Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
1. Működik a TRIM??
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
leginkább csak olvasó/kérdező vagyok ebben a topikban, mintsem válaszoló, de mintha az OCZ-kkel több probléma lenne (firmware gondok, de javítsatok ki ha tévedek). a kingston meg lassú, de megbízható. a lassúságot meg leginkább csak benchmarkokban és extrém szituációkban veszed észre (vagyis nem veszed észre
). -
MrCsiT
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
Ha picit jobbat szeretnél, én a Crucial M4-et javaslom, van sata 6gb-s csatid, azon az gyorsabb lesz, mint a Kingston - és ez saját tapasztalat

Kérdés, mindenkihez : Szerintetek, a fentebb linkelt M4-nél - amire 415/95 van írva, de nálam azért picit jobban megy , és az itt írt, 550/95 MB -s sebesség fejlesztést takar, vagy simán csak kozmetikát : az 550/95 -ös értéket 128k -val mérte a gyártó ?
(gondolom, a 415/95-öt meg nem
) -
deicide
veterán
-
-
cszn
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Akkor valószínű úgy klónoztad, hogy az egész partíciót és a cél partíció méretét arányosan növelte/csökkentette a forrás partíciónak megfelelően. Lehetne átméretezni de mivel más gond is van leírom én hogy csináltam.
Particionáltam az egész ssd-t amekkorára csak lehetett win7 alól. Én alignáltam is, azt most már nem is tudom, hogy igazából ilyenkor kell e vagy itt is megcsinálja magának, mint amikor a win7 telepítésnél engeded neki csinálni. Ha nagyon bele akarsz mászni
akkor itt megteheted. Megformáztam. Aztán Norton ghost-tal (dos-os bootcd én 11.5-öt használtam, de más program is jó) lementettem valahova a vinyóra egy image-be a rendszermeghajtómat (a lényeg itt ebben az, hogy csak a fájlrendszert szedd le). Átghostoltam a lementett rendszer image-t az ssd-re. Aztán vinyóról indítva a win7-et bootsect-tel (le lehet szedni innen-onnan, egy kis fájl az egész. Isohunt-on mondjuk asszem fent van.) átraktam a bootsector-t az ssd-re. bootsect /nt60 x: a parancs ha minden igaz (ahol az x az ssd meghajtó betűjele). Ezután felcserélheted a boot sorrendet és mehet az ssd-ről a bootolás.
Az ide/ahci átállítást célszerű még az első ghostolás előtt megcsinálni (a reg fájlos móka) és ki is próbálni, akkor azzal később már nem kell bajlódni.
-
deicide
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
jajjajj
Ha megparticionáltad és formázod, azt a win7 beépített lemezkezelőjével tedd és NE ADJ neki meghajtó betűjelet!! Ezután pl acronis true image programmal át tudod klónozni a rendszert az SSD-re. Amint a klónozás kész, az előző rendszerlemezt húzd le és úgy bootoltasd az SSd-ről, illetve természetesen a biosban is állítsd át a bootsorrendet.
-
deicide
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Indítsd el a total commandert, keresd meg a filet, jelöld ki, file menü/hozzárendelés, ott tallózd ki a regedit.exe-t (windows gyökérben van).
Ezután ha duplakattolsz rá, már nem a winampot fogja betölteni, hanem hozzáadja a kulcsot a registryhez. Ha ez megvan, restart és a biosban állítsd át AHCI-re. -
cszn
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Neked annyira nem lényeges mert szendforszos. Ha jól sejtem valami 55 giga körül tudod formázni, ebben benne van a biztonsági tartalék is. De azért pár giga maradjon szabadon, a windows is jobban szereti.
babicsbalu az x25-v esetében az az ideális ha max 30 giga van rajta tehát kb 7 giga szabad hely.
(#9286) Márton Persze, párszor teleírhatod nem nagy ügy csak folyamatosan ne legyen tele.
-
DV
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Erdemes NTFS-re formazni, hogyha win7 megy fel, akkor csak olyanra tudod.
"Az alapértelmezett üzemmód a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ)."
Az SSD-n erdemes kb. 20% szabad helyet tartani, hogy az elettartama hosszabb legyen, hogyha Sandforce-vezerlos az SSD, akkor nem kell ezzel foglalkozni.
Rendszert atrakni, pl. Acronis True Image.
Hogyha XP-t tervezel feltenni az SSD-re, akkor az SSD-t alignalni kell telepites elott, vagy egyszeruen meg lehet formazni Vista-val vagy win7-el es utana mehet fel az XP (ekkor mar nem kell az XP-vel formazni!).
-
válasz
adamssss
üzenetére
Félreértettél, tudja azt, de napi használatban kb 2-4%-ban hasznos.
Ami nagyban számít az a 4K értékek, ha az AHCI is működik a gépedben akkor a 4K 32Q teljesítmény, persze a 4K 32Q előnyéhez legalább 2-4 magos proci is szükséges, hogy kihasználd. -
cszn
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
FleSs fejtegetése. Nem tudom, hogy minden körülményt figyelembe vett e, de valószínűleg tényleg túl van lihegve az ügy. Jó pár évig biztosan tudod használni, másképp nem is adnák ki ezeket szerintem.
50e környékén mozgott az X25-M, de köszönhetően a forint gyengélkedésének most többe kerül, így jó szívvel nem lehet ajánlani. Egyébként ősembernél érdemes nézelődni, ott elég nagy a választék. 40 környékén van jó kis ocz agility 2, ez 60 gigás, valakinek van is itt majd tán jelez, hogy milyen gut.
-
Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Építő/felújító topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hardcore café
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB vízhűtés gyári dobozában garanciával!
- Lenovo TAB M11 tablet
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

).
(gondolom, a 415/95-öt meg nem

akkor