Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
azokat nekem is a DPD hozta.
Viszont ezzel az Asendia post-os angol csomaggal nem jutok dűlőre. ugyanaz az eladó 2 munkanappal később küldött csomagja más UPS-el ideért... a másik csomagról senki sem tud, már hívtam a dpd-t, a gls-t, a dhl-t és a magyar postát is...
ezt látom most: 21-Sep-2016 08:40 Booked Fiona Wong
23-Sep-2016 10:07 Accepted Received at Hounslow Depot
24-Sep-2016 14:27 En Route Ready to Ship
25-Sep-2016 14:41 En Route Shipped
27-Sep-2016 12:50 En Route In Transit - Shipped from HUB AMS
27-Sep-2016 20:54 En Route In Transit - The shipment has been processed in the parcel cent
29-Sep-2016 02:34 En Route In Transit - The shipment has been processed in the destination
29-Sep-2016 06:33 En Route In Transit - The shipment has been processed in a parcel centerszánalmas hogy a teljes szöveg ki sem fér az oldalukon...

-
válasz
Tibric
üzenetére
Én folyamatosan kapom az e-maileket a szállításról. Legutóbb ez volt a tartalom lényege:
We are writing to inform you that your recent GSP item has shipped from the Global Shipping Center.
You should receive additional automated updates regarding delivery status.
Mint írtam azt látod, hogy mikor indul el ide, Erlanger lesz az utolsó város, onnantól meg a magyar posta a hunyó hogy nem követhetőek az ide jövő csomagok.
És az eBay sem tudod követni? -
Laraxior
titán
ORDER DATE
Sep 11, 2016Estimated delivery Sep 27, 2016 - Oct 19, 2016
Tracking number:
RS156469866CN2016-09-20 18:26
Zhongshan City Post Office philatelic requesting direct mail advertising company, has received sendMost ez komolyan 20-án lett feladva?

(track17 oldalon ez az első bejegyzés, persze kínaiul, ezért hurka a fordítás
) -
anorche1
őstag
-
válasz
anorche1
üzenetére
Ha jól értem. Augusztus 24 és szeptember 28. Mikor rakta bele? 27-én? És az biztos jól történt?
Az eladó 14 napos visszaküldési "garanciát" biztosított és más garancia nincs írva, az lejárt szeptember 6-án. Szerintem annyi. Nem életszerű az egész dolog, túl sok az idő és bizonytalan tényező.
Semmi visszatérítési szabály sem az eBay-n, sem a Paypal-n nem érvényesíthető. Mindkettő az eladóval történő egyeztetést fogja javasolni, őket kihagyva a dologból. De a 14 nap az fix volt, így az eladó sem fogja magát nagyon strapálni, ez nem egy bolt, fogyasztóvédelmi szabály érvényesítéssel. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Augusztus 19-én rendeltem egy haveromnak ezt a Huawei Ascend G620S 4G digitizert: [link]
Augusztus 23-án érkezett meg sértetlenül. Másnap oda adtam haveromnak, és ma szólt, hogy nem jó, a képernyő egyik felén nem érzékel.
Mit lehet tenni?Soha többet nem rendelek senkinek semmilyen olyan cuccot, ami bonyolultabb egy fa ajtókitámasztónál. Ha vissza kell küldeni, akkor még jobban megszívtam, mert azzal is szívnom, mintha nem lenne elég gondom e nélkül is.
-
válasz
A texasi
üzenetére
Mivel én magyaráztam el néhány embernek, hogy ez miként működik, nem igazán kellett volna nekem visszaidézned.
De egyébként, ha nem éri el a megadott kvótát, akkor az a ő költsége marad, de nem igazán akarok bele menni.
De nekem nem kell elmagyarázni az Aliexpress, az eBay és a Paypal dolgokat.
De köszönöm, hogy próbálsz segíteni. -
A texasi
aktív tag
válasz
A texasi
üzenetére
maj-viktor tollából:
" ... ha "simán feladja" az gyakorlatilag tényleg szinte ingyen van neki (az állami támogatás export, meg a tömeges feladási kedvezmény), sokszor szoktam nézni milyen bélyeggel jönnek a csomagok... pár száz forint (és elvben ő ezt visszatudja igényelni a kínai államtól, meg olyan előnyös szerződések vannak a postával, hogy a tömeges feladás miatt gyakorlatilag tényleg ingyen tudja elküldeni nekem a világ másik felére) ... "
-
A texasi
aktív tag
-
válasz
Tibric
üzenetére
Itt sem látszik?
Az UPAABxxxxxx után nincs külön szám még?
De ha elhagyta Erlangert, a logisztikai központot, akkor nem igazán tudod követni, megjön Európába, majd a magyar postára és ők adnak neki egy magyar ajánlott levél számot, ők azzal könyvelik, de te ezt csak átvételkor ismered meg.Nekem a GSP küldeményről, ha van változás az állapotában jön az eBay-től e-mail.
Ha nincs változás minden szegényes, nem igazán értem mi kellene, azt látod hol van. Ha kijön USA-ból 8-10 napon belül kézbesítik. -
Tibric
tag
Sziasztok!
Ha UPAAB és még jópár szám az amerikából feladott track számom, abból ki lehet valahogy hámozni egy olyat amivel normálisan tudnám nyomkövetni a csomagom?
Carrierhez: Multiple Carriers van megadva, a track elé meg hogy Global tracking.
Csak az ebay felületen van nyomkövetése de az meg elég szegényes...
Előre is köszönöm a segítséget! -
Elektrosokk
veterán
Nem GSP szerintem, Asendia azt hiszem. email-t nem kaptam eddig.
Ezt látom most: 27-Sep-2016 20:54 En Route In Transit - The shipment has been processed in the parcel cent
és 23.-án indult el angliából.
csak mert nem jó a kapucsengő és futára válogatja hogy hiv e telefonon vagy nem, de most a telefonszámunk is egy ideiglenes a következő 48 órában

-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nem GSP-s? Nem kapod az értesítéseket e-mailben? eBay-től Important information regarding your Global Shipping Program transaction....... téma.
De nekem az Asendiást a DPD vagy DHL hozta, ha futár azonosítód van az nem fog a postára kerülni. -
Elektrosokk
veterán
sziasztok
angliából jön egy csomagom, csak egy számsor van hozzá tracking kódnak.
EZEN az oldalon tudom is követni a csomagot. De egyéb tracking oldalak nem találják a csomagot. Az lenne a kérdésem hogy ezt a csomagot ki fogja kiszállítána? a Magyar postához fog átkerülni?
köszi!

-
válasz
FidelKasztró
üzenetére
Visszaküldeni nem szeretném Kínába, egyébként is ingyen postával jött
Mert a kínai posta ingyé hozza,
csak neked ingyenes, az eladó fizet érte.
Jelezd felé hogy hibás, várd meg mit ajánl.
Ha vissza kell küldeni a költséget a Paypal visszaadja.
Újraküldést nem kérnék, pénz vissza és újból megvenni. -
FidelKasztró
csendes tag
Nemrégiben rendeltem egy kb.1200 ft értékű műszaki cikket, de nem működik. Visszaküldeni nem szeretném Kínába, egyébként is ingyen postával jött

Mindenképpen szükségem lenne a termékre, nem a lovét akarom visszakérni. Szerintetek mi lenne a leggyorsabb ügyintézési mód ebben az esetben? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
erer1000
üzenetére
Feedback as a seller: 0 feedback received.
Azért ez elég beszédes. Lehet, hogy eladott már 58-at, de még senki nem adott róla értékelést.Várhatsz is még pár napot, hetet míg itt megjelennek az értékelések.
Eladók termék visszajelzéseire pedig ezzel tudsz rákeresni. Értelemszerűen nála nem talál semmit, de más eladónál akinek több ezer értékelése van jól jöhet.

-
http://www.ebay.com/itm/Teclast-X98-Plus-9-7-Retina-Windows-10-Android-5-1-Tablet-PC-Quad-Core-4G-64GB-/262644964949?hash=item3d26dc1e55:g:k5sAAOSwLnBX6gUX
fura nekem mert 4ezerért adná a tabot? bontatlan, vadi új?
In the Box
1 x Tablet,
1 x USB cable,
1 x AC Charger,
1 x User's Manual;tehát leírás szerint nem tok vagy ilyesmi, hanem a rendes tablet. 53at már el is adott. mit mondtok? mi lehet ez? ha megveszem és nem az, akkor van esély hogy vissza kapjam a pénzem vagy ne is kockáztassak?
-
válasz
outsiheder
üzenetére
Azt miért hagyod figyelmen kívül, hogy nem EU-n kívüli országból vásárolsz?
Az EU tagországok közt nincs vám és áfa külön felszámítás a vásárolt dolgokra.
A Németországban történő vásárlás és a magyar vásárlás közt csak a fizetőeszköz az eltérő, más nem. -
outsiheder
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Kérdezném, hogy vajon mi a tapasztalatotok, mi várható?
Vennék (ha majd telik rá) egy RC tankot Németországból, főleg feljavított fém részegységekkel, de emiatt az ára húzós, 500 euró. Ez egyértelműen jóval drágább, mint a vámérték határa, a bolt DHL-es szállítást ír, plusz 25-ért. (súlyfüggő) (próbáltam összeállítani a feljavított alkatrészekből, de nem találtam meg minden alkatrészt, mert akkor az egyedi árak mind mind az értékhatár alatt vagy környékén lettek volna)
Kérdezném, ilyenkor várható-e, vámkötelezett lesz a vásárlás, illetve ha igen, akkor miben tér el a postán keresztül történő külföldi csomag kezeléstől? Vagy a DHL egyszerűen kihozza a tételt?
üdv. outsiheder
-
de simán lehet feltört account Hogy lehetne ezt megállapítani?
Ha az enyémet feltörnék tiltatnám le az eBay-l, bár eBay esetén, ha nincs gyors fizetés bekapcsolva semmire sem megy vele, ha meg nincs az egyenlegen vagy a kártyán pénz, akkor még azzal sem tudna vásárolni. Így ez értelmetlen dolog lenne.Nekem kettő USA $-os, Price: US $11.99, 1 meg C $15.00
-
26-27 $ alatt nem igazán lehet kapni, de láttam már 50%-os leárazást. Nem érdemes ezeket megvenni.
Bár ha simlis lenne lehet, hogy hamarabb kiderült volna.
Based in China, 1405246 has been an eBay member since Aug 12, 2014MX4 TV Box RK3229 Android 4.4 Quad-core 2.4GHz WiFi Android TV Box Bluetooth 1GB/8GB Smart Media Player Android Set-Top Box Price: US $27.84 / piece , riginal RAM 1GB 8GB
Z68 RK3368 TV Boxes Octa Core Android 5.1 2.4G/5G MINI PC Dual Band WiFi Bluetooth 4.0 2GB 16GB Set-top Box Smart Media Player Price: US $56.99 / piece -
az ebayről aminek holnap kellene megérkezni.
Ezt senki sem garantálja és az eladó sem kötelezte magát erre, mivel nem befolyásolhatja, amit látsz dátumot, azt az eBay program motorja a megérkezések visszaigazolása utáni adatokból statisztikai módszerrel számolja.
Hamarabb megérkezhet mint október 29 és mint írták a Paypal védelem hosszabb. Nyugalom.A módosítás nem érint komolyabban bennünket és ezt a szituációt sem. De felesleges volt ide beemelned, mert minden eBay-s megkapta az e-mailt, mást meg különösebben nem érdekel.
-
raidx
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Akkor várhatok türelemmel? Egyébként az ebay is módosított valamit ami a napokba lép életbe de fordítóval elég nehéz az élet.
"At eBay, we strive to make our policies clear and our services easy to use. As part of that commitment, we're announcing some changes to the eBay User Agreement.
Our updated User Agreement will take effect on August 30, 2016 for new users and on September 29, 2016 for all other users. The updated User Agreement was posted on eBay.com on August 30, 2016.
Key updates to the eBay User Agreement:
•
Using eBay: eBay is committed to providing clear expectations on how users may enjoy content on the site. We’ve clarified our language around the use of eBay and users' intellectual property.•
Content: We’ve made it clearer how eBay can use your listing and other content. We’ve also clarified the responsibility eBay has for the accuracy of listings, including catalog content.•
Disclaimer of Warranties; Legal Disputes; General: We’ve made some minor changes to these sections. Please see the updated User Agreement for details.Thanks for being a part of the eBay community.
Sincerely,
The eBay team"
-
cbmfan
senior tag
a hónap hülyéje:
amcsi vett négy cuccot, súlya majdnem másfél kiló, 7k postázni. invoice ment módosított postaköltséggel, erre nekiáll hisztizni, hogy ha ő ennyit vett ingyen postázzam. ha ingyen küldeném jutalékok levonása után kb. nullára jönnék ki, amit inkább mégse kéne... írtam neki, hogy vagy fizet, vagy sztornó.
-
raidx
őstag
Rendeltem egy LifeP4 akkupakkot az ebayről aminek holnap kellene megérkezni. Ezzel szembe ma kaptam egy levelet az eladótól, hogy valamiért nem került fel a hajóra a pakk és csak 1 hónap vagyis okóber 29-re várható. Google fordíó szerint.
" sun-thing28hi,friend
this is the status of your battery
2016-08-29 00:00 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-08-28 15:14 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-08-23 19:59 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin countryit left China in Aug 29th.so it should be arrived before Oct 29th.the website will be updated again when it arrive in your country.so please pay patient to wait it.
Any problem please feel free contact me
Best regards"Az eladó egyébként 99,1%-os, tehát nem tűnik csalónak. Ha kivárom a plussz hónapot, elesek a reklamáció lehetőségétől, ha jól tudom? Bár a paypal-nál 90 napra kitolták ha minden igaz. Sajna google fordítóval kicsit nehéz ilyeneket értelmezni.
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
Angol eladónál mikor érdemes érdeklődni, ha még nem jött meg a termék?
Múlt héten volt az utolsó nap az érkezésre, szept. 15-én postázta.
Kínai rendelésnél azért várni szoktam 1 hetet, mielőtt írok neki.
(Angol rendeléseim mindig itt voltak 1 hét alatt) -
aleister
veterán
Köszi a választ!
Az eladó mondjuk nem tudott erről. Szerinte csak az eBay UK-ra rakta fel a terméket. Akkor ezek szerint felhasználóként nem tudok ezzel mit kezdeni? Mindig át fog dobálni, ha egy termék eredetileg ott kerül meghirdetésre, ugye?Bizonyos esetekben zavaró. Pl a levélváltások ideje teljesen fals az ausztrál időzóna miatt. A pénznem is be tud keverni. Persze ezek csak apróságok, de akkor is.

-
-
aleister
veterán
Urak, van arra bármi ötletetek, hogy miért lehet az, hogy az angol ebay-en talált termék egyszer csak átdob az ausztrál oldalra? Magát a terméket már meg sem találom az ebay.co.uk-n. Elkezdtem levelezni az eladóval, és az üzenetekben lévő link visz csak a cumóra, az is az ebay.au-ra.
Tudtommal nincs köze termékileg a különböző ebay oldalaknak egymáshoz. Akkor meg ezt hogyan?Egyébként már többször volt olyan, hogy valami úton-módon az ausztrál oldalon kötöttem ki, Pedig egyszer vásároltam csak ott.
-
wo-land
csendes tag
Sziasztok!
Ha az eladó törli a kifizetett rendelést, miért nem tudok feedback-et írni?
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy megvettem egy terméket de nincs szállítási idő vallum ilyenkor mi van mihez tudom kötni a reklamációt?
-
"nagyon jó vétel volt és nem szeretném lemondani" --->> amennyiben tényleg nagyon jó vétel volt, akkor csak annyit tehetsz, hogy vársz.... te az eladó felé a lépést megtetted (üzenet) és mást nem tehetsz, mint vársz (várni-várni) - talán minden rendben lesz. Amennyiben nem kapod meg a terméket, akkor a megfelelő nap lejárta után kap egy negatív értékelést, te meg vissza a casht...

L
-
20-án vásároltam, az eladó 1 napos feladást írt, 100% pozitív. Nem adta fel, tegnapelőtt és tegnap üzenet mikor szándékozik küldeni, semmi reakció. Udvariasan hogy lehetne "kényszeríteni", mert nagyon jó vétel volt és nem szeretném lemondani.
Javaslat? -
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Az angol és a német eBay -n áfa nélkül találhatsz olcsóbban.
-
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
A licitesnél a leütési ár alapján eleve számolja az Áfá-t és azt fizeted, itthon már nem kell érte fizetni semmit.
A másiknál meg kb 29400 Ft az Áfa összesen fizetsz 138455 Ft+ a Posta 2500 Ft-eljárási költsége.
Mivel végfelhasználó vagy nem gyártó, nincs rá vám, pontosabban 0%. -
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Nem Forintban kellene számolnod, mert a vám alapja a beérkezés napi EKB $ és € keresztárfolyam alapján számított € érték. Ezt ebben az évben 312,8 Ft-al kell át számolni.
Ez alapján 150 €, 47000 Ft-ig 27% Áfa, 150,1- 700 €, 47001-219000 Ft-i 27% Áfa és az adott termékre -írhattad volna mert nem reklám- vonatkozó kereskedelmi vámtarifa a TARIC alapján 0% - 15% terméktől függően, de ha van akkor az átlagos 3-4%.
Ehhez még a vámeljárási költség, ha Posta vámol 2500 Ft, ha futárcég akkor minimum 6000 Ft, de értéktől függően 2-3%.A szállítási költség és a vételár egyben számolva.
Ismerősöm szerint USA-ból nagyon horribilis a vámköltség.
Vagy nem, nézd meg az adott árút a TARIC-ban az adott ország viszonylatában.
Melyik érné meg? Nem tudom, hiányos információt adtál meg. Az orosz viszonylatban üzletelni.....
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
eBayról vennék egy igen drága dolgot, 100000ft+9000ft posta költségért. Nem írnám le, hogy konkrétan mit, mert az hirdetésnek minősülne.
Nos a kérdésem az, hogy egy ismerősöm rendelt egy hasonló valamit, Russian Federation-ból, és nem volt rajta vám. Igaz, az 50000ftba került, és javasolta hogy kérdezzek utána.
Nos a kérdésem az, hogy ha megveszem a fent írt valamit, akkor mennyi lehet rajta a vám?
A fenti valami buy it now-os, ha bid-eset akarok venni az most 58000ft + 9000ft posta, (holnap van vége a licitnek) de az meg USA-ból jönne.
Ismerősöm szerint USA-ból nagyon horribilis a vámköltség.Melyik érné meg? köszönöm!
-
Met
nagyúr
Rendeltem, meg is jött az cucc, küldtem feedback-et csillagot stb.
Viszont a rendelések között még mindig ott van a várható érkezési idő intervallum. Gondoltam majd ha letelik az idő akkor eltűnik de nem, mert 20.-a volt az utolsó dátum.
A korábbi rendeléseimnél már nincs ott a dátum.
Valami változott mostanában? -
kitől tudok rendelni eredeti 128gb-os Samsung Evo+ microsd kártyát?
-
Erstések figyelem!
2016. szeptember 23. péntek 19:00 és 2016. szeptember 24. szombat 03:00 között valamint
2016. szeptember 24. szombat 19:00 és 2016. szeptember 25. vasárnap 14:00 között az Erste Lakossági NetBank ,Vállalati NetBank és Erste MobilBank alkalmazások működése szünetel, valamint az Erste TeleBank és SMS szolgáltatások korlátozottan lesznek elérhetőek.Ne erre időzítsetek kártya hozzáadást, bankszámla hozzárendelést, PP egyenleg feltöltést a Paypal-n.
Vásárolni lehet kártyával, legfeljebb az sms-t nem kapod meg. -
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ez követhető valahogy?
Nem, de mit akarsz ezen követni, egyértelmű a számla hogy megrendelte a szállítást és kifizette.YLCMY10439464 ez egy küldemény azonosító a Yanwen logisztikai cégnél, nem nyomkövetési szám, mivel bármely szárnyaspostakocsival küldhetik, nem értelmezhető a nyomkövetési számhoz tartozó bejegyzés a nyomkövető oldalakon.
Szóval ez a bejegyzés nem igaz: 16.09.2016 11:50 Import (Megérkezett a célországba) Hungary, mivel a Yanwen adatait itt Mo-on senki sem írja.De nem kellett volna sokat visszaolvasnod az elmúlt 3 héten többször írtuk ezt a témát.
Eggyel több hszm lett.
Kösz poli27
-
flymi
addikt
Üdv!
USA-ból rendelnék 75$ értékben plusz 30$ a szállítási költség. Ez ugye értelem szerűen áfaköteles, de vámmentes is, ha jól értelmeztem a táblázatot?
Sosem vásároltam még ekkora összegben EU-n kívülről, kell ehhez valami papírt kitölteni, hogy minden simán menjen? Nem szeretnék fennakadást vagy, hogy visszatartsák. Szóval mi ennek a menete?
Előre is kösz a segítséget!
(EU-n belülről is meg tudnám venni, de dupla annyiba kerül...) -
zeon.hu
nagyúr
Az mennyire általános, hogy egy eladótól rendelt két termék közül az egyik múlt héten megjött, a másik még most sem. Egyazon napon vett és feladott termékek.
Más:
Ez mennyire valós követési szám?
Eszerint 5 napja az országban a csomag, de ide még nem ért el.
Nem vámköteles.
YLCMY10439464Más:
Ez követhető valahogy?
Angol eladó küldte: -
DJ. Ru$y
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- RAM topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Energiaital topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)