Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dikri
tag
válasz DoItYourself #44752 üzenetére
Nem csak médialejátszásra vettem, gyermekeim szoktak játszani rajta.
CE jobb mint LE, csak mert az van rá opimalizálva LE. -
Dikri
tag
válasz szabi__memo #44751 üzenetére
Ez az a progi?
-
Digitalis
senior tag
Lehet, hogy fals riasztás, de a linkre az Eset "android/hiddad.nf"-vírusra bejelzett...
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
pinnacle
nagyúr
Valamelyik TV-s hozzászólásban olvastam, hogy az 50Hz-es Sony TV-k mozgásmegjelenítése nem jó. Ez egyébként igaz? Azt nem értem, hogy 120Hz-es TV csatlakozásakor, hiába jelez a Kodi 120Hz-et, sőt valószínűleg ezt nem is tudják a médialejátszók, kadenciahelyes lejátszáshoz pont ki kell kapcsolni a képernyőhöz való szinkronizálást, így a 23.976 fps filmek itt is 24Hz-en mennek majd. Így ez a magasabb frekvenciájú TV ajánlás, inkább csak a focimeccsre, TV adásra érvényes?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #44760 üzenetére
Nincs azzal különösebb gond, sokan minden képjavítót kikapcsolnak és úgy használják, de általában a 100/120Hz-es TV-k jobb elektronikával rendelkeznek és ezáltal a mozgásmegjelenítés is jobb, alacsony állásban jó használni az interpolációt. Filmeknél is használom.
Nem csak focimeccsek esetében jó.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz pinnacle #44760 üzenetére
Szülőnek alap Sony 4k tv-t vettünk. Én mindent kikapcsolok ami "segítene" a mozgás megjelenítésben, és nekem jónak tűnik adolog, pedig plazmás vagyok. Semmi zavarót nem látok. ( az lcd háttérvilágítás más, annak ehhez nincs köze, azt nem tudom megszokni )
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz blakey #44761 üzenetére
Köszi! Akkor a 120Hz-es TV-n is 24Hz-en megy a 23.976 fps film? Vettem egy 49"-es Panasonic FHD TV-t, de TV nézésre (főleg arra kell), még ez is nagy 3 méterről. 43"-as Sony WF750 vagy XF8505-t vennék. Lehet az előbbi a legjobb most kapható FHD-s TV, a másik 4K, 120Hz-es, csak lehet az SD felvételeim meg az SD TV adás rosszabbul fog kinézni rajta.
mexel neked is köszi! 120Hz-es TV? Mekkora méretű?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #44763 üzenetére
Vettem egy 49"-es Panasonic FHD TV-t, de TV nézésre - kisebbre cserélnéd? Szerintem ne tedd.
Akkor a 120Hz-es TV-n is 24Hz-en megy a 23.976 fps film? - nem egészen, mert akkor nézhetetlen lenne, de igen, a megfelelő "többszörösén" megy
a másik 4K, 120Hz-es, csak lehet az SD felvételeim meg az SD TV adás rosszabbul fog kinézni rajta. - nem fog rosszul kinézni, jó a felskálázó algoritmus, nekem most csak 100/120Hz-es TV-im vannak de korábban az 50/60Hz-esekkel sem volt gondom.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Joke21 #44765 üzenetére
Nem, tévedésben vagy, nincs pulldown 60Hz-es TV esetén sem, a mai TV-k mind képesek a 24Hz-es megjelenítésre és minden TV a többszörösén játsza le, 72Hz-en, stb. Akkor van pulldown ha az adott eszköz nem képes a kadenciahelyes lejátszásra, pl. a boxodat fix 60Hz-re állítod és nem kapcsolod be a kadenciahelyes lejátszást, lehet "1000Hz-es TV-d" akkor is lesz pulldown.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joke21
aktív tag
válasz blakey #44766 üzenetére
Hát a 60hz-es tv nem játsza le 72hz - en
Egyébként meg:
"Likewise, most 120 hz panels can display 24 hz video without issue, because 24 goes into 120 five times. But some 60 hz TVs have difficulty. Because 24 does not divide into 60 evenly, doubling the frame rate still leaves 12 frames missing from meeting the TV’s refresh rate. To get to 60 fps, 60 hz TVs use a feature called ‘telecine,’ or 3:2 pulldown. This makes the video’s frames alternate displaying two and three times – hence 3:2 – which makes up the missing frames."
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Joke21 #44767 üzenetére
De lejátsza. Nyugodtan megnézheted. Nincs pulldown ha a TV képes a 24Hz-es megjelenítésra.
Értelmezni is kéne, illetve az is fontos, hogy milyen kontextusból emeled ki a részletet. Amelyik 50/60hz-es TV képes a 24p-re azt pulldown nélkül megjeleníti, bármikor meggyőződhetsz róla. Mai 60Hz-es 4K-s TV-t veszel és hibátlan rajta a 24fps.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Joke21 #44769 üzenetére
Kikapcsolt interpoláció mellett nincs különbség a két TV között 24p esetén, mindkettő hasonlóan játsza le.
-
mexel
veterán
Ha már itt tartunk, bár itt off az egész pár hsz már:
A régi samu plazmám nem tudja a 24p-t még, az hány hz-es? 50-es? A LE-t vagy pl a droidot milyen felbontásra és hz-re álítsam hogy a legjobb legyena kép? ( csak 720p-s a tv)
Alapból mindig minden 1080i 60hz-re állítja. -
blakey
titán
1080i/60Hz a jó.
-
Dikri
tag
válasz szabi__memo #44751 üzenetére
Sajnos nem müködött a program.
LE alatt viszont működik a váltás autómatikusan.
Viszont szeretném feltenni a gépre, hogy ne SD kártyán legyen és ehhez kellene egy boot menü, ha jol gondolom.
Khadas wobldalán erre van az multiboot, de nem értem, hogy az imaget hol találom (aml_autosript.zip)?
Key moddal sikerül elindítani.Tud ebben valaki segíteni?
Ennyit ir:
3. Activate the multi-boot
Two ways to activate the multi-boot:
1). Via Keys mode
2). Activate multi-boot via Android.Enter Settings>About Device->System->updates
Click select and choose aml_autosript.zip
Click update, then the system will reboot and boot to external media image
Note: Don’t use PC USB host to supply the power, or will fail to activate multi-boot!
NOTICE[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
Mivel ez egy elég drága lap a boxokhoz képest, nem hinném, hogy sokaknak lenne errefele. De mivel ez tulajdonképpen egy fejlesztői lap elég sok minden elérhető a Khadas oldalán.
Bár csak feltételezem - biztosan van rá megoldás a droid oldalon is. (Ha csak nem droid alap butaság, de majd felvilágosítanak az okosabbak ) -
sugarforce
addikt
válasz dgyuri0123 #44775 üzenetére
2.3 meterrol nezem az 55"-t, meg onnan sem nagy. Igazabol jo lenne egy meg nagyobb, de majd ha ez tonkremegy
-
Pelican
őstag
2m-ről nézzük a 60"-ost. Nem nagy. Viszont a 4k-s anyag észrevehetően jobb rajta.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
denis77
kezdő
Hello
Tud valaki 64/3GB Alpawise H96 pro+ -hoz manuális update-tet?
Amit próbáltam egy sem megy fel. -
pinnacle
nagyúr
FHD-s filmek, gyári demók, tökéletesek, be is írtam múltkor, hogy ezt néztem 1,5 méterről és semmibe nem tudtam belekötni, annyira szép, természetes színek mutatott. TV adások minőségével van gond, 80%-ban erre használjuk. Azt vettem észre, hogy TV adás nézése után az apró betűket homályosabban látom, így biztos, hogy ez a TV, méret nem jó nekem. Sony, SD TV-nél a magasság 6x-os távolságát ajánlja nézési távolságnak, szerintem ez SD anyagra is igaz, de szerintem még messzebb kell. Illetve az a gond, hogy nem csak az SD, hanem az M1 HD is homályosabb, (persze a 37"-hez képest nyilvánvaló) azt mondták 4K-n sem lenne élesebb, az SD meg rosszabb lenne 4K-val. Szerintem ha valakinek főleg TV nézésre kell TV, akkor amíg nem lesz legalább FHD a TV jel, (nem tudom, hogy ez mikorra várható), addig nem érdemes nagy TV-t venni.
Tényleg, egyébként !K-s TV-n, 3 méterről láttok különbséget ugyanazon felvétel, FHD vagy 4K között?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Arra gondoltam, hogy ugyanazt a felvételt megnézitek FHD-n, 4K-n. Most látom, hogy a Youtube-nál monitoron FHD a maximum, pedig régebben biztos, hogy a 4K is látszódott. Ez valami korlátozás, vagy most már csak a 4K-s megjelenítőkön lehet 4K-t kiválasztani?
Letölteni, lehet még 4K-ban is.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz pinnacle #44781 üzenetére
Az én tévém is FHD. "Jó minőségű" SD forrás esetén sincs gond. Nyilván nem tökéletes, de abszolút nézhető 2-3 méterről. Lehet, hogy gond van a szemeddel, vagy csak elfárad a szemed az LCD-től. Nem csodálnám, ha ez lenne az oka, hogy nem látsz normálisan tévézés után. De ennek semmi köze a képmérethez, inkább a háttérfénynek, kontrasztnak és a fényerőnek. A túlzó beállítások nagyon fárasztják a szemet. Nekem egyébként oled van nem véletlenül, mert nem bírom az LCD-t.
"csak a zene van"
-
pinnacle
nagyúr
válasz dgyuri0123 #44783 üzenetére
Igen, nekem nagyon érzékeny a szemem. Monitoromon gyári képernyő beállításoknál a 0% fényerő is sok, szerencsére van EyeCare mód is, amivel ez alá is tudok menni, kb. 40%= a gyári 0%-al. Fényerőszabályzó 25-65% között szokta állítani. Érdekes módon a PWM nem zavar.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
Nem azt írtad hogy kell a droid is?
Mert ha a CE-t akarod feltenni az eMMC-re, akkor az gyalulja a droid system-et, és a boot partíciót is, ezzel a droidnak lőttek.
Te szerintem félre érted a dual boot dolgot. Ez csak úgy működik, ha a CE az SD-n figyel, a droid meg az eMMC-n. És nincs semmiféle boot menü, ha az SD bent, akkor a CE indul, ha kint akkor a droid.
Amit te itt linkeltél, az Linuxok, és LE, CE, SD/USB-ről indítása, nem az eMMC-re telepítés.SD-ről eMMC-re CE alól az installtointernal parancs telepíti a rendszert. A CE-t ajánlom, az frissebb mint Oleg mester féle LE.
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
Na megtaláltam az Oleg félét : [MultiOS_3in1]
-
denis77
kezdő
hogy tudom meg hogy milyen?
-
snpetit
aktív tag
Anno én ezért váltottam tévét. Akárhova állítod riceg a kép 24 fps esetén. Kiszedtem a hangot mkv-ból, átkonvertáltam a hangot 25fps-nek megfelelően, majd újramuxoltam 25fps-re(+felírat időzítés). A videót nem kell újrakódolni. De annyira macerás volt, hogy váltottam Tv-t amint tudtam.
[ Szerkesztve ]
-
Dikri
tag
válasz Csicsóka #44790 üzenetére
Ezt az eszközt elvileg nem lehet téglásitani, mert van rajta MRegister Mode.
Mivel nem használtam ilyen boxon több rendszert nem igazán tudom hogy működik, abból indultam ki, hogy annó Pc-n használtam pl liloval vagy grubbal multibootot, és volt win és linux. De valószínű akkor itt teljesen máshogy működik.Jelen pillanatban az LE-t tudom inditani SD-ről, és a kikapcsolásnál van egy olyan opció, hogy installálja magát eMMC-re, viszont utána már droid nem akar indulni, de ha kiveszem az SD-t, akkor LE sem.
Egyébként droidot egyszerüen visszateszem USB Burning toollal.Itt a leírás:
[LE from eMMC]Bár gyanítom nem sokan vannak itt akiknek ilyen van, ugyhogy ebben az esetben az elmélet és a gyakorlat két különböző dolog
[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
Udv.
Van egy Venz v10 s905. Gyari rendszer van rajta.
Nem tudok csatlakozni vele wifire, mindig azonositasi problemat ir.Koszonom.
-
ttt
senior tag
válasz Csicsóka #44790 üzenetére
Nyilván nem kezdőknek való; aka a tesztbordot nem is kezdő emberkéknek szánták. Én pl. - már az ára miatt sem - nem vállaltam be ilyet, pedig gondolkoztam rajta Azzal teljesen tisztában kell lenni, hogy ilyen cuccoknál mit tudsz, mivel játszol. Nem véletlen, hogy 5-10 Oleg szintű ember tud relevánsan hozzászólni - fejleszteni ezekhez - sajnos. (Azt viszont - nem nyalásként - megjegyezném, hogy TE biztosan relevánsan tudnál hozzátenni, mint tettél is az osmc-nél )
-
ttt
senior tag
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Kinéztem 2db media boxot.
Mecool m8s pro 2/16
Tanix tx3 max 2/16
Melyiket ajánlanátok?
Felhasználás: filmek max 1080p, torrent, youtube, mytv, néha esetleg böngészés.
Tárhelynek 2tb wd 3.5 vinyó lenne külső áramellátásal.
Lényeg lenne hogy a gyári távja megoldható legyen kodihoz. Ha esetleg van más media player is 35$ ért meghallgatom szivesen.
Köszi
Üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
Csicsóka
őstag
Ez teljesen más káposzta mint az x86 rendszerek, ahol van BIOS. Itt a BIOS-nak az U-boot felel meg nagyjából. Egy nagyon alapszintű operációs rendszer, ami már kezel bizonyos hardver elemeket, pld így van jel a HDMI kimeneten, és tudja kezelni az USB portokat, stb. Olyan boot manager-t mint a Lilo, ahol menüből lehet választani, nem kezel.
Azért nem indult el az eMMC-re települt LE, mert itt is az a helyzet áll elő, mint a többi olyan boxnál, ami nem standard partíciós táblát használ. A megoldás az, hogy kétszer kell itt is lefuttatni a telepítést, vagy is a reboot menüben, megint válaszd a telepítést, utána már fog eMMC-ről is indulni.
A droid most már, nem fog elindulni többet, mert a LE telepítő legyalulta. -
Csicsóka
őstag
Volt idő amikor szemeztem vele én is, de mint player nem izgatott, arra nekem jó egy olcsó S905, mert se 4K, se sokcsatornás hang nem vonz. Mint szerver, meg kevés, és drága. Nuku USB3, vagy PCI-E. Erre sokkal jobb és olcsóbb a Rock 64, ami mióta beállítottam mint valódi mindenes, remekül működik. Soha nem fagyott, vagy omlott össze a terheléstől. Most először nem hiányzik az x86 szerverem.
-
sb
veterán
válasz blakey #44248 üzenetére
Köszi.
Nagyon a szerver oldalra koncentráltam. Nem figyeltem, hogy van kliens a 'zokostvre. Így egyértelműen jobb megoldás. Hétvégén utánanézek, hogy tudom átmigrálni a Kodi db-t Emby alá.A wifinek utánanéztem, kiábrándító. Találtam 1-2 AC-s boxot, de ha N-en 300mbitből tudnak jó esetben 20-30-at akkor ez gyk. nulla esély. Gondoltam 866 AC-ből csak kijön 60-80mbit/s. Így viszont kezd bezárulni a kör. 4K esélytelen pedig az kéne, a LAN-t nem tudom megoldani. LE/CE miatt ugrik a többi droidos lehetőség is, bár addonként még pár cucc mehetne így is.
Szóval sok értelme így nem lenne.Lehet, hogy ismerkedés gyanánt azért mégis kipróbálok egyet. A TX5 Pro szimpi volt és nem túl drága.
Vagy hogy mégis legye vmi értelme KII Pro ha jól értettem LE alól is beizzítható a tuner. Így legalább két dolgot tudna... igaz, amit a TV is.szerk: Ez az amlogic toolbox a frekiváltással nem oldja meg a kadencia-problémát?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest