- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b4lukapitany
tag
Sziasztok! Rendeltem egy ilyet szeptember 5. környékén: http://www.ebay.com/itm/New-15-6-Samsung-LTN156AT05-H07-Laptop-LCD-LED-WXGA-HD-Screen-Glossy-Display-/200856412371
Szept 18-Október 3 közötti időszak volt megjelölve, mint lehetséges szállítási dátum. Letelt és nem kaptam semmit. Vártam még pár napot majd rákérdeztem az eladónál, hogy mi a helyzet. Azt mondta nézzem meg nincs-e a postán. Elmentem, nem volt ott. Most kiderült , hogy szeptember közepén már Bp-n volt, majd onnét ment tovább Csehországba és most ott áll valami raktárban elvileg. Írtam a gyereknek, hogy valamit csináljon, erre ezt a választ kaptam:
"Thanks for your email. We are sorry to hear you have not received the item till now. Regarding the package may be lost during the transport. We could issue 50% refund of item price to you as compensation. Maybe you can repay on delivery later, would you like it? We will hold the refund processing before we get your reply. Looking forward to your reply soon."
Mi ez, hogy 50%-ot akar visszafizetni? Kb. évente egyszer rendelek, ebayről és eddig sose volt gondom. Ezt is egy olyan vevőtől vettem, akinek az értékelései nagyon jók. Légyszi segítsen valaki.

-
válasz
kircipeti
üzenetére
Rendben van akkor a dolog. Nézd meg mit írt a terméknél postára adási határidőnek, ha az letelt üzensz újból az eBay-n, külön e-mailt írsz a PayPal e-mail címre, hogy várod a szállítást.
Egy terméknél megnéztem ezt írják: Will usually ship within 2 business days
Akkor üzenj a Contac seller Shipping téma, a PayPal számlatörténetben azért ellenőrizd, hogy rendben volt-e a fizetés. Nincs-e függőben. -
válasz
somnia
üzenetére
Oké, egyértelmű hogy a hirdetés átverés, te kérted emiatt a törlést ő meg nem fogadta el. De nem értem, nem igazán szoktuk a nem fizetett vevői korlátozást beállítani, sok értelme nincs, szóval hiába kekeckedik, te nem fogod kifizetni, mert nem kényszeríthet, ha lesz egy nem fizetett tételed attól még tudsz vásárolni, semmi értelme nem volt annak amit csinált. Meg lehetséges, hogy más is fog találni a hirdetéseiben hibát, nem csak te,
és megy az eBay-nek a bejelentés.
Majd holnap visszatérek rá. -
válasz
kircipeti
üzenetére
1. Kértél ajánlatot. Ezután megvetted az eBay-n, mivel nem volt szállítási költség megadva, nem tudtad kifizetni kértél számlát (Request total) az eBay felületen, azt ők elküldték és te az eBay-n keresztül a PayPal-re belépve kifizetted?
2. Vagy küldtek PayPal számlát a termék ár és a szállítási költség feltüntetésével és azt a számlát fizetted ki?
Ebben az esetben természetesen az eBay szabályait megsértve kereskedtetek.1. vagy 2. volt?
-
kircipeti
senior tag
Sziasztok!
Ettől az eladótól vettem két bringaalkatrészt: [link]
Nem írt szállítási költséget Mo-ra, ezért kértem rá ajánlatot, amit megküldtek emailben. Kifizettem paypal-on keresztük rendben, a pénzt levonták. Azóta semmi. Nem adták fel még a csomagot. Írtam nekik az ebay rendszerén keresztül, semmi válasz. Mivel ők rendes netes webshopként is üzemelnek, így ott is írtam két napja, de semmi. Mit lehet tenni? Ebay-en még nem vásároltam (aliexpressen és amazonon eddig nem volt semmi gondom).
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Azt írtam, hogy a jutalékot amit levonnak majd tőle, küld külön, azt nem is célszerű a vásárlással küldeni, mert akkor az is jutalék alap lesz.

Tehát a bejövő küldeményed értéke 19 $ lesz.
De nem egészen úgy számolják $-t €-ra azt a megadott árfolyam alapján (252,19 HUF/EUR) forintra és ha ez 6000 Ft feletti akkor áfa köteles.
Viszont 22.1 €-tól az árfolyam 312,80 HUF/EUR
Másik, most ugyan nem néztem el a koreai postának az oldalára, de lehet, hogy csak 10 $-nak megfelelő Koreai Won lenne a posta költség.
És itt jön az utalási probléma.
Lehet hogy sem neked, sem neki nincs deviza számlája és mondjuk hogy egyezzen a deviza $-os legyen
Neked Koreai Won-ban utalni a forintos bankodból nem igazán lesz egyszerű és olcsó. -
Remekelek28
őstag
Értem én,csak lehet rosszul irtam le. A lényeg,h 4+15+3 dollárral számoljak. Kb.
Viszont igy már nagyon a vámolás határán van. 22 dollár 280 ft al számolva 6160 ft.Most ha át is utalnám,mondana egy bankszámlaszámot,meg egy pl 20 dolláros összeget,ott ezt forintra hogy forditsam le vajon?

-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Azzal számoltam, értsd meg, ha tényleg 4 $-ba kerül és 15 $ a posta költség, akkor neki a kifizetendő költsége összesen 2,85 $, nincs 3 $ sem.
A 17,25 $ költség akkor van ha te megveszel valamit 100$-ért és +15 $ szállítási költségért.!
-
Remekelek28
őstag
Jah én azt hittem a szállitási költséggel együtt irtad a 2,85 dollárt. Ha ennyi lenne nem sok,mármint a 17,25. Bár attól félek,hogy ebbe nincs benne az ő haszna,árrése. Illetve,kb 0,3 kg lehet az a tétel még az is dobhat a szállitáson.
Ha nem is ajándékként,de gondolom ő dönti el,hogy mennyit ir rá értéknek, igy,ha megkérem,h x összegnél ne irjon többet,akkor megúszhatom a vámot..
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem pontosan 2,85 $-at
4$-t írtál hogy annyi, elvileg 4 dollár lenne ott az a termék
15 $-t számoltam szállítási költséget, annak a 19 $-nak a 15% költsége pont ennyi.
Eladásnál én 15%-nyi eBay+PayPal költséget építek be a vételárba.
A 100$-os példám esetén is csak 17,25 az eladó költsége.Ha tényleg ennyi, akkor nincs vám és Áfa bőven benne van a 6000 Ft-os 22 €-os határban (kb 22$)
Azt a ~3 $ meg elküldöd neki baráti küldésselJó ötlet
elpostázza,mint ajándék . Ajándékozási szerződés az azért majd kell, ha vámeljárás alá kerülne. -
Remekelek28
őstag
Met: Igen elvieg úgy lenne,vsak neki is meg kell rendelni stb..
Gondolom 28,5 dollárt akartál irni. Végülis igy is kedvezőbb az ár,mint itthon. Viszont igy már vámköteles gondolom,ami áfával együtt gondolom még 4000 ft pluszt jelenthet..
Ezért gondoltam,hogy a pénz elutalása nem jobb lenne és akkor ő csak simán elpostázza,mint ajándék .. Ebay nélkül.. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
A feltöltés általában ingyenes, az eladási jutalék 10%, Koreából azért a szállítás lehet 10 -15 $
Ha az árú értéke 100 $+15$ a szállítás (115) akkor az eBay jutalék 11,5$. Ha Paypal-el fizetsz akkor még 5 % az ottani jutalék, akkor összesen 17,25 $ amibe neki kerül a dolog.Ha 4 $-ra redukálódik a vételár, akkor 2,85 $-ról beszélünk összes költség tekintetében ami neki felmerül, mert a postaköltséget te fizeted.
-
Met
nagyúr
válasz
Remekelek28
üzenetére
shipiing charge unknown
Nem tudni mennyi lesz a postaköltség.
A 15 dollár gondolom az ebay "költség".
De most Ő ebay-re teszi fel és Te ott veszed meg tőle? -
Remekelek28
őstag
Üdv
Van egy nagyon rendes koreai tag,aki segitene nekem egy autóalkatrész beszerzésben,ott koreából. elvileg 4 dollár lenne ott az a termék,ami itthon kb 10-15 ezer ft.
Namost ezt irta,kb -re a 4 dolláron felülNeed manufacturing .
weight unknown. shipiing charge unknown.
ebay charge will be around $15. Postpay!
what is VIN? see attatchment
Az alvázszámot elküldtem. A 15 dollárba benne van a feltöltési és postai dij is? Meg elvileg a tömegre jöhet még némi dij..
Szerintetek érdemes lenne elutalni neki? Ez lehetséges itthonról? Akkor lehet kedvezőbb áron jönne ki és a vám se fogna meg...
Köszönöm a segitséget.. -
havri1
félisten
válasz
rostiron
üzenetére
Ruhákhoz nem értek, ebben tanácsot adni nem tudok.
Alapvetően a PayPal véd, ha bármi lenne. Őszinte leszek, én sose nézem hány %, és mennyi eladása volt, hiszen tudom, a nagy része kamu ezeknek a feedbackeknek.
Sose tudod meg, mennyi valós van mögötte.
Ettől függetlenül ilyennel még én se találkoztam. -
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Figyelik a levelet is.
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Jött egy kérdés privátban Adtál más elérhetőséget a hirdetésben?
Mivel az eBay-n PayPal-al tud fizetni elsődlegesen, ez nem nagy dolog.
Miért nem veszi meg a felületen?
Küldhetsz neki PP pénzbekérőt, előszámlát és azt ha kifizeti akkor 1-2 nap múlva feladhatod, de ha ezt akkor csinálod amíg él az eBay hirdetés, megsérted a szabályokat.
-
tamass.szabo
tag
Köszönöm szépen a választ, hát akkor reméljük, hogy akkor hozzák, amikor otthon tartózkodom.
-
válasz
tamass.szabo
üzenetére
Erről írtam, hogy ezt nem látod a futár cégeknél. Ha valahol a szállításnál látsz más azonosítóra hasonlító számokat, akkor azzal kellene próbálkozni. És előfordul, hogy a posta viszi.
-
RAiN91
őstag
Uk-t választottam, telefont adok el.
Jött egy kérdés privátban,hogy megveszi, Paypalon fizetne, csak küldjem el a megadott címére a kérelmet, aztán postázhatom Londonba. 0 értékelése van, az aukciót pedig 3 naposra állítottam. Valami átverés lehet? (nem válaszolok neki, csak hogy várja ki és ebay-en vegye meg ha kell)
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
22 €, vagy 6000 Ft és a szállítási költséggel együtt
-
Remekelek28
őstag
Üdv
22 dollár,vagy euro az az összeg,ami alatt vámköteles a behozatott áru? 22,03 euro összeg lenne 2 termékem koreából. Ha vámoltatnák még várok vele hátha módositkák az árat lefele.
Ja és szálitással együtt 42 euro,de ez gondolom nem számit bele. -
válasz
tamass.szabo
üzenetére
Oké, de milyen a küldemény azonosító: sima számok vagy Rx999999999GB ?
-
tamass.szabo
tag
A legutóbbi információk ezek:
19/10/16 AM ON ITS WAY TOGLS HUNGARY HUNGARY 1
8/10/16 18:39 ON ITS WAY TOHEATHROW WORLDWIDE DC BIRMINGHAM MAIL CENTRE
18/10/16 18:21 ITEM COLLECTED BIRMINGHAM MAIL CENTREViszont a GLS-nél még nem írnak semmit a trackingnél, nem találja a számot.
A csomag International Tracked & Signed.
-
válasz
tamass.szabo
üzenetére
A GLS-t ha megvan a csomagszámod, mert akkor nem adják ki a futárnak. De biztos a GLS infód? Nem tudom milyen a szám amit követni akarsz, a postai azonosítós az nem funkciónál a GLS-nél tudomásom szerint.
-
tamass.szabo
tag
Helló!
Rendeltem egy tabletet, amit Angliából küldenek Royal Mailel, így azt Magyarországon a GLS veszi át. Egy kérdésem lenne: lehet-e olyat, hogy a megadott cím helyett inkább GLS csomagpontba kapjam azt? Kit kell ezért felhívnom, és mikortól?És a GLS honlapján lehet majd követni azzal a számmal, amin a Royal Mail oldalán is?
-
HollyBoni
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Nem csak Levis farmerrel van ez, meg nem csak eBay-en.
eBay kínai apróságokon kívül én pl. bringa alkatrészeket rendelek sokszor angol és német webshopból, legtöbbször fél áron itthonihoz képest. Ráadásul 1000x akkora a raktárkészletük mint a legnagyobb itthoni webshopoknak, és ha valami gond van sokkal könnyebb megoldani.Szerk.: Nem mondtam hogy mindennél ez van.
De nagyon sok dolognál igen. -
-
Nem egészen világos.
A CN22 az USA vámosoknak kell, nem az ittenieknek, de egyébként jobb lenne a CN23.
(eladott termék esetén is a Gift-et jelöljem) Mert nem fizetett érte az akinek küldöd?
Úgy van ahogy mondták, elvesztés esetén amit a erre papírra írsz értéket azt veszik alapul, tehát gift 2 $ a 200$-os fényképezőgépre, akkor 2 $ kártérítést kapsz.
Az USA vámosok fogalmazzam úgy nem szeretik, ha manipulációt észlelnek.
és paypal számlát érdemes a csomagba tenni a gyorsan "ügyintézés" végett?

1. Nem bontják fel a csomagot a legtöbb esetben.
2. Az USA vám is a címzettől, -vevő- kéri az igazolást, bár nekik 1500 $-ig vámmentes a küldemény.Mit akarsz ügyintézni?
-
fausto
addikt
Sziasztok,
eBay-en kinéztem egy eladótól 5 db terméket. Az normális, hogy ha bedobálom a kosárba a cuccokat, akkor a postaköltséget 5x számolja fel? Van arra valamilyen megoldás, hogy ha úgy is egy csomagba jön, egy postát számoljon? Írjak az eladónak emiatt vagy mi erre a módszer?
Köszi előre is!update: láttam, hogy van egy ilyen opció: Request total from seller, de inaktív a gomb és az infó gomb ezt írja: "You can't request a total for items that require immediate payment."
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
EMS-el szeretnék csomagot küldeni USA-ba.
Szükséges CN22-t csatolnom (eladott termék esetén is a Gift-et jelöljem) és paypal számlát érdemes a csomagba tenni a gyorsan "ügyintézés" végett?A posta telefonos ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy ez a postázási mód/szelvény alapból tartalmazza a vámáru-nyilatkozatot de tehetek rá.
Van valakinek tapasztalata ill ötlete?
-
válasz
somnia
üzenetére
Sorry but Ebay automatically chose the title for me . It does say on description EE ONLY
Hülye egy kicsit, át kell írni, át lehet írni, ugyanis szerkeszthető.
Ezzel elkaptad, hamis információt tett fel vagy elfogadja vagy megy az eBay felé a kamu hirdetés jelentés.Ebben a sorba a végén:
Description current Shipping and payments Report item -
somnia
senior tag
Apple iPhone 7 Plus (Latest Model) - 32GB - Black (Unlocked) Smartphone
Network: Unlocked
Product Information
This iPhone 7 Plus is a factory unlocked Apple smartphoneProduct Identifiers
Brand Apple
Family Line Apple iPhone
Model 7 Plus
Network Unlocked
MPN MNQM2B/A
Type Smartphone...ez volt végig a leírásban és a lap legalján ez:
Brand new iPhone 7 plus 32 GB. Works on network EE. Comes in unopened box which is completely sealed
...mikor írtam neki, hogy nem volt egyértelmű a hirdetése, ezt a hülyeséget írta:
Sorry but Ebay automatically chose the title for me . It does say on description EE ONLY
hmmmm?
-
válasz
somnia
üzenetére
küldtem neki egy cancel order
Küldj még egyet.
Ha nem fizeted ki, indíthat case-t 48 óra után, ezt muszáj neki, mert csak így törlik a jutalékát, ha azt sem fizeted ki 4 nap múlva, akkor annyi. Bár akkor lesz 1 ki nem fizetett tételed.
A hirdetésben benne volt hogy nem független? Akkor kérheted az eBay segítségét is. -
somnia
senior tag
...belefutottam egy idiótába...aukción megnyertem egy telefont, amiről kiderült, hogy nem független...kértem, hogy törölje a megrendelést, mert így nem kell!....azt mondja ő nem tudja törölni....küldtem neki egy cancel ordert...erre ma reggel jött egy fizetési emlékeztető...mit lehet ilyenkor tenni?
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Ez a farmer vajon eredeti? Nem igazán értem a megjegyzést, ezért kérnék egy kis segítséget. Kicsit sérült vagy hibás, "elvart" termékekről van szó? -
RAiN91
őstag
Ha EU-ban szeretnék eladni, hova érdemes felrakni, .com-ra vagy .uk-ra?
Vagy oda vissza listázza mindegyik mindet? -
válasz
alratar
üzenetére
Ez esetben a vásárlás napjától számított 30 nap a várható érkezési idő és annak leteltétől számított 30 napig van vásárlói védelem. Ja jut eszembe, be van írva az Összefoglalóba is.
Egyszerűbben fogalmazva:
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt, és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem. -
Sziasztok,
Ha a Shipping and pasyments fül alatt, a Delivery-nél a Varies for items shipped from an international location feliratot látom és nem egy becsült érkezési időt, az mit jelent?
-
válasz
pit stop
üzenetére
Keresésre a topikban előjött volna "vásárlás törlés" beírása után néhány találat és köztük ez a hsz
A törlést neked kell kérni, az eladó csak azután tud reagálni.
Ami a More actions-nál nem jön elő az alap felsorolásban, az a Contact seller-t választva látható.
Fizetés előtti törlés kérése:
Ask to cancel order
Fizetés utáni törlés kérése:
Request to cancel this order -
pit stop
addikt
Sziasztok,
Egy olyan gondom lenne, hogy rendeltem egy terméket. Szállításról sem jött semmilyen infó, ezért 1 hónap után megkerestem eladót, hogy mi a helyzet. Először rendelésszám alapján se nagyon akarta megtalálni miről van szó, aztán végül ezt írta meg:
'sorry about that
maybe your order still on pending
how about just cancel the order and you buy at other store ?
since we really can not ship this item for you
hope you could understand that"Kifizetett rendelést hogy törlöm? Sehol sem találtam ilyen lehetőséget... Azt sem értem miért nem ő küldi akkor vissza pénzt...
Olvastam összefoglalót, és kerestem ebay oldalán is de nem találtam ilyen opciót

Szerk.: Megtaláltam, nem is tudom én törölni a rendelést, neki kéne.
-
-
Vale_46
csendes tag
Azért sajnos, mert eddig minden rendelésem sima USPS-el jött és semmi gond nem volt belőle.
Elírtam a sort a hozzászólásban, igen, a cím volt pontatlan, nem az e-mail, vagyis nem pontatlan csak gondolom a szállítmányozó cég nem tudta értelmezni, pedig már többször rendeltem oda.Futár cégek közül a FedEx-es ügyintéző mondta, hogy tudnak keresni címzett nevére, illetve címére is, amit meg is tett, de sajnos nem tőlük jön. Illetve a DPD is jelezte, hogy náluk sincs. GLS volt egyedül aki trackinget kért, amim ugye nincs.
Az eladónak írtam, de tőle válasz még nem érkezett. Mivel GSP-vel adta fel, és a GSP írt mailt nekem a címmel kapcsolatban, ezért leveleztem leginkább velük. Igaz benne vannak még a 14-21 munkanapban, de komolyan vicces, hogy mi tart ennyi ideig. Október 13.-án rendeltem más terméket szintén USA-ból 14. feladták, ma megérkezett. USPS keresztül. Ez akárhogy számolom 3 munkanap.
Szerencsére benne vagyok a 30 napos határidőben. Ha a 21. nap végére nem jön meg akkor marad a case.

-
válasz
Vale_46
üzenetére
Miért sajnos?
Több dolgot nem értek.
Kezdem az egyszerűbbel, a várható szállítás utolsó dátumától számítva benne vagy még a 30 napban?Akkor case-t kell indítanod. Ha nem érkezett meg.
Szeptember: 23: Emailt kaptam, hogy szerintük pontatlan az e-mail, Kitől és mi köze van a szállításhoz, postai címre megy a dolog, nálunk legalábbis. Nekem soha nem kért ilyet az eBay.
De cím esetén hogy lehet pontatlan? Az eBay címedet hogy lehet rosszul megadni? Mástól nem vásároltál még? Ha igen, akkor eddig a rossz cím, hogy-hogy nem derült ki?
A futárcégek nem tartanak nyilván a név és cím alapján, küldemény azonosítót kell nekik megadni, vagy rosszul tudom?
USA-ban nem igazán tudják, hogy a Pintney Bowes logisztikai cég aki átvette a csomagot, kivel dolgozik együtt Európában, így ezen nem csodálkozom: hogy nem tudják nálunk ki fogja kézbesíteni,Én az eladóval kommunikálnék, nem az eBay-l, nem velük kötöttél vásárlói szerződést.
-
Vale_46
csendes tag
Sziasztok!
Szeptember 9.-én volt egy megrendelésem és sajnos Global Shipping Program keretén belül lett feladva.
Ami eddig történt:
Szeptember 12.-én feladták, megjelent a semmire sem jó UPAAA tracking szám, illetve mellette egy másik tracking, amit a FedExnél lehetett követni, de csak amíg beért az Ebay-hez az eladóhoz.
Szeptember: 23: Emailt kaptam, hogy szerintük pontatlan az e-mail, ezért pontosítsam, vagy adjak meg egy másik címet. Ezt rögtön megtettem.
Szeptember 27: Ismét írtam az Ebaynek, hogy akkor most megfelelő-e a cím, és hogyan áll a szállítás. Vissza is írtak, hogy igen, a cím jóvá van hagyva, de 14-21 munkanapba is telhet mire újraküldik. (Ezt mondjuk nem értem, hogy miért 1 hónap átírni a címet) Továbbá leírták, hogy nem tudják nálunk ki fogja kézbesíteni, ezért csak kövessem továbbra is az Ebay felületén az UPAAA kezdetű tracking számot.
Ma, azaz október 18.-án ismét érdeklődtem, hogy 17 munkanap elteltével ugyan mi van a csomaggal.
Erre jött egy sablon válasz, hogy telefonon érdeklődjek, de a leírás alapján nem ajánlja fel az ebay a telefonos lehetőséget, csupán contact e-mail van. (Ördögi kör)
Valami tipp, vagy tapasztalat esetleg?
Az összes nagyobb hazai futárcéget felkerestem, hogy név meg cím alapján van-e náluk ilyen csomag, de nem jártam sikerrel. -
BeeNiTTo
tag
Sziasztok
ebay en rendeltem és nem jött meg a csomag a megadott időn belül ,írtam az eladónak és ezt válaszoltaDear customer,
Thanks for your letter.
The system shows your item is on the shipping way.
could you wait 10 days again , after that still nothing we can refund you or reship your parcel as your choice. is that ok ?my friendmivel nem tudok angolul (forditók meg elég összevisza fordítanak) tudnátok segíteni hogy most mitakar az eladó ?
-
válasz
joelke HU
üzenetére
Nem egészen így van.
Itt az a szállítás van amit az eladó előre megad, a Shipping sor végén a See details-nál lehet látni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha több szállítási opció lenne. Akkor választhatsz majd a fizetésnél.
Úgy tudom, hogy van rá mód, hogy Hollandiába léptessék be a csomagot és onnan küldjék nekem.
Nem jól tudod, nem, itt egyáltalán nem így működik, máshol sem ez lenne a lényeg.
Ha Kínából jön és bármelyik EU országban lép be, nem ad vám- és áfamentességet, egyébként meg a címzett országának megfelelő áfa lenne (27%) felszámolva ott is ahol kevesebb van.Csak az Unió területén lévő "warehouse", lerakatból vásárolt és így Unión belül küldött árúra lenne vámmentesség, az ottani ország szerinti Áfa meg benne van a vételárban.
A szállítási költség meg nagyon sokféle, én nem tudok összefoglalót adni, nézd a terméknél a szállítási díjakat, az eladó bármilyen árat írhat.
-
joelke HU
őstag
Üdv. Ha történetesen az e-bay-ről szeretnék rendelni, de kínai a feladó, akkor milyen postázási módot kell választanom? Úgy tudom, hogy van rá mód, hogy Hollandiába léptessék be a csomagot és onnan küldjék nekem. Ennek mennyi szokott lenni a plusz díja?
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv.
USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service
van megadva szállításnál , ezt itthon futár vagy posta hozza?
Erről lenne szó mennyibe jönne ki ez ha megfogják a vámon ?

-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
ajánlott elsőbbségiként kínába feladott küldeményről hol lehet a legpontosabb infót kapni? a száma alapján az utolsó bejegyzés, hogy "célországba megérkezett" de ennek már két hete...
a posta nyomkövetőjén kívül van még valami szóbajöhető opció? -
válasz
Norbika88
üzenetére
október 14-e volt a szállítási idő utolsó határideje
Szeretném pontosítani ezen a példán a félreértéseket.
Estimated delivery Nov 03, 2016 - Nov 24, 2016 a következőt jelenti:
Becsült kézbesítés 2016.november 3 és 2016 november 24 közt.A kiemelten van a hangsúly.
Ha megfigyelitek miután fizettetek, ez azonnal megjelenik kiírva. Az eladó még csak az e-mailt sem kapta meg a vásárlásról.
Mivel eladóként nem tudom ezt előre beírni, egyedül azt, hogy hány napon belül adom fel, ebből következtetve, ezt az eBay rendszere a belső statisztikája alapján megbecsüli.Ez az eladót nem kötelezheti semmire, ő nem is látja. Ezért van a 30 nap a vásárlói védelemre, a dátum végétől.
Kérek mindenki, ne türelmetlenkedjen, adjon egy kis plusz időt az eladó és a vevő közt lévő harmadik félnek, a szállítónak, hogy tudja teljesíteni a feladatát. Nem az eladó hozza ide. (Természetesen +2 fél szerephez juthat a késedelemben, a vámszervek)
-
-
Met
nagyúr
Rendeltem valamit, paypal-al fizettem viszont azóta azt a pp accountot amivel fizettem bezártam és újat csináltam.
A cucc még nem jött meg, de ha nem jön meg és pénz visszaküldés lesz tudom valahogy jelezni hogy ne a régi accountra küldjék és refundkét kapjam, hogy ne vonjanak le belőle? Vagy így jártam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és megy az eBay-nek a bejelentés.

elpostázza,mint ajándék . Ajándékozási szerződés az azért majd kell, ha vámeljárás alá kerülne.

eBay kínai apróságokon kívül én pl. bringa alkatrészeket rendelek sokszor angol és német webshopból, legtöbbször fél áron itthonihoz képest. Ráadásul 1000x akkora a raktárkészletük mint a legnagyobb itthoni webshopoknak, és ha valami gond van sokkal könnyebb megoldani.
De nagyon sok dolognál igen.