Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46232) sanzi89


sanzi89
addikt

Lenne egy problémám a Digi-s nettel. Két telephelyre bekötésre került a Digi Növekedés 100/100-as internet csomagja. Optika van behúzva mind a két telephelyre, köztük kb 500 méter távolság van, kb egymással szomszédosak, és mind a két helyre ZTE ZXA10 F625G modemet kaptam. Az egyik helyen egy TP-Link TL-ER5120, a másik helyen egy TP-Link TL-ER6120 van kirakva, mindkét esetben a legújabb fw-rel. Azt tapasztalom, hogy nagyságrendileg hetente megszakad a a net elérés, kb percre pontosan ugyanakkor mindkét routernél. A WAN port beállítások megegyeznek mindkét router esetében (persze a felhasználónév és jelszó nem):

Se kifele, se befele nem megy semmilyen forgalom ilyenkor. Rákattintok a Disconnect gombra, várok kb 20 másodpercet, Connect gomb és egy másik IP címmel megy újra a kapcsolat. Semmit nem indítok újra, vagy kapcsolok ki. Mi lehet a gond? Van bármiféle ötletetek? Ma reggel már harmadjára fordult elő ugyanaz a forgatókönyv mindkét helyen...

Korábban Telekomos kábelnet volt, ott ezekkel a a routerekkel sosem volt gond, igaz dinamikus IP volt konfigurálva a WAN-nak. Egyébként TP-Link ide vagy oda, atom stabil cuccok, az egyik 400 napos uptime-nál jár, és a másikat is áramtalanítás miatt kellett kikapcsolni.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.