- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
adika4444
addikt
válasz
Lackooo84 #115782 üzenetére
RCS-RDS érában is voltak itt cifra történetek, szerintem nem lett jobb vagy rosszabb azóta a számlázás. A net meg csak javult, nem is keveset. Amióta normálisan a BIX-en át és rendes tranzitokon megy a külföldi forgalom, nem a belsős RCS-RDS útvonalon frankfurti, londoni meg amszterdami végpontokkal, azóta a VPS-eim és szervereim hibátlanul működnek, nincs este lassulás. A peeringváltás előtt a vége felé már annyira kuka volt esténként a peering, hogy az OVH-nál és a Hetzner-nél lévő gépekre is alig volt 10--20 Mbps, ami azért elég siralmas volt.
A 4iG-re ami ráfogható, az az áremelés. A TV-t bőven a felvásárlás előtt kezdték el lerohasztani a DIGI-nél, a Vodafone pedig a UPC-felvásárlás óta egy káosz, azóta talán javult egy kicsit, de a lényeg, hogy a voda és a UPC önmagukban se voltak soha egyszerűek, UPC-vel 8 évig küzdött egy rokon, ha probléma volt, ritkán sikerült első nekifutásra megoldani, Vodafone-előfizetésem meg a 2010-es évek elején volt vagy két évig, elég is volt annyi.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #115782 üzenetére
Volt szerződés módosítás, ami nem történt meg, miközben ott volt a szerződés, akkor számlákat sem kaptam, jeleztem nekik, majd jöttek a számlák, de valami fals net árat rögzítettek és magasabb kedvezményt, kb felébe került így a net, ezt is rendbe rakták és megint nincs számla
-
Calogero
addikt
válasz
Lackooo84 #115759 üzenetére
Telefon előfizetésed is van?
Két szerződésem van
I. szerződés
Szeptemberben :
1 számla Októberi időszak NET, TV, Telefon alapdíj (vezetékes), augusztusi telefon forgalom
Októberben:
1 számla szeptemberi vezetékes telefon forgalom
Novemberben:
1 számla Novemberi időszak NET, TV, Telefon alapdíj (vezetékes), októberi telefon forgalomII. szerződés
Szeptemberben
1 számla Októberi időszak NET, TV, Telefon alapdíj (vezetékes), augusztusi telefon forgalom
Októberben
Nem kaptam számlát.
November
1.számla Novemberi időszak NET, TV, Telefon alapdíj (vezetékes), októberi telefon forgalom
2. számla szeptemberi vezetékes telefon forgalomI. Szerződésemnél beállt az új rendszer.
II. szerződésemnél most korrigáltak, hogy októberben nem számlázták ki szeptemberi vezetékes telefon forgalmat. Itt majd decemberben kapok majd 1 számlát. (elvileg)Agusztusban már jelezték, hogy kavarás lesz a számlázásokkal.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Lackooo84 #115762 üzenetére
Gondolom arról brekegsz hogy egyszerre állítják ki 2 hónapra a számlát (korábban erről panaszkodtak egyesek), szóval igen, tudni vélem mi a gond. Meg a megoldást is rá: befizeted mindkettőt.
Mondjuk én még ilyet nem láttam személyesen igaz csak Net + régi 50gb adatcsomagom van a mobilnál még. -
Lacccca87
addikt
válasz
Lackooo84 #115759 üzenetére
Nem tudom mit kell rajta kiigazodni meg mi ez a vekengés a számlákról állandóan. Igénybeveszed a szolgáltatásd akkor fizess érte. Amikor kiállítják befizeted, egyszerű nem kell rajta sokat gondolkodni.
Mondjuk én pont le fogok lépni túlük költözés miatt, de más szolgáltatónál is hasonlóan fogom kifizetni amint kiállítják befizetem, és nincs probléma. -
jozsi252
veterán
válasz
Lackooo84 #115099 üzenetére
A letöltés nem annyira izgat azzal nincs gondom, de a 300-as feltöltés lehetne mondjuk 1000Mbps. Van egy nagyobb tárterületű Synology NAS-om, és néha jó lenne nagyobb sávszél hogy az adatokat gyorsabban tudjam mozgatni ha nem itthon vagyok.
trec12
1000/1000 lenne akkor az nagyon király lenne. Nekem nem lényeges a 2000Mbps-es letöltés, inkább az hogy a feltöltés legyen nagyobb. Legutóbbi pár évben annyit emeltek hogy lassan 3x lesz a díja a netnek. A fejlődés meg stagnál egyelőre. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #115079 üzenetére
Szerintem ennek nem sok köze van ehhez, régen is sok panasz volt sok helyen a digire. Amikor még csak hír volt arról, hogy felvásárolják már akkor ment a hiszti, hogy milyen szar lett..... közben kb 1 év eltelt mire végbe ment az üzlet.
A szolgáltatói email megszűnése várható volt, szinte mindegyik szolgáltató már rég megszüntette a saját megoldását. -
trec12
addikt
válasz
Lackooo84 #113806 üzenetére
Igen. De legalább akkor a máshol meglévő HD adók itt is lennének meg. Mert a HD kínálat is kicsit szegényes. Tegnap néztem egy darabik a Spíler1-en az egyik angol bajnoki mecsett. Hát siralmas a minősége na.
Pedig a nagyobb tévém csak a 49 colos. Mondjuk a 43 colos tévémen sem szebb a képe.
Milyen lehet egy 65 coloson...
-
denes44
tag
válasz
Lackooo84 #111765 üzenetére
Csak az nem az OLT.
Kétlem hogy külön kijárogatnának elvágni a bekötéseket ha valaki lemondja a szolgáltatást.
Max a TV-n lehetne nyerészkednie a lakónak ilyen esetben, netezni amúgy se tudna. Az meg nekik ha csak nem kapnak miatta büntetést, infrastruktúrailag semmilyen kiadással nem jár, ellentétben a szerelők kiküldésétől.Nálam ugyan FTTB van, de miután az előző lakó lemondta, nem húzták le a koaxot, így lassan 4 éve jön rajta a TV probléma nélkül.
-
válasz
Lackooo84 #111765 üzenetére
Sehol nem volt lekötve. A szerelőt én engedtem be a házba, felmentünk a lekásba, telefonált valahova és kb 10 perc mulva volt minden szolgáltatás, amire előfizettem.
A visszaköltözés után csak annyi plusz volt, hogy a villanyszerelő fali csatornába húzta be az optikát és kellett rá egy csatlakozót szerelni. -
válasz
Lackooo84 #111707 üzenetére
Hát ehhez képest tavaly nyáron ideiglenesen átköltöztem egy másik lakásba, ahol volt digi optika valamikor. Átvittem az ONT-om és a routerem, megnéztem, hogy van-e szolgáltatás és nem volt. Miután az előző előfizető felmondta a szolgáltatást, nem tudtam bejelentkezni és át kellett ideiglenesen helyeztetnem a szolgáltatást. Na ekkor ugrott nagyot a számlám.
-
4Grider
félisten
válasz
Lackooo84 #111579 üzenetére
Mi az hogy lehívja? A bankszámla az övé, amit arra utalsz, néhány másodperc múlva rajta van. Másnap kap a bankjától erről a pénzmozgásról is egy kivonatot, az alapján le kell tudni könyvelnie. Max. ha rosszul hivatkozol, nem tudja mire könyvelni, de attól még a számláján van a pénz...
-
dchard
veterán
válasz
Lackooo84 #111257 üzenetére
Pont ezt magyarázom, hogy nem kell hogy bármivel is többet kapjanak egyéni csomag szintjén, akkor is szükség lehet az XGS-PON-ra a magas osztási arány miatt. Tehát hibás az a logika, hogy kizárólag a 2/5/10gigabites csomagok miatt van szükség előbb-utóbb az XGS-PON bevezetésére.
-
dchard
veterán
válasz
Lackooo84 #111247 üzenetére
Azt felejted el, hogy ahol 30-40 előfizető lóg egyetlen porton, ott már ahhoz is simán XGS-PON kéne, hogy gigabittel ki tudd őket szolgálni csúcsidőben. És nem az a kérdés, hogy a csomag mekkora, hanem hogy a forgalmi igények hogyan változtak az elmúlt 10 évben. Hiába 1gigabit most is a csomag meg 10 éve is annyi volt, az átlag végponti forgalom jelentős mértékben megnőtt. A 300megabites feltöltésről már nem is beszélve.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #111250 üzenetére
Volt erről teszt, steam, battlenet.... mind ki tudja szolgálni még a 2 gigabites letöltést is. Nagy család esetében gyorsan össze jöhet az, hogy gigabites net esetében akadozik a net, elég csak egy gyereknek egy játék frissítést letöltenie. Neked nincs rá szükséged, ettől még nem lenne értelmetlen, ha lenne gyorsabb csomag is.
-
-
adika4444
addikt
válasz
Lackooo84 #110788 üzenetére
Vélhetően ezek EOL eszközök, emiatt lehet, az OLT-okkal nem fognak együttműködni. Kétlem a szándékosságot, ez a DIGI-nek is munkaerő aki cserél, eszközbeszerzés ráadásul a régi gigás csomagosoknak, ahol nincs wifi6, még kvázi ingyen is adják, ha olyan eszköz kerül ki...
-
Stan648
tag
válasz
Lackooo84 #110788 üzenetére
Digi hálozat fejlesztése miatt a régi ONT nem lesz kompatibilis az internet technológiájukkal. Én nem értek hozzá az az igazság. De azért jöttek cserélni mert a diginél lévő jövöbeni fejlesztésük követelménye a modernebb ont. De csak ismételni tudom amit ők mondtak, de én továbbra sem értek hozzá nem vagyok a témában szakember.
-
válasz
Lackooo84 #110691 üzenetére
Nem a PH miatt fognak emelni, vagy sem, ne aggódj.
Kb. 5 percig se tart megírni egy lekérdezést az adatbázisukra, hogy kinek van "jóárasított" előfizetése még.
Ameddig a régi áron számláznak, örülök, utána meg annak, hogy pár hónapig jó áron volt, és kész. Ha esetleg visszamenőleg akarnák kiszámlázni a különbözetet, akkor meg arra annyi havi részletfizetést fogok kérni, amilyen időszakra szerintük nem számláztak jól.
Gyakorlatilag állami cég lett a DIGI-ből. Az ilyen vállalatoknál meg iszonyatosan lassan történik bármiféle döntéshozatal... -
válasz
Lackooo84 #110691 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy nekem ez nem jutott eszembe... csak úgy voltam vele, hogy:
1. Ez nyilván csak ideiglenes állapot
2. Ha csendben maradok is, lehet hogy jövőhéten már úgy számláznak
3. Már előttem is téma volt a fórumon, szóval nem miattam fognak emelni mindenkinél
4.Ha jól járok, nem szoktam sunnyogni
5. Már májusban emelt díjat vártam, de júniusban főként, mert akkor már majdnem egy hónapja nem volt hűségem
6. Egyébként is csak arra várok, hogy legyen okom cseréltetni az ONT-ot, újra
Szóval:
Nálam annyira nem oszt nem szoroz. -
-
-
válasz
Lackooo84 #110124 üzenetére
Na igen...
Nálam 6-8 évenként cserélődnek a TV-k... ami viszont érdekelne egy ISP-nél az:
okostelefonok, táblagépek, laptopok, okoskütyük...
Régen a Telekom is jobb volt, mert még nyomtatókat is lehetett tőlük venni, meg szoftvereket, de pl márkás PC-ket sosem. Azt hiányoltam, és ahelyett, hogy arra is rágyúrtak volna, még a laptopokat és a szoftvereket is kiszedték...
A DIGI-nél most az lesz a jövő zenéje, hogy maradnak e csak a TV-nél vagy elmozdulnak a Telekom irányába... Mondjuk okostelefont véleményem szerint miután ONE lesz a cégből muszáj lesz nekik értékesíteni, mert milyen mobilszolgáltató az, amelyiknél ezek nem kaphatóak? De szerintem esélyes, hogy okostelefon + okostévé + laptop és szebb jövőt.Szerk: a készülékek árait most nem is hasonlítottam még össze a Telekoméval, mert ez pont nem érint
De amúgy jó arcok, a hűségidőt értem... de az e-PACK-nak mi köze van a dologhoz? Hűség mellé behúzhatod, hogy ne legyen papíralapú számlád, és kedvezőbb legyen a havidíj, de ennyi. Nekem jelenleg nincs e_pack, és mégsem kapok csekket
-
-
válasz
Lackooo84 #109993 üzenetére
Nekem a kedvencem ,hogy csoportos beszedési megbízás van, amit le is vontak, tegnap még pirossal azt mutatta... persze azért piros, mert az utolsó esedékességi napon vonják le, és kell 2-3 munkanap is a lekönyveléshez, ha hétvége vagy hosszú ünnepnap miatt, akkor 1 hét is lehet. Így tegnap lekönyvelték, ma meg már ezt láttam
-
válasz
Lackooo84 #109980 üzenetére
Nem az egyszer szerelőkre gondolok, akik képesek lennének minőségibb munkát is végezni, hanem a fenti, magasan képzett szakemberekre, akiknek gondolkodniuk is tudni kell, és tervezni... és akiken múlik, hogy működésképesen tartják a vállalatot. Azért ott versenyképes jövedelemnek kell lennie, különben ahogyan mondtad: kalap, kabát, és sokkal több vesztesége lesz a vállalatnak, mint kiköhögni a top gárda havi bérét.
-
-
válasz
Lackooo84 #109945 üzenetére
Tavaly még én is kaptam kétszer is papírt. Amikor a DIGI Internetet kötötték be, meg amikor a TV-t.
Rajta volt minden. Munkalapot adtak, meg persze tableten is alá kellett írni, de végpont azonosító és jelszó ott volt. Csak aztán elpakoltam valahova a papírt, így a 1272 segítségével megváltoztattam a jelszót és az azonosítót is
Azóta nincs meg kinyomtatva
-
MadMancs
veterán
válasz
Már 2021 Ben sem adtak semmiféle papírt.
Szaki tabletjén kellett aláírni. ppPOE logint én is úgy fényképeztem. Szerződést személyesen kaptam de csak azért mert én még FTTB rendelést adtam le online, szaki meg megállapította hogy itt már FTTH van, ugyan bekötötte, de el kellett utána mennem szerződést módosítani.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Egyébként a megrendelési azonosító ua. mint a szerződésszám, hátha valakinek infó lesz később. Születési dátum alapján viszont még nem vagyok benne a rendszerben, számla sorszámot és pin kódot még nem tudok, szóval akkor majd gondolom kapok valami emailt később, vagy az első számlát (e-pack kedvezményt bepipáltam).
szerk.: még jó hogy résen voltam, különben a routerem sem tudtam volna rákötni, mert ugye azt ügyfélkapuban lehet állítgatni, ha jól tudom. Huawei OptiXstar HG8147X6-ot kaptam, tud már wifi 6-ot is, de ki sem próbáltam őszintén szólva, a sajátom is tudja és ezekkel a digis eszközökkel ismerősi, családi körben nincs jó tapasztalatom, ha fő routerként kell használni. Vagy ez már tényleg használható/megbízható?
-
lsebestyen
addikt
válasz
Lackooo84 #109943 üzenetére
Úgy, hogy mondtam a szakinak, hogy saját routerrel fogom használni, aztán mondta, hogy fotózzam akkor ki a telefonjából, illetve ő ott helyben átállította modem módba. De szerződésszám ott sem volt. Lehet akkor majd felhívom az ügyfélszolgálatot egy ráérős 10 percben.
szerk.: áh mégis ott a képen a szerződésszám. Kellett volna papírt kapjak? -
garga01
őstag
válasz
Lackooo84 #109875 üzenetére
"Ex inviteles területeken iptv van."
Nem.
Felénk is Invitel volt, le lett cserélve a koax kábelezés optikára és FFTH kódoltalan DVB-C van. Szegeden volt olyan terület, ahol az Invitel kiépített optikai hálózatot és IPTV volt rajta, de ezeken a helyeken meg átkapcsoltak DVB-C-re.
Régi, fel nem újított telefonkábeles (csavart réz) hálózaton van már csak IPTV, meg esetleg még a fenti át nem kapcsolt optikán. -
-
-
-
-
válasz
Lackooo84 #109771 üzenetére
No igen, csak ez nem kell érdekelje a DIGI-t, hisz a szerződéses jogviszony fgabor6-al állt fenn, és az, hogy esetleg fgabor6 feljelenti vagy beperli az egykori főbérlőjét az eszközök eltűnése miatt, nem halasztó hatályú a fizetési kötelezettségére nézve. És még ha számon is kérné így utólag valakin ezeket, először ugye bizonyítani kéne, hogy ő azt ott hagyta.
-
-
-
DS39
nagyúr
-
Cr00py
senior tag
-
válasz
Lackooo84 #109671 üzenetére
Helytől és tulajdonostól is függ
Az előző címemen a UPC idejében mindig megvolt az elméleti maximum. Miután átkerült a Vodafone-hoz meg elkezdett romlani, aztán átköltöztem Hajdúszoboszlóra, itt egyszer mértem 500-as sebességet utána sosem, ezért is hagytam ott őket, és váltottam DIGI-re.
DIGI-nél mindig 900 fölött, de 920 alatt volt egészen pár nappal ezelőttig, de csak tegnap vettem észre, itt látható, hogy: 2023-06-09 08:00:22-n volt az utolsó 916 Mbps-os maximális sebességet rögzítő mérés, onnantól kezdve már végig +20-23 Mbps van, az első az új értékkel 2023-06-09 09:00:23 időponttal került rögzítésre:
A Le irány a teljes spektrumon 92%-ról 94%-ra nőtt.
-
válasz
Lackooo84 #109628 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy a már időben elmúlt számlákat az ügyfél szempontjából hátrányosan nem módosíthatják.
Ez nem olyan, mint pl. egy rosszul leolvasott gázmérő, ahol egyértelmű, hogy az adott mennyiség el lett fogyasztva, így visszamenőlegesen is lehet korrigálni pluszban is a számlázást.
Ha sz@rul állítottak be valamit és ezért kevesebbet számláznak, az az ő hibájuk, nekik kell a veszteséget lenyelni... -
-
Wasquez
senior tag
-
-
-
-
válasz
Lackooo84 #108889 üzenetére
Basszus, tényleg ... azt nem is néztem, hogy MAX a neve... csak az értékeket... Hát megmarom magamat, ha ezt is meglépik
Főleg, mert nincs mire váltani... egyébként szvsz, ez még az ingatlan értékére is negatívan hat(hat)- Már önmagában az, hogy egy szolgáltató van, de ha még az is gatya ... (jó, most hagyjuk, hogy Vodafone, tudjuk, hogy egy a kettő).
"Mondjuk FTTB környezetben pár éve a DIGI szépen kivezette az 1000-es csomagot, új előfizetőként azóta nem is lehet rá szerződni, de ott mondjuk inkább technológiai korlátja volt a dolognak. Tényleg nagyon remélem, hogy nem fogunk visszafelé fejlődni a maximálisan elérhető vezetékes internet sebességét tekintve."
Plusz még ez is... ha már ilyen szép emeléseket hajtottak végre, akkor legalább tartsák a szintet... én nem várom el, hogy 1 Gbps-nál gyorsabb legyen, csak azt, hogy az viszont ne feleződjön.
Meg ez a csepegtetés... hogy ÁSZF-be bekerülnek, ár az persze nem... mert itt a fórumon kívül az átlag ember tuti, hogy nem fogja észrevenni az ÁSZF változást, csak majd akkor amikor élesítik. Szóval ez tényleg lassú csepegtetés.
-
adika4444
addikt
válasz
Lackooo84 #108884 üzenetére
Na az szép lenne... 2023-ban szerintem már alap a gigabites letöltés HO-ra meg ha az embernek IT-s hobbija van. Jómagam mindkét részről érintett vagyok és nagyon utálok várni párszáz megákra, hogy ledöcögjenek.
Szerk: Nincs véletlenül még Epon terület, vagy olyan FTTH-s környék, ahol nem bírja a gigát a hálózat, pl. Invitel-től átvéve? Számomra ez az FTTH Net Max inkább olyan kényszerű legnagyobb sebességnek tűnik, a 100 Mbps-os felfelé sáv is ezt erősíti bennem illetve az, hogy a 250-es nethez képest felfelé irányban semmivel nem ad többet az 500. Logikusabb lenne, ha az 500-as letöltés mellé 200--250 Mbps felfelé irány társulna.
Mondjuk FTTB környezetben pár éve a DIGI szépen kivezette az 1000-es csomagot, új előfizetőként azóta nem is lehet rá szerződni, de ott mondjuk inkább technológiai korlátja volt a dolognak. Tényleg nagyon remélem, hogy nem fogunk visszafelé fejlődni a maximálisan elérhető vezetékes internet sebességét tekintve.
-
-
adika4444
addikt
válasz
Lackooo84 #108827 üzenetére
Az NMHH-nak hála kellett egy ilyen érték is, mert a hozzá ugyan nem értő, de önérzetes előfizetők verték az asztalt az EZER Mbps-ért...
A hosszan fejtegetett korlátlan rész amúgy a korábbi ÁSZF-ekben is megvolt?
Ez a 250 amúgy vicces dolog. Még 2016-ban amikor DIGI-s lettem ez a 200/100 maga volt a kánaán, de most már határozottan lassúnak érezném a 250-et, ha valamit letöltök, jobb az a 800--900 Mbps
Normális árazással viszont szerintem nem lőnek vele mellé, bár talán lehetne még egy 500-as csomag, de gondolom nem akarják ennyire elaprózni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest