- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Gondolom azért később lesz CrossFire támogatása is Mantle alatt a játéknak. Ami azt illeti, illő lett volna már a patch megjelenésekor is lennie.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekem Q9550-en 30%-kal jobb Full HD-ben maxon a 270X. De most azért tesztelték nagy procival, mert ott is hoz a Mantle. Plusz a textúrákra vonatkozó javulás.
(#2193) Televan: Az egy szabványos effekt. Nem kötelező kikapcsolni, bár rendkívül fényes lesz tőle a bunda, és mivel a rejtett fényforrások megvilágítják, még este is csillogni fog. Ha Lara haja samponreklám volt, akkor itt óránként kondicionálják is a tisztaság érdekében. Ez sajnos még mindig tipikus probléma az efféle szimulációknál.
-
Televan74
nagyúr
Ha nem 1,5 hónapja vettem volna meg a vapor-x 290-et 130.000 -ért.Akkor nem állna sírásra a szám széle.Most nagyon fájna a pénztárcámnak a 970 -re váltás.Főleg azért is mert a 660Ti -m után ott is egy minőségibb Gainward Phantom 970 -t vennék.
1-2 év? Nálam mostanában annyit kártya még nem bírt ki. -
én kérek elnézést
ez mondjuk azt is jelenti, hogy az értelmesen Mantle-supported játékok aránya 33% helyett 25%, de ezt már az ellen-marketingben valamelyest jártas szemétláda mondatja velem, úgyhogy ne jegyzőkönyvezzük
tök jó, amiket a SE3-ról írsz - nekem ez úgy fordul le, hogy a motort felkészítették arra, hogy a jövőben könnyű legyen low-level API-kra ráültetni. ez teljesen jó már most is a Rebellionnek, és jó lesz a jövőben az AMD-vásárlóknak is - csak éppen itt és most a csokis hasonlattal leírt előny esik le belőle, emiatt nem vennék 290-et. de ha mutatsz tesztet, ahol egy i3-on / kétmodulos APU-n jelentősen jobb a Mantle renderer, akkor backtrackelek
(#2193) Televan: ha nincs 290-ed, akkor azért, mert a 970 jobb ár/teljesítmény aránnyal bír, és kevesebbet fogyaszt és / vagy halkabb (ill. a 980 a leggyorsabb, ha ez fontos). ha van 290-ed, akkor 1-2 évig úgyis jó vagy vele, ne válassz nVidiát
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Négy játék jött. [link] - no offense, csak a pontosság végett.
Az Asura motort az előző verzióhoz képest teljesen átírták. A Sniper Elite 3 már job rendszerű, vagyis nincs dedikált mag az egyes feladatokra. Ehhez még hozzájön, hogy a nyáron átírták a rendert is, hogy jobban illeszkedjen a low-level API-khoz, és kiműtötték belőle a korábban még problémás többletterhelést. Emiatt DX11-ben is gyorsult 10-20%-ot az új patch-csel.
Lehet vele olyat is, de az jóval nehezebb, és igényli azt, hogy a driver támogassa az aszinkron compute-ot. Ilyen driver még nincs a felhasználóknál. De azt mondta a Rebellion is, hogy képesek ingyenessé tenni az OF effektet a Mantle alatt. -
válasz
Televan74 #2191 üzenetére
Egyszer esetleg nézd meg a PH cikkek hangvételét AMD és NV témában... Minden hétre jut 2 cikk, hogy az amd ígymegúgy innovatív, szuperextrahardver, világmegváltás, nvidiánál mehet a roló le, mert a mantle, meg a dxlevelgcn stb. Ez megy évek óta, már minimum a 6900-as széria óta. Papíron.
Aztán jönnek a játékok, és a tényleges eredmények, és valahogy mindig elmarad a nagy vérengzés... sőt... -
Televan74
nagyúr
Menjünk ki a homokozóba és játszunk kinek nagyobb a pénisze dolgot?Ugyan már ne legyünk ennyire gyerekesek.
A NV jobbat alkotott ez tény, de minek kell az NV fanoknak ezt állandóan az AMD -sek orra alá dörgölni.Ha csak a fogyasztás nézzük ott komoly előre lépés van az NV -nél.Ha a teljesítményt ,akkor nincs nagy lemaradás.
Ha most kellene új kártyát vennem, biztos hogy én is a 970 -n mellett döntenék.Bár most hogy az AMD csökkenti a 290 -s árát,nem biztos hogy oly egyértelmű a képlet. -
válasz
Malibutomi #2184 üzenetére
a +70e FT-ot azért fizeted, hogy minden játékban meglegyen a +néhány FPS, nem pedig azért, hogy háromban. a Sniper Elite 3 teszt alapján olyan ez a Mantle, mint amikor veszel 300e FT-ért egy kanapét, és adnak ajándékba hozzá egy igazi, gusztusos, jó minőségű tábla csokit, kb. 800 FT értékben. örülsz neki, de a vásárlásodban még csak véletlen sem szempont.
nem tudom, gyengébb CPU-val lenne-e valami komolyabb differencia, de miután a SEv2 még egy G2020-assal is kényelmesen ment 90-100 FPS-t, olyan nagyon nem hiszem. ezzel a motorral akkor lett volna értelmes a Mantle, ha VGA oldalon is hoz extra performance-t (állítólag lehet vele olyat is).
szóval számoljunk - eddig 3 játék jött Mantle-lel, ebből egynek van is gyakorlati értelme (BF4). és már egy évesek a 290-esek, amik mellett elméletileg nagy selling pointnak kellett volna lennie. vonjam le a következtetést, vagy mindenki levonja magának?
-
Malibutomi
nagyúr
Ebben igazad van, ellenben a 290X és a 780Ti egyidősek, továbbra is azzal érdemes hasonlítani ha már valamivel.
Abban is igazad van, hogy most az NV van előnyben, ezt nem is vitatom, de nem kell mellet verve kinyilatkoztatni, hogy fú az AMD +50W és így meg úgy. Az nv új architektúra az AMD régi, ebben a szegmensben egy év sok idő.
Most a best buy tényleg a 970-es, jó teljesítmény, jó fogyasztás.
-
HSM
félisten
válasz
Locutus #2185 üzenetére
A 290-et is röhögve fel lehet húzni 1100-1150-re... A memóriája is húzható. A Maxwell esetében pedig gyárilag is szívószál kevés 256bites busz, amit húzni se lehet már sehova. Akkor meg a hajadra kenheted a húzható gpu-t, ha alapból is a sávszél a kevés alatta... A 290-ek alatt ezzel szemben, vagy a gtx780-ak alatt viszont igen komoly memória-alrendszer figyel...
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #2186 üzenetére
A fogyasztás majd akkor lesz releváns ha kijönnek az új AMD-k is, nem egy éves cuccal kell összehasonlítani,
Ha mondjuk fél év múlva jönnek ki az új AMD vga-k, akkor az mitől lesz relevánsabb mint a jelenlegi összehasonlítás? A Maxwell architektúra is már majdnem fél éves: akkor jöttek ki az első példányok (750, 750Ti). Perpill. ezek a termékek elérhetők, ezeket lehet összhasonlítani. Aki most szeretne venni vga-t, annak ez releváns. Most az nV van előnyben, pár hónap múlva lehet hogy az AMD lesz, ennyi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Locutus #2185 üzenetére
Akkor először döntsd el hogy mit akarsz fikázni, a mantlet, vagy az AMD-t magát.
Ha a DX vs mantlet próbálod fikázni, ott 8 fps a gyorsulás, lásd fentebb csúcs vga kártyáknál súlyos tizezrek, illetve új csúcs vga-nál +8fps az általában már alázásnak van kikiáltva. Plusz ahogy írtam ahogy kisebb a processzor úgy nő a mantle előnye. Kevés embernek van 170.000Ft-os procija.
Ha pedig az AMD technikát akarod fikázni, azt sem értem, mivel itt semmivel nem gyorsabb az egy évvel később megjelent csúcs NV kártya még DX alatt sem. Ja de 1440DX-ben 5FPS-el! Szóval ez sem sikerült.
Tudom hogy van ahol gyorsabb, de a példád pont nem ezt mutatja.Szóval a te olvasatodban az AMD-től +3 (+8) FPS ingyen az szar, az NV-től több mint egy év fejlesztés után egy 5FPS-el(DX alatt) gyorsabb kártya az jó?
A fogyasztás majd akkor lesz releváns ha kijönnek az új AMD-k is, nem egy éves cuccal kell összehasonlítani, akkor a 290X-et vesd össze a 780Ti-vel, amivel ellenfelek (voltak). [link] Átlagos fogyasztás 780Ti 229W - 290X 236W
-
válasz
Malibutomi #2184 üzenetére
Nemtom mit néztél te, de a 980DX11-hez képest sehol sincs 8 fps gyorsulása a 290X-nek. Se mantleval, se anélkül... 3 fps a legtöbb.
A 4K meg teljesen irreleváns.
A fogyasztás meg igenis számít, ha másért nem azért, mert a 980 fölött még 50% TDP tartalék van, további gyorsulást kihozni. A 290X-ben meg zéró. És új cuccal sem lesz válaszuk jövő tavaszig.
Megint ment a károgás, hogy a sniperelite3 mennyire mantle, meg mennyire előremutató, meg mennyire GCNüberDX11... aztán tessék. 3 FPS. Legjobb esetben. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Locutus #2183 üzenetére
Ha nem a 4K-t nézed, hanem az 1440P-t ami sokkal közelebb áll a normál felhasználáshoz, ott 8fps-t gyorsult a mantle a dx-hez képest.
A GTX 980 mennyivel gyorsabb átlagosan mint a GTX 970? 10FPS. Mennyi az árkülönbség? 70.000Ft
Ha nem 170.000Ft-os 6 magos csúcs CPU-d van akkor meg még több a gyorsulás.
De nézheted a 4K-t is végülis, ja ott DX alatt is gyorsabb a régebbi AMD kártya mint az új NV....Fogyasztást és melegedést összehasonlítani meg egy több mint egy éves és egy friss kártya között nem mérvadó.
Eléggé lábon lőtted magad ezzel a hozzászólással úgy érzem.
-
Világmegváltás AMD módra: n+1. fejezet.
PCper Sniperelite 980+DX11 vs 290X+Mantle/DX11Szokásos +3 fps, legjobb esetben, 50%-kal nagyobb fogyasztás és melegedés mellett. Mantlevel DX11 ellen.
-
edari
őstag
Zerocore nekem is, páromnak is rossz. És még sok mindenkinek. Sajnos.
Nekem meg a HDMI soha nem csinált még galibátTöbblet szolgáltatás pl.: Shadowplay. Igaz, aki ezt nem használja, annak ez is fölösleges mint procikban az igp dvga mellett.
Bocsánat, rosszul fogalmaztam: Nem frissít magától, csak ha van új, akkor szól. Eldönthetem hogy akarom-e telepíteni, vagy nem.
Hubba12: Azt hiszem a legjobban a tuning potenciál fog tetszeni benne.
-
Hubba12
senior tag
Világ életemben NV fan voltam
Nagyon
De most el jött az ideje ki próbálni a piros oldalt
Soha nem volt még AMD kártyám most vettem egy HD7850-et kíváncsi leszek a képére játék élményre Tuningra melegedésre mindenre
Azért vettem most HD-t mert árban és teljesítményben agyon verte Az NV-t
Már nagyon kíváncsian várom mit hoz nekem majd ez a kártya
-
HSM
félisten
Érdekes dolog ez a ZeroCore... Nálam nem okozott gondot se a 290-esen, se a jópár 280X-emen, se a 7970-emen, se a 7950-emen.
Közben 2 gnerációyi proci, és 5 féle alaplpa kb. Én nem tudom, másoknak hogy és miért nem megy, nálam ment. Egy "bug" ismert számomra, hogy HDMI hangot meg tudja hülyíteni, de azt én szerencsére nem használok.
Ami a driverfrissítést illeti, ez abszolút ízlések és pofonok. Nálad pozitívum, hogy magától frissít, én fel lennék háborodva, hogy képzeli hogy zargat vele.
Amúgy az AMD is tud mostmár egy ideje automatikusan frissíteni. A többletszolgáltatások driverből, nekem ez is olyan, hogy milyen többletszolgáltatás? Nálam ezek abból állnak, hogy a videóminőség-rontó javítókat kikapcsolom, és mindent alkalmazásvezéreltre teszek, mert az utólagos erőszakolások általában több gondot, mint örömöt szülnek.
Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy játszani lehet mindkettőn. Továbbá azzal is, hogyha valakinek bizonyos játékok kitüntetetten fontosak, akkor érdemes utánanézni, melyik cég GPU-ján hogy megy, mert akad néhány játék, ami vagy az egyik, vagy a másik cég GPU-ján fut szignifikánsan jobban.
A buta vs okos GPU dologba nem akarok belemenni, mert úgysem tudjuk, mit hoz a jövő, majd kiderül, melyik architektúra hogy állja majd a sarat a jövőben.
-
edari
őstag
Locutus,
HSM:
Érdekes dolgok ezek, de leírom én is a tapasztalataimat. Én AMD-ről váltottam nv-re. AMD-n baromira zavart, hogy a Zerocore egy...f*s volt. És még mindig az, sokat lehet erről olvasni a topicokban. Driverekről nem írok semmit, nekem nem volt soha bajom egyikkel se, pedig 3 generációt húztam le pirosként. De nekem is maradtok már maxon órajelek, amin max egy gép resi segített. Volt egy ref hűtős kártyám eddig összesen, 5850 volt, de őszintén engem nem zavart a hangja, pedig csend specifikus vagyok ().
Aztán átjöttem nv oldalra, gondoltam ezt is ki kell próbálni.
Driver: ez nagyon tetszik. Sokkal több benne a szolgáltatás mint Catalystban, és már nem is nézem hogy mikor jön ki új driver, egyszerűen csak szól, és frissít. (nem tudom most amd-nél hogy van.)
Kicsit félve jöttem át, hisz engem is elkapott az amd PR bullshit (meg Abu féle is...), hogy gcn így meg úgy. Hát most látom csak, hogy semmi előny nincs benne. NV-n is ugyanúgy mennek a játékok, semmi hátrányt nem érzek a "butább" gpu-n.
A másik, és ami inkább fontos: melyik gyártó hogy tud drivert írni arra a játékra, amelyik jobban preferálja a konkurenciát, és itt bizony az NV mérföldekkel jobb. (AC3 <-> Tomb raider)
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Két kategória mellett tettem le a voksom: R9 280 vagy R9 280X (attól függően, hogy mennyi pénzem lesz vásárláskor). A kérdés már csak annyi mindkét típusnál: Asus vagy MSI?? (a teljesítmény nálam fontosabb szempont, mint a ventillátor hangereje)
Üdv,
hazazs -
Archeres
tag
Köszönöm a válaszokat, bocsi, hogy eddig vártam csak gondoltam hátha kibontakozik valami eszmecsere amiből még több új infót tudok meg az nvidia oldalról. Még annyi érdekelne, hogy mennyire lesz tartós vétel illetve ha húzom a kártyát az azonnali garivesztéssel jár?
Kompromisszumok amiket hajlandó lennék kötni:
Kevesebb AA és AF de egy 2-szeres minimumot szeretnék megtartani.
És az árnyékoknál a részletességet is hajlandó vagyok Ultráról-High-ra esetleg mediumra levenni. Nem tudom pontosan, hogy az Nvidia mire haknisabb, Az eddigi ATI/AMD vga-im sose komázták a füstöt, AA-t, és árnyékokat. -
HSM
félisten
válasz
Locutus #2175 üzenetére
A második bekezdéseddel nem tudok egyet érteni. Jó régóta van Ati kártyám, 3870, 4850-ek, 4890, 5850, 7950/70, most meg 290. Vagy 3 alaplap/CPU geneációval alattuk. Azt kell mondjam, soha nem találkoztam AMD driver miatti kékhalálozással, nem induló cuccokkal. A .net felület szar volt egy ideig, de azóta azt is rendesen összerakták. Játék gondom ha volt is, egy héten belül jött a hotfix, ami orvosolta.
Ami érdekes, nekem meg az NV drivereivel vannak rosszabb tapasztalataim... Az utolsó 4850 és a 4890 között volt egy GTX260-am, ami elég komoly csalódás volt driveresen. Csomószor szarul működött a DXVA gyorsítása, 4-5 ALT+TAB után összeesett a driver a játékok alatt, míg AMD-vel ez nem fordult elő, más apróbb problémák is voltak, és a képminőség sem volt olyan meggyőző, úgyhogy egy hétre rá vettem inkább egy 4890-et.
Nekem is voltak többhetes uptime-jaim a 7970-el, bő féléves driverrel. Szóval AMD-vel sem álom a biztos üzem, mint ahogy sejtetni próbálod.
-
Itt említeném meg, hogy tavalyi driverrel tolok mindent, probléma nélkül (és anno is csak azért frissítettem az előző 2 éves drivert, mert a BF4 induláskor mindig szólt érte, és már állatira idegesített, pedig gond nem volt).
Ezen kívül az nvidia hátra fújós hűtése is sokkal jobb mint amit az amd valaha nevezett ref hűtőnek... Szóval ha valaki SFF-ben gondolkodik, mint én, akkor must have. Plusz ugye eleve nem is fogyaszt illetve melegszik annyira. Nem fogom leszarozni az AMD cuccait se, mert nyilván nem azok, de nekem eszem ágában sincs jelenleg másban gondolkodni, annyira bevált a rendszer, ami lassan 3 éve fut 24/7-ben.
Egyszer nem találkoztam olyan gondokkal mint előtte amd-vel, hogy a catalyst összevissza működött, sokszor el se indult, itt egy dll, ott egy sys kékhalál, amott egy .net probléma, 3d módban felakadó órajel, ilyenolyan játék gondok. Csoda volt ha pár napos, vagy hetes uptimeom volt, most meg pár havonta indítom újra a gépet, akkor is azért, mert a w7 netlogon rendszere hányja össze magát úgy, hogy a médiajátékos már nem tud bejelentkezni...
El lehet gondolkodni, hogy kinek mi ér többet... a biztos üzem, vagy az a pár plusz fps, netán a csak papíron létező előnyök, meg über technológia... -
válasz
daveoff #2173 üzenetére
árban és teljesítményben nincs érdemi eltérés, a fejlettebb architektúra eddig sem segített a régebbi high end AMD termékeken, a mantle pedig még mindig alig több vaporware-nél. viszont a 3GB memória a Watch Dogs megjelenése óta lényegesen nagyobb súllyal esik latba, mint eddig. ezzel szemben az nVidia-nál ott a PhysX (érdemben nem sokkal több játékban, mint a Mantle), és általában tisztább, szárazabb érzés - mondjuk mostanában csak akkor, ha nem rakja fel az ember azonnal az új drivereket
továbbra is azt tudom mondani, hogy speciális árbeli (beleértve a bónusz játékokat is) kilengésektől vagy specifikus (létező) feature-öktől eltekintve beállítottság szerint érdemes a két gyártó közül dönteni - konzervatívabb és kényelmesebb alkatok számára az nVidia a jobb választás, a kísérletező kedvhez jobban passzol az AMD.
-
daveoff
veterán
válasz
Locutus #2172 üzenetére
Pl mire gondolsz? Remélem nem a drivert hozod fel... Szerintem több érv szól a GCN mellett....
-ár(mondjuk ezt pontosan nem vágom,de sanszos, hogy AMD olcsóbb)
-3gb VRAM(már FHD-ra is elkél nem egy esetben)
-mantle(ez sajnos még nagyon kiforratlan, de ki tudja mi lesz belőle...)
-fejlettebb architektúra(talán még mindig lehet belőle profitálni a jövőben)
-teljesítményben szinte nincs is különbség, teljesen játék függő, de talán egy leheletnyivel jobb az AMDPersze ezen a szinten már nehéz a döntés, mert ezek a kártyák lassan "kifutottnak" számítanak, így hosszú távra tervezni velük már problémás.
-
Archeres
tag
Sziasztok!
Érdekelne a ti véleményetek is az Asus Gtx 770-ről. Vagy úgy általánosságban márkafüggetlenül erről a modellről. 1080p-s játékra használnám, így gondolom elég a 2 GB memória, tesztekben csupa jót olvasok róla, de tudni szeretném, hogy a userek mit gondolnak róla valójában.
Nagy érvágás lesz a későbbiekben, hogy Nvidia kártyával indulok neki a nextgen era-nak? (Mantle miatt kérdezem) -
brarid
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy hogyan tudom az LCD monitorom méretezését beállítani? Az asztali gépemben lévő AMD kártyánál ez nagyon egyszerű volt mert a Catalystban pontosan jelezve volt ez a beállítás. Viszont most használok egy Asus notebookot egy Nvidia 820m-mel és itt nem találom ezt a lehetőséget. Ha esetleg valaki lenne olyan kedves és megmondá nekem hogy mit hogyan csináljak azt megköszönném. Remélem az sem nagy kérés hogy PÜ-ben mert úgy egy kicsit könnyebben észreveszem.
Köszönöm szépen!
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Az MSI Gaming kártyáival kapcsolatban lenne egy kérdésem, ami nem világos. Ugye mindig háromsoros formában írják ki a hivatalos oldalon az órajeleket, például az MSI R9 280 Gaming 3G-nél:
933MHz Core (Boost Clock:1000MHz) (OC mode)
933MHz Core (Boost Clock:972MHz) (Gaming mode)
933MHz Core (Boost Clock:933MHz) (Silent mode)Defaultként ugye mindig a Gaming "állapotban" jön ki a gyárból, és a mellékelt Gaming APP alkalmazással lehet egy kattintással Silent módba a halk, és OC módba az überállat üzemelésért. A 933MHz meg gondolom a tuningolatlan referencia kártya órajelét jelöli. Ezt az állításomat igazolja is ez a cikk, hogy tényleg 933MHz [link]. Eddig az egész világos és tök logikus lenne, ha az MSI GTX 760 Gaming 2G-nél például nem ez lenne:
1085 (Boost Clock: 1150) (OC mode)
1020 (Boost Clock: 1085) (Gaming mode)
980 (Boost Clock: 1033) (Silent mode)Most itt akkor a referenciakártyánál is háromféle órajel van? Eszerint a cikk szerint [link] a Silent mód maga a referencia kártya. De akkor mi az 1020MHz meg 1085MHz? Meg akkor most mi a Boost Clock? Az most a gyári tuningolt órajelet jelöli, vagy még azt is külön aktiválni kell valahol?
Ha valaki ezt elmagyarázná, hogy hogy is működik ez az egész, és kitöltené az űrt ami ebben a témában kezd tátongani a fejemben azt nagyon megköszönném.
Üdv,
hazazs -
-
Pacy
aktív tag
válasz
_-ORANGE-_ #2164 üzenetére
Én az Amd-re szavazok! Ahogy előttem is írta kolléga jó tuningos kártya. Siman a nyomába érhet egy 7950-nek. Plusz ott a Mantle is mellette. Játék függő is egyik másik előnye. 660ti nek meg ott a physx.
-
edari
őstag
válasz
_-ORANGE-_ #2164 üzenetére
660 ti erősebb ugyan, de a 7870-ben nagy tuningpotenciál van, így beérheti a zöldet.
-
_-ORANGE-_
senior tag
Sziasztok! A tapasztalatotok érdekel, hogy melyik kari lenne jobb választás: GTX 660 Ti / AMD HD 7870. Köszi!
-
mcs
veterán
válasz
daneeeeee #2156 üzenetére
1 is elég lett volna valóban, de éppen ez volt készleten.
Valamikor volt 9600GT-m is dupla akkora sávszélességgel, és annak az előnye akkor jött ki, amikor régebbi játékokra raktam fel sokszoros élsímítást nagyobb felbontásokban. Alapvetően 1366x768ban játszok, csak mindig megnézem kíváncsiságból, mit bír nagyobb esetén is az adott kártya.gbors: Jelenleg Grid 1/2vel és UT3al játszok, így azoknak bőven elegendőnek bizonyul. A Grid 2 lepett meg főleg, hogy high beállításokon, advanced lightning nélkül, 4x símítással, és 16x anizóval mennyire gördülékenyen fut. (átlag 50-60 fps 40es minimummal kb)
Akkor lennék igazán bajban, ha például Battlefield 3/4el multiznék, mert annak még az Athlon II X3 sem lenne elég. -
miresz
veterán
válasz
Dragbajnok #2159 üzenetére
Tegnap előtt cseréltem kártyát. GTX650ti-ről GTX 660-ra. Már akkor is benn voltak a tankok. De azóta drivert is frissített az Nv,és azóta nem frankó valami. Itt megjegyezném,hogy az AMD 7870-en ugyan azokkal a beállításokkal fix 80-100fps van mindenhol. Pedig a 7870 és a GTX660 ~ egy szintű kártya,+ a játék is Nvidiás. Valamit eltoltak a driverrel az tuti.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dragbajnok #2159 üzenetére
Ja. Beépítették a state blokkokat optimalizálásnak +50% sebesség reményében. Olyan fasza lett az implementáció, hogy -50% lett az eredmény. De azért maradt a kód, me miért ne. Legalább nem mondhatják a játékra, hogy elavult a DX9 kódja is, mert nincs state blokk támogatás sem. Most már van.
-
miresz
veterán
Kinek,hogy vállt be az új nvidia driver? Én már gondolkodom rajt,hogy vissza rakom az előzőt. War thunder alatt ha felhőbe érek 30-ra esik az fps,ahogy kiérek belőle 150. A kártya egy GTX 660. Ami még vicc,hogy az elöző GTX 650ti-vel ez nem volt. Igaz ott a régebbi driver volt fenn.
-
az örömteli, hogy Neked bevált a GT640, mert akkor nem kell a későbbiekben sem vagyonokat költened VGA-ra
ami a fő gond a 640 környékén, az az, hogy teljesítményben sokkal nagyobb távolságra van az alsó középkategóriától, mint árban. szerintem az nVidia legolcsóbb (újan) vállalható kártyája a GTX 750, és ezt a teljesítményszintet korábban 22-23e FT körül el lehetett érni, most meg 30e. helyette van a csaknem 2x lassabb 640 ezen az árszinten. ezért "fáj" sokaknak ez a kártya. -
daneeeeee
aktív tag
Nem a GT 640-el van a probléma, hanem a rajta lévő 2GB DDR3 ram-mal. 2GB-ot soha nem fogsz ezzel a kártyával kihasználni, viszont a DDR5 által nyújtott nagyobb sávszélesség meg pont jól jött volna mert nem egy helyzetben gyorsabb tőle a kártya.
Ettől függetlenül végülis az a lényeg, hogy elégedett vagy a teljesítményével a többi nem érdekes! -
mcs
veterán
Érdekes ez a topik.
Én múlt héten vettem egy sokak által agyonfikázott GeForce GT 640et 2 gigás, DDR3as változatban. Nekem eddig a teljesítménye hatalmas nagy pozitív csalódás, mert jóval többet hozott ki az NVidia ebből a kártyából a mai szemmel nézve már alaposan megnyírbált sávszélességgel, mint gondoltam volna vásárlás előtt.
Tudom, hogy vehettem volna azonos áron GDDR5el szerelt Radeont, de eddigi tapasztalataimból kiindulva teljesen kiábrándultam a Catalyst driverekből. Akárhányszor volt Radeonom, mindig felbosszantott valami Catalyst nyűg. A hardveres videogyorsítás hol működött, hol nem, a régebbi játékokra való optimalizáltság néhol gyászos volt, és a HDMI-vel is adódtak már gondjaim, ugyanis a nappaliban lévő Samsung tv képét képtelen volt teljesen kitölteni 1920x1080ban, ami a tv natív felbontása. Elismerem, hogy alapvetően remek felépítésű hardvert gyárt az ATi/AMD, de a drivereivel nálam sose sikerült teljesen bevágódnia. -
wattafaka
senior tag
válasz
#Morcosmedve #2153 üzenetére
Bár ahogy nézem azért az MSI gondoskodott átalakítóról, amit alapból tartalmaz a csomag. [link]
Lehet akkor így nem károsítom meg magam azzal az ezer x száz forinttal. -
wattafaka
senior tag
válasz
#Morcosmedve #2151 üzenetére
És erősíts meg, hogy a "for Macbook Pro" elnevezés ellenére jó lesz nekem PC-re is, ugye?
-
wattafaka
senior tag
válasz
#17954112 #2146 üzenetére
Még egy utolsó kérdés akkor most már a 280-hoz:
Ugye dell monitorom van (P2214H), amin HDMI helyett Displayport csatlakozó van, adtak is hozzá gyárilag DP kábelt. A 280-on viszont ugye mini DP van, szóval ha beszerzek hozzá egy ilyet [link] akkor már menni fog minden pöccre? -
wattafaka
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek megéri az MSI R9 280 3G Gaming (X nélkül!!) azt a körülbelül 3 ezres felárat az ugyancsak MSI GTX 760 2G helyett? Jobban teljesít a 280-as a 3GB 384bit-es RAM-mal az alacsonyabb órajelek ellenére? Mennyivel fogyasztana többet a 760-nál?
SLI-t vagy Crossfire-t nem is tervezek még csak a távoli jövőben sem, szóval lehet a plusz 1GB RAM kihasználatlan lenne. És kérdésem persze a gyári tuningon belül értendő (maximum OC mode a mellékelt MSI Gaming APP alkalmazással, tehát ne abból induljon ki senki, hogy melyiket lehet a csillagokig felhúzni).Üdv,
hazazs -
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább úgy mondanám, hogy hasonló számban nincs jelen. Nagyon tipikus dolog lett önmagában már a fekete képernyő miatt is a GPU-t hibáztatni. Mi mástól lehetne, hiszen arra van kötve a monitor ... de nem?
A garanciára BS-sel visszaküldött kártyák zöme ebből a téves alapból születik meg, mert a szerviznél ugyan nem jön elő, de nyilván a user mondhatja, hogy rossz és ragaszkodik ahhoz, hogy ezt megvizsgálják. Ilyenkor megy a gyártóhoz. Sokáig tart, de teljesen normális és jogilag indokolt ügyintézés ez. A gyártó meg vagy visszaküldi, vagy utasítást ad, hogy cseréljék ki, és az amúgy jó kártyákra raknak egy új sorozatszámot és megy újra a piacra. Utóbbi szimplán kedvezőbb, mert egyszerűbb és olcsóbb nem visszaküldeni a terméket. -
HSM
félisten
Bizonyám, erre gondoltam.
A kereskedelmi lapba dugás elég felszínes teszt, azzal csak a legsúlyosabb hibák detektálhatók, másra nagyon nem jó. Mondjuk egy logikai analizátorral, meg egy megfelelő programozott tesztsorral, esetleg egy megfelelő digitális oszcilloszkóppal már többre lehet menni, de nyilván nem ez a szint, amit egy kis ország kis szervíze megengedhet magának.
Persze, nekik nem is ez a dolguk, tegyük gyorsan hozzá, azon a szinten teljesen jó, amit csinálnak.(#2134) Abu85: Jól veszem ki a szavaidból, hogy ugyanúgy, hasonló számban jelen va NV-nél ez a hiba, mint AMD-nél?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan. Eleve a gyártók nem is tesztelik az ilyen hibákat kereskedelmi forgalomban kapható alaplappal. Van egy direkt erre kialakított tesztgépjük, amivel minden hardver összeférhetetlenségi gond kizárható, és csak arra koncentrálnak, hogy a VGA hibás-e. Egy mezei szerviznek ilyen berendezésre se pénze, se szakképzettsége.
-
Dtomka
veterán
Nah én kíváncsiságból beütöttem:
AMD
Nagyjából 9 640 000 találat (0,26 másodperc)Nvidia
Nagyjából 8 930 000 találat (0,31 másodperc)Azért az Nvida is küzd a problémával...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FLATRONW #2128 üzenetére
Azért mert még nem ütötted be a Google-be az NVIDIA (esetleg Intel) black screen keresését. Ott is milliós nagyságrendű találatot kapsz.
Egyébként nem feltétlen más komponens okozza, hanem két komponens közötti kompatibilitási probléma. Külön-külön lehet, hogy minden jó, de együtt ... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
the_mad #2126 üzenetére
Jóval jobb tesztmegoldásaik vannak, mint bárkinek innen, vagy akár a sarki szervizből. Ha azok azt mondják, hogy jó a kártya, akkor az jó.
A BS hibák nagyon nagy többsége kompatibilitási gond, tehát a problémásnak hitt komponenst átrakva egy másik rendszerbe megjavul az egész. Ugyanezt tapasztalja minden gyártó a garizás során. Teljesen normális, hogy a szervizben is jól működik, mert más a konfig.
A BS-re vannak olyan tesztjavaslatok, amelyeket a szervizpartnerek megkapnak. A legfőbb javaslat, ha hardvert hoznak BS-sel, akkor rögtön kérjék be a teljes gépet, mert a csavarokat leszámítva bármitől lehet. -
the_mad
aktív tag
"Partnerhez BS-sel visszaküldött kártyák 99,98%-a hibátlan."
Persze, abban a 10 percben, amíg tesztelik... ha egyáltalán tesztelik. Mint anno a 6870X2 kártyám esetében, 4 különböző konfigban produkált BS-t (40 perc alatt átlagban, terhelés alatt). Persze a kedves szerviz 2x OK-ra tesztelte a kártyát... Kicsit szkeptikusan állok a dologhoz, mert ezek szerint, a 4 konfig valamelyik más komponense okozta a kártyámmal a BS-t (ezekben a GTX480, HD5870, HD6990 kártyák BS nélkül működtek), még a szerviz tesztkonfigjával minden tökéletesen működött... Nehezen hihető.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #2124 üzenetére
Nincs elég számítási kapacitás egyetlen PC-s processzorban sem, hogy kiszámolja a mozgásszimulációt és az AI-t. Ha másképp le is programozzák, amit le lehet, akkor is hiányozni fognak a GFLOPS-ok. Esetleg a 24 magos szerverprocesszorokra meg tudnák oldani.
Broadwellre és Kaveri APU-ra meg tudnák csinálni, mert azok támogatják a megosztott virtuális memóriát. Ettől persze még az IGP számolna, csak meglenne a GFLOPS és a hatékonyság, ami kell a feladathoz.Hidd el egyébként az EA-nek sem akkora öröm két motort párhuzamosa fejleszteni és fenntartani. Ha megoldható lenne, hogy csak az újat használják, akkor már a jóval kisebb költségek miatt is átállnának rá.
-
Pont a FIFA mint gépigényes, szépgrafikás valami... valahogy nem tudom komolyan venni ezt a dolgot.
Az az érzésem, hogy a PC is lazán elvinné ugyanilyen minőségben, csak arra máshogy kellene programozni, és ehhez lusták (= nem áldoznak pénzt rá). Kb mint amikor az nvidia tesszelálta a láthatatlan vizet a pálya alatt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #2122 üzenetére
Ez nem elmélet, csak nincs még általános fejlesztőkörnyezet. Az EA egyébként a sportjátékaihoz már használja a next-gen igazi extráit. Ők is úgy implementálták, hogy írtak egy saját fejlesztőkörnyezetet. Ha nem tudod megnézni, akkor hallgasd meg az bemutatókat a X1/PS4-es és a PC-s FIFA különbségeiről. Megdöbbentően életszerű a next-gen verzióban a játékosok mozgása. Azt mind a CPU és az IGP közös munkája számolja, pont úgy ahogy kérték a fejlesztők. Az AI-t is IGP számolja.
Mi PC-sek biztos kitörölhetjük majd, mert ide a valóban next-gen játékmeneti dolgok nem lesznek vissza portolva. Amelyik játékot nem butítják le azt ki sem adják PC-re.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #2119 üzenetére
Ott, hogy ők fejlesztik a gépekre a tartalmat. Nekik vannak ötleteik, és szeretnének olyan hardvert, amin ezek az ötletek megvalósíthatók.
Az a gond a piaccal, hogy mindenki sír, hogy hol van a játékokból az innováció. Most mindenki azon sír, hogy miért olyan gépek jöttek, amik lehetővé teszik az innovációt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
the_mad #2116 üzenetére
Ezek amiket felsoroltál mindenen vannak. Sőt, most elmondom neked, hogy a PC Partnerhez BS-sel visszaküldött kártyák 99,98%-a hibátlan. Újracsomagolják, új sorozatszámot kap és eladják, mert a PC egy más komponense okozta a fekete képernyőt, csak a user nem lát túl a VGA-n.
Manapság egyébként teljesen normális (szintén PC Partner adat), hogy a garira (akármilyen hibával) visszaküldött termékek ~40%-át újra eladják, mert nem hibásak. Ez arra utal, hogy rengeteg a kompatibilitási probléma.
-
Dtomka
veterán
válasz
the_mad #2109 üzenetére
Akkor rossz példát hoztam fel. Hagyjuk ki a több ezer $ kártyákat. Maradjuk a 780/ti 290/x ig. Sztem, én és még sokan mások sem fognak olyan kártyát venni, így inkább azok alkossanak azokról véleményt akik kipróbálták!
"Az R9 szériával amúgy is nagyon sok a baj"- A 290/x nél volt gond a magas(abb) hőmérséklet és a hang probléma, de ez is inkább a referencia modelleket érintette. Vizezve a tünetek jelentősen javultak.
(Én azért annak örülök, hogy az AMD miatt lesz DX12 is..Ha az NV-n múlna akkor lehet még pár évig nem történt volna semmi...)
Üdv:
1 elégedett AMD 280x tulaj -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha olcsón akartok top minőséget, akkor mindig attól a gyártótól vegyétek a kártyát, aki az OEM-eket szolgálja ki. Az NV esetében a PC Partner, azaz dobozos szinten a Zotac. Az AMD-nél a TUL, azaz dobozos szinten a PowerColor.
-
HSM
félisten
válasz
the_mad #2111 üzenetére
Ha a Titánt nem játékra szánták volna, akkor Quadro vagy Tesla lenne a neve.
Ez egy játékra szánt kártya, amit nyilván kicsit a "szűkebb zsebű" tervezőknek is szánnak.
Ami a kitűnő minőségű Radeonokat illeti, nem olyan drágák azok.
Mondok példát... A Sapphire 280X Vapor-X vagy Vapor-X Tri-X egyáltalán nem drágább a többinél, míg a tervezési, építési minőségük szvsz kimagaslik.
Ugyanez igaz a 290-eknél a Vapor-X-re, bár ott azért van egy 15% körüli árprémium mondjuk a sima Tri-X-hez képest, de szerintem simán megér annyit annak, aki minőségi, komoly kártyát keres. Ugyanakkor olcsóbban ott van pl. a PowerColor PCS+ hűtéses verziója, ami szintén kitűnő, és alig drágább az "alapmodelleknél". Vagy a sima Tri-X, ami annyira nem nagy csoda, de teljesen korrekt. Nekem amúgy a "fapados" Giga 290 WF3-al sincs semmi bajom, bár a ventije elég gagyi egy Sapphire-hoz képest, meg a tuninghoz is kevés már a WF3 hűtés, de alapórajelen remekül elvan, halkan, hűvösen, és a felhasznált anyagok is korrektnek tűnnek nekem, az órajeleket is beton fixen tartja úgy a legdurvább terhelésen is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
the_mad #2111 üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy a Titan Z-t még az NV sem tudja mire szánta. Olyan kísérlet lehet mint a sima Titan. Bedobták 3000-ért, hátha ezt is megveszik, csak arra nem gondoltak, hogy az AMD készít egy ugyanilyen koncepciót 1500-ért. Innentől kezdve pedig jön, nem jön, visszavonták, még drivert írnak. Az ASUS-nak annyira későn szóltak, hogy a sajtókat is kiküldték április végén. Most azon mehet a vita, hogy mivel járnak jobban ... ha megjelenik, vagy ha törlik.
-
the_mad
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz
the_mad #2109 üzenetére
Ami az R9 sorozatot illeti, nem értek veled egyet.
Ugyanúgy vannak kitűnő minőségű típusok, ahogy selejtek is. Ugyanúgy ahogy NV-nél is tudnék mondani pár eléggé félresikerült modellt GK104/110 csippel. Az NV-nél a nagyon jó húzás az volt, hogy csináltak egy viszonylag erős, jó referenciamodellt, amit sokan vásároltak meg. Minőségre az AMD referenciamodelljeivel sincs baj, csupán hangosabbak a kelleténél, ezért sokaknál szóba se jöhetnek.
Ami a "nagyságrendekkel nagyobb" duplapontosság, az kb. a duplája. De ott a 280X is (CF), ami viszont halkan jegyzem meg, már eléggé szorosan lohol a nyomában a maga kártyánként 1Tflops-ával.
-
the_mad
aktív tag
"-Olcsóbb termék, és akkor biztos rosszabb/gyengébb minőségű. - Pedig ami olcsóbb nem biztos, hogy rosszabb. (titan z 3000$ vs 295x 1500$)"
De, sajnos az így van. A Titán Z esetében pedig mindenki megfeledkezik a dupla pontosságú számításról (pontosabban annak kapacitásáról), ami nagyságrendekkel nagyobb, mint a 295X2-é. Ergo tervezőkártyának is használható, és annak igenis jó vétel azoknak, akinek eddig az egyetlen alternatívája a (több)milliós TESLA volt.
Az R9 szériával amúgy is nagyon sok a baj. Minőségben mélységesen alulmaradnak az NV kártyákkal szemben. Nem azért "olcsók" az AMD kártyák, mert olyan jó fejek a gyártók, hanem azért, mert ez volt az üzletstratégia az NV-vel szemben. Ennek a mellékhatása a sok selejt, meg gyári/szériahiba.Üdvözlettel: egy elégedetlen NV tulaj!
-
Dtomka
veterán
válasz
#17954112 #2094 üzenetére
-Régen a driverek miatt volt az AMD rosszabbnak titulálva. - Manapság is vannak azért hibák, de szerintem nem olyan rossz a helyzet mint sokan gondolják...persze azok szidják leginkább, akiknek a másik oldal vga-ja van a gépében.
-Olcsóbb termék, és akkor biztos rosszabb/gyengébb minőségű. - Pedig ami olcsóbb nem biztos, hogy rosszabb. (titan z 3000$ vs 295x 1500$)
-Kisebb cég- kevesebb a pénz. Az Nvidia sokkal nagyobb, több pénz->>akkor tuti jobb - Azért az AMD annak ellenére, hogy kis cég CPU fronton nincs sok esélye (mantle farag a hátrányból), viszont GPU fejlesztésben előrébb jár mint az Nvidia.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#17954112 #2099 üzenetére
A nyomós ok kimerült abban, hogy az AMD mellett az összes többi nevező azt mondta, hogy az a hardver, amit kérnek előtt kivitelezhetetlen. Az AMD azt mondta, hogy 2014-re összerakják. Mivel 2014-2015-re új konzolokat akart a Sony és az MS, így eldőlt a kérdés. Ha 2016 végére tervezték volna a startot simán nem az AMD nyeri meg a tendert, mert ARM vagy Power magok licencelésével sokkal olcsóbb üzleti konstrukciókra is lehetőség van, és úgy a Sony és az MS megveszi a dizájnt, majd megdobja a beszállítót 3-5 dolláros gépenkénti zsetonnal. Ezzel szemben az AMD-nél az x86 miatt csak OEM konstrukcióra van lehetőség, vagyis nem lehet megvenni a dizájnt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy gépenként 3-5 dollár helyett 20-30 dollárral többet rak zsebre a beszállító.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #2095 üzenetére
Ezt még ma is félreérti mindenki. A fejlesztők igazából egy dolgot kértek nagyon, ami miatt az eredeti hardverkoncepciók mentek a kukába. Az egységes memória és a vele járó egyéb extrák, mint a C1x atomics. Egyszerűen fogalmazva kértek egy gyorsabb Cellt a Cell hátrányai nélkül.
Amit majd látni fogsz, hogy ami PC-re megjelenik az már biztos nem fog tartalmazni olyan dolgokat, amelyek a fenti fícsőröket kérik. Vagy esetleg butított lesz a port lásd Fifa 14.
Egyébként ezt már más leírta igen jól. Erről szól a next-gen. És az az architektúra, amit beleraktak olyan, ami pont ezeket teszi lehetővé. Hogy új szoftvereket kell írni? Persze, de az eredmény lenyűgöz majd mindenkit. -
daveoff
veterán
válasz
#17954112 #2094 üzenetére
Ez a tipikus hozzáállása az NV tulajok nagy részének, nem tudom miért van ez így, de ez van a köztudatban. Valamiért képtelenek objektíven szemlélni a dolgot, csak ezekkel az "ész érvekkel" vagdalóznak. Én most váltottam 290X-ről 780Ti-re (ez az első próbálkozásom a zöld oldalon), készülök is egy írással Logout-ra, amiben megpróbálom tényleg objektíven leírni a véleményemet a két kártyáról, a két gyártóról...
-
odorgg
addikt
Erről van szó. Akit sohasem hozott lázba a számítógép sem, csak a játék kedvéért ül a TV/Monitor elé, az tojik az FPS és a felbontás adatokra, illetve a TV/Monitor alatti doboz specifikációira is. No a konzolosokk nagy része ilyen.
Az új konzolokat is ezekhez az igényekhez szabták. Legyen dizájnos, meg egyszerűen használható, és fussanak rajt a gamek. De az hogy milyen felbontás, meg hány fps, az a sokad rangú szempont.
Néha sajnálom jómagam is, hogy nem vagyok a boldog tudatlan játékos állomány tagja, mert sokkal nagyobb élmény lenne a game, és nem költenék nagy pénzeket a PC-re.
(#2095) Locutus
Lényeg az, a hardver tudja azt amire tervezték, és nem véletlenül vannak gyengeségei.
Ha nincs rá igény, nem terveznek, és nem gyártanak le több millió izomdobozt.A hardver nem szar, AMD azt adta amit kértek tőle, ha izmosabb cuccot kér a Sony, vagy a Microsoft, akkor azt kaptak volna. csak akkor lehet nem ilyen áron osztogatnák a kis játékdobozkákat.
De egyébként is, hiába az izom vas, mert arra is tudnak szarul optimalizált gameket kiadni.
Mindíg egyszerűbb, és költséghatékonyabb megoldás lesz, a felbontást megnyírbálni, és a fix fps-t csökkenteni, mint hónapokon át a program optimalizációival tökölni. -
Gainka
őstag
Igy van, én speciel még lusta voltam kiadni lovét egy uj tvre (led full hd) de pár helyen azért láttam hogy, hogy néz ki egy full hds tv-n egy hd adás, hát mit mondjak kurv@ jo éles és szép
Szerintem egy konzolon mikor 4-5 méterre ülsz a fotelben nem lehet tul vészes a full hd vagy 900p, biztos meg lehet látni de aki játék élményért nyomja a gémet az biztos el lesz vele igy is.
Persze sokan vannak akik msi afterburnerral játszanak és a napi 1-5 óra játékbol fél-2.5 órát a képernyő sarkába van a szeme hogy épp kihacsaje és mennyi vram fogy.
Bármilyen hihetetlen sokan csak "simán" játszani szeretnek.
Saját példám ps2 nfs mw, joval kockásabb volt tv-n de nagyon jol elvoltam vele.
Pl 2: Öcséméknek felrakok egy játékot és nem állitom be nekik a grafot mert elfelejtek belépni, ugy játszanak vele alapon és mikor meg kérdeztem hogy igy nyomtátok ? -Persze válvonogatás. Magyarul k. leszarják
Csak játszanak.(#2097) Abu85 Értem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Energiaital topic
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó RTX 3090 24GB Videókártyák (Suprim X, Aorus, Gaming X) Felső kategóriás! Jótállással! Dobozos!
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- Gigabyte RTX 2070 SUPER WINDFORCE 3X OC 8GB GDDR6
- Gigabyte AORUS MASTER RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Teljesen új GTX 1060 3GB
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest