Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
-
syler123
veterán
Érdemes bios-t frissítenem mielőtt beteszem az ssd-t a gépbe? Asus p5q lap, még egyszer sem frissítettem rajta biost, szóval jó régi

Jövő héten lesz meg a Samsung 830 64gb
Majd teszek fel tesztet, hogy mire képes sata2-es Asus p5q lap alatt, valamint egy sata3as brazos géppel, kíváncsi vagyok melyikkel lesz jobb, mert Brrazossal lehet megfogja a proci, hiába a sata3 lap.
Ez alapján állítom be úgy jó lesz? "Gaabbaa összefoglalója az SSD-k beüzemelésével kapcsolatos beállításokról."
Bár néztem ő a lapozó file-t is áthelyezte, az érdekes, hát az meg lassít a gépen... -
davidsz
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
A valóságban senkinek nem halt meg.
User error volt jópár. (Az összes firmet teszteltem)
Valaki nem kapcsolta ki a gépet, csak restartolt és egyéb nyalánkságok... -
h1ght3chzor
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hát hallottam, hogy pár embernek meghalt miatta az ssd-je, fw frissítés közben, de tényleg fölösleges feltenni, ha nincs hibája most sem az ssd-nek, semmivel sem lesz jobb, csak bugokat javítottak, de ha nincs hiba, akkor jó.

-
davidsz
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Semmi. Csak akkor érdemes feltenni, ha gondod van vele, vagy kompatibilitási és egyéb hibát észlelsz.
Máskülönben felesleges. -
BigBlackDog
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Mi a gond a legújabb firmware-rel?
-
-
Begi
senior tag
Kingston V200, meg úgy általában: Vegyük észre, hogy a random write igenis számit.
-
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ugye, ugye, "sejtettem", hogy mihez van köze...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát persze, hogy ilyenkor van zárlat a házban... GRHHH!!
Szóval ez az egy szabálytalan leállás a tárgyalt értéket növelte 80-ról 82-re. Ez alapján mondható valami biztos (azon kívül, hogy az ssd gyakrabban emlegeti a rokonságomat)? -
Sziasztok!
Tegnap felkeltettétek a figyelmemet, a v100+ os Kingston -ra? Ritka darab?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"...áramszünet vagy reset gomb OS alatt." -> Ilyen nem volt az elmúlt három nap alatt (az ssd dobozáról meg előttem vágták át a matricát). Egyenlőre semmi gond nincs vele, remélem nem is lesz (a leellenőrzési módszert inkább hagyom, ha nem probléma
). -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ez jó kérdés, csak olyan módszerrel lehetne ellenőrizni, ami finoman szólva sem javasolt.
Szvsz akkor változik az értéke, ha szabálytalanul van leállítva a gép, azaz pl áramszünet vagy reset gomb OS alatt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Erre mit mondotok? A "normalized" oszlop értékei mit takarnak? A "POR recovery count" mit jelöl? Elvileg minden OK, csak gondoltam megkérdezem ezeket.

-
rayoliviero
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Értem, köszi.

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
A CRC Error Count az adatatviteli hibakat szamolja, mely adodhat egy serult SATA kabelbol is. Vagy akar egy hibas chipsettol (szelsoseges pelda). Amig egyet, kettot mutat, addig nincs gond (ahogyan a Magician is jelzi). Ha mar szazakat, akkor kezdhetsz gyanakodni.
Unknown attribute-ok akkor jonnek elo, amikor a S.M.A.R.T.-os programok nem tudjak kiolvasni, hogy mi is akar az lenni, csak latjak az erteket. Ez lehet azert, mert a program nem ismeri tul jol az eszkozt, vagy a gyarto direkt ugy akarja, hogy azt csak egy bevizsgalas alkalmaval (szerviz) lehessen megnezni, mirol is van szo valojaban. -
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az is fent van, aszerint OK minden. De ott is azt írja, hogy CRC Error Count: 1, de OK.
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Miért nem a gyári szoftvert használod, a Magician-t? Az legalább tudja, hogy mi micsoda, meg ha gond van, azt is jelzi...
Software tab -
rayoliviero
veterán

Ezek az értékek rendben vannak?

CRC Error Count: 1
Unknown attribute: 3 -
Viktoár
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nem számítottam semmire,érdeklődtem hogy ez ennyit tud-e?

Első ssd amivel sajátkezűleg találkozom és gondoltam a szakik megmondják hogy piszkálnom kell-e még vagy így jó ahogy van.

Amúgy szerintem eladom mert semmi szükségem rá.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Beszereltem az ssd-t,biosban beaállítottam az ahci-t majd felraktam egy w7-et.Ezután felraktam az alaplapi drivereket (asrock 970 extreme4) és a vga drivert.
Ezt kapom:
Buffalo SHD-NSUM30G
Nem kevés egy kicsit?
Az alaplapi cd felrakott valami ahci drivert. -
vendingo
veterán
Írt a bolt, hogy küldjem vissza a V200-at, aztán bevizsgálják.
Mindenesetre én rendelek egy Samu 830-at, és csak azután küldöm vissza.
Áttudom frankón klónozni a v200-ról a samu 830-ra a cuccaimat, vagy nem úszom meg a rendszer újrarakását?Ha vissza is veszik, és levásárolhatom akkor se tudok már mit venni a gépembe

Max. veszek még egy samut, aztán RAID-be kötöm. -
Mi5i
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hú, akkor igen, sajnos az már gáz. Kíváncsi vagyok mit írnak, de sajnos sanszos, hogy Mo. bolti hozzáállás várható. Reméljük nem így lesz.
Amúgy pedig, tényleg ezen kívül a nevesebb gyártók termékei, esetedben ahogy nézem sata3 mellett, teljesen mindegy. V200-as tesztből is kiderül a júzertesztes csíkoknál
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Ultrazord
üzenetére
Parancsolj, az én csokrom, amire a napokban szükség volt:
Fire/SOUL/CD kolléga #25753 hsz.
scope2007 logout
Bodor kolléga tapasztalatai
Terjedelmes PH! tesztAztán, vonsz egy átlagot, saját szájíz szerint.

-
Ultrazord
tag
üdv, tudom ezerszer elhangzott, de most tönkrement véglegesen a vinyóm, és azon el voltak szépen mentve ezek a beállítások, mivel kell kezdeni friss ssdnél, mint pl achi biosban stb...
erre a kommentre valaki rá tudna mutatni, vagy összefoglalná nekem, lenne olyan kedves?
hja igen, az első kommentet olvastam, azont túl voltak még okosságok nekem, azok érdekelnek főlegelőre is köszi,
samsung 830 64est fogok venni valszeg, van külömbség 830 és 830 között? mert itt olvasom, hogy valaki 40ért vette én 33ért láttam az aquában
-
-
jim_raynor70
aktív tag
-
vendingo
veterán
Mi5i: December elején vettem.
Qru: Az elméleti maximum sebesség íráskor 100MB. Nálam ha megvan ennek a fele, akkor összeteszem a két kezem! Az enyém nem csak lagol, hanem le is fagy amíg telepítek/írok rá
Az SSD-t direkt azért vettem, hogy gyorsabb legyen a rendszer, de az 5400-as vinyómról hamarabb feláll, mint erről a ..... SSD-ről.Írtam a kereskedőnek, hogy hogyan tudnánk orvosolni a problémát, és most várom a választ.
Továbbiakban is él a kérdésem, hogy milyenre érdemes lecserélni 30-35K körül.
64GB-os kellene, és megbízható/bevált modell! -
vendingo
veterán
Van egy fantasztikus V200 SSD-m amit szeretnék lecserélni egy olyanra ami legalább a gyári adatok felét hozza sebességbe, nem laggol, nem fagy le, és 64 GB-os.
Árba 30 max 35 ezret szánnék rá.
Szerintetek van rá esély, hogy gariba kicserélik a V200-at? -
Clemi
veterán
Végül is, ha belegondolok, összességében mindenképp nyertem, hiszen a 2 SSD terület egyben van, és igaz, hogy az seq olvasás lassult kicsit, viszont a 4k írás alaposan gyorsult. A boot időm sokat nem változott, mivel a belakott rendszernél 22mp kőrül mozgott, ami most 17mp, de még a multimédia nincs telepítve (teljes adobe család,film szerkesztők, fényképezőgép programok a Canon-hoz), így szerintem ha kész a rendszer, megint ott leszek 22-25mp körül. Az is lehet persze, hogy az Intel RST fogja vissza, ami ráadásul még béta verzió.
-
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Érdekes! W7 ACHI-drivered van fent? Esetleg próbáld meg másik SATA porton,de nem hiszem,hogy segítene.
Nem tudom,miért nem akarja az igazat!?
De ha végképp nem sikerül megoldanod,akkor told újra a Wint,de elötte állítsd a SATA módot AHCI-ra a biosban! De akkor is csak az SSD legyen a lapra csatizva,a HDD-t húzd le.Úgy tuti,hogy jónak kell lennie!
Üdv.
Bocs a dupláért! -
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Érdekes! W7 ACHI-drivered van fent? Esetleg próbáld meg másik SATA porton,de nem hiszem,hogy segítene.
Nem tudom,miért nem akarja az igazat!?
De ha végképp nem sikerül megoldanod,akkor told újra a Wint,de elötte állítsd a SATA módot AHCI-ra a biosban! De akkor is csak az SSD legyen a lapra csatizva,a HDD-t húzd le.Úgy tuti,hogy jónak kell lennie!
Üdv. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Újra itt vagyok. Tegnap megtettem a felfedező körutamat a városban. A MM-ban kapható Samu 830-as 39990Ft-ért, a jól képzett eladó a garanciáról nem tudott felvilágosítani, bátortalanul 1 évet mondott.
Utána elmentem az egyik legnagyobb számtech boltba a Win Investorba. Természetesen nem tartanak mert " nagyon drága és senki nem veszi ".Meg kell rendelni. A 470-es Samsungot 33000 ft körül mondta, de csak rendelhető státuszban van, érkezése bizonytalan.
Samsung 830-as elvileg lenne 37990 Ft.-ért 2-3 nap átfutási idővel, de nem biztos hogy ennyi lesz mire megérkezik.
Ugyanez volt szinte az összes üzletben.Árakban is és a rendelés menetében is.Marad a jól bevált Webáruházas rendelés.
Közben szétnéztem itt az aprón is, csak ezzel fenntartásaim vannak.Mennyiben befolyásolja a működését, megbízhatóságát, hogy a kondíció kb. 56% - Jó? Ez ilyen gyorsan " romlik"?
Mert így lehet tűröm még egy darabig a merevlemez "lassúságát és zaját".
-
zoleeno1
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Mielőtt megrendelitek érdeklődjetek náluk, mert ott van a honlapon, hogy "Készlet: 0 db"
Szal sztem nincs is raktáron nekik és nem naprakész az ár
Ráadásul 470-ért az nem is olyan jó 
(#32001) Fire/SOUL/CD: ja lol, thx, régen raktam fel olyan progit, ami beteszi oda magát, eszembe se jutott

-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nem olyan rossz az a sata3, a rendszerhasználathoz fontos értékek jók, a szekvenciális olvasás (ami az amd sata3 controllereken sem sokkal gyorsabb) pedig a legkevesebbet használt "funkció" egy rendszermeghajtónál.
Az usb3 pedig legalább stabilan működik az Etron vezérlővel ellentétben![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Asmedia Sata 3 és Usb 3 is sz*r. Amikor volt usb 3-s külső vinyóm, akkor annak az eredményei is rosszabbak voltak a mások által mért eredményeknél.

-
Természetesen esetedben a seq olvasás az, ami elmarad az 520MB/s-től, itt erre értettem a lehangolót, Gazsi-nál meg arra, amit írtál, azaz a 4kqd32 olvasás nagyon rossz...
Gazsi00
Na ez már oké, mert teljesen ugyanaz, mint jNk eredménye, azaz ebből a deszkából ezt lehet max kihozni... De most már a 4KQD32 olvasás rendben van és 8-9-szerese, mint korábban.
-
rayoliviero
veterán
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos az asmedia sata3 controllere kb ennyit tud, a legfrissebb 1.3.1.000 driverrel is.
Najó, Gazsi00 jelenlegi tesztjében a seq írás és a 4kqd32 olvasás az tényleg gyenge az asrock h61 / asmedia sata3 / samsung 830 64GB kombóhoz képest:
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Igen, az is egy IRST driver, amit már az Intel oldaláról nem lehet elérni. Ha rákeresel a neten, talán valahonnan még letölthető, de ha már mindenáron ezzel próbálkozol, akkor a legújabbat tedd fel. (Mondjuk elméletben az ASMedia vezérlőhöz nem lehetne köze...)
Én azt javasolnám, hogy húzd újra a rendszert, de most ne tegyél fel chipset driver-t, meg ASMedia driver-t sem és úgy mérj egyet...

-
d@minator
addikt
Valaki azt mondta, hogy egy másik meghajtó sokat segít, mert több fej...Amíg az egyik a "D"-re ír egy teljesem másik gond nélkül használhatja a rendszervinyót. Ezért kérdeztem, hogy két meghajtó gyorsabb e, mint egy.
Az erősebb hardver tudom nem segít volt Quadom is (legalábbis ezen a téren nem). Pár napja AHCI móddal próbálkozok win7 64-ben de kevés eredménnyel. Hogy értsd jól szeretek több dolgot csinálni egyszerre és úgy érzem, hogy a lemezműveletek miatt nem tudom kellő sebességgel.
A lapom csak Sata2-t tud. H61 chipset. Így egyáltalán van értelme az SSD-nek? Mi az érték? Egy-egy alkalmazás sebességével elégedett vagyok. Az érték nekem most, hogy a több alkalmazásos probléma megoldódjon.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek be vannak állítva a BIOS-ban.
W7 topikban más után érdeklődtem: a telepítést nem tudtam elindítani dvd-ről, mert a tv-n jelent meg minden, ami nem volt bekapcsolva... Az már megoldódott.
Oliverda ezt a drivert használta az SSD tesztjében:
AHCI driver: Intel 10.1.0.1008
De azt sem tudom, hogy ez mi lenne. Chipset driverben van vagy honnan lehet letölteni?
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Lehet, hogy újratelepítés lesz a dologból, erre készülj, de a BIOS-ban ezeket állítsd be és próba.
SATA Mode -> AHCI Mode
S-ATA Controller 0 -> Enhanced
S-ATA Controller 1 -> Enhanced
SMART Status Check -> EnabledASM1063 Storage Controller -> AHCI Mode
ASM1063 Storage OPROM -> EnabledUI: Nem Te érdeklődtél a W7 topikban is erről, lehet, hogy válaszoltam is?

-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Először dobnál egy képet az eszközkezelőről, az IDE ATA/ATAPI vezérlőkről, hogy most mik is vannak ott?
(Felőlem felrakhatod, nem tudom milyen kihatással van az ASMedia vezérlőre, de Én már nem lepődök meg semmin...)

-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asmedia drivert feltelepítettem: 1.2.1.000
Intel Rapid Storage Technology-t ne tegyem fel?
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Akkor telepítsd fel az ASMedia driver-t, ha már az a SATA3-as vezérlő a deszkádon, mert ezek az eredmények igen karcsúak ettől az SSD-től...
(Azt a remek chipset driver-t meg nem kellett volna felpakolni...) -
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Partícióeltolás rendben van szerintem, mert AS SSD programban zöld.
Eszközkezelőben ez az AHCI diverem:
Intel 6 Series/C200 Chipset Familiy 6 port SATA AHCI Controller-1C02
Asmedia drivert feltelepítettem: 1.2.1.000
-
rayoliviero
veterán
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
SATA üzemmód AHCI-ben van? Milyen OS? Partícióeltolás rendben? W7 AHCI driver vagy telepítettél valami mást?
SymbianOS
itt muszáj lesz számításba venni, mert seq-ban is jócskán elmarad a várhatótól, de 4k-ban is (75000 IOPS-os SSD-ről van szó)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Tegyük fel nem veszed számításba a tesztet. Gyorsult a gép? A válasz igen. Csak azért érzed rossznak mert lemérted.
-
rayoliviero
veterán

Megvettem a Samu 830 64 GB-os SSD-t. Szükséges beállításokat elvégeztem. Ettől nem jobb eredménynek kellene lennie?
Sata 3-ra van kötve... -
Bodor
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Érthetetlen számomra ez a RAID tömb szétesési para, de lehet csak nekem van szerencsém, mert 3 év alatt 2 féle konfigon, 3 féle SSD-ből lévő tömbök közül egyik sem esett szét, még egyszer sem. Ez valami urban legend? És ha szétesik,akkor mi van? Adatot úgy sem tárolok rajta, max visszaghostolom a rendszert, és kész. Rugalmasnak kell lenni szerintem.
-
syler123
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hehe, most 300 alatt volt az euró

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, az csak 470-es.

syler123: hát most ennyi az ára, drága az euró... árgépen néztem, de lehet attól tudsz olcsóbban is találni én nem mondtam, 30 seces keresésem ennyire futotta

-
syler123
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Köszi, hát annyiért már nem mondanám jó vételnek, legalábbis számomra, 28-nál többet azért nem adnék, annak tudatában, hogy nem rég láttam valahol annyiért, de emelkedett az ára. Inkább 26k-ig nézelődök, hátha valami jó árérték arányút kifogok.
Igen Fortune 830-ra írta a 28k-t. Ami annyiért jó vétel lehet.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Az első az 470-es, nem 830-as, azért olcsóbb...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(fortune a 830-as 64g-re írta, hogy 28k-ért venné...) -
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Néhányak nagyon a hímes tojások közé sorolják az ssd-t. De ha ők úgy alszanak nyugodtan, akkor nincs ezzel semmi gond. Csak ne szentírásnak legyen beállítva. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)