- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #114683 üzenetére
Az értékek jók, de ne tévesszen meg. A T3 timeout a képeden uplink problémára utal. Nézni kéne, hogy ezek milyen sűrűn történnek, de abból amit leírtál meglehetősen gyanús, mert T3 időtúllépésnél a modem eldobja a kapcsolatot és újra regisztrál. Ez nem jelenti hogy maga az eszköz újraindul, de 15-25 másodpercig eltűnik a net. Nem tudom nálad hogy van konfolva az eszköz, de bridge-ben nincs olyan hogy "túlterhelt", az viszont megtörténhet, hogy miközben a modem újrakapcsolódik, a webes felüle elérhetetlen.
Akárhogy is, figyelni kéne a T3 hibák számát, és különösen ha gond van , nem újraindítani a modemet, hanem várni és belépés után ellenőrizni a számlálókat, mert újraindítással ezek nullázódnak. Csak a modem van a koax végén? Ha van más eszköz is (TV, STB), akkor van-e rajtuk visszirány szűrő?
-
4Grider
félisten
válasz
woodworm #114677 üzenetére
Felhasználói túlterhelés (x szálon futtatott torrent), rosszul szellőző hely, öregedő tápegység, könnyen fejreállítható chipset (puma), rossz fel- vagy letöltési értékek.
Nekem ezek mind megvoltak.
Elsőre saját router lett a megoldás, második egyértelmű, harmadikra vettem egy erősebb tápegységet, negyedik gw cserével megoldódott, ötödiket meg addig jelentgettem be, amíg az utcán normálisan be nem állították. -
-
Bajgunar
senior tag
válasz
woodworm #111891 üzenetére
Mi nem sokáig?
Hogy más szolgáltató is tud majd box nélkül digitális adást sugározni?
Azért besz@rnék, ha mind az 5 tv-n, mindhez box/táp/táv-táv kellene.
Kegyetlen gyűlöltem telekomot ez miatt.
Örültam h anno panelban is volt digi, aztán itt is az van, ahova költöztünk.
Tvk ~99%-ában van dvb-c tunet. Akkor miért kössek elé még egy áramszívó, +táv-os box-ot? -
válasz
woodworm #110905 üzenetére
Az első része helytálló, hogy nem mindegyik ISP implementálta, de az évenkénti többszöri árkorrekció nem áll, mert egyszer van így évente feltüntetve, többször nem is lehet, így ha emel évközben újból annak más cím alatt kell futnia, lásd pl DIGI-nél 2022-es csomag kivezetése, DIGINet 1000 + WiFi 6 bevezetése.
-
-
válasz
woodworm #109828 üzenetére
Óriási... ezt rosszul tudtam akkor, de mi abban a logika, hogy odaad olcsóbban úgy egy olyan routert amely nincs még szoftveresen sem lefojtva?
#109827cof
Vezetéken nálam: A maximumot hozza,WiFi 6-on keresztül: majdnem 800 Mbps-ot tol át lefele irányba, és majdnem 300 Mbps-ot felfele.
Itt azért látszik, hogy WiFi-n keresztül is van benne erő.
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #109131 üzenetére
Itt azért annyit tegyünk hozzá, hogy a voda-upc egyesülés azért tartott két évig (valójában még mindig tart), mert az eredeti projekt nem tartalmazta az összes 1999 óta turmányolt vodás háttérrendszer cseréjét, "csak" a UPC ügyfelek becsatornázását, aztán közben jöttek rá, hogy ez jó alkalom lenne a rendrakásra, és a projekt brutális módon kibővült tartalmilag. Tehát végső soron a nagyobb feladat, ami miatt ennyi probléma lett amit az ügyfelek is láttak kívülről, az nem az eredeti UPC ügyfelek becsatornázása volt, hanem végsősoron az, amibe a Telekomnak is beletört a bicskája anno: az összes ezer éves háttérrendszer egységesítése és migrálása.
-
-
válasz
woodworm #109126 üzenetére
Nos én itt arra gondoltam ,hogy az egyesülés után, ahol a Vodafone-nak van kiépített ED 3.x és mellette a DIGI-nek FTTH, ott nem fogják sok évig szerintem a kettőt párhuzamosan működtetni. Azért mondtam, hogy 1+1 év, mert a két cégnek egyesülnie kell, ez jogilag sem rövid, de a két rendszert össze is kell fésülni, át kell alakítani az ügyfélszolgálatot, a felületet, létre kell hozni az új egységes ISP adminisztratív rendszerét... Aztán az átállás sem megy egyik pillanatról a másikra, mert egy több hónapos időintervallumot kell adni az érintett települések lakosságának, hogy engedjék magukat átkötni. Itt nyilván azokkal lesz gond, akiknek mindegy, hogy ED 3.x - mert azt sem tudja, hogy mit jelent a szó -, vagy FTTH, megszokta a régit ... és nincs kedve például a lakásban komolyabb munkálatokat végeztetni.
A DIGI-nek volt ilyen pár évvel ezelőtt, akkor is közölték, hogy vagy elfogadja valaki x hónap y napjáig, vagy szerződést bontanak vele.
#109128Dragon3000: Szerintem sem lesz "legózás".
-
-
Kekmen
senior tag
válasz
woodworm #107626 üzenetére
Az eredeti kérdés az volt, hogy miért mér ekkora sebességet az ONT mellett is. A válasz megvan: Azért mert ennyivel áll össze a kapcsolat. Kétlem, hogy a Digis topikba tartozna, hogy miért 256-QAM modulációt használnak az eszközök, amikor mindkettő tudná az 1024-et. Sem a mobilt, sem az ONT-ot nem ismerem, nem érzem feladatomnak, hogy ezt kinyomozzam. Te milyen segítséget nyújtottál neki?
-
Lacccca87
addikt
válasz
woodworm #105734 üzenetére
Nem tudjuk hogy miért volt rá szüksége, biztos megvolt az oka rá. De ahogy előttem is irták lehet a kábellel is gond volt. Az se kizárt hogy be volt tervezve már a csere csak indok kellett
De amugy mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Remélem hogy elégedett az új cuccal
-
Archttila
veterán
válasz
woodworm #104830 üzenetére
- TP-Link Archer C7 v4
- OpenWrt 22.03.0-rc6 r19590-042d558536 / LuCI openwrt-22.03 branch git-22.204.42822-9a18337
- Kernel Version 5.10.134Evek ota folyamatosan frissitem, nyar elejeig nem volt vele gond, illetve furcsa, hogy pont a DIGI altal kinalt minimum savszellre van beallva...
-
-
-
worxland
addikt
válasz
woodworm #100764 üzenetére
Hát azért amikor hirtelen kellett sok mindent letöltenem 200 GB méretben, azért jól jött a gigabit. Az se volt rossz, amikor egy igen kurrens cuccot tudtam 200+ gigabittel visszaosztani. Amúgy meg csak a torrentért nem hagyom bekapcsolva a gépet, így nem mindegy, hogy napi 8-14 óra alatt megy a seed vagy 24/7-ben.
-
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
woodworm #100048 üzenetére
Híd kapcsolathoz sajnos igen.
Nem tudtam ugyanis összehozni a kapcsolatot az új ASUS RT-AC65P routeremmel WiFi-n keresztül. (TP-Link Archer AX10 (AX1500) bérelt routerrel a cseréjéig jól működött)
Ui:
Na igen, vezetékes kapcsolat esetén nem kellett volna lecserélnem. (csak ugye a lustaság) -
dchard
veterán
válasz
woodworm #99486 üzenetére
Na várjál, most akkor mire gondolsz pontosan? A gigabit a kompromisszumos, vagy az OWRT úgy általában? Nyilván feltételezem, hogy aki OWRT-t rak fel, az legalább az alapokkal tisztában van, ellenkező esetben a gyári szoftvert tudom ajánlani. Eszembe nincs az átlag józsikára rátukmálni az OWRT-t, csak azt hittem a teljesítményre írtad, hogy kompromisszumos.
ElektrikusDE: nekem Xiaomi AX6-om van, de mostmár lehet hogy inkább AX3600-at vennék. Uugyanaz a platform, de az AX3600-ban picit jobb a wifi frontend. Vezetéken mind a kettő tök egyforma. OWRT egyelőre béta, de abszolút használható.
-
Raiden_
tag
válasz
woodworm #97617 üzenetére
Eleve bridge módban (egy portos ONT) kellene szerelni (ahogy a szerződés is tartalmazza)
és akkor maradna minden úgy ahogy előtte volt, az lenne az igazán panaszmentes szerelés.
Aztán akinek kell a második, harmadik szeparált 100-as port meg a "mini wifi" az telefonáljon be a 172-re, nem fordítva. -
dchard
veterán
válasz
woodworm #97284 üzenetére
Küldesz ehhez valami típusszámot vagy azonosítót? Nem rémlik, hogy bármit is átlakaítottak volna az mt7621-en.
adika4444:
Nem véletlenül váltottam én is IPQ8074-re. De ez végképp nem egy kategória az mt7621-gyel. Nekem az mt7621 sebességével nem volt gondom, minden mással viszont igen. Vacak wifi, random hibák a switch driverrel stb.
Az IPQ8074 még elég új, tehát azt nem mondom, hogy teljesen hibátlan a történet, de az elmúlt fél évben többet haladt a dolog, mint az mt7621 5 év alatt.
-
adika4444
addikt
válasz
woodworm #97284 üzenetére
Itt jön ki, hogy nem igazán értek ehhez a részéhez.
Én abban a hitben éltem, hogy a NAT-olási képességei a 7621-nek jobbak, mint az IPQ4019-nek, a torrentesek hasra vannak tőle esve, hogy mennyire jó, illetve én is azt láttam, hogy aktív HWNAT-tal mérhetetlenül kis terhelést jelent például a speedtest a procinak, de valahogy még sem hozza az elvártat. Ellentétben a MikroTik-kel, ahol viszont FastTrack mellett (FastPath a tűzfal miatt nincs) jön normálisan a sebesség, 30% körüli össz. CPU-kihasználtság mellett.
-
-
-
Brandynew
őstag
-
snyper990
őstag
válasz
woodworm #95883 üzenetére
- "[...] megegyezik minden platform esetén" Igen, ez így logikus; sztanozs hivatkozott rá "webgui-s szerver ID"-ként... Nem láttam értelmét felmenni a honlapra csak ezért, mikor terminálból egyszerűen lekérhető, ezért írtam.
- "parancsok eltérnek [...]" Nem tudtam, hogy nem az ookla-féle verzió van fent git-en/tárolókon. Azt hittem, open source. (Egyébként sztanozs speedtest-cli-t írt, és most úgy láttam, hogy az ookla-féle simán speedtest néven létezik, így az általam írt argumentumok megállják a helyüket, mivel ő azt használja...) Viszont a --help tudtommal általános, így igazából lényegtelen is. Minimális tudással/gyakorlattal el lehet igazodni a cli programokon, és mivel a webről szedi a fórumtárs az ID-kat, gondoltam, segíthet egy kis iránymutatás. Azt nem tudtam, hogy bizonyos szervereket bizonyos programok nem látnak
- "Nem mindig szerencsés a távolságszerinti szerverválasztás" Hol írtam, hogy az?Csak annyit írtam, hogy aszerint van rendszerezve...
-
MadMancs
veterán
válasz
woodworm #95619 üzenetére
Mit értesz FTTH terület alatt? Ahol csak FTTH van vagy azt is ahol FTTB/FTTH (átkötés alatt a település)? A mi városunk mostmár kb 70% FTTH ( mi tömbünkben FTTB fel is számolták) de a wifi6 os megrendelő form ban nincs bent városunk. Úgy összességében elég karcsú az a lista, kapásból feltudnék sorolni környezetemben pár települést ahol FTTH elérhető de lista nem tartalmazza. Persze olyan is van ahol többnyire FTTB, de új bekötések már FTTH, ott lassan haladnak.
Ezt úgy lett volna célszerű hogy nem szedik külön oldalra hanem nagysebességű internetből 2 van Tv és telefon mellett cím választáskor. 1 FTTH + wifi6 és egy FTTB. -
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
woodworm #95297 üzenetére
Persze!
Igaz csak TPLINK emulátorral tudtam.
A Digi-s verzióból nagyon sok menüpont hiányzik!
Ezt egyébként a Digi is elismerte!
Ui:
Azért írtam le a tapasztalataimat, hogy felhívjam a figyelmet arra hogy ez a szolgáltatói eszköz sem ugyanolyan értékű mint amit boltban lehet venni! (pedig illene (majdnem) ugyanannyit tudnia)
-
mpo
veterán
válasz
woodworm #94461 üzenetére
Rosszul csinálom-e?
Ha igen, megváltoztatom a beállításokat.Így kezdtem:
Nem a PC-n adom meg, ahogy a 4. képen van, hanem a routeren
a LAN menüben, alul, manuális hozzárendelés MAC Address alapján.később:
Jobb lenne ha a gépednek a 100 és 120 közötti címet foglalnál le a routerben.Ez volt a válasz:
Ennek mégis mi értelme lenne? Pont, hogy ajánlottabb, ha a fixált eszközök nincsenek a kiosztott tartományban. -
pinnacle
nagyúr
válasz
woodworm #94344 üzenetére
a lakásig optika, utána ONT, majd onnan megy tovább az internet, TV, telefon szerinted ugyanaz, amikor visszahúzzák a koaxot az ONT-tól a villanyóránál lévő kábelcsatornáig?
Idáig nem ugyanaz volt a DIGI-nél, mint a Telekomnál, UPC-nél, hogy a lakásig optika ment, semmi koax visszahúzás, és utána már az ONT-ból osztották tovább a jelet? Ennek a DIGI-s fekete kábelnek nem tudom mi a hajlítási sugara, de nagyon merev. UPC-n sem volt ilyen merevítő száll, pedig az tényleg a szabadból jött. -
pinnacle
nagyúr
válasz
woodworm #94308 üzenetére
Akkor sorry! Köszi mindenkinek! Én tényleg úgy emlékeztem, hogy idáig mindig azt írtátok, a lakásig optika, utána ONT, majd onnan megy tovább az internet, TV, telefon. 2x is kérdeztem, Máshol csináltak már ilyet? Valakinél volt már ilyen bekötés... Nem volt rá válasz, ezért hittem azt, hogy ez valami új megoldás.
-
peter889
őstag
válasz
woodworm #92594 üzenetére
Köszönöm, azokat is tudtam, és van még van még a Média- és Hírközlési Biztos Hivatala.
Honlap: www.mediaeshirkozlesibiztos.hu Cím:1088 Budapest, Reviczky utca 5. Levelezési cím: 1433 Budapest, Pf. 198. -
dO4harambe
újonc
válasz
woodworm #91621 üzenetére
A xiaomi konkretan ezt irja:
root@XiaoQiang:~# cat /etc/openwrt_release
DISTRIB_ID='OpenWrt'
DISTRIB_RELEASE='18.06-SNAPSHOT'
Persze lehet csak felvagasbol irtak bele a kinaiak.Az AX10-ben biztam hogy mivel troger broadcomos, hatha mas alapokra epul. De amikor a beuzemeles utan 30 (harminc) perccel mar szakadt hat utananeztem. Szerencsem volt, az okkal nyulfarknyi openwrt forumbejegyzeseben valaki voltszives egy firmware dumpbol kibanyaszni hogy bizony ez is openwrt. A linux kernelnel ok is mindenkepp tobbet "kolcsonoztek".
De igazabol banna a fene hogy openwrt. Inkabb az a baja hogy regi es nem kofiguralhato. Legalabbis az ezelotti Archer C7-emre snapshotbol forditottam meg decemberben is, es megeskudnek hogy a ppp-t sosem dobta el. Eszrevettem volna tobb honap home office kozben. Ezek viszont esnek-kelnek. A xiaomi-ba be lehet torni, szoval pl az LCP echo-val kapcsolatos bibit a digi oldalarol meg tudtam kerulni, de sajnos a modem hangup uzenet megfogott.
-
válasz
woodworm #91386 üzenetére
Régi kernellel volt az még 300Mbps is. Persze gondolom nem PPPoE kapcsolattal.
-
allein
addikt
válasz
woodworm #89415 üzenetére
Urak, egy digis fiatalember jelentkezett tegnap, hogy a mostani kábelt lecserélnék optikaira. Gigabites csomagunk van, nincs telefon. XV. kerület, 10 emeletes lakótelep.
Azon kívül, hogy a garantált sebesség stabilabb lesz, van más előnye az optikai kábelnek? Nem vagyok szakértő a témában. Az asszony parázik a járvány miatt és nem igazán szeretne idegen embereket a lakásban
nehéz év volt a tavalyi számunkra, a páromnak 2 hónap alatt 3 műtétje volt. Most a járvány miatt nagyon fél.
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged