Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz proci985 #5619 üzenetére

egy kieg / gondolat az egeszzel kapcsolatban.

gyakorlatilag mindket szerian lehet olyan terhelest adni, hogy a kartya nekiall declockolni (volt maxwellem / van hawaiim).

a maxwellnel 970bol egy G1em volt, 250W power target, nagyon massziv aftermarket leghuto a fogyasztashoz kepest, jatek alatt az 1392 / 1408 / 1420 kozotti ertek attol fuggott, hogy mennyire futott bele a 80 fokos thermal limitbe. power limit 250W volt a kartyan, azt nem ertem el. furmark alatt 1240 volt, ami meg mindig magasabb mint a gyari ertek. nem emlekszem mibe futott bele, de valszeg a thermal limit fogta meg. high ASIQ r1.1, papiron a boost olyan 1300 korul emlekeim szerint. teljes rendszer fogyasztasa kb 460W korul furprime alatt, konnektorbol. topik szinten a gyari beallitasokkal a legjobbak kozott volt mondjuk.

hawaiibol 290x matrix platinumom van. power targetrol nem talaltam infot, de legen gyanus, hogy 310-330W korul evett a kartya, amit nem birt el a hutese. furmark alatt legen meg se allt 650-800ig, egyebkent olyan 900ig declockolt. utanna feltoltam a hazban a ventiket es felraktam a Cosmos S 700rpmes NZXT 200mmas ventivel szerelt oldallapjat, picit jobb lett a helyzet, de nem sokkal (itt 1750 / 1100on mentek a 120/140es hazventik). alaporajel 1050, de ezt nem tudta tartani. vizen jatek alatt nem declockol, furmark alatt 1000res orajelre all be. teljes rendszer fogyasztasa furprime alatt legen 610W, vizen 510W (egy 200as venti lett egy 120asra cserelve kozben, illetve a ket zalman es a lianli vezerlopanel helyere bejott egy lamptron, a vgan levo ventik pedig szinten ki lettek szedve. plusz a pumpat es a ventiket lejjebb szabalyoztam). legen 94 fokig ment, vizen egy oras furprime utan 67 fokon stabilizalodott a GPU es 48-50 korul a tobbi alkatresz. low ASIQ, tippre topik szinten is durvan szivargo kartya.

a hawaii architektura kb a leghutessel megoldhato hatarara lett clockolva a 300Wos TDP miatt. a maxwell papiron 145/165W, szoval boven van benne tartalek orajelet novelni, amit aktivan csinalja is a kartya.

vizezve a 290x egy teljesen mas kartya.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés