- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Aktív témák
-
-
Bodor
veterán
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
RoboGoD.hu #4092 üzenetére
Nem változott ezen a téren semmi.
-
-
ffodi
veterán
válasz
Balázs0916 #4090 üzenetére
Szerintem nagyon jó választás, nekem is ilyen van
. Villámgyors rajt a rendszer. Teszteredményeket linkeltem korábban, ha esetleg érdekel......
-
válasz
Balázs0916 #4090 üzenetére
Várjuk az élménybeszámolódat és a teszteredményeket
-
-
gg72
veterán
válasz
Balázs0916 #4085 üzenetére
Szerintem ne az adatlapoknak higgy, hanem pl. a már korábban is belinkelt tesztnek: [link]
Intel X25-M -ből csak a G2 Postville az ajánlott.
-
Már más honlapon is látok belőle
Lehet, hogy elkezdenek tényleg szállítani belőle? -
válasz
RoboGoD.hu #4086 üzenetére
Általában ami kint van a honlapjukon, azt kapni is lehet, de amint elfogy, leveszik. Legalábbis nekem ez az eddigi tapasztalatom
-
Úgy látom a Kingstonnak jóval gyorsabb az írási sebessége:
Sequential Read Throughput — 230MB/s
Sequential Write Throughput — 180MB/sIntel X25-M:
Sequential Read Throughput — 250MB/s
Sequential Write Throughput — 70MB/s -
-
Az iP*n honlapján megjelent a 64GB-os 325-ös Kingston SSD.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Volt itt korábban valaki aki HW RAID kártyával hajtott 2 db SSD-t. Villámgyors volt.
-
Bodor
veterán
válasz
janos80 #4074 üzenetére
Helló!!
Nekem is 2 db Jmicronos ( G.SKILL 64 GB MLC) ssd van RAID 0 tömbben, kb egy éve használom....
Ezek sem trim-mesek, de raidben tényleg nem megy a trim. Jelenleg 128 kb-.os raid tömb működik , de az elöző 4 kb-os úgy érzem gyorsabb volt. Szintén giga alaplapom van, de a lila alaplapi sata csatlakozókat nem használom az ssd-hez mert nagyon lassú és giga raid vezérlője tényleg katasztrófa.
Intel az ichr10r-es vezérlője fut a lapon, azt mondják jobb mint a kilences.
Szintén win7 ultimate 64 bit fut a gépen, és a gyakorlatban nem tapasztalok különösebb lassulást, de ez annak is köszönhető, hogy még sosem volt 50 %-nál jobban teleirva a tömb, és a Diskeeper Home nevezetű ssd optimalizáló (nem töredezettségmentesítő!!! ) programot használom, amely az egyetlen jelenleg amit ssd raid tömböt tudna jól kezelni.
Ha leformázom a tömböt akkor nekem is 300 körüli olvasás és 190 körüli írást mutat az atto, win 7 alatt jelenleg a 128 kb-os csíkkal az olvasás 265 és az irás 190 körül mozog. 4 kb-os csíkozással az előző rendszeremen nem ment az olvasás 300 kb alá, de az is lehet hogy már tényleg kezd elhasználódni az ssd és ezért mutatnak a tesztprogramok kisebb olvasást Én gyakorlatban azonban nem érzem, hogy sokkal lassabban indulnának a programok. Win7 állandóan szöttyög valamit a merevlemezen, ezért nehéz objektív képet kapni.
üdv -
fLeSs
nagyúr
A Crystaldiskinfo szerint 174 GB-nyi írásom volt eddig az SSD-men ~2 hét (15 nap) alatt.
Normál használatot nézve ebből levonhatok 2x~30 GB-ot, mert az SSD-n kétszer csináltam meg ezt az offset-es dolgot, és így ugye plusz kétszer kellett rámásolnom ~30 GB-ot. Ráadásul a Win7-et és a programokat sem fogom egyhamar újratelepíteni.
Az Intel azt állítja, hogy az SSD-i napi 100 GB írást viselnek el 5 éven keresztül, ez kb. 182 500 GB.Ha ilyen tempót tartok, akkor ez napi 11 GB-ot jelent (174 GB-tal számolva), vagyis még 16590 nap, azaz ~45 év van hátra.
Hol lesz ez az SSD 5 év múlva? Abban sem vagyok biztos, hogy 3 év múlva még meglesz...
Btw a feladatkezelőben meg lehet nézni, hogy melyik folyamat mennyit ír a vinyóra. Eszerint nálam az ESET Smart Security vezet a mai napon 1,5 GB-tal :think: , nyilván ebben benne van a vinyó is. Kíváncsi lennék mit írkál ennyit a vírusírtó és a tűzfal? Én azt gondoltam, hogy ez csak olvas amikor scenneli a fájlokat. A második az utorrent
de az vinyóra megy, aztán az svchost (~390 MB), és a Firefox ~340 MB-tal (ennek a cache-je ramdisk-re van téve).
-
válasz
janos80 #4069 üzenetére
A Windows 7 már felismeri az SSD meghajtókat és tudja, hogy másként kell bánni velük, mint a hagyományos merevlemezekkel. Az SSD tárolási, törlési és írási algoritmusai nagyban eltérnek egy merevlemezétől. A Windows 7 TRIM parancsa alkalmazkodik ehhez, amelynek két lényeges előnye van számunkra. Egyrészről gyorsabb lesz a meghajtó kezelése, másrészről tovább működőképesek maradnak a memóriablokkok, mint a korábbi eljárások esetében.
-
janos80
senior tag
-
válasz
janos80 #4067 üzenetére
Az ich9r az Intel® Matrix Storage Technology nem pedig GigaByte-té.
A RAID jelentése: Olcsó lemezek hibatűrő tömbje (Redundant Array of Inexpensive Disks).
Tehát az SSD nem olcsó lemez, és nincs szüksége hibatűrésre, mert nem válik olvashatatlanná maximum írhatatlanná. Persze ha ráesik egy meteorit, vagy túlfeszültséget kap, az védelem nélkül ugyan úgy tönkre teszi a RAID tömböt is.
Azért kell öt, mer úgy költséghatékony. Öt 60GB lemezből 4×60GB adat jön le 4× gyorsabban, úgy hogy akár menet közben tudsz 1 SSD cserélni a tömbben hot pluggal. Ez a redundancia.
-
janos80
senior tag
válasz
Dluinet #4066 üzenetére
na ugye,hogy a végén még kiderul,hogy az alaplapi raid vezerlo nem is annyira jo. pl a giga raid vezerloje egyenesen katasztrofa,mert azzal még ennyire sem megy.
viszont azt nem ertem,hogy miert kellene sas ssd-bol 5db2-bol is lehet raid-et
na mindegy. kellene egy normalis raid vezerlokartya,csak akkor már tobbe kerul a hus mint a leves. -
válasz
janos80 #4064 üzenetére
Számítási kapacitás miatt, egyes számításokat a CPU másokat a RAID tömb vezérlő végez. A RAID tömb vezérlő proci nem SSD-re van optimalizálva, az SSD folyamatosan a RAID vezérlőre vár, hogy kiszámítsa a paritásokat. Átviteli sebességben (szekvenciális olvasás) jó a RAID vezérlő, csak a válaszideje (pl véletlen hozzáférés) az SSD többszöröse.
Hogy ha RAID-be gondolkozol, akkor alap hogy SATA helyet SAS (Serial Attached SCSI) vezérlős SLC SSD kellenek, minimum öt. Ehhez kell még egy SAS RAID vezérlő.
Szerintem felejtsed el a RAID vezérlőt SSD-hez.
Hardver és szoftver RAID összehasonlítás
Általában
Hardver RAID
- minden raid vezérlést saját dedikált kontroller (saját memóriával) végez nem terhelve a szerver erőforrásokat és az op. rendszertSzoftver RAID
- a szerver CPU-t terheli
- a szerver memóriát használja
- az összes raid vezérlét az op. rendszer raid driver végziBiztonság:
Hardver RAID
- dedikált ECC (hibajavító) cache memória
- dedikált akku (battery backup) a cache-ben lévő adatok védelmére
- Hiba logolás
- HDD ellenőrzés és esemény figyelmeztetésSzoftver RAID
- általános szoftver algoritmus
- nincs ECC cache memória
- nincs battery backup
- limitált logolás és esemény figyelmeztetésAlapvetően a szoftveres raid alkalmatlan komoly feladatokra. Sem teljesítményben, sem biztonságban nem veheti fel vele a versenyt. De azért alap feladatokra (pl. raid1) jó lehet.
-
C64
őstag
a drive backup a partició formátumot is lementi, vagy az tök mind1?
-
janos80
senior tag
válasz
Dluinet #4063 üzenetére
de akkor miert lassul be?
egyik vinyomrol inditok egy rendszert és az ssd tombot tesztelgetem , rendszer nelkul.
tok jo. hozza azt a teljesitmenyt amit kell. mondjuk nem mindig. attol fugg,hogy milyen kedve vantenyleg nem jottem még rá,hogy mitol lesz egyszer a raid tomb olyan gyors mint amilyennek lennie kell(290-300 olvasas, 170-180-190 olvasas)....
most utoljara a raid0 4kb jott be. elotte a 64 is jo volt,meg teljesen mindegy volt neki
a rendszer ugyanolyan gyorsan indul,csak a mérő progik mutatnak keveset, és raadasul ingadozo teljesitmennyel....egyebkent ha a rendszert ratelepitem,akkor is ugyanolyan gyors,csak egy ido utan egyszeruen ilyen keveset mutatnak a progik
-
janos80
senior tag
sziasztok
az mitol lehet,hogy raid-ben 2x30gb Buffalo ssd neha rosszabbul megy,mintha nem lenne raidben? ich9r-re van rakotve
-
C64
őstag
válasz
Dluinet #4059 üzenetére
úgy veszem észre, hogy ezt már "tapasztalatból" mondod
velem is megtörtént, azóta raid-1 + syncbackpro!szóval megnehezítette a dolgomat, de mind1, lesz trim a patriot ssd-n is végre, és megcsinálom azt a speciálisdiskpart particionálást is
-
C64
őstag
szevasztok, ha van egy os az ssd-n és frissíteni szeretném a firmware-t, akkor elszáll majd utána minden adat?
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
RoboGoD.hu #4045 üzenetére
Én is azzal próbálkozom, de sehogy nem akar összejönni a boot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Balázs0916 #4047 üzenetére
Az a baj, hogy a nagyobb az már árban 2x annyi. De ez az Intel X25-V tényleg nem tűnik rossznak.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem még mindig az OCZ Vertex Turbo 30GB tetszik a legjobban.
-
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz
Balázs0916 #4042 üzenetére
Ezért rendeltem Apacer 7202-t.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
RoboGoD.hu #4039 üzenetére
Viszont semmi infót nem találtam arra vonatkozólag, hogy mi változna az új FW-el.
(ráadásul egyelőre nem találtm egyszerű utat arra, hogy egy síma DOS-t bootoljak a FW frissítéshez)
-
válasz
RoboGoD.hu #4041 üzenetére
Igen, én is így tudtam.
Csak sajnos lehetetlen beszerezni 325-öt -
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz
Balázs0916 #4040 üzenetére
Igen. De a 325 az jobb mint a 425! A 325 az V+, a 425 csak V.
-
-
UdVi86
aktív tag
Neweggről rendeltem. Most le van akciózva $170-ra + posta, így jön ki kb. 39k-ra.
Dluinet: Én először 30GB-at akartam venni, de rá kellett jönnöm, hogy programokkal jelenleg a rendszer 26Gb-ot foglal. Talán a 40GB elég lenne nekem, de 60GB-os Agilitynél 650Ft/GB a mutató. Ez jónak mondható.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dluinet #4032 üzenetére
A Kingston-ra a számozás miatt kell vigyázni. Az SNV 425 ami már támogatja a TRIM funkciót és a 125 utóda. A Kingston honlapján a 125 már nem is szerepel. Csak olyan SSD-t vegyél, amely támogatja a Win 7 TRIM funkcióját! Ennek nagyon nézz utána, a szintetikus és egyéb tesztekbeli különbségek kisebbek az SSD-k között, mintha a HDD-vel hasonlítjuk össze. A TRIM támogatás hiánya viszont hónapok alatt is észrevehető lassulást okozhat.
-
Azt tudom, hogy jobb, de megér-e az 1,8× felárat. Tehát ha Intel legalább 1,5× jobb mindennapi használatban (nem szintetikus tesztekben) mint a Kingston, akkor igen.
Kingston 476,5Ft/GB
Intel 862,5Ft/GBÚgy gondolom 64GB-ba jobban belefér a WIN7+összes program, mint 40-be. Így több minden mehetne gyorsabban.
-
gg72
veterán
-
Melyiket vegyem meg:
Kingston SNV125-S2/64GB 30500Ft
INTEL X25-V Solid State Disk-40GB 34500FtIntel gyorsabb annyival mindennapi használat alatt, hogy jobb választás legyen Kingston -nál?
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Overlocker #4024 üzenetére
Nagyon jó teszt. Én már berendeltem a 60Gb-os Agilityt. 39k-ért szerintem megérte. Pluszba kapok 20GB-ot, mínuszba meg picit gyengébb teljesítményt a random olvasás és írásban.
-
gg72
veterán
válasz
Overlocker #4024 üzenetére
Kösz a linket (jó teszt), ez is meggyőzött arról, hogy az Intel X25-V G2 40GB lesz az első SSD-m, ár/érték arányban messze a legjobban teljesít!
-
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
RoboGoD.hu #4016 üzenetére
Eszerint nincs Trim, ha jól értelmezem. De elvileg van újabb FW, csak még nem próbáltam.
-
válasz
easy...rider #4020 üzenetére
Hol, mekkora, mennyiért az OZC Value?
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #4019 üzenetére
viszont úgy látom az OZC TESCO Value Solid State Drives
szériája is tud trimet, és eddig ez a legócsóbb trim-es amit találtam
-
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
64GB-s 2.5"os SSD-ben melyik a legolcsóbb TRIM-es? Lehet, mondjuk, hogy laptopba elég lenne egy az alant linkelt Intel is, a jelenlegi vinyóját meg kiteszem usb-s rackbe.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
RoboGoD.hu #4001 üzenetére
-
DV
senior tag
Teljes formazas eleg.
easy...rider
Olyan SSD-t vegyel ami tudja a Trim-et. Pl.: Ocz Agility, esetleg Intel X25-V 40GB hogyha kaphato lesz (elvileg mar uton van). -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
tudom hogy ez nem a "Milyen SSD-t vagyek" topik, de mivel ilyen nem is létezik, ezért ide írok
Laptopba vinyó helyére szeretnék SSD-t, és ehez kérnék segítséget.
Nekem nem kéne izmos példány. Olyan 50MB-os olvasási és 20-30MB-os írási sebességgel el is lennék. Átlag használtnál úgyse veszem észre a különbségetSőt még lehet gyorsabbnak is érezném mert az elérési idő meg jobb lenne.
Mit tudnátok ajánlani??nekem a fő szempont hogy a rázkódás nem hat rá. eddig eee pc-m volt és szerettem hogy nem kell paráznom ha menet közben akartam pakolni, vagy az ágyban félrelökni a gépet ha valami dolgom akadt.
szóval egy szolid teljesítménű SSD kéne nekem ami azért nem kopik el hamar, és legfőképp olcsó.
(olvastam az első HSZ-t hogy miket kell kikapcsolni az oprendszerben hogy ne eméssze feleslegesen az SSD memszektorait)Előre is köszönöm a segítséget!
-
nVIPER
senior tag
Vettem egy Samsung 128 gigás ssd-t(SAMSUNG SSD PB22 JS3). Sajna nem támogatja a Trimet. Ha belassul majd idővel, van olyan progi amivel vissza tudom állítani az eredeti állapotába?
-
DV
senior tag
válasz
Overlocker-nek is ilyen SSD-je van. [link]
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #4002 üzenetére
Érdekes, ehhez képest a Kingston gyári oldalán 230/180-at ír a 64/128/256/512-es re is(SNVP325-ről van szó)
Néztem tesztet 128-asról és valóban 230-235/180-at tud. Nekem a 64-esem is 235/180-at tud.....
Szerk.: az apacer oldalán az vagyon írva, hogy 230/200 a 128gb/256gb-osra vonatkozik, szóval a 64-es valószínű lassabb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szerintem nem a gyártó téved... minden 64GB-os (60) írási sebessége lassabb a 128GB-os (120) testvérénél.
Gondolom valami konstrukciós dolog. Kingstonoknál is ez van. De a 128-as túl drága. -
RoboGoD.hu
csendes tag
Apacerből van 71xx meg 72xx. A 72-es a 230/200-as. Én a 7202-t rendeltem meg. 64GB. Az érdekes az, hogy a gyártó honlapján a 64GB-s, csak 230/150-es, de itthon minden kereskedő a többivel egyező sebességgel tűnteti fel. Remélem a gyártó téved, vagy én néztem be valamit. De mivel a Kingston nem szállít 64GB-st ezért bevállaltam. Az enyém az 57-es lesz. Remélem a héten megjön, mert kicsit későn rendeltem. Mondjuk a hét végén úgysem lesz időm átszerelni a gépet. Ha meglesz, majd letesztelem. A gyártó szerint TRIM-es. Megkértem az importőrt, hogy kérdezze meg, aztán javasoltam nekik, hogy tüntesse fel a specifikációban. Meg is köszönték, hogy szóltam. Gondolom azóta több kiskerben is megjelent, hogy TRIM supported. Ha kiderül, hogy mégsem, akkor én is szívok. De hát a gyártó csak tudja...
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest