Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz zsolt501 #19850 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi.
SFTP legyen??[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
zsolt501
nagyúr
válasz Jackie_Chan #19851 üzenetére
Ha jól tudod szerelni az SFTP árnyékolt kábelt és van olyan csatlakozód ami ehhez van akár lehet az is, viszont az SFTP kábel jóval drágább mint a sima CAT6-os, az árnyékolt mindig is drágább kábel.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz zoli62 #19853 üzenetére
Azt én honnan tudjam, hogy a Digi árú beszerzője honnan és mit szerzett abban az évben be, és épp miket és hová szórtak ki?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ferob
őstag
válasz zoli62 #19855 üzenetére
Ne problémázz már ezen, egyértelműen le lett írva, hogy már 2007-ben is cat5e kábelt használtak.
Azt konkrétan senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy 100%-ra biztosan mindenhol ezt alkalmazták-e, de nagy valószínűséggel így történt.Ellenben minden szükséges feltételt biztosítaniuk kell, tehát amennyiben kell, akkor biztosítanak kábelt ugyanúgy, mint a telefonos előfizetők esetében is.
Furcsa is lenne, ha nem így történne, elvégre az ő érdekük is, hogy megfelelően működjön minden.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Nekem új UTP kábelt húztak be az internethez, a régi UTP-t a telefonhoz tartották meg, amúgy a régi is CAT5e-s volt, de toldozott volt, ami meg is látszott az adatátvitel stabilitásában.
-
TeeJay
félisten
hagyjad már, saját magamnak otthonra krimpelt 20méteres CAT5 kábellel is gigabites speed van a router meg a laptop közt. én már bármilyen CAT5 kábellel kötöttem össze gigabitet adott...
amúgy a CAT5 és CAT5e között szinte nincs is különbség
az igazán komoly előrelépés a CAT6 ami 100forintos áron tuti kapható mérette, aztán abba a 20-30méterbe senki se hal bele ha házilag behúzza a routertől a DIGI szekrényig aztán majd a szerelők meg bedugják.a CAT6 sűrűbb csavarást használ meg középben van egy műanyag szegmentáló ami a 4 érpárt fix pozícióban tartja az egész kábelen keresztül
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
poli27
veterán
válasz Jackie_Chan #19848 üzenetére
Sima cat 5e is elég lessz hidd el Vagy ha mindenképp cat6 ot akarsz akkor ne ftp vegyél hacsak nem tudod mindkét végén földelni!De vegyél hozzá csatlakozót is ami cat6 hoz való,mert a cat5é nem mindig megy rá... A két csati között annyi a különbség, míg a cat 5 csatiban egymás mellett helyezkednek el az erek, addig a cat 6 osban egymás felett 2 sorban, mivel vastagabbak az erek!
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz poli27 #19862 üzenetére
Segitenél kiválasztani légyszi,hogy melyik az ami jó lenne??
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Jackie_Chan #19864 üzenetére
Szerintem teljesen feleslegesen porogsz a kerdesen, sot lehet hogy az utan fognak bekopogni miutan oldalcsipovel ajto felett elinteztek. Miert nem hagyod hogy ok csinaljak meg? Miert lesz igy jobb neked?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz wwenigma #19865 üzenetére
Egyenlőre informálódom.
Azért gondoltam,hogy átkábelezem CAT6os kábellel az egész lakást,mert gondolom ők meghagyják a jelenlegi CAT5E kábelt mivel telefonom az nincs igy minden szálat tudnak használni."Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Jackie_Chan #19866 üzenetére
Azzal a kabellal se lesz semmi bajod, ha meg is hagyják.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
1 Gigabites sávszélességig Cat.5e-ről Cat.6-ra átkábelezni teljesen felesleges. (Időpocsékolás + pénzpocsékolás.)
A semmiről már érdemesebb Cat.6 al-nyiti, ... de, egy meglévő Cat.5e-ről?
Ráadásul a DIGI lakáson kívüli szakasza továbbra is Cat.5e marad. ... és ugye, "Minden szegmens sávszélessége ..."
... de, Te tudod!
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz #29810560 #19868 üzenetére
A lakáson kivűli rész sem marad CAT5e,mert teljesen a 4.-en elhelyezett digis boxig húzom.
Az a 10e. ft amibe meg kerűl az egész elenyésző.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Most jött be szinte egész európában a Gigabit, de Te már a 10Gigára vágysz? Ha lesz is később, meddig fog tartani egy kábelt behúzni? Semeddig, addig meg nem kell izgulni. Gigabitnél gyorsabb hálózat meg nem értem minek, mikor a vinyók sem tudnak annál gyorsabban írni...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
vzozo
senior tag
válasz Jackie_Chan #19869 üzenetére
Minek? És miért használna a szolgáltató egy ismeretlen, nem az ő tulajdonában álló kábelt?
-
Jackie_Chan
senior tag
mert aki szerelni fogja az egészet az ismerősöm.Egyébként meg miért lenne ellene bármi kifogása,hogy jobb kábelt állitson munkába mint amit ő szerelne be??
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz Jackie_Chan #19872 üzenetére
Végül is csak alig pár jogi, minőségbiztosítási és egyéb szabályt szegnétek meg ezzel az akcióval, de ha ennyi szabadidőd és elfüstölni való pénzed van, akkor hajrá.
-
törölt tag
válasz Jackie_Chan #19869 üzenetére
Akkor miért nem optikai szálat húzol és dugatod a DIGI passzív optikai osztójába. Így a lehetséges jövőbeni DIGI-s fejlesztéseknél (pl. dedikált sávszélesség) Te már OK lennél.
Ha a jövőnek építesz, egy lakáson belüli optikai hálózat 100 Gbit/sec -ig tuti lenne.
.. és arra még költeni is érdemes.
... mert, ugye akinek van pénze az költse! -
TeeJay
félisten
jaj hagyjuk már... nálam az ajtóig CAT5 kábel jön, olyan régi hogy már alig látszik rajta a festés is
az ajtótól meg CAT5e megy a router-ig egy UTP toldóval... még sem nyavajog itt egyik szerelő sem hogy ez rossz bekötés meg satöbbi. nekik inkább örülni kellene ha egy előfizető megveszi a CAT6 kábelt teljesen a switch-ig és kéri hogy krimpeljenek rá neki meg dugják be azt...
szerintem egy CAT6 kábel a switch és router közt sokkal jobb mint x méter CAT5 + toldó + x méter CAT5evajon melyikkel lehet több gondjuk?
árban meg ahogy nézem 100forint alatt bőven kapható a CAT6, szinte alig van már árkülönbség a CAT5e kábelhez képest szóval 20méter mondjuk 2ezer forint és nem hiszem hogy attól több kellene egy panelban a switch-től
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz TeeJay #19875 üzenetére
A festes lekopott... A bitek meg nyomvájúsra járták? ...
-
vzozo
senior tag
OK, látom ez nem megy, akkor gondolatébresztő kérdések:
- Mi van, ha hibát jelent az ügyfél? A Digi az ügyfél kábelére, az ügyfél pedig a Digire fog mutogatni?
- Tetszőleges karbantartás: idegen kábel a csatornában, hopp, ez kié, vágjuk csak ki innen...
- Ügyfélnek van joga a Digi kábelcsatornáját megbontani, abba be nem vizsgált, random kábelt behúznia? Tűzvédelmi, általános szerelési szabályokkal az ügyfél mennyire van tisztában?És még csak nem is gondolkoztam a kérdésen, ezek azok a pontok, amelyek egyből beugrottak. Nyilván lehetne még feszegetni a kérdést, habár elég filozofikus dolog erről vitázni...
-
Calogero
addikt
Amikor nálam kötötték akkor már be voltam kábelezve, mert már volt Lan netem a digi előtt is.
Bekötésnél mégsem használták a digisek, teljesen újat húztak a swicht-ől a gépig.
Használhatták volna azt is, rá is kérdeztek, de akkor nem vállalnak "garanciát" a bekötését, persze lehet hogy már rugalmasabbak ilyen téren. -
olloczky
senior tag
Hello
Ugye most megemelték a sávszélességet és a 40 megás netemből lett 100 megás. Speedtesten még se tudtam 30 megánál többet mérni, letölteni mégis töltöttem 7.6 MB/s-al. A speedtestes eredmény akkor igazából nem ér semmit?
üdv: olloczky
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
törölt tag
válasz Jackie_Chan #19872 üzenetére
Egyébként és is azt mondom: Hajrá!!!!
... de, azért majd kérlek írd meg nekünk okulásul, hogy a DIGI mennyire bizonyult rugalmasnak a 'Húzzunk be egy felhasználótól kapott kábelt a rendszerünkbe/hálózatunkba és azzal szolgáltassunk' témában.
-
poli27
veterán
válasz #29810560 #19880 üzenetére
Semmit nem fog szólni,sőt örülni fog, hogy nem neki kell megoldania!! Én T-t szerelek és sok helyen kikábelezik a lakást akkor én se használjam mert nem a T adta hagyjuk már a hülyeséget...... Ha a szabványnak megfelel lehet használni ennyi, ha nem felel meg pl silány minőséget húzott az efi nem lehet ennyi! Nem neked címeztem hanem vzozonak
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz Calogero #19878 üzenetére
Nálam nem kérdeztek semmit. Megnézték a lakáson belüli csatlakozástól a gépig menő kábelt, látták, hogy Cat5E, nem nyúltak hozzá.
TopNet, elméletileg új kábelt kéne behúzniuk a lakásba a csatlakozásig. Na ne, nekem ne randalírozzanak. Majd én behúzok egy Cat5E-t a csatlakozástól a külső fali dobozig. Ott úgy kötik, ahogy akarják, az elosztóból meg egyszerűen kihúzom a gépig menő kábelt, és átdugom az új kábel végén lévő toldóba, és csókolom. A régi kábel megmarad a telefonnak.
Van valami bibi a tervemben? Kétlem.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
vzozo
senior tag
válasz poli27 #19882 üzenetére
Te most a lakásról írtál, ami az ügyfél saját területe, ott azt csinál, amit akar, nektek a szolgáltatás végződtetési pontig kell garantálni a dolgokat, és meglepődnék, ha odáig nem a T saját eszközeit használnád.
A topiktárs viszont a szolgáltató hálózatát szeretné okosba' megoldani.
Mondom, fura, de hajrá, csinálja.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Vakegérke #19883 üzenetére
Az átadási pont után (fali doboz csatlakozója, ahogy írod) olyan hálózatot építesz, amilyet csak akarsz. Vitás esetben a szolgáltató a fali doboz csatlakozójára köti az ellenőrző/mérő/vizsgáló berendezését. Addig a pontig felelős a szolgáltatásért.
(Az ÁSZF-ben szerepel, hogy hol van az átadási pont az egyes technológiák/szolgáltatások esetén.)
"Van valami bibi a tervemben? Kétlem."
Szerintem van benne bibi: A telefonhoz és telefonkábelt húznék.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz #29810560 #19886 üzenetére
Én sem teszek mást, mint amit a szerelők tennének. Szerintem még hálásak is lesznek, hogy megkönnyítettem a munkájukat.
Szerk: A kábelek vastagsága közt szinte nincs különbség. Az elosztó dobozban fix a kötés. No most úgy gondolom, hogy egyszerűbb nekik csak odakint "kötözködni", minthogy bent is megtegyék.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
minek?:S
őstag
Hali.
Haver szeretne DIGInet100-at venni. Nekik most STRADA van, annyi lenne a kérdésem, hogy .. gondolom kábellel jön(mert mi mással?!), de, hogy Optikaival(optikai net) vagy? Segítsetek legyetek szívesek
Üdv.:M.
-
woodworm
veterán
Úgy vettem észre, hogy olyan városban, ahol a digi mindkét hálózata elérhető, nem mindig választja szét a két szolgáltatás elérhetőségét. Tehát a honlap esetleg félrevezető lehet.
-
unknownuser
tag
válasz minek?:S #19895 üzenetére
A "normál sebességű internet" az a kábelnet, ahogy előttem is írták.
De erre nem is kellett volna rákeresni, hiszen leírtad, hogy:
"Haver szeretne DIGInet100-at venni. Nekik most STRADA van"
Tehát haverod jelenleg is a DIGI kábelnetes internetét veszi igénybe. Olyan terület pedig tudtommal nincs, ahol kábelnet és optinet is elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért