Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
proof88
addikt
Amúgy őszintén szólva mi a tököm 19 giga a win7-en? HD filmeket is felrak szórakozni vagy mi? Most úgy komolyan ...
Én még mindig lusta voltam kipróbálni, csak azért kérdezem. 
-
DV
senior tag
Itt valami nem OK, vagy az Intel megis ennyire jo lenne? Kep.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most 1 eves az SSD. -
wutuka
aktív tag
Hát annyit tudok,hogy a WIN7 Ultimate nálam 18 GB.+ minimális progi
Esetleg másnál kisebb helyet foglal? 
Egy 30 GB-s SSD-nél 7 GB-t illik hagyni üresen,így nem sok marad a WIN7 mellett...Ezért írtam,hogy éppen elég lehet.Ha beérjük ennyivel,márpedig be lehet,főleg,ha muszáj!
-
wutuka
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hát ezen gondolkodom én is. Ha Win7-et nyomatok,akkor az 18GB-19 GB,és 20-25%-t illik szabadon hagyni. Éppen elég lehet a 30 GB! Éppen csak!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem kell kisebbre formázni. Így sem túl sok az a 30G neki.
-
fenergie84
addikt
Megjött a Kingston SNV125-S2/30gb ssd-m.
Mekkora partíciót hozzak létre rajta win7 telepítésekor, ildomos a maximális mérettől kisebbre, vagy kerek "számra" formázni?
(Nem értek hozzá, csak ezért kérdem)
-
gecsoz
aktív tag
válasz
james008bond
üzenetére
-
deicide
veterán
Ha esetleg valaki SSD vásárláson töri a fejét és Intel X25öt szeretne venni, keressen meg privátban.
-
gecsoz
aktív tag
Üdv!
Egy Lenovo T41 -es notebbok -omban meghalt a HDD.
ATA HDD kell bele.
Gondoltam rakok bele akkor egy SSD -t.
A gépen WinXP fut.
Mennyi gond, hogy ezáltal TRIM nélkül fog futni a rendszer?
Esetleg valaki jóárasítva nem tud ATA felületű SSD-t?
-
james008bond
őstag
-
james008bond
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Bízom benne, hogy kifogástalan az ssd-d, de nálam sajnos nem az volt. Egy csomószór raktam újra a rendszert azt gondoltam én szúrok el valamit. Aztán felraktam ugyanabban a gépben egy hdd-re és láss csodát, minden f@szán működött. Érdekes még, hogy szerviz első körben 1 hónapot ült rajta / állítólag tesztelte, mondjuk nekem egyetlen teszt eredményét sem mutatták meg, csak működés közben kb 2 percig az ssd-t, de mint mondtam nekik, rendszertelen időközökben vált működésképtelenné ) aztán kiadták, hogy kifogástalan minden. Hazavittem installáltam, rendszert rá, majd fél nap után már többet be se indult, bios se látta, usb meghajtóból se., majd ki lett próbálva intel/amd-s gépeken és sehol semmi. Pedig előtte mindent kipróbáltam amit a szakiak itt és máshol javasoltak: bios frissítés, kábelcsere, táp csere, gép hálózatmentesítése, alaplapi elem ki/be, stb, IDE, ACHI mód...mindig eldobta magát a rendszer, teszteltem memóriát, vga-t, ssd teszteket futtattam és állítólag minden okés volt...már alaplapcserén törtem a fejem, hátha a sta vezérlő rossz...csak az volt az érdekes, új korában 1 hétig folyamatosan jól ment, meg hdd-ről mindvégig. Végül a szerviz mégiscsak megállapította, hogy nem működik. És még 1, HDD Sentinel hetente 1 %-al látta rosszabbnak az állapotát....tudom, nem kifejezetten SSD-re találták ki, de mégis gyanús volt ez... Szóval, bízom benne, hogy a Te ssd-d nem megy tönkre...
-
wutuka
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
A gyári oldal szerint a SATA 3 felületi csatlakozásnál minimális a gyorsulás a SATA 2-höz képest!

-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Kissé tanácstalan vagyok. Melyik lenne jobb választás: Crucial C300 64GB vs Intel X25 80GB? -
Laci2277
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hali!
Az a gond, hogy rendszerindítás előtt van a probléma, amikor az intel achi vezérlő keresi a meghajtókat. Ha az ssd-hez ér egyszerűen megáll és nem megy tovább. Viszont a Gsata porton működik achi-val. Ezt nem értem, hogy az egyik vezérlőn miért megy és a másikon(inteles) miért nem, amikor 9 hónapig gond nélkül jó volt.
Üdv
-
Laci2277
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Hali!
Bízom benne, hogy nem kell még keresgélni a garancialevelet, bár van még rá több mint 1 év gari, úgyhogy addig adja be teljesen a kulcsot, ne utána 1 nappal. Azóta a Gsata porton használom Achi módban és megy. Az az érdekes, hogy az inteles vezérlőn is megy, de csak akkor ha IDE-re van állítva. Végül is jó így is, csak hát az inteles sata vezérlőn achi módban gyorsabb egy kicsivel.
Kipróbáltam egy másik gépben, amiben szintén gigabyte x48-ds5-ös lap volt ott sem ment az inteles achival.
Nem lehet, hogy a windows7 megváltoztatott valamit az ssd biosában?
Üdv
-
vmicza
csendes tag
Sziasztok!
Rendszer alá keresek SSD-t (Win 7). Előre köszönöm annak a kollégának aki segítene választani 2 SSD közül:
1. Corsair 2.5" 60GB CMFSSD-64GBG2D (kb 53k Ft)
2. Samsung 2.5" 128GB MLC MMCRE28G5DXP-0VBD1 (kb 65k Ft)Rendszer alá keresek SSD-t (Win 7). Az érdekelne, hogy milyen sebességi, kompatibilitási és megbízhatósági különbség van a 2 között. (az hogy melyik a nagyobb tárolókapacitású már megvan
)Köszi!

-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Akkor nem kell kikapcsolni a prefetch meg a superfetch módokat. Az csak Vistánál kell.
A win7 felismeri az SSDt, ezért nem is alkalmazza rá.
Ezek a külön beállítások csak XPnél és Vistánál kell, de az első hszben le is van írva. -
válasz
FireKeeper
üzenetére
Vista vagy Win7?
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Végül is érdemes, mert a lapozófájl egy része rákerül.
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
fölösleges szórakozni vele.
-
FireKeeper
nagyúr
SSD mellett van értelme ReadyBoost-os pendrive-ot használni? elvégre is a prefetch és a superfetch ki van kapcsolva, és úgy emlékszem a readyboost ezekre alapszik. próbálta már valaki ezt a felállást?
-
fagy53
nagyúr
Kingston 425 - S2/64GB, hosszú ideig / több hónap / kikapcsolt TRIM-mel ment, teljesen átlagos használattal, kevés teszttel
.
Az időszak végén futtatott teszt szerint az olvasás sebesség értékek változatlanok maradtak, de az írás sebessége az eredeti 65%-ra csökkent. Visszakapcsolva a TRIM-et 3 napig használtam a gépet tesztelés nélkül, majd ma lehullt a lepel a TRIM létjogosultságáról.
15%-kal megnőtt a leromlott írás sebessége, azaz működik a TRIM és bár semmi gáz ha nincs, ha pl XP-t használunk, mert vannak programok melyekkel regerenálható a megfáradt SSD, Win 7 alatt viszont érdemes bekapcsolva hagyni, mert a a leépülést jelentősen csökkenti, ill gátat szab neki.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Meglehetősen hülye kérdés lesz, de az Átfogó elemzés az SSD-k természetéről cikkben minden benne van, amit egy SSD-re újitó felhasználónak tudni kell (beüzemelés, karbantartás stb...) vagy érdemes mellé még mást is olvasni? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Zodicus
üzenetére
előnye hogy olcsón tömeggyártható. sebessége valószínűleg azért annyira nem lehet szerintem világbajnok, elvégre is egy cellán 3 bitet tárolnak, bár a cikkben szereplő értékek elég bizalomgerjesztőek. szerintem inkább alaplapra integrálva fognak az ilyenek elterjedni, de ki tudja.
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
fLess tollából: SZVSZ az egyetlen értelmes fejlesztés ha gyors gépet akarsz
-
Zodicus
senior tag
Ezt olvastátok már? Szerintem egy alaplapra integrált foglalatban (hogy cserélhető legyen) jó dolog lenne. Vagy csak én gondolom így?!

-
válasz
fenergie84
üzenetére
Arra elég, mert elméletileg 16GB-t kéne foglalnia.
-
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
30GBből csak 22,5-24GB használhatsz fel, ha azt akarod, hogy sokáig jó legyen az SSD-d.
-
fenergie84
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Na ja, de 20e alatt van az ára...elvileg csak oppnak elég is 30gb...szal nyerő lehet...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
tényleg nincs kitömve...
írása nem valami jó, de ennyiért SSD-t... lehet h tényleg lecsapok rá 
mod: hát igen, most nézem, hogy laptopomon 21GB-os rendszerpartíció van, ha azon elférek, akkor a desktopon is elégnek kell lennie a 30GB-nak. -
fenergie84
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Most én is ilyen ssd vásárlás előtt vagyok, ahogy néztem a teszteket még ez is veri az F3 HD502HJ-t amim most van rendszernek, nagyobbra nekem sincs pénzem, vagy is lenne, de nyugodt szívvel nem adnék érte 30-40e-t...szal szerintem is ideális kis ssd...

mod: Toshiba vezérlős, és elég kicsi a belseje...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ilyenem van csak 64GB-os, elég pöpec, nekem W7 van rajta és jól muzsikál.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Nem akarok semmit reklámozni, csak érdekelne a véleményetek erről az SSD-ről, érdemes-e rendszert rakni rá. Az ára nem tűnik rossznak, és TRIM-et is tud elvileg, bár azt nem tudom hogy milyen vezérlős.
-
ffodi
veterán
Adattárolás szempontjából valóban verhetetlen mondjuk 4b F3-as Samu raid0-ban(vagy raid5ben). Gondolok itt a kapacitásra vagy a szekvenciális sebességre, és nem különben az árra.
Oprendszer szempontjából viszont nyomába sem ér egy jó SSD-nek. Szó volt itt a 4k-s irás/olvasás műveletekről, ahol egy db SSD 3-4x gyorsabb mint 4 HDD Raid-ben, illetve míg HDD-nek 9-13ms az elérési ideje, addíg egy SSD-nek általában kisebb mint 0,1ms, és ez a nem mindegy. Tapasztalatból beszélek, mert volt már raptorom is raid0-ban.

Akinek pedig van pénze SSD-re, annak van pénze nagyobb vinyóra is, amin elférnek kényelmesen az adatok, és az SSD-n csak az oprendszer és a programok vannak.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz abban is, hogy ha egy notiba raksz SSD-d az soha sem lesz olyan gyors, mintha egy asztali gépbe raknál(hasonló felépítést, és hardverelemeket feltételezve).

-
-
A 4k-ás értékei az általad említett RAIDnek meg elérnék akár a 8MB/s, míg az itt tárgyalt SSDk ennek a 2× és 5×-t tudják alapból.
A szekvenciális olvasás, amiben a RAID nagyon jó, alap otthoni felhasználásban csak ritkán kerül sor.Szerintem előbb nézz utána a dolgoknak, mielőtt ide beírogatsz.
-
cwn
tag
a 4 winyo olvasasi sebessege 400MB/sec, 2-szer gyorsabb mint egy ssd vagy 3-szor
a kis fileoknal ertelemszeruen rosszabb a helyzet, de hasznalat kozben ez eszrevehetetlen
a meret meg ugye 2 terabyte raid5-ben , kb 60 ezer ft-ert
ezert a penzert meg max kap az ember egy 64-80 gigas ssd-tosszehasonlithatatlan , soha nem raknek desktopba ssd-t , max akkor ha tobb ssd-re telne es nem szamit a penz
notebookba ssd kell nincs mese
-
DV
senior tag
Egy laptopban sosem lesz olyan gyors egy SSD, mint egy asztali gepben. Mindez a laptop felepitese miatt van, de erre meg ratehetnek egy lapattal a gyartok is.
Nalam a chipsetem (Intel ICH8M) elvileg Sata 2-t tud de csak Sata 1-en megy...A windows HDD Teljesitmeny Indexem igy is 5.9-rol (5400rpm HDD) 7.2-re (SSD) ugrott fel.
A gepem most 2 eves, ugyhogy annyira nem is regi...
-
cwn
tag
4 sima winyo raidben pl samsung kenterbe veri az ssd-t, asztali gepbe en olyat tennek, es boven olcsobb is mint egy megfelelo meretu ssd, a kapacitasrol meg ugye ne is beszeljunk
a 40 GB-os intel ssd meg szerintem keves, mert felrakom a windowst minusz 20 giga
inkabb egy 64 GB-os kingston tunik bevallalhatonak, legalabbis en most ilyet raktam a vaioba
de nem szakitja le az eget, a photoshop indulasa 3 masodperc , toshiba winyoval meg 5
hat ize nem egy nagy durrrrr -
hati
addikt
válasz
james008bond
üzenetére
Milyen ssd?
-
james008bond
őstag
Szerintetek miért van az, hogy az egyébként 275 MB-tal olvasható SSD használata közben bizonyos ablakok, stb kicsi reccenéssel nyílnak meg? Lehet azért mert lapozó hdd-re van irányítva, mint ahogy a win7 temp mappái is?
-
james008bond
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Kezdheted keresni a garancialevelet...OCZ Agility nálam így szart be... 1 hetes korában kezdte a szarakodást, a működő Win egyszer csak lefagyott, restart sem segített, hidegindítás, majd biosban beállítani rendszermeghajtónak, mert egyszerűen nm látta a bios az ssd-t. Második körben végül elismerte a forgalmazó, hogy hibás. Mivel már egyik gépen sem ismerte fel a bios sem az ssd-t. Meg külső USB-be is hiába tettem bele, mintha ott sem lett volna. Pedig kábelt cserélte, cseréltem tápot, frissítettem az alaplapi biost. Semmi sem segített, és ezt a hibajelenséget egyre gyakrabban produkálta.
-
-
tomic
addikt
Tudnátok segíteni abban ,hogy ha adott egy sata-2 es lap ,ahhoz használható a sata-3 as vezérlős ssd?
Vagy ,hogy kompatibilisek? -
DV
senior tag
Meg nem talaltam kimondottan az OCZSSD2-2VTX40G-rol tesztet, de ki merem jelenteni, hogy 40GB-ban Intel vero... (Sandforce-1200 vezerlovel).
Laci2277
Szerintem itt kerdezoskodj tovabb...
Azonnali alaplapos kerdesek oraja, vagy Gigabyte GA-X48(T) alaplapok. -
Laci2277
senior tag
Úgy csináltam, ahogy mondtad, ennek ellenére nem megy. Az az érdekes, hogy két hdd van rádugva azokkal meg semmi gond nincs. A biost már alapra is visszaállítottam, de az sem vált be. Ott akad el, amikor az achi vezérlő azt a portot keresi amelyen az ssd van. Csak resettel tudom újraindítani.
Üdv
-
Laci2277
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a corsair ssd-met nem ismeri fel a bios amikor az intel vezérlőre van dugva ACHI módban. Két különböző sata porton is megnéztem és két különböző kábellal is, úgy se megy.
Viszont ha átrakom a gigabyte vezérlőre akkor látja és tökéletesen működik. Találkozott már valaki ilyen esettel.Üdv!
-
wutuka
aktív tag
Hát igen,köszönöm mindenkinek az ajánlást.OCZ Vertex2 40 GB-s modelje is megjelent.
Szerintetek???
http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/sata-ii/2-5--sata-ii/performance-enterprise-solid-state-drives/ocz-vertex-2-sata-ii-2-5--ssd.html -
cszn
őstag
Teljes mértékben. Annyiban korlátoz a hely, hogy játékokat nem telepítek rá, amúgy bőven elég rendszernek (nekem ilyen 18 giga körül van, szóval még egy SC2 éppen elférne rajta, ha kicsit meghúzom magam
). Sebességben biztos van gyorsabb, de nehéz elképzelni, mert minden pikk-pakk megy, szinte semmire nem kell várni. A szekv. másolás tényleg lassú, de ezt is csak akkor tapasztaltam amikor a trim tesztelésére teleírtam, máskor hasonlót úgysem teszek úgyhogy lényegtelen. -
-
cszn
őstag
A sata2 határa elméletben ≈286 MB/s. Ezt még csak pár SSD érte el.

A tárhely az más kérdés, ha kell akkor azért megéri várni, de annyit mondhatok én addig nem cserélek ssd-t amíg:
1. be nem szarik
2. kihagyhatatlan ajánlat nem jön egy csoda SSD-re
3. mindent át nem tudok pakolni rá vinyóról biztonságosan (ez most min. 2db terás ssd-t jelent, és ez csak nőni fog uh. ettől még nem kell tartani
) -
wutuka
aktív tag
Esetleg az új,SATA3-mas csatolófelület hozhat gyorsulást.
Kérdés mennyi az,gyakorlatilag is fog gyorsulni érezhetően,vagy csak tesztprogikban lehet virítani.,mint a vga kariknál.Egyik 60 FPS-másik 70 FPS egy játékban,és akkor most mi is van? 
ha nem is lesz olcsóbb az új 3.generációs SSD,talán azért érdemes várni,mert ugyanazért a pénzért nagyobb tárhelyet is kapunk. -
cszn
őstag
válasz
Neovenator
üzenetére
Ha megér neked ennyit akkor nem hiszem, hogy meg kéne várnod az új szériákat. Már kaphatóak a sandforce-osak is. 30-40k-ért meg rendszernek valót simán kapol.
Az újak úgyis drágák lesznek még az elején, és teljesítményben nem valószínű, hogy sokkal többet nyújtanának. Érzésre legalább is nincs hova gyorsulni már sokat. Megbízhatósággal meg egyelőre még úgy tűnik kevesebb a gond mint a vinyókkal. Persze nehéz összehasonlítani, mert vinyóból jóval több van, mindenesetre kevés gondról hallani még.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VGA kibeszélő offtopik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én még mindig lusta voltam kipróbálni, csak azért kérdezem. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Nekem még gyűjtögetnem kell! 
)