Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
Aktív témák
-
cszn
őstag
válasz
kételkedem
üzenetére
"Az mennyire természetes, hogy Win7 telepítésekor néha olyan lassú volt, mintha megfagyott volna? Mikor kiírja, hogy a telepítő elindul, akkor simán megvacsoráztam mire tovább lépett. Vinyónál nem tapasztaltam ilyet."
Többen is írták már, hogy előfordult náluk, de szerencsére csak a telepítés során fordul elő.(#24470) aberdeen
Ez sehogy se éri meg 500 dodóért. Nem is beszélve az adatbiztonságról. -
cszn
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem, mert tulajdonképpen a TRIM-nek az AHCI nem feltétele. Ettől függetlenül érdemes persze inkább AHCI-ban használni.
-
cszn
őstag
Vótmá? Intel 710 anandtech review.
Még nem olvastam, de azt látom, hogy ugyanaz a controller mint a 320-ban. -
cszn
őstag
válasz
tamas87
üzenetére
Azok mindig a maximum szekvenciális értékek. Ha nagy fájlokat másolgatsz egy olyan forráseszközről ami tudja olyan gyorsan olvasni mint az a megadott gyári érték akkor van esély rá, hogy elérje.
De gondolom a kicsavart mondatból rájöttél, hogy nem igen van értelme a dolognak, valószínűleg te sem az értékeket akarod nézegetni. Ha munkára kell és fontos a sok szekvenciális írás az persze más helyzet lenne. Átlag felhasználónak a teszt ezen és ez után következő oldala a mérvadó. Látható, hogy SSD-k között nincs nagy különbség. -
cszn
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon jól összeszedted. Lehet linkelni majd.

-
cszn
őstag
Samsung 830 Anandtech teszt. Nem rossz. Akarom mondani a Samsung kezd az egyik favorit lenni.
És saját maga csinálja az egészet, szép munka. -
cszn
őstag
válasz
tejeskifly
üzenetére
Ja, hát 64 és 128 között nincs sok lehetőség. Ezt azért mindenképpen nézd meg.

Az X18-M is jó választás lehet, jó kis SSD. Attól függ mennyiért. -
cszn
őstag
-
-
cszn
őstag
válasz
LGabor001
üzenetére
Sajnos nem tudjuk külön melyik meghajtó jobb vagy rosszabb. Az OCZ-ről mint gyártóról lehet tudni, hogy kevésbé megbízható.
Kingston: megbízható, sebességben közepes, de rendszernek simán jó.
Crucial: megbízható, gyors, nehezen beszerezhető (Crucial M4 néven fut).
Intel: elvileg a legmegbízhatóbb a 320-as széria kivételével. Az előző generációt már nem kapni (X25), az 510-es széria meg elég drága (és persze gyors).
Samsung 470: úgy tűnik megbízható, gyors (elég jó vételek ezek is).
A többi meg szinte kivétel nélkül Sandforce vezérlős. OCZ-t már mondtam, a többiről meg megbízhatóságról nem sokat tudni. Egyébként gyorsak. -
cszn
őstag
válasz
LGabor001
üzenetére
Szia!
Sokkal gyorsabb lenne mint egy vinyó, szerintem mindenképpen megéri (de itt úgyis mindenki ezt fogja mondani
).
Semmivel se biztonságosabb mint a vinyó. Kb ugyanolyan elhalálozási %-ok vannak mint az 1 terás vinyóknál. Ha az elhasználódásra gondolsz akkor az nem zavar be, mert egészen biztos, hogy addig nem fogod használni, hogy az bekövetkezzen.
A sebesség SSD-k között nem igazán érezhető. A régebbiek és a mostani új gyorsak között van némi különbség, de rendszerhasználat szempontjából még az is elhanyagolható. Ha munkára használnád ami kihasználja a nagy szekvenciális sebességet akkor megérné többet költeni, de így felesleges plusz kiadás lenne.
Amit linkeltél OCZ, amit nem nagyon szoktunk ajánlani a problémás FW frissítés és a magasabb elhalálozási arány miatt.
Ez a két Kingston nagyon jó vétel. A 96-os best buy kategóriájú (lehet, hogy csak volt, mert most ahogy nézem a valutaárfolyamok miatt 26-27 helyett inkább 30 és afelett van
):
SV100S2/64, SVP100S2/96 -
cszn
őstag
válasz
james007007
üzenetére
Kingston SVP100S2/96

-
cszn
őstag
válasz
wolandino
üzenetére
Hát igaz, hogy használt, de én a C300-at.
Csak picivel több árban és azért mégis több a hely. Ha esetleg van rá még garancia is akkor tuti...
Nameg mert exkluzívabb!
Mindig nehéz volt beszerezni és elég sokáig az egyik etalon volt. Ha jobban belegondolok még most is az.(#23195) radi8tor1 Köszi.

-
cszn
őstag
válasz
Hacsek
üzenetére
Nem.
Jó ez. Esetleg lassúnak érzed? 
(#23134) wolandino Nem rosszak ezek, de ez viszonylagos, mert attól függ mire kell, mekkora kell és, hogy milyen árban van. Gyanítom, hogy vannak jobb vételek egyébként. Nézd meg ezeket:
Nagyon jó vétel.
Best buy.(#23135) 5ent1nel Szinte ugyanaz a kettő sebesség tekintetében. Megbízhatóságról nem tudni szinte semmit egyikről se.
(#23131) BotaN Meg lehet úszni olcsóbban is. Lásd a fenti linkeket. Az SV100S2/128 is elég jó vétel.
-
cszn
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Húú ez csúnya.

-
cszn
őstag
válasz
joefasalasso
üzenetére
De ha nincsen semmilyen speciális igényed akkor jól ki tud szolgálni egy Kingston SV100S2/64 vagy egy SVP100S2/96 is.
-
cszn
őstag
válasz
ginotaki
üzenetére
Tulajdonképpen az 510-es intel az egyik legjobb amit megvehetsz, csak nem feltétlen éri meg a plusz pénzt.
Most azért óvatos mindenki az intel SSD-kel, mert a 320-as szériával hibák voltak. Egyébként az 510-esben Marvell vezérlő van (nem Intel), ezért ugyanazt a hibát biztos nem produkálja mint a hibás sorozat. Amúgy az Intel SSD-k a legmegbízhatóbbak. -
cszn
őstag
válasz
energy_
üzenetére
Sajnos csak a gyártókról van megbízhatósági infó külön a termékekről még nem láttunk. Mindenesetre az OCZ-nek a Sandforce-os SSD-i problémásak a fórumos tapasztalatok alapján. Ez pedig Indilinx vezérlős. Persze ez nem jelent semmit.

(#22692) Zlin50 Mekkora tárhely kellene és mennyit szánsz rá?
Rendszerről én speciel komplett másolatot tartok (image), külön nem mentek róla, mert semmit nem tartok rajta csak a programokat. -
cszn
őstag
válasz
Zlin50
üzenetére
OCZ legfőbb problémája, hogy nem megbízható és még egy sima FW frissítés is problémás szokott lenni. Most az Intel is necces az említett hiba miatt (pedig előtte a legmegbízhatóbb volt). A többi mind a 2-3%-os elhalálozási arány környékén van ami elfogadható. Ha jól emlékszem a terás vinyók is kb így állnak.
Sebességben alig van valami eltérés sima rendszerhasználat során, ezért a legproblémamentesebb és legolcsóbb Kingstonokat szoktuk ajánlani. SV100S2/64 21-22e környékén mozog vagy SVP100S2/96 ami már jó ideje best buynak számít (26e).Ja és ahogy fagy53 kollega is említette, mentést mindig kell csinálni, bármilyen meghajtóról van szó.

-
cszn
őstag
válasz
Zlin50
üzenetére
Írásmennyiségben úgy néz ki olyan 200-300 tera nem okoz gondot nekik. Nekem kb másfél év alatt másfél tera jött össze úgy, hogy nem állítgattam különösebben semmit. Igaz csak rendszernek van használva.

-
cszn
őstag
válasz
Viperator
üzenetére
Gyorsulást mindenképpen érezne. Nem ismerem ezt a típust, de általában jellemző, hogy gyengítve vannak a laptop chipsetek a fogyasztás miatt. Az asztalihoz képest tehát lassabb lenne, de laptop vinyóhoz képest jelentős a gyorsulás általában. Ebből következik, hogy gyors, drága SSD-t nem nagyon érdemes venni bele, hacsaknem később másik gépbe (esetleg asztaliba) át lesz rakva.
Nem kell OFFba raknod. Ez abszolút topiktéma.
-
cszn
őstag
válasz
s0rT3d
üzenetére
Nem feltétlen kell annyit költeni egy jó SSD-ért: Link Amik jobbak, gyorsabbak jóval többe kerülnek ennél.
(#22644) balpis Nincs különösebb gond vele. Csak nem egy naprakész technológia és nem sokkal többért jobbat lehet kapni. Valamint az OCZ SSD-k általában elég problémásak, gyorsan halnak. Igaz ez nem Sandforce-os mint a legtöbb OCZ SSD (Indilinx Martini).
-
cszn
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Szabadni szabad csak nem ajánlott. Kingston SV100S2/64 alá ne add sztem. Vagy ha nagyon szűkös a keret és esetleg elég a 40giga hely is (formázottan 37) akkor Intel 40gb.
-
cszn
őstag
Nem lesz ebből konszenzus.
A gyártók ezt írják, mert szerintük (és valószínűleg ténylegesen is) ez az ideális az SSD-nek. A tapasztalat meg azt mondja, hogy teljesen felesleges állítgatni ezeket, mert se jobb, se rosszabb nem lesz tőle semmilyen szempontból. Nincs a kettő között átfedés, vagy így jársz el vagy úgy. 
-
cszn
őstag
Na megdöglött az egyik. 478 teráig bírta.

Nem rossz.
További infó itt. -
cszn
őstag
Hát csak úgy egyszer azt mondja kaputt.
Vagyis a fogyasztói társadalom (másképp is nevezhetnénk, de ez elég célravezető) cégekre gyakorolt hatása, hogy egyre jobb növekedési mutatókat kívánnak elérni, ezért maximalizálják a profitot. Ennek az egyik hátulütője (ami minket érint), hogy bevezetnek százalékos értékeket amik a még elfogadhatóak számú selejtet/könnyebben meghibásodó termékek számát határozza meg a gyártás során. Ezekbe a százalékokba most már elég sokan beleesnek. Aztán ha valami hiba is közbelép akkor még nagyobb az esély.
Ekkora regény után már nincs kedvem konkrét adatot kikeresni, de a Kingstonnál ilyen ~1,5% az OCZ-nél pedig ~3,5-4% a meghibásodási arány.Általános felhasználás során nem lehet különbséget tenni köztük. Ebben mindenre fény derül.

fagy53 kollega nagyon jól beszél, figyelj rá.
Szerintem akkor vedd a drágábbat, ha kell a keret
(#22243) sonaj0203 Nem tudom. Vizsgáld az aprót, mert elképzelhető, hogy lesznek most már akik az újabb generációkra akarnak váltani... De csak megbízható egyéntől!

-
cszn
őstag
-
cszn
őstag
válasz
sonaj0203
üzenetére
Én 40 gigáson kényelmesen elvagyok win7 64bit-el. Még egy nagyobb játék is felférne. Persze ez függ attól milyen programokat használsz.
(#22233) mzso Az egyáltalán nem biztos hogy tartósabb a Vertex.
Sőt a halálozási aránya az OCZ SSD-knek sokkal rosszabb mint a Kingstonoknak, és ez jóval fontosabb mint az elhasználódás, mert elhasználódott SSD-vel még nem találkoztunk. A sebesség is viszonylagos, maradjunk annyiban, hogy mindegyik gyors.
A Kingston jobb vétel.
-
cszn
őstag
válasz
Mittu88
üzenetére
Driver nem volt piszkálva? Valamilyen speckó hardver van a gépben amivel ütközhet? Ki kéne úgy próbálni, hogy semmi extra nincs rákötve az alaplapra.
Esetleg ki kéne próbálni egy friss win telepítést (ki tudja). Meg végső esetben másik SATA kábellel, meg egy másik gépben is. -
cszn
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Rájdirájt. De ezek a számok így sokat nem mondanak. Konkrét akkuidőt vizslató tesztre gondoltam.
Mi is hűltünk haltunk anno a Kingstonokon, hogy mily sokat fogyasztanak, de aztán többen jelezték, hogy más SSD-ket (pl intel-t) használva se nagyon változott az akkuidő. Bár számok alapján nyilván kéne nőnie, főleg a Samu adatai alapján. 
-
cszn
őstag
válasz
üzenetére
Az említettek mind megbízhatóak. Bár a Samsung jóval újabb, így nyilván nincs is róla annyi infó. De sebességben mindegyik jó.
A fogyasztás engem azért még érdekelne, mert (igaz régebbi) tesztekből úgy rémlik, hogy alig lehet nyerni némi időt vele, ha lehet egyáltalán.
-
cszn
őstag
válasz
Gallowgater
üzenetére
Én először kipróbálnám úgy hogy vinyóról bootolva látja e a win. Ha igen akkor másolni/törölni rajta, hogy működik e. Aztán egy másik gépben is meg kéne nézni, hogy mi van.
Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- League of Legends
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés akár 3611 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De gondolom a kicsavart mondatból rájöttél, hogy nem igen van értelme a dolognak, valószínűleg te sem az értékeket akarod nézegetni. Ha munkára kell és fontos a sok szekvenciális írás az persze más helyzet lenne. Átlag felhasználónak a teszt

).
):

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)