Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
Urak, aki esetleg gondolkozik SSD vételén és elegendő számára a 30Gb, annak ismét van lehetősége kifogni jó áron:
OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex
OCZ - 2,5" - SATA II - 30GB - 64MB - 230MB/s - 135MB/s21.500Ft
-
WiZARD
veterán
na formáztam ssdt, meg újrahúztam windowst, benchekben ismét hozza a régi értékeket.
kiváncsi vagyok, hogy megint el fog-e romlani idővel. (van trim, és intel ssd toolbox is fut hetente, de eddig is voltak ezek)illetve intel ssd toolboxxal lettek most gondjaim.
kiírja, hogy nem megy VSS (volume shadow copy) és így nem ajánlja hogy futtassam. Mitől lehet ez?
a service fut, win7 64bit prof. -
Gorneck
legenda
válasz
molnarpeter
üzenetére

-
UdVi86
aktív tag
-
modeller
aktív tag
Ha már a gyári win7-es ősrégi driverről van szó, az másnak is feltűnt, hogy azzal nem működik a cdburner xp? Nem ismeri fel az irót, vagy nem minden mode-ban ismeri fel (audio igen, data nem)
Én csak emiatt frissitettem az intelesre. Csak sok régi chipset-re nem lehet felrakni, azok igy jártak... -
Gorneck
legenda
- Ha a bootot veszem alapul, akkor megérte...(nálam driver friss után tűnt el az üdv képernyő)
- Trimet ne kérdezd, mert nem trimes SSDm van...
- Érzésre nálam válaszképesebb lett a rendszer...úgy globálba értem hdd+ssd terhelés mellett...de ez csak érzés...lehet nem változott semmi.
De hogy nálad mi fog történni nemtom...Aki esetleg AMD vezérlő miatt parázik...semmit se fog észrevenni mi hajtja az SSDjét. Mind1 mi van a lapján...intel vagy amd chipset...
-
UdVi86
aktív tag
Elég pepecs munka lehetett, le a kalappal
Akkor az Agility elég lassú, persze még F3-hoz mérten is éreztem gyorsulást, mikor áttettem a rendszert. Lehet a CS5 nálad is lassabb lenne.band1103: úgy emlékszem erről korábban az Anandtechen is volt egy cikk.
Gorneck23: Köszi, megpróbálom, Amúgy, mit mondasz, érdemes lecserélni erre az alap win7 drivert? Mit tapasztaltál?
-
Gorneck
legenda
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Mivel frissítem folyamat a rendszerem így vmicskét lassult a win7. Elnézve a videót sztem egy friss rendszerrel mért...ha úgy számolok mint ő, akkor ez egy 16seces boot...[link], ha friss lenne a rendszerem, akkor úgy nézne ki, mint nála...vagyis nem épp a friss rendszer a lényeg...hanem mit kell betöltenie pluszba...pl az üdv képernyő az XFIm driverének frissítése óta látszik...
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103
üzenetére
Igen, jelenleg nekem is az a driver van fent, amit a Win7 tett fel magának (ez a híres 2006-os friss driver) és valóban megy a trim. Csak az bosszantó, hogy ugyanaz az SSD Intel alatt jobb, mint Amd alatt. Persze ha csak a teszteknél mutatkozik ez addig nincs baj. De gyanítom h bizony a programoknál is. Program indulások eredményeiből gondolom, habár ezt nagyban befolyásolja a proci típusa is. És én az Athlon II X2 240-es procimmal elbújhatok az SSD tesztekben előszeretettel használt i5, i7 mellett.
De pl. a legutóbbi nagy fLeSs-es SSD tesztben E5200-t is láttam (2 magos konfig), ami már nekem jó kiindulási pont. Ennél egy Patriot Torqx-el (szintén Indilinx vezérlő) 3,6mp volt a CS4 indulása. Nálam meg a korábban írtak. Bár itt nem tudom az első indítást mérték vagy sem
Meg ugye köztudott h Intelt jobban szereti az Adobe.Ja amúgy Neweggről nem is lehet rendelni Magyarországról, tehát mindenképp Ősemberen keresztül bonyolíthatod. Nálam megérte h nézegettem, mert akkor még 2 hetente frissült az árlista nála. De amikor volt akció, rákérdeztem mennyi lenne azon az áron átszámolva és akkor le is rendelte, nem kellett a hétfőkre várni. ípersze ez már a múlt, ő is újított és jól tette. Szóval korrekt, megbízható, így csak ajánlani tudom.
-
band1103
őstag
Hú köszi ez igen hasznos volt
.
Inkább Ősembernél nézem mert ő legalább magyar én meg nem tudok angolul. Ha úgy is követi az árakat akkor miért menjek más külföldi oldalra.Egyébként AMD-nél azt ajánlják hogy NE telepítsünk fel semmilyen vezérlőt. Se ide-t se AHCI-t se semmit mert a w7 amit fel tesz az bőven megteszi és van benne trim. Ezt mondják de nem tom.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen Ösembertől vettem, de már nem most. Valahogy január-február környékén. Rammal nincs bajom, szépen megy, annyi pénzt megért.
F3 is rendben van, csak kicsit hangosabb, mint azt gondoltam. Még Quiet Driveban is. SSD is jó, csak lehetne jobb is. Nézem most a Vertex 2 50GB vagy 60GB-ot, elég jó árban van.PS elsőre 20-25mp, utána 4-5mp.
A Microsoft driver van fent (2006 évi - friss
), mert így van trim. Most gondolkozok azon h felteszem az amd-s drivert. Valaki írta itt a fórumban h frissítve lett. Kérdezném is, honnan tudom ezt leszedni? Innen próbáltam, de ezt telepítve nem történt semmi változás az Agility illesztőprogramjánál. Ahogy néztem nem is telepített semmit, csak végigfutott a varázsló, ami Catalyst telepítésnél is szokott. -
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Hol lehetne utánanézni annak, hogy egy adott alaplap támogatja-e a TRIM utasítást?
Köszi előre is! -
Ren Hoek
veterán
Szeva G.Skill tesó
SSD-t újítottál mi?
Ősembertől gondolom... Ha jól emlékszem, nálad volt az, hogy Newegg leárazás miatt vehettél olcsón Ripit.
Nekem azóta sem volt vele bajom. Samu F3 döglődött 2 hétig, ezért is akartam minél előbb SSd-t venni, napi 2-3x csontá fagyott a gépem... aztán kiderült hogy a fos Zonealarm okozza.Nekem amúgy CS5 sztem nem telik 25 secbe...8-10 kb. Dehát ezen ne múljék.Melyik AHCI van fent? Feljebb volt erről szó melyiket kell használni.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103
üzenetére
Hello!
Én anno 38k-ért vettem egy ilyet. A teszteknél elmaradt a neten lévő eredményekhez képest. Ez véleményem szerint az AMD-nek köszönhető, h még mindig nem adtak ki egy normális AHCI drivert, ami tudja a trimet. Eredmények (win7 64bit):
Agility 60GB:

Samsung F3 500GB:
De a win boot és leállás gyors, a programok indítása is gyors. Tehát a sebességgel meg vagyok elégedve, bár ehhez is hozzászokik az ember és kevésnek érzi egy idő után. A PS CS5 néha lomha, kell neki 20-25mp a betöltéshez 1. indításnál, utána 4-5mp. TMT3 7-8mp. Office, MPC-HC, Total Commander és más kisebb progik 1-2mp. A telepítések is érezhetően gyorsabbak, főleg a CS5 és Dirt telepítésnél éreztem.
Ami viszont zavar, h a crystaldiskinfoban 94%-os a meghajtó és ez az elmúlt pár hónapban csökkent le 100-ról. Nemrég szedtem szét a gépet és a becsült élettartamnál 5F volt előtte és 5E utána. Átkerült másik sata portra, lehet emiatt lett újrabecsülve és ezért változott meg. Tudom hogy 90+ évekről beszélünk most, de ha havonta csökken egy évet, akkor az nem a legjobb előjel. Majd figyelem.
Szerk.: Érdemes sűrűn nézegetni a newegget. ha ott valamit leakcióznak, akkor az Ősembernél is olcsóbb lesz, hiszen onnan rendeli. Úgy tudom mostmár igazodik ő is a változó árakhoz.
-
LW
őstag
-Mindig rossz gombra kattintok-
-
Ren Hoek
veterán
Nem lohasztod... csak elején 32 BG-ost terveztem 26K-ért... Mondom az még okés. Aztán olvastam a cikket 25%-os free zone... Rájöttem csak 64-esen férek el...Az már 37 volt. aztán sok panaszt olvastam... Utána jött a az Agility 2 - 46-ért. Utána meg a felismerés, hogy most sem annyira lassú a gépem, viszont alaplapi HD4200 VGA-val cseszhetem kb
Luxus ez még sajna... 
(#7363) LW: Ja detto... ugyanígy vagyok én is. Sztem várunk még kicsit, kiforrottabb és olcsóbb lesz. Már most neméri meg 32-est venni és a 64-80-100 kezd lassan jó árba jönni. 30-35 körül majd jó lesz 4G-sek közül

-
LW
őstag
Ez sokadjára is furán sikerült.

A törénet az, hogy van egy kis befektetni való pénzmagom, és eltöprengtem egy SSD-n, hmm milyen jó lenne gyors rendszer. Igen ám, de ami igazán jó lenne az úgy megszorongatná a zsebem, hogy nem maradna másra(jelen esetben adattárolásra).
Elővettem már mindent, kingstont, x25-v 40, x25-m, OCZ Vertex 30, OCZVertex30-Raid0
Valami mindig beletojt volna a levesbe.Gyors, de lehetne gyorsabb is, <40ak kicsik(számomra), nagyobbak és gyorsabbak meg drágák.
Közben elfogyott az adattár is, szal legalább egy terás HDD még képben van.x25-v 40GB
Kingston SSDnow V 64
OCZ Vertex 30+ 1.0TB HDD
Maradt és hát végül úgy döntöttem, revízióra ítélem a dolgot ősz közepe környékén. Hozzáveszem azt is, hogy valóban csak (a tesztben is írt) úri hóbort lenne számomra, fenetudja. Így egyenlőre a szép nagy 2.0TB "kőkori HDD" mellett döntök. Még nem rendeltem meg (van is pár potyagigám), változhat a véleményem, keverek mint a mozigépész.
-
cszn
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Sztem akkor ott valami gond van. Már ha az egér laggol az fura, de nálam X25-V előtt F3 volt a boot és kb 45 mp volt a windows boot. Pedig nem kevés program indul el induláskor.
Más: Épp most tesztelem a trim előnyét. Pár napja tényleg működik és érzésre is gyorsabb a rendszerem. Azzal hogy hetente vagy pár naponta nyomtam GC-t közel se nyertem annyi sebességet úgyhogy mindenki trimre fel!

-
Ren Hoek
veterán
válasz
band1103
üzenetére
első célpont nekem is az volt... Itt kb elég sok vélemény szerint meghótt pár hónapon belül... [link]
Intel X25-V-hez képest jóval magasabb [link]
Én ezért nem mertem belevágni...Agility 2-re egyelőre 1-2 panasz érkezett. Tudom tudom ez nem statisztika értékű... de akkoris

viszont úgynézki én jegelem az Agility 2-őt, mert inkább VGA-t veszek most...Az jobban szórakoztat
Mindig rájövök, hogy SSD egyelőre luxus és nem létszükséglet. Főleg 45 ropiért. 
-
-
LW
őstag
Ezt az SSD témát azthiszem pihentetem, inkább bevásálok egy 2TB-s kőkori HDD-t.

1 óra - pár hónap, egyszer visszatérek.
Szerk: ez offtotyik
-
kelzsoca
félisten
-
band1103
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Pontosabban melyiket vetted annyiért és mikor? Ezt?:
OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex 30GB - 64MB - 230MB/s - 135MB/sCsak azért mert most 34,000Ft ott.
canniball: Nálam is azt mutatta mindaddig mig be nem regeltem és be nem léptem. Ekkor varázsütésre mindenhol ott termettek az árak.
-
kelzsoca
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi

Igen, ott vettem, de az árakat én most is látom

-
kelzsoca
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
kelzsoca
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az Intel jobb.
-
molnarpeter
nagyúr
Kingston SSDNow V series-e van vkinek?
Ilyen 30 GB-osban vagy Intel x25-v 40 Gigs éri meg jobban?
-
LW
őstag
Tolok fel egy virtualBoxot, meglesem hogyan férek el 40 gigán.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
kelzsoca
üzenetére
Jah hát nincs pénzem raid0-ra.
Az Indilinx-es Agility-től eléggé tartok... sok a hirtelenhalál az értékeléseknél....Amúgy kb 5000 Ft-al drágább a Sandforce vezérlős, és Intel szintjét teljesen hozza. Sőt írásban szétveri. Jó ez utóbbi lényegtelen, de mivel nem végtelen a hely, ezért pl hetente 1-2 játék telepítése letörlése az reális. Így viszont az atomgyors lesz
Notira mikor raktam fel a STALKER-t meg GTA-kat belepusztultam olyan lassú volt 
(#7332) tomic: Rendes monitor? Ja hogy csak szélesvásznú kis "szar" fullHD samsung
hát nemtudom én valahogy elfogadnám... -
ffodi
veterán
válasz
kelzsoca
üzenetére
Az hagyján, de nekem a Toshiba vezérlőre sincs panaszom. Gyors és akadásmentes. Mi kell még?

Egyébként van egy SNV425 64 gigás SSD-m is amiben ugye másik fajta Toshiba vezérlő van(Toshiba által felügylet Jmicron) mint az SNVP325-ben, ez írás /olvasásban lassabb, de szűz rendszeren simán produkálja a 14-15s-es win7 bootot.

-
Ren Hoek
veterán
Jó nekem SSD boot maga új... amire bejön nálam a win 7 eltelik 1 perc is... Biztos hogy a Samu F3 fogja vissza. mert annyira teker mint az állat, és még az egér is laggol közben... Bár tény, elején nem volt annyira ilyen.
Amúgy azért tettem be, mert már vidijó nincs nagyon az ocz új cuccáról. (de látom nektek nem újdonság
hc SSD usereknek
)MIndegy engem meggyőzött ez a sandforce vezérlő...

-
ffodi
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Most ezen mi olyan nagy cucc? Bármelyik jobb SSD képes erre. Ha az a Boot-idő, ami a töltőképernyő megjelenésétől kezdve, az asztal megjelenéséig tart(tény, hogy ezután egyből bármi indítható), akkor az nekem is kb 15s. Szóval erről ennyit.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon frissnek tűnik nekem az a rendszer(win7) a videón..........

-
LW
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Hát ez a gyerek valahogy nagyon ellenszenves. Újgazdag igénytelen majom.
A bootidő meg nekem nem mond semmit. Nem újraindítgatni fogom 24/7. De valóban látványos.
Am manapság ott tartok, hogy vagy veszek egy WD 1.0TB Green HDD + X25-v 40GB SSD-t vagy csak egy WD 2.0TB green HDD-t.
Már annyit agyaltam, hogy belefáradtam.

-
Ren Hoek
veterán
Pfóójj 14 sec win7 boot

-
Ren Hoek
veterán
Feljebb már linkeltem, mondjuk nem írtam hogy konkrét teszt

X25-M-et szorongatja azért....
Árban meg 46 ropi r.bazárban
Amint lesz zs-m én veszem...Tudni kell még, hogy a Vertex 2-ben a SandForce 1500 van... ebben 1200 csak. De nem sokkal erősebb, csak 4K-ban van némi előnye.
Árban + 10 ropi. "Itthon" is lehet kapni mindegyiket, + 12K-ért. Viszont így, hogy kiderült RMA nem is olyan vészes, már bele merek vágni simán, ráadásul jóval kevesebb a panasz rá mint az Agility 1-re. Vissza meg ingyenes a szállítás OCZ-től.Sandforce a legújabb vezérlők egyike, csak a cikkben azt lehetett olvasni, hogy Mo-n nem lehet kapni ilyen SSD-ket... Aztán véletnelül olvastam az Agility 2-ről és a Vertex 2-ről...Kiderül SF van bennük, elődjükben meg Indilinx Barefoot. Sandforce-ba nem is kell DRAM például, mert megoldja anélkül is.
-
Ren Hoek
veterán
Nekem csak a win és prog files mappa 30 GB... Játék egy sincs fent. De még így is jó lenne sztem ssd-vel... 30 GB-os rohadtul nem éri meg, az tuti.
Beleszerettem ebbe a 60 GB-os Agility 2-be... néhány esetben elveri az X25-M-et is. Seq-ben pedig mindenképpen. SandForce chip tényleg durva móka.
-
ffodi
veterán
Nekem speciel 59,5gb a használható a 64-es Kingstonomon. Szóval ~60giga használható általánosságban. Más kérdés, hogy az SSD nem szereti, ha tele van, szóval ha mindenre odafigyelsz, akkor egy 30-40gigányi adatot rápakolhatsz nyugodt szívvel.
Nekem ~35gb szabad, pedig van fennt 1-2 progi +win7 x64. Természetesen rendszerpartíción csak a rednszernek van helye.

-
Ren Hoek
veterán
Kiveszed az optikai meghajtót, és berakod a satás vinyót egy kerettel. Így mindkettő egység a gépben marad. Ugyanis a DVD író egy satán van rajta. Az odd-t meg szinte sohasem használja az ember... Vagy ha igen, akkoris egy 2-3K-s SATA - USB átalakítóval rátudod kötni simán. De egy vinyót viszont mindig használsz.
Amiket én láttam Express Card-os SSD-k vagy nagyon lassúak, kicsik, nemtudsz bootolni róluk... Szóval nem éri meg, régen én is keresgéltem sokat.
Így bootolni is tudsz, vinyó és SSD is gyors marad. Max akkuidő csökken némileg.
-
MarQs
senior tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Jobb lett volna ha mind két tároló a gépben van - kompaktabb megoldás - de valószínű az a felállás lesz amit mondasz, mert ahogy én is beleásom magam a témába egyre több helyen olvasom hogy pillanatnyilag még nem megoldott a kérdés. Bár, ha tudtok újabb fejleményeket, szívesen olvasom!

DV! Köszi az infot, segítséget!
Ui.: tudtok esetleg olyan háttértárolóról, ami szintén működik ExpressCard slot-on keresztül? Így a felállás ugyan az lehet, csak fordítva...

-
LW
őstag
Ha veszek egy 64es SSD-t annak mekkora része használható partícionálás után?
Olvastam már mindenféle rémtörténetet. -
LW
őstag
Mennyi szabad hely kell a rendszerpartíción, hogy Windows jól érezze magát?
-
DV
senior tag
Elolvastam par SSD expresscard tesztet es mindenhol irjak, hogy sajnos nem hasznalhato boot lemezkent. Maximum ReadyBoost-nak hasznalhato Vista-val, az is csak max. 4GB-ig (?), a tobbi meg extra tarhely.
-
MarQs
senior tag
Igen, a Transcendnek meg az OCZ-nek is van ExpressCard SSD-je egészen 64 GB-ig - ha jól tévedek. Engem legfőképp az érdekelne, hogy lehet-e ezekről OS-t indítani...
Normál SSD-ben azért nem gondolkodom - egyenlőre - mert nem tudnám megfizetni azt a tárkapacitást, amire szükségem lenne az adataimhoz. Első körben a vegyes megoldás, SSD + HDD variációja érdekel...
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Volt már téma itt korábban az "SSD ExpressCard vs. Win7/Vista OS Boot" variáció?
Egy darabig visszaolvastam, de parttalan az adathalmaz...
Szal, szeretnék beszuszakolni egyet a fent említett hardverből a notebookba az OS alá és érdekelne mik a lehetőségek.
Körbe néztem Gugollal a világban hogy mi a helyzet, de nem sok biztatót találtam...
Ti hogy tudjátok? BIOS leszabályoz? -
Ren Hoek
veterán
Ez meggyőző viszont.
Így bazárból az OCZ Agility 2 64GB- 46K lenne! Neweggen nemsok problem volt vele... és brutális a sebessége!
Srácok én ezt is figyelembe venném...Legmodernebb Sandforce vezérlős cucc!

"Both the Vertex 2 and Agility 2 are based on SandForce’s SF-1200 controller. I’ve described the differences between this and the SF-1500 in detail here. It boils down to a bunch of enterprise class features missing and lower sustained small file random write speed on the SF-1200 vs. the 1500."
50-240GB Max Performance
Max Read: up to 285MB/s
Max Write: up to 275MB/s
Sustained Write: up to 250MB/s
Random Write 4KB (Aligned): 10,000 IOPS -
LW
őstag
-(ezt püben akartam)-
-
LW
őstag
Hihetetlen. Amit helyi nagykerben kifizetek +6e(annyi a különbség 3 év garral) huf legrosszabb esetben is szállításra megy el. Érdeklődök mind a 2 helyen.

Akk annyi a különbség, hogy ott a nagyker végzi a piszkos munkát.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Google Pixel topik
- Battlefield 6
- Probléma DVD/CD íróval
- Áramszünet küldte betegszabadságra a robotaxik hadseregét
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe (SFYRD/2000G)
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÚJ! Bontatlan ADATA SE730H 256GB Kűlső SSD USB 3.1gen2
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)