Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Összeomlott az ebay? Vagy mi van?

Nem lehet megnyitni az oldalt már vagy egy órája. -
Carline
őstag
Írországból rendeltem ebay-en telefont. EU-n belüli így gondolom nincs áfa fizetés ugye?
45€ a készülék 10€ a Standard International Rate.
06.06-án lett feladva.Kell már idegeskednem. hogy még nem jött értesítés? -
Igen. Még pár nap, de figyeld a 17track.net és a trackitonline.org is mert nem biztos hogy látható csak az egyiken.
-
domos
senior tag
Sziasztok!
Normális az, hogy egy 14-én "shipped" cuccot még mindig nem tudok trackelni? Swiss Post-tal lett feladva elvileg.
-
Eddig ez a kártya "update" amit írtam megoldotta ezeket a problémákat. Valójában nem igazán tudom, hogy az eBay, a Paypal, a kártyaszolgáltató és az adott bank közül hol a gond, nekem az Erste Visa kártyák működnek, nem veszítik el a banki konvertálást.
Másoknál ez volt a megoldás, tulajdonképp a CSC kód átírás, mert mást nem is kell.
Mostanában nem vásároltam az UK oldalon, ott volt olyan tapasztalat, hogy fizetéskor nem lehetett a konvertálást váltani, nem tudom ezt megcsinálták-e már? -
faki_
senior tag
Nálam is többször rapszodikusan működött a napokban, az egyébként bankos váltásra beállított nem OTP-s MasterCard hitelkártyára a PayPal váltást adta. Ha visszaállítottam, nem engedett vele fizetni. Ugyanezt eljátszotta Visa webes kártyával többször is, majd később engedte mindkettőt.

-
válasz
Hunter2
üzenetére
A vám szabályok. De ez mindig a fogadó ország tekintetében, és a címzettnek fontos, mert a vámot, áfát neki az saját jogszabályaik alapján kell fizetni. Ezt őneki kéne ismerni. Ha innen kimegy, a magyar vám kiengedi akkor az hogy Indiai vámosok beengedik-e nem igazán zavar téged.
De ha nem élőlény, növény, gyógyszer, nemesfém, fegyver akkor nem lehet gond.
Lehet, hogy náluk a vámárúnyilatkozatra írt értéket fogadják el és kevesebbet akar ráíratni. Kérd meg, hogy pontosítsa a kérését. -
Hunter2
addikt
indiába kellene küldenem csomagot és a vevő állandóan a "custom declaration"-ra kérdez rá. ami fogalmam sincs mi. pláne azt nem tudom miért fontos neki.
Valami ötlet? -
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Oké, akkor már a vásárlásnak menni-e kell. Ha az 1 $-os terhelés és sztornó működött. Ha nem Maestro kártya, mert azzal az adott helyen való fizetés is lehet gond.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Az a vásárlás megerősítése szöveg, nem a kártya. Ezután van hiba üzenet? közben látom írtad.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Szó szerint mi az üzenet?
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Persze úgy igaz, hogy a régi kártyával voltak a pénzküldési limitek felszabadítva, ha az már nem használható, akkor az újjal kell megtenni, de a vásárlást ez nem befolyásolja.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A vásárláshoz nem szükséges a "validálás", ha már hozzáadtad és ott kártya a felsorolásban.
-
Druss
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A kártya megerősítve 100%-os a paypal regisztráció. Máshonnan gond nélkül tudtam vásárolni.
SirAlo Tegnap ugyanígy jártam és én sem értettem. Azóta még nem "mertem" ebay-ről venni

-
SirAlo
aktív tag
Miert nem enged fizetni szerintetek ?

-
prannk
őstag
Ezt bevámolják?
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
A héten már raktam fel egy kérdést, most tennék fel ismét egyet
Most a rendelésemnél már az olvasható hogy :2016-06-17 16:55 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2016-06-17 12:38 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
Most következő héten melyik nap várhatom kb?
Válaszokat köszönöm.
További szép napot

-
válasz
andzsin73
üzenetére
Ha egyéni vállalkozó vagy akkor legyen üzleti az eBay fiókod, kell hozzá a vállalkozói engedélyed száma, adószámod és mivel Uniós vagy június óta kötelező a közösségi adószám.
A Paypal fiók célszerű egy eBay eladónak, ott is érvényesek az üzletihez az eBay fióknál szükséges okmányok, adószámok és a céges bankszámla is.
Egyébként meg inkább magánszemély, a magyar adózási szabályok szerint, ha rendszeresen adsz el csak használt terméket az adómentes 200000 Ft-ig, de adószám a kereskedelmi tevékenység miatt előírás, ha új terméket is akkor rendesen adózni kell a bevétel után. -
andzsin73
tag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy először mint magánszemély meg szeretném nézni, hogy rendelgetnek e az emberek, ha feldobom az árut az ebayre, azt meg lehet csinálni, hogyha látom, hogy megy, akkor átváltok a vállalkozói számlára és paypalra, magyarul ez később módosítható, kösz
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Ha rendelnék egy ilyet, akkor legrosszabb esetben, az összefoglalóban említett kb +30% jönne rá, ha megfogják a határon, ugye?
Itthon kb 30k garival, ez meg újracsomagolt gari nélkül, de azért kíváncsi lennék, hogy megérné-e a rizikót. -
net91
senior tag
Sziasztok,
Az ebayen, a regisztráció során megadott nevet még lehet változtatni? -
válasz
SirAlo
üzenetére
Nem hiba, ha az eladó a szállítási költség megadásakor, nem használja a több darab olcsóbb szállítás opciót (Each additional item ár) akkor annyit kér minden egyes darabért.
A képen 1 darab szállítása EUR 3.90, ha kettőt veszel akkor + EUR 0.50, így a 2 darab szállítási költsége 4.4 EUR lesz.Olcsó az alapár, de a szállítási költség adja a + bevételt, nem tiltja semmi, legfeljebb nem vásárolsz.
Ha komolyabb mennyiségű és árú tételről van szó, lehet azért egyezkedni egyedi szállítási költségről, de 2 db ilyen árral, nem igazán az a kategória. -
SirAlo
aktív tag
Hello, ha szeretnek venni 2 uvegfóliát ebayről , a posta 0,90 euro, viszont ha 2 darabot teszek be akkor duplazza a szallistasi koltséget... ez most valami bug ?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Talán bugos a rendszer és nem kapják meg a feedback-et.
-
zeon.hu
nagyúr
Más is sorban kapja az emaileket?
"Dear Sir/Madam,
This is a shipping information message..."Hetekkel ezelőtti termék mind, minden rendben, pozitív feedback-ek is rég megírva.
Ma már 6 ilyen mail jött. -
cbmfan
senior tag
-
gabor9991
addikt
Külön-külön kaptam az üzeneteket, nem tudom melyik jött előbb.
A resolution centerben az Open requests/cases alatt egy megnyitott ügy van, státusza: This request can be escalated to eBay Customer Support.De ez is ott olvasható:1 request or case awaits other members' responses
Válaszlehetőséget egyik helyen sem találtam, se a resolution centerben sem az üzeneteknél.
-
cbmfan
senior tag
válasz
cbmfan
üzenetére
de tudtam, hogy felbukkan pár órán belül
jött egy szívhez szóló levél tőle:"I have not replied to your msg. or my pay pal complaint for these reasons:
1. I only have a dial up internet connection and a recent lightning strike took out
our phone lines for 3 days. This can be proved by checking with the phone company
or I can submit the email complaints and replies from the phone company.2. My partner is involved in a very serious and stressful personal injury legal
battle. There was an immediate emergency to handle this past week and we are just
getting over the trauma of that and returning to normal.3. pay pal has given me no way to respond to your msg. and have not allowed me to
submit further information.You had no photo of the output port and your title did list it as a VGA card. It is
not a VGA card with no VGA output. I do know what I am buying and you mislead me
with your title.Maybe you have a heart and can allow the refund for the sake of my son who needs his
computer fixed badly but has no proper video card.
You can have the card you sent me back.Thanks
Maria"
igen, persze

-
válasz
üzenetére
Nem fogad befizetést június 21-ig, ha megnyered akkor nem kell azonnal fizetned, hanem tedd váró listára és fizesd később. De egyébkéntis a nem fizetett tételek közt lenne, és majd fizeted 21-ie után, nincs jelentősége.
A hirdetés és a licitek nem lesznek érvénytelenek, mert az eladó -
-
gabor9991
addikt
Kiderült, hogy kamu volt az eladó, nem jött meg a rendelés.
REsolution centerben jeleztem is, hogy nem kaptam meg a rendelést és refundot szeretnék.Kértek pár napot, hogy felvegyék a kapcsolatot az eladóval, de nekik sem válaszolt.
Ebay-n a resolution centerben a státusz jelenleg: This request can be escalated to eBay Customer Support.Kell valamit tennem? Vagy várjak, míg döntenek és automatikusan jön a refund?
Kaptam egy üzenetet is közben az ebay-től:
Request # xxxxxxxxxx: Has the seller responded to you?
If the seller hasn't responded, please contact us,
If we don't hear back from you by Jul 09, 2016, we'll assume you've resolved this issue with the seller and your request will close automaticallyMivel nem jött válasz az eladótól, ugye kellene írnom nekik, de az üzenetre nem lehet válaszolni nincs reply az üzenet végén, mint ahol egyébként lennie kellene.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
A case-t hol lehet lezárni?
Partial refund esetén automatikusan nyílik case? -
cbmfan
senior tag
ez kicsit mókás:

madzag sehol, ezzel most mit kezdjek? hihetetlen szállítási idő, kamu TN...
-
zeon.hu
nagyúr
Reggel jött mail, hogy a 10 napja rendelt cuccot feladták.
Remélem csak későn jelezte és valójában már rég postára tette
-
törölt tag
válasz
Novics
üzenetére
Nálam folyamatosan 4 napig nincs infó a szállításról (UK), viszont országon belül 3 helyen is megfordul a csomagom. Majd mire updatelnek és azt jelzi, hogy a németeknél van, általában aznap már hozza is a magyar futár cég. Ha már az országban van, akkor pikk-pakk ideér, de előtte.

Legalábbis nálam ez a tapasztalat. Volt olyan is, hogy 2 hét alatt ért ide egy cucc UK-ból. -
havri1
félisten
No, életem első baklövése megvolt ebayen. Egész nap keresgéltem Yi akciókamerához eredeti táskát, ebayen sok van. Nem találtam olcsóbban, az egyiket megvettem. Aztán felnéztem ali-ra..fele annyiért. GYorsan Cancel order, amiről meg is kaptam a hivatalos emailt, pending.
Nem úgy van, hogy 45 percen belül automatikus?Vásárlás: Time: 04:29:05 PDT
Cancel: Itthoni idő szerint 13:52:08Szerk.: Meg is jött a refund most.
-
válasz
zeus_2k14
üzenetére
21-ig még van 5 nap a vége időpont számít, ez egy szállítási statisztikai átlag, nem vállalás a szállítási időre.
Kell pár nap amíg ideér és még várakozni fog a vámunknál is.Itt egy minta a várható időkre, ez RSxxxxxxxxxCN küldemény volt:
18.04.2016 13:58 Célországba elküldve (Export) Guangzhou International Place Of Exchange 51003100
19.04.2016 10:57 Megérkezett a postázóba Guangzhou Terminal 51000061
20.04.2016 14:39 Elhagyta a repteret Guangzhou Terminal 51000061
02.05.2016 13:54 Import (Megérkezett a célországba) 匈YáLìBùDá佩Sī HUBUDA12 nap mire megérkezett.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Kb mikor ér ide a csomagom? Június 21-re van kiirva, hogy az az első időpont, amikor ideérhet.
Junius 10. 23:10 : Célországba elküldve / Item sent abroad
Azóta sem ért ide, kb mikorra számítsak rá? A héten van még rá esély?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- PlayStation 5
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így most az ebay vásárlásaim egy ideig szünetelni fognak 

)