Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
És az útvonal jó?
Ez működik: ping prohardver.hu? -
-
Viktor77
titán
Mostani Hazai Pálya:
"Felhívnánk az SSD-ben gondolkodók figyelmét egy érdekes modellre. A 40 GB-os Intel X25-V-ről van szó, melyhez meglehetősen olcsón, nagyjából 32 000 forint ellenében lehet hozzájutni. "
Ennyi lett az ára, nem lehúzás.
g@bo: Ez is idézet ugyanonnan: "Jó hír, hogy az X25-V támogatja az SSD-k írását (pontosabban felülírását) optimalizáló TRIM funkciót.
-
-
g@bo
nagyúr
válasz
Flashrider86
üzenetére
SSD INTEL X25-V 40GB SATA II 2.5in, MLC, 34nm
24200+áfa
urak, megér ennyit, vagy tudtok jobbat? megy neki a trim?

-
NFree
addikt
Ha jobban átolvasod a bazárt akkor asszem irja is ősi , hogy nem megy rendesen az oldal, de attól leht rendelni , de őt kell megkérdezzem ennyi , egyébként meg csak példa , meg lehet venni máshol is

(#6791) fLeSs
Köszönöm akkor az elgondolás nem annyira rossz, s akkor nem piszkálom a blokk méretet, ha azt mondod mindenre jo az ugymond arany közép út.
Egyébként mien progival lehetne megnézni , hogy eddig mit használtam mert mindíg amikor format volt , akkor rábiztam a rendszerre nem is néztem , csak tegnap olvastam a raid topikban

-
-
cszn
őstag
válasz
Flashrider86
üzenetére
Hát azér' az nem olyan egyszerű!

Az X25-V az biztos jó választás, ha csak rendszer lesz rajta akkor nem lényeg az írás viszonylagos lassúsága. De azmiaz hogy sima satás
A 32 gigások véleményem szerint elég szűkösek rendszernek, nem azt mondom hogy nem lehet megoldani csak nem kényelmes.
Amúgy meg ha 40k körül nézelődsz akkor a Kingston 425-ös 64 gigás is elég jó választás, simán belefér. És tudja a trim-et is. Bár annyira nem is lényeges. -
the dealer
tag
válasz
canniball
üzenetére
az a gond, hogy 1 progi sem indul el ami ilyen parancssoros ablakban ke'ne, hogy elinduljon
proba'ltam mindenfe'le kompatibilit'si dolgokat bea'lli'tani, de egyik sem segi'tettsemmi tipped nincs mi lehet a megolda's?
egyelo''re a'tcsoportosi!tottam a dolgokat, amine'l fontos az i'ra's sebess'ge azok a sima vinyo'mra vannak felinsatalla'lva, de ugyan u'gy az ssd-n maradt a win xp-m
-
NFree
addikt
Srácok olyan gondolat támadt a kis fejemben , hogy szerzek 2 db egyforma ssd lehetőleg kibaszott gyorsakat s raid be kötöm , 2 particiora osztom mondjuk 40MB az első , a maradék a többi, nos mivel az első particion vin7 lessz azt ugymond formázásnál kis blokkokra osztom , hogy gyors legyen az apro file müvelet , a maradék meg egy hangyányit nagyobra csinálom oda mennének a gamék , meg esetleg azon dolgoznék , ha konvertálni , vagy videot vágni kell .
Elvárhatom e- A 300MB/S sebeség fölötti sebességet vagy a sata 2 Szabvány lefog ugy is 300-nál.Srácok jol gondolom , vagy ez egy nagyon hülye ötlet????

mondjuk 2db iet[link]
-
Flashrider86
tag
Hello Srácok !
Én is ssd vásárlás előtt állok,és nem tudom melyik legyen :S A keret olyan bruttó 40 lenne. Nézegettem már egy párat és ezek jöttek le:
- SATA 2,5'' Intel X25-V 40Gb (SSDSA2MP040G2R5) Ez tetszik a legjobban,meg a tesztek alapján is...De csak sima Satás
meg elég gyenge az írása,de gondolom ez nem mérvadó. - olvasási sebesség: 170 MB/s
- írási sebesség: 40 MB/s
Mivel úgy is csak rendszer lesz rajta semmi más.- Silicon 32GB MLC M10 Carbon ennek pozitívumai,hogy 5 év gari,Sata2-es,és valamivel jobbak az adatai.
- olvasási sebesség: 165 MB/s
- írási sebesség: 95 MB/s- Amik még befutók a Patriot Warp SSD-je,meg a Kingston V szériája,bár ez nem tudja a trim-et ha jól tudom.
Köszi a választ !
Üdv
-
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Akkor nem a parancssorral/annak futtatásával van probléma, más gond lesz (pl. rossz a megadott parancs stb.).
-
VGYke
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Na akkor nekem a most tervezendő új konfigomban lesz ilyen SSD-m!

Már csak azt nem tudom a költségkeret limitált volta miatt, hogy milyen alkatrész költség terhére, illettve mekkora kell..
Nem tudtok olyan www oldalt, ami világosan leírja, hogy Win7 alatt (amim nincs, ez is az új PC része lesz) hogy hogyan kell telepíteni SSD (rendszer)+HDD esetén, telepítés után mit és hogyan célszerű felhasználóként átszabni (indexelés, swap, rendszer visszaállítás, temp-ek, levelek tárolása, IE8 konfikurációi, STB, STB), hogy a rendszert tartalmazó SSD a maximumot nyújthassa?
Vagy az az egész mizéria, hogy nem szabad az SSD-t írni mert jóval a HDD alá lassul csak kamu? -
-
cszn
őstag
Ha egy alignált SSD-re ghost-tal átnyomom a jelenleg vinyón található rendszeremet akkor származik valami hátrányom belőle? Vagy mindenképpen célszerű új rendszert rakni rá?
-
ntraxxx
tag
Hi all!
Egy kis help kellene! Milyen SSD-t vegyek? max 40-60 k rendszernek lesz hogy kicist gyorsabb legyen a ps, dw, fl + akár a gémek
-
agemate
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Minél olcsóbban szeretnék kijönni a dologból, de az F3-as Samsungnál érezhetően gyorsabb meghajtót keresek. Premiere Pro CS4-et használok Win7 32/64 bit alatt. Az éppen aktuális miniDV nyersanyagnak kéne az SSD-n elférnie. Ebben a formátumban 20perc kb 5GB és általában 20-30 perc nyersanyagom van, úgyhogy elég szerintem egy 32GB-os. A többi program meg a szokásos: office, böngészők, teszterek&monitorozók.
A játékok jó, ha az F3-as Samun lennének? -
Gorneck
legenda
válasz
agemate
üzenetére
Milyen rendszer? Mennyi progi? Mert ugye az SSDnek nem mind1 mennyire telített.
20 gigán elférsz vagy kevesebben, akkor egy 32es SSD is elég lehet, de ha kell vagy 40-45 giga, akkor érdemes már egy 64 esetleg 80 gigáson gondolkodni.
Pénzben mi a határ mennyire gondoltál? -
agemate
addikt
Üdv!
Milyet ajánlotok? A mérete akkora legyen, hogy elférjen rajta a rendszer és a programok, a munka (videoanyagok) a játékok egy F3-as Samsungon lennének. Mit ajánlotok?
-
Gorneck
legenda
-
VGYke
addikt
Na most tényleg: mi van ha véletlenül eltávolítod? Nálam Vista alatt az USB wifi adaptert ha eltávolítom, talán még a driverét is leszedi (ez nem biztos, de ha visszadugom csak keres, keres, nem várom meg a végét, inkább újra felteszem a drivert). Adapternél ugye annyi, hogy 2 percig, amég vissza nem csinálom, nincs net. De egy SSD-nél
Mondjuk szélsőséges esetben win nélkül elég nehéz bármit is csinálni. -
-
DarkDeer
senior tag
Nagyon érdekeset tapasztalok. Tegnap telepítettem az ssd-re a win-t ahci módban, és mégsem teszi ki az eltávolítás ikont a merevlemezekre. Sem az ssd-re, sem a hagyományos merevlemezekre. Csak a pendrive-ra. Nem értem, de nekem jó így.
Feltelepítettem a win-t meg a programokat, és nyomtam egy tesztet. 1000MB-ra állítottam a CrystalDiskMark-ot, mert azt írtátok, hogy az adja a pontos eredményt. Itt az eredmény:
-
VGYke
addikt
IDE... TRIM-től elbúcsúzhatsz
Hú azannyát! Engem is idegesít, ha a "Hardver biztonságos eltávolítása" között ott van olyan, amit nem akarok eltávolítani. Már így is van egy USB-s wifi adapterem, amit néha, véletlenül el szoktam távolítani
Mi történik akkor, ha eltávolítom az SSD-t? -
DarkDeer
senior tag
válasz
DarkDeer
üzenetére
Tárgytalan, megvan a hiba!
Nagyon ritkán találkozom ezzel a hibával, és mivel másfél napja nem aludtam, így nem igazán vagyok képben, és nem jutott eszembe. Egész egyszerűen a bios-ban a boot sorrendnél mind a 3 helyre a dvd írót kellett állítani, így sikerült a telepítés. Ha csak ez első helyen volt az író, és a második és harmadik helyen más szerepelt akkor nem volt hajlandó elindulni a telepítés. -
DarkDeer
senior tag
Kérnék egy kis segítséget! Ma vettem egy Intel X25-V SSD-t, de nem tudok rá Windows-t telepíteni. Sem IDE sem AHCI módban nem indul el a telepítés. Az eddig használt tökéletesen működő Windows 7 Prof. lemez benne van a dvd íróban, de akármit csinálok, nem adja ki, hogy "az indításhoz nyomjon meg egy billentyűt", hanem azt írja ki, hogy "Disk boot failure, insert system disk and press enter". Természetesen bios-ban be van állítva elsődlegesnek a dvd író, másodlagosnak az ssd, a hagyományos merevlemezeket lekötöttem. Próbáltam különböző sata portokra dugni, kábelt is cseréltem, semmi nem segít. Ha van ötletetek, hogy mi lehet a hiba akkor kérlek írjatok! Előre is köszönöm!
-
-
Vettem egy Intel SSD-t.
Elolvastam amit találtam. Ha jól értem a Win7 esetén a szűz install megfelelő használatot eredményez (nem lesz automatikus defragment, swap tiltása, meg ilyesmi). Kell még valamit tenni a win7-ben?
Szeretném két partícióra osztani a ssd-t, mert egy ubuntut is használok. Okoz-e ez bármi különleges elbánást? Ubuntu 10.04 menne rá. A linux esetében mit kell tenni? Erre nem találtam még semmit.
Köszi. -
-
-
Gorneck
legenda
Főleg, mert nem is tudja az Samsungom...

Viszont, akinek AMDje van...az mindenképp rakja fel az AHCI drivert...nekem az gyorsította be nagyon pl az üdv képernyőt...vagyis amiatt nem látni belőle semmi...pénteken újrapakoltam rendszert (csináltam egy ökörséget, ami miatt megadta magát a rendszerem) és pár napig a win7es driverrel használtam....sokat nyomott a dolgon...persze csak a saját rendszeremből indulok ki nemtom másnál mit csinálna...
-
Gorneck
legenda
Ezen rajta van már minden, ami köll a hétköznapokban...szal minden telepítve van, ahhoz, hogy netezzek, office feladatokat végezzek, filmet nézzek stb.
Mostanában ugyan nem játszom, de van egy velocim, most meg inkább ezt nyúzom...[link]
Kell ennél több szted?
8 gigát nyertem már azzal hogy hibernálás/lapozófájl kikapcs...És profi mód elsajátítottam...
Amúgy nagyon sokan írták már, hogy klassz... 
-
jozsi252
veterán
Megszeretném kérdezni hogy a 300 gigás raptor mennyivel marad le egy 64 gigás kingston ssd-től?
-
DarkDeer
senior tag
TRIM funkció működik IDE módban is, vagy csak AHCI módban?
Intel X25-V-re telepítek holnap Win7 Prof. 64 bitest. Eddig SATA2-es vinyón volt a Win, IDE módban, mert nem szeretem, hogy AHCI módban pendrive-ként eltávolíthatóak a vinyóim. Zavart, hogy ott vannak a listában mikor leválasztom a pendrive-ot. Továbbra is maradnék az IDE módnál, ha ezzel nem ér különösebb hátrány. -
Qru
MODERÁTOR
32GB elég sovány, én inkább 64GB-osat vennék. Nekem W7 64 bit meg egykét progi és eleve félig van úgy, hogy egy játékot se tettem még fel az SSD-re. Szóval 64GB-os sztem a minima amit érdemes venni. Nem fogsz örülni ha az oprendszer gördülékeny, de ha indítasz vmi másik porogi ugyan úgy várnod kell mert a HDD-n van. Ha nincs nagy file mozgás akkor egy belépőszintű (de nagyobb) SSD-vel jobban jársz szvsz.
Elég egyértelműen mérhető a sebbesség amúgy , noha lehet itt is trükközni (mekkora fájlmérettel nézik az írás/olvasási sebességet). Ha a sebsségük azonos akkor csak a hosszabb élettartam az előnye az SLC-nek, meg az sem utolsó hogy trim-es é vagy sem.
-
Mankó
veterán
De 32gb-s ssd esetén mindenképp akkor slc, ha minimális árkülönbözettel hozzájutok, nem?
Plusz, hogy akkor nem kell figyelni a a 70%-os telítettségre.
Van valami más előnye is, amit nem említettem?
Szerk. : Ott is számít a cache nagysága, vagy a 100/80as sebesség minden tekintetben adott és mindenképpen gyorsabb, mint egy azonos vagy gyorsabb értékekkel ellátott mlc. -
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Parancssor.
Start->Futtatás: cmd; ekkor is csak felvillan majd eltűnik? -
hati
addikt
válasz
the dealer
üzenetére
Ha 125, akkor ennyit tud, fogadd el. De legalább olcsó volt.

-
Mankó
veterán
Tud valaki tesztet linkelni az SLC MLC sebességbeli különbségre?
Az hogy az SLC csak 100/80-at ír olvas, az nem mond semmit. Sokan mégis azt mondják, hogy az SLC-k technológiájukból eredően gyorsabbak, mint egy átlag MLC SSD.
MOst mi az igazság, vagy nem is érdemes velük foglalkozni venni kell egy 40es Intelt op.rendszer alá és kész? -
DV
senior tag
válasz
the dealer
üzenetére
Itt bovebben olvashatsz rola: fLeSs oldalan #
-
DarkDeer
senior tag
Intel X25-V-ből csak egyféle verzió létezik?
Sok helyen csak simán Intel X25-V-t írnak, több helyen Intel X25-V G2-t. -
hati
addikt
válasz
the dealer
üzenetére
partíció aligment ok? pontosan milyen típusú (125, 325, 425)?
-
DV
senior tag
válasz
the dealer
üzenetére
Pipald be.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
the dealer
üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy nekem is szaggat(ott) a felvétel Call of Duty 4 alatt (Fraps-al).
Esetleg próbálj ki másik felvevő programot. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
the dealer
üzenetére
Első tippem az lenne, hogy nézd meg hogyan van beállítva a HDD-re és SSD-re az írási gyorsítótárazás.
Vezérlőpult --> Rendszer --> Hardver/Eszközkezelő
Itt keresd ki a Lemezmeghajtók alatt a vinyókat és nézd meg a Házirendek fül alatt a beállításokat. -
the dealer
tag
Szaiasztok!
A következő problémámra keresek megoldást;
Van egy Kingston NowSeries 64Gb-os SSD-m.
A Counter-Strike 1.6 játékban, ha elkezdek recordolni, tehát felveszi ahogy játszok ( ugyebár ilyenkor i'rja folymatosan az SSD-re ) elkezdek akadni, ha átmegyek az 500Gb-os samu vinyómra normálisan tudok recordolni a játékban. Mi lehet a gond?
Configom:
Ga P35-DS4 rev. 2.1
E8400
9800GTX+
CSX CEC FAN KIT 1066MHz CL5
Aktív témák
- EAFC 26
- Path of Exile 2
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi kamera + HUB + okoskonnektor eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most látom,hogy be http://digitaltrend.hu/index.php?action=show_products&c=129

meg elég gyenge az írása,de gondolom ez nem mérvadó. - olvasási sebesség: 170 MB/s