- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #4395 üzenetére
Ha a teszt csak szimplán tolná rá a parancsokat a hardverre és igazából a mérés csak az overheadre lenne korlátozva, akkor lényegében az azonos architektúrára épülő GPU-k eredményei megegyeznének.
Mivel a 3DMark tesztje ennél komplexebb teszt a procedurális tartalmakkal és a GPU-k erős terhelésével, így számít a GPU-k teljesítménye. -
rup1u5
nagyúr
Akkor elméletileg ezzel a DX12-es 3DMark-al már megy együtt AMD-NV GPU, vagy az még odébb lesz?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 3DMark API Overhead tesztje nem tipikus API Overhead teszt. Ezért vannak benne látszatra furcsa eredmények. Ami a teszt célja, hogy az API-nak a többletterhelését küldje az egekbe a sok generált paranccsal. A draw call itt nem csak a grafikai munkára vonatkozik, hanem a procedurális tartalomra is. A teszt a kirajzolandó tartalmat compute-tal generálja, ráadásul a generálás aszinkron. Tehát egyszerre beszélünk egy overhead tesztről, mert generálja a parancsokat, mint az állat, és egyszerre van szó egy stress testről is, mert aszinkron etet mindent a GPU-val, minden lehetséges parancslistán keresztül, illetve a procedurális tartalomgenerálás sincs ingyen, így a GPU-k teljesítménykülönbsége meglátszik.
-
Csodák nincsenek - maximális utilizáció esetén sokkal gyorsabbak lennének a Radeon kártyák, a DX10 korszak eleje óta több bennük a fizikai erőforrás. Ez a teszt is pont erre példa - gyakorlatilag a Tahiti GPU-t leszámítva mindenhol irtózatosan sávszélesség-limites.
(#4387) daveoff: Végre kimérte valaki
Ez egy CPU + API + driver teszt.
-
daveoff
veterán
This test compares API performance. Do not use it to compare graphics cards.
Mértem még párat, és azt vettem észre, hogy a CPU tuningra skálázódik a teszt, a GPU tuningra meg semmit, tehát elég sokat számít a CPU a tesztben.
CPU alapon | GPU alapon valid
CPU alapon | GPU tuning valid
CPU tuning | GPU alapon valid
CPU tuning | GPU tuning validÉn az egészből annyit szűrtem le, hogy nagyon tetszik a Windows 10...
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
letepem #4364 üzenetére
Bizony, hogy ellentmond! Mert ugye a PH!-s hír szerint [link] pl. az összes GCN támogatja a Conservative Rasterization-t és a Raster Order Views-s, míg a táblázat szerint meg egyik sem. Ezenkívül, a táblázatból a Resource Binding-nél valahogy kimaradt a Tier 3-mas szint megemlítése az UAV-kre és csak a Tier 2-es, vagyis a 64 slot van feltüntetve (a GCN Tier 3-mat támogat, vagyis nincs korlátozva a slotok száma), de a Tiled Resources-nél már szintén érdekes módon a Maxwell 2"-höz mégis oda van írva, hogy "Tier 3", ráadásul a GCN-nél csak Tier 1 van írva (ami eléggé képtelenségnek tűnik, hiszen ez egy "régi" DX11.2-es funkció, amit elvileg az összes GCN tud is [link] )... Szóval nekem ez a táblázat nem túl hiteles így elsőre.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ricshard444 #4368 üzenetére
, sajnalom a kartyadat.
-
-
rocket
nagyúr
Ebben a tesztben 6 fele procival teszteltek
-
letepem
aktív tag
-
Valdez
őstag
Elkéstem...
-
daveoff
veterán
Lehet nem is ad ki AMD új kártyát, mert a 290X DX12-ben már a Titan X-el vetekszik...
AMD R9 290X As Fast As Titan X in DX12 Enabled 3DMark – 33% Faster Than GTX 980 -
A cikk elmaradása miatt bedobom ide is a tapasztalataim, elsődlegesen a 290X szemszögéből:
GK110 vs Hawaii:
Driver:
AMD: Omega
Nvidia: 344.11 - Újabb játékok nem lesznek, amiknél gyorsult valamit is a zöld oldal.
Alapvetően úgy indult a teszt, hogy lesz alulfeszes szekció / eredmény is, de olyan hosszú/kifejtett kommentet nem szeretnék létrehozni, így rövid leszek:Hawaii:
Az alap biosokkal nem érhető el olyan durva alulfeszelés /fórumon csak: HSM-tett kártya/ a fejlett energiamenedzsment miatt, mint amire amúgy a GPU-k képesek lennének.
Azért lemértem nektek hangerő és hőmérséklet ügyileg, hogy gyárival kb mire lehet számítani, ha erre adjátok a fejeteket:30 perc Heaven Benchmark futtatás:
Alulfesz - 900: 50fps - 39dB - 69 fok /VRM1:54 VRM2: 54 - 2100 RPM
Alapfesz 1050: 54fps - 49dB - 85 fok /VRM: 81 VRM2: 73 - 2800 RPMElég impozáns difinek tartom ezt és még jóval alább lőhető ez az érték, ha egy PT1-s bios-t rakunk, ami kiakasztja az órajeleket 3D értékekre, de ezáltal egy rugalmasabb kártyát kapunk tuning/antituning ügyileg.
Általánosságban 8-10% fps-t veszett oda a kisebb hőmérséklet oltárán a 900 MHz-nek köszönhetően. Döntse el mindenki maga, hogy megéri e az áldozatot.Teljesítmény:
Az előző komoly kártyám egy 780Ti volt 1200-s GPU órajellel hajtva, eszméletlen erő volt benne tuningolva, alapon /990MHz körül/ azért érezhető volt néhol, hogy nincs tuningolva a kártya.
Minden maxon, ahogy megszokhattátok, 1080p:
Total War Rome II Benchmark:
R9 290X 1050/1450 (OC): 45/21
780Ti: 54/24
780Ti 1200/1900: 64/30Grid Autosport:
290X OC: 85/62
780Ti: 100/76
780Ti OC: 115/88Shadow of Mordor: (High textures)
290X OC: 76/58
780Ti: 77/57
780Ti OC: 92/67Lichdom Battlemage:
290X OC: 73/51
780Ti: 70/51
780Ti OC: 81/55
280X OC - 62/51 - ráadásnakEnnyi eredményt tudtam pontosnak nevezhetően lemérni, a többi tapasztalatom játékügyileg:
Survarium: Ez a Stalker sorozat motorját használja, ami nem túl fényűző, de egy erős kártya kell a maximum részletességhez.
Gyorsabban fut, mint az 1200-n járatott 780Ti-vel, olyan 5-10fps átlaggal, ami azért szép teljesítmény egy közel alapon járó 290X-szel.Evolve: Az átlag fps szintén az 1200-ra húzott 780Ti felett van vagy 10fps-sel, de a minimum közel azonos, ami úgy 50fps körül van, így játékmenetre semmi difi 1080p-ben.
Tomb Raider: FXAA-val, magasabb értékeken fut, 2x SSAA kicsivel gyengébben, úgy 5-10% lehet a difi.
Dragon Age: Mantle mellett egy fokkal simábban fut a játék, mint DX11 alatt. 780Ti-hez viszonyítva körülbelül 1 szinten van a 2 kártya, 1-2fps a különbség a 2 kártya között, de ne feledjük, hogy a 290X alig van meghúzva.
Far Cry 4: Az átlag kb ugyanannyi, de a minimum érzékelhetően rosszabb a 290X esetében, azonban 1 opció átállításával és 1 opció kikapcsolásával a 290X szárnyra kap és simán hozza a 780Ti teljesítményét, még többet is. Utóbbi kártyára valamiért ez a 2 opció csak 1-2fps-nyire hatott, így nem volt releváns, de AMD esetében nagyon is.
Képminőségre, ha nem bámuljuk egyhelyben a képet, akkor nem vesszük majd észre a különbséget, tehát 290X-szel jobb volt játszani.Az MSI Gaming 290X-szel kapcsolatos élményeim:
Egyrészt nagyon örültem, hogy ezzel a 290(X)-szel végre nincsenek kékhalálok, de ott a másik oldal:
Ez a széria rettentően melegedik és tuningra pofátlanul megnő az étvágya, ehhez mérten a feszültség igénye is, minden kártyánál más ez a pont, az enyémnek kereken 1GHz volt, ahol a legkevesebb fesszel adta a legjobb teljesítmény/fogyasztás arányt.Az MSI Gaming hűtője egy szánalmas vicc, akármilyen házad van, abban biztos vagyok, hogy nyáron közel lesz vagy már rég eléri azt a pontot, ahol visszaveszi az órajelet.
Órajel visszavétel: 10-ből 8 játékban nem venni észre, hogy állítja szélsebesen az órajelet, de az a maradék 2 játék olyan kis akadozó mozgást mutat, a relatíve magas fps ellenére is, hogy ezt komolyabb játékos nem tolerálja. Pedig most csak 50MHz Range-ről beszélek, ez nyáron nyilván magasabb érték lesz.
Emellé a gépházat szétfűti, a széttuningolt GTX480 óta nem láttam ilyen mértékben gépházfűtő kártyát. Ezt orvosolandó az alulfeszelés, de azért ott van az emberben az az elégedetlen kis rész, hogy miért vegye vissza az órajelet és miért nem állítatja felfelé.Tuning:
Volt alkalmam kipróbálni 1200MHz-n a kártyát, kétségtelenül ezen az órajelen egy szó jutott az eszembe: "erő"
Azért, mert ami eddig 51-52fps-sel döcögött 1GHz-n, az akkor már 60 fölött járt kicsivel, azaz 60Hz-s monitoron tökéletesen sima képet eredményezett, a minimum fps-k is jóval szebbek voltak, ha az új szériában sikerül ezt a GPU-t 1.2 köré repíteni, akkor 1080p-ben egy /jelenleg/ tökéletes társ lehet.
Mit is gondolok erről az 1 évről, ami eltelt az első 290-s találkozásom óta?
Nos, a régi játékok, ahol nem voltam megelégedve a kártya teljesítményével, azok még mindig elég gyengék a 280X-hez képest, de az újabb címek, azok egyértelmű erőfölényt hoztak a 290 számára, amire anno vártam, viszont a fogyasztás, hőtermelés, gyenge tuningpotenciál nem annyira adja át a Best Buy érzést, mint kellene, de így is egy jó választásnak tartom, ha erősebb léghűtős / vízhűtős megoldást alkalmazunk.A 780Ti minden játékban 1 nagyon komoly teljesítményt mutatott fel, míg a 290X néhol rettentően hullámzó teljesítménnyel bír /magas az átlag/min közötti szakadék/, ez az ami felháborító, mert amúgy egy szerethető kártya lenne.
Ha kérdésetek van, nyugodtan írjátok meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem ezt a sample-t eleve nem hardveres összehasonlításra szánta. A jellegét tekintve nagyon szintetikus, tehát nem is igazán reprezentatív, mert egy valós programban sokkal több fényforrás lesz, és sokkal komplexebb a jelenet is. Itt azt akarja reprezentálni, hogy az Ola Olsson, Markus Billeter és Ulf Assarsson által kidolgozott koncepció működik, ahogy ő a gyakorlatba ültette. Persze ezt más is megtette már picit eltérő, de alapjaiban hasonló módon, viszont más csak diagramokat mutogatott. Emil Persson most mutatott egy gyakorlati példát, ami jól reprezentálja a hardvereken elérhető gyorsulási lehetőséget.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Na meg is jött a a DX12-es 3DMark, este felrakom a WIN10-et, és megnézem....
-
letepem
aktív tag
válasz
Firestormhun #4359 üzenetére
Bárhogy nézem ez ellentmond a ph-n közölt híreknek! Itt az lett közölve, hogy pont a tonga támogatja csak az összes feature-t.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #4362 üzenetére
1200p vs 1080p között minimális a különbség, pár fps. Gondolod, hogy a tuning 40-50 plusz fps-t jelentene? Amúgy lehet, hogy stimmel a guru3d is, valaki nézze már meg 290X-el is a singleplayert.
Maga a játék nem ér 5 ezer forintot, nem ajánlom senkinek, a multiba szörnyű bugos a netcode, a single meg szinte csak átvezető videókból áll....
-
daveoff
veterán
válasz
Firestormhun #4359 üzenetére
Már van hozzá NV driver is
Nvidia 349.90 WDDM 2.0 for Win10 from Microsoft -
Firestormhun
senior tag
válasz
Laja333 #4357 üzenetére
Németország egyik legnagyobb online magazinja. Ha különböző helyen méricskélnek, jöhetnek ki más eredmények oldalanként.
Közben kijött Win 10 SDK amin lehet nyüstölni új API-kat és vannak is már új, frissített infók DX támogatottsági szintekről:
nagyobb méretben
Forrás: [link] -
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #4348 üzenetére
Tényleg érdekes, mert nálam 120+ fps van a 980-al....
Mondjuk multiba, a single még nem néztem. A másik linkelt teszt reálisabbnak tűnik.Mindjárt megnézem singleben mennyi fps-em van, akkor kiderül melyik teszt reálisabb. A német oldal multis mérései teljesen helyénvalóak.
-
Laja333
őstag
válasz
Firestormhun #4354 üzenetére
Ők mennyire megbízhatóak? Csak mert az ő eredményeik egyediek, nem találtam olyan oldalt, ami akár csak hasonló lenne. Guru3D és Techspot egybehangó eredményeket mért, ez az oldal meg teljesen másat.
-
Firestormhun
senior tag
-
Laja333
őstag
válasz
Anubris #4351 üzenetére
Akkor meg nem értem ezt a grafikont.
Itt csak annyit ír, hogy ha WHQD fölé mész, már kevés a 3GB, 4 kell minimum. Ez oké, de 1920*1200-on is elfogy a 780ti és alatta a kártyák. -
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
Érdekes a helyzet.
Mondjuk már fullhd-n is a 980 nyakán van a 290x. Mi lett a 780ti-vel?
-
rocket
nagyúr
280 1124/1450, FHD, 8xMSAA, 4 kort futott a feny:
2015-03-25 23:10:23 - ClusteredShading
Frames: 6572 - Time: 24960ms - Avg: 263.301 - Min: 242 - Max: 2742015-03-25 23:10:55 - ClusteredShading
Frames: 29187 - Time: 19048ms - Avg: 1532.287 - Min: 1460 - Max: 1578Tekercseknek kellett par perc amig hozzaszoktak a terhelesehez, es az egerke tavozott beloluk
-
odorgg
addikt
Benchmarkot is csináltam
Clustered Forward:
2015-03-25 22:44:45 - ClusteredShading
Frames: 93525 - Time: 40415ms - Avg: 2314.116 - Min: 1943 - Max: 2813Classic Deferred:
2015-03-25 22:45:40 - ClusteredShading
Frames: 19062 - Time: 56207ms - Avg: 339.139 - Min: 189 - Max: 459Durva különbségek vannak az biztos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a szép ebben, hogy itt mindenre vonatkozik a gyorsulás. Persze valamennyire meghatározza az architektúra, hogy mennyi lesz az extra, de az biztos, hogy mindenen extra lesz. Ráadásul erősen két-háromjegyű százalékban.
Ezért írok sokszor ezekről a leképzőkről, mert egy csomó motor leragadt a klasszikus deferrednél, aminél ma már sokkal gyorsabbak vannak, és ugyanarra a minőségre képesek.
Ha megnézed a játékokat, akkor alig van olyan, amely mozaikos koncepciót használ. Klasztereset pedig nagyítóval kell keresni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudom, hogy nem gyártógyalázós dolog, de érdekes.
Emil Persson felrakott egy borzasztóan jó sample demót az oldalára. [link] - itt töltsétek le. Kérjetek fullscreent és natív felbontást, illetve max MSAA-t, ami 8x. Nézzétek meg mi történik az fps-sel, ha az F5 és az F7 billentyűvel a Clustered Forward (nem igen alkalmazzák még) és a Classic Deferred (eléggé elterjedt) leképző között váltogattok. Ennyit számít az algoritmus!
Jó szórakozást.
-
HSM
félisten
Szép felsorolás, egyben vicces is. Persze, a jó értelemben.
-A G80 Geometriás marhaságán már akkor is csak kajánul mosolyogtam.
-A 9600GT-n tényleg kevés volt az ALU, és hamarabb kukázódott, mint egy 3850.
-A GTX280 is mókás, azok is amúgy jó cuccok voltak (mégha én be is szívtam az instabil használhatatlan driverével)
-A Ferminél én nem emlékszem ilyesmire... Ott én a gondot az irgalmatlan fogyasztásban láttam, és az eszetlen árazásban, a GPU amúgy technikailag kitűnő lett, csak hülye lettem volna másfélszeres áron olyat venni az 5850 helyett...
-A 6900 szvsz nem volt a legjobb széria az AMD-től. Sokat fogyasztott, és valahogy a sebessége se volt kellően meggyőző. Ott én simán 580-at vettem volna. (Szerencsére akkor még semmi szükségét nem éreztem az akkori 5850-em fejlesztésének.)
-A GTX680 esetén a mai napig kissebb csoda számomra, hogy így állja a sarat. Ettől függetlenül manapság elég szivacs már a 2GB memóriája, a 7970 szvsz sokkal jobb választás volt, aki akkor emellett döntött.
-A 980 miatt amúgy személy szerint kevésbé aggódom, mint a 970 miatt. Bár a 980-ason is simán viszanyalhat még jópár megoldás.AMD téren amúgy jogos a monolitikus setup, mint hátrány. Főleg a 290 esetén limit, ott nem sikerült tökéletesre elvileg a munkamegosztás a 4 setup motor között, de elvileg a Tongában már javították a dolgot.
Én mindenesetre azt mondom, izgalmas időszak elé nézünk, ami a VGA-kat illeti az új API-kkal. -
Innen folytatva.
Az FX-es példa a pH!-n minden egyes új generációnál feljön valamilyen ürüggyel. Sorolom:
- 8800GTX vs HD2900XT: szar a G80 geometry shader throughputja -> nV-n 1 év múlva minden szar lesz
- 9600GT vs HD3850: kevés az ALU a G92 / G94-ben -> nV-n 1 év múlva minden szar lesz
- GTX280 vs HD4870: a DirectX 10.1 hatalmas gyorsulásokat hoz -> nV-n 1 év múlva minden szar lesz
- GTX480 vs HD5870: a Ferminek nem lesz HW tesszelátora -> nV-n 1 év múlva minden szar lesz. Ez később átfordult úgy, hogy a Terascale a létező legoptimálisabb architektúra játékra.
- GTX580 vs HD6970: ... na jó, itt kivételesen nem volt
- GTX680 vs HD7970: a Keplernek nagyon alacsony az egy ALU-ra vetített sávszélessége -> nV-n 1 év múlva minden szar lesz
- GTX980 vs R9-290X: a Maxwell rengeteg tudást beáldozott a teljesítményhatékonyság érdekében -> nV-n 1 év múlva minden szar leszHa nagyon cinikus akarnék lenni (márpedig miért ne akarnék?
), akkor azt mondom, hogy előbb-utóbb most már statisztikai alapon be kell jönnie ezeknek a jóslatoknak. De realista megközelítésben inkább azt mondom, hogy ez a helyzet csak annyira analóg az FX-ekkel (ahol amúgy volt egy ismert kapacitásbeli bottleneck), amennyire annak akarjuk látni. Ill. továbbra is fenntartom, hogy az AMD még esetleg be fogja szívni a monolitikus setupját.
-
törölt tag
Best buy
[link]
EVGA GeForce GTX TITAN X Hydro Copper 12GB 384 bit GDDR5
$3,199.99
Approx HUF917,954.68 -
azt ugye tudod, hogy ezt a hsz-t most elmentem, és a 390X tesztek megjelenése után visszatérünk rá?
ha az összes dolog igaz, amit a Fijiről írsz, akkor az a GPU valami példátlan műszaki csoda lesz. örülnék neki, ha úgy lenne, de megmondom őszintén, nehezemre esik elhinni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kisebb felbontáson igen.
Az AotS brutál extrém terhelés. A sávszél nagyon kell neki, de nagyon díjazza azt is, ha az architektúra hatékonyan képes egymás mellett futtatni több compute pipeline-t. Manapság erről azért nincs semmi, mert nincs olyan játék, ami két pipeline-t egymás mellett futtat, erre most jön egy, ami 1 grafikai mellé 7-9 compute pipeline-t is odapakol. Ebben nyilván a GCN új verziója erősebb, mint a GCN2.
(#4299) players111: Májusban opció. De maga a hardver kész, csak az AMD nem akar külön rendezvényt tartani a hardvernek és a szoftvereknek. Nem csak új GPU jön, hanem egy új API is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 GAMING OC 8GB GDDR7 128bit
- INNO3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X iCHILL X3 - Gari 2027.09.27. -ig - Eladó!
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- SAPPHIRE PULSE Radeon RX 7800 XT GAMING 16GB
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3451
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 180SSD I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest