ott van egy halom hely neki.
-
Hali! Segítenétek abban, hogy egy Intel X25-V mennyivel jobb/rosszabb, mint egy Intel s320 40GB SSD? Lehet le tudnám cserélni. De megéri?
-
Tesztelés befejeződött. Semmilyen elosztás nem segített. Sőt, az SSD-t külön 220->5V átalakítóról konnektorból külön tápról ment, szintúgy HDD-t is rákötöttem utána és azzal is. Kép megáll, vagy kép összecsúszik, esetleg azonnali reboot. VGA tesztet nyomtam, annak terhelésekor sincs semmi. Hiába volt memtest hibátlan, megpróbálom ramokat visszavenni 1333MHz-re, hátha. Más gondolatom nincs, elfogyott, ha nem segít megy csak a rendszer a HDD-re.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem kékhalálozik, lefagy esetleg restart azonnal, amiket most produkál.
(#15038) DV: Tápra még nem gyanakodtam. HDD és SSD egy kábelen van, DVD külön ágon. SATA3-as kábelt használok, gondolom az nem lehet probléma. SSD fogyasztása gondolom minimális csaknem szól bele, hogy egy ágon van, nem?
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Win reinstall elsők közt szerepelt. Memtes hiba nélkül fut. Prime néha fut egy estig, néha lehal egy restartal, mint amit amúgy is produkál, tehát nem a prime terheltsége miatt, mert ugyan ezt teszi, üresjáratban. De a leggyakoribb a file másolás 2 HDD közt, mikor SSD-ről megy a win. Egyszerűen nem értem.
Tényleg csak azt tudom csinálni szerintem, hogy az SSD-t kiveszem, rányomom a Win-t a HDD-re és tesztelgetem azzal. Ha úgy megszűnik, akkor eladom az SSD-t annak tudatában, hogy béna vagyok és veszek egy Raptort!

Ha van valakinek még ötlete, ne kíméljen. Én legszívesebben 1-2 napja belehugyoznék a gépembe.

-
Egyet megfigyeltem: HDD-ről egy másik HDD-re másoláskor eddig 2x befagyott. Hmm.. Minden teszt progi azt mondja, hogy OK.. Következő próba: SSD kivesz, HDD-ről megy a win majd. Megnézem úgy fagy-e...
-
Nem tudom emlékeztek-e a nálam jelentkezett értetlen restartokra... Már szarrá cseréltem a gépet, és még mindig. Véletlenszerű, mindig máskor jelentkezik. Esetleg TEMP mappa áthelyezése HDD-re még! Ez nem okozhatja ezt, semmiképp? Sehogy nem tudom előidézni, és napok kellenek míg kiderül 1-1 állítás, hogy beválik-e. Minden winyóm tökéletes állapotú HDSentinel szerint!
Minden olyat állítok be, amit ti is írtok, hogy "kötelező" ill csak TEMP-et rakom át és a személyes doksikat hdd-re. Elfogyott az ötletem... HW hibát nem találtam, szinte már mindent cseréltem... -
Hi! TEMP mappa és személyes dokumentumok HDD-re helyezésének van értelme? Látom sokan nem írták le azok közé, amit be szoktak állítani.
-
AMD AHCI-t volt, hogy felraktam de ha rámegyek az SSD-re eszközkezelőben, az illesztőprogramnál gyári Windowsosat ír. Ez vajon?

-
Ujrahúztam a Win7-et, kivettem minden bővítőkártyát. Cseréltem már alaplapot és ramot is. Memtest futott egész este hiba nélkül. SSD 99%-os. Egyedül a VGA amit nem cseréltem meg a proci, de szerintem ezek kizárhatóak. Hétvégén megpróbálom újrahúzni a Win7-et és csak a legszükségesebb beállításokat csinálom meg az SSD-hez. Eddig még a személyes doksikat is a hdd-re raktam. Lehet a sok közül valami bezavar, más ötletem nincs...

-
A gépem elkezdett heti 1x 2x kékhalálokat dobni. Már mindent cseréltem benne SSD-n és procin kívül... Proci szerintem esélytelen, teljesen alapon megy. Lehet valamit beállítok SSD miatt, amitől dob egy hasast? Tök véletlenszerű a dolog. Ma pl a win leállásakor halt meg.
-
Ha feltelepítettem az AMD legújabb AHCI driverét és az SSD meghajtó tulajdonságaiban illesztőprogramnak az Microsoft-ot írja valami gebasz van? Ha elindítom újra az AMD telepítőjét, kiírja hogy már telepítettem. Restart-kor mindent újra felismert.
-
AMD chipset-es alaplaphoz érdemes felrakni a chipset drivert? (770-es) Régebben felraktam az AHCI drivert, de jól elszaródott a boot idő!
Ám most csak a sima chipset driverre gondolok, ami feltételezem az AHCI-t nem tartalmazza. Vagy inkább mindenből használjak windowsosat, úgyis mindet felismert alapon? 
-
Feltelepítettem az AMD AHCI drivert... Azóta az Intel SSD Optimizer ezt írja: Cannot run the Intel SSD Optimizer on RAID configurations. Na most mi a fontosabb? Hogy ez lefusson, vagy az AMD AHCI drivere? Meg különben is milyen RAID mód? Mellesleg eszközkezelőben az SSD tulajdonságaiban a MS-os illesztőprogramot írja. Szóval akkor most melyiket is használja? Egyáltalán mi van most?
Hogy a túróba lehet leszedni az AMD AHCI-t, ha nem is azt írja az eszközkezelő? 
-
Találtam 22ért bolti garis Intel 40GB X25-V-t! A Corsair Vertex 30ast szerintem 17-18ért eladom (amire csak gyártói gar van) és legalább lesz +10GB-om és helyszíni garim!
Sebességbe tudommal jobb az X25-V, nem? -
4000 óra és 1,5TB? Nekem most lett nemrég újratelepítve a Win7 és 672 óra alatt 390GB! Az arányában még mindig több! Semmit nem is használok, te meg látom pár cuccot telepítettél!

Amúgy mitől kezdve lesz egy SSD garanciális problémás? Ha elér egy bizonyos %-ot? És az mennyi?
-
Egy hónap alatt (se) 2% esés (91-89%)... Valami nem stimmel, vagy még mindig azt mondjátok, hogy be fog állni?
Szinte semmi nincs a gépen, csak az alap app-ok, MSN, Office, Firefox, Nero, iTunes, Tcmd stb... De semmi helyzabáló! A leírtakat mindent megcsináltam, sőt szinte mindent áthelyeztem a hdd-re!
Nem para a dolog? Augusztus óta van meg, tehát kb 3 hónapos! -
Valaki le tudná írni mégis hogy kell a firefox cache-t és bármi amit kell áthelyezni hdd-re? Ramdisk-re nem szeretném, mert feltételezem, hogy restartnál a jelszavakat felejti! Vagy tévedek? Vagy hogy megy ez?

-
Hali! Kb egy hónapja megy a Vertex 30-as SSD-m! Trim bekapcs, működik!
Lapozófile, indexelés, töredezettségmentesítés, Prefetch es a Superfetch kikapcsolva, előzmények áthelyezve, hiber file törölve! A 30ból 14,5GB a foglalt!Ám mégis ezt írja, ami elég rohamosan csökkent ahhoz képest, hogy egy hónapos..
Mi lehet a para? Mit nem állítottam még be? Vagy normális?
-
Nemreg írtam, hogy az AMD gépemmel az AHCI driver nélkül baszott lassú a boot, de működik a trim! Ha felrakom az AMD AHCI driverét minden ok, gyors csak nem működik a trim...

Na most kijött egy új bios az alaplapomhoz (GB MA770-UD3), amit fel is rakta, majd reinstall Win7 is és a gyári Windowsos AHCI driverrel is gyors a boot és a legfőbb, hogy még a trim funkció is működik!
Nem tudom, hogy az új bios mit csinált, de többször újrahúztam a gépet és semmi... Most meg minden szép és jó!
-
Senki nem tudja hogyan lehetne leszedni ezt az undorító AMD AHCI drivert a gépről és visszatérni a gyári W7-esre?

-
válasz
rayoliviero
üzenetére
"A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is."
Nem kellett volna felraknunk az AMD driverét...
Ha hazamentem egyből lepucolom! Ez elég gagyi az AMD-től, hogy ilyet nem tud megoldani! De vajon ha lepucolom egyből menni fog a gyári AHCI driver? -
Teli másoltam az SSD-t, majd letöröltem az adatokat róla és igen jelentőset csökkentek az eredmények... Mi turót csináljak? AHCI be van kapcs, AMD legfrisebb AHCI drivere fent van!

Az alsó a másolás utáni eredmény:

-
AMD oldaláról leszedve a legfrisebb W7 x64 AHCI driverrel, felgyorsult mint a géppp!
Köszönöm!
Trim elméletileg működik! -
Hát én szívok a boottal... Iszonyatosan lassú! AHCI-t kikapcsolva tökéletes! Drivert külön fel kell rakni? Csak mert mindent felismert a gép, úgyhogy külön nem telepítettem ilyet.
-
Na ilyennel találkozott már valaki? Irás tesztet akarok nyomni az SSD-n a HD Tune-el és ezt a hibát dobja ki...

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elősször én is erre gondoltam, hogy ez lesz a probléma, de ujratelepíettem bekapcsolt AHCI-vel és azzal is ugyan ez...
-
Azt vettem észre, hogy AHCI nélkül a Win 7 boot ideje elég jó a Vertexel, de ha bekapcsolom az AHCI-t, még a HDD-nél is lassabb... Persze amint elindul minden oké, tovább már nem lassu, de maga a boot idő beszarás hogy mennyi idő.. Csak nálam? Már próbáltam ujrahúzni, hogy hátha én basztam el vmit, de már első restartkor ezt csinálja friss winnel!
-
A firefox böngészési előzményeit, hogy lehet áthelyezni HDD-re? Az explorerben megtaláltam az opciót. Elég lenne csak ott átállítani?
Köszi! -
Hali! Itt lenne egy Vertex 30GB eredmény! Hogy tudom a böngészési előzményeket a HDD-re áthelyezni? (Firefox és Explorer)

-
30ezer környékén az Intel X25-V 40GB-os cuccal járnék jelenleg még mindig a legjobban? Vagy van valami új besbuy kis ssd (min 40gb) cucc? Köszi!

Aktív témák
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bár eddig csak egyszer volt ilyen 8MB-os hibám és erre 5 év jótállást adnak.

Minden olyat állítok be, amit ti is írtok, hogy "kötelező" ill csak TEMP-et rakom át és a személyes doksikat hdd-re. Elfogyott az ötletem... HW hibát nem találtam, szinte már mindent cseréltem...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)