- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
devil-k
üzenetére
Persze, nem ez dönti el. De ha valami piszok drága és szar (suicide squad 1) az még nézőként is dühítő annak aki jegyet vesz rá. Aztán ott a másik véglet, amikor lószar költségvetésű filmet nézel és állkapcsod a földön, én az olyanokat megjegyzem és külön helyet foglalnak el a favoritok között. Pl a 200.000-ből készült The man from Earth (2007).
Vagy, mivel szerintem nem írt róla senki: The quiet girl (2022), 4 millióból készült, nagyon szép film. Szomorú, mint a Nowhere special, de könnyebben fogyasztható.
-
-
devil-k
nagyúr
Ki a francot érdekel egyébként, hogy melyik film mennyibe került? Ki az b@rom aki ez alapján mondja egy filmről, hogy jó-e vagy sem?
-
Bad Pritt
félisten
Nincs fent minden infó az interneten, a filmek többségénél csak beböfiznek egy becsült értéket. Olyan infóban meg pláne ne bízz, amelyik az Avatart 425M dollárra lövi be.
Töménytelen mennyiségű indie film készül odaát fillérekből, az éves megjelenések jelentős részét ezek teszik ki, csak kutya sem tud róluk, a te cikked meg külön kezeli.
Nekem nyolc, mit gondoltok amúgy, nálam az 50M+ büdzsé nagyköltségvetés még mindig. Joker is megkapta a Warnertől a teljes press tourt, vörös szőnyeges premiert, több trailert, posztereket mindenhova, abszolút blockbusterként volt kezelve. -
Ispy
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát...mert átlag? [link]
Nézd már meg, hogy 70 millával hová kerülsz a filmek listájára....valahová a 900. helyre. Nem értem miért kell találgatni, minden info ott van az interneten, de gondolom az mind hülyeség, a ph filmszakértői jobban tudják, ezt is.
70 millió nem kevés, de a soktól messze van, inkább erős középmezőny, de akkor nektek legyen nagy.
-
Bad Pritt
félisten
-
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
eeXaa
üzenetére
Fogd már fel, egy film a bekerülési költsége miatt lesz nagy költségvetésű, egy szám, ami azt mutatja be mennyibe került. Semmi köze a tartalmához. Még a warner portfoliójában is max a középmezőnybe van. Összesítve valahol a 800 hely körül a ranglistán. Ha lekapod belőle Phoenix és DeNiro gázsiját 60 milla marad. És egy spanglishra is elköltöttek ennyi pénzt...erős középmezőny. Lehet 20 éve toptop lenne, de azóta szarják ki a 100 milla feletti filmeket.
Tessék [link]
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Tőlem aztán feltördelheti az internet akár ezer sávra is a filmek költségvetését" pont ez a lényege a dolognak hogy megkülönböztesse a ráfordított pénzt. Most le akarod osztani kis meg nagy költségvetésűre, akkor mitől nagy költségvetésű egy film 1M$-tól? 5M$-tól vagy 5K$-tól? A paranormal activity büdzséje volt 15K$ most hozzá képest a nevetséges Napoleón a 400K$ költségvetésével már nagy költségvetésű film. Le lehet bontani mindent feketére és fehérre de nincs értelme, mert nem írja le normálisan a helyzetet. Mai léptékkel szerintem a Joker simán belefér a közepes kategóriába.
-
eeXaa
addikt
uhummm... tehát akkor az olyan filmek mint a Nope, Monster Hunter, Sin City2, Prey, The Hateful Eight, First Man, nem számítanak nagy költségvetésünek ezentúl....
.
..a Joker ahhoz képest ami, (kockázat, befektetett pénz)
..ill. a filmben kb. minden budzset kinézetü, a szinészek bérén kívül, GIGÁSZI költségvetésü filmnek számít....
A joker úgy néz ki mintha 10-20 millióból lett volna összedobva. Ezért megtévesztő.
-
-
eeXaa
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
''Ezek alapján szerintem ki lehet egyezni abban hogy a Joker (2019) közepes költségvetésű film volt.''
...nem lehet.
...főleg annak tükrében, hogy Todd P. eddig csak blockbustereket rendezett, (a joker is az) ill. hogy a filmben szinte semmi cgi vagy olyan költség (pl.rengeteg helyszín)ami emészti a pénzt. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Beszállok a threadbe:
gugule szerint <5M$ low budget
4M$-75M$ mid budget
de valahol azt írják hogy <30M$ low budget és 50M$-100M$ között mid budget és valahol úgy írják hogy 50M$ felett már nagy költségvetésű film.
Ezek alapján szerintem ki lehet egyezni abban hogy a Joker (2019) közepes költségvetésű film volt. -
devil-k
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Bár csak minden művészfilm olyan lenne, mint a Joker. Ez már egy másik szint.
-
Grave_444
nagyúr
The Pope's Exorcist / A pápa ördögűzője / 2023
Ördögűzős szori, sok újat nem tud mutatni, nem is akar.
Végig izgalmas, néhol kicsit para, de semmi felesleges ijesztegetés.
Voltak benne . Russel Crowe karaktere nagyon szerethető.poénok, többször nevettem rajta
A vége szerintem nem volt kiszámítható, mást vártam, de pozitívan csalódtam.
Ötletesek a helyszínek, a fényképezés, a rejtett részek és történtek felderítése jót tett a cselekménynek. Komolyabb kérdéseket is felvet, azért el lehet rajta gondolkodni. Összességében egy mindenképpen ajánlott film, nem csak horror kedvelőknek. -
tibbike01
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Szerintem nem olyan művészi ez, mint ahogy beállítod. A birdman már inkább, vagy a világítótorony, de a Joker csak lazán egy kurvajó film.
-
tibbike01
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A Joker után minden azt mondta, hogy új szintre emelkedett a képregény filmek fogalma, ilyet még nem láttunk ezelőtt, valami más, friss, új megközelítés, telitalálat volt egyértelműen.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...vagy nagyon jó spanglit tud tekerni

-
válasz
Peterhappy
üzenetére
+1
-
-
diablo1984
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
A kategóriájában(művészfilm) biztosan jó, de a joker címet ráaggatva képregény szerű stílust várt volna az ember, de nem azt kapott/kaptam, konkrétan a címén kívül semmi köze a képregényhez(ezt anno mikor friss volt a film mondták is, hogy volt egy jó forgatókönyv egy becsavarodott csávóról, de nagyobbat üt, ha Joker címet adnak neki és kicsit beledolgoznak, hogy szódával elmenjen). Nem terveztek ennek folytatást, de a pénz nagy úr...
Szóval én nem vagyok színházba járó, nem szeretem a művészfilmeket, így nekem értékelhetetlen ez az alkotás, ahogy a Birdman is az volt. Nem vagyunk egyformák.Mod: ja ha már Főnix bácsinál tartunk, a Homár is épp ilyen fos film volt számomra, holott biztos van akinek tetszett.
-
eeXaa
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Momoa tehetségéről, és alakításáról beszélek amit a filmben hozott.
..Szerintem amúgy a Blockbuster kategóriában van a széria,
....Star Wars, Harry Potter, Avangers, James Bond, P.o.C. Spider Man. Ha a Fast széria ZS akkor ezek szintén mind ZS kategóriába tartoznak. Butaság lenne ezeket magasabbra osztályozni.
-
tibbike01
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Feldobtad a napomat! Ezen jót nevettem.
Úgy tűnik ebben a topicban van az az 1-2% ember a világon, aki 1-esre értékeli a Jokert IMDB-n. Szenzáció.

-
diablo1984
veterán
válasz
eeXaa
üzenetére
számomra a Joker mint film egy nagy 0, egy művészfilm, kb ilyenekre osztanak oscart(a Birdman is legalább ennyire művészfilm volt anno és ocsart nyert az is), meg a másik Joker szerep az inkább a posztomuszsága miatt is lehetett, mert jó színész volt Ledger, kijárhatott volna neki egy oscar, de mivel meghalt, így valamire oda kellett adni neki, ez volt kéznél.
Mamoa tudtomal nem dobta fel a pacskert, a fast széria meg egy agyatlan popcorn múvi, közelebb van a ZS-hez mint az A kategóriához(hacsak nem maga a nagy betűs ZS).... -
eeXaa
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem véletlen írtam a két Joker szerepet. Ha ők kaptak, Momoának kettő is jár, mivel mindkettőt felülmùlta. Arról meg nem is beszélve hogy a Fast X jobb a darknájtnál, meg a jokernél is....
-
eeXaa
addikt
Fast X
...hát ez is jó volt, kiváncsian várom mit hoznak ki a folytatásból....
Momoa alakítása pedig a legbrilliánsabb "gonosz" karakter amit valaha vàszonra vittek..... pl Phoenix, and Ledger jóker alakításait simán kenterbe veri.
Csodálnám ha nem nyerne oszkárt.
8/10Training Day
..sajnos újranézve elég gyenge film.
Hihetelen 20 éve mik számítottak jó filmnek.
5/10Ghosted 2023
...egészen pontosan 12perc11mp-t bírtam ebből az amatőr bárgyulgásból.....
Kris Evans pedig csapnivaló szinész, akárki akármit mond.
0/10 -
Miklós315
senior tag
válasz
Armandus
üzenetére
Hogy "sokak baja" mi, azt nem tudom, de nekem roppant erőltetett filmnek hat (pont a végiggondoltság hiánya miatt, illetve ha tényleg végiggondolták, akkor öngól-gyanús az eredmény).
Az alapmotívum stimmel katolikus keresztény szemszögből (vö. Gabriele Amorth, mint valós személy), ti., hogy az ördög és a démonok valóságos létezők és fenyegetések (ezt vallja, hirdeti az Egyház).
A fő rejtély, hogy , viszont narratív problémát generál a hivatalos egyházi állásponttal szemben.Asmodeus démon össze akarja szedni a szétszórt démonokat - ehhez pedig időről időre kiemelkedő vatikáni pozíciójú alakokat megszállva jut információkhoz és alakítgatja az eseményeket a saját javára -
A spanyol inkvizíció bár vatikáni jóváhagyással létesült, de rövid úton a spanyol korona teljes kisajátításával működött tovább, és bontakozott ki. Eközben elsikkad az alap inkvizíció szála (a film mellőzi), így abba torkollik az ügy, hogy 1. vagy összemosódik az egyházi inkvizíció egésze a spanyol állami (királyi) inkvizícióval, vagy 2. nem összemosva, hanem (hang)súlyosan előtérbe helyezve a spanyol intézményt (a másikat tehát feledésben hagyva), teljesen a Vatikán nyakába varrják azt, amihez - fogalmazzunk úgy - alig volt köze. Ezzel egy füst alatt pedig egy egyházi önmentegetőzés az, hogy "valójában" az .ördög műve, "mi mossuk kezeinket, itt mi vagyunk az áldozat"
Történelmi csúsztatás és narratív könnyelműség esete merül fel tehát. Ez hiba.Mindezt egy valós, egykor létező (már nem él, ugyebár) személyre és az ő valós, létező könyveire való hivatkozással, amely(ek)ből egy szó nem utal semmire a filmbeli cselekményt illetően (ti. az összeesküvés feltárása).
Tehát a film forgatókönyve annyira "valós események alapján", "megtörtént események alapján", "igaz történet alapján" - a megszokott frázisok, melyeket itt a könyvekre való utalás vált ki - íródott, mint pl. az Abraham Lincoln, a vámpírvadász című "csoda" forgatókönyve.
Ezért is lepett meg, hogy a Sony mellett a Loyola Productions is részt vett a film elkészítésében.
A magam részéről ezért nem végiggondolt, hanem rosszul kigondolt vagy át nem gondolt műként tudok szembesülni a forgatókönyvvel - e tekintetben.Mindezektől eltekintve, mint film önmagában, szerintem vállalható, nézhető, de túlontúl sietős (lassabb tempó, hosszabb, kitartottabb jelenetek), és a mélyebb, jobb szövegkönyv, dialógusok, jobban megírt karakterek, kevésbé a látvány és obszcenitás, inkább a fenyegetettség kiemelése... mind jobb filmet eredményezhetett volna, mint amilyen lett.
Crowe egész jó volt, de el nem ájultam tőle (inkább a környezete szürkeségéből emelkedett csak ki).
Franco Nero tk. cameo jellegű filmidőt kapott.
Az ifjú pap, de a család is totál érdektelen, elbaltázott és középszerű a filmben.
Az ismeretlen fenyegetés jól indult, de a fordulat egy olyan nagyot akart fogni, ami kirántott a filmből, mert "értelmezhetetlen", katyvaszt generáló.
Az meg, hogy , teljesen elveszi az élét a horror (műfaji) fenyegetésnek. (Megintcsak, a forgatókönyvet úgy írtam volna, hogyegy fél éjszaka alatt le is zúzzák .)több napra nyúljon az egész eset Szóval röviden: szerintem pont egy középszerűen összefércelt, felszínes tucathorrort sikerült összeeszkábálni, amiből már van egy csomó.
Ha már valós alapihlet és film, akkor pl. az első Démonok között film sokkal jobban megírt-kivitelezett horror lett (minden tekintetben kidolgozottabbnak érzem). -
paatrick
őstag
A pápa ördögűzője / The Pope's Exorcist (2023)
Na ez már megint hogy imdb 6,1
Hibbbbátlan volt. Komolyan nem értem mit várnak manapság az emberek egy filmtől.
Szerencsére nem volt benne semmi jumpscare, de voltak parásabb részek, volt nyomozás is, vicces is, érdekes is, néha még reális kérdésekkel is megbombázott amin lehet gondolkodni. Mi kell még?
Simán újranézős pár év múlva. -
-
Hotaru no haka / A szentjánosbogarak sírja (1988)
Eljutottam hát a Ghibli-univerzum talán legtöbbet méltatott darabjához. Ahogy arra szinte mindenki felhívja a figyelmet, ez egy nagyon szomorú darab - két gyermek életét követjük pár hónapig a II. világháború végén, amikor a háború ténylegesen belép az életükbe, és a bombázások elérik a falujukat. Végigkövethetjük azt a nagyon emberi folyamatot, ahogy először megvan az összetartás, az egymásra figyelés, és ez átlendíti a túlélőket az első nehézségeken. De aztána bombázások csak nem szűnnek meg, és lassan elfogynak a tartalékok, kifut a szerencse, eltűnik az emberség, és a végén elfogy a remény is - és akkor meghalunk...
Azt gondolom, a film ereje elsősorban a melankolikus, együttérző, de ugyanakkor tárgyilagos látásmódjából fakad. Nem ítélkezik a gonoszság felett, nem magasztalja fel a jóságot, csak elmeséli, hogyan fogyatkozik az utóbbi egyre inkább, és hogy két hősünk hogyan próbál túlélni a változó körülmények között - és hogyan tudnak a sokszor igencsak mostoha helyzetek ellenére is apró örömöket találni, amik segítenek túllépni egy-egy nehezebb napon.
Míg verbális aspektusait tekintve kiemelkedő a film, vizuálisan "csak" nagyon jó. Szépen van kivitelezve, mint minden Ghibli, és van benne 1-2 varázslatos pillanat is, de ezen a téren a Mononoke, a Nauszika és főleg a Totoro jelentősen erősebb. Nálam a film így is a stúdió legjobbjai között van, de nem emelkedik főléjük. 9/10.#értékelés
-
pohár
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
-
perempe
veterán
Látta már valaki a George Foreman filmet, aminek olyan hosszú a címe, hogy itt egy sor nem elég?
-
PuMbA
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kár. 3D-ben tényleg a egyik legjobb vizuális élmény volt
Itthon én már nem nézek ilyen filmeket. Lelombozó a látvány a moziban tapasztalhatóhoz képest. -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Te vagy anti-lezsó. Nekem kb semmi sem tetszik, neked meg kb minden.

-
Rigormortiis
veterán
Megnéztem végre az Avatar: a víz útját. Engem lekötött a több, mint 3 órás játékidő ellenére is, és egészen álleejtő, amit látunk. Furcsa is ez ebben a cgi dömpingben, amit a moziban kapunk, de ez gyakorlatilag zárójelbe tesz mindent technikai vonatkozásban, ami eddig megjelent. Én a történettel/karakterekkel is elváltam, összességében nagyon pozitív élmény volt.
-
Bad Pritt
félisten
-
-
mad1
veterán
Hali,tudnátok olyan filmeket mondani amik az arckifejezésekre vannak kigyúrva?Mint pl. avatar , alita.Kb mást nem is ismerek,ezért érdekelne egy lista erről.Köszi

-
belinho
senior tag
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
szeretnék nézni dokumentumfilmet a következőről.
Univerzum kialakulás
Föld kialakulás
A föld születik című doku filmet megtaláltam, nem tudom van-e frissebb vagy jobb ebbe a témában. Illetve lehetne ajánlás az univerzum kialakulásával kapcsolatba. Azért ne legyen több évados.
Nem tudtam eldönteni, hogy a filmes vagy a sorozatos topikba írjam. Gyakorlatilag egyik sem. -
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
shotika
üzenetére
...szerintem vannak jó B-akciók manapság is, de Scott Adkins háza táján kell keresgélni
rajta nagyon látszik, hogy egy bő 10essel fiatalabb KR-nél... még 150kilósra hízva is fürgébben mozgott... bírom a fazont: a szememben ő egy kalapban van Bautista-val, aki bizonyította pl Rock-al és John Xena-val szemben, hogy színészkedni is tud... mondjuk eddig leginkább akciófilmekben láttam, de ott rendesen hozta a karakterét, Bautista meg kikacsinkat más stílusok felé is rendesen és eddig mindig megállta a helyét 
...ja és aki kb egykorú KR-el, de szerintem sokkal fittebb és jól megállja a helyét B-kategóriás zúzdákban, az Frank Grillo

-
shotika
őstag
válasz
Armandus
üzenetére
Én is szeretem a régi klasszikus zúzást, és imádtam is az első részét, de kicsit olyannak hat nekem ez a széria, mint amit anno leműveltek a Takennel.
Egyébként ja, szépen van fényképezve, meg jók a zenék, viszont minden más nagyon gyenge. A harcok koreográfiája még oké, és azon látszik is hogy rengeteg melót öltek bele, de valahogy olyan komótos az egész. Dögunalmas, sehova nem vezető dumálgatások majd jön egy 45 perces zúzás, és újabb semmitmondó pofázások. Aztán megint belengetik, hogy emelték a vérdíjat Wickre, és megint mindenki rá fog vadászni...
És komolyan, ezt minden egyes epizódban eljátsszák. (Ezt is!)
Wick meg olyan, mint egy szellemi fogyatékos - és ezen nem sokat segít Reeves foghíjas színészi eszköztára se. Semmilyen döntést nem képes egyedül meghozni, de a gondolkodást is kábé rábízza a szállodatulajra...Hogy magamat ismételjem, szeretem a zúzást, a klasszikus vonalat is, de ezek a filmek nem jók. Szerintem még a saját kategóriájukban sem.
-
Armandus
tag
válasz
shotika
üzenetére
Mert a John Wick széria az elmúlt 10 évben egyedülálló volt abban a tekintetben hogy a régi klasszikus zúzást nyújtotta. Ilyen akciófilmek manapság nem igen készülnek Hollywoodban és éppen ezért tudott a John Wick kultstátuszt szerezni. Ezek mellett szépen van fényképzeve, az akciójelenetek jól néznek ki (még ha nem kicsit agyamentek is), összességében több mint igényes a tálalás. Ha ez a széria valamikor a nyolcvanas évek végén, vagy a kilencvenes évek elején jelent volna meg, akkor mostanra elfelejtettük volna, de így, ebben a mezőnyben egy letűnt kor üde felevenítése.
-
shotika
őstag
John Wick 4:
Nem értem miért is néztem meg, mert az előző kettő se jött be. Hát ez se. Majdnem 3 órányi tömény unalom és önismétlés, ráadásul Keanu is megfáradt már ebben a szerepkörben.
De most komolyan, aki látta közületek... hogy a fenébe állhat ez a film 8.0-án az imdb-én? Teljesen ritmustalan, komolyan vehetetlen és saját kis univerzumában is abszolút hiteltelen már ez a cselekmény. -
Miklós315
senior tag
válasz
ezmiez36
üzenetére
lezso6-nak való erőltetett propagandafilm.
Marvel-tempójú felszínes-kapkodó cucc. Kár érte, Amorth többet érdemelt volna.
Furcsállom a Loyola Productions részvételét, viszont a Sony részéről meg merészebb, mint a gagyi Venomok profitorientált "finomkodó brutalitása". -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Van olyan oldal, ahol meg lehet keresni, hogy adott film melyik streaming szolgáltatónál elérhető. A múltkor már találtam egyet, de nem emlékszem melyik volt. Van esetleg erre bevált tippetek? Előre is köszönöm. -
Rigormortiis
veterán
Az utolsó ház balra:
Atyaég, rég láttam ennyire feszült filmet. Olvastam róla, hogy jó, de ennyire egyszerű ám ezzel együtt lehengerlő alkotásra nem számítottam.
-
Tonari no Totoro / Totoro - a varázserdő titka (1988)
Az eddig látott Ghibli-animék esetében általában tudtam, mire számítsak, és a filmek leginkább azzal leptek meg, hogy rendre felülmúlták az elvárásaimat. A Totoro esetében viszont annyira más filmet kaptam, mint amire számítottam, hogy csak pislogok.A sztori röviden: Szacuki és Mei édesapjukkal egy vidéki házba költöznek, pontosan nem tisztázott okokból (de minden bizonnyal
). Mind a házban, mind a szomszédos erdőben számos érdekesség várja a fiatal felfedezőket, és Mei rövidesen azédesanyjuk betegségével összefüggésben is összefut.erdő szellemével
És... és kb. ennyi. Van még némi bonyodalom meg eltévedés, de az események igazából említésre sem méltóak. Amit 1.5 órán keresztül látunk, az a két imádnivaló szeleburdi kiscsaj helyenként teljesen valós, helyenként szürreális és meseszerű élményeinek a plasztikus filmre vitele, valamint az a teljesen hétköznapi, mégis semmi másra nem hasonlító varázslat, amit a gyerekek hoznak a szüleik életébe. Hogy ezt a két "élménycsomagot" Miyazakiék ennyire természetes és sallangementes módon át tudták vinni a filmes médiumra, az számomra elképesztő, nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ilyesmit. Teljesen jogos azt mondani, hogy a Totoro gyerekfilm, a megrajzolt élmények minden bizonnyal már igen fiatalon is befogadhatók, és nem volt benne semmi komolyabb mélység - de egyszerűen annyira jó volt nézni és átélni, hogy na. Talán a többi film kontextusában nem reális nagyon felpontozni, de én néhány zenét leszámítva imádtam minden percét, úgyhogy 9/10.#értékelés
-
eeXaa
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
''Kathryn Bigelow egy borzalmas rendező'' ...ezzel viszont nem értek egyet.
...elkezdtem magam beleásni a filmjeibe, és azt kell mondjam igencsak top rendező. pl simán jobb mint az ex férje James Cameron. Munkássága nagyrészt mentes a bullshittől. Minden filmje más, egyedi, mégis érződik a sajátos stílus... simán sorolnám a Verhoeven, Scorsese, Danny Boyle, szintü rendezők közé... -
eeXaa
addikt
Hypnotic
...és még azt hittem Robert Rodriguez, képtelen jó filmet csinálni.
Sok filmből merít az biztos...... a legnyílvánvalóbb talán az Inception, Mátrix, The Adjustment Bureau hatás... mégis felülmúlva azokat.
8/10 -
shotika
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem mondjuk ezzel a castinggal semmi bajom.
Nem láttam az új Kis hableányt, de a képek meg a bemutató alapján egyszerűen rossz ránézni a filmre és nincs benne semmi egyedi. Nem érzem, hogy ezt látnom kell.
Persze én is furcsáltam a feka Arielt, de a 2019-es Aladdin bemutatójában Will Smith kék dzsinije engem jobban lesokkolt. (végül nem is vele volt probléma, hanem azzal, hogy Mena Massoud valami elképesztően semmilyen Aladdin volt - eskü inkább néztem volna egy Naomi Scott féle Jázmin filmet, amiben Ali csak mellékszereplő, mert annyira más kávéház a két színész.)Így elsőre Halle Bailey nem tűnik jó választásnak, bár a hangja tényleg szép, de olyan kis semmilyen - arcra amolyan wishes Anya Taylor Joy.
Hozzáteszem, én valószínűleg nem is fogom megnézni - az eredeti meséből is kb csak a Ringat a víz szám tetszett - , ahogy a Szépség és a szörnyeteget sem néztem meg.
-
Miklós315
senior tag
Pesszimista jóslat egy nem túl távoli jövőről, mely szépen illeszkedik a Shorta és BAC Nord narratív atmoszférájába.
Operatőrileg magával ragadó, ritmusában hullámzó, néhol epikusan megrendezett, néhol roppant intim/frusztráló - működnek a drámai síkok.
A színészek teszik a dolgukat, a zene csodákat tesz, a reményt sajnos nem sikerült castingolni...
Téma/műfaj kedvelőinek ajánlott.#értékelés
-
Rigormortiis
veterán
A holnap háborúja:
A Szamaritánus után újabb Prime-os filmre adtam a fejem/időm, és azzal szemben ezt nem bántam meg. Kifejezetten jó sci-fi, működik a dráma is, a történet tetszett és Chris Pratt is Chris Pratt volt, teljesen jól állt neki a szerep. A vége felé még bónuszban megkaptuk J.K. Simmonst is, örültem neki! Van egy enyhe Holnap Határa utánérzése a dolognak, de egyáltalán nem bántam. És amitől kicsit tartottam: a látvány sem volt vállalhatatlan, helyenként még kifejezetten jól is nézett ki.
Minden scifi kedvelőnek bátran ajánlom!
-
-
attiati
veterán
elmúlt 5 évből mondtok jó sci-fiket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Töménytelen mennyiségű indie film készül odaát fillérekből, az éves megjelenések jelentős részét ezek teszik ki, csak kutya sem tud róluk, a te cikked meg külön kezeli.