Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
cof
veterán
Van DIGI optika és voda koax. Ilyenkor mindenki szerint, szerinted is az optika marad.
Ez tévedés, szerintem nem mondott senki se ilyet. Ott ahol már jelenleg is be van kötve ott az optika marad, ez borítékolható. Az, hogy hol mennyi szabad hely van az kérdőjel. De a topikban is volt már számtalan sztori arról, hogy ugyanabban az utcában csak a szembe szomszédnak volt Digi mert nem volt több szabad slot. Addig nem fogja elvágni nyilván a régi technikát amíg ugyanannyi ügyfelet nem tud bevonzani optikán, ettől függetlenül miért ne mehetne párhuzamosan egy cég alatt optika és koax technológia? Megfér a kettő egymás mellett, eddig is megfért.
Nem tudom meddig húzzák még egyébként, mert jó rég volt már a felvásárlás. UPC - Vodafone azt hiszem hamarabb lezajlott. Bár szerintem csodát nem kell várni majd fejlesztés terén, ha még a számlázási rendszer is nagy falat nekik.
-
cof
veterán
válasz
milan26
üzenetére
Amit linkeltél ott nem port nyitásra panaszkodik hanem, hogy el vannak szeparálva egymástól a kapcsolatok ami itt a topikban köztudott. Régebbi ONT-on pár kivétellel mindegyiknél van ez a hülyeség.
Attól még lehet portot nyitni, és működik is ha jól van beállítva. Szerintem dobj be egy screenshotot a beállításodról.
-
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Hát, journalctl -f paranccsal tudod monitorozni, hogy mi történik a rendszeren. Ott láttam a sok permission denied-ot. Próbálj meg egy másik PC-ről belépni úgy, hogy elrontod a jelszót.
Torrenttel nem tudom mit akarsz mert ez azért P2P. Ahogy fölöttem írják, VPN szolgáltatás, ha nem akarod, hogy lássák a valós IP címedet.
-
cof
veterán
válasz
RocketSWET
üzenetére
Dobj be egy képet a port forwarding felületről, hogy állítottad be. Majd megszakértik.
-
cof
veterán
válasz
Gézengúz
üzenetére
Bármilyen jelszót is állítasz be, a szolgáltató úgy is rálát. Az internet felől meg úgy sem elérhető, szóval igazából lényegtelen. A telefon rossz példa mert azt megvetted.
Nálam pl. olyan gagyi amit adtak anno ZTE F618, hogy szeparálva vannak egymástól a LAN portok, így ugrott is a belső hálózat.
Vodafone topikban olvastam még régebben, hogy amit ott adnak a Gbit internethez, a WiFi csatornát sem tudod állítani a modemen.
-
cof
veterán
válasz
codec
üzenetére
Mikor a Vodafone megvette az UPC-t, náluk is megszűntek az upcmail-os címek, és ugye újakat be sem vezettek. Így 2024-ben felesleges is mondjuk, azért nem tudnék egy jobb céghez szerződni mert köt az e-mail címem. Á... Gmail az eléggé biztonságos, 15 GB tárhely is van, de a saját domain és hozzá némi tárhely a leveleknek is ma már filléres beruházás, meg talán költségként le is írható. Ezen túl kell lépni, ez most kivételesen nem az a hátra megyünk szitu.
-
cof
veterán
-
cof
veterán
válasz
trec12
üzenetére
Ez szerinted most is ennyi lenne ha maradt volna a régi Digi? Őket bizonyára nem érintette volna az EU bajnok magyar infláció. Persze emeltek azon kívül is bőven sajnos. Amiben egyet tudok érteni, hogy annyi valószínű nem lenne amennyiért most adják.
Ezt már sosem tudjuk meg. Abból lehet kiindulni, hogy a románoknál nem emelkedett pedig ott is volt infláció, náluk továbbra is ugyanúgy ~6000 Ft/hó ha átváltod. Ekkora mértékű emelés azért biztos nem lett volna, sejtjük milyen profitrátával dolgoznak ezek (6x-os árrést emlegetnek állami megrendeléseknél is). Jelen helyzetben jó hír persze, azért nem mindegy, hogy 10 ezer, vagy 6 ezer. Csak tudni kell honnan indultunk. Távolból nézve már kicsit sem jó.
-
cof
veterán
válasz
trec12
üzenetére
Jó hírnek azért nem nevezném. Ugyanez hűség nélkül volt 6200 Ft/hó amíg nem került magyar kézbe.
Ezen kívül kiváncsi leszek a Telekom lép-e a Digis területein erre valamit?

Reméljük: [link]
A Magyar Telekom vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot épít ki 4 év alatt, és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabitképes hálózati infrastruktúrát.
-
cof
veterán
válasz
holex91
üzenetére
Na igen, és az ráadásul 1000/1000. Csak sajnos ritka ahol van mind a 3 szolgáltató egyszerre. Bár én most várnék valami olyasmi korrelációt ha már így szétcseszték a versenyt, hogy lehessen előfizetni egy vezetéken bármelyik céghez ha majd Digi is egyesül a Vodával és nem a két nagy cég nevét csorbítja tovább, mert még mindig sokakhoz nem jutott el az információ, hogy a Digi már nem az a Digi.
-
cof
veterán
válasz
so_ha
üzenetére
Ide is begyűrűzött már a propaganda szöveg láthatóan, már a cím magáért beszél...
Aztán:
A vállalat az előfizetők anyagi terheinek mérséklése érdekében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által meghatározott, 17,6 százalékos fogyasztói árindexhez képest 2,7 százalékponttal kedvezőbb, azaz 14,9 százalékos díjkorrekciót alkalmaz a műsorterjesztési, vezetékes internet és a vezetékes hangszolgáltatások havidíjainak tekintetében – a lakossági és üzleti ügyfelek esetében egyaránt.
Aha, csak két év alatt duplájára drágult, de azért az én pénztárcámban kutakodnak. Olyan büntetést kapna ezért a csúsztatásért a cég ha még független lenne, mint a sicc.
-
cof
veterán
válasz
YellowFlash
üzenetére
Az kell pedig, név+jelszó. PPPoE kapcsolat van Diginél.
Szerződéseden vannak az adatok elvileg, de telefonos ügyfélszolgálaton is megmondják.
-
cof
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
2. Akkor számodra azonnal könyvelődik. Bár akkor sem kapják meg a pénzt egyből mivel a technológiából fakadóan csak zárolva van az összeg a számládon.
Én is már úgy fizetem mert tökömnek sincs kedve a postára szaladgálni a csekkel, viszont nem tudok kérni epack-ot csak hűséggel, sakk-matt...
-
cof
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
"Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal."
vs
"Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."Ezt nyilván a TV-s részre írtam, mivel Diginél csak az az érdekes ami koax.
Bízom benne, hogy inkább a DIGI-be fogják beolvasztani a Vodafone-t, mert nekem kicsit az az érzésem, hogy technikailag a Vodás infra kezét kezdik elengedni, itt meg megjelent az eszközvásárlás lehetősége például.
Ha lesz hozzá eszük, és nem csak a pénz kilapátolásáról fog szólni az egész. Mert amíg van állami hátszél, addig nagyon könnyű versenyben maradni.
A Vodafone-os cuccok helyett valamit ki kell majd találniuk, új eszköz mert az egész infrastruktúra (visszanéző, stb...) arra alapoz. Amit nyilván nem tarthatnak meg, szóval az is le lesz cserélve idővel. A HGW-nél elég egy firmware frissítés is egyelőre, mint ahogy UPC-Vodafone esetén is volt anno.
Egyébként volt az UPC-nek is virágkora, minőségi Cisco HGW-k, minőségi TV boxok (több tuneres Philips meg Cisco). Aztán ezzel a Puma6 chipsetes szériával jól befürödtek. Mondjuk az az érdekes, hogy a Vodafone se tanult belőle.
De valahol érthető, hogy a legolcsóbb cuccokat szerezték be újra hozzánk. Mert csak úgy tudta megszerezni a német piacot, hogy a magyart is viszi. Másképp nem adta el az UPC, szóval neki ez már az elejétől egy teher volt. Még anno olvastam egy német oldalon a sztorit.
-
cof
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Ugyanakkor ottvan az a része is a dolognak, hogy itt sokkal kevesebb a panasz a hálózatra, végponti eszközökre, főleg a 4iG-éra óta
Pff...

Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet.
ONT-ok (Fiberhome OFF, meg az a másik furanevű kínai csoda is).
Igen, a többivel nincs gond azóta sem. ZTE F618 és F660 sem mai darabok, meg van 2.4 GHz only Huawei is, azzal sincs probléma. Ezek mind régi beszerzések már.
Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal.
cserébe egy kicsit is technikaibb beállítottságú ember tudja értékelni a különbséget Fiberhome és Huawei-ZTE páros AX ONT-ok közt
Ha nincsenek elszeparálva a portok akkor talán, amúgy bármennyire modern is legyen akkor nem sokat ér ha nincs belső hálózat.
-
cof
veterán
válasz
Kis Samurai
üzenetére
ONT is 100Mbitet ír, így a kábel hibát már kizártnak tudom tekinteni...
Miért? Pont ettől lesz kábel/csatlakozó hiba. Ameddig itt nem ír 1000M-et, többet nem fogsz mérni 100-nál bármennyire is szeretnéd.
-
cof
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tudta volna. Honnan az infó?

Mint ha eddig nem tömte volna az anyavállalat éveken keresztül.
Persze, hogy nem mondták vissza, mert még mindig az egyik legjobb ár/érték arányú szolgáltatás azzal együtt is, hogy tagadhatatlanul volt minőségromlás az elmúlt időszakban.
Azért vannak határok, hogy mit nevezhetünk szolgáltatásnak, ez az ingyenes kategória... Mert annyit is ér.
Csak megy a sírás, a fikázás mindenütt, mások oltogatása, de mindenki arra vár, hogy majd mások visszamondják, köztük a leghangosabbak is.
Na ja, kíváncsi lennék hányan mondták vissza a TV-t a panaszkodók közül, de ahogy látom senki sem, csak megy a panaszkodás.
Egyébként meg elhiszem, hogy nálad belefér 6 ezer Ft-ért ez a minőség, de azért 10700 Ft-ért mást várna az ember... Persze, hogy felemeli a hangját és nem nyeli be a békát, hogy hát így jártunk. Mert úgy is lesz rosszabb is a minőség, addig csavarják lefele amíg csak tudják tömeges felmondások nélkül.
-
cof
veterán
válasz
trec12
üzenetére
(Valószínű a régi Digi sem tudta volna tartani a mai körülmények között
)Hogyne tudta volna, mikor csak egy leányvállalat volt külföldön. Román anyától kapta a lóvét ha kevés volt, ott sem változtak az árak.
Na, most a verseny szűnt meg ezzel, hogy már csak állami cégek maradtak sok helyen, és én egy dolgot sem tudok ami pozitívan sült el amibe az állam beleütötte az orrát.
Szerinted miért sza.ják le a sok panaszt a TV minőségére is? Mert nem mondták vissza elegen, csak pár ember említette meg nekik telefonon vagy email-ben, többiek csak fórumokon sírnak. Pár tízezer előfizető visszamondaná azért arra már felkapnák a fejüket. De nem szabad csodálkozni, hogy bármit megtehetnek, hiszen úgyis fizet nekik a többség.
-
cof
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Aztán mi lett a vége? Mert amikor én 2019-ban visszajöttem Digihez akkor megint egységesek voltak az árak.
Mostanra megint nem és nincs semmi felzúdulás... Nem hiába, az emberek is másabb gondolkodásúak voltak még 2015 környékén. Ma már mindent meg lehet velük etetni.
De ez a visszamutogatás a múltba valami zseniális, politikában is állandóan ez megy.
-
cof
veterán
Nem routert lehetett bérelni +250-ért? TP-Link ha jól rémlik. Ettől függetlenül adtak WiFi 6-os ONT-ot néhány helyre még Digi idejében is amikor bejöttek, épp mi volt a szerelőnél. Sok helyen ment is bridge módba és mai napig úgy is van, ami igazán nagy pazarlás a szolgáltató részéről. Én is jobban örültem volna anno egy mini WiFi nélküli ONT-nak az F618 helyett, mert akkor előbb ráveszem magam egy normális router vásárlására.
-
cof
veterán
válasz
Baloo27
üzenetére
Miért is tennéd? Senki sem szeret többet fizetni ha nem muszáj.
Ez inkább a céget minősíti, hogy így megkülönböztetik az ügyfeleket miközben a Digi pont arról volt híres, hogy egységesek voltak a díjak országszerte. Még hűség nélkül is 1-200 Ft-tal volt drágább mint hűséggel.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nincs is külön bérleti díja a WiFi 6-nak 1000 net esetén. Nem mellesleg kárpótolja simán az eddig jó árasított havidíj bőven azokat akik beragadtak a 2019-es nem létező csomagba, mert mi kifizettük duplán helyettük is a havidíjat ugyanazért a szolgáltatásért. Még az UPC-nél sem volt anno ilyen pofátlan, előnytelen, megkülönböztető árazás az előfizetők között pedig azok se voltak ilyen téren szégyenlősek.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Aha, bele se számoltam a 3 hónap kedvezményes havidíjat. Kvázi nincs értelme a kisebb csomagoknak. Nem tudom ki az az elvetemült aki ezekre fog előfizetni.
500-as net 3000 pénzért lenne jár áras MA. Mert ugye az ezres volt ennyi a régi szép időkben.
-
cof
veterán
válasz
unthinking
üzenetére
Hát az 500-as csomagot is igencsak elk.rt árazással adják mert havi 800 Ft spórolásért senki sem fog leváltani 1000-es netről. Szóval jól ki lett ez találva, van is választási lehetőség meg nincs is.
-
cof
veterán
válasz
Trailbreaker
üzenetére
Annyiért mondjuk tartsa is meg. Inkább marad az ezres net 5900-ért.
Biztos olvassák a fórumot és kisakkozták, hogy önmagában ne legyen rendelhető mert sokan átállnának...
-
cof
veterán
válasz
dchard
üzenetére
Erre még senki nem állt elő értelmezhető magyarázattal...
Itt nem is fog szerintem. Talán kiszervezték külföldre, mert ott is van cége ennek a 4ig-nek. Akkor meg spóroltak mert nem kellett oda megvenni.
Bár tudja fene, mert még a Digi elkezdte átrendezni a frekvenciákat és a minőséget rontani.
-
cof
veterán
válasz
ToBeY
üzenetére
A routeren világít GE jelzés...
Kicsit megtévesztő lehet mert ez még nem jelent automatikusan gigabites kapcsolatot. Egyszerűen csak abba a portba van dugva a kábel, lehetne a felirat LAN1, LAN2 port is simán.
Ha szétszedted a rendszert akkor kábel vagy csatlakozó hibára gyanakodnék első körben, talán rossz kontakt. Találkoztam már olyannal, hogy nem volt évekig hozzányúlva de éppen csak érintkezett az egyik szál mert rosszul volt krimpelve a csatlakozó. Aztán egy takarítás után meg már többé nem volt gigabites kapcsolat.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen közben utánaolvastam, hogy a 6E megy 6GHz-en.
Akkor sajnos így nem tudsz szimulálni egy natúr 5GHz mérést, mert mindkét eszközöd ismeri a 6-ot is, és nyilván a gyorsabb kapcsolaton fog összeállni a link sebesség.
Egyébként érdemes szétszedni az SSID-ket mert sok 2.4 GHz only eszköz nem szereti az ilyet amikor ugyanaz a név. Gondolom a kamerád se amit említettél itt az előző hsz-ben, azért nem akar csatlakozni.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az 6GHz nem? Szóval akkor a router külön nem szedi szét az SSID-t. Még nem láttam élőben ilyen routert, de ha mind két eszköz tudja a WiFi6-ot akkor azon is fog mérni, szóval ez egy olyan mérés. Sima 5GHz AC-ra lettem volna kíváncsi, de ez láthatóan 6-os kapcsolat mert az ikonnál is jelzi.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
De vezetéken.
Nincs leterhelve pedig láthatóan mert az első mag kúszik fel csak 60%-ra, szóval bőven van benne tartalék. Lehet itt is romlott a szolgáltatás minősége. Nem szoktam méricskélni csak mikor beüzemeltem ezt a routert azóta mértem párat.
De majd megnézem az ONT-ról is direktben.
Egyébként WiFi-n is többet vártam elsőre mint 266 mbit/s, azért csak egy 1900 mbit-es router. Reméltem az 500-at hozza azért.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Viszont ha a DIGI-t nem elég erős, hogy kihajtsa a DSL-AC68U, akkor cserélned kellene ...
Hát igazából ugyanaz a bele azt hiszem mint az RT-AC68U-nak ami ugye egy ajánlott router volt, talán még a mai napig is? Mondjuk nem PPPoE módban használom mert egyelőre kell ott is a vezetékes cucli ahol az ONT van. Aztán még nem volt kedvem meg időm visszahúzni egy LAN kábelt a routertől odáig. De a WiFi része ettől még gyenge szerintem.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Mondjuk én nem vagyok elájulva ettől az Asus-tól, nekem most egy DSL-AC68U van. Megyeget, de nem tekeri ki az ezret, 700 körül hozza általában.
WiFi6-ot tudó laptopon is csak 260 mbit/s-et mérek 5 GHz-en.
Még a Merlin fw-t majd lehet kipróbálom, bár sokat attól sem várok.
Kicsit túlárazottak szerintem.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Akkor nálad is gagyi. Nem indítottam újra mert becseszne ha minden kis apró módosítás után az kellene neki...
#109818 Geth kivéve ha yt videóról van szó
Illetve ha valahol téveszt a blokkoló (vagy ideiglenesen fel kell oldani), a routeren kell módosítani 
Passzolom, én nem vagyok benne ebbe a tűzfal témába semennyire csak láttam pár DYI megoldást, azért nem gondolom, hogy olyan nehéz feladat összehozni egy adatbázist amiben még a YT videók alatt is tiltja a reklámot, ha már egy Adblock is tudja böngészőben. Csak fontos, hogy naprakész legyen, de ezek a router fw-k nem azok, mert azért az sem lenne kényelmes ha minden nap jönne rá frissítés. Szóval csak a tűzfal része kéne naprakész legyen, de ahhoz meg kellene egy központi adatbázis.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én Asus routeremen is ugyanez a felület. Mondjuk kipróbáltam poénból az url szűrőre a prohardver.hu-t de nem tiltja. Szóval nem sokat ér.
Egy jó tűzfalban ugye van már naprakész reklámblokkoló adatbázis is, így az eszközödre már el sem jut ilyen kérés oldalbetöltésnél.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ha nincs más akkor....
Meg hát akinek ilyen igényei vannak gondolom azért van jó pár fogyasztó is, az a +30-40W nem oszt nem szoroz már.
Egyébként 40 ezer körül már szerintem elég jó kategóriás dual LAN-os SBC-t lehet kapni ami ugye a router és tűzfal feladatát tudja ellátni. 8 mag, 4 GB ram stb... még a 100 ezers routerben sincs ennyi kakaó. Persze kell még mögé más is a helyi hálózathoz.
-
cof
veterán
válasz
TMhun
üzenetére
Lehet, hogy dec. 31-ig ezzel nem fognak variálni, de majd kiderül.
Az így akkor nagyon csúnya, hogy más annyit fizet a TV+Netért mint én csak a netért.
Tájékoztatni kell a számlán az előfizetőt ezzel kapcsolatban, hogy mi lesz a következő hónaptól. Ha nem nyilatkozik akkor nyilván egyetért és átteszik másik csomagba. Csak azért is érdekes ez egyébként mert sehol az ÁSZF-ben nem említik már a 2019-es csomagokat, és most egy már nem létező csomagban vannak.
-
cof
veterán
válasz
Wasquez
üzenetére
Ugye a 80-as port az a HTTP protokoll.
Tehát ha te beírod a http://akarmi.dyndns.hu:80-at akkor a :80 elhagyható mert HTTP protokollt hívsz meg.
Most nálad úgy van, hogy te a 40011-es portot hívod meg kívülről és a routered meg átirányítja a 80-as portra ha a kamerának azt állítottad be.
Ha a kamerában is 40011-es portot adsz meg akkor már nem fog bejönni ezzel a beállítással, kivéve ha a 80-as port a kamerában fix és mindig elérhető, attól függetlenül, hogy te megadsz egy másik portot ami egyébként nem szerencsés ha így működik. Nem tudom milyen kamera ez.
Nincs tiltva az 555-ös port csak én bénáztam először, elgépeltem az IP címet.
Itt a Hálózati / IP kamera topikban szerintem tudnak segíteni beállítani rendesen. [link]
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Belső IP címeket értelmetlen mert általában 192.168-at használ mindenki alapból.
Egyébként ma már nem ez a módi, hogy portokat nyitogatunk szerintem hanem egy saját VPN szerver, Asus router tudja is, most szereztem nemrég én is egy AC68U-t csak annyi beállítás van benne, hogy kánaán, és még nem állítottam be.
Pláne kamerát nem engednék ki így simán csak a netre.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
cof
veterán
válasz
Wasquez
üzenetére
Majd mindent úgy hagyok a forward táblában csak a külső portot átírom akármire, mondjuk 40011-re és nem lesz open?
A 40011-es port nincs tiltva, kérdés, hogy te milyen klienst tettél mögé. Mert ahogy már írták is, attól hogy te nyitsz egy portot még nem lesz nyitva ha nincs mögötte semmi ami válaszoljon. A kamera beállításaiban is módosítani kell a portot 40011-re vagy amin el akarod majd érni.
A 555 port szolgáltató által tiltva, megnéztem. 554-es port is él és működik.
-
cof
veterán
válasz
Wasquez
üzenetére
Bizonyos portokat azért tilt a Digi mint sok szolgáltató is biztonsági okokból. Pl. alapértelmezett FTP, SSH, SMTP portokat ha jól rémlik biztosan. Lehet az 555 is ilyen. Ha belső hálózatról eléred ezen a porton akkor tiltva van.
Használj 5 számjegyű (ne szabvány) portokat inkább, biztonságosabb is botok ellen.
-
cof
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
Na igen, az ciki mikor nem jön semmi mert te is passzív vagy. Régebben még én is beállítottam aktívra de ma már annyira csekély a torrentes forgalmam, hogy nem foglalkozom vele, negyed évente 1-2 torrent. Mióta vannak streaming szolgáltatás előfizetéseim háttérbe szorult az ilyen jellegű mozizás. Na meg amúgy sincs semmi érdekes film sem számomra sajnos, talán évi 1 nagy durranás, de lehet még sokat is mondtam.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az brutál azért. Csodálom még nem cseszegetett a szolgáltató, mert ez már már erősen üzletszerű felhasználás. Nekem most 11 torrent van seedben kb. 1 hónaposak lehetnek de a legjobb arányom 0.297.

Ennyire nem visznek tőlem semmit, de mint írtam már nem számít mert időalapú visszaosztás van. Persze köszi nektek akik így toljátok mert miattatok jön le gyorsan a cucc.
-
cof
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Felfele is megy az, én is passzív vagyok de azért néha van letöltő. Annyira nem is érdekes mert az nmagon minden torrent túlseedelt és tele van szerveresekkel akikkel szemben nincs sok esély. Régebbi torrenteknél lehet ez inkább érdekes. Bár mióta seed idő van annyira nem számít.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nehéz eset vagy te. Bírom, hogy mindig mindent meg akarsz magyarázni...

-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mert fizetnie kell a hálózat használatáért.
Ettől miért lenne drágább? Ne hülyéskedj már... Ha van egy 100 gbit-es hálózatod amit el tudsz adni, akkor teljesen mindegy, hogy 100 vagy 1000 főnek adod el, mert úgysem használják ki egy időben a teljes sávszélességet, és a többiek már mind ingyen profit... Gondolkodjunk már egy picit, hogy működik ez az egész. Itt nincs minden ügyfél mögött egy csapat technikus, ügyfeles, stb, hogy ugyanannyit érjen minden előfizető. Ez nem egy zöldséges ahol fizikai termékeket adsz el.
Senkinek sem érdeke, épp ezért kellene egy EU-s törvény erre is amit írtam. Ne csak a szolgáltatók segge legyen már bevédve, hanem a parasztnak is lehetne jobb.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Miért lenne drágább? Olcsóbban kellene adnia mint a Telekom mert másképp nem szerződnének vele. És bőven van lejjebb, csak engedni kell a profitból. így lehetne újra országos árverseny, másképp sose lesz.
-
cof
veterán
válasz
csernak75
üzenetére
Nincsenek egymástól több 100 km-re a települések mint mondjuk USA-ban, szóval nem sok az.
Meg ha nincs konkurenciájuk, akkor lehet kérni amennyit csak akarnak.
Ha már ilyen nagyvonalú az EU, hogy védi a szolgáltatókat ezzel az inflációkövető emeléssel, nem értem az user miért van telibeszarva folyamatosan a törvényeikkel. Simán kellene olyan törvény is, hogy nem lehet drágább egyik-másik szolgáltató árazása adott helyen, és bárkivel tudjak szerződni is.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
1: Lehetne drasztikusabb is az ár/érték arány:
Aha, és mi a tököm ez a naracom, mert még az életben nem hallottam róla. Minél kisebb egy ISP annál drágábban tudja adni a szolgáltatást mert kevesebb emberen kell profitot termelnie. Felesleges ilyen sufni szolgáltatókkal összehasonlítani egy majdnem országos lefedettségű szolgáltatót. Pláne FTTH-n ahol nagyon kevés az aktív fogyasztó.
A 100% emelés meg drasztikus 1 év alatt.
A 200 mbit-es netről még mindig semmi hír, így tuti júniustól sem lesz rendelhető...
lehet arra akartak rámutatni, hogy Streamingnél más ISP-knél gond lehet a 4K-val
Speciel DIGI FTTH-n nézem 4K-ban az Amazon Prime-ról a Térséget 
Hogy lenne? Kb. az összes streaming szolgáltatónál nem több a 4K stream 10-20 mbit/s-nél. Oda meg bőven elég egy 100-as csomag is.
-
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
#108833cof: Mondjuk egyik szolgáltatónál sem negyedannyiba kerül a negyed olyan gyors Internet, hanem érezhetően olcsóbb, de nem olyan mértében, mint amennyivel lassabb...
Sajna nem, mert rosszak matekból.

Még lehet 500-as is majd, azért ez nagyon az eleje és azt sem tudjuk mikortól lesz rendelhető ez a 250-es meg mennyiért.
3. Sokak elégedettek lesznek, mert eddig sem tudták kihasználni a Gbps-ot, viszont az áremeléstől rosszul voltak.
Ez majd az árazástól függ tényleg mennyi lesz, 3k-t megér de 4-4500-ért sok lesz.
-
-
cof
veterán
válasz
jack982
üzenetére
Még nem is tudod mennyi lesz. Ha csak matekozunk akkor el kellene osztani néggyel a 6750-et mivel ez 4x lassabb lesz az ezresnél. Olyan 3500 Ft-ot maximum fizetek érte, ha drágább lesz, akkor kenjék a hajukra mint a TV-t. Hűség alatt meg nemigazán lehet ugrálni, azért hűség mert vállaltál egy csomagot adott időre. Felfele még szokott lenni rá példa, de akkor újraindul az 1 év.
-
-
cof
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
A gigabit 3000-ért nem fenntartható továbbra sem.
Ez egy hülyeség, már ne haragudj... Majd 10+ évig jóval fele áron szolgáltatott a Digi mint a többiek itthon. Érdekes, hogy sose volt gond a rendszerrel, ismerősömék is kvázi ős digisek, nagyon ritka volt amikor szolgáltatáskiesést tapasztaltak. Kb. szökőévente egyszer. Igen, emlékszem én is, hogy volt valami DNS probléma egy darabig, de azon kívül én is elégedett ügyfél voltam 2020-tól. Mondjuk szerencsére UPC alatt sem volt soha semmi bajom, ott is nagyon ritka volt a kiesés, miközben a fórum tele volt hibákkal. Bár ez lehet köszönhető a régi típusú HGW-nek mert az csak 8 letöltési csatornát tudott és nem volt annyira érzékeny.
Egyébként én is tökre elfogadnám az emelést, ha a román Digi is emelt volna, de ott változatlan árakon fut a szolgáltatás. És mi különbség van köztünk meg a románok között? Kb. semmi, ugyanúgy EU tag, szomszédos ország, akkora eltérések egyszerűen nem lehetnek gazdaságilag sem, hogy majd 3x annyiba kerüljön pár 100 km-rel ugyanaz a szolgáltatás. De most már tényleg befejeztem ezt a szálat, mert egyszerűen ezen én változtatni úgysem tudok amíg 100 másik ember meg "elfogadja" az emelést, egyedül vagyok 100 ellen.

-
cof
veterán
válasz
cherubion08
üzenetére

-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Megvárom a májust, hátha lesz valami hír a 250-es netről, júniustól TV kuka mert 5000 Ft-ért ez egy vicc ilyen fos bitrátával, ha nem lesz olcsóbb net kb. 4000 Ft-/hó-ért akkor az is kuka. Nem gazdagítok én senkit sem... Elég lesz a mobilnet.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én nem is az inflációs emelésről beszéltem, hanem az "általános" emelésekről. 5700-at fizettem még tavaly júliusban, most meg 10070 Ft-ot kellene szarabb szolgáltatásért. Ez egy vicc. Persze, el lehet menni, igazi magyar mentalitás. Lefogadom senki nem reklamált az ár miatt egyszer sem rajtam kívül és még pár emberen, hogy a pofátlanságnak is van határa. Ugyanúgy benyelitek majd azt is ha dupla emelés lesz, mert, hogy "megtehetik".
-
cof
veterán
válasz
zsolt_64
üzenetére
Hagyd...
Itt ebben a topikban tökre elfogadott a már 3.!!! áremelés 1 év alatt, mert, hogy a másik szolgáltató sem olcsóbb, meg hát infláció meg ez meg az, nem ám a kapzsi szemét szolgáltató, á... nem.
Kár is ide bármit írni az árral kapcsolatban mert teljesen természetesnek veszik itt, hogy drágább lett, mert hogy eddig olcsó volt, lol. Ez a magyarázat. Románokat hozom megint példának, ott még mindig 3000 Ft havonta az ezres internet, bár ott biztos nincsen háború a szomszédban, meg magasabb energiaárak, vagy mégis?
-
-
cof
veterán
válasz
Jim74
üzenetére
Ha nincsenek elszeparálva a LAN portok akkor valóban elégséges kicsit komolyabb usereknek is, akinél van otthoni hálózat. Nálam még a ZTE F618 is tökéletes lenne ha ez a hiányosság meg lenne oldva egy FW frissítéssel. Annyira az 5 GHz WiFi sem mozgatja meg a fantáziám, mert telefonra elég nekem 100-as sebesség is bőven. Ahova meg több kell, az szigorúan kábelen lóg.
-
cof
veterán
válasz
mucsgyver70
üzenetére
2020-ban szerződtem a Digihez, akkor 2019-es csomagom volt. Csak sose volt hűségem mert nem volt semmi értelme, mivel a hűséges ár 200 Ft-tal volt több csak talán tavaly júliusig, ezért átraktak a 2022-es csomagba.
De most visszanézve, eltűnt az összes online számláról a 2022, és tavaly júliustól évszám nélküli csomagmegnevezéssel fut a rendszerükben. Ez is érdekes akkor, mivel nincs ilyen csomagnév náluk amiben ne szerepelne évszám.
-
cof
veterán
válasz
mucsgyver70
üzenetére
Ez a táblázat hibás, mert én ezek szerint egy nem létező csomagban vagyok. TV az nálam "DIGITV", net meg "DIGINET 1000 - FTTH" évszámok nélkül.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Aha. UPC-nél is volt régen a Bronze, Silver meg Gold TV csomag aztán mikor kivezetésre kerültek akkor csak a nevük változott, a csatornakiosztás semmit.
Mondjuk azt nem értem, hogy náluk miért csökken a havidíj 1-től mikor mindenki másnál emelkedik.
-
cof
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az ok, de nálad adott volt már a ONT, itt meg két eszközt kell akkor vinni. Szóval nálad is az egyszerűbb megoldást választották.
Gondolom akkor később köttetted be a TV-t. Miért nyúljanak az ONT-hoz ha bevált és stabilan működik. Meg biztos akad még bőven raktáron ilyen receiver és valahova el kell sózni őket ha jönnek a WiFi6-os ONT-ok.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hobby rádiós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Túra és kirándulás topic
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ford topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Netgate XG-7100-1U 8GB pfSense+ - VPN - Profi tűzfal -10Gbe- Rackbe szerelhető
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- Sophos APX 320 -Kétsávos hozzáférési pont- Access point , Több db
- Sophos UMT220 rev5-7port - Túzfal
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nincs itt semmi látnivaló...
)