Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz privatposta #97942 üzenetére
"Szerintem senkinél sem jellemző a "release" "renew" használata otthoni környezetben"
De, nekem pl. be van állítva a routerben cron-ba, minden hétfőn 0 óra 0 percre egy reconnect, ami szabályos bontással jár, így kb. 4-5 másodperc kimaradás van ilyenkor.
-
privatposta
tag
válasz Intruder2k5 #97951 üzenetére
látod én is ezt szeretném. 4-5 másodperces szünetet. De nekem 40-50 perces van. Az újraindítás semmit nem ér, mert attól még lehet áramszünetes, egyéb megszakadás. Reconnect nem megy. ennyi az egész.
-
cof
veterán
válasz Intruder2k5 #97951 üzenetére
Erre miért van szükség? Amúgy is 7 naponta újrakapcsolódik automatikusan és szintén nem több idő pár másodpercnél.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MadMancs
veterán
Nálam is minden szombat 3:00 kor auto restart, egyrészt mert úgyis szakad 168 óránként, másrészt routernek is jó időnként, ártani nem árt.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MODERÁTOR
válasz qnadam #97954 üzenetére
Egyrészt igen, másrészt így a routerbe belépve azonnal szembetűnő a wan uptime-ból, ha szakadás volt (mondjuk régebben még pont emiatt minden éjfélre volt beállítva reconnect), bár a megújult wan ip-ről email-t is küld a router. Meg ha a szolgáltató bontja a kapcsolatot valamikor 169-169,5 óra elteltével (ennyi szokott lenni az uptime, ha én nem szakítom meg), akkor azért lassabban csatlakozik vissza, olyankor nem 4-5 mp a kimaradás, hanem esetleg 20-30 is, attól függően, hogy a router mikor "veszi észre", hogy nincs kapcsolat.
-
MODERÁTOR
-
privatposta
tag
Azt gondolom jogos a kérdés. Annak fényében, hogy itt helyben azt mondta a Digis kolléga, hogy akár hogyan szaggatom én az előre beállított időpontban úgyis megszakad. Itt szerda 11 óra magasságában. Ezt tapasztalom is. De aztán várhatok 40-50 percet a csatlakozásra. Már az összes partnerem tudja, hogy szerdán 11kor ne is beszéljünk online, mert úgyis megszakad. Ez egy másik fa@ság, mert miért nem lehet hajnal kettőkor? De még mindig a reconnect ügyön vagyok...
-
MadMancs
veterán
válasz privatposta #97960 üzenetére
Akkor nálad ez is másképp működik. Nem időpontra van pppoe session állítva, hanem időre. 168 óra és pont. Nálam sose bont ha nincs valami kiterjedtebb hiba. Szombat hajnalban felépül restart után a kapcsolat, és ki is tart következő szombat hajnali restartig.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MODERÁTOR
válasz privatposta #97960 üzenetére
Sajnos a technikusok néha hajlamosak blődségeket mondani, csak, hogy lerázzák az ügyfelet. Így egyszerűbb nekik, ráfogják központi hibára, vagy még inkább egy beállításra, szóval megmagyarázza, hogy ez nem bug, hanem fícsör. Én a magam részéről nem hiszem, hogy nálatok ilyen helyi sajátossága lenne a DIGI hálózatnak, szerintem ott nincs rendben valami. Közben hazaértem, lőttem egy screenshot-ot a routerből, itt látszik is, hogy hétfő 0 órától él a WAN kapcsolat. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Megdöbbenve látom ,hogy ujpest központ meletti utcában (József Attila) nincs digi szolgáltatás , nem elérhető ....
Oh -
MODERÁTOR
-
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Tegnap behúzták az FTTH-t a lakásba és a mai nap folyamán az 1000-res csomag is meglett (nem kellett külön bemenni értre). Viszont a vonalas teló az katasztrófa. Amint rádugom a Fiberhome-ra a routeremet és elkezd dolgozni (PC nélkül is) elkezd szakadozni a vonal, sőt van amikor nem hajlandó hívást sem indítani, ha viszont lehúzom, kikapcsolom akkor megszűnik a hiba.
Ami eddig megvolt :
Kábel csere a ONT és a router között, router csere (AX10->WR1043NDv3), telefon kábel csere, telefon csere, router több konnektorból végigpróbálva hátha a ott van valami zavar.
ONT hiba lenne?Közben ezt találtam...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Milka 78
nagyúr
válasz Intruder2k5 #97969 üzenetére
Az egyik igen. Egy Gigaset A220 (erre azt mondta a szerelő, hogy okés) és egy Alcatel Mini ami viszont egy full alap, zsinorós teló.
Yes Fiberhome ONT -
Viperator
őstag
Asus AX56U
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ezek megfelelnek a valóságnak, tehát ezek jó adatok?
DIGI IPV4 NÉVSZERVEREK
Elsõdleges névszerver (Primary DNS): 193.110.57.4
Másodlagos névszerver (Secondary DNS): 193.110.56.8És még egy kérdés. Az Google Play store -ból melyik (ingyenes) wifi/hálózati diagnosztikai eszköz ajánlott? Szeretném megtudni, hogy melyik wifi csatornát volna érdemes használni, ami nincs túl terhelve.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Laccoss #97979 üzenetére
Köszi.
Most végül is a DIGI dns szerverei helyett a Cloudflaret használom (1.1.1.1). Bár ennek a pingelése elég magas (~40 ms körül), lehet inkább áttérek a Googlére (8.8.8.8), itt a ping 2ms körül van.4GRider, köszi neked is, a Wifi Analyzert próbáltam ki, igaz ez Windows -os app az MS Store -ból. Ezzel is kiderült, pont ahogy sejtettem, az egyik legforgalmasabb csatornát sikerült megtalálnia az routeremnek. (Tegnap üzemeltem be az új routert).
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
veterán
Sziasztok!
Biztos valahol a fórumon megtalálható, de most nincs időm vissza olvasni. Megtudná nekem mondani valaki, milyen wifi6 képest routert lehet bérelni a Digitől? Mi a márkája, típusa? -
Lewzke
őstag
válasz qqcqqc #97985 üzenetére
Nincs a wan-on sem érdemleges állítás, csak a digi user és password. Amúgy nem vészes ügy, én minden böngészőben Quad9 DNS-t használok https protokolon. De a windows dns beállításaihoz nem nyúlok, így ha nincs netem akkor egy nem beállított böngészőt próbálok ami a digi DNS lesz és így hibafeltárást végzek.
-
m_kovacs
tag
csak úgy írogatok...
Próbálom megérteni a dolgok miértjét.Többször szóba került itt a fórumon, hogy vannak olyan ONT-k, ahol a LAN kimenetek el vannak szeparálva egymástól. (az enyém nem ilyen)
Ezt úgy kell elképzelnem, hogy az ONT-tén levő egyetlen DHCP kiszolgáló annyi belső hálózatot hoz létre, ahány LAN kimenet van az ONT-én? Ezt hogy lehet megvalósítani?
Mert ha ez nem így van, és csak egy belső hálózat van, akkor végképp nem értem a működését.
Én nem tudom kipróbálni, de aki állítja, hogy nála el vannak szeparálva a LAN kimenetek, lekérdezhetné az IP címet egy klienssel minden LAN kimeneten külön-külön. Sokat segítene a megértésben.
Köszönettel m_kovacs -
supercow
őstag
A DHCP kiszolgáló nem hoz létre alhálózatot, az a router dolga. A több hálózat közötti forgalom szintén a router dolga. Ha ez nincs beállítva vagy nem támogatott akkor a hálózatok nem "látják egymást "
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
cof
veterán
válasz m_kovacs #97992 üzenetére
Egy tartományból kapja az IP-t minden eszköz. Tételezzük fel a 192.168.0.2-192.168.0.254-ig lehet bármi az eszköz címe. De hiába az 1 tartomány az eszközök nem látják egymást, pl. egy NAS hálózati megosztása, vagy egy Nyomtató ami szintén LAN porton lóg a PC-ről nem látható.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
m_kovacs
tag
válasz supercow #97993 üzenetére
Ezt azért át kéne még egyszer gondolni.. A DHCP szolgáltatást az ONT router része futtatja, nyilván ő hozza létre a belső hálózatot, tőle kapnak IP-t az adott címtartományból a kliensek.
COF
Értem amit mond, de ez nem magyarázat a megvalósítás mikéntjére. Egy belső hálózat van. A különböző LAN kimeneteken levő kliensek egy tartományból kapnak IP-t. Honnan tudja a kettes kimeneten levő kliens, hogy az adott címről nem láthatja az egyes kimeneten levő eszközt, csak saját magát? Jól gondolom-é, hogy akkor ez egy kvázi menedzselhető switch, de helyettem már valaki beállította az elszeparálást?(gyárilag) -
supercow
őstag
válasz m_kovacs #97995 üzenetére
Átgondoltam. Én a megfogalmazásod miatt írtam, mert szerintem félrevezető. A DHCP - ahogy írod - egy szolgáltatás / protokoll, amit egy router vagy nyújt, vagy nem (nem kötelező), általában kikapcsolható. DHCP nélkül is lehet több hálózatod, ha manuálisan állítod be a klienseket. Ha az eszköz portjai között nincs átjárás (routing) akkor nem látják egymást az eszközök akkor sem ha azonos IP tartományban vannak.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest