Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
attila9988
őstag
Kapcsold ki a windows helyreállítást és tedd át a virtuális memóriát
Na hát ezek aztán jó tanácsok. Menj 100 -al az autópályán, de kapcsold ki a biztonsági övet... A swap -ot meg, ami gyorsabb lenne az ssd -n, azt tedd át a hdd -re. Ennyi erővel akkor már az egész rendszer is lehetne ott.
-
attila9988
őstag
ui: Szerintem a SWAPeléssel is sokat ír rá.
A swap inkább nagyobb blockokat ír ki, és azt csak akkor amikor kell. Így elméletileg nem árt sokat ennek a vacak flash technikának.
Az eredményed amúgy nem rossz, bár arra kíváncsi lennék hogy ezek a programok milyen értékekkel számolnak, mert a régi 10 000 írási ciklus manapság már csak 5, de legalábbis inkább csak 3 000 -et jelent a 25nm óta, és akkor ez csak becsült adat, ennél akár rosszabb is lehet.
-
Jester01
veterán
Kicsit olvass vissza. Röviden:
Érdemes hozzá Sata3 vezérlőkártyát venni - Nem, sok a baj vele
nem lesz érdemi lassulás Sata2vezérlővel sem - Nem, maximum szekvenciális műveletek során
A specifikációban 500 körüli értékek szerepelnek, amit még szekvenciális olvasásban sem produkál, ez hogy van - maximálisan tömöríthető (pl. csupa 0) adatra vonatkozik -
Zotya21
senior tag
ha visszanézel 1-2 oldalt
csak a képeket akkor látni hogy énis ezzel vagyo kelfoglalva van vezérlőm de nem az igazi 
de jobb mnit anélkül

van fent képen sta2 vel is meg vezérlővel is sata 3 al

és ocz agility 3 120 gigás

most ahogy elkinlódtam vele seqbe lehozza a 372/210 et olvasás irás a többi meg ugyanaz kb mnit a képeken amelyiken legtöbb volt XD
-
Ist
tag
Ne vedd, lasd ezen irasom.
-
DV
senior tag
Tessek, itt van. "Please backup all data on the SSD as a precaution."
Angolul le van irva, hogy mit kell csinalni, link.
Roviden magyarul is:
A firmware-t ird ki egy ures CD-re.
Biosban allitsd at a Sata modot IDE-re (AHCI-rol).
Bootolj be a CD-rol.
A megjelenitett meghajtok kozul ird be az SSD-d sorszamat.
A “Do you want to find Target Drives?” kerdesre nyomj "Y"-t.
Hogyha latod az SSD-t, akkor ird be a szamat (altalaban 1).
Par masodperc utan keszen van a frissites.
Kapcsod ki a gepet, majd be es a BIOS-ban allitsd vissza a Sata modot AHCI-ra (IDE-rol).
Az eszkozkezeloben ellenorizd a firmware szamat. -
Gézengúz
addikt
Hello.
Nem érzem magam különösebben bátornak... Anno 2 db samu 160-som ment raid 0-ban 2 évig csak kinőttem aztán 2db. 500-as ment vagy 2 évig amit szintén kinőttem, most ez a 2 F1-es tavaly április óta,amit nem növök ki mert elég...
Gépet menet közben nem rugdosni, mozgatni csak kikapcsolt állapotban ennyi...Nem lesz azoknak a samuknak semmi baja..Ja egy Atto..A pontokat pedig az előbb egy kolléga kitűnően vázolta.....pontpontpont
Mondjuk én mindig jeles voltam nyelvtanból

-
Márton
nagyúr
20%.-ot én megérzem..
Mert nem csak oprendszer fut róla, hanem renderelek is rá,
utána muxolok, stb. és ott igencsak számít már a 20%.
Tehát te 368 gigát írtál már rájuk? Szépen tolod
SSDLife mit becsül élettartamnak?
Nekem 116giga írt adat után, már csak 8 hónapot..
Ez igencsak szomorú lenne, tekintve hogy közel 2 évig használtam
egy első generációs buffalot minden gond, trim és GC nélkül.
És nem azért cseréltem mert bármi gondom lett volna a 2 év után.
Szóval alaphangon is min. 3-4 évet jósolnék a Vertexnek ez a tesztprogi
meg 8 hónapot mond. A pesszimista.
Tehát a win7 telepítése után a bekapcsolt trim mit is csinálna?
Ha már többször, trim nélkül tele lett írva az ssd, akkor a w7 is
csak úgy tud írni ha előtte kiolvassa a cellák tartalmát, mivel nem szűz területek vannak már. És ahhoz hogy ő trimmelni tudjon, egy teljes cellát kellene törölnie amit már kérdéses, milyen sűrűn talál. Mármint amiből minden törölhető. Merthogy az adatok már szanaszét vannak. Vagy erre való a GC?Egyáltalán miért nem tudják azt megoldani, hogy egy format parancs után ne kelljen kiolvasni a cellák tartalmát írás előtt, viselkedjen úgy mint egy új ssd, hiszen tudott, hogy semmire nincs már szükség a cellákból?
-
Márton
nagyúr
Nos:
- w7 mint írtam felejtős nekem a stereo driver miatt
- van trim xp alatt is: viper.exe (nekem elég a manuális mód pár hetente)
- ssd-re az mpg2-t renderelném, ahogy a régi szép buffalos időkben, és mikor menüzöm a dvd-t, akkor meg vinyóra jön létre a video_ts könyvtár. És itt igenis számít, hogy 20-30MB/sec-cel készül-e el vagy 90-nel. Merthogy javarészt fájlmásolás a dvd struktúra létrehozása. Tetszik érteni...Én sem bohóckodni akarok, hanem hasznosan kihasználni azt, amim van.
- 1.6-ot megpróbálom, align-nal, friss xp-vel. ha így sem megy akkor ez ilyen
Egyébként mikor nem rendszermeghajtó, akkor ilyen eredményt mutat a
hdtuneNormális ez, hogy nem konstans az érték? Ha arról megy az xp, akkor még megértem, de mikor semmi dolga, akkor miért változik az első 50%-ban, és utána már korrektül beáll 225 megára?
Többször is mértem. -
Márton
nagyúr
Hmm, vinyón lévő xp-ből renderelve nem akasztja meg a rendszert!
Itt mondjuk nem AHCI módban vagyok.Akkor mit lehet megállapítani?
- nem az align hiánya a baj, hiszen akkor itt is jelentkezne
- IDE módot jobban szereti a Vertex?
- a 64MB cache ellenére kevésbé viseli az egyszerre írás, olvasást
mint egy jmicronos Buffalo?
- frissitsek firmet?
-
cszn
őstag
Én TRIM-mel kapcsolatosan tesztelgettem, most olyan 600 giga írás fele jár. Két hónapos lehet kb. 98%-ot ír, de 100 gigánál is 98% volt mondjuk. Ennél jobban sztem felesleges kímélni. Nem fogok azon görcsölni, hogy mi lesz ha 93%-os lesz csak... Bírja az, azér' van, hogy használjuk vagy nem?

-
g.gergo
senior tag
Pl.: Diskeeper Hyperfast.
-
UdVi86
aktív tag
Na de ne feledd, hogy 20% nem árt ha marad szabadon. Illetve lapozófájlt speciel nem tettem el az ssdről, PS-nek jó ha van.
Bár 4GB ramnál lehet nincs rá nagy szükség, de nálam elfér. 30GB szabad helyem van így is. Persze feltesz az ember manapság egy játékot és -10GB. Mondjuk nálam ez nem nagyon fordul elő. -
kelzsoca
félisten
Most már nem fogja vissza a rendszer teljesítményét a merevlemez.
(#7458) z00li
Amit mi is használunk OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex
OCZ - 2,5" - SATA II - 30GB - 64MB - 230MB/s - 135MB/s -
22.500Ft
-
Ren Hoek
veterán
Nem lohasztod... csak elején 32 BG-ost terveztem 26K-ért... Mondom az még okés. Aztán olvastam a cikket 25%-os free zone... Rájöttem csak 64-esen férek el...Az már 37 volt. aztán sok panaszt olvastam... Utána jött a az Agility 2 - 46-ért. Utána meg a felismerés, hogy most sem annyira lassú a gépem, viszont alaplapi HD4200 VGA-val cseszhetem kb
Luxus ez még sajna... 
(#7363) LW: Ja detto... ugyanígy vagyok én is. Sztem várunk még kicsit, kiforrottabb és olcsóbb lesz. Már most neméri meg 32-est venni és a 64-80-100 kezd lassan jó árba jönni. 30-35 körül majd jó lesz 4G-sek közül

-
Ren Hoek
veterán
Pfóójj 14 sec win7 boot

-
Ren Hoek
veterán
Feljebb már linkeltem, mondjuk nem írtam hogy konkrét teszt

X25-M-et szorongatja azért....
Árban meg 46 ropi r.bazárban
Amint lesz zs-m én veszem...Tudni kell még, hogy a Vertex 2-ben a SandForce 1500 van... ebben 1200 csak. De nem sokkal erősebb, csak 4K-ban van némi előnye.
Árban + 10 ropi. "Itthon" is lehet kapni mindegyiket, + 12K-ért. Viszont így, hogy kiderült RMA nem is olyan vészes, már bele merek vágni simán, ráadásul jóval kevesebb a panasz rá mint az Agility 1-re. Vissza meg ingyenes a szállítás OCZ-től.Sandforce a legújabb vezérlők egyike, csak a cikkben azt lehetett olvasni, hogy Mo-n nem lehet kapni ilyen SSD-ket... Aztán véletnelül olvastam az Agility 2-ről és a Vertex 2-ről...Kiderül SF van bennük, elődjükben meg Indilinx Barefoot. Sandforce-ba nem is kell DRAM például, mert megoldja anélkül is.
-
ffodi
veterán
Nekem speciel 59,5gb a használható a 64-es Kingstonomon. Szóval ~60giga használható általánosságban. Más kérdés, hogy az SSD nem szereti, ha tele van, szóval ha mindenre odafigyelsz, akkor egy 30-40gigányi adatot rápakolhatsz nyugodt szívvel.
Nekem ~35gb szabad, pedig van fennt 1-2 progi +win7 x64. Természetesen rendszerpartíción csak a rednszernek van helye.

-
szki
őstag
Hi!
Korábban többször vásároltam külföldi WebShopból. Crucial SSD-met 1 éve vettem OcUk-tól. 5(!) évet adtak gyártói garira. Nem aggódok, ha bekrepál...OCZ RMA-val van tapasztalatom: tavasszal egy DDR3-as kitet RMA-ztattam. Sima postán küldtem Hollandiába levélként. Kb 1000 Ft költségem volt. Végül Taiwanról hozta a gyártósorról az új cuccot a FeDex.
Ha ugyanezt a ramot vagy sdd-t anno hazai boltban veszem, akkor 30%-kal többe került volna. Bár azt hiszem amúgyis hiánycikk volt, mert új cuccok voltak
-
Ren Hoek
veterán
Én is ezen filóztam... aztán gondolkodóba ejtett az is, hogy milesz ha hirtelen megpurcan. Neweggen sajna elég sok esetet olvasni, hogy hirtelen hal (bár intelnél ez a szám nagyon kicsi) Gondolom itt az vezérlőelektronika purcanhat ki, mert minimum 10 évig kéne bírnia. Szóval ilyen esetben csak visszaviszem a boltba, aztán kapok egy újat (vagy tévednék és nem így van?...helyi kisboltos tapasztalataim így mutatják) míg másik esetben RMA angolul, erős csomagolás, UPS egy vagyon, vagy sima posta az meg olcsó de nem nyomonkövethető... Utána még 2-3-4 hét.
Szvsz nálam itt csak az a kérdés, hogy iponban vagy hardverkernél pl mi a bevett gyakorlat. Kicserélik azonnal? Vagy várni kell itt is 2-3 hetet?
-
DV
senior tag
Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gépet menet közben nem rugdosni, mozgatni csak kikapcsolt állapotban ennyi...Nem lesz azoknak a samuknak semmi baja..Ja egy Atto..

Többször is mértem.

Az óra ketyeg.