- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
Calogero #114985 üzenetére
Tavaly december körül fontolgattam a Yettelre való átállást (más nincs, meg Vodafone az utcában), de mivel én alig tévézek, ha mégis akkor is TV GO Stream-et, és mert akkor bomlott volna a diszkont árazásom is, meg még ott volt az is, hogy akkor már az Internetet is vinni kellett volna, hogy ne legyen annyira gazdasági értelemben öntökön rúgás kategória, így maradtunk mellette, 4K-s TV-n borzalmasan látszik a minőségromlás. Széteső képek, pixelháború, beliluló alsó sáv-as nyomor ...
Viszont azóta változott a helyzet, most az van, hogy csak én vagyok, de a TV-t le is mondanám, ha úgy módosulna a dolog, hogy a TV-t kiiktatja és marad az Internet a jelenlegi 3330 Ft-os áron, ám nem ez történne, hanem szépen az Internet megemelkedne magában annyira mint így TV-vel együtt...
Az Internet egyébként nagyon jó jelenleg is. Tavaly május óta nincs hűségem, így elhihetitek, ha az Internet minősége is romlott volna (sebesség és rendelkezésre állási idő), akkor azonnal felmondtam volna a szolgáltatást és nem örömmel, hanem az 5G-s Internet féle kétellyel repültem volna át a Yettelhez. Ami amúgy annyira nem lett volna jó ötlet, mert jelenleg a másik lakás miatt Magenta 1-ben a szoboszlói lakásban is itt van a 5G-s korlátlan Internetet és beszélhetőséget nyújtani tudó multisim-em három eszközön.
Szóval akár még azt is megcsinálhatnám, hogy felmondom a DIGI Internetet is, csak gyenge itt a lefedettség, meg na... a DIGI FTTH-val semmi baj nincs 1000/300-at hozza nekem folyamatosan, NMHH mérődobozzal validálva, időjárási körülményektől függetlenül is!
-
válasz
Calogero #114974 üzenetére
Több mint egy hónapja egyedül lakom itthon. A nappaliban van csak DIGI TV, nos nem szoktam tévézni, nem én tévéztem, ha nem így lenne, logikusnak adódnak, hogy a TV-t lemondom, de ha lemondanám, egyből az lenne, hogy az Internet lenne legalább ennyi... így grátisz van a TV :XD
Amúgy októbertől szerintem már borulni fog a dolog, mert ugye megmókolják a számlázást az egységesítéssel, de ha borul is, tavaly májusa óta nyertünk 15 hónapot, és ebből 14-ben a TV is volt használva. a Telefon az ritkán.
Sőt igazából a telefon csak azért, mert úgy anno olcsóbb volt, meg nem tudtam áthozni továbbra sem a Telekom előfizetést, és akkor jól jött a 6 Ft-os percdíj (vagy 5, már nem is tudom). Most az is változott, mert ugyanúgy nem tudom áthozni a Magenta 1-et, de Telefonból, már korlátlanom van mobilon is. Ja igen, körülbelül 30K-t fizetek havonta a Magenta 1-ért, mert csak a korlátlan mobilinternet és pofázási opció, tehát a mobilrészleg 13K, és akkor a vezetékes trióról nem is beszéltem.
-
válasz
Calogero #114208 üzenetére
Na már kezdem érteni, amikor megszűntettem febr végén a simeket akkor volt egy keverc a számlákkal, olyan számlára írt tartozást ami nem is létezett viszont átnevezés névén meg kaptam vissza pénzt. Valószínű a rendszerük ezt úgy érzékelte hogy tartozásom van, viszont egy nem létező számlaszámra volt tartozásom én meg egy létezőt fizettem be de az érvénytelen lett a sim visszadás miatt.
Magyarán fizettem egy olyan számlát ami megszűnt és átvezetésre került másikra amit nem fizettem be de azt meg visszavezették a befizetésre.Tehát az volt a baj hogy elöbb fizettem mint ahogy az új számla elkészült volna és azt vissza is adták, nem szabadott volna befizetnem a visszavont számlát.
Volt már hasonló esetem másik szolgáltatóval, ott meg a következő számlát fizettem ki nem a soron következőt és kihozta tartozásnak holott 0-ás volt az egyenleg.
Ilyen rendszereknél ezek szerint nincs olyan hogy egyenleg csak kiegyenlített vagy kiegyenlítetlen számlák vannak. Igazából ez nem tudom hogy programozási hiba vagy könyvelés nem tudja kezelni máshogyan. Bár ez biztos le van írva valami apróbetűs részben. Mindegy ezt bebuktam 570Ft. -
Met
nagyúr
válasz
Calogero #114118 üzenetére
Április 6 keltezés és május 31 a fizetési határidő?
Általában hó elején szokott jönni a mail hogy kész a számla és általában a lejárat előtt egy héttel egy emlékeztető hogy ha utalom akkor az lehet pár nap mire jóváírják.Üdvözletem,
Nem kaptam még számlát, így hogy fizessek?
Szerződésszám: xxxxDe ha ajándékba adják az április szolgáltatások díjjait köszönettel elfogadom, de akkor kérek írásos igazolást róla amit meg tudok mutatni amikor küldik a késedelmi kamatot
Kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
-
-
-
-
válasz
Calogero #111272 üzenetére
A számlázási rendszerben elkészül a számla, de a PDF előállítása nem ezzel egyidőben történik. Először a számlázási job fut le az adott ügyfélkörre, utána pedig a "nyomtatási". A kettő között minimum 1 nap elteleik, mivel ezek a tömeges műveletek általában éjszakára vannak ütemezve, hogy nap közben ne terheljék a normál ügyfélkiszolgálási folyamatokat.
-
válasz
Calogero #111043 üzenetére
LG 43UH6207 4K. Most jöhetne az, hogy lehet nincs rajta 1000-es port? De...
1. Erre vonatkozó információt nem találtam
2. ASUS RT-AC65P routeren volt évekig, az nem jelzett semmit. Tavaly került ASUS RT-AX86S-re, eleinte az sem jelzett, majd pár hónappal ezelőtt már igen.
3. Rákötöttem egy Gbps-os porttal rendelkező HP Pavilion 15-cc516nh - 2LE41EA laptopra, és azon is a kapcsolat sebessége 100 Mbps-ra váltott át egyből...
Így pár hét után kidobtam. Mondjuk azt nem értettem, hogy mitől sérült le a lakásban...
4. WiFi-n keresztül a 4K tartalom ennyivel PEEK-kel, oké, persze ez nem folyamatos, és lehetne 100-as porttal is simán 40-nél is kevesebbel megoldaniDe a lényeg, hogy laptoppal validálva lett, hogy a kábel nem tudja a Gbps-ot. Különben most elbizonytalanodtam volna kicsit
Na meg ugye az új router is csak pár hónapja kezdte a figyelmeztetést kiküldeni. Amúgy vagy 10 méteres volt a kábel, sajnáltam...
-
-
cof
veterán
válasz
Calogero #107939 üzenetére
Ha mégis marad a 2019-es csomag, akkor majd jó alkualap lesz ez nekünk akiknek most nincs hűsége vagy már a 2022-es csomagra van.
UPC is ugyanezt csinálta anno, hogy különböző árazásokkal nyomultak, egyedül a Digi volt ilyen, hogy országosan egységes díjazás. Bár 1-2 száz Ft-os eltérések azért voltak itt is.
Mondjuk itt (#107933) MadMancs még egy ezressel drágább is lesz a 2019-es csomag mint a 22-es, szóval egyelőre káosz ez az egész.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Calogero #107634 üzenetére
Amiket belinkeltél, Invitel területen én nem tudom bekeresni az egyik csatornát. Van 3db TV-nk, mindegyikbe CA modul. Az LG TV az fogja a Fishing & Hunting-ot, a másik kettő TV nem.
A DIGI honlapja szerint (Inviteleseknek) nem a csatorna kínálat része a Fishing & Hunting.
Akkor hogy van ez, hogy az egyik TV behozza, a másik kettő nem? Illetve a Te listádba is ott van, de a DIGI honlapján meg nincs ott.
A listában megadott értékekkel próbáltam bekeresni a másik TV-n, de nem jártam sikerrel.
-
-
artifexor
csendes tag
válasz
Calogero #103504 üzenetére
Régi hozzászólás, de akkor jeleztem a piros CATV LED-et az ügyfélszolgálatnak, felhívtak, hogy más problémám van-e vele, nem volt, erre azt mondták, akkor ez nem probléma, zárják a hibajegyet, azóta is világít és működik. Ettől még nekem furcsa, mert a piros LED azért csak jelent valamit a kevesebb, mint -6 dB miatt, főként ha előtte soha nem volt piros. De tény, azóta is működik.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Inhouse
őstag
válasz
Calogero #102471 üzenetére
Most kötötték februárban és az ügyfélszolgálatos csaj hívta fel a figyelmem, amikor az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem kell más csak net (a családi érdeklődés hiányában), hogy akkor nem ingyenes a bekötés, hanem 6000Ft. Még azt a simlisséget is felajánlotta, hogy köttessem be mindet, aztán 2 héten belül mondjam le a TV-t és a telefont, nem fogják utólag elkérni a bekötés árát. De szerintem ez a 6000Ft korrekt ár és nem így tettem.
-
-
-
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Calogero #99235 üzenetére
A szerelő semmilyen UTP kábelt nem kötött/ húzott sehova , hacsak nem valami leválasztó egységet a koaxról amit a digi router UTP portjába dugott. Ezt majd meg kell néznem délután , erre nem gondoltam mikor itt feltettem a kérdésem.
Eddig koax jött be a lakásba , ment a két SetTopBox-ba elosztva , és egy UTP kábel volt bedugva az otthoni routerembe. Lehet ezen van egy UTP elosztó egység ami leválasztja a koaxról , vagy nem tudom , nem is emlékszem rá , vagy 3 éve bent van az íróasztal mögött
.
Szintén meg kell néznem , hogy pontos képet kapjak.MasterMark: Igen koax van a routerbe dugva
meg a PS5-be
, bakker ennyire nem vagyok IT analfabéta.
Drenadar: nem mértem , mert csak Cat5-ös UTP kábeleim vannak otthon. Meg most láttam , csak , hogy módosult a csomagom is . A régi 100-as csomagom , már nem is látható ( megszűnt) szerintem a diginél.
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Calogero #98296 üzenetére
Nálam is látható, ez utóbbi pár napban jöhetett be mert néztem múlt héten és még csak üres menü volt az eszközkezelés lap
Na jó tudni így egyszerűbb másoknak javasolniFlashget:
Üdv FTTH-n akkor 19. kerületet is tolják mert nálunk már lassan végeztek mindenkinél
Kispesti facebook csoportban naponta volt valaki rikácsoló aki szidta a DIGI-t FTTB-n, gyanítom valami nem kerek pár lépcsőházban mert ennyi hiba kizárt hogy lenne
Amióta ott is FTTH-t tolják és sokan kiírták alig láttam DIGI jajgatókat szóval megszűnik ott is a sírás már és nem tudnak kit szidniA gerincet is átépítették most már minden kerület 100gigabitet kapott és nincsenek egymásra fűzve szóval lehet tolni ezerrel
Mobil tornyokat kaptatok a tetőre? Nálunk már kiépült és 5toronnyal simán rávernek a többi szolgáltatóra -
Flashget
félisten
válasz
Calogero #98263 üzenetére
1000-es, de azt a Digi lefelezte 500-ra pár éve. Mikor ezt észrevettem kihivtam őket, hogy valami nem ketek. Olyan lett mintha a Gödöllőről leszerelt 500-as eszközökkel cserélték volna le a gigásat. Mértek, mondták, hogy a 300/200 megvan...de láttam rajtuk, hogy tudják miről van szó. Nem is számolták fel az akkori 2500Ft kiszállás pénzt.
-
phr3ak
csendes tag
válasz
Calogero #95359 üzenetére
Miért nem engedik ezt a usernek állítani és miért tiltogatják le szándékosan az eszközöknél akár még a fw módosítás árán is?
2005-ben az ADSL modemnél is tudta kapcsolni a user ha akarta és mégsem halt bele senki. Felesleges munkát csinálnak. Adják át a jogot és a felelősséget aztán ha valaki elállítja és nem tudja helyrehozni majd fizet nekik.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Calogero #95350 üzenetére
Nem szeretnék veled vitázni.
Csak beszóltam a szolgáltatónak saját routert szeretnék használni....
Nekem ehhez nem kell beszólni, használhatok saját routert, így is.
Nekem a szolgáltatói csak a Vezetékes telefon miatt kellett, az Asus routeremen ugyanis nincs voip port kialakítva. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Calogero #95073 üzenetére
Ilyen hajlításra érzéketlen száll nincs a DIGI-nél, egyáltalán van valamelyik szolgáltatónál? Mi ennek az azonosító kódja? Jó tudni, hogy van már ilyen 2011 óta, végszükségben az ügyfél is vehet ha szükséges, gondolom azért be tudják kötni, ha már nincs nekik.
Ezek a már korábban is linkelt kábelek lesznek. "Hajlításra érzéketlen" nem azt jelenti, hogy összevissza lehet tekergetni.
2007-ben egy új típusú „hajlíthatatlan” egymódú szál került bevezetésre. Ez ellenáll a hajlítás, csavarás vagy nyújtás stresszének, anélkül, hogy jelentős teljesítményveszteséget szenvedne. Az ITU G.657 ajánlás az egyszeres üzemmódú hajlékony érzéketlen rostkábelek két osztályát határozza meg: G.657 A és G.657 B. A G.657 minimális hajlítási sugara. Az A1 szál 10 mm, a G.657. A2 és G.657.B1 szálak 7,5 mm, a G.657.B2 szálak pedig 5 mm. A normál egymódú G652 szálak legkisebb hajlítási sugárával összehasonlítva, ami általában 30 mm, a G.657 egymódú hajlékony érzéketlen rostkábelek sokkal rugalmasabbak. Így a BISMF kábelek biztonságosan telepíthetők számos telepítési módszerrel és a mai adatközpont egyre nagyobb sűrűségű alkalmazási terében. -
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest