- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
+Techno+
tag
válasz
Laccoss #114449 üzenetére
Ja ettől tartok
inkább nem b*sztatom. Viszont lehet felteszek egy openwrt-t a routerre és megnézem úgy is de egyszerűen nem vágom mi lehet a gond nem hiszem hogy a WiFi eszkötök (mármint nem adapter,router,modem a probléma) szerintem a laptopon vmi driverfrissités avgy beállítási probléma
-
CarryPotter
tag
válasz
Laccoss #114398 üzenetére
Hűha jó lenne megoldani de nem nagyon értem mit írsz. (Nem értek ezekhez a dolgokhoz). Nem tudom milyen módban van az ont, úgy áll ahogy a digis szerelő bekötötte kb 6napja. Be tudok már lépni a beállításaiba, mit állítsak be? Ezt a pppoe beállítást az ont beállításai közt találom?
-
turulbird
tag
válasz
Laccoss #113753 üzenetére
Máshol is csak max. 700 vagy alatta.
A szervert nem tudom átváltani, csak amit az ont ad.
Linux alatt, terminalban:
[link] [link]
~/speedtest/./speedtest -s 2536
Speedtest by Ookla
Server: Datatrans Internet Kft - Szekesfehervar (id: 2536)
ISP: Digi TV
Idle Latency: 9.15 ms (jitter: 0.17ms, low: 9.02ms, high: 9.31ms)
Download: 704.97 Mbps (data used: 372.9 MB)
8.39 ms (jitter: 1.54ms, low: 6.81ms, high: 14.63ms)
Upload: 317.92 Mbps (data used: 241.6 MB)
9.64 ms (jitter: 0.85ms, low: 7.11ms, high: 12.58ms)
Packet Loss: 1.2%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/1abc0622-3421-4918-8e94-d118bddc1ad0A leterheltséget meg oldják meg...
-
Soma01
veterán
válasz
Laccoss #113576 üzenetére
1. Újra
2. A legördülő menüből választottam ki. Azon az eszközön szerintem nincs fix ip, meg a dhcp szerveren sincs fikxálva
3. Na ez jó kérdés. Ezt nem tudtam tesztelni. Az biztos, hogy belső hálón a port szkenner, nem talál nyitott portot azon a bizonyos eszközön. De állítólag van. Ez egy okosotthon vezérlő. Azt mondta az okosotthon szaki, hogy csak nyissak portot és menni fog. De semmi. Bentről nem tudom tesztelni, mert nekem nincs hozzá kliensem. Én csak a routert jöttem beállítani.
Amúgy ha a kliens nem fut a router mögött, akkor a a router sem nyit portot a net felé. Nem kellene állandóan nyitva lennie?
Amúgy nincs valami pipa vagy ilyesmi, hogy a szabályt engedélyezzem? Add (portok), Apply megvolt. Restart után is ott a szabály. De nincs előtte pipa. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Laccoss #112169 üzenetére
Nem, de egyébként az volt a legolcsóbb, mert teszt eszközként van nálam, egy publikus hotspot rendszer fejlesztése miatt, így az nem okvetlen fix, csak még itt van. Addig gondoltam jó szolgálatot tehet kint.
Egyébként jó cucc, de nem adnék érte annyit, mert 700k 1db.
Annyiból kijön sztem 20db mikrotik alapon vagy unifi alapon. Igen nem mentem bele a leírásba konkrétan így csalóka volt.
Nem volt akkor még. Van itt netszolgáltatás, de amikor elkezdtük ezt 2011 környékén, 2Mbit/s -es netért fizettünk 8500-at.
Később erre az alapra fejlesztettem, mert ez 30-50 -et tudott áttolni magán, így felfejlesztettem, de ezt már saját költségen, az alapot anno anno azt a cég adta én csak tovább gondoltam. Starlink meg nem volt még akkor. Később amikor meg ez készvolt már, nem láttam volna értelmét beruházni rá, mert elég stabil ez a rendszer,. Többet is tud annál starlinken 150-nél nagyobbat nem láttam, de nem saját tapasztalat, barátomék szereltek ilyet HR-ban.. Ha most kezdeném biztos az lenne a legegyszerűbb megoldás erre egyébként. Bár mostmár van itt T, de nem optikával viszont 500 környékét ők is adnak talán. Egyébként frekventált település, de egyik szolgáltató sem akaródzik beruházni T-n kívül, de ők meg szerintem pályázat miatt inkább.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Laccoss #112163 üzenetére
Mire gondolsz?
Nem simán a wifi drágította a dolgot ha csak az kellett volna filléres tétel (ahoz képest ami ráment). Komplex a rendszer, mert vidéken vagyok, itt nincs optikás szolgáltató csak ADSL. 2db ptp linken jutok el a városba kb 8km egyik pár 5,5 fokos sugárzási szöggel így viszonylag pontosan kellett belőnöm őket. 5ghz ac rendszer. onnan még 4km optika a fő mikrotik routerig, Van közte 3db switch és 2db ups abból az egyik már itthon ami nagyobb teljesítményű és nem csak ezeket az eszközöket viszi, hanem egy külön hálózaton ellátja a ház egy részét, plusz aggregátorozási pontot is csinálok(folyamatban). kb 400/400-at tudok átpréselni rajta a legvégén. A házban 3db ap van köztük roamingolással leszabályozott teljesítménnyel mérésen alapuló csatorna választásokkal (100m2, hasznos 85m2 kb.), van 2db plusz mikrotik router, abból az egyik az lte antennát kezeli passthrough-ban plusz egy pppoe linket fog össze meg ennek az egésznek a backupja, plusz ipsec alapú vpn, hogy minden esetben a fő routerem használjam, redundáns lokális dns szerverek quad9 kimenővel, tartalom szűréssel. Kinti ap 90 fokos sugárzású, kültéri egység, viszont adaptív teljesítmény szabályzású wifi6e képes cucc, így alapban elég alacsony a kimenő teljesítmény, szomszéd ebből nem sokat érez, plusz a hátsó kert fele néz ahol szükség lehet rá, de amíg nem mész hátra addig eléggé folytott a teljesítmény, így sok vizet nem zavar senkinek, plusz az éjszakai órákra vezérelten leveszem 0-ra. Ház körül meg a benti ap-k még működnek 2.4-en, igaz ott már alacsonyabb sávszélességgel, de így a szomszédokat ez sem zavarja, bent náluk már ebből nem érzékelsz semmit. Plusz van szerver ami monitorozza a hálózat tagjait és szükség esetén beavatkozik vagy értesítéseket küld, illetve scriptek vezérlik az ups mögötti hálózatot, vagyis annak tagjait, hogy áramszünet esetén a nem létfontosságú fogyasztókat lekapcsolja ups akksi állapot függgényében. Lényegében a legvégén mielőtt kidőlne az ups a házban lévő dolgok ami olyan az szabályosan leáll magától, aztán ha újra van betáp áram és elért egy bizonyos szintet az akksi akkor azok a fogyasztók amiket kikapcsolt előtte, azokat újra áram alá helyezi és elindítja Azért is mondtam, hogy nyilván ez irreál és az emberek 99%-nak semmi szüksége rá, de nem lehet a szolgáltatótól elvárni mindent különösen egy lakás vagy ház wifi lefedettségének a biztosítását, mert nem erre szerződtél velük. Ha szerencséd van akkor újabb típust kapsz, de ettől még a régi nem sz*r, mert arra amire oda tették alkalmas, lakás belső fedése meg a user dolga 4-5W plusz fogyasztás vagy plusz 1 eszköz ide vagy oda. Én ennyit vackot is elhelyezgettem ízlésesen, így nem megugorhatatlan, 4-5W havi szinten meg egy cukorka ár a helyi boltban. És félreértés ne essék nem szándékozom túrkálni senki zsebében, de azért ezek nem megugorhatatlan dolgok, hogy legyen egy normális routerünk szolgáltatótól függetlenül. Ha azonnal nem is tudsz beruházni rá, de betervezed egy költségnek és nem tudom, elraksz rá havi 1000-2000Ft-ot akkor is pár hónap alatt összerakod az árát.
-
Bajgunar
senior tag
-
-
-
cof
veterán
válasz
Laccoss #109414 üzenetére
Na igen, az ciki mikor nem jön semmi mert te is passzív vagy. Régebben még én is beállítottam aktívra de ma már annyira csekély a torrentes forgalmam, hogy nem foglalkozom vele, negyed évente 1-2 torrent. Mióta vannak streaming szolgáltatás előfizetéseim háttérbe szorult az ilyen jellegű mozizás. Na meg amúgy sincs semmi érdekes film sem számomra sajnos, talán évi 1 nagy durranás, de lehet még sokat is mondtam.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Laccoss #108510 üzenetére
Már akinek, májustól 7890Ft, minden féle kedvezménnyel, Mivel nekem csak net kell, az 5610Ft lesz, aminél sokkal jobban megérné a telekom 1000/1000net a telefonnal 5800Ft körül.
#108512 qqcqqc
Hányszor kell még leírni, hogy telekomnál, ha mellé teszed a legkisebb vezetékes telefont, akkor a két csomag ára olcsóbb lesz, mintha csak a netet kérnéd? Diginél se használtam soha a vezetékes telefont, még csak telefonom se volt hozzá, mert csak a kedvezmény miatt volt anno kérve. -
Dragon3000
nagyúr
-
hiddenroth
csendes tag
-
KRoli92
tag
válasz
Laccoss #107412 üzenetére
Csak a passwordot kellett beírni, de nem fogadta el az admin jelszót.De mostmár, hogy működik, elfogadja.192.168.1.1 itt csak passwordot kér, usernamet nem. Valamiért laptopon is közvetlen kábelt rádugva digis felhasználónév és jelszó be írása után a 651 hibakódot írta ki, csak a számítógépen nem. Számítógépbe bedugtam egy wifi adaptert pluszba, azon rácsatlakoztam a routerre,de internetelérés nem volt mivel a router belépési felületén ahhoz be kellett írnom a digis felhasználónevet és a jelszót. De mivel mellette volt net a kábelen keresztül amit a gépbe dugtam, így végül be tudtam lépni. Nem tudom, hogy ez miért így működik a Linksys routeren. Tp-link routeren hiába nincs internetelérés, ott beenged lépni a tplinkwifi.net oldalon és digis felhasználónév és jelszó megadása után működik is,egyből van net. De linksysnél valamiért kellett net a gépen kábelen keresztül, plusz a wifi adapter amire rácsatlakoztam a routerrel és csak így engedett belépni a beállításokba.
-
-
sludgeboyx
tag
-
-
-
lj510126
tag
válasz
Laccoss #106398 üzenetére
Az UTP kábel bejön a lakásba, ezt egy sima Y elosztóval kétfelé osztottam.
Az egyiket bevezettem a számítógépbe, működik.
A másikat rákötöttem egy vezetékes telefonra. A kifelé indított hívások működnek is, de a kintről erre a számra érkezők még csak ki sem csörögnek.
Ezért keresek egy routert, amelynek a TEL kimenetére csatlakoztatnám a vezetékes telefont, talán ez fogadná a bejövő hívásokat is. -
sakal83
addikt
válasz
Laccoss #106074 üzenetére
Nem digi hiba. Biztos beallitas de sem a digi sem en nem tudom. Azert is kerdezem. Upcnel (Cicko ruter) ez beallitas nelkul működött.
Jobb mar a upc mint a digi. Arrol valtottam, igy van tapasztalatom. Sokat javult evek alatt a upc. Es nekem olcsobb is volt. A kepminoseg es csatornakinalat rosszabb, instabil a diginek kevesebb hd csatorna. A net egal.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Laccoss #105696 üzenetére
Torrent józsik inkább arra mennek hogy feltöltsenek mert az arány meg a pont meg a helyezés fontos nekik ( e-penis), szóval a tárhely másodlagos azt megoldják.
Én mondjuk egy szóval nem mondta hogy nem örülnék annak hogy hamarabb szünik meg a terhelés, biztos nagyon magadra vetted a kifejezést vagy nem tudom.
Én speciel mellette vagyok és nem ellene. vezessék be jó pénzért és akkor mindenki nyer. -
coco2
őstag
válasz
Laccoss #105243 üzenetére
>A meglévő helyett kapsz másikat, tehát nem kapsz + 1 eszközt, mivel a régit meg elviszik.
Írtam nekik. Azt válaszolták, hogy átkapcsolhatok ONT módba, és használjak saját routert. Nem adnak mást.Azért tök kedvesek ám.
Ha lemondom a szolgáltatást, és újra megrendelem, vajon akkor kapok egy normálisabb végpont eszközt a mostani helyett?
-
-
válasz
Laccoss #102482 üzenetére
Nos a Connect Box modem módban van, tehát ki van kapcsolva a 2.4 és az 5GHz-es Wifi is.
A CB-n lévő ASUS RT-AC65P-nél a 2.4 GHz-es WiFi ki van kapcsolva.
Az ONT WiFi-je ki van kapcsolva.
Az előző képen nem látszik, de van még egy Linksys WRT3200ACM router is a képen, az mérődobozként dolgozik és az ASUS RT-AX86S-en lóg -
snake1977
őstag
válasz
Laccoss #100390 üzenetére
Nyugodt voltam eddig is.
10-20 perc nagy idő intervallum, ugy gondolom ha 10 percig nem dobja ki akkor az nem feltétlenül a net hibája lesz, inkább az eszközé amin keresztül megy az elérés. A géppel nem lehet gond, modern minden eleme, 2db lan csatlakozó is van az alaplapon egy 2,5Gbites és egy 1Gbites, próbáltuk azt is hogy felváltva az egyiket tiltani hátha ez kavarja meg, de nem.
Utoljára a modem resetelése után kicsit több mint félórát is működött a játék. Én ezek után már az eszköz hibájára tippelnék.
Nálam egyébként jellemzően a facebookkal vannak gondok, a képeket rendszeresen nem tölti be, az oldalt újra kell töltsem, de több más oldalnál is előferdült már csak hatványokkal ritkábban.ElektrikusDE: Nálam 100-al kezdődik a wan ip, viszont én azért nem vagyok hozzáértő komolyabban ezekhez a dolgokhoz, megnézzük ismerősnél is hogy mivel kezdődik.
Ha megadják ezt a nyilvános IP-t, kell bármivel is pluszban foglalkozni? Extra védelem, etc. illetve ennek van bármilyen díja? Hátulütője? -
snake1977
őstag
válasz
Laccoss #100386 üzenetére
Szia. League of legendsezek rendszeresen 38-41ms a ping, heroes of the stormban sem megy 40 fölé, LoL-ban az NA szerón van 120-140ms körüli pingem és az bizony amerikában van és nem dobál ki.
Nem hiszem hogy akkora nagy pinget produkálna hogy ezért kidobja, illetve akkor ha 10-20 percig működik miért nem dobja ki az első pár percben már? Ez azt feltételezi hogy nagyon fluktuál a kapcsolat és megnő a ping 10-20perc után annyira hogy a server kidobja...mitől? Nem konstans az elérés? Mondjuk nem kicsit lenne röhejes ha a digivel csak a magyar oldalakat lehetne normálisan látogatni a csúcstechnikás optikai hálózatán át. Pont.
Borisz76: Ha másképp nem lehet hatni rájuk akkor muszáj lesz kijátszani ezt a kártyát, köszi a tippet.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest