Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Nem igazán akarják küldeni a telefonra a második lépcsős azonosításhoz a kódot. LEgutóbb februárban kellett, akkor még minden rendben volt. Telefonon állandóan be vagyok lépve ebayre, de most gépről akartam hirdetéseket módosítani, hogy megtartsa a szerkesztési formátumokat, csak nem küldik a kódot...
Kértem kód újraküldést is, de semmi.
-
flymi
addikt
Üdv!
Elvileg vásároltak fix áron egy terméket tőlem.
Rendelés részleteinél a "vásárló kifizette" szerepel.
Viszont utána törlést kezdeményezett.
Wise számlán értelem szerűen (még) nincs ott a pénz, de nekem máris vissza kéne küldenem neki? Mennyi időm van eladóként elfogadni a rendelés törlését?
1 darab értékeléssel rendelkező újonc a vevő...
-
flymi
addikt
Mégis elküldte a visszatérítést. Pár perc késéssel jött róla email. Nem értem miért dobta ki a hibaüzenetet.
(#85746)

-
flymi
addikt
El akartam küldeni a pénzt, de azt írja: We ran into a problem. Please go back and try again.
Pedig jó az összeg, minden kártya adat, megjött a netes kód is.
Lehet kifutott az időből és nem engedi a visszatérítést?
-
flymi
addikt
Nem szoktam követni a feladott csomagok útját.
Eddig még minden odaért ahová küldtem legyen az USA, Ausztrália, vagy bármilyen EU tagállam.
A vicc az egészben, h eddig összesen négy üzenetet küldtem a vevőnek (fényképet mellékelve a feladás napján a csomagról és az ügy indítása óta még három levél), de egyre sem válaszolt.Hol lehet beállítani, h automatikusan kérje az email címet és a telefonszámot?
Legtöbb vevőnél eddig mindig be volt állítva a szállítási címhez, ha nem akkor külön üzenetben kértem. -
flymi
addikt
Üdv!
Soha semmi problémám nem volt eddig az eladásokkal, de most visszaküldtek egy csomagot Lengyelországból és fogalmam sincs miért. Novemberben vettek tőlem egy videokártyát, alaposan becsomagoltam, dobozoltam, elküldtem postával. Január elején rám írt a vevő, h még nem kapta meg a terméket. Tegnap bementem a postára, ott ránéztek a csomagszámra és azt mondták, max 1 hét és odaér. Erre föl ma visszahozta a postás autó.
WTF?
A cím elvileg jó. Szállítási adatoknál az alábbi pontok szerepelnek, de nem igazán jön le nekem belőle, h mi volt a probléma.
Mivel a lengyel tudásom erősen konvergál a nulla felé, beírtam a google fordítóba, de nem lettem sokkal okosabb. Sikertelen kézbesítés? Nem kellett volna hagyni a vevőnek egy cetlit, h akkor vegye át a helyi postán?
A vevő ügyet nyitott és visszatérítést szeretne, de én úgy gondolom nem hibáztam. Nem is gondolom, tudom.
Mi lenne ilyenkor a teendő?
Jan 6, 2023
10:15pm
Przyjęcie przesyłki w kraju przeznaczenia
Jan 2, 2023
3:23am
Wysłanie przesyłki z Polski
Dec 24, 2022
3:02am
Przyjęcie z ładunkiem
Dec 24, 2022
12:02am
Wysłanie z ładunkiem
Dec 23, 2022
7:21pm
Przyjęcie z ładunkiem
Dec 23, 2022
11:21am
Nieudane doręczenie - decyzja o zwrocie
Dec 15, 2022
9:13am
Ponowne awizo
Dec 7, 2022
2:00pm
Rozliczenie KD przez listonosza ML
Dec 7, 2022
1:39pm
Wpis przesyłki do księgi wydanych
Dec 7, 2022
11:48am
Awizo
Dec 7, 2022
8:30am
Wydanie doręczycielowi
Dec 7, 2022
8:05am
Wprowadzenie do księgi oddawczej
Dec 5, 2022
10:33am
Przyjęcie przesyłki w Polsce
Nov 30, 2022
10:47am
Wysłanie przesyłki z kraju nadania
Nov 29, 2022
8:48am
Nadanie
Nov 29, 2022
9:57am
Tracking number provided -
flymi
addikt
Tegnap megvolt az első eladásom amióta át kellett lépni paypalról wise-re. A termék mellett ott van, h az elsó kifizette, viszont se a wise-re, se a paypalra nem érkezett meg az összeg (75usd), pedig ha jól tévedek ott azonnal megjön.

-
flymi
addikt
Jött egy ilyen levél ezzel a tárggyal:
"eBay will manage payments in Hungary — an update from our General Manager for eBay on Global Emerging Markets, Ilya Kretov
From:eBay
Sent:Apr-29-21 00:08"Gondolom ez azoknak kell/jön jól akik üzletszerűen űzik az adásvételt. Magánszemélyként/eladóként nem kell tennem semmit, minden maradhat a régiben?
-
flymi
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
Ha észrevette ,h ragasztva van a bánatért feszegette...
Gondolom nekiesett, mint bornyú az anyjának. Ez miért a te hibád? Hirdetésbe írtad, h ragasztott?
Alapesetben ha én veszek egy vga-t úgy ahogy kaptam megy tesztre a gépbe. Ha jó, utána esetleg kaphat friss pasztát/gap padot már saját felelősségemre, mivel én piszkálom az alkatrészeit mechanikusan. -
flymi
addikt
Így már világos, köszönöm az infót. Nem gond, csak megmondom őszintén eddig fel sem tűnt.

Pénz visszatartásról olvastam már korábban, csak elfelejtettem hogyan műkszik. Összeghatárhoz van kötve, vagy vásárlások számához? Mert van amikor rögtön megjön, máskor ülnek rajta pár hetet (vásárló védelmében, ezt tudom.)
-
flymi
addikt
Hogy lehet beállítani eladóként, hogy Payments sorban ezek helyett csak és kizárólag a Paypal maradjon?

PayPal / Visa / Master Card / Amex / DiscoverTermék feltöltésekor nem találtam sehol olyan opciót ahol be lehetne állítani, így ahogy eddig is a hirdetésbe írtam bele, h fizetés kizárólag Paypallal.
Előre is kösz a segítséget!

-
flymi
addikt
UK-be postáznék. Elsőbbségi levélhez alapból van nyomkövetési szám igaz? Nem kell ajánlottként feladni a nyomiszámhoz?
Egyébként elsőbbségi ajánlott és tértivevényes levélként szoktam postázni, de most kivételesen megspórolnám a tértivevényt és az ajánlottat is. -
flymi
addikt
Ma bentem a postára, mert jött egy papír, h átvehetem két kínából érkezett rendelésem. Bent elém toltak négy csomagot, majd a kisasszony csak annyit mondott, március óta őrzik a másik kettőt, nem kaptam érgesítőt?! (Azon a postán havonta 1-2 alkalommal megfordulok csomagfelvétel miatt és nem, nem kaptam.

-
flymi
addikt
Kösz, gondoltam van aki tud konkrét összeget mennyiből lehet megúszni az ilyet (olasz posta nem a legolcsóbb és nem is a legmegbízhatóbb), a link megvan nekem is, de csak telóról vagyok. Olasz nekem sem megy jól, fordító meg nem mindig akarja az igazságot.
De még egyezkedek az olasz csókával, mert első körben 30+ € volt a válasza kétnapos reg csomara, ami háromszorosa lenne a vételárnak, ez pedig ugye nonszensz. De szerintem is elégséges lenne az ajánlott levél 2kg-ig. -
flymi
addikt
Azt meg tudná mondani valaki, h olaszból mi a legolcsóbb postázási mód 1-2kg-os csomaghoz?
-
flymi
addikt
Csak az utolsó bejegyzést néztem. Most lehet én néztem el valamit, de nem látom, hogy megjárta volna oda vissza Kínát és HongKong-ot.

Én azt látom Kína->HongKong->Frankfurt->Customs clearance in progressA német bejegyzés az gondolom csak azért lehet, mert a kereső oldalán csak három EU országot lehet kiválasztani (UK, FR, GER), szóval csak arra tippelek, hogy azért írja, hogy németben is járt, mert azt jelöltem be, azon néztem. Igaz másikkal nem próbáltam, a fene se tudja...
De ha szerinted kamu, akkor az. Nincs kizárva. Mindenesetre 09.04-i másik vásárlás már 19-én itt volt. Szóval szerintem már ez is itt lehet, így én vámra tippelek, persze ez csak tipp.
10.16-ig még van ideje, hogy befusson, csak ha már adtak mellé valami regszámot, akkor gondoltam utána nézek, mutat-e valamit.
-
flymi
addikt
Tracking details
SF EXPESS tracking #959760332061
Sep 3, 2018 23:48pm PDTKözben kinyomoztam tracking alapján, hogy "Customs clearance in progress" státuszban van a kínai csomagom 09.14. óta. Szóval elég gyorsan ideért, csak a vámon kotlanak rajta... Pedig igazán áttolhatnák hamar.

Meddig ülhetnek még rajta? Levelet/email nem kaptam...Ezt a csomagot gondolom majd MPL hozza.
-
flymi
addikt
Reggelt!
Ha Norvégiába akarok küldeni elsőbbségi ajánlott levelet, akkor nem kell hozzá CN23-at kitöltenem igaz?
Így is csisszes a levél súlya, nem hiányzik még egy pár grammos papiros.
-
flymi
addikt
Ezért kérdeztem rá, mert nincs a listában.
Úgy érted, h nem a leírásnak megfelelő volt a termék és buktad a vételárat?
Én egyszer futottam bele olyanba, h aukción nyertem, aztán törölték az eladót. 3k bánta, de az más tészta.Most tekintsünk el attól, h a termék eladáskor jó volt-e vagy sem. Ilyen esetben arra lennék kíváncsi, h egyáltalán h megy az egész ha elfajul a dolog? Ebay kártalanítja a vevőt, az eladón meg bevasalja?
Ha viszont nem tekintünk el tőle és a termék bizonyíthatóan jó volt akkor a vevő bukta, vagy kap valamit?
Ez is elég bonyultnak tűnik nekem most, mert a termék a leírásnak megfelelő állapotú volt, mikor el lett küldve, viszont ha átvételkor már nem, az miért az eladó "hibája"? Az e egyáltalán? -
flymi
addikt
Lenne egy olyan kérdésem, h eladtam usába egy videokártyát, de az eladó állítása szerint nem működik megfelelően, miután feltette a megfelelő drivert, ilyenkor mit lehet tenni?
Nálam nem volt vele gond, erről van képem és videóm is, ha ez bizonyítékként megállja a helyét.
Szeretnék segíteni neki, elküldtem a driverről a linket, a konfig alkatrészeinek listáját amiben tesztelve volt és a képeket, amiket a tesztről készítettem.
Nem szeretném ha ügyet indítana belőle. Ha rossz lett volna eleve el sem adom, vagy a leírásban feltüntetem. Persze megvan rá az esély, h szállítás alatt lett hibás, vagy csak kamuzik, esetleg benézett valamit. Hirdetésbe beleírtam h reklamáció nincs, garancia nincs, visszaküldés nem opció. Ezek figyelembevételével vásárolható meg.
De ugye ettől még ott az ebay money back guarantee ha jól tudom. Ha elfajulna a dolog, akkor bevasalhatják rajtam a vételárat? Ingyen postával hirdettem, én álltam a szk-et.
Előre is köszönöm a segítséget! -
flymi
addikt
válasz
Norbi887
üzenetére
Azt nem írtad, hogy honnan rendelted. De ha kína, akkor vásár'tam én is egy ajánlott helyről SD kártyát nemrég, sajnos én sem kaptam nyomkövetési számot hozzá, de legalább így nem kamu.

Csak nyugi, általában 2-3 hét alatt ideér csájnából egy csomag. Nagy eséllyel még a határidő lejárta után is beeshet egy héttel, de ha akkor sem, akkor már sosem kapod meg. Csak mondom.
Persze határidő után mehet a case, vissza fogják küldeni a pénzed.V/ : Korábbira valami hsz/megjegyzés?
-
flymi
addikt
Rendeltem Kínából asszonynak egy táskát, 3e Ft volt ingyen postával.
Április 19-én megvettem, TN alapján (csodálkoztam is, hogy működik) 20-án feladták és 28-án már Pesten volt.
Azonban innentől se híre se hamva... Eltelt majdnem egy egész hónap. Meddig várjak még? Hol keressem a csomagom?
(Remélem ez nem azon esetek egyike, mikor megtetszett valakinek a holmim és inkább elvitte haza, én meg hiába vártam...) -
flymi
addikt
Vihar van a biliben. Eladó termékeimnél ma délutánra eltűnt a Views / Watchers számlálóból a nézettség. Konkrétan két vonal "--" látható a számok helyett.
A megfigyelők résznél nincs változás, a legtöbbnél nulla vagy 1-es szerepel. 
(.com és .de-nél is)
-
-
flymi
addikt
Mi történt az ebay.com-mal? A watch list-nél megváltozott az oldal...
A .de-nél minden ok. -
flymi
addikt
8 eladott termék után 3 értékelést kaptam, pedig minden vevőnek kétszer is jeleztem, ha tesztelte a terméket, akkor legyen olyan kedves írjon egy visszajelzést/értékelést, ha már én is adtam nekik.
Tényleg ennyire nehéz vagy miért van ez?
Szerintem nem fáradtság, kábé 30 mp az ember életéből. Minden vásárlásom vagy eladásom után adtam eddig, fordítva is elvárná az ember... 
-
flymi
addikt
válasz
ontheground
üzenetére
Nekem 7 csomagom van úton, mind március vége, április elejei rendelés. A legtöbbhöz május vége van írva szállítási határidőnek, de az egyikhez ezt adták meg: Estimated delivery May 16, 2018 - Aug 09, 2018
Ha öt hónap alatt ha nem ér ide, akkor soha.
Egyébként általában kínyábull 3, nagyon max 4 hét alatt be szokott esni minden, igaz egyik sem sürgős és pár dolláros tétel. Ha nem jönne meg a megadott időre akkor meg írok az eladónak és küld másikat. -
-
flymi
addikt
válasz
Putyin90
üzenetére
Holnapután nálad lesz, ezért kár aggódni.
Viszont én feladtam egyszerre két csomagot múlt hónapban egyazon nap postán.
Az egyik USA-ba ment, a vevő megkapta a múlt héten.
Ausztráliába küldött csomagról viszont még mindig nincs hír. (RR396948548HU) Lehet tényleg lóháton viszik ki a vevőnek?
-
flymi
addikt
Ha az eladó egy termékhez beállított egy szállítási költséget, akkor azt utána tudja még módosítani?
Kértem Request total-t, de rossz árat adott meg, azt mondja nem tudja átállítani és küldjem a pénzt paypalon mailcímmel.
-
flymi
addikt
Értem, tehát nem szúrópróba szerűen csinálják, hanem alaposak és minden csomag átmegy a röntgenen.
Azért kérdeztem, mert hallottam olyat, hogy száz+ dolláros tétel simán bekerült kishazánkba USA-ból és nem kellett fizetni utána áfát sem béfát.
A másik meg hogy szemezgetek egy számítógép alkatrésszel amit EU-n belül, de máshol sem nagyon találok, de az cirka 60 és egynehány dodó lenne. Lehet kéne kérni árengedményt és problem solved.
-
flymi
addikt
Na pont ez lett volna az egyik kérdésem, hogy ez változik-e az árfolyamtól függően vagy egy évre előre fix összeg.
Azt hogy döntik el szerinted a vámon, hogy mi után szednek sarcot és mit engednek át úgy mégis, hogy a vásárlás végösszege (szállítási költséggel együtt természetesen) már meghaladta vám határértéket? Egyáltalán lehet ilyen?
Gondolom a műszaki cuccokat jobban nézik, de ha egy darab alukockát küldenek mondjuk tegyük fel összesen 62$ értékben, akkor azt már szigorúan ottfogják?
-
flymi
addikt
Az udvariasság nem mindig mérvadó. -> Pedig annak kéne lennie. Privát üzenetre illik válaszolni. Én vagyok annyira igényes eladó, hogy beállítom, hogy hová kívánok szállítani és hová nem, hogy a kedves nézelődő ne fusson fölösleges köröket.
No mindegy, ráírtam. Talán most majd válaszol. (Nem is ma kezdte, 12 éve tag és 777 értékelése van.)Az újralistázás és az auto súly átállításra tudsz valamit érdemben mondani?
-
flymi
addikt
Nem én. De ha valaki hirdeti a cuccát és ráírnak, nem illik válaszolni? Egy hete írtam neki, volt ideje rá.
Vagy ha már nem veszi a fáradtságot, akkor pontosítsa eleve a hirdetést, hogy csak országon belül szállít, vagy shipping worldwide, vagy akármi. Nehogy már én legyek a szemét, mert licitáltam a cuccára.
-
flymi
addikt
Van egy eladó aki hirdetett egy terméket. Rákérdeztem, hogy szállítás megoldható-e kis hazánkba, de nem válaszolt. Közben én azért licitáltam a termékre, megnyertem. Kérdezzek most is rá megint? El kell küldje, ha megnyertem, vagy mondhatja, hogy nem postázza?
A hirdetésben nem írta, hogy csak országon belül szállít. -
flymi
addikt
Kérlek szerkeszd: Csupán egyetlen kategórián belül állította át a termékeknél a sújt. Más kategóriáknál megtartotta.
-
flymi
addikt
Hogy van leszabályozva kezdő eladónál, hány terméket lehet egy kategórián belül feltölteni?
Van még valami amit nem értek. Mikor újra listáz egy terméket mert az nem kelt el, a 2 to 3 lbs súlyt pedig minden ilyen terméknél átállítja 44 lbs tömegűre. WTF? Miért?

-
flymi
addikt
Őszintén meg vagyok lepve. Félve adtam fel két csomagot a Postán elsőbbségi ajánlott és tértivevényes levélként. CN23 kitöltve, ráragasztva, megcímezve minden, Postán egyedül a külföldi tértivevényes címkét kellett kitölteni.
USA-ba küldött csomag 24 óra elteltével már elhagyta Magyarországot, az Ausztráliába küldött csomag pedig 22 órával a feladás után már meg is érkezett a célországba. Csak pislogtam.
És múkodik!
Mondjuk az más kérdés, hogy Ausztráliában mire a nagyvárosból ökrös szekereken meg ki tudja milyen tákolmánnyal kiviszik a csomagot a vevőhöz a pusztába, az lehet egy hét is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
flymi
addikt
Minden eshetőséget számbí vettem, rengeteg ötletet adtam neki mivel próbálkozzon. Írtam neki több variációt is, köztük azt is nekem milyen lappal ment, milyen oprendszerrel és milyen driverrel. Tápra is gyanakodtam, de végül sikerült belőle kiszednem, hogy jó minőségű, nem valami hulladék.
Akkor megegyezünk valamiben. -
flymi
addikt
Eladtam egy videokártyát ebayen, már Kanadában van a vevőnél. Nálam hibátlanul működött, erről képet is tettem fel. Hosszasan leveleztünk, mert állítása szerint a kártya nem jó, két alaplapban és több más oprendszer alatt is egyformán 5 percenként lefagy a rendszer.
Próbáltam segíteni neki, ötleteltünk, hogy mi lehet a gond, de elképzelhető, hogy végül nem bírta ki a ~6600km-es utazást a hardver és beadta az unalmast.
Mondtam neki, hogy nagyon sajnálom a dolgot, mert nem szoktam szemetet eladni és adnék részleges visszatérítést, de a hirdetésben is írtam, hogy privát aukció és garancia, reklamáció nincs.
Visszaírt, hogy örülne a részleges visszafizetésnek, ügy nyitás előtt mindig megpróbálja felvenni a kapcsolatot az eladóval. Idézem:"I wouldn't mind a partial refund.
I have also had items sold that say no refunds, but then the seller creates an ebay case which are always one sided, and I am forced to give a refund.
I usually try to email sellers before creating a case."A kérdésem a következő? Akkor most mi légyen a teendő?
-Egyezzek meg vele egy részleges visszatérítésben és a termék maradjon nála?
-Vagy küldje vissza a kártyát és fizessem vissza az egészet?
-Esetleg ne fizessek neki semmit, a kártyát megvette, leírtam, hogy nincs garancia és visszavásárlás, így is minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy segítsek?Amúgy rendes tagnak tűnik, nem fenyegetőzik, semmi ilyesmi, értelmes hangnemben vagyunk túl már vagy tucatnyi levélváltáson, csak elég nehéz volt kihúzni belőle az infókat (milyen rendszerekben próbálta, hiba pontos leírása, stb...).

-
flymi
addikt
Már felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol készségesen felajánlották, hogy keressem fel a postahivatalt, ahol feladtam a küldeményt és ott érdeklődjek. Én szépen megköszöntem a segítséget és letettem a kagylót. Úgyis mentem a postára, hát érdeklődtem. Azt mondták kerestessem, de ez két hónapig is eltarthat és levélben értesítenek.
Most már röhögök rajta, de ott sírni tudtam volna. A jó öreg Magyar Posta... -
flymi
addikt
Összefoglalóból: Ha EU-n kívülre megy a küldeményünk, csomagunkhoz mellékelni kell 1 vagy 2 db vámárunyilatkozat (angol vagy francia nyelven) ez küldeménytől függően CN22 vagy CN23. A Posta oldaláról letölthető, VÁMKEZELÉSI NYOMTATVÁNYOK, de a postán is kérhető.
Az oké, hogy USA-ba amúgy se egyszerű postázni, de mikor feladtam az oda az elsőbbségi + ajánlott + tértivevényes levelet, nem kellett volna kitöltenem egy ilyen nyomtatványt?
Az ügyintézőnek a postán nem kéne ezt tudnia? Ha ez nem lenne elég, a postavezető sem kérdezte meg, hogy kitöltöttem-e bármilyen más nyomtatványt a feladóvevényen kívül, mivel bementem érdeklődni a küldeményem holléte felől, ugyanis eltelt a feladástól számított 10 nap és ha a MP oldalán nem is kell látnom a nyomkövetési szám alatt csak a felvételt (ajánlott levelet ugye nem követnek nyomon belföldön), akkor már látszódnia kéne valaminek a nemzetközi nyomkövetési oldalak valamelyikén. Hacsak... Hacsak a fentebb említett vámkezelési nyomtatvány meg nem léte miatt már itthon megfogták a csomagot. Vagy megint csak el vannak havazva és a megnövekedett áruforgalom miatt a vámon is túlterhelt?
Ideális esetben kevesebb mint 1 hónap alatt a tengeren túl kellene legyen a címzettnél, rosszabb esetben mint a tavaly ilyenkor a Kanadában feladott csomagom, csak 2 hónap elteltével kaptam kézhez. -
flymi
addikt
Az hogy lehet, hogy az email fiókomban látok egy ebayes eladótól válaszként kapott levelet, de magán az ebayen az üzenetek között nincs ott?
Nem, nem töröltem véletlenül, egy üzenetet sem szoktam likvidálni. -
flymi
addikt
Gyerekek, pofátlanság netovábbjába futottam bele ma.
Liciten nyertem egy videokártyát Svédországból. 6.50$ + 15$ postaköltség.
Az eladó írja, hogy holnap küldi a számlát. 25+15, vagyis 40$-ról. Rákérdeztem, mi az a 25$. Azt írja vissza, hogy jó, akkor mit szólnék 8.5$-hoz?
Annyit írtam neki, hogy küldje a számlát a 6.5+15-ről, nem értem miért kell bonyolítani.
Azt már csak most teszem hozzá, hogy ha nem is vérlázító, de etikátlan a magatartása.
Remélem a kártya állapota nem változik meg a hirdetésben leírt használtról selejtre időközben... -
flymi
addikt
Ha úgy nyertem meg licittel egy terméket, hogy a rám licitáló visszamondta és az eladó megkeres vele, hogy nekem kell-e és én rábólintok, akkor is tud számlát küldeni róla? Mármint rendesen ebay-paypal, hogy a védelem éljen, nem csak mailcímre utalni paypalon.
-
flymi
addikt
Ez frissebb.
Ok, megpislogom a képeket is. -
flymi
addikt
Ez volt az összefoglalóban, akkor frissíteni kéne.
Ok, nem is ez volt a fő kérdés, hanem hogy az ebayes hirdetésben konkrétan hogy jelenik meg, mikor töltöm ki. Nekem kell-e kiválasztani az országokat, vagy elég ha annyit írok, hogy EU only azt jónapot és majd megkeres privátban, ha szállítással kapcsolatos kérdése van a vevőnek.
-
flymi
addikt
Ha eladnék egy terméket ebayen, de csak EU-n belüli postázást vállalok, akkor elég ha beírom a címbe/szövegbe, hogy EU only? Vagy be kell jelölni az országokat külön-külön?
Nem kell korlátozni sehol semmi mást a feladási folyamatnál? Még nem voltam eladó, ezért kérdezem...
Előfordulhat, hogy valami nagyon okos mégis EU-n kívülről akarja és megveszi, akkor ezt utólag ignorálhatom, vagy akkor köteles vagyok postázni neki így is?
Ezt elolvastam. -
flymi
addikt
Folyamatosan ott a shopping cart mellett egy narancs 1-es, pedig üres a kosár...

Your shopping cart is empty, but it doesn't have to be.
Cart summary
Total: US $0.00Második napja ott van, nem tettem bele semmit, azonnal vásároltam ami kellett, vagy megnyertem liciten, de már az is úton van, az ilyen nem kerül bele.
-
flymi
addikt
Leboxoltuk.
+8 fontot küldtem és jön a csomag. Így 18 fontot fizettem végül a szállításért és megköszönte, hogy linkeltem neki az oldalt. Kiderült, Royal Mail Int. Standard-et nézte. Ott vannak ilyen árak, hogy 52 GBP- 110 GBP. Vagy csak le akart húzni, nem tudom, de nem hagytam magam átverni.
Másik eladóval nem is volt semmi gond.
Kifizettem a 17.50-et és jön a csomag DPD-vel.De utálom, mikor túráztatják az idegeimet!
-
flymi
addikt
Fejlemény:
Azt mondja, ha annyi az ár, amennyi oda van írva a linkben amit küldtem, akkor elküldi.
Meg ezt írta még: Hi, can you send my your phone number for postage
Mióta kell a postázáshoz a telefonszámom?
+szerintem gúgli fordító használatával kommunikál...
Faxa, egyre jobb. -
flymi
addikt
válasz
somnia
üzenetére
Mármint nekem?
Figyelj, én rákérdeztem licit előtt, hogy postázná-e és ha igen mennyiért. Azt írta oké, 17 font. Ezután licitáltam.
Ez nálam feltételezi azt, hogy utána nézett, ráadásul rendeltem már vga-kat Angliából, egyszer kettő darabot egyszerre és 6 font szállítási költséggel érkezett.
Épp most vettem másik két vga-t szintén UK-ból, itt is 17 fontot mondott az eladó, ugyanígy rákérdezéssel, hogy szállítható-e magyarországra. Ergó, feltételezem, hogy utánanézett. Vagy talán nem kéne elhinnem...
Vagy én lennék a problémás vevő?
-
flymi
addikt
Your auction success rate is now 66.7%!
Hah!
Csak a maradék egyharmad harmada a nagyon problémás... -
flymi
addikt
válasz
somnia
üzenetére
Az üzenetem:
"Are you kidding me?
I asked, you answered. You said 17 pounds, another seller said too. (I bought 2vga)
I bidded, I won. If you would have said that delivery is only UK, I accept...Please try check this: https://www.parcelmonkey.co.uk"
Az üzenete:
"Hi , I don't know why you can buy from Hungary because I have set up only for UK. I check price for delivery and is 110 £ the cheaper one . I can cancel order and refund money or If you find cheaper and pay for that i can send."
-
flymi
addikt
Azt mondja, ha találok olcsóbbat szóljak... Hát ez elképesztő!
Találtam neki olcsóbbat, többet is. Komolyan mondom, az ész megáll!
Ettől a fazontól sem veszek többet semmit, az tuti...
Lehet egyszerűbb lenne egy refund oszt jólvan. De nehogy már neki legyen jó, mert benézte!
Egyébként vásároltam már két darab vga-t 6 Fontos szállítási költséggel is ongliából, de nem találtam meg, hogy milyen formában is jött, még 2016 elején volt valamikor. Szóval nem értem. -
flymi
addikt
Előre is köszi a gyors segítséget!
Vásároltam angliából 3 videokártyát. Az eladó azt mondta 17 font lesz a szállítási költség. Egyébként nem ő az első aki ennyit mond.
Megnyertem az aukciókat, kifizetem. Írja ám, hogy miért vásároltam meg, mikor csak UK only. Ez nem volt beleírva a hirdetésébe, ezért is mertem rákérdezni hogy shipping to hungary can be solved?
Most azt mondja, ha postázná az 100 font lenne.
Mondom mi van?
Ez most normális? Szeretném megkapni amit megvettem, de nem az eredeti szállítási költség ötszöröséért. -
flymi
addikt
Mostanában ha veszek bármit, kétszer kell rányomjak a Confirm and pay-re, mert elsőre mindig hibát dob ki.
(Mastercard, a Maestro-val felhagytam) -
flymi
addikt
Én tavaly jártam így. Rendeltem 3 terméket ugyanattól az eladótól, semmi üzenet, értékelés, postázott cucc, semmi...
Fizettem, lejárt a határidő, közben a tag eltűnt (No longer a registered user), ott maradt nála 3 Mátyás, remélem azóta is csuklik az összes felmenőjével együtt.V/ : Köszönöm!

-
flymi
addikt
Nyertes licit után mennyi időm van kifizetni a terméket?
Kicsit összetorlódtak a tételek... -
flymi
addikt
Ok, bocs. Csak beszéltünk korábban a bankváltásról és ebből adódó paypal-ebay fiók összekötésről meg a webkártya is így került szóba.
Ma kellett volna kapjak 2k-t, de a vevőnek nem engedte elutalni az összeget a webkártya számlaszámára. De holnap felhívom a bankot, hogy is van ez akkor, úgyis van még egy-két kérdésem.
-
flymi
addikt
Hogy van ez az OTP webkártya dolog, vásárolni lehet róla, de pénzt csak a főkártyáról tudok rá tenni?
Tehát erre nem lehet közvetlenül utalni (forint átutalás) másik számlaszámról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dell notebook topic
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Xbox Series X|S
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolom nekiesett, mint bornyú az anyjának. Ez miért a te hibád? Hirdetésbe írtad, h ragasztott?

A megfigyelők résznél nincs változás, a legtöbbnél nulla vagy 1-es szerepel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak a maradék egyharmad harmada a nagyon problémás...