Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
Romanow
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy ssd-t,és még nem volt előtte. Egyik ismerősöm azt mondta hogy ne formázzam mikor telepítek Win.-t rá,mert elszáll!!!
Valaki tudna ebben segíteni? Fontos lenne!
Köszi előre is.
Üdv.

-
kisorosz
tag
Sziasztok!
Van egy KINGSTON SV200S3128G SSD, rendszer meghajtó, windows 7 került rá. Az elején még szépen gyorsan ment, viszont most valami baja van
iszonyat lassú. próbáltam rendszert újra tenni rá, de az elején elkezd pörögni , aztán egy helyen megtorpan, és jóformán megáll. Szóval, az elején hozza a sebességet, de egy pár másodperc után meg áll, nem csak a telepítés, próbáltam másolni is rá, de ott is ugyan ezt csinálja. külsővinyóba raktam be, usb3ról másoltam elején mint a villám, aztán harmad tájt (egy 5 GB film) megállt, és nem akart moccani.
Elv legfrissebb firmware van az SSDn, elv. Esetleg valamilyen programmal teszteljem (AS SSD?) vagy mi lehet a probléma? (Ebayről lett véve az SSD, nem tudom, ezeket tudják hamisítani? csak az a bibi, hogy az a elején működött rendesen.) -
fogtunder
nagyúr
válasz
storm4
üzenetére
nekem is ez volt, párszor meg kellett csinálni a tükrözést, mire jó lett és még első nap leesett 99%-ra, azóta nem változott napi használat mellett, bár még csak másfél hetes. a teljes írt adatmennyiség olyan 300GiB. kíváncsi vagyok a jövőre.
mod: nekem a defraget automatikusan tiltotta a win7, mikor áttükröztem hdd-ről. ezek szerint ezt nem minden esetben teszi meg?
-
mzso
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz épp most találtam rá én is. Nem csoda, hogy eddig nem találtam ilyen ostoba névvel.
A többit majd meglátom, ha hiányát érzem majd visszakapcsolom.
-
W7-nél -> Lemeztöredezettség-mentesítő
W8-nál -> Meghajtók optimalizálása
Ha szolgáltatás szinten tiltod, akkor a particionálási műveletek sem fognak menni a lemezkezelőben. Ezt elkerülendő(már ha használod a lemezkezelőt ilyen célra) elég, ha csak az időzített töredezettség-mentesítést tiltod le (ha automatikusan nem tette meg volna az OS). Ehhez futtasd a dfrgui-t, a többi egyértelmű lesz. -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok! Köszi!
mzso! Töredezettségmentesítés magyarul. -
mzso
veterán
A defrag szolgáltatást, hogy tiltom le? Nem bírom kitalálni a milyen néven fut magyarul és így nem tudom kikapcsolni.
-
válasz
Anfänger
üzenetére
Akkor ennyi. (mondjuk lehet, hogy egy amolyan "egészségügyi lassú formázás" helyretenné, de ahhoz idő kell, meg bizonyos szoftverek megfelelő ismerete, ráadásul max sebességmérőben lenne változás, OS alatt ebből semmit nem éreznél meg. Én anno a Samsung 470 kapcsán megléptem ezt, de ott már néha laggolt az SSD, szóval kellett: [link])
Henker2 - "Ja! És van még 2db 3,5 HDD-m amik szintén AHCI-re lettek így állítva! Ez nem gond?"
Nem gond. -
Vegitaa
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kössz!
-
Vegitaa
senior tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Az oké, de még annyi se legyen.

Egyenlőre nézegetem még itt a formázós progikat, s mivel több opció is lehetséges a formázásnál az értékeket illetően, ezért kérdeztem.
Egyáltalán van nagy jelentősége SSD esetében, hogy mekkora mondjuk a "sector per cluster", vagy az "allocation unit"?
-
válasz
Vegitaa
üzenetére
Rendszerpartícióra szükség van.
A rejtett partícióról van szó inkább...
Vista/W7W8 lemezkezelőjével is leformázhatod(miután minden partíciót töröltél róla) és akkor minden rendben lesz(nem lesz rejtett partíció sem). Telepítési segédletemben meg ott a parancssoros módszer, amit a telepítőről futtathatsz, úgy is kivitelezhető (a rejtett partíció jogosultságáról/szükségességéről is olvashatsz) -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Feltelepítettem,de nagy változás nem lett sajna.De köszi.

Lehetséges,hogy valami hiányzik még?
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lehhe, ha leformázok egy SSD-t (mondjuk Active Partition Manager, vagy Parangon Partition Managert használva) a formázási lehetőségeknél a szektoroknál, ill. az "allocation unit"-nál milyen értékeket kell megadni?
Köszi!
-
-
Henker2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez a leiras kb jo most is?
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a tanácsot,meglesem.
-
válasz
Anfänger
üzenetére
Telepítsd fel a megfelelő IRST driver-t.
Intel® Rapid Storage Technology 11.7 (iata_enu.exe)V.Dave #48061
Nincs érdemi változás sebességben, ami meg igen, azt nem a FW okozzaHenker2 #48064
Igen, ez teljesen rendben van.Danex #48068
SATA2-es porton azok jó eredmények. Ha esetleg még nem tetted meg, akkor az OS-ednek megfelelő AMD Chipset driver-t telepítsd fel. -
Henker2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja! És van még 2db 3,5 HDD-m amik szintén AHCI-re lettek így állítva! Ez nem gond?
-
Henker2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Üdv!
BIOS beállítási problémám volt!
Ez így már ok?

Alaplap: ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP
SSD: Corsair Force GT 60GB SSD -
V.Dave
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is feltettem, minden simán ment, kb 30mp volt az egész folyamat. A gyári firmware-val ezt produkálta:

Ez pedig az új:

Tanulság: Kevesebb lett az olvasás, ráadásul a kondíció is leesett 99%-ra

-
válasz
kisferi
üzenetére
Meg kell nézni, hogy melyik SATA porta van kötve HDD és melyikre az SSD. Ezt követően pedig a BIOS-ban ellenőrizni, hogy ezen SATA portok azonos üzemmódban mennek-e (IDE avagy AHCI)
Ez a jelenség, amiről írsz, tipikusan akkor fordul elő, ha a HDD SATA IDE módba konfigurált portra van kötve, míg az SSD meg SATA AHCI módba konfigurált portra.
Az XP nem támogatja alapból az AHCI üzemmódot, így az arra csatlakoztatott eszközöket sem látja.
Első körben ezt kellene ellenőrizni(csak ellenőrizni) és semmit sem módosítani! -
kisferi
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. A kollégám vett egy SSD-t és rátelepítette a Windows 7-et. A régi winchesterén maradt az XP. Bootoláskor ki lehet választani, hogy melyik op.rendszerrel induljon. Ha az XP-vel indul el, utána amikor az op.renszer betöltődött, az SSD-t (amin a windows 7 van) nem látja mint meghajtót. Előre is köszönöm a segítséget.
-
khorvat
senior tag
válasz
Anfänger
üzenetére
Csak vissza kell keresni a "Crucial" szóra a fórumban
Nekem eddig minden rendben az új FW-vel win8 64bit alatt 460/200 sebességgel hasít!
Érdemes a boot imaget letölteni a gyári oldalról és azzal frissíteni, semmi adat nem veszett egyetlen Crucial FW frissítésem alatt sem, de persze mindig csináltam biztonsági mentést előtte az SSD-ről! -
válasz
Henker2
üzenetére
Nem, nem lehet annyi (ha intel sata portra kötötted, nem tettél fel bisz-basz chipset driver-t, W7 AHCI vagy megfelelő IRST drivert használsz, alignálás is oké és All 0x00 Fill-ben mérsz)
Szaladj át rajta, minden le van írva: [link]UI: Az alignálást meg a driver-t így ellenőrizd, ez a legegyszerűbb: [link]
-
Henker2
addikt
Üdv! Megvan a Corsair Force GT 60GB-os SSD-m. Egy ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP lap van alatta. Miért lehet az, hogy a CrystalDiskMark-ban lemérve csak 160-as olvasási és 60-as irási sebesség jön ki csak?
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
A crucial M4-hez melyik jelenleg a legfrissebb FW? Mert nekem a 000F van rajta.
Ès hogyan érdemes frissíteni? Win alól,vagy usb-röl?
Egyáltalán kell-e frissítenem,vagy hagyjam ezt ? Ezen van épp a win7.
Segítségeteket elöre is
-
Kint vannak az új Firmware-ek a 840-es szériához
W8 alól már fel is húztam Magician-el(nem destruktív), olybá tűnik minden rendben. [link]
Ettől függetlenül csak saját felelősségre frissíteni!!!
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje tulajdonosa vagyok egy vertex4/256-nak, és az érdekelne hogy szerintetek normálisak e [EZEK] az értékek? Láttam már gyorsabbat is, de ha azt mondjátok oké akkor megnyugszom
Az ssd beüzemeléséról szóló cikkben található dolgokat elvégeztem, fv a legújabb. (1.5)
Köszi! -
Bodor
veterán
válasz
Vitocska
üzenetére
Nem evvel a programmal kell mérni.
Ezt olvasd el, és a cikk alján a " Még egy utolsó ajánlat:" részben írt programmal mérj, ahogy le van írva, mert az Agility Sandforce vezérlős.üdv
-
Vitocska
tag
enyimre valaki ?
-
AndrewTdi
addikt
Samsung 830 mekkora üzemi hőfokig mehet el? (nem hűtött helyen van)
-
CarrGomm
aktív tag
Ok, kösz mindenkinek. Akkor reinstall.
Sata 2-n vagyok egyébként, úh nem lesznek a legjobbak a sebességek amúgy se, de a többit megoldom. -
Bodor
veterán
válasz
CarrGomm
üzenetére
Most tényleg újra kell telepítenem a win-t ahhoz jó legyen az alignálás partíció törlésével és win telepítővel való újrapartícionálással?
Igen.
Ezt alaposan olvasd át, szerintem .
No meg a benne lévő linkeket is.
-
apro
senior tag
válasz
scope2007
üzenetére
Hali
Nyugodt szívvel tedd bele azSSD-t,én egy ősrégi Toshiba Szatellit L-20-as leptopba tettem egy Samu 64Gb-és 470-es SSD-t(.ja és ez is csak Sata 1-es.) és óriási teljesítmény növelést jelent hidd el (az SSD-14.900FT)-volt + tettem bele 2GB ramot és simán veri "érzésre" a mostani Acer...120000.ft Tescos gépeket.
hali -
CarrGomm
aktív tag
Ok, kösz a gyors választ mindenki!
És a másik dolog? Az alignálás tényleg ennyire fontos?
-
scope2007
addikt
válasz
CarrGomm
üzenetére
2. azon be parázz.. [99%]
a samsung 830as így számolja.. az a 99% az valójában 99,9999999% ez így jó, mindenkinél ilyen1. nem kell számolgatni.. ezt elindítod és látni: AS SSD Benchmark
ami a képen zöld OK ott jelzi, hogy jó-e

-
scope2007
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
E8400ről váltottam még anno I7 930-ra, akkor ugye még HDD volt a gépben, és windowsban, 2Dben semmit se lehetett észrevenni a cserét illetően [persze játékban igen], aztán jött az SSD a gépbe és atom gyors lett minden, végre felváltotta valami a leglassabb eszközt a gépben. Én így voltam vele.
úgyhogy szerintem még egy egymagos gépet is felpörget nem kicsit, majd beszámolok róla, hogy hogyan muzsikál az ismerősnél... 1-2hét max és sztem meg lesz oldva a kérdés -
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
Két kérdésem lenne:
Samsung 830-at Easeus Partition Managerrel előre partícionáltam ill. formáztam, hogy a win ne hozza létre azt a 100 megát, de a telepítővel azért újraformáztam. Az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" c. cikkben keírtak alapján megnéztem, hogy az alignálás rendben van-e. Én azt osztás után azt a bizonyos 7,875-ös értéket kaptam, ami ugye nem ok. Miért nem lett ez így jó? Előző hdd-met is így formáztam két hete, poénból ott is megnéztem, hogy mi lesz ez a szám és akkor kerek számot kaptam, pedig ugyanez volt a módszer. Most tényleg újra kell telepítenem a win-t ahhoz jó legyen az alignálás partíció törlésével és win telepítővel való újrapartícionálással?Másik dolog meg, miért van az hogy egy pár órás ssd-re 99%-os kondíciót ír a hdd sentinel?

Kösz!
-
fagy53
nagyúr
Az SSD nem a szekvenciális sávszél miatt veri elsősorban a HDD-t, hanem a hozzáférési, elérési idő rövidsége az, ami miatt pl a kis fájlok gyorsabban olvashatók, másolhatók az SSD-vel, ez pedig megy az SATA 1 csatolón keresztül is. Az egyre nagyobb sávszélt engedő szabványok a szekvenciális sávszél növelését teszik lehetővé, ez pedig a nagy fájlok kezelését segítik, rövidebb ideig tart több GB-os fájlok másolása.
-
scope2007
addikt
nem az a lényeg itt most.
a sebesség fontosabb, és nincs szükség nagyobb tárhelyre, mert az van (USBs külső 1TBos HDD)
és persze, hogy nem fog menni olyan gyorsan mint sata2őn, de abba a gépben most egy ősrégi 40gbos maxtor talán 5400es is (ezt nem tudom nem az én gépem) de az tuti ha felismeri a gép [remélem], akkor többszörösen gyorsabb lesz minden XP alatt... ja igen, XP lesz a gépen továbbra is. -
soultrapp
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
nekem nyáron sincs melegebb mint most 28fok...
akkor lehet nem rakom le a ház aljába,mert a max 37-38 akkor még belefér.lent meg nem tudnám rögzíteni,tudom hogy nem muszáj,de engem megnyugtat ha fixen van.
a régi kecóban volt 31fokos állandóan.
dehát ez van...
pedig a mostani házam jobban tetszik. -
Danex
addikt
Hello, van egy samsung 840 series 120gb-os SSD sata2-es porton
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64
-----------------------------------------------------------------------
[SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 255.750 MB/s
Sequential Write : 130.859 MB/s
Random Read 512KB : 241.032 MB/s
Random Write 512KB : 128.881 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.063 MB/s [ 3677.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 23.817 MB/s [ 5814.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 152.681 MB/s [ 37275.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 126.602 MB/s [ 30908.8 IOPS]Test : 500 MB [C: 27.1% (28.9/106.4 GB)] (x2) <1Fill>
Date : 2012/12/13 18:45:57
OS : Windows 8 Professional [6.2 Build 9200] (x64)és a problémám az lenne, hogy a többi itt található tesztképeken a 4K részben többnyire mindenkinek legalább a duplája van. ha jól tudom pont ez az érték az ami úgy a mindennapi használat során fontos lenne nem?
Alignálás ment, achi módban van, amd-s gigabyte alaplapom van
Mi lehet a probléma?
-
chillis
csendes tag
Sziasztok!
Egy új kiadású notebooknál Asus S56C-nél 24 G-s SSD van benne. Az eddig átolvasott hozzászólások alapján nem sok értelmét látom ennek a méretnek WIN7 telepítéséhez. Érdemes-e erre telepíteni a mérete ellenére, vagy túl sok nyűg lesz vele? -
scope2007
addikt
üdv!
vajon felismeri-e egy ősrégi deszka az ssdt?
sata1es lap,
ASUS P4P800S-X-ről lenne szó, ismerős megpróbálkozna egy kis ssdvel, hátha gyorsítana rajta, mert a jelenlegi hdd úgy is haldoklik.Intel 848P MCH
Intel ICH5
Built-in ICH5 támogatás
2 x Serial ATA -
soultrapp
senior tag
hello!egy samsung 830 128gb ssd-nek mennyi a megengedett max hőfok?
Mert a régi házamban 31 volt,de most az újban,hogy nem venti mögött van már 37fok játék közben.az sok? -
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Tegnap megvettem a 128GB-os Crucial M4 -et,azelött egy sata II-es OCZ Vertex 2-en volt a win7 OS és azt kell mondjam,hogy érezni a külömbséget mind boot idönél,mind programok megnyitásánál.
Már azt sem mondhatom,hogy sok szabad hely van rajta ( 37 GB/119)-nél járok.A bootidö hidegindításnál a win felállásig 17 sec-re csökkent ez a Vertex 2-nél 21 sec volt. Restartnál 13-14 sec. ez az idö,a Vertexnél 19-20 sec.-hez képest. Tudom,nem eget verö külömbség,de mégiscsak tempósabb az M4. Nem bántam meg a vételt,igaz,csak tegnap óta van a gépemben,de a párom gépében is ilyen tesz szolgálatot hibátlanul immár egy éve,szóval csak ajánlani tudom.

-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Megvan a probléma.
Bocs hogy fölösen irkáltam. 
Ha lefagy a firmware update az az AHCI beállítások miatt van. Legalábbis OCZ-nél tuti. Én ott rontottam el hogy bár beállítottam AHCI-re az "Onboard SATA/IDE Ctrl mode"-ot, viszont volt egy másik beállítás is a BIOS-ban amit át kellett állítani AHCI-re ("SATA RAID/AHCI mode") és azt nem vettem észre.

Így már hibátlanul megy.
-
ez_meg_emaz
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Megprobálom tömören leírni a problémám:
Adott egy OCZ Vertex 3 120Gb-os SSD. Most vettem. Néztem leírásokat, telepítés előtt érdemes firmware-t frissíteni. Logouton van is egy régebbi leírás hogyan kell. OCZ oldalárol leszedtem a legfrissebb frissítő szoftvert, elolvastam az OCZ hivatalos leírását a folyamatrol (AHCI, WIN7, nem saját magárol frissíteni).Firmware update szoftvert elindítom rámegyek hogy firmware update, kiírja hogy úgy tűnik hogy a legfrissebb firmware van rajta, de felajánlja hogy frissítem-e mégis. Rámentem hogy frissítsen. Megjelenik egy állapotjelző csík, kiírja download, le is szedi szépen, után jön az hogy installing update és itt 0%-nál csontra fagy az egész win (a számítógép hibátlan amúgy, nem szokott fagyni, még teszteltem is napokig a gépet hátha az a gond).
Többször is megpróbáltam mindig ugyanez van... csak a restart segít. Ez azért lehet mert a meglévő firmwarenél valóban nincs újabb és újra azt akarja telepíteni rá? Vagy ilyenkor valójában dolgozik csak ez több mint 20 percig tart (secure earse-t is csinál esetleg) ? -
kerekfej
őstag
-
kerekfej
őstag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Samsung 840-es 100% kondícióról indul és körülbelül 100-150GB írás után esik 1%-ot, mert 99,99%-ot 99%-nak mutatják a programok. Mindig a legfrissebb aktuális HardDiskSentinel-el kell ellenőrizni!
-
belashx
senior tag
válasz
storm4
üzenetére
Én sem gondolom, hogy ennyire rossz lenne. Talán téves adat, bár kevés a tapasztalat ezekkel, de annyit azért csak fejlődött a technika, hogy rosszabb ne legyen (ennyivel meg pláne), de majd kiderül.
Én meg mondom őszintén, hogy figyelmetlen voltam vásárláskor de annyira nem aggódok, max lecserélem 3 év múlva.

-
apro
senior tag
Aktív témák
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

miért?
iszonyat lassú. próbáltam rendszert újra tenni rá, de az elején elkezd pörögni , aztán egy helyen megtorpan, és jóformán megáll. Szóval, az elején hozza a sebességet, de egy pár másodperc után meg áll, nem csak a telepítés, próbáltam másolni is rá, de ott is ugyan ezt csinálja. külsővinyóba raktam be, usb3ról másoltam elején mint a villám, aztán harmad tájt (egy 5 GB film) megállt, és nem akart moccani.

A rejtett partícióról van szó inkább...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hogy lett 99-ből 100?