Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
skippper
üzenetére
Akkor egy lehetőség pl egy másik router os kipróbálása. Én OPNSense-t használok egy 4 magos AMD GX-420CA procival és 50 % főlé ritkán megy a processzor használat teljes terhelésnél is.
Különben ha router módban van az ONT és van benne DMZ, akkor azt lenne érdemes használnod, az ONT felépíti a kapcsolatot, és minden forgalmat átenged a routered felöl. Persze a dupla NAT megmarad. -
válasz
Mourinho01
üzenetére
Szia,
Ez nem Digi net téma, de azért megkérdezem tőled, hogy a mégialejátszón levő 100-as csatlakozón miért vársz gyorsabb csatlakozást, mint amire képes? Használd wifivel.
-
válasz
czaki
üzenetére
Akkor van választék:
Nem emlékszik a folyamatosan változó IP-címére? Iratkozzon fel a DDNS szolgáltatásra, hogy könnyen megjegyezhető hostnevet kapjon a NAS-ához. Továbbá párosítsa azt a EZ-Router funkcióval bárhonnan és bármikor távoli hozzáférést kaphat NAS-ához.
Az ASUSTOR NAS jelenleg a következő DDNS szolgáltatókat támogatja:
oray.com
freedns.afraid.org
no-ip.com
Myasustor.com
twoDNS.de
3322.net
dnsexit.com
changeip.com
DynamicDo!.jp
dyndns.org
www.ovh.comEz az asustor honlapjáról van.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Két hónap múlva lelövik, szerintem már nem nagyon törödnek vele.
-
válasz
Hiei555
üzenetére
Nekem nagyon régen, a múlt évezred végén, volt hasonló esetem a UPC-vel. Kértem, hogy adják írásba, hogy más tartozása miatt nem szerődnek velem, mert szeretném ezt az ügyvédemnek megmutatni (volt ilyen ismerős). Bemutattam az adásvételi szerződésem, hogy én most lettem az igatlan tulajdonosa, nincs közöm a hátralékhoz. Hirtelen szerződtek velem. Csak a társasházi közösköltség kötődik az ingatlanhoz, a közüzemi tartozás, és ilyen az internet is, nem.
-
válasz
garga pista
üzenetére
Wifi 6-os ONT-ot adnak, aki most kéri ezt az opciót.
HA most szeretnél a felezős hűségbe bekerülni, akkor kötelező a Wifi 6-os előfizetés. -
Az azért vicces, hogy plusz pénzért, extraként adják a wifi6 ONT-ot. Nekem simán azt adták cserének tavaly elött decemberben a régi helyett.
-
válasz
Corleone33
üzenetére
igen, a lényeg maradt le.
A szeélyes ügyfélszolgálatra gondoltam. A telefonos az nekem CC.
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Sehol nem volt lekötve. A szerelőt én engedtem be a házba, felmentünk a lekásba, telefonált valahova és kb 10 perc mulva volt minden szolgáltatás, amire előfizettem.
A visszaköltözés után csak annyi plusz volt, hogy a villanyszerelő fali csatornába húzta be az optikát és kellett rá egy csatlakozót szerelni. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az előfizetési díjam emelkedett, mert szerződés módosítás volt az ideiglenes költözés, kétszer oda-vissza. Az átkötés 6 eFt még mindig.
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Hát ehhez képest tavaly nyáron ideiglenesen átköltöztem egy másik lakásba, ahol volt digi optika valamikor. Átvittem az ONT-om és a routerem, megnéztem, hogy van-e szolgáltatás és nem volt. Miután az előző előfizető felmondta a szolgáltatást, nem tudtam bejelentkezni és át kellett ideiglenesen helyeztetnem a szolgáltatást. Na ekkor ugrott nagyot a számlám.
-
válasz
forum_user
üzenetére
Ez a Hyper-v virtuális csatlakozója, a fizikai a másik.
Ha több virtuális gépet csinálsz, akkor a belső virtuális swich 10 G-s lesz. -
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Költöztem és átkötést kértem. Jött a szerelő, meglátta, hogy mi van nálam és hozott a kocsiból egy új Huawei ONT-ot.
Akkor mondta, hogy folyamatosan cserélik ezeket, a külön lévő TV leválasztó a probléma, azokat számolják fel. -
-
válasz
sludgeboyx
üzenetére
OK, csak kérdezetem, mert az is foghatja a sebességet.
És sokan csak kattintanak telepítés közben. -
válasz
sludgeboyx
üzenetére
Nem aktív véletlen a Kaspersky VPN?
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nálam felújítás közben le lett vágva a csati, jött a szerelő és rakott rá újat.
Meg lecserélte a DIGI eszközeit, mert nálam még volt tv leválasztó. -
-
válasz
Inhouse
üzenetére
Ez egy lakás, emeletes ház, nincs padlás. Most is a földön tekereg a felesleg.
Két megoldáson gondolkodom, az egyik a bejárati ajtó közelében lenne, ide kb. 30 cm vezeték kéne a lakáson belül, a másikhoz sem kellene 3 méternél több.
És mint írtam teljes felújítás a bejárati ajtón belül. Szóval mindenképp útban van az optikai kígyó.
-
válasz
konci79
üzenetére
Most van kb 6 méter kábel feltekerve, ha kibontom és valahogy félrerakom addig, míg bontanak újra raknak dolgokat (kb 1,5 hónap) akkor már egy 8 méter körüli vezetékre kell figyelni a felújítás közben.
És az új helyre az ajtótól max 2 méter kell és ott már nem tudom hova rakni a felesleget. -
Lenne kérdésem, hátha valaki már végig járta ezt az utat.
Lakásfelújtás elött állok.
Jelenleg bejön a lakásba az optikai kábel, falon kívül van vezetve, áthúzva egy ajtókereten.
Ezzel a kiépítéssel az a gond, hogy a fal újra lesz tapétázva és festve, az ajtókeret meg ki lesz bontva, szóval a vezeték nem maradhat a helyén.
Ráadásul a felújtás során be lesz vezetékezve az egész lakás, minden szobába 1-2 végponttal, így lesz egy switch, mellette a routerem és ide kéne átvezetni az optikát.
Persze az ajtókerek miatt nem lehet visszahúzni a dugó miatt.
Ilyenkor lehet kérni a DIGI-t, hogy küldjön szerelőt?
Másik: A felújítás alatt kiköltözünk, és a kivett lakásban ott az optika, de jelenleg nincs szolgáltatás. Lehet, hogy van jel abban a kábelben? Ha rádugom az ontomat lenne netem?Köszi előre is a segítséget.
-
válasz
MageRG
üzenetére
Ha az ont router módban van, akkor a szolgáltató bármikor átírhatja a beállításokat.
Ha bridge módban van, akkor a te routered csatlakozik fel, de akkor abban be kell állítani a felhasználó neved és jelszavad, amit a DIGI adott. Bridge módban ezek nélkül tényleg nincs net, a felülete meg ki van kapcsolva, hísz ilyenkor csak egy médiakonverter. -
Nálam is fiberhome van bidge módban a bekötés óta, kb. 2 éve. Nem is nagyon láttam, gond nélkül megy. A kezdetekben egy MI3G volt a router, ma OPNsense.
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Másik sztori:
Ezredforduló, a házban csak UPC van. Megvettem a lakást és nem kötöttek velem szerződést, mert a lakáson tartozás volt az előző tulaj nevén. 3 hónap és egy ügyvéd barátom közreműködése kellett, hogy legyen szolgáltatás.
Ha azóta változott a hozzáállás, azt csak annak köszönhetjük, hogy megszűnt a területi monopólium.. -
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Az a baj, hogy az enyémen (rt--56u) már padavan van jó ideje, de valami olyat keress, hogy LAN és azon belül a switch kifejezést.
-
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
A router admin felületén milyen sebeséget ír a portokhoz?
-
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Ez 100-as sebességnek megfelelő mit mértél vezetéken, valahol van egy hibás kábel, vagy az ONT 100-as portjába dugtad a WAN vezetékét.
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ha az ont dobozát ott hagyták, akkor nézz bele.
Nekem is volt benne egy nem túl hosszú CAT5e vezeték. -
válasz
LSL1337
üzenetére
Hát nálunk van DIGI és Voda is és hűség nélkül 5800 a 2/1-es net és laza 9930 Ft egy teljes csomag. Ja és 15.000 a bekötés..... olcsó, persze a DIGI teljes csomag meg egy DIGI mobil parkolási díjfizetéssel még olcsóbb. 1/1 net mellett a T már kijön 8930 Ft-ból.
Szóval nagyon terület függő az általad írt ár... -
válasz
mindthecrap
üzenetére
A wifi olyan, mint a mobilnet, a garantált sebesség: 0.
Más szolgáltatók sem vállalnak wifire garanciát. Az ajánlat az vezetékre szól. -
-
válasz
4Grider
üzenetére
Ezeket a kérdéseket én a pofakönyv zuglói fórumában annyiszor olvastam az upc/voda-val kapcsolatban. Itt az a szar és mindenki megy máshoz. Az átállásuk óta szar az egész, ismerősömnél 3-4 ember otthonról akart dolgozni és tanulni, nem ment. Itt a DIGI a stabil.
Szóval ez területenként változik, hogy ki a jobb. Nálam 6 év alatt 3x volt pár óra szolgáltatás kiesés és más gond nem volt, szóval én nem sírom tele fórumot. Az itt folyó önigazoló diszkurzuson meg jót röhögők, mert 6-10 felhasználó siránkozására épül a "szar a szolgáltató" mítosz. -
válasz
janakbacsi
üzenetére
Azért én cserélnék kábelt, hátha egy csatlakozó ment tönkre, vagy rákerült a szekrény.
-
válasz
janakbacsi
üzenetére
Először néz meg [Calogero] javaslatát. Utána, ha van a géped és az ONT között más eszköz (pl. router), akkor nézd meg ott mit ír. De a feltörésed az 100/100, valahol port, vagy kábel hiba van.
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest