Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Ha veszek egy ilyen lapot, akkor szerintetek menni fog maxon a Samu 830-am? Ebben Intel Sata 3 vezérlő van.
-
rayoliviero
veterán
válasz
prezson
üzenetére
Mindkettő Samsung 830.
Alaplapból pedig attól függ, hogy mik az igényeid, milyen csatlakozók legyenek rajta, mennyi pénzt szánsz rá stb.
Alaplapot amúgy itt tudod megkérdezni, hogy melyiket érdemes venni.Amúgy, ha ilyen eredmény megfelel, akkor veheted az általad kinézett Asrock alaplapot is Mert ezt biztos hozni fogja... Ha többet szeretén kihozi belőle, akkor kell másik alaplapot választanod. Ezt neked kell eldöntened.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asrock h61m/u3s3: szerintem erre értette.
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
Zlin50: Értem, kösz választ. Akkor marad ez a sebesség.
Debrecenben a Samu kb. 3000 Ft-al drágább a Mobilx-ben. Annyit szerintem megéri ráfizetni. Visszaolvasva a fórumban pedig azt írták az Agility 3 tulajok, hogy nem hozza a sebbességet, a Samuval nincs ilyen probléma. És csak 3000-el drágább, van hozzá beépítő keret, 4 GB-al nagyobb és gyorsabb.
-
rayoliviero
veterán
Ha vennék egy Sata 3 kártyát és arra kötném az Samu 830-amat, akkor vajon ki lehetne hozni belőle a maximumot? Egy Sata 3 kártya 5000 Ft körül van, annyit nekem megérne.
Mert a mostani Asmedia chipes alaplappal sajnos gyengén teljesít...
-
rayoliviero
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát ezt nem hinném, hogy így lenne, bár a Samsungból kinézem.
-
rayoliviero
veterán
Én nem szórakozok a cache áthelyezésével. Ott a 3 év gari az SSD-re, addig megnyekken úgyis és akkor legalább kapok egy újat helyette. Vagy nem így van?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
HD Sentinel:
Vendor Specific 7
Ultra Ata Crc Error 3 (Ez 1-ről 3-ra nőtt, mert frissítettem az fw-t és nem állítottam át AHCI-t IDE-re BIOS-ban frissítés előtt, emiatt kétszer elrontotta az fw frissítést, csak haramadjára sikerült, amikor már át lett állítva IDE-re. Ez a kettő adódott hozzá a meglévő 1-hez szerintem.)Tudom, ha nem indokolt az FW frissítés, akkor nem kell elvégezni, de én mégis megtettem, mert már csak ilyen vagyok...

Kondíció az 100%.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem "Wear Leveling Count=7" 22 óra alatt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Értem, köszi.

-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az is fent van, aszerint OK minden. De ott is azt írja, hogy CRC Error Count: 1, de OK.
-
rayoliviero
veterán

Ezek az értékek rendben vannak?

CRC Error Count: 1
Unknown attribute: 3 -
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Asmedia Sata 3 és Usb 3 is sz*r. Amikor volt usb 3-s külső vinyóm, akkor annak az eredményei is rosszabbak voltak a mások által mért eredményeknél.

-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek be vannak állítva a BIOS-ban.
W7 topikban más után érdeklődtem: a telepítést nem tudtam elindítani dvd-ről, mert a tv-n jelent meg minden, ami nem volt bekapcsolva... Az már megoldódott.
Oliverda ezt a drivert használta az SSD tesztjében:
AHCI driver: Intel 10.1.0.1008
De azt sem tudom, hogy ez mi lenne. Chipset driverben van vagy honnan lehet letölteni?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asmedia drivert feltelepítettem: 1.2.1.000
Intel Rapid Storage Technology-t ne tegyem fel?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Partícióeltolás rendben van szerintem, mert AS SSD programban zöld.
Eszközkezelőben ez az AHCI diverem:
Intel 6 Series/C200 Chipset Familiy 6 port SATA AHCI Controller-1C02
Asmedia drivert feltelepítettem: 1.2.1.000
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán

Megvettem a Samu 830 64 GB-os SSD-t. Szükséges beállításokat elvégeztem. Ettől nem jobb eredménynek kellene lennie?
Sata 3-ra van kötve... -
rayoliviero
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Partícionálásból jó nekem a sima, nem zavar a 100 MB veszteség. A linkeket kösz, sok midnent már ismerek belőlük, de vannak benne számomra új, hasznos dolgok.
"7. Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), akkor a virtuális memóriát helyezd ki egy másik meghajtóra."
Én 8 GB ram esetén csak kikapcsoltam a lapozófájlt, nem tudtam, hogy át is lehet helyezni.

-
rayoliviero
veterán
Megrendeltem a Samsung 830 64 GB-osat, remélem beválik...
Nem tudok várni arra, hogy majd olcsóbb lesz valamikor. -
rayoliviero
veterán
A 64-es Samsung 830 is van olyan jó, mint a 128-as? Mert most 35 ezernél többet nem tudok áldozni SSD-re, így be kell érnem egy 64 GB-ossal.
De 64 GB-osból is a legjobb vétel ez a Samsung 830? -
rayoliviero
veterán
50 000 Ft körül szeretnék venni SSD-t. Sata 3 csati van az alaplapomon. 64 GB méret az a minimum, de 128-nak jobban örülnék. Mit ajánlanátok?
-
rayoliviero
veterán
válasz
fagy53
üzenetére
Ok, akkor meghagyom.
Másik kérdés a Kingstonommal (64GB SSD SNV425-S2) kapcsoltaban:
Néha azt írja ki a HD Sentinel, hogy kondíció 99%. De aztán mindig felmegy 100-ra. Örökké váltakozik 99 vagy 100. Ez normális jelenség szerinted? Más is írta már, hogy csinál neki is ilyet. De SSD Life szerint jó kondícióban van és 77%-on áll.
-
rayoliviero
veterán
Kingston 64GB SSD SNV425-S2-őt érdemes szerintetek lecserélni valamilyen Sata 3-asra?
Sata 3-as SSD-k közül melyik ajánlott 60 GB körül?
-
rayoliviero
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére

-
rayoliviero
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Ok.
Rá van írva, hogy 6G. De lecserélem sata 2-re az összeset, Qru írta egy másik topicban, hogy az olcsóbb alaplapok sata 3 kábelei nem mindig jó minőségűek. -
rayoliviero
veterán
Most vettem egy Sata 3-as alaplapot, amihez csak sata 3-as kábelt adtak. És a Kingston 64 GB-os SSD-met rákötöttem ezzel a Sata 3-as kábellel az alaplap Sata 2-es helyére (mert van az alaplapon sata 2 és sata 3 hely is). Fel is tettem a Windowst, működött egy ideig, egy idő után viszont nem akart indulni. Megmoztgattam kicsit a kábelt és működött. Amúgy biztonsági ez a sata 3 kábel és azt vettem észre, hogy amikor rácsatlakoztatom az ssd-re nem kattan, de tövig rámegy ettől függetlenül Van egy vinyó is a gépembe és azon kattana kábel.
De az a legrosszabb, hogy megnéztem Hdd Sentinellel a gépet és kondíció csak 97 % volt. Később pedig már 99 %."1 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Nincs szükség beavatkozásra."
Most mit csináljak, vegyek új kábelt? Az SSD-nek lett valami baja? Amúgy van rá gari...
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
Szerintetek az Intel X25-M-et érdemes venni? Itt a PCX-en árulnak V-t is, ami még drágább, mint az M.
-
rayoliviero
veterán
Ezek a 2.5"-os ssd-k, amiket mindenhol árulnak, ezek notebookba, asztali gépbe vagy mindkettőbe jók? [link] Nem tudom, hogy a noti és az asztali számítógép tápjának ugyanannyi-e a feszültsége.
-
rayoliviero
veterán
Mennyibe kerül legolcsóbb 16 GB-os SSD?
Aktív témák
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest