Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Ahogy sejtettem az SSD okoztak a gépem fagyásait...a Samu 840 hibátlanul teszi a dolgát...mondjuk a win8-am aktiválása küzdelmes volt...

Jahhh és win8as pakkot kaptam...

-
Gorneck
legenda
válasz
radi8tor
üzenetére
HDD-vel tökéletes a gép...új vga új memó volt már benne. SSD lesz a ludas...
Ha végre lesz stabil netem akkor win7tel is lesz hosszabb teszt...de már csak az SSD és OS van...ha most is fagy és már tette, akkor sajna egyértelmű mivel van gond.
De ebből egy Samu 840 lesz...

-
Gorneck
legenda
Nahh, úgy néz ki az SSD-m lesz a ludas...előbb szépen kifagyott a win7 is...de itt legalább dobott kéket...de nem tudtam elolvasni mi is volt a hiba...de vezérlőportot írt...bluescreenv nem nagyon talál dump file-t.
Épp a diablo települt...
Szal most már felteszem és teszt, de akkor átvándorlok a másik topikba...millet is lenne érdemes venni...

-
Gorneck
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha erre gondoltál, akkor kb ennyit ír:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #202 Percentage Of The Rated Lifetime UsedNincs szükség beavatkozásra.
Lehet újra kéne pakolnom a win8-at? Az szórakozik? Érdekes....

-
Gorneck
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csekkoltam...és 100%ot ír rá ki...vagy nem ezt kéne néznem?

Igyekszem magam távoltartani a szakmai topikoktól...inkább csak olvasgatok...
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Az ünnepek vége nem épp úgy alakult a gépem esetén, hogy az jóóóó legyen...szal a szitu a következő:
Játék közben úgy fagy meg a gépem, hogy a kép kifagy TS+Zene meg megy...
Ez nem csak játéknál volt így, hanem pl film esetén, de ram tesztelés közben is fagyott már ki.VGAt cseréltem, ramokból ma raktam be újat, wifi karit kiszedtem a gépeből, marad a lap ssd hdd. Mikor kifagy a gép a HDD led világít míg ki nem kapcsolom a gép. Ilyenkor már volt olyan, hogy nem talált bootolható eszközt a bios...
Rendszer win8 és nem változtattam rajta semmit, már elég régóta...Tudom vmivel ellenőrizni, hogy az SSD szórakozik e velem?
-
Gorneck
legenda
válasz
Zlin50
üzenetére
Nem, a böngikessstől...
Mert arról volt szó...arról a pár 100 megáról napi szinten.És szted mikor lesz meg az a több 100 TB?
Vagy akkor mi van, ha az egyik jósgömb 85%ot mutat a másik 100%ot a harmadik meg megint mást? Melyik hiteles?
Vagy akkor mi van, ha romlik a kondíció oszt egy fw update-től megint 100%on lesz és hónapokig semmi? -
Gorneck
legenda
válasz
Giovanny
üzenetére
Ezt mindenki maga dönti el...én nem szoktam ilyennel foglalkozni...le van írva miért jó, a többit viszont mindenki el tudja dönteni, hogy ő játszik e vele. Feltételezem aki ennyire beleássa magát a témában az képes meghozni ezt a döntést.
Jelen esetben csak azt nem értettem, hogy minek visszaírni az SSD-re (pont az írástól szeretné kímélni), mert értelmetlen amit csinál, akkor inkább ne csináljon semmit. 120/10-es vonalam van és én semmiféle gyorsulást böngészés alatt nem tapasztaltam, hogy ramdrive-ra kessselt a böngi. Napi 2-3 óra netezésbe meg biztos nem fog belehalni az SSD.
-
Gorneck
legenda
válasz
fagy53
üzenetére
3 éve használok SSDt és én se szórakozom beállításokkal.
Defragot megnézem ki legyen kapcsolva, lapozófájl és hibernálás kikapcsolva...oszt ennyi. Használom, mint egy HDDt.
(#32700) Ilsyde: Defrag alapba ki van kapcsolva az SSDn (win7nél biztos, bár van akinek nem kapcsolta ki) ezt kell csak csekkolni és ennyi.
-
Gorneck
legenda
válasz
Tigrincs
üzenetére
1, Szabad hely inkább a sebesség miatt szükséges. Nem 1-2 évre gyártják ezeket, persze ettől még nem garantál, hogy nem fárad el 1-2 éven belül, ahogy ez igaz a HDDre is.
2, Igen érdemes.
3, Mint egy HDDt, AHCIbe kell telepíteni, amit a BIOSba tud beállítani, ha tudja persze a lapod. -
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs
üzenetére
Fogod felrakod rá a rendszert és mindent amit szeretnél használni vagyis szoktál használni...úgy mintha egy vinyóra telepítenél.
AHCI módba téve a gépe vezérlőjét, ha van rá lehetőség.Aztán a progik adottak...a topikba kb 1-2 oldalanként bele lehet botlani mivel is tesztelnek...és ennyi.
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs
üzenetére
Nincsen. Mivel annyira nem régi az SSD. Én még mindig azt mondom, hogy senki se fogja neked megmondani mit bír...majd az idő eldönti. A lényeg, hogy csak olyan dolgokat tárolj rajta amiért nem kár.
Mit akarsz tesztelni? Sebességet? Esetleg megnézni, hogy kb meddig fog menni?
-
Gorneck
legenda
válasz
bb.bocs
üzenetére
Sztem itt senki se jós...így nem is fogja tudni megmondani meddig megy majd az SSD amit veszel.
Olyat válassz amin sok gar van és legyen mentésed arról amit esetleg SSDn tárolsz, vagyis ha vége ne legyen baj, hogy elveszett."Kímélő" beállításokról meg 1es hszbe találsz linket.
-
Gorneck
legenda
válasz
Formaster
üzenetére
Én egy 32es Samu SLCvel kezdtem 2-3 éve...mivel OS alá lett véve így kb letojtam mi van ráírva...több, mint két évig azt használtam. Ha nem olyan áron kaptam volna a Micronom, mai napig nem cseréltem volna le, pedig volt nálam revodrive is...általános használat mellett semmit se vettem észre abból, hogy mi van a gépembe. Persze, ha melóznék/tömörítenék/másolnék vele/rajta biztos más lenne a szitu, de csak használtam.
Soha semmit nem kapcsoltam ki (hibernáció és lapozófile kivétel, de ezt hddn is kikapcsoltam), ahogy a M4nek megfelelő Micronon sem...
Szal használom, mint egy vinyát és ennyi...de amit itt egyesek tudnak bohóckodni az már vicces...pont ezé hagytam fel ennek a topiknak az olvasásával anno, mert túl van az egész misztifikálva...mostanában benézek néha néha egyáltalán nem bántam meg, hogy távolmaradtam tőle... -
Gorneck
legenda
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem is az van, igaz a címke micron...de a belső szvsz uaz...és annyira remeg a számszéle a parától, hogy inkább be se kapcsolom a gépet többet...
Irónia...

-
Gorneck
legenda
válasz
üzenetére
Ez a progi kiírja oké e minden...
-
Gorneck
legenda
válasz
Termi16
üzenetére
Sztem meg, ha az egy C300, akkor az pedig sata 3-as lesz.
Típus alapján meg tudod nézni még mielőtt bármit is csinálnál...
És mi alapján erősítette meg? A címkén van egy típusszám ami alapján beazonosítható a termék, ha az alapján sata 3, akkor az sata 3...hacsak nincs elcímkézve.
Nekem Micron M4em van...vagyis Crucial.
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Még mindig...ezt neked senki se fogja tudni megmondani...
Nemtom milyen driverre gondolsz...
Régen se kellett...3 éves Samum köszöni szépen jól van... -
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nincsenek tényleges adatok...de általában ha egy SSD meg akar halni, akkor meghal...nincs nagyon köztes, mint HDD esetén...
HDD jobb választás ilyen szempontból...sztem. Bár ismerősök mostanában (kb uccsó 1-2 évben) elég sokat panaszkodnak, hogy 2-3 évnél tovább náluk nem tart egy HDD... -
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen.
Én észrevettem.
Szal nem hiába kérdeztem. Jahhh és nem csak IE esetén...De ebbe sztem a sávszél is közbeszól...
-
Gorneck
legenda
válasz
radi8tor
üzenetére
Vagy egy rendes 1es hsz-t...mondjuk az se lenne baj lenne vmi kimutatás mennyit jelentenek ezek a kímélő beállítások...de ilyenek sose lesznek, legalábbis mostanában biztos nem...így a felhasználó eldöntheti maga, hogy állítgat vagy sem...
Sajna már eleve ott kezdődnek a gondok, hogy rendes progik sincsenek SSDhez...se élettartam mérők se benchek...
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Valszeg ennyivel lassabb, mint az amit az OS felpakol...de ezt inkább egy AMD tudná megmondani...nekem már nincs...
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az a legújabb? Miért nem az AMD oldaláról szeded?
Amúgy nem veszel ebből a lassulásból észre semmit...valszeg szar a driver ami a lemezen van...az MSI lapomnál is volt ilyen...bár én igazából leszartam...

-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
De mihez teszel fel drivert?
-
Gorneck
legenda
Sok mindent nem veszítesz...de persze idegesítő tud lenni. Supportnak nem írtál? Lehet érdemes lenne rákérdezni hogy kell érteni ezt a sebességet OS mentesen üresen.
Biosba nincs vmi HDD opció bekapcsolva ami beleszólhat? Esetleg vmi szoftver ami vissza fogja?
Esetleg nem tudod megnézni, hogy HDDről indított OS esetén mi történik? Vagyis ne az SSDről legyen az OS üzemeltetve. -
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sajna van mikor hiába fut le a telepítő nem frissíti a drivert...érdemes megnézni...én is így szoktam frissíteni...
-
Gorneck
legenda
válasz
Hacsek
üzenetére
2. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.A SuperFetch másképp:
1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra. -
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sztem 3-4 éve nem gyárt értelmes dolgot...semmi se kéne ami OCZ...
-
Gorneck
legenda
válasz
Zlin50
üzenetére
Én 2 éve nem csináltam ilyet...sőt...ha a HDDs időszakomat is hozzáteszem, akkor ennek kb 3szorosa is van, hogy rendszermeghajtón nem másolgatok/helyezgetek át semmit.
Viszont ismerősöknél nem tapasztaltam nagyon akadást/lassulást ezzel kapcsolatban...persze lassulás itt is van, de nem olyan vészes, mint HDD esetén. De majd ezt a többiek megerősítik.
-
Gorneck
legenda
válasz
Mandarinn
üzenetére
1es hszben ott van egy link vagy kettő, ott le van írva. De ha nem állítasz semmit akkor sincs baj...el kell olvasni, ha gondolod beállítod, ha gondolod nem.
Az aceren sincs semmi féle misztikus SSD beállítás, felrakjuk az OSt és kész. Nincs semmiféle állítgatás.
IBMen pcies karik vannak. IBM Optionsön ahol most vagyok ott simán csak teszteljük őket (read\write és ha szükséges kap új fw-t), a 400as SSDk is beérkeztek hozzánk.
Jó kis SASos csatikkal... 
Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D-Link DIR-860L
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest