Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Nem próbálják ki, a fejlesztők néha teljesen másik rendszert használnak, illetve van 1-2 emberke, akik ezeket letesztelik, de mindent nem tudnak megnézni. Elég sok fejlesztő, elméleti síkon és a tudások alapján következtetik, hogy ennek jónak kell lennie, ez sz@r stb. Akkor próbálják ki amikor már mindenki valamilyen furcsaságot észlel. Kodi fejlesztői még ennyit sem tesznek. Természetesen tisztelet a kivételnek, tehát mindenki úgy legyen naprakész, hogy közben legyen egy biztosan működő rendszere, amihez visszatérhet. Én CE 9.2.8-at használok és "előkészítettem" egy Fire Tv Stick 4K Max-ot, amit valamikor beállítok és megnézem, hogy mire képes.
Más: most már biztosan állítom, hogy nem kell Csicsóka rendszere ahhoz, hogy A905X3-on, S905D3-on is 1080p-ben menjen a Netflix, hibátlanul működik a "sima" CE-vel is, mindegy, hogy vp9, h264, teljesen jól működik,
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz blakey #88851 üzenetére
Most nem is azokra a fejlesztésekre gondolok amik a rendszer belső működésével kapcsolatosak, hanem pl amit írtam, a "külső" részekkel, amik a használattal kapcsolatosak. ( egyébként ez igaz minden területe nem csak kodi-ra, legyen az autó, tv, telefon és más műszaki cikk, néha olyan bődületeen értelmetlen változtatások történnek, amit nem tudom hogyan fogadhatnak el.
-
ztsoft
őstag
Ja, túl sok volt a panasz, hogy max frekvencián jár CPU. Megoldották, kivették, hogy ne lásd, így nem is létezik a probléma.
Én is megoldottam a 9.2.8-on (az S912-es boxon a gyengébb négy mag is max frekvencián ment), lejjebb vettem 500 MHz-re és tökéletesen működik így is.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
nfsu17
veterán
az nekem is feltűnt, jah. Szerencse 100-ból 99x veszi a jelet pl kikapcsoláskor, meg látom, ha elaludt a kijelző, így ezt már megszoktam.
Más.
Múltkor panaszkodtam, hogy néha vannak "döccenések" filmek alatt, frekitől független.
De inkább 23,976 alatt.
Feldobtam egy Leiát sd-re, pár perc múlva már ez is megdöccent ott, ahol a másik (matrix) rendszeren is. A vicc az, hogy a forrás (film) nem rossz azon a helyen, mert 10s-et visszalépek és utána jó az a rész is. Teljesen váratlan helyzetekben jön elő, egyszer megnézem azt a jelenetet (vagy mást) és döccen, utána megnézem még 3x és jó, majd másnap újra előveszem, megint nem jó, stb.Lényeg: nálam nem a matrix az okozója, valószínű a tévé. Nem mai darab, tény. Ugyanis a box sem lehet, mert ezt a tesztet egy másik boxszal csináltam.
De legalább már lekattanok magamban a témáról és megint használom, ahogy eddig.
gyűrű
Ebben van valami, a túl sok beállítás sokszor katasztrófa. VLC-ben is bemész a részletes beállításokba és 3 órán át csak füleket lapozgatsz ide oda.
Jobban szeretem azokat a megoldásokat, ahol lehetőséged van bekapcsolni funkciókat, megjelenítéseket.
Mutassa az órát: IGEN/NEM...stb[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Coreelec (Matrix 19.3) alatt belefutottam egy olyan problémába, hogy a HGO EU addon buffer problémával küzd, ha a box wifi hálózatra van kötve. Eddig a lakásban található gépeket sikerült vezetékre fűzni, így a (wifi) probléma nem érintett, de a most üzembe helyezendő gépnél ezt nem tudom megoldani. Minden más szépen üzemel a most üzembe helyezett gépen, plusz a lakást eleve egy két eszközből álló (AI)Mesh háló fedi le, az említett addon viszont rendszertelenül megáll bufferelni. A hálót stabilitását teszteltem, a TR99 X2 még a 4k filmet is gond/szakadás nélkül lejátssza, egyedül a HGO EU addon csinálja a fent leírt problémát. Tipp valakinek, hogy hol lehet az addon számára buffert állítani?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
blakey
titán
válasz Nerazim #88856 üzenetére
CoreELEC menüből állítható, performance vagy ondemand, utóbbi csak annyira "pörög" amennyire szükséges, teljesen jól működik a rendszer.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabi1984
addikt
Milyen érdekes a 9.2.8-as minden filmemet felismerte a NAS-on PKC-n keresztül majd felraktam a 19.3-ast és az pedig volt amit nem talált meg. 19.4-el nekem is volt bajom mégpedig az, hogy nem volt olyan pörgős ami alatt azt értem lépek le és nem egyből reagált hanem 1-2 másodperc és a visszajelző hang is így viselkedett.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! használni szeretnem az Amlogic Usb burning tool-t és miután megadtam az img fájlt ezt írja ki.
-
Csabi1984
addikt
válasz ®abstract® #88864 üzenetére
Kipróbáltam a 2.1.7est azzal betudtam tölteni a fájlt!
De valamit nem értek ha az X96 készülékre rádugom az A-A usb kábelt beindítja a készüléket úgy, hogy a DC csatlakozó ki van húzva :S -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Ilyen kábelt milyen néven kellene keressek? Esetleg ha valaki tudja hol lehet kapni az is jó
read-only mode on the forum
-
ztsoft
őstag
Csak simán beírtam az autostart.sh-ba, nálam még szerepel benne a frissítés letiltása meg a "sampling rate" állítása, amit korcsi kolléga adott, [link].
#!/bin/sh # disabled update echo > /dev/.update_disabled # set CPU min frequency # available frequencies CPU0: 100000 250000 500000 667000 1000000 1200000 1512000 # available frequencies CPU4: 100000 250000 500000 667000 1000000 echo 500000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq echo 500000 > /sys/devices/system/cpu/cpu4/cpufreq/scaling_min_freq # CPU sampling rate measured echo $(($(cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/cpuinfo_transition_latency) * 750 / 1000)) > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ondemand/sampling_rate echo $(($(cat /sys/devices/system/cpu/cpu4/cpufreq/cpuinfo_transition_latency) * 750 / 1000)) > /sys/devices/system/cpu/cpu4/cpufreq/ondemand/sampling_rate
-
Joshi
titán
Egy kérdés. Van egy X96 Max+ lejátszó aminek a tápja 2A-es. Na most ha én ezt lecserélem valami jobb tápra akár 4A-re, akkor ezt ki tudja használni a lejátszó? Arra gondolok, hogy az is lehet, hogy az elektronika véges kapacitású, tehát ha a lejátszóra aggatok fogyasztókat, akkor hiába van egy bivaly tápom az nem sokat ér.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz ztsoft #88870 üzenetére
És ha leírásod alapján a netdata-t is felteszi, láthatja is a magok visszavett sebességét
Egyébként mivel Entware csomag, Hp Thin client + Xpenology+Entware alatt is jól használható Netdata
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Milyen fogyasztókat? Az is lényeges. Más egy 3,5" igénye és más egy 2, 5"-é.
Nekem volt 2 db 3,5" egy aktív hubba és semmi gond nem volt az 5V-t az aktív hub támogatta. De pár hónapja vettem egy 3A tápot kuponozva kintről és a HDD-k meg a ZIDOO-ba mentek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ztsoft
őstag
válasz kenand #88872 üzenetére
Ahogy látom, már ide is betört a Docker. Ha csak a Netdata-t használjuk Docker-ben, akkor az erőforrás pazarlás. Lássuk be, a Docker is eszik erőforrást.
Kíváncsi voltam, hogy a régi leírás működőképes-e, igen, még most is tökéletesen működik.
-
HDWS
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy HDMI közösítőm, amire rá van dugva a box, meg xbox, meg másik xbox..Arra jó ez, hogy a hangsávokat közösítse egy optikai kimenetre.
Most telepítettem egy 19.3-as CE, és azt látom, hogy csak a 4K filmeket jeleníti meg a TV, az ARC2 HDMI porton. 1080p-t nem, illetve a box kiküldi a jelet, csak a TV nem érzékeli. Android alattt jó. CE alatt vagy a hangoknál, vagy máshol, videó beállításnál kell babrálnom szerintetek? Korábbi CE-nél, Leia pl. nem volt gondom ilyen. Változott valami HDR vagy képmegjelenítéssel mostanában a CoreEleceknél? -
-
nfsu17
veterán
Igazából ki tudja használni. 2db 2,5" hdd-t kötöttem a box usb-jeire.
Egy sima a-ról b-re másolás nem ment végbe, mert ledobta a hdd-t gyári táppal.
3A tápot tettem be, azonnal ment is a dolog onnantól. Nagyobbat fölösleges szerintem rátenni. Ez nem azt jelenti, hogy mindenfajta hdd mindenfajta táppal majd működni fog, nálam megoldotta (ennek ellenére nem használok hdd-t, csak teszteltem) -
Beni2360
félisten
válasz ®abstract® #88876 üzenetére
Nekem van 2 db USB 30 aktív hubom. Most momentán a zidoo-hoz nem kell mert egy HDD a hasában van. Egy kisebbet az x96-hoz használok mert 1 db legeger és 1 Bill van az usb 3.0 porton.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
Gondoltam mégegyszer megkérdezem, hátha valaki tud választ:
Elképzelhető hogy ha remote.conf-ot használok ( az az amremote mód ugye?) akkor sokkal gyorsabban reagál a gombnyomásokra a CE mint MesonIR módban?
Mintha ott lassú lenne a reakció, sokszor kell nyomni a gombokat míg egyszer reagál. ( sajnos muszáj így használni, mert olyan a táv, hogy a back gombnak 0x00 a kódja, az meg a kodiban azt hiszem valami alapértelmezett kód és nem lehet felülírni.(?) Vagy erre van megoldás?Más: MesonIR módban kellene a BLinjection ha jól tudom, plusz a config.inibe beírni a bekapcsolókódot. Na ezeket nem tettem meg, mégis bekapcsol a box akkor is ha droidből lépek ki. Ez hogy lehet? Volt valami változás?
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit elakadtam és kérném a segítségeteket.
Van egy x96 max plus box-om (64/4)amire CE-t szeretnék feltenni a fenti és netes leírások szerint.
Próbáltam több féle verziót(13.1/13.2/9.2.8) az összes sm1_s905x3_4g fájllal de nem sikerül. Pendrive és.több sd kártyával is no luck, a reset, app, update próbálkozással.Mit nem csinálok jól???
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
gg72
veterán
Ma feltelepült a PC-mre a Win11, viszont a korábban megosztott mappák most nem elérhetők boxomon kersztül (SMB), minden beállítás változatlan, újra is próbáltam mindent, de hiába. Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám újra elérni a mappákat?
A PC-ről elérem a box coreelec mappáit, csak fordítva nem működik a dolog...Szerk.: Megoldódott a dolog, valamiért újra aktiválódott frissítéskor a jelszavas védelem.
[ Szerkesztve ]
-
Rollee
aktív tag
válasz nfsu17 #88884 üzenetére
Szia! Sajnos azza(2gb)l sem sikerült.
Az Ő leírását követtem:CoF fórumtársunk leírása a CE telepítésről.
De szinte mindenhol így írják, csak nekem nem akar összejönni sajnos.
Pontosan: CE letölt, rufus-szal feltelepítem az SD kártyára, tree-ből kiválaszom ami kell majd kimásolom a gyökérbe.
Box áramtalanítom, fogpiszkáló rest gomb folyamatosan nyomva tartom, sd berak áram bedug és csak a kezdőképernyő (x96) megjelenik/eltűnik.
App-pal (boot to CE)l nem reagál.
Frissités( csináltam egy üres zip. file-t) kidob a recovery-be.Szóval eddig jutottam.
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
ztsoft
őstag
válasz kenand #88880 üzenetére
A telepítő script is az entware-ből telepíti a netdata-t, plusz a hőmérséklet kijelzéséhez szükséges csomagokat, meg leszedi a konfig fájlokat tartalmazó zipet a boxhoz.
Persze, onnan is lehet telepíteni, de nem fog működni a hőmérséklet kijelzés a boxon, anno blakey is megjárt vele.
-
mexel
veterán
Tud valaki segíteni? Fontos lenne.
Micron D9PQL memória modulból 1 db hány mega? A geekbuyin állítja hogy 512Mb és így a 8db az 4GB.
A Micron oldala szerintem nem ezt írja.Ez a D9PQL mikrokód a MT41K1G4RH-125:E modul.
De nem értem ezt a táblázatot. Itt azt írja:
MT41K1G4 Configuration
– 1 Gig x 4 1G4Ez nem azt jelenti hogy 4 db modul 1 GB?
-
mexel
veterán
válasz FingR86 #88894 üzenetére
Itt nem írják le igazán. A gyári datasheet a mérvadó szerintem, annak a 14. oldalán a blokk diagram szerintem egyértelmű: 8db 256mb-os modul = 4GB
Egyébkéntaz android dtb-t hogyan tudnám kimenteni úgy , hogy az ne img legyen ami kb 256kb, ez tartalmazza azt hiszem a 2gb és 4gb -os dtb-t is. Külön külön szeretném megnézni mindkettőt, de nem tudom kicsomizni valamiért. ( a 7-es droidét igen)
Az ilyen videó nem érdekli őket, mert van olyan fill progi ami 4gb-ot ír és alapból úgyindul mintha foglalt lenne már háromegész valamennyi és majdnem 4-nél lép ki.
De a terminal emulatorba beírom:
cat /proc/device-tree/amlogic-dt-idAz eredmény: sm1_ac213_2g
Ez a 2GB-osnál van, a 4GB-osnál sm1_ac213_4g-t írna azt hiszem.
Muszáj biztosan érvelnem a geekbuyingnál mert kezdi a gyártó a hazudozást és ha egyszerrosszat írok akkor már nem veszik komolyan.
-
mexel
veterán
Itt leírnak sok mindent.
Hogyan tudom az u-boot log-ot megnézni? Ezt tudja valaki? Ha jól tudom az uboot log nincs mentve, ezt rögzíteni kellene valahogy. -
addikt
uboot logot serial porton keresztül látod. Ehhez gondolom be kell kötni az alaplapi headert, kell egy soros-USB kábel és egy pl. egy Putty a megfelelő soros portra állítva.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Beni2360
félisten
Hát a GUI-t 1080p-re kell állítani az az alap. Nálam így minden 4k videó rendes frekivel jelenik meg. Igazából 4k/60Hz nagyon kevés van de azt is minden withe list nélkül megy. 4k GUI-nal nálam lassú volt a GUI és akadozott. Egyébként is a mátrix egy kicsit dúgos.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
válasz AiRLAC #88897 üzenetére
Van olvasóm is, de a mainboard-on nincs meg a kivezetés, forrasztani kellene. Annyira meg nem akarom kiolvasni. Azt hittem lehet valami valós idejű kiolvasás pl adb-vel stb. Köszönöm!
Azért ha valaki meg tudná nézni a fentebb linkelt datasheet-et aki ért is hopzzá annak megköszönném a segítséget. Sehol nem találok elég infót hogy pontosan hogyan is értelmezzem. Vagy valami iránymutatás merre keressem, mert mindenhol csak annyit írnak hogy 1Gx4 és ebből indul ki a Geekbuying, hogy ez 4gb
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- World of Tanks - MMO
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Sorozatok
- Kompakt vízhűtés