Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazon Kindle JailBreak
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
válasz
gainwardgs #2664 üzenetére
Ezt gyari vbios-szal? Szeretnem reprodukalni...mik voltak a pontos beallitasok?
-
Habugi
addikt
No, akkor egy kis Tahitis móka, becsatlakozva a buliba!
280X @ 1240/1700 ~ Omega ~ Win7 64
FHD Ultimate (TTomax beállítása, azaz 2X SSAA)
FHD Ultimate (daveoff beállítása, 4X SSAA)
Szóóóval, daveoff húzott 290X eredménye nem tudom miért lett olyan gyalázat, de valahogy kétlem, hogy a húzott Tahiti elnáspángolná Min.FPS-ben..
(Mint ahogy azt is, hogy a húzott Tahiti/Hawaii között a Max.FPS különbség 6 lenne..)
Érdemes lenne valakinek újratolni helyette szintén húzott 290X-el, mert driver vagy valami egyéb súlyos gebasz lehetett nála![ Módosította: radi8tor ]
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #2691 üzenetére
Haha.... Nem, azt csak a monitoromnak.
De tényleg nem volt vele gondom, nem tehetek róla. Még az se volt, mint korábban a HD 5850-el, hogy egy-két játékhoz kellett várni pár napot a hotfix driverre vagy patch-re a jó működéshez.Én azzal is maximálisan elégedett voltam, 57K-ért vettem 1 hónaposan, 3 év múlva 25K-ért adtam el, és közben mindent remekül elvitt, amit csak szerettem volna.
Szerintem elég jó bizonyíték az elégedettségre, hogy ilyen sokáig megvolt.
-
Laja333
őstag
Boldog Karácsonyt!
-
daveoff
veterán
Na akkor Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Én most lépek aludni, de majd jövök még, van egy rakat mérésem 290/290x/780ti kártyákkal. Újramérek mindent a 980-al is, hogy legyen (vita)téma....
-
HSM
félisten
Az a zerocore... Azt is tesztelgettem, és nálam ment. Rendesen, ventiket leállítva, ahogy kell. Egyszersem volt, hogy ne kelt volna fel. Nekem mondjuk Giga alpok voltak, csak a B85 volt Asrock.
Pedig nekem 20 perc után képernyő OFF, és napi szinten bekapcsol legalább egyszer.(#2678) odorgg: Én azért elég sokmindent játszottam rajta, volt, amit megjelenés után rögtön, és nem volt gondom velük. Persze, minden játékot én sem próbálhattam ki...
(#2683) gainwardgs: Boldog karácsonyt! És legyünk konstruktívak.
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #2685 üzenetére
Nem hát persze,azzal a két éves driverral fog a legjobban menni ami a dobozba csomagolt cdn van..... Persze az op rendszer se frissitett addig meg a programok sem,hiszen megállt az idő.Ha valaki meg szól akkor az rögtön troll,sőt mindenki akinek más véleménye van!Bár eredményeket még mindig nem hoztál....
A stiluson továbbra is van mégit csiszolni,értelmes ember nem igy beszél.Észt sajnos nem adhatok az nekem is kevés van...
-
Laja333
őstag
Mert egy kisvárosi bolt polcáról levett gt630 az biztosan egy friss hardver és valószínüleg a legfrissebb nv driverrel fog a legoptimálisabban működni ez frissen vásárolt friss kártya.
. De persze kifogás NVnél mindig van, így megértem, hogy ezzel próbálsz érvelni. Azért ezt lehet csak privátban kellett volna írni, akkor csak én nevetnék a fail-eden, így meg mindenki, aki látja.
Kiérdemled a TTroll nevet. Eszed nem sok van.
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #2679 üzenetére
Ez az Amd vs Nvidia topic tessék tesztelni,hozni az eredményeket,bizonyitani az igazad....a troll dumádra nem vagyok vevö kisbarátom,nálam ezzel mellényúltál.Ha van érdemi eredményed akkor szivesen állok elé,de amig mem ismersz csak látsz tölem pár sort,inkább tartozkodj a vélemény formálástól,mert ez a nyolc osztályos stilus csak lehuzza a topicot.Hozz eredményeket,cáfolj meg,viselkedj konstruktivan,vitapartnerként....
-
Habugi
addikt
Nem értem miről megy a diskurzus..
TTomax beállításaival odorgg tolt egy tesztet sima 290essel ami húzva volt, nem látok semmit amitől hanyat kéne esni.
A poén kedvéért futok majd egy kört 280X-el azonos beállításokkal.
-
TTomax
félisten
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2675 üzenetére
Az egy "szarrá" húzott 290x volt, de mindegy. Egyébként 1100mhz-en ment, ennyit tudott alapfeszen, és a nagyátlag itt meg is állt tuningban, csak fesz. emeléssel lehetett feljebb menni, én azt hanyagoltam, mert a tuning progik csak még több galibát okoztak AMD-nél. 8 különböző 290/290x kártyám volt, egyik sem ment 1100 felett, csak a Lightning, de az is eleve feszelve volt gyárilag. A 980 is csak alapfeszen van tuningolva, és ezek mind mennek 1500-on, úgyhogy csak pont annyira van "szarrá" tuningolva, mint a 290x-em volt, ja és még annyi, hogy érdekes módon NV-el nem okoznak galibát a tuning progik sem....
Ha neked ez nem mérvadó, akkor mi? Azonos konfigban teszteltem, azonos beállításokon. Most már azt is tudod milyen órajeleken. Alapórajelen sosem tesztelek, mindig tuningolok. A főlény simán kitesz egy generációváltást, és rz így is van rendjén, kíváncsian várom AMD válaszát....
-
odorgg
addikt
Bugokkal nekem sincs, a monitoros dolgot leszámítva, de az is inkább driver hiba. Persze nálam ezért, 10 perc után aludni megy a gép. Így az sem gond. De sokféle hibát olvasni, játékokkal kapcsolatban. Én csak pár gammel játszok, szóval a véleményem ezekre korlátozódik.
Lényeg az, hogy supportot a saját vásárlóinak nyújtson, mert lássuk be, van még mit javítani/optimalizálni.
(#2676) Laja333
Tudom én, hogy általában ott sincs kolbászból a kerítés. Épp azért van hol egyik, hol a másik gyártó terméke a gépemben
-
Laja333
őstag
Bátyámnak vettünk egy gt630 nv-t. Mellékelt driver telepítés közben töltő csík megáll, 30 perc után inkább bezártam. Restart, driver uninstall, restart, új próba, feltelepül. Restart után windowsban Üdvözöljük felirat után fekete képernyő... Csökkentett mód, driver uninstal, újra telepítés... Ekkor már jó lett. Első NV vásárlásom, és többet szívtam vele mint Radeonnal az elmúlt 10 évben. Pedig most akartam venni NVs laptopot. Nem fogok.
-
odorgg
addikt
válasz
gainwardgs #2672 üzenetére
Persze. És a vásárlók pénzéből, tudnak majd NV-re fejleszteni
(#2673) HSM
Alvással nincs gond, szimpla monitor lekapcsból nem ébred fel a 290-sem, és anno a 7850-7870 sem, utóbbiaknak az alvás is gondot okozott. 7970-ekkel nem volt ilyen gondom, csak néhány drivernél. Érdekes. Mind ugyan ebben a lapban ment.
-
HSM
félisten
Ezek a monitor kikapcs után vissza nem térő gépek szerintem 99%-ban user errorok, vagy silány minőségű konfigok, gondolok itt pl. gagyi alaplapokra. Nálam aztán mindenféle AMD járt az utóbbi időből, Sapphire 7870 XT, refi 7970, PowerColor "V2" 7950, Sapphire "kéknyákos" 7970, 280X Vapor-X, 280X Toxic, és legutóbb egy Gigabyte 290 WF3, és mindegyik simán visszajött alvásból, zerocore-ból, akármiből. Ja, igen, volt alattuk Z87 lap, Z97 lap, kétféle Z77 lap, B85-ös lap, és köszönték szépen, mindegyik visszajött évek óta.
Bugokkal nekem sok gondom nem volt.
(#2672) gainwardgs: Nem unod még a trollkodást, ráadásul karácsonykor?
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #2669 üzenetére
Na ja. Ha AMD gyorsabb lenne, és driveressen is közel tökéletes kategóriát képviselné, akkor megértenék egy ilyen lépést. De nem így van.
Amíg hemzsegünk a bugoktól, meg pl rengeteg gép nem tér magához monitor kikapcs utánn, addig az erőforrásaikat ezen problémák orvoslására költsék. Ne arra, hogy a konkurencia kártyáján faszán működjön az amd-s haj efekt. -
daveoff
veterán
Miért szerinted nem ez a normális, ha konkurenciáról van szó. Jó, tudom egyik sem normális, két végletről beszélünk, lepacsizni meg sosem fognak egymással.
De ez szerintem nonszensz, hogy megveszek egy AMD kártyát, és az AMD-s játék bugosabb, és lassabb rajta, mint a konkurencia hasonló teljesítményű kártyáin. Nincs igazam? -
HSM
félisten
válasz
daveoff #2667 üzenetére
Még mindig jobb, mint amit az Nv művelt a TWIMTBP programjában, mint pl. Crysis 2 halálra tesszelált betontömbök, meg tenger a város alatt, hogy kifingassák mesterségesen az akkori Radeonok korlátozott tesszelálási képességét a Fermikhez képest...
Meg rengeteg csalás a képminőségen. Én még emlékszem rájuk...
-
daveoff
veterán
Részemről annál dühítőbb nem volt, mint amikor adott játékban láttam a nagy Gaming Evolved logót, aztán jöttek a tesztek, a tapasztalatok, és kiderült, hogy NV-n jobban megy az a játék. Most akkor mire van idejük, pénzük? Hogy a konkurencia kártyáira optimalizálnak, a saját termékeikkel meg bugos, és lassabb a játék? LOL
-
odorgg
addikt
Nem azé, de AMD optimalizálta nv-re a TressFX-et nem? Rémlik valami ilyen hír
-
daveoff
veterán
Itt látszik igazán mekkora a 980 előnye. Mondjuk ez részben köszönhető annak, hogy a gyárilag OC-zott kártyák is lazán elbírnak +150MHz-et, az 1500MHz-et szinte mindegyik kártya viszi, és ilyen órajelen már tényleg nagyon kemény.
Saját méréseim, FHD Ultimate 4xSSAA
290X
980Durva a 980 előnye, és a 780Ti mérésemet is csúnyán elveri.
Ez meg a 980 2xSSAA mérésem, szinte teljesen megegyezik TTomax eredményével.
Most a tesztelés miatt újra előveszem ezt a játékot, úgysem vittem még végig....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tomb Raiderben mindenki defaultot, vagyis 3-at használ. Így is igen magas a hardverkihasználás, és maga a motor nagyon stabil a komplex jeleneteknél is. Ilyenkor nem kell agyontrükközni a rendszert, hogy jól fusson. Bár annyi van, hogy ez a default paraméter fix, tehát le van zárva, és nem lehet állítani.
-
daveoff
veterán
válasz
bombibmw #2656 üzenetére
Igazából egy AMD-s videó kellene, lehetőleg Mantle-el, hogy össze lehessen hasonlítani. Az NV-s videót én már megcsináltam, a lehető legideálisabb feltételek mellett. Mondjuk egy 240fps-es videó jó lenne, de szerintem tök mindegy, mert szabad szemmel úgysem látható a különbség....
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #2652 üzenetére
Lehetőleg ne TV-n teszteljetek, inkább valami jóféle monitoron....
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #2647 üzenetére
Azt néztem,hogy 15.kerületi Vagy,mint én is.
Ha gondolod,összehozhatjuk valamikor.
Bár én FHD lcd tv-n tolom. -
#Morcosmedve
veterán
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #2645 üzenetére
Várj, várj! FC3?
A BF4 multi volt az alapkérdés...
Az FC3-al annyiból sokra nem megyünk/megyek, hogy ez a prerender beállítás játékfüggő, és ugye ott akadt el a beszélgetés, hogy BF4-nél papíron az NV magas értéket használ, míg a Mantle elvileg jóval kisebbet.Amúgy amit daveoff csinált, az tök jó [link], valami hasonló kéne, látszódjon az egér, hogy mikor nyomod le a gombot, meg hogy mikor látni elsülni a stukkert a képen.
Csak még daveoff videójára se nagyon volt időm alaposan kikockázni.Ez a fránya vizsgaidőszak...
Ja, igen, grat a fónhoz. -
Habugi
addikt
De most miért ne mikor olyan jó..
Amúgy saját magad fárasztottad azzal, hogy megpróbáltad elmagyarázni ez így miért volt jó/teljesen normális.
Most nézd meg azt a postodat, valaki aki nem ismeri a HW-k/VGA-k felé mutatott elkötelezettséged/hobbydat, azt látja, hogy Tahitivel bencheltél. Én se értettem hirtelen, pedig tisztában vagyok a hobbyddal..! -
Habugi
addikt
Áuááá az utolsó mondatodra reagálva.., nincs kedvem porba döngölni a butácska 980as Maxwelledet egy 280X-el!
Ezennel tudomásul veszem, hogy a benchet lefuttatod/végigülöd, de a beállításokat újra leshotolni értelmetlennek tartod egy AMD vs Nvidia topicban úgy, hogy míg utóbbi egy 3éves piros Tahiti mellé készült, addig előbbi egy zöld vadiúj Maxwellel és közben piros kártyákat inviteolsz gyorsulni.
Ezt nyilvánvalóan mindent topicba látogató ember átlátja és megérti!
(Anélkül, hogy egy magamfajta harapófogóval elkezd fírtatni/merészeli megkérdezni ez most itt éppen micsoda és miért is..)No offense! Meg is ragadnám az alkalmat amit felvezettem, csak azért nem volt krisztálytiszta mert még kómás voltam az alacsony koffein szinten miatt!
-
TTomax
félisten
-
-
TTomax
félisten
Mert talán először amikor kijött a játék akkor készítettem képernyömentést a beállításokról,és éppen akkor egy MSI 7970-em volt,most meg csak elővettem a képet... söt van eredményem is,7970el,290el,290X-el... a legjobb radeon eredményem 84fps volt... 1300+MHz felett valahol a Lightninggal...
-
-
HSM
félisten
A 970 most nagy húzás volt az Nv-től.
Kis fogyasztás, remek teljesítmény, iszonyat halk gyártói kártyák, kedvező ár, szóval nem csoda, hogy vitték/viszik, mint a cukrot.
Nekem nem jön be ez az olcsósított dizájn meg butított csip az energiatakarékosság oltárán, előbb vennék 780-ast, mint 970-est, de nem mindenki gondolkozik úgy, mint én.A 380X-el egy gond lenne, ellőnék vele a 300-as szériát, igazi csúcsmodell nélkül. Jelenleg ugye azt pletykálják, egy fullos, 3072 shaderes Hawaii lesz a 380X, vélhetőleg egy javított revízióval, de az azért nem szólna akkorát a 980 ellen, szerintem gyorsabb lenne, de fogyasztásban nem lenne kellően nagy előrelépés. Itt szólhatna nagyot a Fiji, és a HBM, kicsit javított architektúra, kis fogyasztású HBM memória, és máris meglenne a lángja is a 300-as szériának, nem csak a füstje.
-
nem vitatom a potenciális előnyöket, viszont jelentős kockázatot hordoz egy ilyen technológia bevezetése - várhatóan az első ráépülő termékek igen sokba fognak fájni gyártáskor, + csúszások. én most az AMD helyében mielőbb kidobnék egy 380X-et, ami gyorsabb a 980-nál, és a flagshipben kísérletezgetnék a memóriával - ha egyáltalán 2015-ben.
(#2621) Malibutomi: nem feltétlen áll vissza. a 970/980 egy elég érdekes piaci húzás miatt volt ennyire zajos siker - remélem, az AMD is képes egy ilyenre, de egyáltalán nem vagyok benne biztos.
(#2623) Habugi: passz, nem szoktam ennyire belemászni a számokba. annyit tudok mondani, hogy a meglódulások nem igazán kötődnek a csúcskártyákhoz, ha valaki meg tudja lepni a piacot (jó irányban - nem a Titan Z-re gondolok
), akkor el tud csaklizni pár %-ot az ellenségtől.
-
HSM
félisten
válasz
Locutus #2624 üzenetére
Az első egy évben csak az AMD fog kapni tudomásom szerint HBM-et, az Nv legfeljebb később ülhet fel a vonatra.
Halkan megjegyzem, minden fejlesztés ilyen. Először papíron elterrveznek szép dolgokat, aztán a valóságban általában kicsit kevésbé lesz szép a végeredmény.
Mi emberek már csak ilyenek vagyunk.
-
És ha tényleg ilyen idilli állapotokat teremtene a HBM, akkor gondolod, hogy az nvidia nem ülne fel ugyanígy a vonatra? Ez a HBM megint egy olyannak néz ki, mint az AMD megannyi űrtechnológiája, ami papíron még szuperül fest, de aztán a gyakorlat mégsem jön össze... De bár ne így lenne ezúttal is.
-
Habugi
addikt
Nem találkoztam még ilyennel, ami valószínüleg azért lehet mert nem szoktam követni a piaci részesedés kimutatásokat (az utolsó kivételével, ami elég lesúlytó volt..), de ismersz olyan kimutatást amin látszik/látható, hogy adott, a másik fél előtt piacra dobott "most éppen csúcskártya" (a 980as példájából kiindulva) illetve azok értékesítési mutatói milyen mértékben járulnak hozzá az adott oldal/cég negyed és/vagy féléves mutatóihoz?
Értem ez alatt, hogy a nagyobb Maxwellek megjelenése óta, a 970/980 duóból származó bevétele az nV-nek mekkora hanyadát tette ki az éppen aktuális negyedéves profitjának?
Csak mert ilyen szempontból ("topkártya") esik szó piaci részesedés visszarablásról, mint ilyen téren laikus, feltételezek egy bizonyos hányadot, de a szavaidból azt veszem le, hogy ez a hányad jóval nagyobb lehet mint azt én eddig valószínüsítettem!
Nem feltétlen az új Maxwellek érdekelnek, mert jószerivel még el sem telt annyi idő, hogy egy épkézláb kimutatás elkészülhessen, esetleges régebbi példa is érdekelne. -
HSM
félisten
A HBM a fogyasztás miatt lehet szerintem fontos. Már a Hawaii 512 bites busza is brutális még a gyári 1250MHz-en is, ugyanakkor a fogyasztása igen magas a sok ramcsippel. Márpedig ha versenyezni akarnak a Maxwell-ek fogyasztás/teljesítmény arányával, netán jobbat letenni az asztalra, akkor kelleni fog a HBM....
A hűtés szempontjából is előnyös lehet, így ugyanis a GPU mellé téve a ramokat egy hűtendő komponenssel kevesebb a PCB-n, ráadásul nem kell állati drága, rengeteg rétegű NYÁK az 512-es busz miatt. Szóval én jó nagyon iránynak tartom ezt. -
Malibutomi
nagyúr
Ja azt hittem a teljesen nyilvánvaló piaci billegésen kivül is tudsz valamit titkos infot. Az mindig is igy volt hogy az ad el több kártyát akinek kijött épp az új fejlesztése.
Most sokan vettek 970/980-at, tavasszal meg sokan fognak venni 380/390-et. Minden visszaáll ahogy eddig volt. -
válasz
Malibutomi #2619 üzenetére
onnan, hogy a piaci részesedés billegése nem műszaki kérdés. akkor fog tudni az AMD piaci részt visszarabolni az nVidiától, ha lesz egy terméke, ami a 980-nál
1. gyorsabb
2. számottevően (min. 15-20%) olcsóbbaz #1-est vehetjük biztosra, innentől csak a második a kérdés, ami elsősorban üzleti. a technológiának persze van közvetett hatása az árra, egy kevésbé drága terméket könnyebb jó áron adni. megjegyzem, ez pont a HBM ellen szól...
-
Laja333
őstag
válasz
Dark KillerX #2614 üzenetére
Pont most olvastam egy cikket, hogy 2016-ban amd is 16 vagy 14en gyártat majd Samsunggal. És az új kártyái is 20nm-en jönnek ki. Szóval ettől nem félek.
Most eléggé a cég átszervezésén munkálkodnak. Ez köti le őket. Ami nem is baj, remélem sikerül nekik jó irányba változtatni.
-
Casanova*
veterán
G-Sync and Mantle aki érti az írja le,hogy mit mond a srác! kíváncsi vagyok mit mond.!
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #2601 üzenetére
Nézni is rossz....
A G-sync különben sem az elmosódás csökkentésére van, arra ULMB módot kell használni, ami szvsz jobb is ezerszer. Csak sajnos a G-sync-el kizárják egymást.(#2602) deadwing: Pontosan ugyanazt fogja tudni, legalábbis minden rendelkezésre álló infó alapján.
-
Casanova*
veterán
válasz
daveoff #2587 üzenetére
G-Sync ON itt nem mosódik el a háttér.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mos, főz, takarít ez a furcsa figura
- Airsoft
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES.. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest