Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz Multibit #97545 üzenetére
Hát nem tudom, azért így nem kéne laggolnia , meg loost ezerrel, nem ezt várja az ember a Nagy cégtől.
Az is érdekes, hogy a NAS-t se viszi rendesen, azaz a feltöltés nem igazán akar menni, hébe hóba, viszont ha át dugom a Vodára, érdekes módon, egyből pörgeti a feltöltést....
Digi 1000/300, Voda 350/30.
Szóval ja, magyarán egy nulla, mondjuk a voda meg télen cseszekszik.
Na jól van, keresek másik szolgáltatót... -
MODERÁTOR
válasz Dave567 #97553 üzenetére
Véletlenül nem NAT-olt címet kaptál? Persze ez a szakadozásra nem ok, de a feltöltés hiányát okozhatja. Egy környéken lakunk, szinte biztosra veszem, hogy azonos OLT-ra vagyunk kötve, nálam semmi gond nincs. Sebesség rendben, packet loss nincs, de még csak kiugró érték sincs a válaszidőkben, bix.hu címre mérve 2-3ms között van folyamatosan.
-
werna4
csendes tag
Sziasztok! Kb. két hónapja írtam már egy lakásfelújítás kapcsán felmerült Digi TV-s kérdés miatt, most jön a folytatás és ismételten hálás lennék ha tudnátok adni némi útmutatást.
Diginet 1000 előfizetésem van, optikai kábel jön a lakásba ami egy Huawei GPON eszközre csatlakozik. A cél a kábelek eltűntetése és fali csatlakozók kiépítese lenne. A kivitelező egy 24 modulos süllyesztett lakáselosztó szekrény telepítését javasolta, és innen futnának szét a kábelek a lakás falaiban a különböző szobákba. Van valakinél esetleg hasonló kiépítve? A fő kérdésem az lenne, hogy a digi szolgáltatásához a GPON eszköz megkerülhetetlen, tehát bele lehet valahogy varázsolni ezt egy ilyen elosztó szekrénybe (az antennák behajthatóak a GPON eszközön, de soha nem láttam még ilyen elosztószekrényt, nem tudom hogy van e elég hely)? Sajnos idegen tőlem ez a téma, ezért bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de pont ezért kérném a segítségeteket, hogy nehogy olyasmi legyen kiépítve ami végül nem fog működni. Köszönöm előre is! -
Dave567
addikt
válasz Intruder2k5 #97554 üzenetére
Cod Mw-be kellett, hogy Open legyen a NAT, szóltam is a Diginek vegyék ki, a játék azt mutatja, hogy Open.
De Vodánál semmi gondom nincs, persze télen lesz bőven, akkor megkergül az is. -
MODERÁTOR
-
werna4
csendes tag
Igazából a terv az lenne, hogy a digis ONT bekerülne a fent említett elosztó szekrénybe, tv, számítógép stb. mind kábelen csatlakozna a netre a fali csatlakozókon keresztül és a WiFihez vennék egy normális routert, nem vagyok elégedett a digis eszközzel ebben a tekintetben. Csak nem ismerem ezeket a módszereket, és szeretnék megbizonyosodni róla, hogy amit a kivitelező mond, az tényleg megvalósítható e a Digis szolgáltatással. Sokkal egyszerűbb lenne, ha csak a lakásba bejövő kábel kéne a nethez, de mivel kell az ONT eszköz is, ezért nem tudom hogy működik e ez az elosztó szekrényes megoldás.
-
FattyDove
őstag
Tatabányán elesett a digi
-
chatran
őstag
Szfvár, itt megyeget, de csiga lassúsággal. emlegettétek, hogy ilyenkor a router-ben át kell írni a DNS kiszolgálót. Ez megoldhatja ezt a lassúsági problémát? Asus routerben hol tudom átírni és mire kellene?
-
BIZ0906
aktív tag
Nekem "packet loss"-t van de nagyon BP XIV.ker
-
Zanik
addikt
Pápán is megdöglött!
Router azt írja ki hogy felhasználói név és jelszó nem jó.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Templomegere
senior tag
Ajka , halott.
-
headhunter86
senior tag
Székesfehérvárat megerősítem.23:00kor piszok lassú lett.
-
bobalazs
nagyúr
Nagykanizsa It's Dead Jim.
Vagy csak csiga. -
cerka
csendes tag
Pécs, tv és internet is halott
-
MODERÁTOR
Pest megye, 28-as körzet, eddig minden rendben.
-
MadMancs
veterán
válasz headhunter86 #97570 üzenetére
Várpalota is elesett.
chatran, sebességre DNS szervernek nincs hatása.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
cbmfan
őstag
Pest belváros, sávszél van, de külföldi oldalak nem töltődnek be. Esélyes, hogy megint átvágtak valami optikai kábelt...
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
stuka20
aktív tag
Jelentem: Győrben a tv és a net sebessége újra a régi.
-
Multibit
nagyúr
Az általatok jelzett problémás időszakban aludtam, de a router logot most megnéztem. A PPPoE session uptime több mint 106 órás, tehát az nem szakadt. Viszont a kapcsolat biztos, hogy lehalt, a rendszer log tele van az aliasok frissítési hibáit jelző üzenetekkel. Tatabánya.
-
Dave567
addikt
válasz Intruder2k5 #97558 üzenetére
Használok, a Vodafone azzal együtt működik.
A Digi most csak a Pcre van kötve amit adtak modemmel, úgy rosszalkodik, naturba, de az AX92uba is kikapcsoltam a Natolást. Tehát naturba, meg routerrel se megy.
A modemet még majd átnézem, azaz a beállításokat. -
headhunter86
senior tag
Fehérváron újra a régi. (Laptop Wifi ennyit tud)
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz headhunter86 #97584 üzenetére
Várpalota még nem az igazi.
(Igen wifi, AX, lazán hoz 500 felett mobilon is, ha minden oké. Ha WAN-t váltok routerben vodával meg is van a 150/10. Ennyi a csomag náluk. )[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Xanax88
tag
XV. ker. elesett szintén. Kicsit lemaradva, mint mindenben... Itt eddig semmi baj nem volt, vagy fél éve...(kopp, kopp) a múltkori nagy leállásból sem érzékeltem semmit. De most teljesen halott egy 10 perce.
Most nézem, hogy már este is sz@rnak kellett volna lennie... nálam hajnalig pörgött gond nélkül.
Tegnap este óta nem derült ki mi a baj?
Nem mintha segítene...Szerk: úgy néz ki tárgytalan, mire ki...tam magam visszajött... csak túlpörögtem mert láttam sok a panasz, gondoltam lejelentem. De akkor csak valami nagyon gyors dolog lehetett...
Bocsesz[ Szerkesztve ]
Krisz
-
MadMancs
veterán
válasz Madmaxman #97588 üzenetére
Ne vezesd félre.
A válasz továbbra is NEM!
ONT nem váltható ki (ez volt a kérdése), maximum utána köthető egy router (ebben az esetben célszerű bridbe be kérni ONT).Telefon alatt ha a digi vezetékes telefonra gondolsz, az nem fog saját routereddel menni. Ahoz is kell ONT, mint ahogy CATV-hez is.
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Tegnap kötötték be a DIGI gigabites netet ZTE ZXHN F618 ONT-vel.
a LAN porton kb 580 Mb/s letöltést és kb 350 Mb/s feltöltést produkál a laptopomról.
Ugyanakkor WiFi-n ugyanezzel a laptoppal kb 30/30 Mb/s az eredmény. Ez normális? Ez a router tudtommal b/g/n szabványos, tehát ennél sokkal többet kéne tudnia WiFi-n.
Csak tájékoztatásként a munkahelyemen ugyanezzel a laptoppal, ugyanúgy Speedtest.net-tel mérve 90/94 Mbit/s az eredmény, de itt csak 100-as a net.
Mennyit kéne ennek az ONT-nek tudnia wifin? Ha N szabványos, akkor ugye elméletileg 300 Mbit/s. De akkor miért csak 30-at mérek (az ONT közvetlen közelében mérve)?Tudom, azt fogjátok javasolni, hogy vegyek egy normális routert.
Ha nem lesz gyorsabb a wifi, akkor ezt fogom tenni.
Kérdésem, ha a gigabites LAN-ra ráakasztok egy Wifi 6 routert access pointként, akkor hasítani fog a wifi?
Mivel nem akarok hókuszpókuszokat a routerrel, ezért teljesen jó lenne nekem az ONT + wifi AP kombináció. Vagy mindenképpen kérjem Bridge módba az ONT-t?Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Yellow -
MadMancs
veterán
válasz Yellow73_a #97590 üzenetére
Nem mindegy hogy az az N 5 vagy 2,4Ghz.
ONT 2,4GHz N tud csak. Munkahelyen meg valószínűleg 5Ghz van.
Itt ennyi a kb elvárható. Ha a csillagok együtt állnak talán 40mbps még meglehet.
Ha wifin több kell akkor be kell szerezned egy saját routert.
Acces point is megfelelő lehet. De ONT routing képessége nem a legjobb, jobban jársz saját routerrel. Pláne ha szeretnél belső hálót.[ Szerkesztve ]
-
snemeth
aktív tag
válasz Yellow73_a #97590 üzenetére
Kérdésem, ha a gigabites LAN-ra ráakasztok egy Wifi 6 routert access pointként, akkor hasítani fog a wifi?
Tudja a géped wifije a wifi 6-ot? -
Yellow73_a
tag
válasz snemeth #97592 üzenetére
A gépem csak ac-t tud.
Viszont el akarom kerülni a kábelezést, és arra gondoltam, hogy egy Wifi 6 router kerülne a Digi ONT mellé, és a fiam asztali gépébe menne egy Wifi6 képes adapter. Ez így mennyire életszerű?
A wifi 6 router meg gondolom lefelé kompatibilis, így az ac-s gépeken csak gyorsabb lesz a wifi, mint most a ZTE ONT-vel -
Xelo
addikt
válasz Yellow73_a #97593 üzenetére
itt xiaomi ax2600 wifi6 routerrel wifi6 kepes lapossal ugyan olyan sebessegeket merek mint kabellel (kb 900/300), acs telefonnal (mate 20 pro) 600-800 kozott szokott lenni a letoltes, az se gyenge. de nyilvan nem csak az szamit hogy ax ac hanem maga az eszkoz hardware is ami sugarozza a jelet.
-
snemeth
aktív tag
Hétköznapi használatra szerintem teljesen jó az általad leírt megoldás. Legfeljebb majd valaki megírja, hogy hülyeséget beszélek.
Nálam ennél több minden van, ráadásul csak ac-s routerrel: asztali 2 gép + tévé + 1 banana-pro-s hullagyenge nas mindegyik vezetéken, 2db ac-s notebook + 1 nyomtató + 3 telefon + 1 kamera: mindegyik wifin
És ugyan nem torrentezek jó ideje, így az ONT natolási képességei terén nincs tapasztalatom, de ha úgyis veszel routert és natolás terén nem válik be az ONT, akkor ahogy már előttem írták: átrakatod bridge-be, aztán beállítod a routert, hogy az kezeljen mindent és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Raiden_
tag
Mi bajod a kábelezéssel?
Bedobod a szekrény mögé ahol meg látszódna ott lefested.
A kábeles netnek nincs párja, főleg ha nagyobb forgalom van le/fel.
Az USB kütyüktől ne várj csodát, a PCIe kártya meg nem lesz olcsó.
Nem tudom mit csinál a fiad az asztali gépen, de wifi-n gond lehet pl. játékok közben.
(Kétszer megkerülik egy online FPS játékban mire ő lőni tud.)
Kábelen alacsonyabb a ping és szinte zéró a szakadozás. -
Yellow73_a
tag
Nem ax3600-ot akartál írni?
Én TP-Link Archer AX20-ban, vagy Xiaomi AX1800-ban gondolkodom.
Az asztali gépbe pedig egy TP-Link Archer TX50E AX3000 wifi adapter menne
Bár szerintem az ac szabványos TP-Link Archer T3U Plus AC1300 USB wifi adapter is elég lenne feleannyiért.
Wifi6 router is csak azért kellene, hogy jövőálló legyen, mert egyelőre nincs wifi6-os eszköz -
Yellow73_a
tag
válasz Raiden_ #97596 üzenetére
"Mi bajod a kábelezéssel?
Bedobod a szekrény mögé ahol meg látszódna ott lefested."Hát pont ez. Először is falakat kéne átfúrni. Aztán a látszó kábelnél vagy kábelcsatornánál nincs rondább dolog. Akkor már inkább parkettaszegély csere, de az se lenne két fillér, meg melózni kell vele. De akkor még mindig ott van, hogy a bejárati ajtó fölöttről valahogy le kéne jutni a parkettaszegélyig, panelban így meg csak a kábelcsatorna játszik.
De kinek a pap, kinek a paplan. -
Raiden_
tag
válasz Yellow73_a #97598 üzenetére
Azzal csak egyszer fogsz szívni amíg kiépíted, de a wifi-vel folyamatosan,
a digis ont már egy pár letöltéstől megfekszik, ha meg még mellette esetleg
van wifi használat akkor azt már dobja is el. Egyfolytában a wifi radart kell bújd,
hogy a szomszéd csatornáit elkerüld, olvass vissza pár oldalnyi hozzászólást
ki mivel szenved a 90%-a a wifivel és ez nem véletlen a wifi kényszer megoldás,
oda ahol nem megoldható a kábelezés. Asztali gépbe illetve olyan eszközbe ami
állandó helyen van pl. NAS, TV, Konzol, nyomtató stb. elsősorban kábeles kapcsolat
a későbbi hajhullást megelőzve (szerintem), de ezen kár is vitatkozni.
Neked úgy, nekem így. ( :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest