Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44713) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv mindenkinek!

Van egy problémám, mellyel kapcsolatban a segítségeteket kérném, illetve ötleteket várok a megoldásra.
Egy nVidia 9600GT-t használok 2 darab Samsung 931BW monitorral, kiterjesztett asztallal. Mindkét monitor DVI kábellel csatlakozik a kártyához, mindkettő 1440×900-as felbontáson (ez a natív felbontásuk) üzemel.
Időről időre előjön az a probléma, hogy a másodlagos monitoron vízszintes színes csíkok villannak fel, és van, hogy a képet is elkapja pár másodpercre, aztán visszajön, és megint színes csíkok, megint elkapja...és ezt csinálja, amíg meg nem unja. Mindig a másodlagoson csinálja ezt (akármelyik is legyen az), az elsődlegesen sohasem!

Ezeket próbáltam már:
- driver frissítés
- monitorok felcserélése
- DVI kábelek cseréje
- monitorokon eltérő / egyező frissítési frekvencia beállítása (59-60-75Hz)
- másik oprendszer telepítése

Ha a másodlagos monitornak kisebb, mondjuk 1280×1024-es felbontást állítok be, akkor megszűnik a csíkozás, de egyrészt lehet, hogy ez csak véletlen, másrészt akkor torzul a kép, és nekem élvezhetetlen.
Ha a frissítést állítgatom, akkor is néha megszűnik a csíkozás, de nem hinném, hogy köze van hozzá, mert olyan is előfordult, hogy 2 órás hibamentes használat után jött elő a probléma, pedig semmit sem állítottam.
A kártya 50 fok körül üzemel, szóval túlmelegedésről nem lehet szó.

Nem tudom, összefügg-e a két dolog, de olyan is van, hogy néha mintha befagyna a kép - egér mozog, de nem tudok kattintani sehova, aztán gondol egyet, és pár másodperc múlva megint jó, ilyenkor a kattintások hatását is látom.

Találkozott már valaki ezzel (ezekkel) a jelenséggel (jelenségekkel)?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.