Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
snpetit
üzenetére
Sajnos az Omega (Nexus kevésbé) erősen hibás lejátszás szempontjából, amikor az ffmpeg-et használja, elég komoly problémák vannak, emiatt történt a CE21 DV képességeinek visszafejtése CE20-era, ott kevesebb a probléma, de sajnos ott is jelen van. Az algorithmdirtyregions segít az UI folyamatosságában, ezáltal a feliratok megjelenítésében, mivel az is UI részeként jelenik meg, viszont egyes fps-sekkel nem működik megfelelően. Ha nem tetszik, akkor beletörődsz (egyelőre) ezekbe a hibákba, vagy használod Android alatt egy másik lejátszóval.
-
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
a másodikat próbáltam és simán fut(dune homatics). Ez a lejátszó két esetben szokott laggolni. Az egyik ha valamilyen vezérlősáv látszik a képernyőn pl tekerés sáv vagy az alsó vezérlő gombok. A második van hogy szaggatva indul el a film de ekkor egy stop -start helyre teszi. Na most ha ezek az esetek nem állnak fent akkor nem látok laggokat pedig én érzékeny vagyok rá. Tehát ez a film sem laggol. (az ugoosnál meg semmilyen esetben sincs lagg stabilabb ilyen téren)
-
cof
veterán
válasz
snpetit
üzenetére
DoVi nincs, nem így nevezik DV a rövidítése. Áruházakban láttam ilyesmit, Auchan, Euronics stb... amikor mentek a demók. Nekem nem jött át, csak már gondoltam rákérdezek mi ez a nagy rajongás mert 1 héttel le voltam maradva a topikkal és az utolsó 3 oldal erről szólt. De így már világos lett, valakinek bejön ez a színvilág valakinek meg nem, mert azt nem mondanám, hogy élethű inkább mű. De hát ezt is el kell adni valakinek.
-
ubalaz
csendes tag
válasz
snpetit
üzenetére
Köszi.
Ismerem a repot, ismerem a Transmissiont. De a legfontosabb, hogy ismerem a hw képességeit. Ugyanezzel a processzorral ugyanennyi rammal deluge alatt xfs filerendszerrel simán hozható a 480-520 megabit/sec (kb 60-65 megabyte/sec). Hátránya, hogy akkor nincs hw gyorsítása a Kodinak, és pont erre kérdeztem rá.
A Kodi repo hátránya az Entware csomagokkal szemben, hogy a repo mögött többnyire kevesebb fejlesztő van, tehát nehezebben lehet kijelenteni, hogy időtálló lenne. Az Entware sokkal nagyobb múltra tekint vissza, és mivel rengeteg helyen használják így nagyon komoly közösség alakult ki mögötte.
Nem mondom, hogy a Kodi repo rossz. Azt mondom, hogy nem optimális, és én nem ezt keresem. -
-
sberci
tag
válasz
snpetit
üzenetére
Szerintem meghalalja, ha neha fel napokat nem porog csak ugy potyara. Mar nem is merem megnezni nekem hany 10000 felporgesen lehet tul, de ha te a masik taborba szeretnel tartozni, akkor ugyanugy tudsz linux alatt is tudsz olvasni egy-egy blokkot random, hogy ne allitsa le az elektronikaja idozitve. Vagy updateled a firmware-t a kulso haznak, hogy ne allitsa le. Persze Mondjuk szomoruan tapasztaltam pl most vettem egy uj kulso hazat, hogy gyarilag nem allt le, mert regi firmware volt rajta. en ezert frissitettem, hogy lealljon. de a 20 kinai oldalon volt csak hozza némi info. Illetve, ilyet maga a corelec is tud emlekeim szerint, (van ilyen menuje) ha epp tamogatott vezerlo van az kulso vinyodon, leallitsa vagy se. Utobbinal lehet megoldja, hogy ne kelljen kezzel megoldanod a folyamatos hasznalatot.
-
blakey
titán
válasz
snpetit
üzenetére
Leteszteltem a devel verziót ami linkeltem. Nincs S912-n szükség a dirtyregions-ra, nélküle is szép folyamatos a mozgás, nincs röccenés a feliratoknál és akkor sem ha lejátszás közben megnyomom az infosávot. Az 1X röccenés a felirat elején előfordulhat de nem általános és csak 1X láttam a teszt során, pedig leteszteltem jónéhány anyagot. S905-n is tesztelni kéne.
-
Beni2360
félisten
válasz
snpetit
üzenetére
Hát én is letöltöttem és ki guvad a szemem de még az első megjelenésnél sem látok semmi röccenést.
Még az infó felugrásánál sincs semmi röccenés.
De ránézve a sorozatra letöltöm mert még nem láttuk.
Egyébként én csak feliratosan nézek mindent és mostanság semmi gondom nincs a feliratokkal.
A legújabb: CoreELEC-Amlogic.arm-9.0.1-Generic.img-ra frissítettem az S912 boxom. -
blakey
titán
válasz
snpetit
üzenetére
Jó kis "Breaking Bad"

Azért valami intenzívebb feliratáradatra számítottam. Ha elindítom és nézem akkor a tipikus első felirat megjelenésekor való röccenés látható, ha visszatekerek és újból meg újból megnézem azt a jelenetet akkor semmilyen röccenés nincs, tehát 1X tudom reprodukálni. Ha újból elindítom az anyagot akkor is ua., 1X röccen.
Próbáld ki a devel verziót, de ne legyen dirtyregions beállítva. -
-
blakey
titán
válasz
snpetit
üzenetére
Esetleg nem SW gyorsításnál van jelen a folyamatos röccenés? Mert én olyat nem használok és van akinél Netflixnél jön elő ami SW gyorsítást használ.
(#52814) Mezga Aladár
Te csak kötekedő stílusban tudsz hozzászólni. Nincs hibajegyzék, nincs segítség. Ez a fejlesztők válasza. Egyik fejlesztő látott röccenést és megpróbál valamit hátha sikerül megoldani, ennyi. Máshol és mással próbálkozz ezzel a stílussall. Csak kötekedni tudsz, semmilyen segítőszándék nincs egyetlen hsz-edben sem. -
blakey
titán
válasz
snpetit
üzenetére
Nálam nem, csak 1X mindegy, hogy felirat vagy előhozom az infósávot. Az a röccenés valami mástól lesz. Esetleg nincs beállítva a képernyőhöz való szinkronizáció? Én nem is tudnám nézni ha röccenne. Legalbb 1 évig nézni sem tudtam az S912-n a feliratos filmeket, mert annyira zavaró volt számomra a röccenés amit sokan észre sem vettek amig "meg nem beszéltük", hogy pontosan mit is kéne nézni.
(#52811) Mezga Aladár
Te meg abban vagy csúcs, hogy értelmetlen hsz-ekkel zsibbasztod a fórumot és képtelen vagy értelmezni is a dolgokat. Nem fogok olyanra bólogatni ami nincs Az 1 röccenés meg jelen van, de nem minden felirat megjelenésénél, bármikor, bárhol demonstrálhatom neked. Sehol nem írtam, hogy soha, sehol nincs egyetlen röccenés sem, de olyan nincs, hogy folyamatosan röccen a kép. Akinél röccen annál valószínűleg valami hibás beállítás eredménye. Képzeld el, hogy nem általános jelenség az a hibaleírás amit a fórumtárs ír, a fejlesztők többségénél sincs röccenés, csakis 1x. Utána kell járni, hogy mi okozhatja, én nem tudom, te tudod? -
tothantal27
csendes tag
-
Csicsóka
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
"Aki eljutott arra addig, hogy feltelepítse szerintem felfogja, hogy ez nem az az OSMC, Főleg, ha fel is hívják rá a figyelmét."
Igen, de ez a figyelmeztetés, hogy nem eredeti OSMC eddig nem volt benne sehol.Még az image neve is OSMC...img volt, ami utalhat arra, hogy ez "gyári kiadás"Az image nevet, és sok más OSMC nevet ami a rendszeren belül van, lehet módosítani, logót elhagyni, de a KODI és addonjaiból ezt eltávolítani nem lehet. Induláskor feljöhetne 20-30 másodpercig egy figyelmeztető üzenet, hogy ez nem eredeti OSMC termék, és ne fusson senki probléma esetén Sam-hez. Ha ez így elég lenne, akkor lehetne folytatni.
Valaki megkérdezhetné Sam-et, hogy ha így nézne ki, volna e valami kifogása ellene?
-
Csicsóka
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
OSMC telepítő, tudtommal csak x86-ra van ARM-re nincs.
A mostanitól pedig nem lesz 1xerű függetlenedni. Ahhoz hogy el tudjam dönteni, lesz e CSMC, vagy bármi más nevű dolog, kezdő lépésként eltávolítottam pár "gyári" összetevőt. Sajnos a kodi már akkor sem tud elindulni, ha a myosmc, osmccommon, vagy osmcsetting addonokat eltávolítom. Így fordították le, nélkülük nem él.
Egyébként is benne virít az osmc verzió szám, ez sem maradhatna.
Ezek nem pozitív dolgok, nem a folytatás felé billentik a mérleg nyelvét. -
Csicsóka
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
A rootfs-t alig módosítottam, pontosan azért, hogy maximálisan kompatibilis legyen az alap rendszerrel.
Amit pedig én írtam, azt az LSB szabványnak megfelelően a /usr/local-ba tettem. A kernel, és a teljes init rendszer viszont rendszer idegen, és ez a fő baja Sam-nek. A Vero 4k eredeti kernel, egyszerűen nem alkalmas ennyiféle vas kiszolgálására, ezért ezt elkerülhetetlen volt lecserélni. -
Csicsóka
őstag
-
snpetit
aktív tag
válasz
snpetit
üzenetére
Android reset után lefut a recovery scriptes telepítő. Egy helyen akadt meg amikor az OSMC-t akarta telepíteni nem volt hálózati link és no limit van a telepítőben, ha nincs hálózati kapcsolat és nem tudja beállítani az órát nem lép tovább. Áramtalanítottam és megvan a színes prompt.
-
blakey
titán
válasz
snpetit
üzenetére
Miért akarod, hogy a Recovery jöjjön be, nem értem, az egész OSMC indítás abból áll, hogy megírod a kártyát, kiveszed, behelyezed a lejátszóba, bekapcsolod, minden információt kiír, átméretezi a kártyát, megcsinálta, OSMC indítása, indul a kék képernyő majd szépen feldob a jobb felső sarokba egy hibaüzenetet (majd át kell írni a kiszolgálót 8080-ra), megjelenik a nyelv választása, idő beállítása, még valamit kérdez, majd felületet lehet választani és kész, lehet belakni. Ha nálad ez nem így működik akkor pontosan írd le, hogy mi történik.
-
Csicsóka
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
Eddig, mióta próbálkozol vele, sosem jutott el az SD átméretezéséig, vagy most kezdted új kiírással, vagy esetleg átméretezte, csak nem vetted észre, mivel nem volt kép?
Az SD átméretezés prioritást élvez az inird-ben, ezért indult el az, és nem a recovery.
Milyen a megjelenítő amin próbáltad, 720, 1080?
A droidban, milyen HDMI mód, vagy felbontás volt beállítva?Következő lépésben indítsd el ezzel szokásos módon átnevezve.
720p60Hz kezdeti HDMI módban fog indulni, amit majd a KODI felülbírál olyanra, amit ott beállítottál.
Ha elindult, akkor tedd vissza az eredetit, és nézd meg mit csinál!Van már elképzelésem hogy mi a gond ennél a vasnál, ha igaz lesz, akkor még jobban fogom utálni a droidot.
-
Csicsóka
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
Kell egy billentyűzet, és olyan pendrive, amin van állapotjelző LED, amin látszik hogy villog, ha olvas.
A kernel töltési idején kb. 20 sec folyamatosan villog, majd 1-2 sec szünet, majd megint ameddig csak el nem indul.Az eredeti s905_autoscript-et elteszed valahová, aztán törlöd.
Rámásolod a penre, átnevezed s905_autoscript-re.
Ezzel elindulsz 720p60Hz HDMI rescue módban, csak initrd fázisban marad, de a rescue konzolt kiteszi a képernyőre. Ilyenkor a kernel betöltése után nem villog tovább azonnal dobja a promptot. Ha ez látszik, akkor poweroff -fHa ez OK, megyünk egy szinttel feljebb, recovery mód, mert ez már a rootfs-el megy van mc, + minden más parancs.
recovery s905_autoscript.
Pont azt csinálod mint az előbb, és ezzel indulsz. Színes root prompt kell hogy fogadjon, ha ok. -
Csicsóka
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
És ezt eddig miért nem írtad, hogy fut a rendszer SSH-n beenged, csak ninics kép????
Most csináltam neked, két S905_autoscript-et, egy rescue, és egy recovery módhoz.
Feleslegesen, ha SSH-n beenged...
Ha belépsz a droid recovery-be, utána kell fogpiszka, vagy backup/restore mer alapra áll az U-Boot! -
-
ttt
senior tag
válasz
snpetit
üzenetére
A boxomban a droid alatt semmit sem kell trükközni. Felismeri, behangolja, megy.
LE alatt jelenleg a TvEndHaed-t nem bírtam működésre bírni: Felismeri a tunert, de csatornákat nem talál, kézzel beadott paraméterekkel sem. Ugyanakkor nem hinném, hogy ez a LE/TvHeadEnd miatt lenne, inkább a nálam fennálló hálózat egyedisége és a lehetőségeim szűkössége az ok.Kb. januárban tudok majd csak pontosabbat mondani, akkor váltok szolgáltatót.
Természetesen ez csak ennél a boxnál áll fent, más készülékekkel kapcsolatban bármi lehet.
-
mexel
veterán
válasz
snpetit
üzenetére
Ezt tudom, de szerinted hány átlag embert zavar ez, aki még azt sem hallotta hogy Hz, 24p, röccenés és stb. Elhiszem hogy aki ide jár azok nagy része tudja, de azért ide nem jár mindenki aki tv-t néz. Mégegyszer írom akármilyen hihetetlen de vannak másféle emberek is, nem mindenki egyforma ám és nem mindenkinek ugyanaz az érdeklődési köre és attól még nem hülyék. Én speciel nem nézek reklámot így nem tudom röccen-e, maga reklám jobban zavar még ha 4k-ban menne is. Én pl ez miatt nem cserélek tv-t, majd ha jobb áron lesz oled akkor
-
adi1234
tag
válasz
snpetit
üzenetére
Istenek vagytok !
Pedig már feladtam .Telepítettem és az utolsó beállítással működik is .
Összegezve : LE 8.0.1a verziónál nálam így működik .
9091 port nyitva a routeren
SSH nem kell neki a Samba nálam engedélyezve van
Allowed ip adresses : 192.168.***
Port : 9091
Felhasználónév és jelszó lett megadva.Böngészőből az elérés : http://192.168.1.102:9091
Az "1.102" rész a box címe !!!!
Letöltési link : [service.transmission-8.1.8.zip]
Letöltési sebesség néha leesik ez kikerülhető a leírások alapján ha nem NTFS -re hanem EXT4-re van formázva a hdd . NEM PRÓBÁLTAM KI !!!!!!!!!!!!
snpetit,t.zolka,CoF, bostone nagyon köszönöm a segítséget !!!!!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Riasztó topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- karcos Lenovo M920q Mini PC - Core i5 8500T - 16Gb ram - 256GB NVMe - számla + gar
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Szívesen!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vargalex
DoItYourself