Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
TPU:
For our performance testing we used the last scene of the in-game benchmark.
-
Asbee
veterán
Egyébként elég nehéz benchmarkon kívül mérni hogyan fut a játék. A növényzet odavág mindennek, ott 40 fps alá is benézeget. Nekem a guru3d tesztje túl szép, minden tekintetben, biztos hogy nem mindent kimaxolva mértek és olyan helyen ahol jól fut mindenen.
Igen látom is a képeken vannak ott erőforrás zabáló opciók levéve.
-
CsonkaImo
addikt
Az AMD Catalyst és GTA V témához visszatérve, nos kipróbáltam az Omega és a legújabb Beta driverrel is a játékot. Omegával nálam játszhatatlan, mikrolaggos és ingadozik az fps. Beta viszont nagyszerűen működik, teljesen sima és stabil az fps. Benchmarkot nem csináltam de kb. 70-80fps lehet az átlag Very High beállításokkal és 2x MSAA-val, Advanced Options-nél minden off (1080p). Tehát ennyit számít a friss driver.
-
Xmister
senior tag
-
Nemtom melyik tesztoldal mit mond, de a lényeg az, hogy nálam szépen fut a legmagasabb beállításokkal, motion blur meg dof offal, 4xMSAA, FHD. Ennyi, ennél több nem is érdekel
-
btw az r9 295x2 cfnek számít, vagy simán egykártyásnak abból a szempontból, hogy milyen driver és profil kell neki?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #4863 üzenetére
Ez az...meg van az igazság,az egyetlen a hamisítatlan... a többi 50 teszt meg fizetett ganéj.PCLab...anyám
Viszont a proci része az érdekes,mert pl az i7 4770k-t állítólag szépen elkalapálta az 5930k alacsonyabb órajelen,legalább is most olvastam itt...Enyire nem ér semmit a HT?
Most akartam váltani 3570k->3770k-ra ha már jön az új gpu,de nem vágom van értelme -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mondtam már, hogy a PC Lab sosem mér tökéletesen. Gyorsan összecsapják, hogy elsők legyenek. Ennyi. Mindig ezt csinálták, és a jövőben is ezt fogják. Ezért nem hozza más oldal az általuk közölt eredményeket.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Televan74 #4863 üzenetére
gurus teszt utan fura.
max egy nagyon rosszul szelloztetett ref 290x / 970 G1 kozott lehet ennyi kulonbseg.
szerk: 4 szalat hasznal ugy nez ki.
cain69: inkabb a generalizalhatosaga az ami erdekes. viszont ekkora mennyisegu hardverrel, idohianyban kb ez a legjobb amit ki lehet hozni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
velizare #4860 üzenetére
megesik, pcghnal azt imadom (a tobbi nemet ujsaghoz hasonloan), hogy kb totalisan nem erdekli oket az olvashatosag es valasztekos kormondatokkal, passzivban toljak.
ja, de 20sec meg nagyon rovid idointervallum, tetejeben szoras lehet (ld a harom 290x erteke), plusz nincs eloszlas informacio. kb kovetkeztetesre mondjuk jo.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
velizare #4856 üzenetére
"mért értékek három kör legrosszabb eredményeit tartalmazzák." au, atlagolni kellett volna. plusz ez a fajta grafikon eleve nem mutatja a varianciat a meresek kozott.
a 290x TriX kizart, hogy lassabb legyen a Gamingnel (jobb a hutese).
8GB ram meg jelenleg kezd keves lenni (remelem nem jon megint az az ido mint anno a 8800gt/9800as szerianal, hogy nekem a 4GB ram keves volt, tomshardware meg csomo ideig pl 2GBt hasznalt)
-
daveoff
veterán
Én már délelőtt csináltam két videót, itt van....
http://m.prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_970_980/hsz_20494-20494.htmlBocs a link miatt, de mobilról vagyok....
-
Anubris
őstag
válasz
Xmister #4854 üzenetére
Azért ezt sem mondanám egy szuper tesztnek:
A note - since we measure in the online city and not the internal benchmark, you will spawn at random places with random weather and differences in day an night. This will cause an adverse offset in frame-rate. So please use these numbers as indicative at best. There can be weird variations in-between the performance of graphics card just because at one point it rains, the the next card had say dry sunny weather. This WILL impact the FPS. So keep a 15% margin at hand and please again, consider these indicative results.Továbbá meg sem nézték maxon 4xMSAA-n hogyan futna, a pontos vga típusokat sem tudjuk...
Én inkább már annak örülnék, ha páran itt mindkét oldalról feltennének videót, hogyan fut náluk.
-
újabb teszt, worstcase scenarioval
Details DX11, PCGH Ultra settings (manually maxed - without Motion Blur)
1080p
- a non-x non-z titan beesett a 290xek alá;
- az msi 8gb-s 290x nem használja a 4GB feletti memóriáját;
- 780ti és 290x kb. egy szint, minimális eltérésekkel;németül nem tudóknak a tesztkörnyezet:
az alap kofiguráció egy i7-4790k volt 4.5GHz-re felhúzva, 2x4GB rammal (dafuq), win8.1, amd 15.4 és geforce 350.12 driverekkel.
és a scenario: beültek egy sportkocsiba, és megutaztatták a sűrű forgalmú autópályán. single player, első küldetés. 20 másodperces szekvenciákat mértek, az fps-t frapsszel mérték, a mért értékek három kör legrosszabb eredményeit tartalmazzák. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #4853 üzenetére
jaja, guru3dn az a 4K 2xMSAA 30-31 fps 980/290xel egesz jo, foleg, hogy ugy nez ki 4GB/8GB nem szamit a 290xnel.
ami azt is jelenti 5760ban meg kene lennie a 40fpsnek (ha a 290x ref es silent modban van akkor lesz az 45-50 is), tehat leveszem az AAt es van 60 fpsem. az ugy kifejezetten jol hangzik.
-
Xmister
senior tag
Jönnek már a megbízhatóbb tesztek is:
Guru3D -
Malibutomi
nagyúr
Igaza lett abunak, máshol más eredmények lettek.
-
BoogeyM@n
tag
[link] https://www.youtube.com/watch?v=IM9EcdSx4j4
Grafja szemmel láthatóan valami bf3, dead island keverék hát azért ezt nem mondanám csúcsgrafnak talán majd megint a modokkkal kihoznak valami+ belőle. -
válasz
Malibutomi #4849 üzenetére
nope, mindkét oldalról adtak technológiákat, írták többször is.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem meg az hogy ez nv játék ilyen egyszerű
Szerintem az hogy általában az AMD játék jól fut mindenen, nv játék csak nv-n, az nem hardver miatt van (nem azért mert az nv annyival jobb), sokkal inkább szoftver (vagyis a jóféle nv csomagok miatt). Volt is linkelve egy jó cikk, ahol fejtegették, hogy az nv játék effektív nem hátráltatja a konkurenst...csak nem nagyon hagyja hogy optimalizáljon.
-
HSM
félisten
Egyébként szerintem a jobb Nv sebesség oka a jobb draw call teljesítmény, ami a 3D mark API overhead tesztjében is kitűnt az AMD DX11 módjához képest.
Ettől függetlenül továbbra sem tudom, miért nem tetszett pár Nv videó a játékból, szóval engem továbbra is érdekelne majd valami képminőség összehasonlítás, remélem csinál majd valamelyik oldal.
-
Asbee
veterán
válasz
daveoff #4845 üzenetére
Nem érted? Ha nincs magyarázat csal az NV ez a magyarázat. Semmilyen tekintetben nem lehet jobb, soha. Mert ha jobban is fut azért van mert a háttérben pár dolog nem túl láthatóan szépen butítva van. Valószínűleg az amd ismét beáldozva magát, megmutatva a gcn erősségeit, semmi butítás, lényegesen rosszabb futás. Viszont ismét mindent háttérbe szorítva, igyekeznek ezzel a játékos társadalom szemét felnyitni a csúnya NV húzására és megmutatni mi a jövő. (már ha létezni fognak még akkor)
Természetesen ez mind csak feltételezés, de 99% ez lehet a háttérben. -
BoogeyM@n
tag
Nem kell minden x@rt se bekapcsolni effektek közül mert van amit csak azért raknak bele hogy levigye az fps-t de a játékhoz semmit nem ad+-ba pl:ilyen bf-nél az ambient occlusion de az is nagyon jó hülyítés amikor nagyítóval kell keresgélni a pályákon a szupi+effekteket ezért mindig csak saját beállítást kell csinálni már aki ért hozzá
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #4837 üzenetére
Mielőtt temetnéd őket, azért olvasd el ezt is: [link].
Szóval ez nem csak az én véleményem.Tápegység gyártók, lol... Halkan megjegyzem, nem egy játéknál más a működés AMD/Nv hardveren...
Csak sajnos manapság az egységsugarú "hardkór" gamert semmi más nem érdekli, csak az FPS. Ki se szúrja, ha a felére butítják alatta a játékot....Háthmég ha csak kicsit itt-ott elcsípnek ebből-abból....
-
imi123
őstag
Lassan abban megy tönkre az Nvidia hogy minden játékért fizet hogy szarul fusson AMD-n...
Az a szomorú hogy nincs rá szükségük!! -
HSM
félisten
Az FPS-ek terén igen, viszont amiket eddig láttam gameplay videókat, ott valahogy nem tűnt ugyanolyannak a kép. Ugyanakkor ebből még nem vonnék le messzemenő következtetéseket a rengeteg ismeretlen változóból és kevés elérhető videóból kifolyólag, azért is írtam, nézte-e valaki a képminőséget objektív szempontok szerint.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #4822 üzenetére
Hát,pedig ez is egy játék,és elég népszerű...
(#4825) westlake
MSAA mellet a PostFX-et csak normálon szabad hagyni állítólag... artifactol -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #4818 üzenetére
Troolllloolllooo
-
gainwardgs
veterán
Kezdődik
-
-Solt-
veterán
válasz
Ennyi!
-
HSM
félisten
GTAV kapcsán amúgy arról tudunk valamit, hogy ugyanazokkal az effektekkel fut-e az NV és AMD? Úgyértem, hogy azonos képminőséggel?
-
TTomax
félisten
válasz
Vagy csak szimplán ennyire futotta ...
-
Asbee
veterán
válasz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #4809 üzenetére
Van mar multimonitor/4k eredmeny is?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #4814 üzenetére
Ők még a jobbik félbe tartoznak, de azért nem olyan jók, mint a nagyobbak. Bár ez viszonyítás kérdése. A PC Labnál sokkal jobbak, azért akkora eltéréseket ők nem dobnak be, hogy 10 fps legyen két ugyanolyan mérés között a különbség, de nem véletlen, hogy azonnal az elsőségre törnek, mert minőségben a többiek ütik őket.
Ezen a piacon általában így megy a dolog. Ha tudod, hogy nem vagy jó, akkor legyél gyors. Ha pedig tudod, hogy jó vagy, akkor legyél precíz. Nincs ezzel semmi baj egyébként.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
regener #4811 üzenetére
PCLab mérésekben ne keress logikát, ők régóta össze-vissza mérnek. Nem ez az első eset.
Majd jönnek a nagyok. A GameGPU és a PCLab mindig első, ezért abszolút felületes munkát végeznek, míg a többiek precízek, de elvesztik a megjelenés elsőségét. Valamit valamiért.
(#4808) sayinpety: Oké ez így világos, de mégis milyen motor az, amit csináltok? Hány compute és hány grafikai futószalagot futtattok, hogy ez így ennyire fekszik a GCN-nek?
-
-
sayinpety
tag
Osszeteveszted az optimalizalast a hardware teljesitmenyevel. Az R9-290X azert gyorsabb, mert a hardware gyorsabb. Az outsourcing strategiahoz semmi koze. A Maxwell 2 front-end limites. Ma nem latszik, mert az API a korlat, am Direct3D 12vel a hardware korlatok szamitanak. A GCN eros IP fine-grain async task schedulingre tervezve. A Maxwell nem.
Az outsourcing celja a rugalmassag. Kihozzuk a GPU IPkbol a legtobbet, am nem garantaljuk, hogy GTX980/Titan-X gyorsabb lesz R9-290Xnel. Ez nem cel. Az µarch kepessegei szamitanak.
Pascal jobb µarch lesz. A Tonga/GCN1.3 tobb kepessege elerheto lesz. DPP cross-lane ops, fast context switch, hard preemption, compute fast path, etc. Maxwell csak egy mobile kitero. Nem jon belole Tesla sem. Az igazi compute µarch a Pascal. -
Asbee
veterán
AMD Beta Driver minden laggot megszüntetett. Totálisan szépen fut.
De fölöslegesek ugye? Ismételt megbukás a nagy elméletek mellett. Mások is javulásról számolnak be.
A játék amúgy procit is igen jól használja, jönnek a tuningos kékhalálok. Nálam is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- BMW topik
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest