- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #5699 üzenetére
Eeegen...ahol meg 5FPS el gyorsabb a TX mint a 290X ott meg orommaglyakat gyujtunk, hogy szennealazta.
Project cars: 780-960-Titan
W3 : 780-960-TitanA 780 ahogy irjak az egyik tesztben kb 30%-al erosebb elvileg mint a 960...legalabbis mikor kijott a 960 a tesztekben ez volt lathato. hogy-hogy hirtelen alulmarad...35%-ot lassult az elmult honapban? Bocs nem kovetem az nv drivereket annyira, de jottek ki uj driverek ezekhez a jatekokhoz ugye? Lehet a kepler elfelejtodott megis?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #5696 üzenetére
DA:I-ben 2 FPS-sel gyorsabb a 290X, most W3-ban 4-gyel ennyi szerintem simán elvárható ha azt vesszük új széria híján mást nem kell támogatniuk. Megjelenéskor sem volt mindenben gyorsabb a Ti játékfüggő...
Az új WHQL-ről meg annyit, hogy senki nem mondta, hogy az nV soha sem hibázhat, most besikerült egy hónapok óta nem volt gond és egy teljesen új szériát adtak ki...
Csak amikor GTA V-ben 1 hónapja nincs javítva a Tahiti-s grafikai MSAA-bug, a Project Cars 2 hete játszhatatlan akkor nem biztos, hogy egyetlen rossz nV drivert kéne kiemelni -
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #5694 üzenetére
Az NV aki azonnal reagál mihelyt kijön valami játék.
Az AMD aki leszarja és hónapokig bugosoka a gamék.Persze hogy gyorsul a radeon ha megjön a játék ami lagol akad mint állat pár hónapig, lemennek a tesztek aztán később egy újabb mérésnél meg hú milyen jó már mennyit gyorsult. Csak ezt kezdettől elvárná az ember.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #5694 üzenetére
Ha lel lennének tojva (lassítva lol) akkor jóval nagyobb különbségek lennének új játékokban.
A 680 és a 770 pl rendre egyformán/jobban teljesít kb. annyival amennyivel gyárilag OC-zve lett.
+ Ugye azt sem kell elfelejteni, hogy gyengébb CPU-val az AMD kártyák rosszabbul teljesítenek a gyengébb DX11-es driver miatt...
Tehát annyira nem egyértelmű a helyzet -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #5693 üzenetére
Ebből leginkább az látszik, hogy AMD-nél 2 év kell, mire kapunk olyan drivert ami már maximálisan vagy ahhoz közelien kihasználja a hardvert, miközben a konkurencia már a kezdetektől gyorsabb és utána sem marad el jelentősen...
Vagy az amd kartyak driveresen szinten maradnak, az nv elozo gen meg le van tojva (vagy szandekosan lassitva hogy valts hamar)...nem tudjuk melyik az igazsag.
-
törölt tag
"A GCN 1.2 és 1.0 között azért van számos különbség"
nV-nél is volt Maxwell1 a 750/Ti-vel, de óriási különbségek nem hinném hogy vannak támogatás szempontjából főleg nem annyi mint egy Kepler -> Maxwellnél...
"Mindettől függetlenül, én nem tartom elfogadhatónak, hogy a last gen erősen csökkentet supportot kapjon"
Csökkentettnek nem mondanám mivel továbbra sem eget rengetőek a különbségek inkább a Radeon gyorsult ami mivel aktuális termék egyáltalán nem meglepő.
Ebből leginkább az látszik, hogy AMD-nél 2 év kell, mire kapunk olyan drivert ami már maximálisan vagy ahhoz közelien kihasználja a hardvert, miközben a konkurencia már a kezdetektől gyorsabb és utána sem marad el jelentősen...
Érdekes lesz majd látni, hogyan lesz DX12-vel ha ugye a driveres optimalizációk lényegében megszűnnek... -
... és akkor meg is van a megfejtés. Bizonyos tesztekben (amilyen volt a PCGH, ill. amilyen a Pclab tesztben a Forest) a kártyák majdnem egy az egyben a pixel throughput szerint sorakoznak fel, a memória-sávszélre alig érzékenyen. A Radeonoknak van egy kis előnyük (valószínűleg a teljes sebességű blending miatt), ill. a PCGH tesztben szerintem rossz a 780 és a Titan (classic) mérés (merthogy a 780Ti már belepasszol a mintába). Szokásos konzolport effektus - postprocessben próbáljuk szebbé tenni a PCs verziót (ie. Ultra beállítás), ami zabálja a backendet.
(#5687) Szaby59: amit írtam, az igaz a 480-5870, 680-7970 és 780-290 viszonylatban is (az 580-6970 esetében bizonyos okból nem).
A GCN 1.2 és 1.0 között azért van számos különbség - ill. a Kepler-Maxwell ugrás annyira nem drámai mértékű. Mindettől függetlenül, én nem tartom elfogadhatónak, hogy a last gen erősen csökkentet supportot kapjon - különösen, hogy a Maxwell line-up nem teljes, azaz a last gen káryák 1/3-a igazából current gen... -
-
TTomax
félisten
Egyik sem future proof már ne is haragudj...jó hogy már nem a másfél éves a 290et nevezed annak... a 7970 meg pont annyira elég mint egy 680.A proci vonalat ne keverd ide,azt sokkal ritkábban cserélsz,de majd most a low level apival majd azt is kukázhatod hamarabb...
Nincs olyan hogy future proof,nem is volt,nem is lesz... mindig ki fognak találni valamit,hogy te vásárolj vannak ritka kivételes helyzetek,de nem ez a jellemző,mert a kapitalizmus nem így épül fel.. arra épül,hogy VÁSÁROLJ!Különben az egész rendszer összedől..
-
törölt tag
Vagy inkább mivel nincs új gen így azzal kell alkotni ami van és az kapja a maximális supportot ami van...
Az meg mellékes, hogy a HD7 és az R200 is nagyrészt ugyanazokat a GPU-kat tartalmazza meg várhatóan a következő szériában is több átnevezés lesz így az lenne a csoda ha ugyanaz a GPU másképp teljesítene...Az nV két teljesen eltérő architektúrát támogat jelenleg (Kepler, Maxwell), míg az AMD egyet (GCN) egyáltalán nem meglepő, hogy a régebbi nem kap már annyi figyelmet.
Ugyanez volt a HD4000-rel is amikor kijöttek a DX11-es kártyák, 4 évvel a megjelenés után meg a teljes support megszűnt... -
A 780ti és a titan black a 290x ellenében jöttek, annak idején jobbak is voltak annál, ha nem csal az emlékezetem. Mostmeg egy nyíltan nv-s játékban rosszabbak 10%-al (gamegpu-s teszt) mint a sima 290. Mi ez, ha nem átkúrás?
3 (vagy több) generáció óta hasonló trendeket lehet látni - 2 évvel a megjelenés után az azonos kategóriában lévő GeForce-Radeon párosítások közötti egyensúly 10-15%-kal a Radeon javára tolódik el. Ha cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a Radeonok 10-15%-kal jövőállóbbak. Hogy ennek mennyi a jelentősége, azt mindenki döntse el vásárláskor
-
törölt tag
A maximum részletesség az gameworksos effektekkel van szóval fair vagy nem fair nem az a kérdés ha a benchmarkokat nézzük a 780/Ti Titan is gyorsabb lesz valamivel.
A Ti vs 290X-re visszatérve: valamelyik játékban az egyik, valamelyikben a másik volt gyorsabb pl. BF4-ben ami AMD-s játék a 780 Ti és Thiefnél is: [link] [link]Az meg, hogy a régebbi kártya nem kapja meg a korábbi 100%-os figyelmet amikor már van új széria nem új dolog, AMD is figyelmen kívül hagyja az 5-6-os szériát. Az nV-nek egy új architektúrát kell kimaxolnia, az AMD 2011 óta nem váltott architektúrát és nem is fog egy jó darabig...
-
Valdez
őstag
válasz
#85552128 #5677 üzenetére
Ne akarjuk már megváltoztatni a történelmet baszki.
A 780ti és a titan black a 290x ellenében jöttek, annak idején jobbak is voltak annál, ha nem csal az emlékezetem. Mostmeg egy nyíltan nv-s játékban rosszabbak 10%-al (gamegpu-s teszt) mint a sima 290. Mi ez, ha nem átkúrás?Itt nem arról volt szó, hogy buksz, mert az normális. Mindenen buksz, kocsin, hűtőn, stb.. Itt arról volt szó, hogy mi az ami future-proof. Tök hülyeség azzal jönni, hogy bezzeg mennyibe került akkor. Igen, mert akkor annyiba került, elvárható, hogy ma is teljesítsen egy bizonyos szinten és legalább ne rosszabbul mint anno.
-
törölt tag
Hol lettek "átkúrva" a 780Ti/Titánosok ? [link]
A német oldal tesztje meg azért is érdekes mert elvileg hivatalosan day1 patcchel ma jelent meg, egy másik tesztben pedig teljesen más eredmény született az említett kártyákra.Egyébként a W3 egy ritka szarul optimalizált játék és olyan mértékű szórás van az egyes kártyák között mindkét gyártónál, hogy az nem normális...
(#5676) Valdez: Ugyanúgy ahogy a titánnal is teltek múltak az évek és jött egy teljesen új architektúra ami több dologban is hatékonyabb lehet mint a 2-3 évvel ezelőtti. Csúcskártyánál is buksz mert amint itt az új széria óriásit esik az értéke, hát még prémium termékkel... a 295X2 is 1500$-ról indult most meg 600-700 között van. "Ez az élet rendje"
-
Valdez
őstag
válasz
#85552128 #5667 üzenetére
Tehát aki drágán vesz kártyát, az azért is fizet, hogy átkúrják? Mert aki Titant vagy 780ti-t vett, az most ezt érezheti. Pedig az áruk és specifikációjuk alapján nem itt lenne a helyük már most. És ezt megvédeni, hogyhát amúgyis drágák voltak, ezért senki se várjon el tőlük jövőtállóságot meglehetősen vicces következtetés.
A többkártyás/GPU-s rendszerek mindig lutrik voltak, nyilván egyrészt azért is drágák mert 2x annyi a cucc bennük, másrészt megha működik, akkor majdnem 2x gyorsabb. Nyilván ezt meg kell fizetni.
-
törölt tag
2012-ben vettél 550$-ért 7970-et és most ugyanúgy teljesít a 250$-os 285, vagy a 200$-os "butított" 960 akkor az sem olyan future-proof nem ?
A Titan egy prémiumtermék, soha nem fog megtérülni az ára és a vásárlók sem fogják elvárni (egyébként másik tesztben már egy teljesen más eredmény született). -
Valdez
őstag
Definiáld már a future-proof fogalmát légy szíves. Mert akkor ezek szerint nincs ilyen termék a számítástechnikában.
Persze ha valaki annak idején vett egy méregdrága s1366-as platformot, aztán 2012-ben egy 7970-es amd-t, az még ma is szépen teljesít, ahogy szépen fog teljesíteni 1-2 év múlva egy 2013-ban vásárolt 290x is. Szerintem ezek a dolgok felfoghatóak a számítástechnikában future-proof-nak.
-
törölt tag
Nálam megjavult adaptívon is jó már - a Windows 10 WHQL driverrel - ami ugye nem is elsődlegesen a játékhoz van...
A játékot viszont hagyom a fenébe egy ideig, mert alig tudtam elindítani és nem a driver miatt...A TDR crashre pedig: clean-installal kell felrakni (ami már a telepítés alatt alapértelmezettre állítja a driverbeállításokat) - ilyen feature ugye nincs AMD-nél
-
Ghoula
senior tag
válasz
Malibutomi #5669 üzenetére
Miről beszélsz? Nv oldalon minden olyan tökéletes
TDR AMD biztos kicsinálja remote-ból, szemetek!
fix helyen crashel, előzővel megy, de nincs sli Még jó, hogy nincs benne fél éve a profil, így kevesebb fps-el, de megfontoltan fogsz játszani. CEO megmondta: "Ezt azért csináltuk, hogy a jobban meg tudd figyelni a farkasok szellőben ringó heregolyó szőrzetét."
valley se futott le az új driverrel Elbújtak az AMD-sek a susnyában, és ledobják a kamerát.
bug-os adaptív órajel, vagy tdr-ezett a háttérben és azért A szomszéd AMD-s elkezdett játszani, és leesett a tápfesz a kerületben... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #5667 üzenetére
Sajnos semmivel sem jobb egyik AFR technológia sem. Ahol az egyik működőképes ott a másik is, de ahol az egyik nem az ott a másik sem. Erre jön a változás a low-level API-ban, hogy a fejlesztő írja meg, hogy miképp működjön, és ne lehessen a driverekből kényszeríteni egy alig működő megoldást. Ez majd nagy változást fog hozni, mivel újra megéri multi-GPU-ra gyúrni, hiszen a gyártók kontrollja teljesen megszűnik a rendszer felett és átkerül a program irányítása alá a teljes vezérlés.
-
törölt tag
A Titan egy presztízskártya, a leggyorsabb egy GPU-s megoldás amiért el is kérik a prémiumárat, nem egy tömegtermék aki megveszi megteheti hogy akár generációnként váltson mindig az aktuális csúcsra soha sem fogja visszahozni az árát - hacsak nem munkára használja az illető...
Egyébként a 295X2 a maga 1500$-os kezdőárával sem annyira future-proof ha már felhoztad, ugye ahol nem működik a multi-GPU ott nem jobb mint egy 290X, ahol meg működik ott további anomáliák sem kizártak, mint a fenti videóban is linkelve van...
SLI-vel már más a helyzet az egy fokkal jobb mint a CF, de persze az sem tökéletes.Szerk.: direkt átírtam mert nem akartam ebből vitát, de azért játékteszteknél az SLI valahogy jobban szuperál a gyorsan érkező (és jobb) driverek miatt, AMD-éknél nem ritka, hogy hetek telnek el egy normális profilig...
-
Laja333
őstag
Ezt most én se tudom kihagyni:
290x-ek is 70 fok alatt működnek, csak kell hozzá egy jól szellőző ház.
-
Egon
nagyúr
Ugyanmár, ez szemmel láthatóan, kézzel foghatóan, füllel hallhatóan, egészen nyilvánvalóan júzer error. Nem lehet más, hiszen az itteni AMD-tulajok 99%-ának tökéletesen fut a gépén a pasziánsz, ergo a Witcher 3 egy másik gépen történő hibás futása, kizárólag a béna, balf... (balfék) tulaj sara lehet.
Esetleg rosszul kántálta a szükséges vudu-mantrát a Catalyst telepítése közben. Vagy még valószínűbb, hogy erről is az nV tehet, nyilván... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj a GameGPU-val, hogy egy olyan driverrel teszteltek, amelyben nincs Witcher 3 profil. A 15.4.1-ben van, ami elérhető volt már május első felében. A 15.4-es áprilisi, és ezt használták. Ezért nem hozza ez a teszt azt, amit más tesztekben látsz a 15.4.1-es driverrel, amibe már raktak profilt pont a játékra készülve.
-
törölt tag
A Titan sorozat sohasem az ár/érték arányáért volt híres és egy ennyire túlárazott kártya nem is lehet "future-proof" felesleges elvárni... A Witcher 3-at amúgy sem tartanám annyira jó összehasonlításnak, egy olyan játékról beszélünk aminek egy GTX Titan kell stabil 60 FPS-hez még 1080p-ben is...
De ha már annyira ragaszkodtok a cross-series összehasonlításhoz akkor megnézhetjük, hogy a 250$-os Tonga is a 280X előtt szerepel ami ugye egy felturbózott 7970 reinkarnáció és 550 $-on kezdett...
Szerk.: A fenti teszt meg már megint mást mutat...
-
HSM
félisten
Igen, csak azt felejted el, hogy a Titan akkor is 1000 dollárba került, amikor már rég kinn volt a 290X 550-ért....
Sőt, mikor kijött a Titan Black, akkor is hivatalosan 1000 dollár maradt, csak nemhivatalosan csúszott le 800 dollár környékére, ami még mindig messze a 290X árszintje felett volt.Igen, pontosan ugyanígy járok el a 290X és a 980 árak összehasonlításánál. Az aktuális áraikon hasonlítom össze őket.
(#5647) -Solt-: Nálam ez a kedvenc a 970 memóriájáról: [link].
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kész. Rárepültek a Titan-GTX 960 harcára a W3-ban.
Egyébként azt mondják, hogy a 352-es driver sorozatban egyszerűsítették a shader fordítót. Ez például lehet az oka annak, hogy nem meg annyira jól a Kepler. Érdemes lenne egy régebbi driverrel kipróbálni, ahol még a régi fordító volt.
-
Anubris
őstag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #5624 üzenetére
a hawaii architektura kb a leghutessel megoldhato hatarara lett clockolva a 300Wos TDP miatt. a maxwell papiron 145/165W, szoval boven van benne tartalek orajelet novelni, amit aktivan csinalja is a kartya.
Az a baj, hogy meg mindig a rosszhuteses kartya / multimonitoron valo hasznalata csak a szemszoged.
Nalam mindegyik kartya ment tok stabilan 1100-1150-en, a Lightning ment volna 1200-on is 24/7-re, de az mas teszta. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Fermi volt az utolsó generáció, ahol a túlterhelés valós problémát jelenthet. Nem feltétlenül kell hardveres védelem és hardveres rendszer. Lehet szoftveresen asszisztált hardveres konstrukció. Ez is stabil marad, csak picit nagyobbat esik az órajel a kelleténél.
A Fermi is stabil marad már, mert a driverbe van egy szoftveres rendszer építve. Ha túlterhelést érzékel, akkor levágja az órajelet elég alacsonyra. Fagyni egyik sem fog. Arra már be vannak építve a rendszerek. A kérdés, hogy mennyire lesz jó a folyamatos órajelállítás. -
-Solt-
veterán
Milyen nyelven írjam le, hogy ne foglalkozz velem? Egyébként ez a hsz megint jól mutatja, hogy az értelmes kommunikációra, még csak hajlandóságot sem mutatsz! Ha nem vagy valamiben biztos, akkor kérdezz rá, mert megint olyan dologról beszélsz, amihez közöm nincs... Belegondolsz valamit a mondandómba, aztán kezdődik a keresztes hadjárat! Öreg vagyok én már ehhez, keress magadnak valami másik játszótársat.
A szövegkörnyezetből szerintem egyértelmű, hogy a furmarkról beszéltem... Hogy innen miképpen jutottál idáig, az legyen a te dolgod, de, ha valami több értelmű is lehet, akkor véleményezés helyett inkább gondolkozz, kérdezz, vagy csinálj bármit, ami építő jellegű. Ezzel elkerülheted azt, hogy így beégj!
Szóval kérlek szépen sokadjára, hagyd figyelmen kívül amit írok!
-
FLATRONW
őstag
A Kepler tesztjénél az volt írva, hogy már az NV is hardveres védelmet kínál a túlterhelés ellen.
"A GPU Boost azonban egy érdekes képesség, ami magával vonja a fogyasztás limitálását is, vagyis végre az NVIDIA is stabil hardveres védelmet épített a rendszerbe a túlterhelés ellen."
-
TTomax
félisten
Azért mert teljesítmény nyernek vele,azért mert van amelyik játék 60%ra terhel,és van amelyik meg 30%ra,és olyankor a teljesítmény szempontjából nem mindegy az órajel...kisebb terhelésnél jóval magasabb órajel elérhető,ezzel több fps...azért,mert ez egy dinamikusan felépített rendszer ahol minél többet próbálnak kihozni a kártyákból,elég nagy baj hogy ezzel nem vagy tisztában,rendkívül hiányosak az ismereteid amivel nem lenne gond ha nem társítanál hozzá sziklaszilárd véleményt.
-
törölt tag
Nem is Furmark alatt kell nézni az eddigi legjobban terhelő játék szerintem a Dragon Age: Inquisition, ott alapból megvolt az 1316 MHz-es boost gyári biosszal ami 163/196W-ra van korlátozva ráadásul nevetségesen alacsony default Temp targetet is adnak meg a 970/980 Maxwellnek (79 °C) 290X-nek ugye ez 95 °C. OC-vel is 149x MHz-ig volt stabil feloldott Power Targettel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #5619 üzenetére
egy kieg / gondolat az egeszzel kapcsolatban.
gyakorlatilag mindket szerian lehet olyan terhelest adni, hogy a kartya nekiall declockolni (volt maxwellem / van hawaiim).
a maxwellnel 970bol egy G1em volt, 250W power target, nagyon massziv aftermarket leghuto a fogyasztashoz kepest, jatek alatt az 1392 / 1408 / 1420 kozotti ertek attol fuggott, hogy mennyire futott bele a 80 fokos thermal limitbe. power limit 250W volt a kartyan, azt nem ertem el. furmark alatt 1240 volt, ami meg mindig magasabb mint a gyari ertek. nem emlekszem mibe futott bele, de valszeg a thermal limit fogta meg. high ASIQ r1.1, papiron a boost olyan 1300 korul emlekeim szerint. teljes rendszer fogyasztasa kb 460W korul furprime alatt, konnektorbol. topik szinten a gyari beallitasokkal a legjobbak kozott volt mondjuk.
hawaiibol 290x matrix platinumom van. power targetrol nem talaltam infot, de legen gyanus, hogy 310-330W korul evett a kartya, amit nem birt el a hutese. furmark alatt legen meg se allt 650-800ig, egyebkent olyan 900ig declockolt. utanna feltoltam a hazban a ventiket es felraktam a Cosmos S 700rpmes NZXT 200mmas ventivel szerelt oldallapjat, picit jobb lett a helyzet, de nem sokkal (itt 1750 / 1100on mentek a 120/140es hazventik). alaporajel 1050, de ezt nem tudta tartani. vizen jatek alatt nem declockol, furmark alatt 1000res orajelre all be. teljes rendszer fogyasztasa furprime alatt legen 610W, vizen 510W (egy 200as venti lett egy 120asra cserelve kozben, illetve a ket zalman es a lianli vezerlopanel helyere bejott egy lamptron, a vgan levo ventik pedig szinten ki lettek szedve. plusz a pumpat es a ventiket lejjebb szabalyoztam). legen 94 fokig ment, vizen egy oras furprime utan 67 fokon stabilizalodott a GPU es 48-50 korul a tobbi alkatresz. low ASIQ, tippre topik szinten is durvan szivargo kartya.
a hawaii architektura kb a leghutessel megoldhato hatarara lett clockolva a 300Wos TDP miatt. a maxwell papiron 145/165W, szoval boven van benne tartalek orajelet novelni, amit aktivan csinalja is a kartya.
vizezve a 290x egy teljesen mas kartya.
-
proci985
MODERÁTOR
nalam 1390-1420as boostot tartott egy 970 G1 rev1.1. minden gyari volt, nem tuningolok mar.
5760x1080ban nyuztam, Assetto Corsa/Far Cry 4 alatt is tartotta. furmark alatt is tartotta az 1240et. ja es mindezt a gyari hutovel, legen, csendre hangolt hazhutessel. ha nem vagjak meg az architekturat akkor jelenleg SLIm lenne belole.
ja igen: a G1 power targetje 250W gyarilag, nalam 200W korul evett a kartya terheles alatt. az 50%al magasabb a gyari erteknel.
-
Anubris
őstag
Ezeken a képeken nem tűnik olyan rossznak a grafika. [link]
-
Valdez
őstag
Ebben lesz már HW megatexture support pc-re? A maxwell tudja már? Vagy megint miattuk lesz szoftveres?
-
-Solt-
veterán
válasz
CsonkaImo #5613 üzenetére
Ez ilyen, ezt megcsinálja NV kártyákon is, mert irdatlan CPU limit van. Minden "szarnak" számolja a fizikáját, repülési modelljét... nézel egyenesen fix 60FPS, elnézel balra leesik 35-re, mert 20 kilométerrel arrébb megy az adok-kapok!
Helivel leereszkedsz földközelbe, felveri a port, felezi az FPS-t...
Kiállt egy low-level API-ért, de ez az a "játék", amiben a következő 10 évben tuti nem lesz!
Mielőtt bármennyit beleöl, regisztráljon ide: [vmh59] Itt olyan emberkéktől kaphat naprakész infókat, akik naponta játszanak vele órákat... sok a pilóta is, előfordul, hogy ismerősbe is belefut.
-
CsonkaImo
addikt
Köszi az infót!
Nem nekem kell. Bátyám pilóta Szolnokon, és valamelyik előadáson látta, hogy Oculus Rift-el nyomják, azóta beindult a vezérhangya neki, mivel itthon nem sokat repülnek.
Földön 26-30fps, felszállás után 80 körül van, de ha rászórok mindent az ellenségre, nem ritka a 15fps-se. Bármilyen beállításon csinálja, mindegyik Catalyst-tal. Steam-es legfrisebb verzió.
-
-
CsonkaImo
addikt
nV tulajok!
Valaki játszik a DCS World-el közületek? Elsősorban 780-től felfelé (Titan X nem) érdekelne hogy teljesítenek a Geforce-ok, mert a 290X elég gyengén szerepel.
Szerk.: Konkrétan egy 660Ti jobban teljesít ebben a szimulátorban, bár az engine DX9-es őskori valami. Nemsokára kap DX11 portot.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, ezek gyakorlati mérések egy alpha állapotú szoftveren.
Igen a ventit azt pörgeti csúnyán. Ezt írtam az előbb.
A mai hardverek állítható a TDP limit. Az Catalyst erre kínál egy negatív/pozitív csúszkát. Nem tudom, hogy az NV ad-e, de ha nem, akkor tuningprogramokban láttam ilyet. Az persze kérdés, hogy ez negatívba letolható-e.
(#5606) Asbee: Igazából az AotS sem fog a tuningra úgy reagálni, hogy tuti fagy. Ezt kipróbálták. Ha stabil a tuning, akkor annyi történik, hogy a hardver picit jobban veszi vissza az órajeleket. Tehát a stabilitás megmarad, csak lassulást okoz az órajelállítás. Nem stabil tuning meg fagyás, ez egyértelmű. Mondjuk ez a DX12-ben jó lesz, mert nincs TDR a hardverre, és akár viheti a fájlrendszert is magával a gép a resetnél. A bátrak játéka lesz a tuning.
-
-
Malibutomi
nagyúr
semmi
-
Asbee
veterán
Ez megint csak egy kiragadás. A custom hűtések közüli szinte mind megy 1300 felett és jobban boostol mint a megadott órajel.
Találhatsz olyan alkalmazást, amin jó az a tuning,...
A jelenben fogalmazzunk inkább pontosan egy átlag felhasználó szempontjából. Találhatsz olyan alkalmazást amin nem jó ez a gyári tuning. Csak nem fogsz.
Még mindig nem saját felelősségre tuningról beszélünk, hanem gyári tuningról. Még mindig nem érdekel a sok százezres eszközpark amig teljesen lényegtelen abból a szempontból, hogy beteszem a gépembe futtatom a jelen alkalmazásokat és boostol gyárilag hozzá nem nyúlva mint állat. Ezek az oldalak meg ezt nézik teszteknél, nem azt amiről te beszélsz. Majd amikor jönnek azok a játékok és még érdemben tesztelni fognak ezeken a kártyákon, (mert te ugye már 2-3 éve azt mondtad, hogy vége a tuningnak innentől, aztán lám ma sem tartunk még ott) akkor majd meglátjuk mi lesz. Na erre utalok mikor terelésről beszélek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egészen konkrét mérések is vannak erről, bár csak az R9 290X-ről. Ott a tesztjelenet async shaderrel 45-50 fps között van. Async shader nélkül ez 30-35 fps-re esik. Tehát azzal, hogy a hardvert 85-88% közelébe terheled még úgy is nyersz egy csomó sebességet, hogy a magórajel 150-200 MHz-cel az alapórajel alá esik. Ez a jó a GPU-kban, masszív adatpárhuzamosításra valók.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #5601 üzenetére
Szerintem ezért is lett butítva,túl sokat álmodtak meg...annak idején a Witcher 2 is ilyen gépgyilkos volt...söt,még gyilkosabb.Szerintem nem akarták megint ugyanazt a kört lefutni.
(#5603) Abu85
Pontosan erről beszélek,de akkor szerinted radeonnal nem esne az órajel de ugyanannyit ugye?Akkor mit is nyertél a 100% kihasználással? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért a boost és az alapórajel különbözik. A hardver szintjén is meg van különböztetve. Ha növeled az alapórajelet növekszik a Boost is.
Hohó de még mennyire. A Fiji-t 94%-ra is leterheli.
A többi hardvert ennyire nem, mert elfogy a sávszél, de a többség 70% fölött van. 80% körül.
Hát milyen dizájnra jó?
Ezek a hardverek már képesek az órajelüket visszavenni, ha túlterhelést érzékelnek.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #5601 üzenetére
Csak szarul van optimalizálva mint eddig az összes Witcher... Az, hogy mellette még a grafika is rondább már csak "extra"
-
Malibutomi
nagyúr
Tenyleg W3 tema:
Ha egy TitanX tud 1080p-ben 60fps-t, akkor szerintem nem nagyon allja meg a helyet a "konzolok miatt butitottak le a grafikat" dolog.
Illetve akar az is lehet, de akkor ha nem butitanak menne 35fps-el egy TX-en? Az kemeny lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest