Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
deicide
üzenetére
akkor ahogy látom az uj fw-kkel szépen gyorsul meg stabilizálódik, pedig még ph tesztben le lett húzva hogy vertex 3 is alázza, úgy látszik kiéleződik a különbség
ez is olyan mint a vgaknál mindenki várja a csoda firmwaret(drivert)

mondjuk itt az új vezérlőnek köszönhetően nincs olyan parasztvakítás mint a sandforcenál
-
Antigabo
tag
válasz
deicide
üzenetére
Tehát ha jól sejtem akkor itt vannak a Win7 indításához szükséges rendszerfájok?
ilyenek XP-nél is voltak és át lehetett másolni a másik HHD-re is és nem zavarták egymást
és nem is kellett hozzá másik partíció ilyen System Reserved ...
szerinted nem lehet egybe nyitni a C-vel ? -
DeFranco
nagyúr
válasz
deicide
üzenetére
Majd ha húsz körül adják

Amúgy nagy a filozofálás, mert ennyiért nekem nagyon drága, tényleg 20 fölött nem szeretnék felköhögni erre a projektre (annyit sem, mert felesleges, nincs rá szükségem, amíg átöltözök szöszmöszmackóba, pont feláll a... rendszer
de csak rápróbálnék egy kisebb példánnyal, hogy mennyivel jobb) de van egy olyan sejtésem, hogy ez a generáció talán még túlélné a következő kettőt is, azokat már elég "vékonyra" tervezik. Én meg nem szoktam sűrűn cserélgetni az alkatrészeket... -
Enclave
aktív tag
válasz
deicide
üzenetére
Az Intel sata3-as vezérlőre van dugva, de majd még egyszer megnézem. Az biztos,h. a Marvell le is van tiltva ilyesmik miatt...
#36917 haddent: Szerintem az én értékeim még rosszabbak, akkor egy szavad sem lehet

Egyébként tudtommal a "4k" sor a lényeg, a többi nem érdekes, ha oprendszernek használod az ssd-t...#36918 haddent: Nekem is ilyen bajom volt a Chrome-al, írtam is a fejlesztőknek ez ügyben,h. tök szép és jó az egész böngésző, de mikor lehet már kikapcsolni a gyorsítótárat? Erre 2-3 kézi megoldás volt:
1: Kézzel a parancsikonjában átírni az útvonalat, ami nem túl kényelmes és macerás, szerintem 2012-ben egy böngészőnél ilyesmivel foglalkozni vicces...
2: Symbolic link-et készítve egy másik meghajtóra irányítani a mappáját... Kissé macerás de ez elvileg minden meghajtóra működik...
3: Használj Tűzrókát és kapcsold ki az "about:config" fülön a gyorsítótárat, kivéve ha nem 256-512 megabájt ramod van, amit ssd használóként kétlek...
(én ezt választottam, azóta is messziről kerülöm a Chrome-ot ez miatt is, habár ha valaki valamit "advanced" panelt tud a Chrome-ban, ne tartsa magában
("advanced" alatt olyasmire gondolok amit csak valami paranccsal v. linkkel lehet előhozni, normális kattintásokkal nem...) -
lucky07
aktív tag
válasz
deicide
üzenetére
Nem én voltam a szülőattya, én csak bővítettem az adataimmal és egy kicsit ráncba szedtem.
Az ötlet innen származik.
De ha jönnek az ötletek és a javaslatok, akkor természetesen lehet ezt bővíteni - fejleszteni.
-
Bodor
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Én is azt mondom, hogy nincs baj az OCZ SSD-ivel, lehet régen voltak firmware problémák, de ezeket már orvosolták, ezt mindenkinek tudomásul kellene vennie, ( még kerekfejnek is. ) Nekem is két OCZ Vertex 2 duruzsol a gépemben, semmi gond velük!
Ár/érték ( teljesítmény) arányban az egyik legjobb SSD fajta, ezért elég sokan veszik is, gondolom hogy ennek arányában van a meghibásodás is, de talán deicide kolléga tud erről valami statisztikát is adni, ha akar. -
kerekfej
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Azzal nem is lehet visszavinni, hogy Marvel vezérlős az alaplap vagy kompatibilitási problémák miatt. A SandForce SF-2200 széria meg még új, el kell telnie 2 évnek és akkor majd lehet több kerül majd vissza. sokan egyébként inkább együtt élnek a problémával és úgy használják, vagy tudomást se vesznek róla.
zetecR nem hagytam ki semmit se, maximum annyit tennék még hozzá, hogy az új Fimrware-k részben oldották meg a problémát.
-
Peetry
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
nem egészen ugyanaz mert nem mindegy hogy ha 80+40 GB a partíciók akkor kell hagynom ~20-10GB helyet, vagy a pl a 80-ast tele nyomhatom ha a 40-esen csak 10GB van.
Pont azért kérdezem mert nem akarom hogy azért nem telepíthetek programot a 80-asra mert már sok rajta a cumo. Méret szempontból igazad van de pont az a lényeg telepíthetek-e az egyikre, ha a másikon van hely. értelem szerűen nem szeretnék később partícióméretezéssel küzdeni. -
vadcoca
tag
válasz
deicide
üzenetére
De a 4K iops számai nem hazudnak, rendszernek tökéletes választás, most akkor számít a szekvenciális, vagy nem?
(#27026) Balage76
a válasz: 42Az iops és a szekvenciális közül szerintem a CPU számít a legtöbbet
:
értékelés
tesztek előszörAz alkalmazástesztek alapján is úgy fest, hogy hiába 10k-70k iops vagy 200-500 Mb/s seq, az összes SSD néhány százalékon belül van egymáshoz képest. (JMF602-t és társait pedig inkább feledjük el gyorsan)
Kivéve ha az "alkalmazás" abból áll, hogy a GB-okat egyik helyről a másikra tesszük.
De ha menet közben valamit kezdeni is kell mindezzel....Valahol érthető, hogy ha a "fejmozgás"-ra fordított idő már 10k iops-nél is csak pár másodperc. Ebből 70k-val elérhetek a pár tized mp szintre (jó drágán
).
Az pedig, hogy 200 vagy 500 Mb/másodperces sebességgel vár az SSD a CPU-ra majdnem mindegy.Most már tudjátok, hogy szerintem miért ennyi a 42
.Jöhet a kőzápor

-
-
-
libus
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Egyetértek.

Megnéztem/elolvastam ez a Samsung 470-et, de maradok a Vertex 2-nél, hisz annak:
- olvasási sebesség: 285 MB/s
- írási sebesség: 275 MB/sA Samsung 470-é pedig:
- olvasási sebesség: 250 MB/s
- írási sebesség: 170 MB/sA kérdésem továbbra is áll.
Egy OCZ Vertex 2 60Gb SSD-t néztem ki, de van belőle két típus.
Melyiket érdemesebb venni?
OCZSSD2-2VTX60G
vagy
OCZSSD2-2VTXE60G
???
Az első (ha jó tudom) 25nm-es a másik 34nm-es. Teljesítménybe egyformák, de viszont a tejles elérhető kapacítás az elsőnél 55,9Gb a másiknál 60Gb.
Melyiket érdemesebb venni?? Melyik tartósabb, stb..?
Segítségeteket előre is

-
Chaser
legenda
válasz
deicide
üzenetére
Majd tolok rá egy rendszert és meglátom, tudom hogy jmf602 van benne. Bár ez is érdekes, több emberke írta hogy ilyen vezérlővel semmi baja nem volt. Lehet az usb keret az oka hogy nem ír üzemidőt se sentinel se ssd life, de azért a 9500 indítást írják a 0 üzemidő óra mellé. Na majd estefelé kiderül mi az igazság.
-
lalakov
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Ha kijön a 870-es, várható, hogy esik kicsit a 470-es ára? Jókat kérdezek, mi?

Ma akartam megrendelni a 470-est, de 1600 Ft-tal lett drágább egy nap alatt a forint miatt. Ha az új modell kijövetelével olcsóbb lesz, akkor érdemes várni pár napot. Ha ez hiú ábránd, akkor meg kell vennem minél gyorsabban, mert csak egyre drágább lesz.
-
Dictator^
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Te is beújitottál egyet?

Csak jöjjön már a desktop verzió
Szerk: hogyan mondanátok el, egy hozzá nem értőnek, a képedről lévő adatokat?
Seq? 512k, 4k...? Mik azok, stb?
/Egyik ismerős is szemezget mostmár az SSD-vel, mióta küldtem neki a képeket a tesztekről, cska nem tudom, hogy mondjam el, neki mi a mérvadó.../Szekvenciális, nagyobb fájlok másolásánál, a többi, kisebb fájlok másolása (írásnál)..?
-
Carasc0
őstag
válasz
deicide
üzenetére
De ugye a probléma csak a Sandforce vezérlős SSD-k esetén fordul elő? Mert nem kívánkozok alaplapot cserélni csak azért hogy a SATA3 portot ne Marvell vezérlő kezelje. Épp ezért akarok NEM sandforce vezérlős SSD-t. Pl. Samsung 830 széria.
2 hét múlva érhető el? Az lehet de elvileg már lehet kapni
: [link] -
válasz
deicide
üzenetére
Sajnos jelenleg ott tartunk, hogy nem az SSD-k nem tudják azt a sebességet, amit a gyártó megad, hanem több tényező befolyásolja a dolgot, ezek kötelező lépések, ha valaki tényleg megpróbálja megközelíteni (vagy elérni) a gyártó által megadott sebességet (meg egyéb okból is)
1. Kérdés nélkül AHCI üzemmód és a BIOS helyes beállítása
2. Kideríteni mekkora teljesítményű proci ketyeg a gépben és milyen a SATA vezérlő
3. Macsétával felszeletelni a 200Ft-os SATA tyúkbeleket. Jó minőségű, a lehető legrövidebb, lehetőleg rögzítőpecekkel ellátott (a jó minőségűek mind ilyenek) kábelt kell használni
4. A kábeleket a megfelelő SATA portokba kell dugni, nem amőba játék ez, hogy össze-vissza dugdozza valaki, vannak megkülönböztetett/speciális funkciókat is ellátható SATA portok is, a BIOS-ban ezen portok beállításáról sem szabad megfeledkezni
5. W7 AHCI drivere 99%-ban megfelel, ezért nem adagolok be telepítéskor külön AHCI drivert, csak azért mert van...(Ha meg kell, azt nem nehéz észrevenni, ugyanis nem látszik a meghajtó ilyenkor)
6. Ha fenn az OS (chipset driver-t nem telepítek, ha kell belőle valami, azt kiszedem, vagy megnézem WU-n), mérek egyet ATTO-val és ránézésre megmondom, hogy az jó érték-e avagy sem, még akkor is, ha elmarad a gyártó által megadottól. (Esetleg ilyenkor meg lehet próbálkozni a deszka legfrissebb AHCI driverével)
# Egyes bimbiacél Marvell vezérlőknél felejtős a gyári sebességek elérése
# a CPU teljesítmény megint számít. Pl Adott egy SATA3-as portokkal felvértezett deszka, akkor nem mindegy, hogy a deszkában a legkisebb teljesítményű CPU van (pl Sempron) avagy a legnagyobb Phenom. Igen tekintélyes sebességkülönbség mutatkozhat (és mutatkozik is) ez esetben.A CPU teljesítmény igen markánsan kihat az egész gép teljesítményére így a lemezteljesítményre is. A SATA átviteli sebességnek csak felső határa van (pl SATA3-nál 600MB/s) de alsó nincs, ez sok mindentől (tipikusan az általam felvázolt dolgoktól is) függ.
SATA2-es sebességeknél már nincs akkor a szórás, hisz a gyengébb konfigok(persze ésszerű keretek közt) is képesek "kiszolgálni" azt a tempót, de a SATA3-nál már nagyobb a szórás konfigonként...Bocs a hosszú hsz-ért...
-
-
ffodi
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Igaz mondjuk ezeknél a sandforce-os ssd-knél számít a tömöríthetőség, ki tudja mennyire volt ez az adat tömöríthető. Na mindegy, lehet hagyom a franca, aztán használom. Könnyen elképzelhető, hogy az alaplapi vezérlővel van valami.
Szerk.: A sejtésem beigazolódott. Előások valami régi biost, aztán ránézek.
-
Carasc0
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Egyetértek!
Amióta 6Gb RAM kapacitással rendelkezem, én is kikapcsoltam a Pagefile-t. Nem használok annyi és olyan alkalmazást amelyhez kevés lenne a ekkora kapacitású fizikai operatív tár. Kikapcsolásával néhány millisec boot időt lehet nyerni mert rendszerindításkor a rendszerfájlok memóriába töltődését követően a PF nem kerül inicializálásra, és persze helyet lehet vele spórolni ami persze elenyésző ha mondjuk a System HDD/SDD >120GB.
Windows XP esetén is amikor 4GB RAMMAL rendelkeztem, akkor már kikapcsoltam, pedig a usage értéke 3GB volt.
Akinek >6GB ramja van és nem használ nagyon komoly grafikai és hangtechnikai alkalmazásokat, Pagefile nyugodtan OFF. Amúgy Win7 esetén ha a PF off, nem omlik össze a rendszer, csak kiírja hogy a rendszer memória elfogyott és a hely felszabadításához be kell zárni alkalmazásokat/folyamatokat. Amennyiben ez nem oldható meg, az éppen futó alkalmazás (amelynek futása okozta a memória hiányt) futása befejeződik!
-
orbano
félisten
válasz
deicide
üzenetére
én meg használok, és valahányszor kikapcsolom, összeomlik a rendszer. de majd jövő héten lesz 16gb ramom, akkor megint megpróbálkozom vele
egyébként a MS ezért felelős szakértője adott ki erről nyilatkozatot: nem érdemes kikapcsolni, nem lesz tőle semmi sem gyorsabb, sőt, kifejezetten az SSD-nek fekszik a pagefile kezelése. nekem pl. van másfél giga pagefile, és ha kikapcsolom nem lesz semmi sem gyorsabb, csak 1-2 óra múlva, vagy később random elkezd rinyálni a gép 
egyébként az előzmények, meg kutyatöke áthelyezését sem értem. azért vesz az ember SSDt hogy gyors legyen a gépe. erre mindent, ami valmennyire is igénybeveszi a meghajtót, azt tegyük át egy lassabb meghajtóra, hogy jó lasú legyen a böngésző? ez még talán a 16/32-es gagyi bugos MLCs SSDk korában értelmes lépés volt, de most már... vajákolás szvsz.
-
-
válasz
deicide
üzenetére
Én Raid0 tömbre torrentezes és valamelyik másik raid0 tömbre tömörítek ki. Van egy "ideiglenes" meghajtóm (Samsung 250GB Raid0). A gépemen történő adatforgalmak túlnyomó része azon bonyolódik le. Szóval arra torrentezek, arra töltök le böngészőben, LAN-ban csak az van megosztva arra másol mindenki aki akar, ha meg letöltődött valami, akkor onnan sorolom be a helyére, mert szeretem ha rend van. 2db RAID0 tömb szépen tömörítget egymás közt és azért szeretem ezt, mert így legalább nem töredeznek a meghajtók a sok írás-olvasás miatt, csak az ideiglenes, az meg arra van fenntartva. Lehet, hogy jobb vagy más módszerek is vannak bőven egy-egy rendszer kialakítására, de alapos megfontolások alapján erre jutottam és meg vok elégedve így most ezzel a részével a gépemnek, szóval nekem jó így.

-
-
-
kasa85
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Értem

A régebbi hsz ben lévő képen lehetett látni.hogy jobb esetben havonta romlott 1% ot,most már 5naponta esett 1% ot ugyanannyi írás mellet ami érdekes volt.
Lehet a meleg tett be neki,de a Haf 932 házban annyi turbína van,hogy lemerem fogadni Ferihegyen sem találni annyit,illetve az SSD ben nincs mozgó alkatrész így nincs ami miatt melegedjen így lehet az észrevételem is bedőlni látszik.
Érdekes,hogy egy ujj frissítés mennyit tud a konyhára hozni egyes esetekben.
1.4 el 160mb,és általában alatta teljesített,1.5 el folyamatosan 200mb felett vagyok,és az írási műveletek is dupla annyival jobb lett
Az Ocz Vertex Turbó végén a jumperelt rész mi akar lenni,mert ha rá teszek valamit akkor nem OCZ lesz az SSD neve hanem valami Yamamotó vagy mi a rosebb
Boot cd vel tettem fel az ujj frissítést. -
kasa85
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Hali.
Véleményed,vagy meglátásod mi a le írt dolgokról,mivel a különbség nagyon is érezhető illetve sok helyen olvastam,hogy 1.4 el nagyon lassú az SSD.
Érdekesség gyanánt 1.6 al vicces az a -30% kondíció érték ami 70% helyet 40% lett,így 1.5 ugyanazt a teljesítményt hozza,és nincsenek anomáliák mint az 1.6ban.
Lehet hülye kérdés,de lehet az elhasznált % okat javítani valami programmal,mert ha jól olvastam akkor nem biztos hogy el használódott hanem gyárilag elérte azt az írási értéket így le zárta azokat a cellákat ami 100% helyet 70% lett.
A másik amit nem találtam pedig sok mindent megtettem annak érdekében,hogy megtaláljam,mekkora kondíciónál kell cserélni az SSD.
Ha lemegy % ra akkor végleg behal az SSD.
Ez minden esetben fontos lenne,mert ha 0% ra le esik akkor tudnám garban cseréltetni mivel 2013 ig szól a garancia,így a virtuális memóriát vissza teszem a Vertexemre,hogy gyorsabban elhasználódjon.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de csak rápróbálnék egy kisebb példánnyal, hogy mennyivel jobb) de van egy olyan sejtésem, hogy ez a generáció talán még túlélné a következő kettőt is, azokat már elég "vékonyra" tervezik. Én meg nem szoktam sűrűn cserélgetni az alkatrészeket...

("advanced" alatt olyasmire gondolok amit csak valami paranccsal v. linkkel lehet előhozni, normális kattintásokkal nem...)

.

5 hsz-el ezelőtt írtam le az okát, szerinted akkor nem tudom?

: