Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak nekem nem akar az eBay nem bejönni a böngészőben? Pontosabban a belső tartalom nem akar megjelenni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
havri1
üzenetére
Az a baj, hogy a terméket nagyon megszerettem és ritkán lehet elcsípni Ebayen ilyet. Mert maga a fő egység nagyon jó állapotban van. Továbbá elég sok nyűg lenne visszaküldeni, futárszolgálattal, aztán venni egy újat, amit szintén át kéne vennem valahogy stb.
Mindenesetre az jó ötlet, hogy "megfenyegethetem" azzal is, hogy visszaküldöm neki, ha nem fog fizetni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
havri1
üzenetére
Köszönöm szépen, hogy ezt leírtad, sokat segítettél!
Visszaküldeni biztos nem akarom az egészet, ebben biztos vagyok. Viszont ha nem lehet partial refundot kierőszakolni Ebayen/PP-n keresztül akkor nem nyitok caset, ha nem utal vissza 1 centet sem, akkor megy neki a negatív feedback és remélem megért neki ennyit pár fontos dolog, mert nem nagy összegről lenne szó, így is jó áron adta el bőven...
Igyekeztem nem fenyegetően írni, csak leírtam a konkrét véleményemet erről és megértem azt is, ha nem utal vissza semmit, de akkor ne lepődjön meg a negatívon.
-
válasz
CSAVI38
üzenetére
Szempont a törvény: minden, bármilyen értékű nem EU-ból érkező küldeményt a vámhivatal léptet be Magyarországra.
Mostanában csak a vámon a beléptetése a küldeményeknek 6-7 nap és a posta is legalább 2 napig szöszmötölhet vele, időben van, nem kell idegeskedned.
Az Áfamentes határ úgy 22 $-nak felel meg. -
havri1
félisten
válasz
CSAVI38
üzenetére
Mi a pontos bejegyzés?
Hogyha Vámon vagy valami hasonló, az még nem "gáz". Akkor lesz fizetős, ha adatok bekérése folyamatban (vagy hasonló) lesz. Ekkor a megadott email, telefonon felveszik veled a kapcsolatot úgy tudom. Nekem még nem volt ilyenem szerencsére.
Ha viszont a belföldi feldolgozásra továbbítva, akkor átengedték. -
CSAVI38
tag
Sziasztok,
Rendeltem egy okos órát ebay-en kínából. Vám és ÁFA érték alatti. A problémám, hogy a tracking szerint már több, mint 5 napja megérkezett magyarországra és a vámon van. Ilyenkor postának vagy kinek lehet írni? hol lehet érdeklődni? mert sem levelet, sem értesítést nem kaptam, hogy küldjek számlát vagy valamit. Egyáltalán milyen szempont szerint kerül vámra vagy jön át simán a küldemény, ezt lehet tudni? Látják, hogy óra és akkor alapból?
a választ előre is köszönöm
-
havri1
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Ha nem működik valami, az természetesen jogos vitaalap. (Meg természetesen ha hiányos, az is!)
Az jó, ha csináltál videót! Mert hallottam már olyanról, (LEGO pl), hogy a vevő ezt állítja az eladó meg azt, és hát na..nehéz ügy érted.Ebay/paypal ügy keretein belül gyakorlatilag 3 végkimenetel lehet:
- Eladó javára döntenek, vevő bukja a térítést, csomag marad.
- Vevő javára, eredti állapot visszaállítása (csomag vissza, pénz vissza)
- Megegyezik az eladó és a vevő, ügy indító zárja az ügyet.
- Nem történik semmi, zárul megoldás nélkül az ügy (PayPal- dipsute escalálás nélkül)Ha írsz neki, és nem milliós tételről van szó, nagy valószínűséggel fel fog ajánlani pár dollárt, bukja a nyereséget, de deficit nélkül kiszáll, esetleg az egészet visszautalja, marad a cucc.
Én a helyedben szépen ezt leírnám ahogy van, üzenetben először:
- Megkaptam a csomagot, de hiányos ez meg az benne, illetve az eszköz hibásan működik, mi a teendő? (Természetesen angolul).
Azért írtam le ezeket, mert ha ügyet indítasz, akkor legyél tisztában a dolgokkal, mert ha nincs elég "perdöntő" bizonyíték a birtokodban, simán rosszul sülhet el. Én Case-t csak a legvégső esetben nyitok, szerencsére nem kellett sokszor.
Kínai eladók nagyon a pozitívra mennek, viszont fenyegetőzni nem szabad, meg kell várni, úgy kell terelni a dolgot, hogy ő ajánlja fel. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
havri1
üzenetére
Igen, rögzítettem a csomag kibontását, de azt nem teszteltem a videó alatt, hogy működik az a kiegészítő, mert elég apróság, amire nem gondoltam volna soha se. A másik kiegészítő hiányát elismerte és el is küldi utólag, de a másikat ami hibás azt nem szeretné elismerni.
Most megpróbálom meggyőzni hogy küldjön vissza egy minimális összeget amiből tudnék venni utángyártott a termékhez, de azt mondja, hogy nála nem volt baj.... Nos ez szállítás során biztos nem rongálódhatott meg, nekem meg semmi okom nem lenne így elrontani a cuccot. Az, hogy kimaradt egy tartozék meg inkább az Ő figyelmetlenségére utal, mintsem arra, hogy én le akarnám húzni.
Most egyelőre eltűnt, ha holnapig nem ír vissza érdemes lenne az Ebayt is belevonni a dologba, vagy ők csak annyit tudnának, hogy visszaküldjem az egész terméket, más megoldást nem tudnak?
-
Core2duo6600
veterán
Legutobbi vásárlásom, Máj 31 én lett feladva, ma reggel már a postafiókban volt, Kínából
Ha jól számolom nincs 10 nap. -
válasz
anorche1
üzenetére
Ja Ali, akkor 60 napig jöhet nincs gondod.
Persze bosszantó, de nem tudunk mit tenni.
Ebay-re visszatérve.
Lengyelből rendeltem távirányítót (dupla áron, mint Hong Kongból, a gyors ideérés miatt) a projektoromhoz amit még az EB kezdete előtt szerettem volna eladni, 1 napos feladási időt vállalt, sikerült többszöri ráüzengetés után 1 héttel később feladnia, 1 hét ide az út, összesen 2 hét lesz így, a másik is ideért volna messzebbről ennyi idő alatt. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Május 17-én rendeltem meg ezt a kerékpáros mezt: [link]
Az aznap rendelt ebay -es csomagjaim a mai nappal bezárólag mind megérkeztek, csak ez a mez nem, ezért most megnéztem, hátha van tracking number. És van:
RK484659630CN
Eszerint 06.01-én adta föl. Én ezért tudok reklamálni? Eléggé fel**** az agyam.Szerk.: Most nézzem az e-maileket, 25-én kaptam levelet, hogy a rendelésem feladva. Ebay -en maxium 2 nap, és feladnak mindent, itt meg kellett neki 8 nap? Írta volna meg, hogy sorry my friend, csak 1 hét múlva tudom feldni, rendeld meg mástól

Szerk2.: Most látom van alis topic, szóval ez itt off.
-
havri1
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Partial refundot hivatalosan nem tudsz kérni.
Vagy visszaküldöd és visszakapod az árát, vagy ha nem érkezett meg, refund.Azt max az eladó ajánlhatja fel - szerintem -. Tévedés jogát fenntartom.
A hiányos dolgot videóval rögzítetted? Kibontást? Ellenkező esetben elég nehéz lesz bizonyítani.
Írj neki üzenetet, és bizakodj

-
Vasinger!
nagyúr
Na megjött a csomagom, viszont nincs minden rendben vele.
Ha a tartozékok hiányosak, illetve egy tartozéka nem működik rendesen, akkor kérhető partial refund? Visszaküldeni egyáltalán nem szeretném, a kérdés az, hogy mennyi pénzt szokás ilyenkor visszakérni?
Ha hivatalosan meg kéne venni a hiányzó és a nem működő tartozékot, akkor annak az árát kéne visszakérni?
Illetve a fő kérdés az, hogy ezt PP-n vagy Ebayen kéne kezdeményezni és azon belül hol?
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Szerintem lépj már tovább vagy jelezd az eBay-nek hogy szerinted hibás a valami.
Számomra egyértelmű a hirdetés, tudom hogy mit árul, csak egybe kell olvasni a szöveget:
Universal 360° Car Windscreen Holder Dashboard Mount Stand For Cell Phone GPS, For Iphone 6 Plus 6 5S 5C 5 4S, Red
A kínai angolsággal sincs különösebb gond. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem azt látod, hanem ami ki van választva.
Egy hirdetésbe különböző dolgokat tehetsz a választási listára, amiből a vevő választ, a legolcsóbb ár látszódik, de ugye ahhoz hogy vásároljál választanod kell, ha van kép róla akkor automatikusan az jelenik meg és a hozzá tartozó ár.
Amikor kijelölöd akkor a jelölt terméket fogod fizetni és azt fogod megkapni, nincs ennek értelme: Meg lehetséges,hogy nem is azt kapok. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Rosszul látod, a legolcsóbb ár jelenik meg mielőtt még választanál és ez lenne az amiről szó van, ez így működik, természetesen meg van engedve, nem kell összeesküvésre gyanakodni.

-
somnia
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
universal...red sucker
-
Remekelek28
őstag
Szerintetek az megengedett,hogy 280 ft-ért hirdetnek egy terméket,de a selectnél bármire kattintot már 1100 ft az ára.. itt egy példa..[link]
-
zeon.hu
nagyúr
Tegnap írtam, hogy refund után megrendeltem az eladótól újra a terméket.
Ezt telefonos alkalmazásból csináltam.
Asztali gépen viszont most unpaid item-ként szerepel.
Telón meg látszik, hogy kifizettem, már "shipped" üzenet is jött.
Ez most hogy? -
válasz
Temalord
üzenetére
Ez egy "frissített" Unlocked AT&T GSM Phone, a többi jellemző mint amit előbb írtam, ez meg túlságosan olcsónak tűnik.
A Hozzászólás alatt Kattintható kódok és arcocskák résznél van a Link gomd
Beírva pl Ez a link szöveget kijelölve és erre a Link gombra kattintva, oda beillesztve a linket szebb lesz a szöveg.
Én egyébként találtam újakat is elfogadható áron az eBay-n.Magyar boltok M9 már 118000 HUF 1 év garival Itt
-
Temalord
csendes tag
Meg ezt néztem még ki.
http://www.ebay.com/itm/HTC-One-M9-32GB-4G-LTE-AT-T-Unlocked-Smartphone-Latest-Model-SRB-/191736545916?var=&hash=item2ca463827c:m:mVF7dr14C73OSk-u52CXvuw
vagy melyik fajtába érdemes Mindenképp htc one m8 vagy m9 szeretnék de Leginkább m9 lenne jobb választás a számomra. vagy tudtok valami jó boltot ahol nem 140.000 Ft kapom meg a készülélek m9-est példányt hanem csak 120.000 Ft vagy 110.000 ft de garranciás legyen ha lehet már. Választ köszönöm ellőre is ha van ilyen lehetőség nem tudom

-
válasz
Temalord
üzenetére
Igen ez használható nálunk, mert itt is kapható, a wifi is és mobil net is tudja az összes mobil frekit normáltól a 4G-ig. Azt írja hogy kártyafüggetlen, viszont normál SIM kártya való bele.
A legnagyobb gond, hogy nem új, használat látszik rajta -karcos-, az eladó újította fel (Seller refurbished) ami akár kijelző csere is lehet. Alap garanciát nem ad, csak saját költségeden visszaküldést -ez ugyan a Paypal-l kifizeti neked- de nem írja, hogy ezt meddig lehet érvényesíteni.
Röviden: nem javaslom a megvételét, rizikós.
Jó 43k-ért az ár, nálunk az új 16Gb-os 75k körüli, de micro sd-vel bővíthető 128-ig így a 32GB nem annyira fontos talán. -
Temalord
csendes tag
Ne haragudj de én most vásárlok ellőször interneten és nem vagyok jártas benne azért kérdeztem meg hogy bisztosra menjek ne hogy + fizessek még rá.
A válaszod köszönöm előre és ne haragudj ha fárasztottalak a kérdésemel.
Megértésed köszönöm. Essetleg azt nem tudod hogy magyarországon is mükszik a wifi meg a Kártya is hogy hívni tudjak? -
Temalord
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
[kép]Hello ahogy írtad akkor nem kell ezután semmit vámot fizetnem a postásnak ha kihozza a csomagot hanem már a telefon árában összeadodik az összege és a vám is + kilett fizetve akkor paypalon keresztül?
És akkor összesen $158.53 usd lessz akkor csak? erre + nem kell gondolom rá fizetnem ha postás kihozza adot terméket? A Választ köszönöm előre is mivel nem tudom hogy mükszik ezért jobb ha leírtam.
-
Vasinger!
nagyúr
Ma hozta a DPD a csomagomat, de nem voltam otthon. Van akinek hozott a DPD már csomagot? Egy értesítőt dobtak be, de azon csak egy PIN szám szerepel, nincs tracking. Az Ebayes trackingek se működnek a DPD oldalán. Természetesen holnap fel fogom hívni őket, de ha valakinek van velük tapasztalata azt szívesen fogadnám.

-
Ha egy eladó nem képes egy hét alatt 3 üzenetemre válaszolni, akkor kenje a hajára...

-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Szerintem neked nincs összekapcsolva, mert akkor a linkelt képeden látnod kellene.
A Buy it now lényege hogy fizetned kell, ha van kosár teheted abba és majd később fizetsz.
Ha az eladó nemzeti oldalán lépsz be, akkor lehet kosara, de mivel fizetős nem mindenki használja.
De ha rányomsz a Buy it now gombra végig kell vinni a folyamatot.
Én a szabályt idéztem, ha nem fizetsz 48 órán belül, az eladó indíthatja a Nem fizetett a vevő case-t. -
xcvbxcvb
aktív tag
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Az csak akkor van, ha a gyors fizetést aktiváltad, arra gondoltam, hogy azt szeretnéd ki kapcsolni
Buy it now -nál nem engedi megvenni, hanem confirm and pay gomb jelenik meg, A sorrend így is jó. Az angol oldal már régóta így működik.
Valójában akkor nem értem mit akarsz.
Később fizetni? Akkor vedd meg később. A licitálásnál nem kell azonnal, de 48 órán belül muszáj kifizetni. -
xcvbxcvb
aktív tag
Hello
Hol tudom kikapcsolni az vásárlásnál az azonnali fizetést ? A németen nem kell azonnal fizetni, ellenben az angol, amcsi oldallal.
Köszi -
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Hibás termék miatt full refundot kaptam, paypal ma jelezte.
Adnék pozitív értékelést. De ezzel érdemes megvárni, amíg a számlámon lesz a pénz vagy mehet máris?
(Eladóval úgy egyeztem, ha megjön a refund, rendelek tőle újat) -
Temalord
csendes tag
-
-
Az egyik általam kinézett hirdetés Import díjak szövegrész melletti rész:
Import charges:
$0.00 (estimated and based on current bid)
No additional import charges on delivery
This amount includes applicable customs duties, taxes, brokerage and other fees. This amount is subject to change until you make payment. If you reside in an EU member state besides UK, import VAT on this purchase is not recoverable. For additional information, see the Global Shipping ProgramHa jól értelmezem az lenne a lényeg, hogy a szigetlakókon át érkezik a cucc így mentes minden áfa, béfa és vám alól? Ennyi?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Czimby
addikt
Megtaláltam az Bay erre vonatkozó leírását.
http://ocsnext.ebay.com/ocs/cusr?&query=1746
Csak az a baj, hogy Német nyelven nem találom meg,
és mivel német eladó náluk nem divat más nyelveket beszélni...Valaki tudna segíteni ezen oldal Német nyelven történő felderítésében, hogy át tudjam küldeni az eladónak?
-
Temalord
csendes tag
Valaki nem tudja hogy ebay telefon rendelés essetén 30k-ért telefon mennyi vámot kell fizetni vagy nem kell hanem ebay őssze adja a 2-tőtt is nem kell vámot fizetni a rendelés usábol magyar ország törnéne valaki tudna segíteni?
-
Czimby
addikt
Ebayen az eladó számlájára azonnal megérmezik a vételár vagy ha csak pozitiv értékelést kapott?
Vettem valamit, de az eladó azt állitja nem kapta meg a pénzt. Paypal-el fizettem azonnal szóval tuti megkapta. Vagy nagyon amatőr és nem látja, hogy ott a pénz a PayPal számlán vagy susmusol.... -
-
Mivel úgy 27$ (6000 Ft) az ÁFA és vámmentes határ, 47000 Ft a vámmentességi határ, így az 500 United States Dollar = 137664.82 Hungarian Forint igencsak ÁFA és vámköteles, a vám lehet 0-15%, a TARIC-ban benne hogy milyen mértékű egy Koreából érkező fényképezőgép.
Ha a posta szállítja akkor +2000 Ft az ügyintézési díj.
Egyébként minden nem Uniós csomagot átnéz a vám, mivel ők léptetik be Magyarországra, nincs itt megfogásról szó. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Tudom, nehéz kérdés, de mostanában mennyire jellemző, hogy 500$-os Dél-Koreából érkező fényképezőt megfognak a vámügyintézésnél? Nagyon nem mindegy, hogy +27% rámegy-e, vagy nem. Ha jó eséllyel megfogják, akkor kihagyom, mert úgy már drága.
-
-
Érkezett egy termék sérülten, de egyenlőre nem kértem vissza az árát, helyette írtam neki, hogy normálisan becsomagolva küldje újra. De előtte mutasson képet a csomagolásról, hogy lássam, be van-e rendesen csomagolva.
Írja, hogy nézzem meg a képet, írom neki, hogy nem küldött képet.
Másnap megint írja, hogy most nézzem meg a képet, én megint írom neki, hogy most sem küldött képet.
Lehet én vagyok a vakegér, de hol van a kép, mellékletben nincs, link nincs az üzenetben!?
Csak az időt húzza? -
hugi0
őstag
Sziasztok !
Valaki rendel a kozeljovoben ilyen akksit -> Ni-Cd Sub-C.
Itthon a Makita csavarbehajtomhoz 10,000Ft folott tudnam csak beszerezni.Talaltam egy 20 darabos pakkot 7,000Ft-ert ez ket gepre eleg (12V).
Van 24-es 30-as es 50-es pakk is.
Ha tobbeket is erdekel az akksicsere, magat a muveletett en el tudom vegezni.
Sajnos en nem vagyok jartas az ebayes vasarlasban es bankkartyam sincs.Olyan szemelyek jelentkezeset varom akik az ebay-es vasarlast le tudjak bonyolitani es az akkumulatoros gepuben is megerett az akkupakk csere.
Udv: hugi_0
-
Vasinger!
nagyúr
Sokat kutattam a Google-ban azután, hogy lehet e olyat csinálni, hogy úgy keresni egy termékre, hogy csak azokat a találatokat dobja ki, amely szállít Magyarországra is, de amiket írtak nem találtam meg sehol a beállítások között.
Jól látom akkor, hogy már nincs lehetőség ilyen beállításra?
-
Ehhez nincs köze az eBay-nek, sem a Paypal-nek ez az e-mail cím nem hozzájuk köthető: verification@game-accounts.de.
Mit is vettél?
Ez egy átverés, mert gondold végig ezeket a kérdéseket, mi igaz belőlük?
1. Unusual Purchase pattern from you. (I.e. large amount or high frequency of purchase)
2. High chargeback rate coming from your country
3. Your Paypal account is not verifiedÍrd vissza ha nem küldi el a megvett terméket kénytelen leszel a nem teljesítés miatt case-t vagy dispute-t kezdeményezni. Egyébként ilyen dologért a Paypal kivágja az ilyen eladót a francba, de az eBay sem szereti.
Bár ha valami kódot vettél akkor nem igazán lesz védelmed. -
t420s
aktív tag
Üdv!
Ebay-es vásárlást utólag személyes adatok megadásához fotóhoz és személyes okmányok fotóihoz kötni? Találkoztatok már ilyennel?
vettem egy terméket az ebay-en, fizettem paypal-al, és jött egy üzenet nem az ebay-en keresztül hanem privát mailben.
Mely szerint rendelésem csak akkor szolgálják ki ha összes személyes adatomat megadom, de nem ám akárhogy hanem itt egy pdf file nyomtassam ki tegyem be az adatokat KÉZZEL szkenneljem be és küldjem el.Itt a mail szövege:
Hello Mr.név,unfortunately there were some fraud cases in the form of charge backs in our company lately.
Because of that we ask you to fill in the attached PDF file and send it back to us.Please send us the filled and scanned form as attachment by E-Mail to verification@game-accounts.de
You only have to fill in this form once to be verified. You don’t have to do it at a later order.
We ask for your cooperation to be able to guarantee more safety for buyer and seller.Order Date: Sunday, 05. June 2016
És itt az adatkérő pdf:
http://data.hu/get/9768039/gacc_paypal_address_verification_en.pdfMindezt egy full minősítéses eladó kéri való cégnévvel címmel telefonszámmal.
???
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Elektromos autók - motorok
- Trollok komolyan
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest