- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Viszont akkor Kingston felé kacsintgatok... Akár 2 winnel is.
Bár ezt a win dolgot lehet valahogy úgy kéne megoldani, hogy 2 user, és a drivereket csak 1-1 usernek pakolom fel (Pl vga, bár nemtudom lehet-e ilyet)Köszi szépen, szerintem Kingston lesz. Ha érzetre hasonló a kettő, akkor best buy. Szintetikus tesztek totál nem érdekelnek.
-
tamas87
csendes tag
Köszönöm a válaszod. Hát kezdő vagyok a témában és olvasgatok. Ha nem tudok valamit kérdezek. Csak amúgy akkor nem értem minek ez a sok teszt... Persze biztos van akinek fontos, mert mindenkinek másra kell, de engem csak megkavart, mert az ember ilyenkor - főleg laikusan - keresi azt a terméket, ami az összes tesztben az első vagy elől van. Nekem csak internetezésre, szövegszerkesztésre meg stb..re kell. Csak annyit hallottam róla, hogy nagyon jó, meg, hogy sokat do a gépen és beruházok egyre. Szerencsés vagyok mert a laptopomban van második merevlemez hely is, szólva rendszernek kell. Röviden ennyi...de sok mindent meg tudtam tőletek és ezért köszönet mindenkinek.
-
tamas87
csendes tag
Köszönöm az ajánlást. Samsungról én eddig csak jó véleményeket olvasgattam. Corsairról vegyes érzelmek vannak az emberekben. A "körül" a tárhelyre vonatkozott, de összegeben olyan 55 E Ft max. többre sajnos nem futja jelenleg. Akkor +1 pont a Samunak. Megfordult a Kingston is a fejemben de Samsungról több jót hallottam, a 830-as széria viszont nagyon dúrvára sikerült nekik. Szerintem best-buy lesz...
Lehet várni kellene egy kicsit még és akkor 830 szeriát venni...csak nem tudom mennyiért vesztegetik majd..Köszi a segítséget!
-
khorvat
senior tag
Általános rendszer vinyónak, és adatbázis kezelésre valós idejű adatfeldolgozással, lekérdezéssel!
Na meg nem egy évre terveznék vele, szal jövőben elvárásoknak is biztosabban megfelelni tudó - olvasási sebesség: min. 400 MB/s- írási sebesség: min. 400 MB/s sebesség lenne a minimum cél, ezzel kiegészíteném a nyitó hozzászólásomat!
Ami még nagy kérdőjel számomra, hogy jelenlegi alaplapom Marvell chipjével képes lehetek-e ezt a sebességet elérni, ha az SSD tudja is azt???
-
wolandino
tag
Használtan venném, 30k lenne az ára:
Ez a két opció van,
1. Micron Realssd C300 128 GB 2.5
2.Force Series™ F120 Solid-State Hard DriveNem érzem lassúnak, csak nem sokat tudok a ssd-ről.
Igazából az érdekel, hogy a trim + egyéb támogatása megfelelő-e.
Nem akarok befürödni velük, ha esetleg elavulatak.
Lényegében csak a win7-hez meg néhány programhoz kellene nekem, és azért nem 60-nas, hanem 120-as, hogy pár játéknak is legyen rajta hely
Olyan borzasztó nagy sebességre nem vágyom, már az is elég, hogy jóval gyorsabb mint a hdd és hangtalan. Mellette lenne adattárolásra egy halk hdd isKöszi,
w. -
ginotaki
csendes tag
Igen, olvastam, hogy Marvell vezérlős ezért is szimpatikus. A kingston HyperX SSD-je játszik még, mert az kellékek nélkül azért jóval olcsóbb, viszont SandForce SF-2281 controllerje van, amiről sajna elég sok rosszat olvastam, azon kívül, hogy sebességben verhetetlen
Nekem egyetlen fontos dolog van, a lehető legmegbízhatóbb legyen, a sebességek nem érdekelnek, hogy húúú ez most egy nanoval gyorsabb, mint a másik, mert ilyen szinteken már sztem tök mindegy, én a vertex 2 sebességével is megvoltam elégedve teljesen. Csak mire mindent felpakolok amiket használok, alig marad némi helyem a 60 GB-ból..És az intel ad 5 év garit, ami azért nem hangzik rosszul..
Köszi a segítséget!
Boldogság! -
Zlin50
senior tag
Van jelentősége hogy SATA 2 vagy 3 a csatlakozása? Lehetőleg a nagyon (vagy leg) gyors az amit megcéloznék. Rendszernek szánom, egyet vennék és mivel elég hosszú életet jósoltatok a későbbiekben is jó lenne nem másikat venni.
Mi az amit mentenem kell? (A rendszer meghajtóról)
(-Maga csak folytassa a kukorékolást, maga még nem sejt semmit!
-Mi az amit még nem is sejtek kérem?) -
Zlin50
senior tag
Én is csak kifejezetten rendszernek használnám és nem állítgatnám én sem, de rendszerként bírnia kellene azt, amit a vinyó kap bármilyen művelet is legyen az, internet, programok stb. Na de ezek szerint ez nem gond, főleg ha valóban több száz tera írást kibír.
Mindenféle vonatkozó információt figyelembe véve elsősorban megbízhatóság/minőség, sebesség szempontjából melyik gyártót tudjátok javasolni 120-as méretben? OCZ, Kingston, Mushkin, A-Data, Corsair, Crucial, Intel (8MB bug) - ki a megfelelőbb? Az OCZ-ről valami olyasmit olvastam, hogy nem hozza a "formáját", pedig erre gondoltam először.
-
sonaj0203
aktív tag
Jól látom, hogy ez egy jó vétel lenne?
-
Mittu88
senior tag
Drivert nem piszkáltam, nem is tudom mit lehet azon piszkálni. Egy Asrock M3A770DE alaplapom van, egy 500 gigás vinyóm szintén SATA csatlakozással, egy Phenom II x2 555 3,2Ghz@x4 B55 3,6Ghz procim, 4 giga 1600Mhz-es G.Skill ramom meg egy Sapphire 5830 xtreme-m, SSD nélkül ment minden rendesen. Az SSD-t amúgy 1 hónaposan vettem használtan. Másik gépben nem tudom kipróbálni sajnos, de akkor ez ugye nem normális dolog?
-
törölt tag
-
soldi3r
veterán
hát sajnos már megszabadultam a wd-től
de pl: Az energiafelhasználás bámulatos. A Samsung 470-es szériájú SSD meghajtóinak fogyasztása üresjáratban 0,14 Watt, amely aktív terhelés alatt is mindössze 0,24 Wattra nő. Összehasonlításként az utóbbi érték az eddig látott legjobb SSD-k esetén is 2-4 Watt mozog. -
Brekkk
senior tag
Friss WIN7 ultimate 64 bit telepítés. Nekem nagyon sok idő az SCSI RAID 0 inicializálása ez maga van 30-40 sec, a xonar is eltart egy darabig amíg magához tér. A többi már kb ugyanolyan gyors mint mindenkinél.
Egyébként egy viszonylag erős vas van alatta. I5-2500 K 8 Gb RAM.
Az SSD pedig egy Kingston 96 GB os verzió. -
kazan23
aktív tag
Hé, én is az vagyok!
Még szerencse, hogy bekapcsoltam (azaz magától bekapcsolta) a Diskeeper-ben a [hyperfast-ot]
5.9x faster reads,
19.5x faster writes,
3.9X faster random reads and
9.0X faster random writesMost már csak azt számolgatom, ha nem kapcsolom be akkor mennyivel lett volna lassabb az SDD, mint előtte a HDD
-
Keksz
senior tag
Nem tudom, OSX alatt futott egy asztali gépben december óta, és betelt :-D Aztán haver lecserélte és nekem eladta jó pénzért.
De visszaviszem neki, mert bár láthatóan pöpecen fut rajta a rendszerem, amit rátelepítettem, de mindegyik teszt ilyen siralmas számokat dob rá...És mivel az SSD meggyőzőtt, veszek inkább 1 újat, minthogy visszaálljak a 7200 rpm -re, bármennyire is elfoglal egy SATA slotot a gépemben a tárhely rovására :-D
-
szasanyi
félisten
Köszi. Nem szeretném rövid távon cserélni, ezért én inkább 128/120GB kapacitásra szavazok. Azon kívül Olyat szeretnék, aminél lényeges sebességkülönbség tapasztalható átlagos használat során (nem csak a tesztprogramok adatai szerint), egy jó HDD-hez képest. Sztem ezek kimondottan drágák, így nem nagyon vagyok kompromisszum képes, mert ha még ilyen áron is szükséges, akkor egyelőre maradok a HDD-nél.
-
SirRasor
addikt
Egyedül játékokban és photoshopnál volt sok a töltési idő, ami zavart. Hogy ezért szükségszerű volt-e egy SSD beszerzése? Nem. De akkor miért dobtam ki rá 30k-t? Amióta hallottam, hogy kifejlesztenek ilyen háttértárakat, azóta akartam szerezni egyet, mert hogy milyen gyors, és így tudom a legjobban és legköltséghatékonyabban fejleszteni a meglévő gépemet. Azóta eltelt pár év, és már hozzáférhető, tehát mondhatni egy régi álmom teljesült most. Az más kérdés, hogy azóta elkezdtem dolgozni, a munkahelyen is gépekkel vagyok körbevéve és itthon már csak nagyon alap dolgokra használom, szóval végtére is meglennék nélküle, de tudod, régi álom teljesülése azért nem rossz dolog
Amúgy meg nem fekete és fehér a világ, mert részben ti is azt csináljátok, mint én. Legalább is nem hiszem, hogy a böngésző cachéját és a temp könyvtárakat nem irányítottátok át HDD-re
Egyébként ha munkára használnám, és volna hozzá ultrabrutál nagy program, amit HDD-ről 1000 év alatt tölt be, akkor nyilván azt (is) az SSD-re telepíteném, aminek megint csak NINCS köze ahhoz, hogy a rendszer az SSD-ről megy-e vagy sem.
-
SirRasor
addikt
Azta*rva
Oké, akkor minden eddigi, amit írtam, tekintsétek tárgytalannak. Most éppen azon izéltam, hogy elszámoltam a dolgot és a 3 nyomorult játék, ami kell a gépre 41 gigát foglal, tehát sehogy se jön ki a dolog, de akkor nem izgatom magam, marad rendszernek ez, rámegy ami rámegy, aztán kész.
Bár azt nem értem, hogy ezt hogyan teszteli? Teleírja, letörli, aztán megint teleírja? Ha így teszteli, az viszont nem jó, nem? Ha csak a 20%-át hagyja üresen, és mindig azt írja újra, akkor hamarabb tönkre fog menni. Persze van wear leveling, de a 20%-ot is cserélgeti az SSD a háttérben pont ezért, tehát..ja akkor lehet, hogy ugyanott vagyunk, mintha mindig teleírná 0-ról.
-
Findzs
addikt
persze ezzel én is tisztába vagyok, hogy új korában gyorsabb és idővel belassul csak azt nem értem, hogy akkor másolásnál mondjuk ha egy nagyobb fájlt másol az ember akkor miért hozza a gyári adatokat
a tesztprogik is ludasak a dologban
most nincsen kedvem újrarakni a op. rendszert de kíváncsi lennék rá ha újraraknám milyen eredmények születnének -
SirRasor
addikt
Akkor a következő kérdés: miért használsz sok sz@rt, amit be kell tölteni?
A saját esetemben egyedül 2 programot tudok, amit mindig szoktam használni: a firefox meg az utorrent, de az utorrent is olyan, hogy először csatlakoznom kell netre, tehát egyedül a firefoxot indítanám el. De lehet mást akarok csinálni, esetleg csak zenét hallgatni, és úgyis 1 pillanat alatt fog elindulni a ff is, szóval megint ott tartok, hogy minek előre beállítani, hogy elinduljon egy zsák program? -
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest