Hirdetés
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
AceTom
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Laptopban van, szóval gondolom intel vezérlőn van mindenképpen. (ThinkPad SL300)
Nem igazán emlékszem arra, hogy ms driverrel csináltam-e külön, akkor még csak ismerkedtem az egész rendszerrel, de úgy rémlik az elején szekvenciálisban volt 250 körüli érték olvasásra, ha meg működik a trim (azzal a parancssoros DisableDeleteNotify paranccsal lekérve 0-át adott), akkor nem kellett volna ennek csökkennie, nem?Egyébként valahol linkeltek egy inteles pdf-et, amiben kezdő SSD tulajoknak leírták a teendőket, és ott írták, hogy tegyük fel ezt a drivert.
-
mpierre
veterán
Ejj, de rég jártam erre.
Rögtön két kérdésem is lenne:
Kerestem, de nem lelem, mire jó ez az alignálás? (Nálam a win7 formázta az ssd-t...ha jól látom ez pista és xp alatt érdekes...
)
Mikortól gond az ssd állapota? A Crystal Disk 99%-ot ír a vertex turbora, hány százalék alatt keressek új ssd-t (a mostani 1% csökkenést is cirka 6-9 hónap alatt tudtam összeszedni, akkor még van idő.) -
AceTom
aktív tag
Lejárt a szerk idő..
Szóval Trim működik, win7 alatt lett formázva (bár ezt mutatja elvileg az as ssd is OK-ja is). Úgy rémlett, hogy a legújabb intel drivereket már ajánlatos feltenni, de ezek a 4k értékek gyanúsak, pont ez lenne az erőssége az intelnek..
Lehet mégiscsak ms driver mellett kellett volna maradnom? -
törölt tag
Köszi, elolvasgattam.
Hát, valószínű megtettem amit tudtam.
Egy JMicron-os , 16kB cache-es SSD ennyit megy a laposomban.
Majd valamikor egyszer kipróbálom egy asztalin is.
Mondjuk érdekes, hogy így sem érzem lassúnak, sőt ...
Amit a testek lassúnak mutatnak én nem érzek belőle semmit.
Pedig nem lassú HDD volt eddig sem benne (WD 500GB Scorpio Blue) -
VGYke
addikt
Miért csinálnak pl. WD Caviar Black SATA 6 Gb/s, vagy WD Velociraptor SATA 6 Gb/s HDD-t?
Ezek (elsősorban a Caviar Black, mert a Velociraptor megfizethetelen HDD katágóriában és állítólag qrva hangos is), hogyan viszonyul sebességekben egy akármilyen SSD-hez? -
madgie
titán
Kingston SNV425-S2/64GB:

Friss Win 7 x64, szerintetek érdemes valamit piszkálnom (nem nyúltam semmihez eddig) ?
-
-
-
-
DV
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ez meg nem jelent semmit. Az en Intel ICH8M chipsetem is tamogatna a Sata II-t, de a Dell csak Sata I-et enged!
Feltelepitettem a legujabb Intel RST drivert es ott vettem eszre, hogy mi van, milyen sebesseget megy az SSD.
Kep: # -
-
canniball
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Gondolom azért sata1-en is gyorsabb lesz mint egy 5400rpm HDD, csak azért szóltam hogy ebben az esetben ne várd tőle a csúcseredményeket...meg mert lehet így nem is kell feltétlenül a legjobbat/legdrágábbat megvenni.

-
cimbi186
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Csa!
A legfontosabb az az,hogy tudja-e a Sata2-t Ahci-ban (már ha ezt jól írtam,de majd valaki kijavít,ha nem így van) mert,ha nem akkor nem kapod meg azt a sebességet amire vágysz -
válasz
canniball
üzenetére
Hmm... értem, tényleg nem árt előtte körbejárni, mit bír a gép, ráadásul nem mai darab. Az ötletet igazából az adta, hogy egy ügyfelemnek ugyanilyen gépe van mint az enyém, és SSD van benne. Ő azt mondta, nagyon gyors lett a windows működése tőle. Meg fogom kérdezni, milyen SSD-t használ.
Kösz a tanácsot

-
canniball
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Megbízható boltban.
Amúgy nem elrettentésképpen de volt itt már más is aki notiba vett SSD-t és kiderült hogy a lapos nem tudja kihasználni ennek sebességét, ezt nézd körbe. -
-
cszn
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha a 64-es se biztos hogy elég akkor hallgass radi8tor kollegára!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Gond nem volt vele semmi, csak a tudat, hogy pár ezerrel drágábban sokkal gyorsabb is létezik nála.
-
Igen, úgy tűnik marad a HDD. A miniPCI csak előre fizetés után 2-3 héttel vehető át, és ki tudja, megy-e a gépben.
Csak a rendszer futtatására szeretném használni, de biztos vagyok benne, hogy egy idő után kevés lesz a 64-es is. Ezért inkább beruházok egy nagyobba.
radi8tor: mi volt a gond a Kingstonnal? A Samsungot akkor így kapásból ki is lövöm, főleg a rövid gariidő miatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SeniorTilla
üzenetére
miniPCI-osból még nem láttam igazán gyorsat.
Szerintem az a Samsung felejtős, ha már Kingston, akkor inkább a 325 széria. Ha van még pénzed, akkor Intel X-25M. Ebben nem fogsz csalódni.
Én is Kingstonnal kezdtem, már Intel X-25M-em van. -
cszn
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ehhez a minipci-os dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni. Én nem nagyon láttam még ilyet.

A kérdés az, hogy mire szeretnéd használni? 128 gigás kell mindenképpen vagy lehet kisebb is? Mert ha csak a rendszernek kell akkor akár 32, de inkább 40-es vagy 64 is bőven jó. -
ERRE valaki? Vagy zártkörű a topic, csak SSD fanatikusoknak?

-
Mankó
veterán
Nézem itt az eredményeket, s az ötlött a szembe, hogy a Jmicronos Silicon power-em 4k olvasásban többet tudott, mint pl. az Intel 80asok. Azt írtátok, hogy az ssd-knél pont az a lényeg, hogy a 4k-s sebesség nagy legyen, így gyors lesz az op.rendszer. Akkor most hogy is van ez, hogy a legrosszabb ssd 4k-s sebessége is nagyobb, mint a legjobbnak titulált intelé? Lehet én értettem félre a dolgokat, de ez tényleg nem egyértelmű.
-
Sziasztok!
Elég járatlan vagyok SSD témában, ezért a hozzáértő fórumtársak segítségét szeretném kérni. Már pár napja foglalkozom a dologgal, de nem igazán tudok dönteni.
Egy 2HDD-s laptopba szeretném a rendszer gyorsítására, 128GB-osra gondoltam. Nincsenek extra igényeim, de szeretném, ha a pénzemért tényleges gyorsaságot kapnék, ami a mindennapi munkámat megkönnyítheti. Átlagos office géphasználat, sok netezés, éjszakánként néha game. Letölteni az asztali gépen szoktam, nem a laptopon.
1, Nézegettem a neten, hogy léteznek miniPCI-os SSD-k. Ezekből be lehet szerelni a gépbe, ha van miniPCI hely, vagy nagyon specifikus a dolog?
2, Ha mégis 2,5"-ost kell betenni, érdemes-e EZT egy fórumtárstól megvennem? Jó az ára, bár szívesen fizetek többet a megbízhatóságért és több garanciáért. Csak 1 év garival van, ellenben EZ a Kingston 3 évvel. Nagyon nem mindegy.
A SAMSUNG HDD-ket sokáig favorizáltam, de sajnos az elmúlt 1-2 évben sok bajom volt velük (van itthon 6-8 darab használatban). BAD Sectorok, adatvesztések, újratelepítések. Szeretném a jövőben ezeket elkerülni, úgyhogy kicsit bizalmatlan vagyok a Samsung-gal.
Ha a fenti két típuson kívül tudtok jó szívvel ajánlani valami mást hasonló (mondjuk bruttó 90e Ft-ig) árban, vagy ezek közül valamelyiket, hálás lennék.
Üdv: Attila
-
cszn
őstag
Érdemes a SMART értéket figyelni. Én most vizsgálom hogy amit teszek a gépen mennyit irkál rá. Ezen 3 gigás nyomtatáson még mindig fenn vagyok akadva. Tudtam hogy sokat spollerez a windows, de hogy ennyit...
(#6857) proof88 SSD toolboxban néztem hogy mennyin áll nyomtatás előtt és után. Alapból windows\system32\spool\printers. Registryben lehet átállítani. hkey_local_machine\system\currencontrolset\control\print\printers\ és itt van a defaultspooldirectory.
-
modeller
aktív tag
"most belenéztem taskmanagerbe, hogy mi ír sokat "
Task managerben nem lehet megnézni, hogy melyik process mennyit irt a háttértárra. Amit I/O write bytes alatt látsz, abban benne van a hálózati forgalom is, ezért látszik durvának a hálózatot használó programok irása (chrome, remote desktop, messenger stb) de ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyit irt az SSD-re. (az is benne van, csak nem lehet szétválasztani a hálózati forgalomtól)
-
törölt tag
Ez tényleg ennyit tud csak? A 4k eredmények nagyon lassúak? Kevesebb, mint 1MB/s írás???
Windows 7 x86-ot használok és telepítettem Cache gyanánt a FlashFire programot is.
Nem alignáltam, pontosabban nem is tudom hogy kell és mire jó.
Win 7 particionálta, de azt is IDE módban, mert AHCI-ben nem megy a FlashFire, TRIM meg úgysincs benne tudtommal.
Próbálok rákeresni az alignálásra, de ha van időd pár szóban elmondod mire jó? -
fLeSs
nagyúr
mit értesz erőteljes amortizáció alatt? csak mert azon az 1-2 emberen kívül akiknek az OCZ Vertexe állítólag gyorsan romlik - ami simán lehet hibás is - nem hallottam még olyanról, hogy leamortizálódott az SSD-je. 1,3 TB írásnál 2%-ot csökkent az állapotjelző kb. 3 hónap alatt, ha ilyen ütemben halad akkor még van hátra 150 hónapom, ami több mint 12 év. 12 év múlva hol lesznek már ezek az SSD-k? én arra sem emléxem milyen vinyóm volt 12 éve. azóta volt már milliónyi másik.
-
törölt tag

Ezen lenne jó valamit javítani. -
fagy53
nagyúr
Szűk három hónap alatt 1TB az összes és 12 GB/nap írásmennyiségem a HD Sentinel szerint. Az utóbbi időben sokat csökkent, mert jóval kevesebb a teszt és közeledik a normál használathoz. Semmi állapotromlást nem tapasztalok és egyetértek az utolsó bekezdéseddel, ilyen szemlélettel vettem meg én is ezt az SSD-t. Azzal kiegészíteném, hogy nem éri meg a leggyorsabbra hajtani,mert egyrészt nem érezhető a mindennapokban az SSD-k közötti különbség, soha nem érzi meg a tulaj, hogy jóval több pénzért arányosan nagyobb használati értékkel bíró eszközt vett, másrészt meg olyan gyors az erkölcsi amortizáció, hogy a kiadott pénz egy részét mintha a - csatornába dobtuk volna - érzés uralkodik el rajtunk a vásárlásnál.

-
fLeSs
nagyúr
nekem is kb. ez a véleményem.
én febr. végén vettem az SSD-t, szal három hónap alatt jött össze az 1387 GB, de ebből kb. 400 GB tesztelgetésre ment el 2 nap alatt (az egyik cikkemhez), szal kb. 1 TB három hónap alatt a valós adatmennyiség, ez 90 napra levetítve kb. 11 GB/nap.
azt azért tudni kell, hogy a host writes-ban nincs benne a wear-leveling 1,1x-es szorzója, szal a valós írás elméletben a host writes 110%-a. -
WiZARD
veterán
majd napi 60 forintot bedobok egy perselybe, és akkor 2 év alatt megvan az ára a mostaninak

ennél több elmegy minden hülyeségen. elavuló vga, cpu, ram, telefon, autó, stb

de hogy ne mondjátok, hogy szórom a pénzt, megpróbáltam most áttenni a vinyóra a chrome cache-t, de nem sikerült. :p
remote desktop clienst lelőttem, az nem kell mindig, de annál főleg nem értem mit ír ennyit... -
WiZARD
veterán
nekem 58 nap alatt lett 700-800 giga írás (nem tudom pontosan mennyi, első 1-2 nap sokat baszakodtam ghostolással, azzal elment 200-300 giga, és most smartban 1,01 TB-t ír)
ez napi 14 giga.
most belenéztem taskmanagerbe, hogy mi ír sokat (1 napja rebooltam, szóval 1 napnyi cucc):
3 chrome process írt sokat > 3,2 giga (maga a "fő" chrome process) - 0,4 giga (facebook) - 0,27 giga (flash)
remote desktop - 2,8 giga (ez nagyon meglepett)
windows live comunications platform - 0,44 giga (ezmi?)
a többi elhanyagolható...igaz nem is tiltottam le, semmit, nem tettem át cache-t másik vinyóra stb. és 24/7 megy a gép. (egyedül torrent megy másik vinyóra)
de nem izgat, arra van hogy használjam. van rá gari, meg 2 év múlva úgyis lesz bőven olyan ssd, amire úgyis le akarom majd cserélni

-
cszn
őstag
Ja meg, ha valaki sokat szokott nyomtatni, illetve nagy képeket meg ilyesmit nyomtat, annak hangsúlyozottan, érdemes (inkább kötelező ha jót akar magának) a spoolert átrakni vinyóra. Most néztem meg 1 oldal (tele nagy felbontású képekkel) nyomtatása nálam most 3 gigát ír! Figyeljetek oda rá!

-
cszn
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Amit érdemes: AHCI módban menjen ne IDE-ben (biosban beállítani, ha OS telepítés után állítod át akkor a registryben kell matatni, amúgy meg simán), alignálni a formatálás előtt (ha win7-et teszel fel az magától megcsinálja telepítésnél), töredezettségmentesítést kikapcsolni (win7 alapból megteszi), lapozófájlt kikapcsolni vagy átrakni vinyóra (esetleg), hibernálást kikapcsolni (kis ssd-nél a hely miatt ha nem kell), rendszervisszaállítást kikapcsolni, trim parancsot bekapcsolni (nálam a win7 megcsinálta ezt is).
Egyébként innen lehet szemezgetni. Itt meg az alignálás van szépen leírva.(#6836) radi8tor1 Innentől már linkelni fogom valamelyik hozzászólást

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
A TRIM funkció megoldja a "karbantartást" Win7 alatt AHCI módban.
Arra ügyelj, hogy AHCI-re kapcsold a vezérlőt a BIOS-ban telepítés előtt.
Telepítés után megoszlanak a vélemények mit kell/célszerű megtenni. Sok RAM mellett a lapozófájlt mindenképp kapcsold ki. Ha további finomságokat szeretnél beállítani, akkor a TEMP könyvtárakat átrakhatod HDD-re, vagy Ramdisk-re. Mindet leírták már itt a topicban.
Azt is vedd figyelembe, hogy napi 20GB írásnál az Intel 5 évet vállal az SSD-re. Értelemszerűen, ha kevesebbet írsz rá, akkor jóval tovább fogja bírni (elvileg).
-
degec
senior tag
ÜDV !
Szakértőket kérdezem Tisztettel !
OCZ VERTEX 2, SSD-t néztem ki (saját kút fejem és cikekk-tesztek alapján) vagy be magamnak..
vélemény róla? jó választás? kizárolag oprendszernek lenne meg a programoknak.... van e gyorsabb esetleg ilyen áron stbstb minden érdekelne pro és kontra..mégvalami kellene: USA ból rendelném, melyik "NETBOLTból" tegyem, mert eggyiket sem ismerem...
Köszi szépen a válaszokat !

-
concret_hp
addikt
kell ezekkel valami speciálisat csinálni egyébként, vagy ugyanúgy használandó, mint egy sima vinyó? (mittomén töredezettségmentesítés (bár az tudom, hogy nem kell) vagy spéci karbantartó szoftver vagy bármi)
-
cszn
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Azért nem egészen, de előkelő helyen van. Ez egy elég jó összefoglaló.
(#6829) Hint az nincs. Túrni kell az aprót meg az árgépet

(#6827) sanzi89 64 gigásból jó vétel a 425-ös Kingston. Rossz tapasztalat volt néhány itt a topikban (meghalt az ssd) de sztem nem több mint bármilyen más hardvernél. Sebességben igen nagy ugrás az ssd (notebookban még inkább jöhet), jelenleg talán ez a legokosabb lépés egy gép gyorsítására (szerintem).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen, ez 2. generációs változat 3.25"os beépítőszettel.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Gianninál van ez:
SSD 80Gb SATA2 Intel X25-M SSDSA2MH080G2R5 --> ez ugye a legújabb szériűs meg minden?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Nem olvastam végig a topikot, ezért előre is elnézéseteket kérem!
Az volna a kérdésem, hogy mlyen 64GB-os SSD-t ajánlanátok? Illetve mennyire nőtte ki magát az SSD a "gyermekbetegségeiből"? Vannak esetleg itt a fórumon konkrét negatív tapasztalatok? Érdemes-e csak azért váltani SSD-re, hogy a noti gyorsabb legyen? Amikor várni kell a gépre mindig csak a HDD teker. Aksi üzemidő annyira nem fontos.
Köszönöm!
-
cszn
őstag
válasz
ntraxxx
üzenetére
Ja, most nézem hogy volt itt a PH-n egy tesztben a kettő. Akkor az intel még valamivel gyorsabb is szóval szerintem nem kérdés.

-
cszn
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
32-34 körül lehet kapni a 40 gigás Intel X25-V-t. Most már úgy néz ki több helyen tényleg lehet kapni (bizonyítja, hogy már nekem is van
). Vagy jó vétel még 36 körül a 64 gigás Kingston 425-ös.(#6818) ntraxxx Én a kettő közül az Intelt választanám. Árban jobb, több hely. A sebességben nem vagyok képben, de nem hinném, hogy sok különbség lenne.
-
ntraxxx
tag
Sziasztok!
Melyiket vegyem szerintetek!
OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT60G
vagy
Intel 2,5" 80GB SSD (SATA2 / X25) (080G2R5)melyik a gyorsabb?!
Előre is köszi!
-
concret_hp
addikt
valszeg szükségem lesz egy ssd-re win + egy adatbázis menne rá. sima vinyót sz@rrá töredezi az adatbázis, azé' kell az ssd. min 40gb-s kellene, (de inkább 64) mi a legjobb vétel? pár ezres ide-oda nem számít.

-
MrCsiT
addikt
válasz
üzenetére
Szia!
Bár SSD-m az nincs, de a Win7 az mindig megcsinálja a 100MB-s boot partícióját, ez nem SSD specifikus. (Sőt, jártam úgy, hogy szektorhibás lett a hdd-m, amin a Win7 futott, és Ghost-tal a 100MB-s és a C:-t mentettem le, majd hdd csere után töltöttem vissza rá, és így működött rendesen a Ghost-olt Win7, szóval kell neki.. )
Üdv:
Mr.CsiT -
VGYke
addikt
-
törölt tag
válasz
g.gergo
üzenetére
Pici segítségre volna szükségem.
Használtan hozzájutottam egy G.Skill FS-25S2S-64GB SSD-hez.
Úgy tudom JMicron-os és nincs TRIM
A következőket csináltam:1. BIOS-ban AHCI mód
2. Win7 install, saját particionálásával, így csinált 100MB külön particiót valamiért. Ez mire jó?
3. Installáltam a FlashFire-t. Restart után nem akart elindulni, kékhalál. (nem támogatja az AHCI módot?)
4. BIOS vissza IDE mód - Win7 indul IDE módban
5. Apacher SSDOptimizer-t feltettem.
Kérdésem, hogy mit tehetnék még, hogy a rendszerem gyorsabb legyen? A FlashFire mennyi RAM-ot használ tárnak? Tudom növelni esetleg?
-
VGYke
addikt
Ugye SATA3-as SSD még nincs?
-
fLeSs
nagyúr
Az SSD-men 1381 GB írás van, és a media wearout indicator még mindig 98-as értéket ad vissza (nemrég váltott 99-ről). Ilyen ütemben haladva egész sokáig jó lesz kivéve ha idővel hirtelen nagyokat esik.
-
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Most már értem mi a fennakadás oka: nem csak elindítani kell!
A diskpar pl. így működik. -
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Akkor szvsz a hiba a gép mögött lesz.
Rossz útvonal, rossz kapcsolók stb. -
Bagira01
veterán
Nem, mivel snv125-s2 40gb helyett kaptam gariból, azt nem is nagyon tudtam használni annyira gyorsan kifingott, szóval lényegében transcend után jó ideig ősrégi ide hdd volt aztán ezt nem bontottam ki mert el akartam adni, végül megmaradt. Egyelőre nincs vele semmi gondom 38% van lefoglalva, win7 elég sokat foglal, nem kapcsoltam ki semmit úh teljes valójába az ssd-n van. Az biztos h annyiért nem venném meg mint amennyibe itthon kerül, de más alternatíva nem nagyon van

Aktív témák
- Arc Raiders
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Motoros topic
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)