- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Én nem azt mondom, hogy ne írd le, de ez lett belőle. Ezzel nem lekicsinyíteni akarlak vagy megsérteni de sokadik esetnél már ezen röhögtünk. Azért gondolj abba bele, bármikor vita volt a kártyáról te ezzel jöttél. Ez inkább az ellenkezőjét váltotta ki. Amikor két kártyáról vita van, te pedig sokadszorra azzal jössz, hogy gyengítsük le (úgy hogy alapban is azért lassabb, most ne menjünk bele a jövőbe, semmibe, lesz ami lesz) ez nem mindenkinek a szemében pozitív történet.
És pont ezt mondom, eleinte tapasztalat szempontjából igenis érdekes és megfontolandó, de nem minden esetben ugyanaz rá a reakció, főleg sokadik után.(#3297) daveoff: Azért bosszantó mert a gpu hűtés meg jó lenne. A 970 Strix is egy tök masszív jó kártya, nekem az lett volna végleges, de egy komolyabb játék után brutál volt. Sajnos az MSI 970-el is ez a helyzet, csak ott nincs monitorozás.
Régen hogy imádtam a 7950 V2 karimat, Asust. Na ott volt vrm, memória hűtés. Nem tudom miért nehézség neki egy olyan masszív bordás hűtőlemezt rátenni. Áraikba bele férne... -
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
-
Asbee
veterán
Nálam a 970 Strix vrm hőmérséklete tuningal (alapfesz) volt hogy 115 fokba belenyalt 1-2 másodpercre. De tartósan 110 fok. És ezt már kicsit agresszívebb custom profillal. Nem azt mondom, hogy megpurcanna egy év alatt de engem idegesített.
Ezek a dolgok meg azért vannak felemlegetve mert bárhol előjött a téma HSM megjelent és magyarázta, hogy alaulfeszelve alulórajelzve vagy megventizve is tökéletes. Első pár alkalommal még oké volt, de 30x már annyira nem.
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #3291 üzenetére
"Nem érdekli öket hogy csak az asusra és csak az érzés miatt, onnantól az összes 290/x koholnivaló."
Most erre nem tudok neked mit mondani..
Ez azoknak a mély szakmaisága, akik amúgy néha pont szakmaiatlanságot detektálnak másokon.."Ez igazából az asus dolga lett volna."
280X esetében +1, Hawaiinál szerintem hosszútávon sem lenne semmi baja a VRM-eknek a DCII-ön, tartós 90 fokkal. Jóval többet is elbírnak, ahogy magad is írtad, semmi pénzért megvásárolható kis extra.
Csak annak szoktam ajánlani magam is, akit láthatóan zavar a VRM hőmérséklet (függetlenül attól hogy ez 70 vagy 90 fok, mert bőven tartományon belüli mindkettő), hogy 2k hufért az ilyesfajta "megoldás"/extra ingyen van. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #3287 üzenetére
Igen, sajnos az ASUS-nál egyre több a marketing maszlag, közben a minőség meg egyre kevesebb hangsúlyt kap. Szerintem a Giga mellett az MSI is egyre jobb a Gaming szériás lapjaival/kártyáival.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem nem kell mondanod, tudom melyik kártyára és miért érdemes tenni, és ez egy tökéletes tanács a 290 topicban az érintett tulajoknak. Arra hivtam fel a figyelmét, hogy ebben a topicban viszont pont az ellenkezöje a hatás, mert sokan általánosítanak. Nem érdekli öket hogy csak az asusra és csak az érzés miatt, onnantól az összes 290/x koholnivaló.
Nem jó érv egy kártya mellett szerintem hogy csak egy plusz venti kell és kész. Ez igazából az asus dolga lett volna.
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #3285 üzenetére
Ne csináld már..
, keresd vissza a 280/290 topicban kik és miért tettek oda ventit!
Nekem lassan egy éve van ilyen PCB hűtésem, az elbakizott DCII vRam hűtés miatt.
Az csak külön fűszer aminek azóta is nagyon örülök, hogy a VRM-ről lefúj 20-25extra fokot.
10/9 ember pusztán a kártyák hosszútávú megóvása miatt tette oda, jó ránézni arra a bő 15-20fokkal kevesebb értékre, ennyi. Előtte 70-72 fokos volt a VRM, tunning nélkül, most 50. Tunningal (max fesz/TDP) most nem lépi át a 70et még Furmarkban sem, nélküle pedig anno nem néztem meg, csak tippelni tudnék.
Választható extra az emberek túlnyomó többségénél nem pedig kényszer!Attól mert ezt valaki trollkodásra felhasználja még semmi nem változik, nem fő meg a VRM és nem kell koholni. Örüljenek maguknak az ilyenek amikor ezt szóba hozzák, most erre nem lehet mást mondani.
Amikor tök ésszerű jótanácsot ad valaki, 2k hufért megvásárolható extrát, példának okáért HSM, ne kelljen már azt mérlegelnie, hogy ezzel ad-e a lovat a
trollkodásra"brahi szándékból beszólogatni" hajlamosak alá vagy sem.
Tehát ez nem szempont (szerintem..), vagy legalábbis nem kéne annak lennie. -
trufa12
addikt
válasz
Malibutomi #3287 üzenetére
Én is így látom.
Régen is nagy volt a giga név csak lecsúsztak valamikor 2004 környékén ha jól tudom , emlékszem v 5-6... -
kovsol
titán
válasz
Malibutomi #3285 üzenetére
Egyébként a giga ezzel a G1 szériával betalált rendesen. Ha ezt a szintet tartják a jövőben akkor nem lesz gond vele. Volt 7870 wf3 kártyám, és ég és föld a minőség terén a 970 g1 ahhoz képest.
-
Malibutomi
nagyúr
Én tudom hogy csak arra írod, és a szándékod is segítö, de pont ezzel lovat adsz azok alá akik ezeket eltúlozva máris minden radeonra rákenik hogy koholni kell öket vagy megfönek, pedig ez nem igaz.
(#3284) hpeter10
Én pl. nem csalódtam egyikben sem. Körülnéztem mielött vásároltam. A Gaming kb. ugyanazokat a höfokokat tudta kis tuninggal is mint elötte a 7870. A PCS, meg a lightning pedig még a durvább tuningot is simán bírta jó höfokokkal. Az Asus szereti mostanában elszúrni a dolgait (nem csak vga téren), a giga meg olyan amilyen -
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #3281 üzenetére
Látom te már érted.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #3281 üzenetére
Igazából pont az MSI és a Giga az olcsó, elterjedt, de nem túl meggyőző hűtésű példányok.
Nekem is vissza kellett vegyem 900Mhz-re a WF3-at, ha halk működést akartam nem túl magas hőfokokkal (VRM 80, GPU 85 alatt). Lásd pl. BF4 Mantle: [link]
Én így is elégedett voltam a WF3-al, mivel olcsón megkaptam, de akinek alap, hogy tuningoljon is kicsit, és halk is maradjon és hűvös, annak nagyon kevés ez. Az Asus meg ugye a VRM-jével melegszik nagyon, ha nem kap extra szellőt, bár mint asdxv kitapasztalta, az helyre tehető.A "venti koholást" csak az Asus-ra írtam.
Azt is írtam párszor, hogy amúgy a Tri-X, PCS+, Lightning, Vapor-X, ami csak bedugod és elég erős a hűtés a halk, jó hőfokú működésre. Sajnos ez van.
Nem vagyok fizetett ügynök, hogy népszerűsítenem kéne bármit is. Nem is célom. Én csak tapasztalatokat próbálok cserélni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #3279 üzenetére
Nálam pl. Az MSI Gaming is teljesen okés volt, furmark alatt volt 85 fokos. Játékok alatt 77-78.
Ezért érzem kicsit visszásnak ezt a "2-3 kártya jó csak" dolgot. Mert a felsoroltakon kivül van még kb. a gigabyte wf meg az asus dc.
(#3280) HSM
Csak úgy füalatt kérdem, nem veszed észre, hogy ezzel a "venti a hátlapra, alulfeszelés, stb.."-vel pont az ellenkezö hatást éred el? Most csak az asusra írod, de emiatt már állandóan azt olvasni, hogy a radeonokat mind alul kell feszelni, meg ventit koholni rájuk. -
proci985
MODERÁTOR
ja, lenyegesen egyszerubb lenne a helyzet, ha nem a vapor / trix / msi lightning harmas lenne oke, meg meg esetleg az XFX DD, meg talan a PowerColor PCS+, meg esetleg az Asus Matrix (ha azon nem sul meg a VRM a Strixhez hasonloan). bar utobbi az mar kerdojelhegy.
alapbol a fogyasztassal van gond, de maga a hutes se allt a helyzet magaslatan.
-
TTomax
félisten
A képre pillantva nekem rögtön az ugrott be,hogy alapon ment a procid.... egy 64fös BF4 pályán az bizony limit,rögtön más képet kapnánk ha az nem lenne,ezért kellett volna a gpu-z hagyni a háttérben,mert nem látjuk valójában ki volt-e hajtva a gpu...
Illetve,ugye azt sem tudjuk nem-e véletlen V-Syncel játszol,mert gyanítom igen... -
Habugi
addikt
Nézd, így utólag, látva az egy órás terhelés alatt elért max 69/82°C GPU/VRM szinten, megkockáztatom, a világon semmi gond nincs a házad szellőzésével.
Az első, sok kérdést felvető shotodon látott Idle állapot/órajel mellett mért/mutatott 50/60 fok mondatta csak velem azt, hogy valószínűleg nem jut elég levegőhöz. Mostmár valószínüsíthető, az a pillanatkép úgy készülhetett, hogy közben épp lehülőfélben volt a kártyád, mert épp kiléptél a/egy játékból, talán pont BF4-ből.
-
korion
senior tag
ha elindítom a gpu-z-t elkezdek játszani,játszom 40 percet majd otthagyom gépet 15percre és azután ami tálcán van program(gpu-z) "felnyitom" és ott írja,h max 50C.
én ezt úgy értettem,hogy amikor megnyitom a progit az ameddig fut azt a max hőfokot mutatja amit addig elért a core abban az intervallumban!
szóval hiába mentem ki 15 percre,az addig emlékszik,h 17 perce 50 c volt és,h azt mutatja!
vagy ez hogy van?
-
Habugi
addikt
Erről van itt szó, ez egy teljesen korrekt mérés!
Ráadásul a VRM sem olyan vészes, sőt..(#3269) Asbee:
(#3272) korion:
Az a sor a GPU-Z-ben az általad említett max értékkel/jelzéssel mindig az aktuális hőmérsékletet mutatja, félreérthető. Jobb alul tudod is állítani milyen sűrűn frissítse.
Azt, hogy adott időintervallum alatt ezen felül hogyan alakult a hőmérséklet, csak a program által kirajzolt miniatűr grafikonból lehet kikövetkeztetni, ezért sokkal jobb ilyesmire a HWInfo64.Látod, eleve ez a Sensor only mód mennyivel több támpontot ad, a beállításokban ráadásul ezen felül grafikont is rajzoltathatsz vele ha nagyon akkurátus tesztet szeretnél megosztani.
-
TTomax
félisten
Azért mert erre 3gyártó egy-egy tipusa képes....A lightning, a tiéd,meg még egy,és azért,ha a referencia hűtés nem olyan lenne amilyen akkor nem kazánoznának(és itt nem is biztos hogy a hűtéssel van a gond,bár bűn hangos volt az már a 7970en is,hiába vapor állítólag)
Ja de van még egy opció,alul kell feszelni,meg órajelezni... -
Habugi
addikt
"Nem olvasol vissza, de azért megjegyzést teszel, stílusra. Értem. Korrekt."
Fórumtárs.., szóval na..
Többek közt erről is szól a fáma, egyetlen szót hagytam ki az előző postból, azt hogy nem olvasom vissza mégegyszer, igazán élhettél volna a gyanúperrel, hogy nem postolok olvasás nélkül.
Leírtam hogy "parázstéma" mivolta ellenére teljesen korrektül zajlik itt a párbeszéd a legtöbb esetben, majd megkövettelek a GPU-Z okán (na nem mintha bárkit is megneveztem volna amikor szóba hoztam korionnak, csak Te pont valóban HWInfót javasoltál neki végig, ettől még nekem CPU-Z rémlett korábbról és ennyivel tartoztam neked..).Ezek után még kifogásolod amiért szóba hoztam a stílust, plusz még szarkasztikusan le is korrektezed.
Ha problémád van azzal /vagy bárkinek/, hogy ezt leírom azon a változtatással lehet segíteni, nem azzal hogy megkérdőjelezed a jogosultságát. Lásd ahogy daveoff is tette, tök normális ember módjára!Az utolsó gondolatok ofc nem feléd personale only..
-
-
-
Asbee
veterán
Nem olvasol vissza, de azért megjegyzést teszel, stílusra. Értem. Korrekt. Én a magam nevében beszélek, nem egyszer normálisan leírtam, mit mérjen hogyan és hogy ha annyira nincs tisztában a dolgokkal hallgasson ránk, hogy lehetetlen olyan körülmények között amit állít. Nem megsértődni kell hanem nyugodtan átgondolni, utána nézni és úgy mérni. (ez már nem neked)
-
Habugi
addikt
Ha jól emlékszem az egész úgy 2-3 napja lett "lebeszélve", csak rémlett a GPU-Z.
Nagyon nem szívesen olvasom vissza, mert elkezdenélek többötöket megszólítani a stílusotok miatt, ami általában jóra nem vezet/itt oFF, sok szempontból pedig semmi közöm hozzá.
Többnyire semmi komoly, de amikor még vérszagot is kaptok ráadásul okkal, na az kihagyós..Szimplán csak elhiszem neked, hogy nem írtatok ilyet és mea culpa!
-
Asbee
veterán
De értsd már meg hogy nem ment tovább. Nézd már meg azt a nyamvadt gpu-z képet amit először linkeltél. Egyszerűen a körülményeid között (lég, szobahő, ház szellőzés ami nincs) lehetetlen amit állítasz. Ezért hiheti valaki azt hogy kamuzol. De legalább hinnél nekünk... Nincs ház hűtésed sem, de 50 fokos gpu-ról mesélsz. 2db 290-em is volt. Azt hiszed, hogy 50 fokos mert bezárult a gpu-z!!! Ha így sem érted meg, sehogy.
(#3257) Habugi: Senki nem buzdította gpu-z-re kb 5x írtam le a hwinfot... Legalább olvass vissza.
-
Habugi
addikt
Áhzooo, na akkor jól "sejtettem"..
A VRM amúgy annyira nem meglepő, mert az XFX kártyák VRM hűtése az utóbbi időben nem túl meggyőző
, inkább a GPU volt nagyon feltűnő.
(#3254) korion:
Fogalmam sincs a srácok miért a GPU-Z-re buzdítottak, ajánlom sixpak posztját [link].., jó öreg HWInfo64, alul jelzi az idő intervallumot, min/max/avg oszlopok.., legjobb, beleköthetetlen, csak ezt használom magam is.
(#3256) sixpak:
Megelőztél..
-
korion
senior tag
nem akarom orrbaverni,félre.. azt írtam,h remegni kezdek,ha írnom kell,nem beszélhetem,főleg,ha még orrba se..
Daveoff ; NEM HAZUDOK!max vmit tényleg nem értek!!nagy különbség!!!!és,ha nem személyeskednétek egyfolytában,akkor lehet el is szégyelltem volna magam,hogy vmit benéztem!
de jössz a hülye dumáddal,h hazudok!
TE MEG LOPSZ AKKOR! nah hogy esik??szégyen...
BOCSÁNAT LÉPTEM!
üdv!
-
korion
senior tag
csak a Te kedvedért bndit.war gyere játszani egy órát,közben nem 75%,nem 80%
hanem 70% fog pörögni,közben menni fog a gpu-z és még az a progi amit akartok!azért jöjjön valaki,h ne az legyen,h hazudok!!!
BF4 természetesen!jelenleg egy tv állványt használok aminek a közepében van egy hifitartó,oda van berakva a gépem!
eladtam a házam,ezért egy CM Elite "házban"van aminek nincs fent egyik oldala se,de nincs a cpu és a táp és a 2 vga ventilátorból több,csak ami "kötelező"!én azért küldtem el az első gpu-z-t mert kiléptem a játékból,a gpu-z ment tovább és a max eredményeket mutatta.. és írtam,h 40perc játék után...szóval...
-
Habugi
addikt
Azt a részt átugorva, nem firtatva a szándékot amivel ezt a képet beszúrtad..
, csak egy észrevétel:
Azaz Idle 50/60°C GPU/VRM szinten szerintem baromi sok!
Nem volt még Hawaiiom, szóval még akár normális is lehet, de meglepne..A helyedben megbolondítanám még a ház szellőzést pár ventivel vagy minimum kinyitnám ha a srácoknak tett ígéretedet be szeretnéd tartani.
(#3250) korion:
Kár rástresszelni a helyzetre, pláne remegésig idegelni magad meg orrbaverést említeni..
Eleve a topic neve elég parázstéma ezen a fórumon, meglehet funtopic, de azért szarvashibákat nem jó elkövetni, főleg nem mérések terén.
Amúgy is, szerintem itt még egész kultúráltan van megvitatva a téma az egyéb topicokban időről-időre kibontakozó ereszd el a hajamokhoz képest.. -
korion
senior tag
akkor félreolvastad!!!!!!
eddig amikor teszteltem békén hagytam a CCC ventivezérlést!
de láttam és hallottam,h szinte nem is megy (nem hallani mert nincs venti a gépemben)61% mi az?mikor mehet ez 85-100%,ha akar és bírnia kell!
kb 1 éve használtam a hd7870-emhez AB és tök más volt(más is írta olvastam pár sorral feljebb)én se igazodtam ki!
ezért fogtam és most 70% ment mikor játszottam!!
MANUÁLIS VENTIPROFILT HASZNÁLTAM ,DE CSAK MOST ESTE!(felhúztam CCC-ben és "leokéztam"
bocsánat,ha én írtam félre valamit,ha lehülyéznek és nem verhetem be az orrát,csak érvelhetek,akkor remegek az idegtől és akkor nem megy a fogalmazás!(főleg,h annyi eszetek nem volt,h azt mondjátok,h kopé ide az eredménnyel,"nem egyből átakarsz verni kocsog AMD-s",pedig nem én Inteles vagyok)
-
Asbee
veterán
Egy kör heaven után 65 fokos 70% ventivel, ami alig fűt. És ez még mindig 70%-os venti nem alap. Erre egy jó bf4 multi kör alatt számolj +10 fokot, alap ventivel meg még többet. Nem lenézésből, de ha én valamihez nem értek, akkor nem magyarázok meg olyat már csak azért is, amire többen azt mondják hogy lehetetlen.
-
Asbee
veterán
Ne haragudj, de látszik baromira nem értesz hozzá, ami egyáltalán nem szégyen, viszont ne akard már megmagyarázni akkor. A gpu-z képeden tisztán és egyértelműen látszik, hogy futott kb 5 másodpercet. Amíg nem tudsz semmi hitelest felmutatni addig szerintem ne raboljuk egymás idejét.
Amúgy meg baromira nem mindegy, hogy beállítottad a venti profilt. Én is beállíthatom a ref 980-am 100% venti fordulatra és dicsekedhetek hogy 70 fok, amikor értelmes körülmények között, vagy alap ventivel 80-83.
Össze vissza beszélsz. Eddig 40%-os ventivel 60 fokos volt a kártya, most 70% venire kapcsol 65 fok felett, az előbb meg 70%-os ventivel 50 fokos volt...
Mutass nekem egy hwinfo mérést, amin látszik fél óra játék idő minden adattal, 40%-os ventivel 60 fokon. Na az a kép nem hazudik.
-
korion
senior tag
nem Ti hülyéztettek le!(ergo Ti néztek..)
Ád 1 ;
nem mindegy,h beállítom vmelyik progival,h 65C felett húzza 70% a ventit?
vagy alapból felhúzom 70 és játszom!(ezt most tettem elsőnek,mert több helyen is írták,h a CCC-nek a ventivezérlés nem megy)Ád2 ; játszottam kb 40percet megnéztem,h mik voltak a hőfokok,megírtam és kimentem tükörtojást csinálni sajtrakásra téve,só,bors,pirospaprika és nagyon finom kenyér!)
Bejöttem, leültem ép,h kezdtem volna nézni az Blacklistet, mikor láttam írtak privátot,megnéztem(közben ettem),megírtam nekik,láttam ide is írtatok!
megnéztem,elkezdtem remegni,hogy ki a f...omnak néznek,h hazudok és lenéztem a tálcára,nem a kajára
és láttam,h a gpu-z még nem zártam be,jött a print.. és képfeltöltés,elküldve fórumra!múltkor hagytam,h a CCC tegye a dolgát,(max 61% hajtotta,pedig akkor 2 kibeba..ott órát játszottam)most feltoltam én a ventit 70% és game!
sőt vettem fel videót is a hangról,csak kupi van és utálom visszahallani a hangom,de a bnőm itt van mellettem 11 hónapja és ő is bólogat(mi mást tenne),h ez a leghalkabb kártyám...
szóval kérem a bocsánatokat meg a Ducatit!(mindent tudok
)
-
Asbee
veterán
Ja hogy már 70%-on van a venti. Ne is mérj, már most látszik szépítettél... A tesztek nem hazudnak, alap venti profillal nagyon halknak mondják de simán elmegy komoly terhelés alatt 80 fok felé is.
Mutass Hwinfó adatokat 2 óra bf4 multi alatt, hogy minden látszódjon, az idő is.
-
-
korion
senior tag
Mértem Frapssal ;Metro ;70-120 fps (64 fő)
találtam egy másik pályát (vmi hardcore)ott 155 fps volt a max! (64 fő)
60 C lett a vrm úgy,h felhúztam 70% a ventilátort!(max 61 engedi a gyári és úgy kb 75 C a vrm)a gpu most is 50 C volt max (70% ventivel)
itt már van hangja a 2 db ventinek azt aláírom..
de én azt mondtam,h azonos rpm halkabb
-
-
A 60 fok nagyon jól hangzik. Nálam 75 fok gpu, 77 fok vrm, BF4 alatt. Ez teljesen auto ventiszabályzással, 41%-os ventifordulat mellett...ez gyakorlatilag némaüzem.
Viszont 50%-os fordulat mellett, 69 fokra le lehet szorítani és még abszolút nem hangos ez sem.
Ja, Tri-X-em van. -
TTomax
félisten
-
korion
senior tag
bocs 11% ,de játékokkal van összehasonlítva... majd kapnak új patchet a játékok és nem lesz annyi különbség!(vagy több lesz)
ha véletlenül kinövöm ezt az évente cseréljünk vga-t és,h fusson maxon a játék,akkor még 3-4 év múlva is "elég" lesz ez a vga!(max leveszem az élsimítást)
én a számítási teljesítményt néztem,nem azt,h-hogy van optimalizálva a játék.
szép napot!
-
-
korion
senior tag
este nyomok egy videót,h mennyire hangos a venti!A Gigafos windforce kb 2x hangosabb azonos rpm-en!
(a rev.2 nél is halkabb)amúgy az Nvida Gtx 285-295 lettek azok a vga-k amik hiába voltak erősek,fillérekért mentek és mennek!
de egy 6870 vga még mindig 22-24 ezer..sőt a 6970 se kapod meg 26 alatt és az ref. hűtős!elhiszem,h jobb a 970,csak,h drágább (negyed annyival),"butább" és most elég lenne,ha megemlítenék és idegrohamot kapnék,h átbaxtak!(több helyen leírták,h ez megtévesztés volt)persze ott volt kisbetűvel,h nyugodtan átverhetnek..
-
korion
senior tag
válasz
trufa12 #3206 üzenetére
az 5870 még mindig 20-23 ezer,pedig nem 2 éves,hanem 3-4! és 1 gb ram van rajta,nem 4 gb!
ők fizetik a postát,ha szar a vga!(az ADATA is fizeti a ramoknál!)
de ha nekem kell fizetni,akkor is mi van??
20 ezer a posta és kapok egy zsír új vga-t!parancsoljatok!
jah és nem 10.hanem kb 15-17 ezer lett volna drágább,még ügyeskedve is!
és be van regisztrálva a vga-m az XFX-nél!
és ennek a kártyának sincs hangja játék közben!mikor tuningoltam és Haeven tesztekkel bombáztam,akkor pörgött a venti!
amúgy 2 óra BF4 után is 40% megy a venti és 60C van!(így,h visszavettem 7% Core órajelet+ 10% a fogyasztást így még annyi se)
max 3 moncsit szeretnék majd és abban is az AMD...
(JOBB)
-
Anubris
őstag
válasz
proci985 #3211 üzenetére
Ha jól emlékszem a GM200-ra is azt írták, hogy 40%-al lesz erősebb, mint a 980. Titan II-nek emlegették eddig.
Én kicsit soknak tartom a két kártya közt a különbséget, de ha az AMD táblázatok reálisak ott is a 380x és a 390 között elég nagy lesz a szakadék.
980 Ti szerűség, ha egyáltalán lesz, akkor szerintem csak majd a 390x megjelenése után. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #3210 üzenetére
980ti / GM200rol rebesgetnek. gondolom 390re reagalni.
esetleg 990, agressziv binelessel es power targettel be lehetne ferni 300Wba.
-
trufa12
addikt
Én is azt mondom egyik mostani kártya sem fog 2 év múlva 50-60 at érni,, már most 290 60-80 között van.....
2 év múlva 20 ezer... (1 tipp)most jön új széria amd, és nv-től is. attól függetlenül hogy az nv most adta ki fél éve.....
ez a 290 2 év múlva őskövület lesz ugyan úgy mint pl most a 58xx és társai...
A memória mizériáról meg annyit hogy én FHD-ban semmit sem veszek észre, teljesen nyugodtan használom a 970-em
tegnap skyrimet fel tettem, meg mellé v 140 modot
full grafon 60 fps- szépen megy , így modokkal még csúnyának sem nevezném....
meg minden új játék szépen 60 fps-el fut.Aki meg wqhd- v 4 k-zni akar várjon aztán jönnek az új vga-k. Így idegeskedni sem kell.
Én jövő év februárig el leszek a 970-el , és akkor talán olyan 60 -70 ezerért el tudom adni .
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
TTomax
félisten
Ja,hát mihez viszonyítjuk...egy 970hez képest hangos.OC nem nagyon van abban a hűtőben,alapon felküldi 79%-ra 80Cfok körül nyitott házban.. nem úgy mint a húzott aftermarket 970ek(persze amúgy is kb 290X szint az meg ugye nem 2%,csak ha cpu limited van) a hűtőt csak esetleg ügyeskedve tudod lecserélni mert különben ugrik a gari... az a gari aminek a postázását bizony neked kell állni az USA-ba persze csak a két év lejárta után (mert ugye nem gondolod azt is kifizetik),és persze csak akkor ha leregisztráltad a számlával (ugye megtetted,mert anélkül nincs gari).Végül pedig ,azt ugye tudod miért lett olcsón neked 290ed????Mert a 970 lenyomta az árakat,és az AMDnek alá kellett árazni!
Végül...kedves vagy,hogy egy lapon kezelsz az nVidival ( a királyi többes... már mint "mi" )már csak részvényt kellene szereznem...
Jahm és a 4GB VRAM túl van lihegve...ha ezeket a kártyákat 3.5GBnak hirdetik akkor is megveszik,és tudod miért?Mert nincs más alternatíva a gyári megoldások közül erre a teljesítményre...
Amúgy ezt a 2X drágább kártyám se állja meg a helyét,mert nem kétszer drágább...egyébként meg rólad pont ugyanezt gondolja az,aki 1150en járatja a 280X-ét... gyengébb de nem annyival mint amennyivel olcsóbb,és amióta világ a világ 2X-es gpu teljesítményt 4X-es áron kapsz...vagy lehet menni multigpura,ami vagy megy vagy nem plusz táp/hűtés/lap...
UI: Két darab 290 van itthon dobozba...tudom miről beszélek...
-
korion
senior tag
hangos?
előtte Gigabyte 3 ventisem volt,nah az hangos!
ez 60-70% se hallod,h megy!
sőt nem is melegszik,így tönkre se fog menni..(holnapután meghal)
Tudod hogy megy a lifetime garancia?
mert még,ha nekem is kellene fizetnem,akkor is megéri,de ilyenkor a cég fizet (ha rossz a termék,ha valóban nem külsérelmi,szerelési..)
kb 2 % erősebb a 970 és min 10 ezerrel drágább lett volna,nem beszélve arról,h most az ideg megenne,ezzel a memória mizériával!
nem vagyok AMD párti,sőt INTEL FOREWŐR!!
de ezt a csatát mindig elbukjatok ameddig az Nvidia ilyeneket csinál,ennyivel drágább!(persze megteheti,mert vannak hívei) de addig max azzal jöhetek,h bezzeg a 2x drágább kártyám 20% jobb mint a Tied bi-bi-bi!
nem akarok kötekedni,de mit fogsz csinálni a 970 egy olyan játékkal ami megeszi a 4gb ramot?
-
TTomax
félisten
Amikor te az 5850et vetted.... na azok az idő elmúltak...azt külön megnézem hogy hogyan fogod te azt a kártyát eladni 2év múlva jó lesz az szerintem 35-40nek is... főleg azzal a hangos hűtéssel,a lifetime garival sem fog sokat nyomni a latba,mert a postaköltség több lesz mint a kártya ára... [link]
80-90ért már ugyanígy ügyeskedve lehetett volna 970... gyorsabb is hűvösebb is halkabb is...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- DJI topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Objektívek topikja
- Motoros topic
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- További aktív témák...
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest