Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
DarkDeer
senior tag
A 3 közül melyik a legjobb?
-Intel X25-V 40GB
-OCZ Vertex Turbo 30GB - OCZSSD2-1VTXT30G
-Kingston SSDNow V 64Gb - SNV425-S2BD/64GB -
Régen én is rendszeresen használtam a ghost-ot, de miután kipróbáltam a win7 belső backup programját, elraktam a norton programját a fiók mélyére.
Másik vinyóra pillanatok alatt lementi nemcsak a teljes C-t, hanem a különálló 100 megás partíciót is és készít saját recovery lemezt.
Egyszer sajnos már szükségem volt rá és elmondhatom, sokkal-sokkal gyorsabban dolgozik, mint a ghost. -
WiZARD
veterán
mehet rá minden

van aki böngésző cache-t átrakja máshova, én nem szarozok ilyenekkel, szerintem kicsit túl van aggódva ez az egész.
(ha meg mégse, akkor is van 3 év gari)egyedül torrent az amit nem tolok rá. de az hely miatt is necces lenne...
természetesen ghost is müxik rajta oda-vissza.
-
VGYke
addikt
az eddigi válaszokat!
Van azonban egy nagyon lényeges kérdésem, mielőtt eldöntöm, hogy kell-e nekem SSD
A NortonGhost (pl. Hieren's bootCD-n lévő) cuccot rendszeresen használom. Nincs bekapcsolva a rendszer visszaállítás. Mindég van egy teljesen jó szűz op.rendszer+ programok ghost mentésem. Gyilkolom a gépet, telepítek, törlök, netezek, stb. Ha valami nem stimmel, jön a ghost visszatöltés (1 hét / 6 havonta).
Nos, ehez mit szól az SSD?
Pl. lehet vele ilyet csinálni akár hetente? -
canniball
nagyúr
Úgy tűnik először nem támogatták, de új FW-rel már igen (gondolom az újak már eleve ezzel jönnek).
-
VGYke
addikt
Intel X25-M G2 már TRIM támogatottak? Valahogy a google segítségével ez nem teljesen világos (új frimw-ről olvasgatok)

-
canniball
nagyúr
A Win nem biztos hogy sokkal hamarabb betöltődik, de a rendszer pörgősebb lesz. Ilyen PC-hez már dukál az Intel X25-M 80GB...vagy inkább a 160GB. Nem tudom ki linkelte nem tudom melyik topikban ezt a videót.
-
VGYke
addikt
Elnézést a kérdéseimért
, visszaolvasva, valamint szakcikkeket olvasgatva, már végképp nem tudom eldönteni, hogy kell-e nekem az új, most tervezett, Core™ i7+6-12(?)GBRAM+Win7 64bit konfigurációmhoz egy (ár miatt max.) 64GB SSD, a szintén csak tervezett Western Digital 1TB Caviar Green WD10EADS SATA III HDD mellé 
Segítsetek a döntésben! Mit nyerek azzal, ha az op rendszer, office, meg 1-2 program és játék az SSD-n van (sokminden úgy sem fér 64GB-ra, a virtuális memóriát meg nem szabad rátenni), azon túl, hogy a win hamarabb betöltődik?
Köszönök minden gyakorlati tanácsot!
-
-
DarkDeer
senior tag
30-32 gigás változatok közül van-e olyan ami támogatja a trim-et és megvehető kishazánkban?
-
DarkDeer
senior tag
Oázis Computerék 31.500 Ft-ért tudnak Intel X25-V-t hozni, de csak 1 év garancia van rá.
Nem tudom mi legyen, szerintem még várok pár hetet. -
-
Köszi... de ilyet nem tudok sehol sem beszerezni

(#6670) Syl
Még nincs kész az útlevelem
Egyébként ott tanul egy haverom, vele szoktam hozatni de egyébként köszi.
Nálunk is csak Kingstonok vannak. Illetve most az egyik webshopban van Intel, de no comment árazással. Akkor a lényeg Trim támogatás? Azt oda írják egyes típusokhoz, vagy pl. a Kingstone oldalán tudom megnézni?
Ez amit ajánlottál, ez Trim-es? Szegeden hol vetted? -
DarkDeer
senior tag
Na akkor a kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb választás, Intel X25-V 40GB vagy Kingston SSDNow V SNV425-S2BD/64GB?
-
canniball
nagyúr
-
modeller
aktív tag
Az érdekes. De akkor minek irja, hogy sokáig tart és el fogja fogyasztani a szabad helyet, amit aztán visszaad. Semmi ilyen nem történik. De ennél gyanúsabb, hogy disk editorral megnézve, tényleg nem tűnnek el a trim nélkül törölt fileok az SSD toolbox után, mig trim-es törtlés után tényleg nullázódik minden... 2 mp alatt felderiteni sem lehet, hogy mely szektorok szabadok ténylegesen, nemhogy kinullázni. Ha meg tényleg ki tud nullázni nálam majdnem 100 gb-ot 2 mp alatt (amiben a felderités is benne van) akkor kizárt, hogy az érezhető lassulást okozzon 100 mb/s-es irásnál realtime, hiszen ezek szerint kb 50 gb/sec-el tud trimmelni. Kizárt.
-
fLeSs
nagyúr
1ébként ha jól emléxem megírtam ide amikor direkt kikapcsoltam a trimet (win7), mert a team fortress 2 akadozott és kíváncsi voltam hogy trim nélkül is akadozni fog-e.
utána egy idő után mértem sebességet és az írás lelassult.
aztán lefuttattam az ssd toolboxot és visszaállt az írási sebesség. -
válasz
total90
üzenetére
Az írási/olvasási sebesség csak benchmark függőknél számít, ami lényeg, hogy támogassa a Trim-et. Én kb egy hónapja Kingston SNV425-S2/64GB típust vettem. Ide Szegedre nem nagyon hoznak Intelt, meg aztán hiány is volt belőlük.
Ha átjössz vásárolni, dobj egy privit, hátha tudok segíteni.
-
modeller
aktív tag
az SSD toolbox kb. 1 mp alatt elvégzi a dolgát, ezen nem kell csodálkozni, ez ilyen.
Elolvastad a linkelt intel-es topicot? Semmit nem csinál az ssd toolbox w7-en x25m-en. Az oka úgy tudom nem lett meg, az intel le se sz.ta az egészet. Engem is idegesit a dolog, a dual boot gyakorlatilag használhatatlan, nem tudod lepucolni a toolbox-al a nem trim-es os alatt történt irásokat..
-
Genji
őstag
válasz
total90
üzenetére
Én még új fiú vagyok itt, de szerintem ez kell neked --> Intel X25-M G2 80GB
-
Hello!
Összejött a zsé egy SSD-re, vagy is van 200€-m egy ilyen cuccra. Csak az op. rendszer lenne rajta és a programok, amiket használok. Most Win7 alatt ez 32 GB... de 64 GB-os SSD-n gondolkodok, nagyobb nem hiszem, hogy kellene, esetleg 80 GB-os, de az már tényleg a határ. Szóval, 200€-ért mit ajánlanátok? Mire figyeljek oda a vásárlásnál? Mi az ajánlott írás/olvasás sebesség, ami alatt nem éri megvenni.
-
Sárpac
nagyúr
Havonta egyszer érdemes azért defragot is nyomni.
Hiába trim nem trim ugyan úgy széttöredezhet az ssd is mint a winyó és mikor ilyen tesztet nyomatsz 1gb-os fájlnak egy csomó része az ssd más és más területeire eshet ami jelentősen befolyásolhatja a sebességet a teszt progi alatt. -
Genji
őstag
Sziasztok!
Használtan venném az alábbi SSD. Olvastam a PH teszteket meg a hozzászólásokat is és vegyesek az érzéseim. Jó vétel lenne (10év kisker garival) vagy mondjak le erről a márkáról/típusról?64 Gb Silicon Power M10 2,5" MLC SSD
Köszönöm!
-
WiZARD
veterán
ssd toolboxot futtattam, de gyanúsan nem csinál semmit. (linkelve is volt, hogy valamiért másoknál se megy, talán raid mód vagy mi volt az ok)
ideje van, nonstop megy a gép, nem fut semmi progi, amire rá lehetne fogni, hogy nincs idle idő...
75 gigából 44 giga foglalt, szóval hely is akad.
én se értem, hogy miért csak ott lassú
-
fLeSs
nagyúr
Futtasd le egyszer az Intel SSD Toolboxot és mérd újra.
Azzal helyre kell állnia. Ha helyreáll, akkor
1. vagy a TRIM vmiért nem müxik
2. vagy a wear-levelingnek nem volt ideje rendbehozni az SSD-t, ez ugye üresjáratban működik.
Ha NEM áll helyre, akkor csak arra tudok gondolni hogy nagyon teli van az SSD de gondolom nem ez a helyzet mert akkor írtad volna, szóval akkor nem tudom.szerk: érdekes, hogy csak a 64QD-s tesztnél van komoly különbség, nem fut vmi a háttérben?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
animatrix11
üzenetére
Ne 100 MB-okkal tesztelj ilyet, hanem legalább 1000 MB-al. Pontosabb értékeket ad.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Hajrá!

-
AceTom
aktív tag
Sziasztok!
Én is boldog tulajdonosa lettem egy SSD-nek. Laptopba lett rakva (Intel x25m), elolvastam az itt írt tanácsokat. Defrag nincs (win7 telepítette, gondolom offset is rendben van), visszaállítás, superfetch, indexelés kikapcsolva.
Csináltam egy ramdrive-ot, hogy arra átpakoljam a firefox cache-t, és a temp fájlokat, kikapcsoláskor elmenti, és bekapcsoláskor visszaállítja a tartalmat. Gondoltam, hogy így nem fogja használat közben az SSD celláit fárasztani, csak 1x lesz írás olvasás.
Szerintetek ez így jobb, mintha közvetlen SSD-re cachelne? Egyáltalán van értelme visszaállítanom ezeket a fájlokat? -
canniball
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Érzésre: ha a próba alapján tetszik veszel, ha nem nem (persze szigorúan szvsz).

-
canniball
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
1. A 4K értéket nézd, a rendszer működése szempontjából ezen van a lényeg. Szekvenciális írás/olvasás nagy fájlok mozgatásánál számít.
2. Az SSD-k nagy előnye az alacsony hozzáférési idő (adott esetben nem kell a fejnek értékes időt vesztve össze-vissza ugrálnia; odanyúl, elveszi, örül
).
3. Felesleges szintetikus tesztekkel szórakozni, ha amúgy is kapsz tesztre kipróbálod és eldöntöd hogy tetszik vagy sem.
-
animatrix11
őstag
Sziaszok
érdekelne egy két tapasztalat, nem értek dolgokat, ssd-nél teszteknél mérnek mindenféle értékeket, illletve asztzali vinyónál is
én mértem egyet asztali 640es 2 db vinyón:
220/195, ez ssdnél jónak számít, de igy asztali vinyóval mérve (nem vettem észre nagy változást a sima egy vinyóhoz képest) hallotam hogy ilyen-olyan gyorsan bebootol a win ssd-én, de stripe-ban két vinyónál nincs érezhető változás, az értékek hazudnak vagy nem jó progival tesztelem, ssdhez még szelyésen nem volt szerencsém, de ugynéz ki kapok egy 64 gigást, amit tudok tesztelni
-
fLeSs
nagyúr
USB/SATA-tesztet készítek és nagyon úgy tűnik, hogy az AMD SB850-hez kiadott driver nem támogatja a TRIM-et, sőt, még a wiper/SSD Toolbox sem képes lefutni ha AHCI módba állítjuk az IDE-vezérlőt, mert ezek a programok RAID-nek érzékelik ezt a módot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
fLeSs!
Ma magamat is megszivattam a RAID-be állított vinyó AHCI-módra való visszaállításával

Addig nem hajlandó bootolni róla, míg RAID módban vissza nem állítottam non-RAID-re. -
AndrewTdi
addikt
Talán jó hír?
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
30-35 ezer Ft-ig van jobb választás, mint az Intel X25-V 40 GB?
64 bites Windows 7 Professional-t használok, hibernálás és lapozófájl kikapcsolva. A Windows és használt programok összesen 20 GB-ot foglalnak, így nincs szükségem nagyobb SSD-re, bőven elég a 37,25 GB. -
lapa
veterán
tudod én már a nagyon drága dolgokról se hiszem el, hogy sokáig tartanak.
ténykérdés, hogy nagyságrendileg 1 hónap használatot követően egy clean restart utáni ütemezett fsck hibát talált. ilyen volt korábban is, ha nem rendesen lett leállítva. itt viszont sima restart után talált valami biszbaszt, amit javítania kellett. azért ilyenem a hita travelstar vinyókkal még sosem volt.
persze lehet, hogy benézem a dolgot és valami egész más oka van. mindenesetre majd ha 10 év múlva is műxik elhiszem, hogy milyen tartós. addig bakupolódnak a lényeges dolgok külső vinyóra.
-
zetecR
addikt
Elszállt az SSD-m.

Egy 32gigás Samsung SLC.
AZ előzmény: az asztali gépben ezen volt a Windows, ill. két HDD volt mellette.
A HDD-ken is volt/van oprendszer, de az SSD volt beállítva Masternek.
Tegnap és ma is vacakolt, újraindítás után csak akkor volt hajlandó az SSD-ről bootolni, ha közvetlenül az indítás után F12-vel manuálisan állítottam be, hogy melyik HDD-ről bootloljon.
Aztán az egyik újraindítás előtt bementem a BIOS-ba, és látom, hogy nem ismeri fel.
Picit megmozgattam a kábeleit, akkor felismerte, kiléptem, próbáltam bootolni - semmi.
Azóta sem az asztali gép sem ismeri fel, a noti sem, USB-s külső házban sem látja egyiksem...
Viszont volt egy kis amperszaga, de sem az alkatrészeken, sem a nyákon nem látszik elfüstölés nyoma.Érdemes valakivel megnézetni, vagy kuka?
-
Peter789
senior tag
leginkább XP-s környezetben használnám a következő felosztásban
SSD C: 5-10 giga rendszerpartíció a CarPC-nek. OS, CentraFuse frontend, navi, egyéb progikkal. hogy hibernálás, vagy herélt XP+CF gyorsabban is bebútolhat, azt majd a gyakorlat mondja meg
SSD D: a maradék hely pendrive-szerű használatra
750 gigás samu vinyó E: zenéknek, filmeknek, fixre építve
az SSD-t egy ilyen házba akarom belerakni:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14824
az autóban mint SATA-s fővinyó dolgozhat, de bármikor kikaphatom és vihetem magammal mint egy kövér pendrive-ot - és ha éppen nincsen kéznél egy gépen SATA port, akkor is lehet használni USB-n. ráadásul nem az SSD gagyi kommersz csatlakozója kopik a baxtatástól, ha idővel kontakthibássá válik akkor csak a házat kell lecserélni...szóval a vinyó egyik felét aktívan másolgatnám, törölném, újraírnám... a partíciók teljesen elkülönülnek és a D: baxtatásától a C: nem lassulna be, vagy SSD-ék háza táján ez máshogy, dinamikusabb kiosztással működik és egységesen lassulna az egész cucc írása?
a lent sorolt progikkal XP alól csak trim utasítás birtokában, vagy anélkül is lehet egy régebbi SSD-t karbantartani?
-
DV
senior tag
válasz
Peter789
üzenetére
Hali!
"...jól értem, hogy ennek hiánya csak az írási sebességre van rossz hatással, az olvasást egyáltalán nem befolyásolja?" - jol erted.
Sokat fogsz irni/torolni a geprol (?), mert ha nem, akkor nem is fog kelleni a trim.
Amugy Win7 es Linux tamogatja a trim parancsot, mas OS nem.
(ujonnan mar egyre kevesebb SSD jon ki trim funkcio nelkul). -
Peter789
senior tag
sziasztok!
picit utánaolvastam az SSD meghajtóknak, és visszatérő kérdés a trim - illetve a meg nem léte... jól értem, hogy ennek hiánya csak az írási sebességre van rossz hatással, az olvasást egyáltalán nem befolyásolja? ha jól értem, akkor törlésnél egyszerűen ott maradnak az adatok, csak a leírátóblákban kapnak egy törölve flaget - és ezeknek a felülírása már többlet időbe kerül amitől lassul a meghajtó. szoftveresen - trim utasítás nélkül - el lehet valahogyan takarítani ezeket a retkeket? ha időnként le kell futtatni egy progit az nem zavarna nagyon... próbáltam guglizni, de nem találtam rá egyértelmű választ...
CarPC-s elsődleges vinyó célra kellene, ahol a fő szempont a bootidő, illetve hibernálásból visszatérés minimalizálása volna. szóval ha az olvasást egyáltalán nem rontja le a mindennapos használat, akkor nem nagyon érdekelne az írás lassulása. az, hogy mennyi idő alatt hibernálja magát a gép amikor otthagyom az autót az nem érdekes, csak gyorsan kapja össze a gondolatait, ha bepöccintem a motort

-
Himym
senior tag
Melyik a mostani legjobb ssd?

Aktív témák
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÚJ! Felbontott ADATA SD700512GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

az eddigi válaszokat!

Egyébként ott tanul egy haverom, vele szoktam hozatni de egyébként köszi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)